Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
علی‌اصغر سیدآبادی avatar

علی‌اصغر سیدآبادی

درباره همه چيز از جمله فرهنگ و سياست و
زندگی
aliseidabadi.ir
Рейтинг TGlist
0
0
ТипПублічний
Верифікація
Не верифікований
Довіреність
Не надійний
Розташування
МоваІнша
Дата створення каналуЧерв 07, 2017
Додано до TGlist
Вер 16, 2024

Рекорди

07.03.202505:47
1.7KПідписників
14.09.202423:59
0Індекс цитування
22.03.202523:59
596Охоплення 1 допису
22.03.202523:59
461Охоп рекл. допису
21.03.202523:59
8.91%ER
22.03.202523:59
36.17%ERR

Популярні публікації علی‌اصغر سیدآبادی

17.04.202514:29
بهترین راه به حاشیه راندن اسرائیل، مذاکره و گفت‌وگو است. در سال‌های اخیر هیچ وقت اسرائیل مثل همین یکی دو‌ روز که تهران بازیگر فعال مذاکره و گفت‌وگوهای منطقه‌ای است، حاشیه‌نشین نبود.

تحولات این چند روز منطقه را نگاه کنید و فهرست سفرها و‌ مذاکره‌ها را ببینید:
سفر گروسی به تهران
سفر عراقچی به مسکو
سفر امیر قطر به مسکو
سفر هیات پر تعداد عربستان سعودی به تهران

به این هم بیافزایید گفت‌وگوی فرانسوی‌ها و آمریکایی‌ها را.
26.03.202509:16
سوزنده همسایه‌ی روستای ماست. اگر رمان «کلیدر» را خوانده باشید، رمان با سفر مارال به سوزنده شروع می‌شود.
صبح امروز از آن‌جا رد می‌شدم. برف ریز می‌بارید، اما به زمین که می‌رسید، آب می‌شد. پرندگان برف را جدی نگرفته بودند و به رغم برف پرواز می‌کردند و‌ ترانه می‌خواندند.
Переслав з:
حسین سناپور avatar
حسین سناپور
14.04.202507:45
 
در مرگ یوسا
 
یوسا نویسنده‌ی متفاوتی برای خواننده‌ها و نویسنده‌های ایرانی بود،‌ متفاوت با همه‌ی نویسنده‌های آمریکای لاتین و آمریکا و اروپا. درگیری‌اش با سیاست و نگاه عمیقش به تاریخ مردم آمریکای لاتین و نقش دیکتاتورها و آن‌چه آن‌ها را تا به آن جا و جای‌گاه می‌کشاند، بخش مهمی از آن چیزی بود که رمان‌ها و نگاه او را به ما نزدیک می‌کرد و می‌توانستیم خودمان و کشورمان را در پرتو کارهاش ببینیم. از "گفت‌وگو در کاتدرال" گرفته تا "جنگ آخرالزمان" و "سور بز" و اغلب کارهاش، ما تصویر خودمان را در آینه‌ی روابط پر از خشونت و نقش مذهب و سنت در شکل‌گیری روابط قدرت ببینیم.
اما فقط نزدیکی تاریخی و فرهنگی نیست که کارهای او را برای ما آشنا می‌کند، مدرن‌بودنش هم بود؛ توجه هم‌زمان به وضعیت اجتماعی و نقش فرد و به‌خصوص درون فرد هم بود. شگردهایی که اجازه می‌داد درونی‌ترین و حسی‌ترین احساسات فرد را هم در همان‌زمان که مهم‌ترین تحولات سیاسی اتفاق می‌افتاد ببینیم و نقش فرد را در هر غائله‌ی کوچک و بزرگی بدانیم.
انتخاب بزنگاه‌های مهم سیاسی ـ که تاریخ معاصر کشورهایی مثل پرو و برزیل و دومینیکن را رقم می‌زدند ـ و نقش چهره‌هایی از طبقات و قشرهای مختلف اجتماع در آن بزنگاه، تصویری سراسری و کامل می‌داد از آن‌چه در آن بزنگاه‌ها گذشته بود،‌ چه کشتن تروخیلو بود و تغییر قدرت در دومینیکن، چه در پرو، چه رویارویی مذهب و آریستوکراسی بود در برزیل. دیکتاتوری و جنگ قدرت،‌ گرچه موضوع اغلب رمان‌هاش بود، اما نقطه‌ی عزیمتش فرهنگ بود و آن‌چه بسترسازِ جنگ قدرت و شکل‌گیری و تغییر قدرت در این کشورها می‌شد. فرهنگِ برآمده از تاریخی پر خشونت همان چیزی بود که، باوجود تمام تغییرات سیاسی، دیکتاتوری را با دیکتاتوری دیگر عوض می‌کرد،‌ یا دست‌کم اجازه‌ی برقراری دموکراسی را نمی‌داد.
رمان‌های یوسا هم‌زمان تجسم تاریخ بود و سیاست، اهمیت فرد بود و جامعه، نمایش درون بود و بیرون. او جزو نویسنده‌گان استثنایی بود که توانست هم‌زمان تصویری همه‌جانبه و شاید بی‌نقص از جوامع آمریکای لاتین بدهد و درعین‌حال درونی‌ترین احساس‌های بشر گرفتار در اجتماعِ دیکتاتورپرور را نشان بدهد. نشان بدهد که چه‌طور تاریخ خود را در سرنوشت امروز بازسازی می‌کند و چه‌طور خشونت‌های سیاسی راه به خشونت‌های فردی باز می‌کنند و چه‌طور کلنجار مداوم نیروهای سیاسی با قدرتْ تابعی از فرهنگ و سنت‌های آن کشور می‌شود. همه‌ی آن‌چه باعث شد کتاب‌هاش، باوجود سخت‌خوان‌بودن، در کشور ما هم خواننده‌ی زیادی داشته باشند و ما بتوانیم خودمان را در آثار او ببینیم و او را نویسنده‌یی بدانیم از خودمان.
۲۵ فروردین ۱۴۰۴
 
06.04.202517:57
مشت نمونه‌ی خروار

دیشب چند نفری به مجموعه مهر و ماه در اتوبان قم- تهران ظاهرا به قصد «امر به معروف و نهی از منکر» رفته‌اند و بین آنان و کسبه‌ی مجموعه درگیری رخ داده است و امروز مهر و ماه را بسته‌اند.
این مشتی نمونه‌ی خروار است. اصرار اقلیت بر تحمیل نظر خود بر مردم منجر به درگیری بین مردم می‌شود.
چند ماه پیش از جنبش مهسا، مداخله‌ی دستگاه‌های رسمی در چند درگیری ( ماجرای اتوبوس و قطار یزد) به نفع اقلیت باعث تحقیری متراکم شد که پس از کشته شدن مهسا امینی سر باز کرد.
مزاحمت‌های غیر قانونی به نام امر به معروف و نهی از منکر و تحمیل دیدگاه اقلیت به اکثریت مردم، جز به تحقیر و عصیان مردم نخواهد انجامید. دستگاه‌های رسمی نباید به جای پیشگیری از این رفتارهای خودسرانه، به نفع آنان مداخله کنند.
Переслав з:
لاک‌پشت پرنده avatar
لاک‌پشت پرنده
15.04.202504:00
9️⃣4️⃣ فهرست چهل‌ونهم لاک‌پشت پرنده: بهترین کتاب‌های بهار ۱۴۰۲

🌱 لاک‌پشت پرنده فهرستی است از بهترین کتاب‌های هر فصل برای کودکان و نوجوانان. این کتاب‌ها را گروهی از نویسندگان، مترجمان و کارشناسان کتاب کودک و نوجوان با بررسی کتاب‌های هر فصل انتخاب می‌کنند.

🌱 این فهرست شامل کتاب‌هایی است که در بهار ۱۴۰۲ منتشر شده‌اند و به فهرست لاک‌پشت پرنده راه یافته‌اند.

🌱 این فهرست را برای دیگران بفرستید تا با بهترین کتاب‌های کودک و نوجوان آشنا شوند. با مراجعه به سایت لاک‌پشت پرنده می‌توانید تمام فهرست‌ها را دریافت کنید.

#بهترین_کتابهای_سال_۱۴۰۲

🐢 @lakposhtparandeh
Переслав з:
یک حرف از هزاران avatar
یک حرف از هزاران
09.04.202519:47
#گزیده_های_جهان
☑️ کسانی که دیگر نمی‌خوانند، توان اندیشیدن را هم از دست می‌دهند*
▫️سایمون کوپر، فایننشال تایمز، ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳| ترجمان علوم انسانی
@tarjomaanweb

🔴 کاتبی را تصور کنید که بعد از اختراع ماشین چاپ، مشغول نوشتن متنی بود که تا به حال بارها و بارها آن را نوشته بود. چه احساسی داشت؟ احتمالاً با خودش فکر می‌کرد «مشغول چه کار بیهوده‌ای هستم!» امروزه خیلی از آدم‌ها وقتی مجبور می‌شوند متنی بنویسند که طولانی‌تر از سی کلمه است، همچین حسی پیدا می‌کنند. به خودشان می‌گویند: چه کسی متنی چنین طولانی را خواهد خواند؟ نکتۀ تلخ ماجرا این است که چندان اشتباه فکر نمی‌کنند. انسان‌ها در خواندن متن‌های طولانی به مشکل خورده‌اند.

🔴 مجموعه‌ای از ناشران، محققان، کتابداران و نویسندگان سراسر جهان، ماه پیش، با انتشار «مانیفست خواندنِ لیوبلینا» اعلام کردند: خواندنِ دیجیتال در حال تخریب عادتِ «خواندن عمیق» در میان ماست.

🔴 دستگاه‌های دیجیتال باعث شده‌اند انسان‌های امروزی، «بیشتر» از هر دورۀ دیگری در تاریخ بشریت بخوانند. اما آن‌ها دیگر مثل قبل نمی‌خوانند. خواندنِ دیجیتال، به شکلی روزافزون، به تجربه‌ای تکه‌تکه، کوتاه‌مدت، سطحی و گذرا تبدیل شده است. بنابراین شاید تعداد کلمات خیلی زیادی در روز بخوانیم، ولی همۀ آن‌ها در قالب متن‌های چند کلمه‌ای یا نهایتاً چند خطی است. حال اگر بخواهیم همان تعداد کلمه را در قالبِ یک متن واحد بخوانیم، با دشواری بسیاری مواجه می‌شویم. زیرا درک متنی طولانی نیازمند مهارت‌های «خواندن عمیق» است.

🔴 خواندن عمیق نقشی حیاتی در تمدن بشری داشته است. استیون پینگر، روان‌شناس و نویسندۀ آمریکایی، با رواج خواندنِ متن‌های طولانی در بین عموم مردم از اواخر قرن هفدهم، توانایی «همدردی» کردن با دیگران در میان انسان‌ها افزایش یافت.

🔴 مردم با خواندنِ متن‌های مفصل دربارۀ زندگیِ دیگر انسان‌ها، توانستند دنیا را از چشم آن‌ها ببینند و این توانایی تأثیر بسیار مهمی در نگرش آن‌ها دربارۀ موضوعاتی مثل برده‌داری، شکنجه، ساحره‌سوزی، استبداد و دیگر چیزها گذاشت. از نظر استیون پینکر، خواندنِ عمیق باعث «انقلاب نوع‌دوستانه»ای شد که بعدتر به رویدادهای دوران‌سازی مثل انقلاب آمریکا و انقلاب فرانسه منتهی گردید. آنچه خواندنِ متن‌های تکه‌پاره و کوتاه دیجیتال ما را از آن محروم می‌کند، دقیقاً همین توانایی دیدن دنیا از چشم دیگران است.

🔴 ماریان وولف، محقق آمریکایی، می‌نویسد: ما در دنیای آنلاین دائماً در حال اسکرول‌کردن، نصفه‌نیمه خواندن یا ذخیره‌کردن متن‌هاییم تا در آینده‌ای نامعلوم آن‌ها را بخوانیم، چون این رسانه برای خواندنِ عمیق طراحی نشده است.

🔴 خواندن دیجیتال از دلایل مهم رواج «ساده‌گرایی» در دنیای امروز است. ساده‌گرایی یعنی تمایل به ساده‌کردن هر چیز پیچیده‌. اظهار‌نظرها و موضع‌گیری‌های یک‌خطی، شفاف و سرراست و فرارکردن از درک عمیق و چندوجهی مسائل. سایمون کوپر می‌گوید: استادِ ساده‌گراهای جهان، دونالد ترامپ است؛ کسی که هیچکس حتی توقع «همدلی» کردن را از او ندارد. اما ظهور این نوع سیاست‌مداران زنگ خطری برای جهان است. پینکر می‌گوید: «هر وقت سیاستمداران شروع می‌کنند به ساده حرف زدن، منتظر جنگ باشید».

* این مطلب در فایننشال تایمز با عنوان زیر منتشر شده است:
Skimming, scanning, scrolling: the age of deep reading is over
https://www.ft.com/content/421210aa-8a29-416a-8f52-f5510c30582f
@yekhezaran
28.03.202515:24
نیک‌بختی ایران را نمی‌توان با حذف و طرد و تحقیر و تخفیف گروهی دیگر از ایرانیان به دست آورد. نه شیخی که فهرستی طولانی از طرد و حذف‌ها در دست دارد و دست و پا می‌زند که فردوسی و‌ خیام را هم در آن بگنجاند، در راه نیک‌بختی ایرانیان گام برمی‌دارد، نه دیگرانی که فقط و فقط گروه کوچک و محدود خود را ایران‌گرا و‌ ملی‌گرا می‌دانند و هر کسی جز خود را با انواع برچسب‌ها و توهین‌ها می‌رانند.


  تجربه‌ی یک قرن حکومت پهلوی و جمهوری اسلامی هم نشان داد که از قضا سرکنگبین طرد و حذف، صفرا می‌افزاید.
  بنیاد ایران بر تنوع ‌و تفاوت و گوناگونی گذاشته شده است. توانایی شگفت‌آور جذب بیگانگان در خود که در روزگاران زوال، حاکم بیگانه را به سودای احیای ایران یکپارچه می‌انداخت، از همین ویژگی برمی‌آید و یکی از مهم‌ترین سنجه‌های ایران دوستی همین است. 

  کوروش و فردوسی دو چهره‌ی بزرگ و نمادین ملی‌گرایی ایرانی هستند. کوروش وقتی سرزمین‌هایی تازه را فتح کرد، نه تنها به دین‌های باشندگان آن سرزمین‌ها احترام گذاشت که زبان آرامی را - که نیای زبان عربی و عبری و ….- است، به عنوان زبان میانجی برای اداره‌ی کشور پهناور چند فرهنگی برگزید.
  فردوسی نیز در شاهنامه‌ی ارجمندش علاوه بر روایت‌هایی که مضمون آن برابری نژادی - یا دست‌کم علیه نژادپرستی - است، تصویری که از ایران می‌سازد، تصویر کشور پهناور چندفرهنگی است و به همین دلیل هیچ گاه ایرانیان را به یک عنصر زبانی، دینی یا نژادی تقلیل نمی‌دهد. ایرانیان همیشه ایرانیان هستند، اما کلمه ترکان را به آسانی جایگزین تورانیان می‌کند، زیرا آن سرزمین فاقد تنوع است.
  در ایران فردوسی، ترک و کرد و بلوچ و عرب ‌و دیگر ایرانیان برابرند و حتی فره‌ی پادشاهی به دادگری و بخشندگی است نه تنها به تبار.
  درباره‌ی ایران هم می‌توان به شبوه‌ی کوروش و فردوسی سخن گفت که همه ایرانیان را در بربگیرد و کسی به خاطر دین و زبان ‌و تبار از این دایره بیرون نماند و هم می‌توان به شیوه‌ی ملی‌گرایان دگر ستیز یا امت‌گرایان سخن گفت.


https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-988772
⭕️عزل، نه استعفا!

🔻سفر شهرام دبیری، معاون سابق رئیس‌جمهور، به قطب جنوب، حاشیه‌های فراوانی به‌دنبال داشت. خبری که توسط روابط عمومی ایشان به دروغ تکدیب شد.

🔻واکنش درست به این دروغ‌گویی، عزل معاون پارلمانی بود نه اینکه مثل رویه‌های مرسوم در ساختار اداری کشور، با سکوت یا حداکثر یک استعفا، از موضوع عبور شود. عزل شهرام دبیری نشان داد که رئیس‌جمهور با کسی در برابر این مسائل تعارف ندارد.

@MohammadRahbari
08.04.202506:55
بی‌پرنسسب‌تر از برخی کسانی که به اسم کارشناس در برخی شبکه‌های فارسی زبان خارجی بویژه اینترنشنال اظهار نظر می‌کنند، سراغ ندارم.

تا اوایل شب پیش‌بینی می‌کردند که نتیجه‌ی دیدار نتانیاهو- ترامپ حمله به ایران خواهد بود و همین تلویزیون قبل از شروع مصاحبه‌ی مطبوعاتی، داشت نشست برنامه‌ریزی شده‌ی اندیشکده‌ی حامی اسرائیل را به طور مستقیم پخش می‌کرد.

تا ترامپ حرف از مذاکره زد، به جای این‌که توضیح بدهند چرا تحلیلشان اشتباه بود، یک کلمه را از دهن نتانیاهو قاپیدند و از روی آن سرمشق شروع کردند به خط نوشتن.

یک کم مستقل باشید! به جای بیان آرزوهاتون تحلیل کنید! استدلال کنید! دلیل بیاورید! اشتباه کردن هم طبیعی است. توضیح بدهید که چرا اشتباه کرده‌اید؟

نمی‌شود که کل سال فقط یک چیز بگویید و هر وقت اشتباه از آب درآمد، دوباره با زبان دیگری همان را بیان کنید!
08.04.202518:43
مرتیکه‌ی جنایتکار در دادگاه بین‌المللی محکوم شده و حکم بازداشتش صادر شده است و اگر قانون در جهان حاکم بود، پایش را که از اسرائیل بیرون می‌گذاشت باید بازداشت می‌شد.
از آن جلسه‌‌ای که تحقیر شد، رفته و دارد برای ایران تکلیف تعیین می‌کند.
رمز مشترک نتانیاهو، اینترنشنالی‌ها و برخی دلواپسان، «لیبی»است.
ایران لیبی نیست و لیبی نخواهد شد. این آرزو را نتانیاهو به گور خواهد برد و خواب آشفته‌ی او و همراهان مزد بگیر و بی‌جیره و مواجبش تعبیر نخواهد شد.
دلواپسان داخلی هم که نگران لیبی شدن ایران هستند، باید در علل اصلی سقوط معمر قذافی تامل کنند. این تامل از نگاه کردن در آیینه شروع می‌شود. قذافی وقتی سقوط کرد که مردم را از دست داد. ایستادگی در برابر خواست مردم، استبداد، خفقان، تبعیض، بی‌عدالتی و فساد عواملی بودند که مردم در برابر حکومت قذافی ایستادند و جنگ داخلی شروع شد و پای ناتو به آن کشور باز شد.
مذاکره و توافق علت سقوط نیست. علت سقوط در آیینه است. اگر از سرنوشت لیبی نگرانید، خودتان را درست کنید! با مردم کنار بیایید! زور نزنید که باورهای خود را به عنوان اقلیتی کم‌شمار به اکثریت مردم ایران تحمیل کنید!
17.04.202509:05
کودکان در حصر آموزش

بیانیه گروه داوری لاک‌پشت پرنده یکی از دقیق‌ترین توصیف‌ها نه تنها از وضعیت کتاب کودک و نوجوان که از وضعیت آموزش و پرورش و نگاه خانواده‌ها به آموزش و پرورش کودکان است.
در این بیانیه با نگاهی انتقادی از کودکان در برابر نهاد آموزش و پرورش و خانواده‌ها دفاع می‌کند. حصر کودکان در میان دیوارهای آموزش و تورم آموزش که نهاد رسمی را در نوردیده و حتی کتاب کودک و نوجوان را نیز در برگفته است، به گونه‌ای که تمام زندگی حتی در کتاب‌های کودک به مهارت تقلیل داده شده است: «این رویکرد، با ترجیح آموزش بر یادگیری، به شکل‌گیری وضعیتی کمک کرده است که از آن می‌توانیم به «تورم آموزش» تعبیر کنیم که پیامدش حذف ادبیات از کتاب‌ها و انباشتن آن‌ها از متونی تکراری و غیرخلاقانه و تحمیل این آثار به بازار نحیف کتاب کودک و نوجوان است. این کتاب‌ها، فاقد عمق، خیال، رویا و مطالبه‌ی توسعه و تغییر هستند و به جای پرورش تخیل و احساس کودکان، صرفاً به انتقال مفاهیم محدود و کلیشه‌ای بسنده می‌کنند. این روند، لذت خواندن را کم‌رنگ کرده و فاصله‌ی کودکان را با دنیای ادبیات و در نتیجه رویا بیش‌تر می‌کند.»

در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به خطر حذف کتاب از سبد مصرف فرهنگی کودکان و نوجوانان از نهادهای عمومی و دستگاه‌های اجرایی انتقاد شده است که با تنگ کردن دایره‌ی انتخاب کتاب برای کتابخانه‌های عمومی و کتابخانه‌های مدارس عملا به حذف کتاب از زندگی کودکان و نوجوانان کمک کرده و بین آنان و کتابخانه فاصله انداخته‌اند و اظهار امیدواری شده است که :«حق کودکان و دانش‌آموزان در انتخاب کتاب برای خواندن به رسمیت شناخته شود و لذت خواندن و کیفیت ادبی کتاب‌ها به مهم‌ترین معیار انتخاب تبدیل شود و نهادهای عمومی که با پول همین مردم اداره می‌شوند، با گشودن درهای خود به روی متخصصان و کارشناسان شکل‌گیری فضایی نو را نوید بدهند.»
در پایان از خانواده‌ها و آموزگاران و مدیران مدارس و مراکز ویژه‌ی کودکان و نوجوانان خواسته شده است از این دایره‌های بسته فراتر بروند و برای رویاها و خیال‌های کودکان و نوجوانان ارزش قایل شوند.
 



https://t.me/lakposhtparandeh/2146
11.04.202516:27
گفت‌وگوی غیر مستقیم خسرو و شیرین

این روزها درباره‌ی گفت‌وگو و مذاکره‌ی غیرمستقیم و انواع آن سخن زیاد است. در ادبیات کهن فارسی نمونه‌هایی از مذاکره و گفت‌وگوی مستقیم و غیر مستقیم گزارش شده است، اما داستان خسرو و شیرین نمونه‌ای است که اساس آن بر گفت‌وگوی غیر مستقیم است.
خسرو از روی توصیف شیرین عاشقش می‌شود.
(البته این در ادبیات فارسی مرسوم است و از جمله زال و رودابه در شاهنامه) و شیرین دل به نگاره‌ی خسرو می‌بندد و بقیه‌ی ماجرا همه به واسطه‌ی شاهپور پیش می‌رود، اما آن‌جا که واقعا مذاکره و گفت‌وگوی غیرمستقیم است با نامه‌نگاری بین خسرو و شیرین آغاز می‌شود، نامه‌هایی که شیرین در آن‌ها تندی می‌کند تا جایی که آخرین حرفش به خسرو این است:

مرا سیلآب محنت دربه‌در کرد
تو رخت خویشتن برگیر و برگرد

چراکه


چو خر‌، گوش افکنَد در بردبار‌ی
کند هر کودکی بر وی سواری

چو شاهین‌، باز مانْد از پریدن
ز گنجشکش لگد باید چشیدن

شتر کز هم جدا گردد قطار‌ش
ز خاموشی کِشد موشی مهار‌ش

کسی کاو جنگ شیران آزماید
چو شیر آن به که دندانی نماید

سگان وقتی که وحشت‌ساز گردند
ز یکدیگر به دندان باز گردند

پس آن گَه بر زبان آورد سوگند
به هوش زیرک و جان خردمند

به قدر گنبد پیروزه گلشن
به نور چشمهٔ خورشید روشن

به هر نقشی که در فردوس پاک است
به هر حرفی که در منشورِ خاک است

بدان زنده که او هرگز نمیرد
به بیداری که خواب او را نگیرد

به دارا‌یی که تن‌ها را خورش داد
به معبود‌ی که جان را پرورش داد

که بی کاوین اگر چه پادشاهی
ز من برنآیدت، کامی که خواهی

بدین تندی ز خسرو روی برتافت
ز دست افکند گنجی را که دریافت
 

خسرو ناامید و عصبانی است و به نظرش شیرین «یکایک عذرش از جرمش بدتر بود»:

مرا پیوند او خواری نیارزد
نمک خوردن جگرخواری نیارزد

به آب اندر شدن غرقه چون ماهی
از آن به کز وزغ زنهار خواهی

همه کس در در آب پاک یابد
کسی که خاک جوید خاک یابد


چه باید ملک جان دادن به شوخی
که بنشیند کلاغش بر کلوخی

اما اینجاست که واسطه‌ای به نام شاهپور آب رفته را به جوی بر می‌گرداند و گفت‌وگوی غیرمستقیم با حضور باربد و نکیسا و با مجلس‌گردانی شاهپور پیش می‌رود و سرآخر:

نکیسا در ترنم جادوی ساخت
پس آنگه این غزل در راهَوی ساخت

بساز ای یار با یاران دلسوز
که دی رفت و نخواهد ماند امروز

گره بگشای با ما بستگی چند
شتاب عمر بین آهستگی چند


و نوبت به باربد رسید به نمایندگی خسرو:

نکیسا چون ز شاه آتش برانگیخت
ستای باربد آبی بر او ریخت

به استادی نوایی کرد بر کار
کز او چنگ نکیسا شد نگونسار

ز ترکیب ملک برد آن خلل را
به زیرافکن فرو گفت این غزل را

خلاصه این گفت‌وگوی غیر مستقیم به اینجا می‌رسد که به گفت‌وگوی مستقیم تبدیل می‌شود:

چو بر زد باربد بر خشک رودی
بدین‌ تَری که بر گفتم سرودی

دل شیرین بدان گرمی برافروخت
که چون روغن چراغ عقل را سوخت

چنان فریاد کرد آن سرو آزاد
کزان فریاد شاه آمد به فریاد

شهنشه چون شنید آواز شیرین
رسیلی کرد و شد دمساز شیرین

در آن پرده که شیرین ساختی ساز
هم آهنگیش کردی شه به آواز

چو شخصی کاو به کوهی راز گوید
بدو کوه آن سخن را باز گوید

ازین سو مه ترانه بر کشیده
وزان سو شاه پیراهن دریده
16.04.202518:19
.
دیروز بنی اسدی نشان ویژه‌ی لاکپشت پرنده را دریافت کرد به خاطر یک عمر کار هنری برای کودکان و نوجوان.
بنی‌اسدی را سال‌هاست می‌شناسم و کارهایش را پیگیری می‌کنم. تصویرگری‌های او امضای شخصی‌اش را داشت؛ چیزی بین نقش‌های اساطیری و دیوارنگاره‌های غارها که رنگی شده بودند و نقاشی‌های کودکانه و هنر انتزاعی اروپایی.
در دوره‌ای که همه چیز باید شب و رق و خط‌کشی شده و شعاری و صریح و شفاف بود، کارهای بنی اسدی شلخته‌نما و مبهم و کج و لوله و البته زیبا بودند. کارهای او چیزی علیه معیارهای زیبایی‌شناسی زمانه بود، لباس راحتی در برابر کت و شلوارهایی که بر تن کودکان پوشانده می‌شدند.
من عاشق آن شلخته‌نمایی‌اش بودم. همیشه برخی این سوال را می‌پرسیدند که آیا کارهای بنی‌اسدی برای کودکان زیادی انتزاعی نیست؟ انتزاعی نبود. راز کودکانگی‌اش در همان شلختگی نمایشی بود که برای نگاه بزرگسالانه انتزاعی‌اش می‌کرد و برای کودکان خود جنس.

https://t.me/lakposhtparandeh
14.04.202507:19
معرفی رمان سور بُز
عبدالله کوثری
اول آذرماه ۹۷
نشست های گفتار و اندیشه، جلسه ۳۰
@goftar_andisheh
05.04.202519:35
آی دزد کیهانی


کیهان دیروز در مطلبی سه سطری برای نخستین بار در میان نفوذی‌ها از « جریانی به ظاهر انقلابی» هم نام برده بود، در حالی که هر آدمی با عقل متوسط می‌تواند تصور کند که جاسوس یا نفوذی اسرائیل و آمریکا برای نفوذ باید مشابه انقلابیون باشد.
کیهان امروز هم نوشت:

‎این دونالد ترامپ چه خبرشه؟ مگه چی‌کاره‌ است که هر روز چندتا از کشور‌ها را تهدید می‌کنه؟! تهدید به حمله نظامی، تهدید به تحریم، تهدید به افزایش تعرفه‌ها و‌... حتی علیه کشور‌های هم‌پیمان آمریکا، مثل کانادا و کشور‌های اروپایی و ژاپن و‌... هم شمشیر کشیده است!
 
‎گفتم: غلط زیادی کرده! همین روزهاست که به انتقام خون شهید سلیمانی چندتا گلوله توی کله پوکش شلیک بشه و «ریق لعنت» رو سر بکشه!

ساعتی بعد فاکس‌نیوز نوشت که «روزنامه کیهان نزدیک به رهبر ایران خواستار ترور ترامپ شد، این تهدید ها بازتاب‌دهنده سیاست رسمی ایران است.»
اگر بخواهیم به روش کیهان حرفی بزنیم، فکر می‌کنم نقش مطلب امروز کیهان روشن است و قصد از انتشار آن بر هم زدن بازی است. این متن کاملا در جهت خواسته‌ی اسرائیل است. از آن‌جا که کیهان می‌تواند بی‌پروا هرچه می‌خواهد بگوید، چند سطر دیروز کیهان هم همان آی دزد گفتن رفیق دزد است.
شبی دزدی وارد خانه‌ای شد تا دستبرد بزند. صاحب‌خانه متوجه حضور او شد و دنبالش دوید. رفیق دزد که بیرون منتظرش بود، وقتی ماجرا را دید، فریاد آی دزد برآورد. صاحبخانه که خیال کرده بود دزدی دیگر می‌خواهد وارد خانه شود، دزد را رها کرد و به سمتی رفت که رفیق دزد نشان می‌داد و دزد ناپدید شد.
Увійдіть, щоб розблокувати більше функціональності.