Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
آذری ها |Azariha avatar

آذری ها |Azariha

📌وب سایت خبری-تحلیلی آذری‌ها
اخبار و تحلیل های آذربایجان و ایران
🌲تاسیس: ۱۳۹۱
سایت و شبکه های اجتماعی:
🌐www.Azariha.org
🔗 twitter.com/Azariha_org
https://instagram.com/azariha_org
همیاری 👇
https://t.me/Azariha_mali
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateNov 13, 2015
Added to TGlist
Jun 05, 2024

Latest posts in group "آذری ها |Azariha"

⛔️ پزشکیان: معتقدیم که باید به حد و حدود مرزی کشورها احترام گذاشت


رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه AzTV جمهوری باکو:
هر کسی باید به حد و حدود خودش قانع باشد و به سرزمین دیگران طمع نداشته باشد. اختلاف زمانی آغاز می‌شود که یک طرف می‌خواهد محدوده و سرزمین دیگری را در اختیار خودش قرار بدهد. ما همیشه به این معتقدیم که باید به حد و حدود و تمامیت ارضی کشورها احترام گذاشت. امیدواریم با توجه به قوانین و چهارچوب‌های بین‌المللی موجود بتوانیم اختلافات بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان را حل کنیم.



🆔️ @Ir_Azariha
⛔️کارشناس مسائل قفقاز: روابط باکو و اسراییل یک روابط عادی نیست

▫️ کارشناس مسائل قفقاز؛ در تشریح دلایل سفر آتی نخست‌وزیر اسرائیل به باکو در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد:
در خصوص روابط باکو و اسرائیل باید در نظر داشته باشیم که روابط این دو یک روابط عادی نیست، بلکه یک روابط استراتژیک است. جمهوری آذربایجان ۶۰ درصد از نیاز انرژی اسرائیل را تأمین می‌کند و در مقابل باکو نیازمند کمک‌های اطلاعاتی و نظامی اسرائیل برای رسیدن به اهداف خود در جنگ‌های قره‌باغ بوده است. به همین جهت، آذربایجان روابط خوبی با اسرائیل دارد و اسرائیل نیز نیازمند کشوری مثل آذربایجان است که از هر جهت می‌تواند منافع آن را تأمین کند. یکی از مهم‌ترین نکات، حضور شرکت‌های اسرائیلی در ساخت و ساز و سرمایه‌گذاری در بخش انرژی و کشاورزی و صنایع مختلف آذربایجان است که اشتغال‌زایی برای اسرائیلی‌ها را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: آذربایجان یک کشور شیعه محسوب می‌شود و این موضوع برای اسرائیل بسیار مهم است که یک کشور مسلمان شیعه در مقابل ایران را در کنار خود داشته باشد. از سوی دیگر باید توجه داشت که پزشکیان طی روزهای آینده به آذربایجان سفر خواهد کرد و این مسأله نیز بسیار مهم است. این در حالیست که اسرائیلی‌ها به هر صورتی دنبال این هستند که به اهدافی که از قبل طراحی کرده‌اند، دست پیدا کنند حالا چه با مشارکت آمریکا یا به طور مستقل، اما به هر صورت آنها خواهان تحقق این اهداف خود هستند. در این راستا به نظر می‌رسد که نتانیاهو در شرایط فعلی به دنبال به‌روز‌رسانی تعهدات دوجانبه قبلی‌ اسرائیل با آذربایجان و بالعکس است. یعنی مقام‌های اسرائیل به دنبال آن هستند که خیالشان از طرف آذربایجان راحت باشد که در هر زمانی اگر لازم شد، آذربایجان به تعهداتی که داده عمل کند و همچنین اسرائیل هم به تعهداتش در قبال باکو عمل کند. در شرایط فعلی، اسرائیلی‌ها کم‌کم نفوذ خودشان را در آذربایجان توسعه می‌دهند و به نوعی ترکیه را کنار می‌زنند و این نکته بسیار مهمی است که نباید از آن غافل بود. اسرائیلی‌ها با ظرافت و با دقت در آذربایجان حضور پیدا کرده‌اند که بعد از حمله آذربایجان به ارمنستان با محوریت قره‌باغ، به وضوح می‌بینیم که یک تحول جدی در روابط اسرائیل و آذربایجان ایجاد شده است. ترکیه تا به امروز در سیاست‌های کلان آذربایجان تأثیرگذار بوده اما حالا اسرائیلی‌ها آرام آرام جایگزین ترک‌ها می‌شوند. بحث سوریه نیز وجود دارد که می‌بینیم دو طرف (اسرائیل و ترکیه) در حال مجادله هستند؛ تا جایی که جنگنده‌های اسرائیل چندین پایگاه را مورد هدف قرار دادند که به صورت مستقیم منافع ترکیه را به خطر انداخت. در این شرایط، اگر  نتانیاهو به آذربایجان سفر کند، محتمل است که تحولاتی را در سیاست‌های کلان اسرائیل در قفقاز و منطقه شاهد باشیم و آثار آن را باید بعداً مشاهده کنیم.این مسأله می‌تواند تحریکات و ناامنی‌های بیشتری در قفقاز یا به نوعی کشورهای منطقه به جای بگذارد. مسأله دیگر این است که آذربایجان اگر هم بخواهد با آمریکایی‌ها وارد رابطه عمیق و گسترده‌تر شوند، باید از مسیر اسرائیل وارد شوند و همین موضوع باعث می‌شود که باکو در مدار تل‌آویو بماند. این در حالیست که ترکیه نیز از آذربایجان به عنوان یک فرصت استفاده می‌کنند اما حالا آنکارا متوجه شده که الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ انجام داده است و روابط حسنه خود با ترکیه را تا حدودی تعدیل کرده و به سمت اسرائیل متمایل شده است. این موضوع برای ترکیه یک خطر جدی محسوب می‌شود و آن‌ها را وحشت‌زده کرده است. بر همین اساس که می‌گوییم اگر این سفر انجام شود، می‌تواند یک سری تحولات جدید را در منطقه ایجاد کند.


🆔️ @Ir_Azariha
🚨خبر فوری🚨
اسرائیل هیوم: نتانیاهو در آینده نزدیک به باکو سفر خواهد کرد. تاریخ دقیق این سفر هنوز مشخص نیست




🆔 @Ir_Azariha
⛔️موضوع آزادی اسيران جنگی ارمنی در نشست شورای امنيت

▫️هريپسيمه گريگوريان، نماينده فراکسيون «پيمان شهروندی» مجلس ملی ارمنستان اعلام کرد که موضوع اسيران جنگی ارمنی و توافقنامه صلح ارمنستان و باکو در ۷ آوريل در نشست مجمع نمايندگان پارلمان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
▫️اين نماينده قبل از جلسه، گفتگوی کوتاهی با مايکل اوفلارتی کميسر حقوق بشر شورای اروپا داشت و نگرانی خود را در مورد بازداشت غيرقانونی ارامنه در باکو و محاکمه‌های دروغين جاری در ميان گذاشت.
▫️گريگوريان می‌نويسد: «کمیسر اطمینان داد که قصد دارد به آذربايجان سفر کند و در اين زمينه به مقامات آذربايجان نيز مراجعه کرده است. در اين جلسه دوباره با همکارانم به اين موضوع پرداختيم.»




🆔️ @Ir_Azariha
📽ادامه تجمعات اعتراضی به دستگیری شهردار استانبول

با گذشت یک‌ ماه از دستگیری شهردار استانبول همچنان تجمعات اعتراضی به این موضوع در ترکیه ادامه دارد. معترضان می‌گویند این دستگیری با اهداف سیاسی و برای حذف امام‌اوغلو از صحنه انتخابات ریاست جمهوری به‌عنوان رقیب رئیس‌جمهور فعلی صورت گرفته است.


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️ کارشناس مسائل باکو، معتقد است که آذربایجان با همکاری نزدیک با اسرائیل در تلاش است تا از موضع احتمالی ضد ایرانی در اقدامات آتی خود علیه ارمنستان استفاده کرد

▫️ تاتف هایراپتیان در گفتگو با آرمن پرس گفت:
روابط آذربایجان و اسرائیل و در این زمینه پیام تبریک ترامپ رئیس جمهور آمریکا به علی اف رئیس جمهوری آذربایجان به مناسبت عید نوروز که در آن ترامپ از دوستی طرف آذربایجانی با اسرائیل و حمایت هایی که از این کشور انجام می دهد تشکر کرد.

▫️ پیام تبریک دونالد ترامپ کاملا قابل توجه است. اگرچه در سال‌های گذشته نیز پیام‌های مشابهی شنیده می‌شد، اما این پیام از آن جهت جالب است که به همکاری آذربایجان و اسرائیل مربوط می‌شود. پیش از این دیدار ترامپ و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، برگزار شد.


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️باکو میانجی مذاکرات اسراییل و ترکیه

▫️هرکجا باکو هست؛ نام اسرائیل هم می‌درخشد
!
▫️دیدار نمایندگان اسرائیل و ترکیه در باکو برگزار شد. این نشست با هدف ایجاد مکانیسم کاهش تنش برای جلوگیری از حوادث ناخواسته در سوریه برگزار شد.



🆔️ @Ir_Azariha
⛔️ترامپ: از حمایت باکو و روابط دوستانه‌اش با شریک‌مان اسرائیل، قدردانی می‌کنم

▫️دونالد ترامپ در پیام تبریک نوروزی به علیف گفت:
من از حمایت و روابط دوستانه آذربایجان با شریک‌مان اسرائیل قدردانی و از اقدامات کشور شما و ارمنستان برای برقراری صلح در منطقه استقبال می‌کنم.


🆔️ @Ir_Azariha
الهام علی اف: هرگونه سوء تفاهم بین ترکیه و اسرائیل ما را نگران می کند.


🆔 @IR_Azariha
صالح هوشیار برادر شهردار تبریز بازداشت شد

براساس برخی از اخبار، صالح هوشیار برادر شهردار تبریز روز گذشته توسط یکی از نهادهای نظارتی بازداشت شده است، برخی از فعالان اجتماعی بر این باورند که ممکن است بازداشت اخیر به دلیل مسایل مالی بوده باشد و در ادامه پای برخی از اعضای شورای شهر نیز به وسط بیاید. برخی دیگر از کاربران از دادگستری تبریز به خاطر این اقدام تشکر کرده اند.

🆔 @IR_Azariha
⛔️کارشناس مسائل قفقاز در گفتگو با مهر مطرح کرد: «رزمایش صلح» تهران و ایروان یعنی ایران اجازه نقض خطوط قرمز را نمی‌دهد

احسان موحدیان کارشناس مسائل قفقاز در گفتگو با مهر:

▫️رزمایش نظامی مشترک بین یگان‌های عملیاتی ایران و ارمنستان در مرز نوردوز نشان دهنده جدیت ایران در دفاع از مرزهای خود است.

▫️رژیم صهیونیستی و انگلیس نسبت به قطع مرز ایران و ارمنستان و اشغال سیونیک در جمهوری ارمنستان حریص هستند تا کریدور زنگزوز را شکل بدهند.

▫️اجرای رزمایش صلح این پیام جدی را ابلاغ می‌کند که ایران اجازه نقض خطوط قرمز خود را نخواهد داد. امنیت و ثبات پایداری و صلح در منطقه برای ایران مهم است.

▫️رزمایش صلح می‌تواند زمینه ساز پیمان صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بشود، هر چند آذربایجان پیش شرط‌هایی را برای پیمان صلح مطرح می‌کند که منطقی نیست.

▫️مشارکت لشکر ۳۱ عاشورا که متعلق به آذربایجان شرقی است نشان می‌دهد همه مردم ایران یک پیکر واحد هستند. بر خلاف دروغ پراکنی های رسانه‌های معاند، مردم ایران دغدغه‌ها، نگرانی‌ها و آرزوهای مشترک دارند.



🆔️ @Ir_Azariha
علی قلهکی:
"معاون یکی از وزرا (علیرضا رحیمی) در سفر قطبِ جنوب همراه دبیری بوده است!
"


🆔 @IR_Azariha
⛔️ علیف: از روندهایی که در ایران در جریان انتخابات رخ داد راضی بودیم. ما سیگنال‌های مثبتی از ایران شنیده‌ایم.



🆔 @Ir_Azariha
Reposted from:
سیاست ملّی avatar
سیاست ملّی
🔥بیانیه ایران
@NPPERSIA
⛔️در حاشیه بیانیه ۹۰۰ امضایی

▫️حدود ۹۰۰ نفر از شخصیت‌های شناخته‌شده کشوری در بیانیه‌ای هشدارآمیز نسبت به برخی سیاست‌های ضدانسجامی جاری که مغایر همبستگی و مصالح ملی است، ابراز نگرانی کردند.
شخصیت‌های شناخته‌شده‌ای در عرصه‌های علم، فرهنگ، هنر و سیاست در این بیانیه با اشاره به مواضع یکی از استانداران شمال غرب کشور و نیز رویدادهای شهر ارومیه و برخی دیگر از شهرستان‌های غربی کشور، به دولت هشدار دادند که استمرار چنین رویکردها یا اقداماتی می‌تواند موجب تحمیل هزینه‌های بزرگی به ملت ایران شود.
در میان امضاکنندگان بیانیه، شخصیت‌هایی همچون استاد عبدالمجید ارفعی، استاد حسن انوری، استاد ژاله آموزگار، استاد علی‌اصغر داد‌به، استاد میرجلال‌الدین کزازی، استاد علی‌اشرف صادقی، استاد کاوه بیات، استاد نصرالله پورجوادی و خانواده هنرمند پورناظری، استاد داریوش پیرنیاکان و صدها استاد و محقق و هنرمند و فعال سیاسی به چشم می‌خورد. این بیانیه ناظر بر برخی سوءتدبیرها در اداره امور جاری کشور است. هرچند ریشه این رویدادها را می‌توان به صورت تاریخی ‌تحلیل و ارزیابی کرد و به‌ویژه نقش سیاست‌های فرهنگی کشور در چند دهه گذشته را باید در این زمینه مورد ارزیابی و آسیب‌شناسی قرار داد، اما وقوع برخی رویدادهای غیرمنتظره و موضع‌گیری‌های این دسته از مسئولان بر نگرانی‌ها افزود. در تاریخ پس از انقلاب، امضای چنین بیانیه‌ای توسط گروه درخور توجهی از شخصیت‌های برجسته فرهنگی، علمی، پژوهشی و سیاسی هیچ سابقه مشابهی ندارد. این ویژگی مهم یعنی بی‌سابقه‌‌بودن چنین موضع‌گیری‌هایی، با وفاق صدها نفر از شخصیت‌های فرهنگی، نمایانگر نارضایتی بخش بزرگی از اندیشمندان و محققان وطن‌دوست از روندهای جاری در سیاست‌های فرهنگی است.
▫️در دهه‌های اخیر بر اثر سوءتدبیرهای روی‌داده، بخش بزرگی از میراث فرهنگی و تمدنی و محیط زیست و حتی مناسبات اجتماعی در کشور دچار کژکارکردی یا تخریب شده است. متأسفانه این وضعیت منجر به بروز پدیده‌هایی همچون گسترش محلی‌گرایی شده است. وقوع تشنج در کازرون و با تلفات انسانی در پی طرح تقسیم این شهرستان، وقوع تنش منجر به کشته‌شدن گروهی از هم‌وطنان در ماجرای نصب تابلوی حد‌فاصل دزفول و اندیمشک و برخی رویدادهای مشابه، نشانی از گسترش محلی‌گرایی در کشور است، بی‌آنکه دستگاه تدبیر در کشور به صورت کارشناسی در پی شناخت ابعاد و چرایی بروز آن باشد. افراط در بومی‌سازی ساختار دولت در شهرستان‌ها و استان‌ها، بومی‌سازی ساختار پذیرش دانشجو با عوارض فراوان و سیاست‌های مشابه دیگری که در چند دهه گذشته طراحی و اجرا شده، امروز عوارض سوء خود را نمایان می‌کند. بیش از هر زمان دیگری کشور نیازمند انسجام و هم‌گرایی است.
▫️برای مواجهه با شرایط پیچیده شکل‌گرفته، کشور نیازمند همراهی نهادهای مدنی، احزاب و سمن‌ها برای توسعه، آبادانی و عمران ‌است. همچنین در بنیان هر سیاست هویتی یا اجتماعی یا فرهنگی که مورد توجه دولت قرار دارد، باید به صورت کارشناسی نسبت این سیاست با مصالح ملی ارزیابی و سنجیده شود. باید در حکمرانی، امر ملی مقدم بر هر موضوع دیگری باشد. اما متأسفانه وضع موجود نمایانگر بی‌توجهی فراوان در این زمینه است. بیانیه‌ امضاشده اگر‌چه با بی‌توجهی برخی از فعالان مواجه شد که روزنه‌گشایی را به‌‌عنوان شعار برگزیدند‌ یا برخی اصلاح‌طلبان که تمام توجهشان کسب پست و مقام است، اما بی‌توجهی آنان نمی‌تواند خللی در واقعیت جاری کشور ایجاد کند. اگر آنان دلخوش و سرمست پست و مقام و موقعیت خود هستند، اما ‌چهره‌های علمی و فرهنگی و بزرگان فرهنگ و هنر و بسیاری از اندیشمندان و فضلای کشور مسیر دیگری برگزیده‌اند. نگرانی این دسته، نه پست و مقام و رانت بلکه سرنوشت و مصالح کشور است. خوشبختانه روزبه‌روز شاهد توجه بخش بیشتری از هم‌وطنان به ایرانیت و سرنوشت کشور هستیم؛ حتی اگر گروهی از سیاست‌مداران راهی دیگر برگزینند. امروز مصالح و منافع ملی مهم‌ترین دغدغه گروه شایان توجهی از ایرانیان است. آیا سیاست‌مداران کشور و دولتمردان متوجه این مهم هستند؟



🆔️ @Ir_Azariha

Records

06.02.202523:59
10.7KSubscribers
23.03.202506:39
500Citation index
20.10.202423:59
3.4KAverage views per post
20.10.202423:59
3.4KAverage views per ad post
27.02.202523:59
58.99%ER
20.10.202423:59
33.20%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
OCT '24JAN '25APR '25

Popular posts آذری ها |Azariha

Reposted from:
سیاست ملّی avatar
سیاست ملّی
07.04.202521:10
بیانیه ایران‌خواهان
برگ زرینی در تاریخ جامعه مدنی و مستقل ایرانی


بیانیه بیش از ۸۰۰ تن از اهل علم، فرهنگ و هنر، متنی درخشان، مسئولانه، شریف و دقیق است و برگ زرینی در تاریخ جامعه مدنی ایران. متنی که به‌نوعی می‌توان آن را اعلامیهٔ اصول و ارزش‌های شهروند متمدن و آگاه دانست.

پای این بیانیه را فرزانگان و بزرگانی امضا کرده‌اند هم‌چون ژاله آموزگار،میرجلال‌الدین کزازی، علی اشرف صادقی، حسن انوری، کاوه بیات، کیخسرو پورناظری، علی‌اصغر دادبه، نصرالله پورجوادی، حمید احمدی، داریوش پیرنیاکان، علی مصفا، محمدرضا ضیایی بیگدلی، محمد جعفری قنواتی، عبدالمجید ارفعی، علی دهباشی و حکمت الله ملاصالحی. نام‌هایی که سنگینی آن، اردوی ایرانستیزان را بر هم ریخته و می‌ریزد.

همین است که وحوش ایران‌ستیز از ینگه دنیا تا همین حوالی، با خواندن آن، چون اسپند روی آتش بالا و پایین می‌پرند. کسانی که مدتی بود نوروز را بهانه کرده، مستمر بر طبل توخالی قومیت‌گرایی خود می‌کوبیدند. از یکسو، هواداران «کوردستانات» ـ با ادعای مرزهایی از حوالی دریای سیاه تا لب ساحل خلیج فارس - که قلمرو خیالی خود را پایتخت نوروز می‌نامیدند و در این میان، از حمایت تبلیغاتی اهل «فاند و باند» در اروپا و آمریکای شمالی برخوردار بودند. از سوی دیگر، پان‌ترکیست‌هایی که خود را از تخمه گرگ خاکستری دانسته، همچون سخنگوی منافع بیگانه عمل می‌کنند و هم‌زمان نقاب دین بر چهره می‌زنند - تا این‌چنین عامل وهن اسلام و خصم ایران باشند. هفته‌های گذشته شاهد تنش و شاخ‌وشانه‌کشیدن این دو دسته از جریان‌های تمدن‌ستیز علیه یکدیگر بودیم که هر یک، دیگری را تهدید وجودی علیه خود می‌دید. با انتشار بیانیه ایران‌خواهان، این دو خصم ذاتی، این دو دیو تاریکی، از خوف روشنایی تابان ایران، دوباره هم‌داستان شده و «کنفدراسیون موسمی طوایف قوم‌گرا و تجزیه‌طلب» را علیه ایران برقرار کرده‌اند.

روز گذشته، بیش از ۸۰۰ نفر از متخصصان، هنرمندان و کارشناسان رشته‌های گوناگون دانشگاهی، فرهنگی و هنری کشور در بیانیه مفصلی که خطاب به ملّتِ تاریخی و بزرگ ایران نوشته شده است، به برخی از رخدادهای تلخِ هفته‌های پایانی اسفند ۱۴۰۳ و نوروز ۱۴۰۴ خورشیدی،‌ اشاره کرده و ضمن اعتراض به سیاست‌ها و اقدامات غیرمسئولانهٔ برخی مسئولان، از شمالغرب کشور تا خوزستان، و برشمردن پیامدهای این سیاست‌ها و اقدامات علیه کیان فرهنگی و وحدت ملت ایران، رویکرد دولت را در این زمینه تهدیدی برای انسجام و امنیت ملی و تقویت واگرایی‌های محلی دانسته‌اند. این برای نخستین بار است که تنوعی از اندیشمندان و فرهیختگان و چهره‌های ملی شناخته شده، ایران‌شناسان، استادان دانشگاه، پژوهشگران علمی و فرهنگی، نویسندگان، هنرمندان رشته‌های گوناگون موسیقی، سینما و هنرهای تجسمی، و فعالان دانشجویی از مناطق مختلف کشور، در کنار یکدیگر نسبت به مسأله‌ای ملی هشدار می‌دهند.

@NPPERSIA
بخشی از مستند شبکه سه سیما در مورد کوروش کبیر

🆔 @IR_Azariha
الهام علی اف: هرگونه سوء تفاهم بین ترکیه و اسرائیل ما را نگران می کند.


🆔 @IR_Azariha
28.03.202518:55
شعری از استاد منصور سفیدگر در خصوص فتنه ۲ فروردین ترکیه و موساد در ارومیه

🆔 @IR_Azariha
ناپدید شدن اندیشمند تالشی مخالف دولت جمهوری آذربایجان در شهر یکاترینبورگ روسیه

✅ گزارش های رسانه ها و مراکز تالشی فعال در روسیه و اروپا، حاکی از ناپدید شدن ظاهرالدین ابراهیمی، اندیشمند و فعال فرهنگی اقلیت تالش در شهر یکاترینبورگ روسیه و احتمال انتقال وی به باکو می باشد.
✅ شبکه یوتیوبی تالش اینترنشنال تی وی از ناپدید شدن شدن ظاهرالدین ابراهیمی، اندیشمند و فعال فرهنگی برجسته تالش و از منتقدان دولت جمهوری آذربایجان در شهر یکاترینبورگ روسیه خبر داد.
✅ بوریس تالشنسکی فعال تالشی در اروپا که از وی به عنوان رییس جمهور در تبعید تالش - مغان نام برده می شود، اعلام کرد ظاهرالدین ابراهیمی از روز 26 مارس ناپدید شده است و نهادهای ذیربط روسیه به درخواست ها درباره وضعیت وی پاسخ نمی دهند.
✅ تالشنسکی گفت: یا نیروهای امنیتی جمهوری آذربایجان او را ربوده و به باکو منتقل کرده اند یا مسکو او را برغم اینکه تابعیت روسیه را دارد، با زدو بندهای سیاسی، به حکومت علی اف فروخته است که هیچ کدام، برای روسیه سربلندی به بار نخواهد آورد.

برای مطالعه مشروح مطلب اینجا را کلیک نمائید:


کانال مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها
👉 @Irrcmr
Reposted from:
سیاست ملّی avatar
سیاست ملّی
29.03.202517:27
درباره تهدید وجودی علیه کشور و ضرورت برخاستن از خواب نوشینِ گمراهی

غایت کشورداریْ حفظ موجودیت سیاسی-فرهنگی کشور، شکوفایی و رفاه و آبادانی آن، تأمین حقوق و آزادی‌های شهروندان و مصالح عمومی آنها است. در این میان، بالاترین هدف دولت-کشور یا جامعه ملّی، صیانت از وجود خود در برابر تحولات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی زمانه است.

اگر در گذشته، هجوم اقوام بیابانگرد از شرق و سپاهیان رُمی و ترکان عثمانی از غرب و بعدتر، روسیه از شمال و بریتانیا از جنوب، تهدیدهای عمده علیه کشور بود، در دوره معاصر، نه تنها یورش بیگانه، بلکه هجوم و رخنه ایدئولوژی‌های ضدایرانی، بعضا با سالوس و پوششی ظاهرفریبنده، بنیان‌های جامعه ملّی ایران را تهدید می‌کنند. عراق بعثی پیش از یورش نظامی تمام‌عیار در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، سال‌ها مشغول حمایت و ترویج عقاید قومیتی-پانعربی در خوزستان و گونه‌های دیگر قومیت‌گرایی در کشور بود، به‌طوری که در ماه‌های پس از انقلاب اسلامی، عوامل بعثی و ایدئولوگ‌های پانعربیسم، از طریق خاک عراق و به‌توسط حکومت بعث وارد خوزستان شده، به تبلیغ و سازمان‌دهی گروهک‌های ریز و درشت مانند «خلق عرب»، «جبهه‌الاتحریر» و «کانون فرهنگی خلق عرب مسلمان ایران» پرداختند. گروه‌هایی که با شعارهایی همچون «آموزش به زبان قومی»، «خودمختاری فرهنگی» و تعیین «استاندار بومی» آغاز کردند و چندی نگذشت که با شتاب تحولات آن روزها، علنا خواهان برپایی خودمختاری تمام‌عیار برای خوزستان شدند که از نظر آنها «عربستان» و قومیت و ملیّت آن عرب بود. بخشی از «مطالبات قومیتی» عبارت بود از: رسمیت زبان عرب به‌عنوان زبان الزامی آموزش، دادگاه‌ها و ادارات دولتی؛ اولویت‌دادن به «خلق عرب» در استخدام دولتی و خصوصی و تغییر جای‌نام‌های شهرها و روستاها و بناها به نام‌های عربی مطلوب این گروهک‌های قومیت‌گرا. طرفه آنکه همین‌ها، ضمن تحرکات گسترده و تأکید بر چنان مطالبات واگرایانه‌ای، «اتهام تجزیه‌طلبی» را محکوم می‌کردند.

در آن دوره، از یک‌سو هنوز نهادهای کشوری تثبیت نشده بود و از سوی دیگر، جریان تحولات سخت تحت تأثیر غوغاسالاران و مجاهدانی که خیالات فراملّی داشتند و روشنفکرانی که حسن‌نیت ـ و گاه خبث طینت ــ را با جهل مخلوط می‌کردند، قرار می‌گرفت. سرانجام، در غفلت یا خوش‌بینی متولیان کشور، قومیت‌گرایی به چنان قوت و سازمان‌دهی رسیده بود که وارد فاز عملیاتی مسلحانه شد. در صبح نهم خرداد ۱۳۵۸، گروهک موسوم به خلق عرب که با پشتیبانی پشت‌پرده عراق دست به آشوب مسلحانه زده و موفق به اشغال شهربانی خرمشهر شده بود، به دست ارتش ایران و همکاری نیروهای مردمی سرکوب شد. همین الگو در نقاط دیگر کشور نیز، به‌ویژه در غرب که آنجا نیز احزاب قوم‌گرایی مانند دموکرات و کومله، تحت حمایت خارجی، دست به آشوب و اشغال‌گری زدند، تجربه شد.

امروز، نه عراق بعثی وجود دارد که از سازمان‌های ضدایرانی نظیر مجاهدین، دموکرات کردستان، کومله، خلق عرب و ...، حمایت کند، نه شوروی که فرقه دموکرات و حزب دموکرات برای آذربایجان بسازد، نه ایدئولوژی کلانی مانند مارکسیسم-لنینیسم که مبانی تجزیه‌طلبی را ذیل شعار «حق تعیین سرنوشت خلق‌ها» دست‌وپا کند. اما جریان‌های قومیت‌گرا و واگرا، در صورت‌ها و شکل‌های متنوع‌تر و پیچیده‌تر و زیر لوای شعارهای ریاکارانه و ظریف‌تر، با کارفرماهای نو و با حمایت نیروهای منطقه‌ای و بین‌المللی جدید، دوشادوش عموزاده‌های بنیادگرا و خلافت‌گرای خود که یکسره از آبشخور ایدئولوژی‌های کلانِ ضدملّی و بین‌الملل‌گرای جدید تغذیه می‌کنند، سخت فعال هستند و بنیان‌های وجودی کشور ایران را تهدید می‌کنند.


@NPPERSIA
✳️جایگاه زبان فارسی در آن سوی ارس؛ کتیبه فارسی اولجایتو در باکو

▫️این کتیبه فرمان الجایتو (محمد خدابنده) برای عفو (مالیاتی) است که در مسجد جمعه شهر باکو نصب شده است.
این مسجد، افزون‌ بر فرمان الجایتو دارای فرامین شاه تهماسب، شاه عباس و چند کتیبه از حکام و واقفان محلی به زبان پارسی است.

▫️بخشی از متن کتیبه: 
"پادشاه اسلام فرمان‌فرمای ربع مسكون ... اولجایتو خدابنده محمد .... عرفی از رعایای شهر و ولایت برداشته... دیوان باکویه برگرفته و لعنت کرده آنرا که تا بقیامت خلاف این معنی کند."


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️خبر فوری
رئیس جمهور ارمنستان قانون پیوستن به اتحادیه اروپا را امضا کرد


دفتر ریاست جمهوری ارمنستان:
🔹واهاگن خاچاتوریان، رئیس جمهور ارمنستان قانون «آغاز روند الحاق جمهوری ارمنستان به اتحادیه اروپا» مصوب مجلس ملی را امضا کرد.


🆔️ @Ir_Azariha
07.04.202506:52
✳️شاه اسماعیل در بستر مرگ نه نگران خود بود و نه نگران ادامه سلسله خود، به فکر ایران و نگران تداوم پادشاهی ایران پس از مرگش بود


" آن حضرت فرمودند که نواب همایون در سن چهارده سالگی از گیلان خروج نموده از دهنه خطا تا دهنه حلب تا کنار رود درنا را مسخر گردانیده مثل علاء الدوله ذوالقدر با آن حشمت مستأصل و همچو شاهی بیگ خان پادشاه کل ترکستان را به قتل آورده‌ام. و حال می ترسم که این همه آزار و زحمت نواب ما ضایع شده این پسر نتواند که پادشاهی ایران را از پیش برد..."


منبع:
عالم آرای صفوی (نسخه اصلی)
صفحه ۱۶۴ بصورت PDF
تاریخ نگارش کتاب سال ۱۰۸۶ هجری قمری می‌باشد.

🆔️ @Ir_Azariha
⛔️ترامپ: از حمایت باکو و روابط دوستانه‌اش با شریک‌مان اسرائیل، قدردانی می‌کنم

▫️دونالد ترامپ در پیام تبریک نوروزی به علیف گفت:
من از حمایت و روابط دوستانه آذربایجان با شریک‌مان اسرائیل قدردانی و از اقدامات کشور شما و ارمنستان برای برقراری صلح در منطقه استقبال می‌کنم.


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️وزرای امور خارجه اسراییل و باکو دیدار کردند

▫️وزیر خارجه اسراییل، این خبر را اعلام کرده است. او گفت که با همتای باکویی خود جیحون بایراموف، در ابوظبی درباره مسائل مختلفی گفتگو کرده است.
به گفته وزیر اسرائیلی، روابط با باکو در حال گسترش است و ابعاد استراتژیک، دیپلماتیک، اقتصادی، انرژی و دیگر زمینه‌ها را در بر می‌گیرد.



🆔️ @Ir_Azariha
آزمایش DNA (تبارشناسی) چند شهروند ترکیه‌ای

🆔 @IR_Azariha
27.04.202511:48
⛔️کارشناس مسائل قفقاز: روابط باکو و اسراییل یک روابط عادی نیست

▫️ کارشناس مسائل قفقاز؛ در تشریح دلایل سفر آتی نخست‌وزیر اسرائیل به باکو در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد:
در خصوص روابط باکو و اسرائیل باید در نظر داشته باشیم که روابط این دو یک روابط عادی نیست، بلکه یک روابط استراتژیک است. جمهوری آذربایجان ۶۰ درصد از نیاز انرژی اسرائیل را تأمین می‌کند و در مقابل باکو نیازمند کمک‌های اطلاعاتی و نظامی اسرائیل برای رسیدن به اهداف خود در جنگ‌های قره‌باغ بوده است. به همین جهت، آذربایجان روابط خوبی با اسرائیل دارد و اسرائیل نیز نیازمند کشوری مثل آذربایجان است که از هر جهت می‌تواند منافع آن را تأمین کند. یکی از مهم‌ترین نکات، حضور شرکت‌های اسرائیلی در ساخت و ساز و سرمایه‌گذاری در بخش انرژی و کشاورزی و صنایع مختلف آذربایجان است که اشتغال‌زایی برای اسرائیلی‌ها را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: آذربایجان یک کشور شیعه محسوب می‌شود و این موضوع برای اسرائیل بسیار مهم است که یک کشور مسلمان شیعه در مقابل ایران را در کنار خود داشته باشد. از سوی دیگر باید توجه داشت که پزشکیان طی روزهای آینده به آذربایجان سفر خواهد کرد و این مسأله نیز بسیار مهم است. این در حالیست که اسرائیلی‌ها به هر صورتی دنبال این هستند که به اهدافی که از قبل طراحی کرده‌اند، دست پیدا کنند حالا چه با مشارکت آمریکا یا به طور مستقل، اما به هر صورت آنها خواهان تحقق این اهداف خود هستند. در این راستا به نظر می‌رسد که نتانیاهو در شرایط فعلی به دنبال به‌روز‌رسانی تعهدات دوجانبه قبلی‌ اسرائیل با آذربایجان و بالعکس است. یعنی مقام‌های اسرائیل به دنبال آن هستند که خیالشان از طرف آذربایجان راحت باشد که در هر زمانی اگر لازم شد، آذربایجان به تعهداتی که داده عمل کند و همچنین اسرائیل هم به تعهداتش در قبال باکو عمل کند. در شرایط فعلی، اسرائیلی‌ها کم‌کم نفوذ خودشان را در آذربایجان توسعه می‌دهند و به نوعی ترکیه را کنار می‌زنند و این نکته بسیار مهمی است که نباید از آن غافل بود. اسرائیلی‌ها با ظرافت و با دقت در آذربایجان حضور پیدا کرده‌اند که بعد از حمله آذربایجان به ارمنستان با محوریت قره‌باغ، به وضوح می‌بینیم که یک تحول جدی در روابط اسرائیل و آذربایجان ایجاد شده است. ترکیه تا به امروز در سیاست‌های کلان آذربایجان تأثیرگذار بوده اما حالا اسرائیلی‌ها آرام آرام جایگزین ترک‌ها می‌شوند. بحث سوریه نیز وجود دارد که می‌بینیم دو طرف (اسرائیل و ترکیه) در حال مجادله هستند؛ تا جایی که جنگنده‌های اسرائیل چندین پایگاه را مورد هدف قرار دادند که به صورت مستقیم منافع ترکیه را به خطر انداخت. در این شرایط، اگر  نتانیاهو به آذربایجان سفر کند، محتمل است که تحولاتی را در سیاست‌های کلان اسرائیل در قفقاز و منطقه شاهد باشیم و آثار آن را باید بعداً مشاهده کنیم.این مسأله می‌تواند تحریکات و ناامنی‌های بیشتری در قفقاز یا به نوعی کشورهای منطقه به جای بگذارد. مسأله دیگر این است که آذربایجان اگر هم بخواهد با آمریکایی‌ها وارد رابطه عمیق و گسترده‌تر شوند، باید از مسیر اسرائیل وارد شوند و همین موضوع باعث می‌شود که باکو در مدار تل‌آویو بماند. این در حالیست که ترکیه نیز از آذربایجان به عنوان یک فرصت استفاده می‌کنند اما حالا آنکارا متوجه شده که الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ انجام داده است و روابط حسنه خود با ترکیه را تا حدودی تعدیل کرده و به سمت اسرائیل متمایل شده است. این موضوع برای ترکیه یک خطر جدی محسوب می‌شود و آن‌ها را وحشت‌زده کرده است. بر همین اساس که می‌گوییم اگر این سفر انجام شود، می‌تواند یک سری تحولات جدید را در منطقه ایجاد کند.


🆔️ @Ir_Azariha
🚨خبر فوری🚨
اسرائیل هیوم: نتانیاهو در آینده نزدیک به باکو سفر خواهد کرد. تاریخ دقیق این سفر هنوز مشخص نیست




🆔 @Ir_Azariha
⛔️ پزشکیان: معتقدیم که باید به حد و حدود مرزی کشورها احترام گذاشت


رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه AzTV جمهوری باکو:
هر کسی باید به حد و حدود خودش قانع باشد و به سرزمین دیگران طمع نداشته باشد. اختلاف زمانی آغاز می‌شود که یک طرف می‌خواهد محدوده و سرزمین دیگری را در اختیار خودش قرار بدهد. ما همیشه به این معتقدیم که باید به حد و حدود و تمامیت ارضی کشورها احترام گذاشت. امیدواریم با توجه به قوانین و چهارچوب‌های بین‌المللی موجود بتوانیم اختلافات بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان را حل کنیم.



🆔️ @Ir_Azariha
Log in to unlock more functionality.