Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
دغدغه‌های ایران avatar

دغدغه‌های ایران

ما را در اینستگرام هم دنبال کنید:
https://instagram.com/daghdaghe.iran?utm_medium=copy_link
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateMay 21, 2021
Added to TGlist
Mar 07, 2025

Statistic of Telegram Channel دغدغه‌های ایران

Subscribers

1 033

24 hours
1
-0.1%Week
6
-0.6%Month
11
-1%

Citation index

0

Mentions0Shares on channels0Mentions on channels0

Average views per post

76

12 hours49
9.7%
24 hours76
2.7%
48 hours90
4.7%

Engagement rate (ER)

2.5%

Reposts2Comments0Reactions0

Engagement rate by reach (ERR)

7.74%

24 hours
0.58%
Week
2.41%
Month
5.93%

Average views per ad post

69

1 hour4869.57%1 – 4 hours1318.84%4 - 24 hours3449.28%
Connect our bot to the channel to find out the gender distribution of this channel's audience.
Total posts in 24 hours
6
Dynamic
2

Latest posts in group "دغدغه‌های ایران"

📌 گسست نسلی، مشکل اصلی

دکتر محمد مهدی جعفری در نشست شکاف بین نسلی در حاشیه نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده آیت‌الله طالقانی:
☘ ما علاوه بر گسست نسلی با مساله تحریف تاریخ هم مواجه هستیم.
☘طالقانی از نظر تاریخ اندیشه انسانی و اسلامی، از احیاگران اندیشه اسلامی است. اندیشه چه اسلامی و چه غیر اسلامی، پیر می‌شود، و میمیرد. ولی کسانی هستند که اندیشه را در زمان خود با شناخت زمان احیا می‌کنند.


#آیت_الله_طالقانی #طالقانی_و_زمانه_ما #پدر_طالقانی #کتابخانه_آنلاین_طالقانی_و_زمانه_ما #سید_محمود_طالقانی #مجتمع_فرهنگی_آیت_الله_طالقانی

www.taleghani.org
telegram
Instagram
X (Twitter)
💢 ولی حقشناس، چهرۀ آزادی‌خواه، عدالت‌طلب و میهن‌دوست

✍ سید علی محمودی


✅ روانشاد ولی حقشناس از چهره‌های تلاشگر، اخلاقی، میهن‌دوست و مردم‌گرای ایران بود. او در دهم اردیبهشت ماه 1404 زندگی را بدرود گفت و راه به جهان ابدی گشود. حق‌شناس در سال‌های پایانی و آغازین دو حکومت پهلوی و جمهوری اسلامی، دانشجوی رشتۀ روانشناسی دانشگاه اصفهان بود. در آن زمان باهم آشنا شدیم و دوستی ما در کشاکش‌های فرهنگی و سیاسی آن روزها، به هم‌گامی و فعالیت‌های دانشجویی انجامید.

در سال‌های گذار سیاسی ایران، در دانشگاه اصفهان افزون بر گروه‌های چپ‌گرا، دو جریان فکری عمده فعالیت‌ می‌کردند. یکی گروهی که با «روحانیت انقلابی اصفهان» در تماس بودند، از آنان خط می‌گرفتند و اغلب رفتارهای تند، رادیکال و آمرانه داشتند. این گروه در موارد نادری طبق حکم فقهی، «دانشجویان مسئله‌دار و لاابالی» را از طریق «ضزب و جرح» -که مرتبۀ نهاییِ «امر به معروف و نهی از منکر» است-، ارشاد و هدایت می‌کردند. من نیز خود شاهد مستقیم چنین ارشاداتی بودم و آنان را از این عمل ضد انسانی و شنیعْ منع می‌کردم. افراد این گروه  با آزادی و دموکراسی برسر مهر نبودند و گاه در مواردی مانند تأسیس «شورا‌های دانشجویی» در دانشگاه اصفهان، با نوعی پدرسالاری و آمریتْ از نفوذ در انتخابات شوراها و دستکاری در رأی های اخذ شده ابایی نداشتند و در برابر تأکید بر ضرورت انتخابات دموکراتیک از سوی ما، آشکارا به قبول و التزام نسبت به سازوکارهای دموکراتیک جواب رد می‌دادند. دو دیگر، دانشجویان خردگرا، معتدل و میانه رو بودند که ضمن حفظ رفاقت‌های دانشجویی، در مسیر آزادی‌خواهی، عدالت‌طلبی و میهن‌دوستی، به غایت مصمم، شجاع، با استقامت و پرتلاش بودند. این گروه همواره راه برگزیده و مستقل خویش را می‌پیمودند و هیچ‌گاه با گروه اول همداستان و همراه نشدند.

✅ این دو جریان دانشجویی در کلاس‌های درس، نشست‌های علمی و عبادت در مسجد دانشگاه، درکنار هم بودند، اما هر یک خط فکری برگزیدۀ خود را داشتند. به یاد دارم که دانشجویان در چارچوب اعتراض‌های دانشجویی، به استقرار و حضور کامیون های ارتش مملو از پرسنل نظامی باکلاه‌خود و جنگ‌افزار در خیابان‌های دانشگاه اعتراض داشتند و بر این نظر بودند که در دانشگاه نباید فضای خفقان‌آور نظامی حاکم باشد. در آن زمان، دانشگاه اصفهان نیز به اشغال نظامیان حکومت پهلوی درآمده بود. دربرابر، دانشجویان با راه‌انداختن اعتصابات و تحصن‌های مکرر در دانشگاه به صورت مسالمت‌آمیز، نسبت به حکومت مواضع اعتراض‌آمیز داشتند. دربرابر، واکنش نظامیان مستقر در دانشگاه، با رفتارهایی توأم با بردباری و تحمل دانشجویان همراه بود؛ به‌گونه‌ای که در محوطۀ دانشگاه با خیل پرشمار دانشجویان درگیر نشدند. 
 
ولی حقشناس که از گیلان به اصفهان آمده بود تا روانشناسی بخواند، از نحلۀ دوم دانشجویی بود که پس از انقلاب «جریان ملی-مذهبی» نامیده شدند. حق‌شناس شخصیتی صادق، باصفا، شجاع و تلاشگر داشت. در حلقۀ دوستان هم‌اندیش، دست کمک و همکاری می‌داد. او هیچ‌گاه در سلوک دانشجویی، یکه‌سالار و تکرو نبود. همان‌قدر که منش دینی داشت، دلبسته و عاشق ایران بود. او همواره در فضای پرکشاکش دانشگاه اصفهان، عقلانیت و اخلاق را در گفت‌وگوها، تصمیم‌گیری‌ها و کارزارهای دانشجویی به کار می‌گرفت و با آزادگی و فروتنی رفتار می‌کرد.

✅ او پس از اتمام تحصیلات به خطۀ گیلان بازگشت و به شغل شریف معلمی پرداخت. علاقۀ مثال‌زدنی او به مام میهن، او را با ادبیات فاخر ایرانی به‌ویژه شاهنامۀ فردوسی پیوند داد.کلاس‌های درس او در تربیت دانش‌اموزان و رشد فکری و اخلاقی آنان از نمونه‌های بسیار موفق بود. حق‌شناس در سال‌های خدمت فرهنگی و حتی پس از بازنشستگی، از فرهنگیان برجستۀ خطۀ گیلان بود. او در گردهم‌آیی‌های فرهنگیان، همواره از سازمان‌‌دهندگان و سخنرانان اصلی بود. حقشناس در تجمعات مردمی، با سخنرانی‌های آتشین، ابوذروار فریاد دادخواهی و عدالت‌طلبی سرمی‌داد.

او در راستای فعالیت‌های مدنی و پیگیری مطالبات حق‌طلبانه به روش قانونی، دو بار به زندان افتاد. نخست در زندان کارون خوزستان به مدت دو سال در سال 1360 و سپس در سال 1388 بعد از «جنبش سبز» که مدتی را در زندان لاکان رشت سپری کرد.

حقشناس اکنون در میان ما نیست، اما شخصیت برجسته و منش انسانی و ملی او برای نسل ما و نسل‌های امروز ایران سرمشقی به‌یادماندنی و الگویی ممتاز است. می‌توان در طول زندگی با سلامت نفس، صداقت، خدمت و در تکاپوی آزادی، عدالت، صلح و دموکراسی گام برداشت و زیست‌اخلاقی و مؤمنانه را با سربلندی و استقامت سپری کرد. ولی حقشناس از این دست رهروان راستی و درستی بود. نام، یاد و کارنامۀ درخشان او همواره مانا و پایا باد.

🆔
@Drmahmoudi7
کورش احمدی
: [انگلیسی ها] در تبلیغاتشان مصدق را "Dr. No" تبلیغ می‌کردند و عوامل شان نیز در داخل، اصطلاح "پیرمرد لجوج" را به کار می‌بردند و متاسفانه با قلب و تحریف همه واقعیت‌های تاریخی و بی‌اعتنا به همه فکت‌های تاریخی، همچنان [کسانی] در ایران، امروز تلاش می‌کنند تا انگلیس را بی‌تقصیر و آن "پیرمرد لجوج" را مسبب همه مشکلاتی که در ایران معاصر پیش آمد، معرفی کنند. آنچه که در آن دوران گذشته، اکنون بخشی از تاریخ است و به عنوان تاریخ ِ گذشته باید به آن پرداخت اما تحویل [...] به عنوان تاریخ به مردم کم اطلاع، صرف نظر از اینکه به نفع که و به ضرر که باشد، چیزی جز ظلم در حق مخاطبانی که به گوینده اعتماد می کنند، نیست. [متن کامل]

@hamidrezaabedian

- ویدئوی پیوست، برشی از گفتگوی نفت خبر با دکتر فیاض زاهد در سالگشت ملی شدن نفت (اسفند ۱۴۰۳) است. [قسمت اول ، قسمت دوم]
پاسخ تاریخی به ادعاهای پر تکرار*
[نقدی بر نظرات موسی غنی نژاد در مناظره با سید محمدمهدی مرادی خلج]

کورش احمدی


از متن: اینکه استاد ما اصرار دارد که ملی کردن نفت و مالکیت دولت بر نفت را سمّ مُهلک بنمایاند، سخنی عجیب، خلاف و بی‌معنی است. اساساً در همه دنیا، نفت ملی و در تملک دولت‌هاست و از همان دهه ۱۹۵۰ حتی قدرت‌های استعماری نیز قبول داشتند که  نفت به عنوان یک «ثروت طبیعی» باید تحت مالکیت و حاکمیت ملی کشورها باشد.

صدور ۱۰ قطعنامه اغلب اجماعی از ۱۹۵۲ تا ۱۹۶۲ توسط مجمع عمومی‌سازمان ملل گویای این امر است. حتی در آمریکا نیز به عنوان یک استثنا حدود ۴۰ درصد منابع نفتی در تملک دولت‌های فدرال و ایالتی است. در کانادا مالکیت ۹۰ درصد منابع نفتی در خشکی متعلق به دولت‌های ایالتی و تمام منابع دریایی متعلق به دولت فدرال است. در نروژ نه‌ تنها تمام منابع نفتی در تملک دولت است، بلکه ۶۷% و ۱۰۰% دو شرکت اصلی بهره‌بردار یعنی به ترتیب Equinor (استاندارد اویل سابق) و Petoro هم متعلق به دولت است.

تلاش آقای غنی‌نژاد در ربط دادن ناکارآمدی دولت‎ها در حوزه نفت و گاز به ملی کردن صنعت نفت و اعمال مالکیت دولت بر این ثروت ملی در ۸۰ سال پیش سخنی بی‌پایه است.

* هم میهن، ش ۷۸۶، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

@hamidrezaabedian

در صورت تمایل متن کامل را اینجا بخوانید.
♦️ سالگرد زندانی کردن یک اندیشمند

🖊عمادالدین باقی

دکتر سعید مدنی تاکنون ۲ سال تبعید و ۸ سال حبس را پشت سر گذاشته است. مطلع شدم به منظور پاسداشت او و خانواده اش در آستانه سالگرد آخرین دستگیری وی، عده ای تصمیم داشتند پنج شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه در کلاب هاوس گفتگو کنند که ممانعت شده اما مهم این است که در طول این سال‌ها صدها بار در رسانه‌های داخلی و در لوایح وکلا و رایزنی ها، نقدها و ایرادات حقوقی محکومیت ناعادلانه اقای مدنی بیان شده است اما اینکه هیچ مرجع قضایی آن را نمی‌شنود یعنی انسداد قضایی!

موضوعات اصلی پژوهش‌ها، کتاب‌ها و مقالات دکتر مدنی عبارت است از نابرابری‌های اجتماعی، توسعه، مجازات اعدام، خودکشی، تن فروشی و جرم و جنایت که همگی در جامعه ما در نقطه بحرانی قرار دارند و باید از وجود چنین شخصی برای کمک به کاهش مشکلات بهره جست نه اینکه او را زندانی کرد. بر فرض بروز خطایی هم باید طبق اصل۱۶۵ و ۱۶۸ قانون اساسی، دادگاه علنی تشکیل شود تا وجدان عمومی قضاوت کند.

وقتی گفتنی ها گفته شده، تمام دست‌اندرکاران قضایی و مرتبط با این پرونده که می‌توانستند تاثیری در پایان دادن به بی عدالتی داشته باشند در دنیا و عُقبی مسئول اند. آنها فقط وقتی رنج زندان را برای زندانی و خانواده اش درک می کنند که آن را تجربه کنند. آیت الله شاهرودی رئیس اسبق قوه قضاییه می گفت باید قضات را قبل از قاضی شدن، مدتی به زندان بفرستند تا بفهمند زندان چیست و در صدور حکم حبس کمی احتیاط کنند.
حکمرانانی که نمی فهمند چند سال حبس آنهم برای منتقد و‌ مخالف سیاسی شان یعنی چه؟ در محکمه وجدان چه پاسخی دارند؟

از نظر متافیزیک الهیاتی و باور به قاعده قطعی کنش و واکنش در دنیا، و نیز اصل تاثیر متقابل در دیالکتیک هگلی و مارکسی (که در فیزیک کوانتومی هم ثابت شده هر حرکت کوچکی در کل کهکشان تاثیر می‌گذارد)، دیر یا زود، مستقیم یا غیر مستقیم، آثار عمل یا بی تفاوتی دست‌اندرکاران نسبت به هر بی عدالتی، ظاهر می شود.
🔸کانال رسمی دکتر ابراهیم یزدی در تلگرام راه‌اندازی شد

@Drebrahimyazdi

📌کانال رسمی دکتر ابراهیم یزدی با هدف ارائه آرشیو کامل آثار قلمی و معرفی و بازخوانی اندیشه‌، عملکرد و آرمان‌های یکی از تأثیرگذارترین شخصیت‌های سیاسی و فکری تاریخ معاصر ایران راه‌اندازی شده است.

📌زنده‌یاد دکتر یزدی در تراز یکی از موثرترین سیاستمداران و نظریه‌پردازان عرصه روشن‌فکری دینی که بیش از شش دهه صبورانه و از سر ایمان و مسئولیت‌پذیری در راه دشوار آزادی، دموکراسی‌ و ترویج حقوق بشر‌ گام نهاد، از جمله پیشگامان نهضت اصلاح‌طلبی در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار می‌آید.

📌زنده‌یاد دکتر ابراهیم یزدی، افزون بر تهیه و تنظیم ۹ جلد خاطرات سیاسی کم‌نظیر که حاوی هزاران سند تاریخی است و از این حیث، چه‌بسا بدیلی نداشته باشد، گنجینه‌ای غنی از مقالات، سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و تحلیل‌های عمیق در عرصه سیاست داخلی و سیاست خارجی در ۱۶ جلد به‌جا گذاشته است.

📌این میراث ارزشمند، با ارائه رویکردی تلفیقی از دین، سیاست و اخلاق، نه‌تنها برای فهم دقیق‌تر تاریخ معاصر ایران و به‌ویژه، مسائل ناظر بر انقلاب اسلامی و همچنین، پاسخ مستند و مستدل به برخی شبهات و اتهامات ناروایی که مخالفان فکری و سیاسی نهضت آزادی ایران در دو جبهه جریان سلطنت‌طلب برانداز و محافظه‌کاران حاکم طی سالیان اخیر پیرامون نقش دکتر یزدی در روند تحولات قبل و بعد از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ مطرح ساخته‌اند، بلکه در راستای ترسیم نقشه راه فرآیند گذار به دمکراسی و توسعه متوازن و پایدار و نمایاندن چشم‌اندازی از الزاماتِ پیش روی ایران فردا، سرمایه‌ای عظیم برای فعالان سیاسی دمکراسی‌خواه و اندیشمندانی قلمداد می‌شود که در جست‌وجوی اصلاح، آزادی، حاکمیت ملت، عدالت و حاکمیت قانون تلاش می‌کنند.

📌در دورانی که جامعه ایران با چالش‌های پیچیده‌ای در حوزه آزادی و دموکراسی روبه‌روست، بازنشر آثار دکتر یزدی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است که نه‌تنها ابزاری برای شناخت بهتر اندیشه‌های او، بلکه فرصتی برای الهام گرفتن از اصول و آرمان‌هایی است که می‌توانند راهنمای مبارزات مسالمت‌آمیز و دموکراسی‌خواهانه باشند.

📌این کانال تلاش دارد تا در گام نخست، با بازتاب دیدگاه‌های دکتر ابراهیم یزدی و سپس، با ارایه نظرات و حتی انتقاداتی که از طریق راه‌های تماس با مدیران این کانال بر اندیشه، مواضع و عملکرد آن زنده‌یاد مطرح می‌شوند، زمینه‌ای برای گفت‌وگو، تأمل و بازاندیشی در مسیر ساختن ایرانی برخوردار از آزادی، عدالت و توسعه ملی فراهم سازد.

تماس با ما:
@Nehzatazadiran
info@nehzateazadi.org

@Drebrahimyazdi

https://t.me/drebrahimyazdi
عبدالله مومنی در شبکه ایکس:
توفان توئیتری به پاس ۹ سال تحمل حبس و مقاومت جامعه شناسی در تبعید و زندان

📌 ‏امشب ساعت ۲۱
‏⁧ #جامعه_شناسی_برای_مردم
‏⁧
#سعید_مدنی
🔴 نقش و نقدِ حزب ۶۴ ساله

🔻 به مناسبت شصت‌وچهارمین سالگرد تأسیس نهضت آزادی ایران

🔻 سخنرانان:

▫️سید احمد سلامتیان (نماینده‌ی دور اول مجلس شورای اسلامی)

▫️فاطمه گوارایی (روزنامه‌نگار و فعال سیاسی ملی-مذهبی)

▫️منوچهر صالحی (نویسنده، فعال سیاسی ملی‌گرا و جمهوری‌خواه)

▫️محمدحسین بنی‌اسدی (دبیرکل نهضت آزادی ایران)

▫️محمد توسلی (دبیرکل پیشین نهضت آزادی ایران)

▫️ ابوالفضل بازرگان (عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران)

▫️مجید شیعه‌علی (عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران)


🔻 زمان برگزاری:

جمعه ۲۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، مطابق با ۱۶ مِی ۲۰۲۵
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت ایران و ۱۸:۳۰ به وقت اروپای مرکزی 

🔻 برگزاری در بستر:

کلاب «گفتگوهای ملی» :
https://www.clubhouse.com/house/گفتگوهای-ملی

⭕️ پخش همزمان از طریق صفحه‌‌ی اینستاگرامی نهضت آزادی ایران

#نهضت_آزادی_ایران

@goftegoha_melli
Reposted from:
شرق avatar
شرق
🔺بیت‌به‌بیت تبریز شاهنامه شد

🔹به فراخور ۲۵ اردیبهشت، روز بزرگداشت زبان ملی پارسی و حکیم ابوالقاسم فردوسی بیت‌به‌بیت تبریز شاهنامه شد.
استقبال پرشور و باشکوه از آیین روز پاسداشت زبان ملی پارسی و حکیم ابوالقاسم فردوسی در تبریز، پیام ویژه‌ای را دربر داشت.
پیوند ناگسستنی آذربایجان با زبان ملی پارسی و حکیم ابوالقاسم فردوسی را باید یک ویژگی‌ جدانشدنی از شناسنامه تمام‌ایرانیِ مردم آذربایجان و تبریزیان بدانیم. دلدادگی آذربایجان و تبریزیان به شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی در برگ‌برگ تاریخ ملی ایران‌زمین کتبی و شفاهی ثبت شده است. روشن است که دلدادگی به شاهنامه و زبان ملی پارسی، باهم پیوندی ناگسستنی دارند.

💢بیشتر بخوانید

@sharghdaily
👈سلطهٔ اعراب بر ایران
و نقش فردوسی در احیای فرهنگ ملّی و قومی
💐💐💐
🎤سخنان استاد در
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ در
دانشگاه تهران
◀️برگرفته از کانال شفیعی کدکنی
🍃🍃🍃
لینک شاهنامه خوانی
https://t.me/khaneshShahname
🔸 زنانی که فردوسی آفرید: حماسه‌سازان خاموش

🔹 هما آذریان

🔹به مناسبت ٢۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی

@Nehzatazadiiran

📌 شاهنامه نه تنها یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه هویت ملی ایرانیان است که زبان و هویت این سرزمین را در برابر تهاجم فرهنگی پاسداری کرده است.

📌 در شاهنامه زنان به‌عنوان کنشگران صاحب‌اختیار در تحولات تاریخی و اجتماعی به رسمیت شناخته شده‌اند.

📌 فردوسی با نگرشی پیشرو، زنان را نه در حاشیه بلکه در میدان‌های نبرد و عرصه‌های اجتماعی و سیاسی، در مقام‌های مهم به تصویر کشیده است.

📌 زنان شاهنامه از شخصیت‌های سرزنده، جسور، خردمند و صاحب اندیشه‌های مستقل‌اند که از نظر فردوسی در نهادهای اجتماعی کلان، نه تنها ضروری بلکه حیاتی هستند.

@Nehzatazadiiran

📎 متن کامل یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید: https://telegra.ph/NAI-05-03-5
.
« بر این رواق زبرجد نوشته اند به زر
که جز نکویی اهل کرم نخواهد ماند»

روزگاری که ایران بودم، به مناسبت های گوناگون و در جلساتِ متعدد، سعید مدنی نازنین را می دیدم. خاطرم هست در جلساتی که در « بنیاد بازرگان» برگزار میشد، از نکته سنجی ها و باریک بینی های ایشان حقیقتا بهره می بردم. افزون بر این، در این سالیان، به قدر وسع، از پژوهش های محققانه و دردمندانۀ سعید مدنیِ جامعه شناس دربارۀ ابعاد و حجم آسیب های اجتماعی ای که سوگمندانه با آنها در داخل کشور مواجه ایم و دست و پنجه نرم می کنیم، بهره برده ام؛ همچنانکه از تحلیل های سیاسیِ « گذارطلبانۀ» ایشان در سالیان اخیر.

بنا بود فردا نشست بزرگداشتی در فضای «کلاب هاوس» به مناسبت در رسیدن سومین سالِ دستگیری و زندانی شدنِ این عزیز در بند، در دور جدید از محاکمات و زندانی شدن هایش طی بیست و پنج سال اخیر برگزار شود؛ نشستی که با مداخلۀ نیروهای امنیتی لغو شد.

بارها در خلوت، صداقت، حریت، شجاعت و صلابتِ سعید مدنی را ستوده ام. کتاب « راه طی نشده: جستارهایی در سیاست، دیانت اجتماع» ام که سال گذشته منتشر شد، مشترکا به او و مصطفی تاجزادۀ عزیز، دیگر زندانیِ سیاسیِ در بند تقدیم شده است.

اگر فردا مراسم برگزار می شد، نکاتِ فوق را بسط می دادم و با مخاطبان در میان می نهادم. ما همچنان شب و روز را به امید سر بر آوردنِ خورشیدِ عدالت و رخت بر بستن ظلم و تبعیض از آسمان ایران زمین و آزادی تمام زندانیان سیاسی و تحقق مدنیّت و مدارای حکومت با شهروندان دوره می کنیم و دوره می کنیم و دوره می کنیم:

" روزی ما دوباره كبوترهایمان را پیدا خواهیم كرد
و مهربانی دست زیبایی را خواهد گرفت
روزی كه كمترین سرود
بوسه است
و هر انسان
برای هر انسان
برادری ست...
روزی كه ما دوباره برای كبوترهایمان دانه بریزیم
و من آنروز را انتظار می کشم"


https://www.instagram.com/p/DJpS9pyxrCD/?igsh=MWF0NTVpamdsYjdpbw==
Reposted from:
تحکیم ملت avatar
تحکیم ملت
♦️ عبدالله مومنی در شبکه ایکس:

برای دکتر ⁧ #سعید_مدنی⁩ فرقی نمیکنند چه کسی رییس جمهور باشد!؟

‏عدم تجدید چاپ کتاب‌های پیشین مدنی و جلوگیری از برگزاری برنامه در سالروز بازداشت اش

‏سعید مدنی،سال‌هاست که آماج کینه‌ورزی نهادهای امنیتی‌ست و در هر دوره، بی‌هیچ تغییری، سهم او حذف، زندان و محرومیت بوده است.

‏امروز هم در دولت پزشکیان، وزیر ارشاد به جای ایستادگی بر قانون، با تسلیم در برابر اراده‌ نهادهای امنیتی، از تجدید چاپ کتاب‌هایی که پیش‌تر منتشر شده‌اند جلوگیری می‌کند. کتابهایی نظیر اعتیاد، فقر، فساد، روسپی‌گری و خشونت و … که در طی یک دهه گذشته بارها تجدید چاپ شده اند.
‏با تأسف، نه تنها آثار و کتابهای جدید دکتر مدنی به‌کلی از انتشار بازمانده‌اند، بلکه حتی نوشته‌های پیشین او هم به دستور وزارت اطلاعات ممنوع‌الچاپ شده‌اند و وزیر ارشاد دولت وفاق نیز مهر تایید بر خواست و اراده نهادهای امنیتی مبنی بر عدم چاپ مجدد آثار و کتاب های ایشان می زند.

‏چه تفاوتی هست میان ارشادِ دولت رئیسی با ارشادِ دولت پزشکیان؟
‏ظاهرا برای غیرخودی‌ها، تغییری در سیاست حذف و محرومیت نیست. رئیس‌جمهور که باشد، تفاوتی ندارد وقتی اراده حاکم یکی‌ست.

‏امروز که جمعی از دوستان و همفکران مدنی برای برگزاری برنامه‌ای در کلاب‌هاوس به مناسبت سالروز بازداشت دکتر مدنی در پنج شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه آگاهی رسانی نموده بودند؛با تهدید نهادهای امنیتی ،مانع برگزاری برنامه شدند.

‏پرسش این است که : جرم مدنی چیست؟ چرا در هر دولت و دوره‌ای باید از انتشار آثارش هراس داشت و از شنیدن صدایش جلوگیری کرد؟
‏این ممنوعیت ها و ممانعت و حذف، نه دفاع از امنیت، بلکه حذف صداهایی‌ست که بی‌ملاحظه از درد مردم می‌گویند

‏⁧ #سعید_مدنی⁩
‏⁧ #سانسور⁩
‏⁧ #تبعیض⁩



🆔@tahkimmelat
🔴 نقش و نقدِ حزب ۶۴ ساله

🔻 به مناسبت شصت‌وچهارمین سالگرد تأسیس نهضت آزادی ایران

🔻 سخنرانان:

▫️سید احمد سلامتیان (نماینده‌ی دور اول مجلس شورای اسلامی)

▫️فاطمه گوارایی (روزنامه‌نگار و فعال سیاسی ملی-مذهبی)

▫️منوچهر صالحی (نویسنده، فعال سیاسی ملی‌گرا و جمهوری‌خواه)

▫️محمدحسین بنی‌اسدی (دبیرکل نهضت آزادی ایران)

▫️محمد توسلی (دبیرکل پیشین نهضت آزادی ایران)

▫️ ابوالفضل بازرگان (عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران)

▫️مجید شیعه‌علی (عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران)


🔻 زمان برگزاری:

جمعه ۲۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، مطابق با ۱۶ مِی ۲۰۲۵
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت ایران و ۱۸:۳۰ به وقت اروپای مرکزی 

🔻 برگزاری در بستر:

کلاب «گفتگوهای ملی» :
https://www.clubhouse.com/house/گفتگوهای-ملی

⭕️ پخش همزمان از طریق صفحه‌‌ی اینستاگرامی نهضت آزادی ایران

#نهضت_آزادی_ایران

@goftegoha_melli

Records

07.03.202523:59
1KSubscribers
30.04.202523:59
200Citation index
12.05.202512:59
414Average views per post
31.03.202515:31
111Average views per ad post
04.04.202523:59
12.00%ER
12.05.202513:34
39.92%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
MAR '25APR '25MAY '25

Popular posts دغدغه‌های ایران

Reposted from:
چشم انداز... avatar
چشم انداز...
♦️عکس سال "وورلد پرس فتو ۲۰۲۵"، این عکس از "محمود عجور" است.

✍️کودک فلسطینی ۹ ساله که پس از قطع هر دو دست به مادرش گفت: "چطور می‌توانم تو را بغل کنم؟"

«ما می میریم تا عکاس «تایمز» جایزه بگیرد ...»
                        


@presageeaa
نوشتن کنار صفهای زشت که همیشه شاهدش بودیم و هستیم صف زیبایی هم تشکیل شده
و زیباترین صفی که تو عمرمون میتونیم ببنیم
اینه که ایرانی با هر تفکر و هر طبقه اجتماعی و هر تیپ و قیافه و شکل و شمایلی صف کشیده برای اهدای خون به هموطنش

• بهلول •

@OfficialPersiaTwitter
به اطّلاع مخاطبان کلاب "برای فردای ایران" می‌رساند؛ جلسهٔ بزرگداشت آقای "دکتر سعید مدنی" که قرار بود به مناسبت سوّمین سالگرد دستگیری ایشان برگزار شود به دلیل فشارهای امنیتی و تهدید به بازداشت جمعی از مشارکت کنندگان داخل ایران که پذیرفته بودند در این جلسه حضور داشته باشند، لغو می‌شود.
  این تصمیم صرفاً به دلیل محافظت از امنیت کنش‌گران داخل ایران گرفته شده و البتّه که با تاسّف فراوان همراه است زیرا سعید مدنی یک دانشمند علوم اجتماعی برجسته و ایران‌دوست است که جز به سربلندی، توسعه، بهروزی، آزادی و عدالت ایران نمی‌اندیشد.

@bfi1400
Reposted from:
استودیو پات avatar
استودیو پات
08.05.202517:04
🔴 جمهوری اسلامی و ولایت فقیه؛ پروژه‌ی شکست خورده!


🎙️ علیرضا رجائی در گفتگو با حسین رزاق/قسمت اول

❎ برنامه #امکان
✅ #استودیو_پات


🔗فیلم کامل را در کانال یوتیوب ما ببینید


📌 #استودیو_پات را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:


🔗کانال اینستاگرام

🔗کانال یوتیوب

🔗کانال ایکس (توئیتر)  


@studio_patt
Reposted from:
تحکیم ملت avatar
تحکیم ملت
♦️ عبدالله مومنی در شبکه ایکس:

برای دکتر ⁧ #سعید_مدنی⁩ فرقی نمیکنند چه کسی رییس جمهور باشد!؟

‏عدم تجدید چاپ کتاب‌های پیشین مدنی و جلوگیری از برگزاری برنامه در سالروز بازداشت اش

‏سعید مدنی،سال‌هاست که آماج کینه‌ورزی نهادهای امنیتی‌ست و در هر دوره، بی‌هیچ تغییری، سهم او حذف، زندان و محرومیت بوده است.

‏امروز هم در دولت پزشکیان، وزیر ارشاد به جای ایستادگی بر قانون، با تسلیم در برابر اراده‌ نهادهای امنیتی، از تجدید چاپ کتاب‌هایی که پیش‌تر منتشر شده‌اند جلوگیری می‌کند. کتابهایی نظیر اعتیاد، فقر، فساد، روسپی‌گری و خشونت و … که در طی یک دهه گذشته بارها تجدید چاپ شده اند.
‏با تأسف، نه تنها آثار و کتابهای جدید دکتر مدنی به‌کلی از انتشار بازمانده‌اند، بلکه حتی نوشته‌های پیشین او هم به دستور وزارت اطلاعات ممنوع‌الچاپ شده‌اند و وزیر ارشاد دولت وفاق نیز مهر تایید بر خواست و اراده نهادهای امنیتی مبنی بر عدم چاپ مجدد آثار و کتاب های ایشان می زند.

‏چه تفاوتی هست میان ارشادِ دولت رئیسی با ارشادِ دولت پزشکیان؟
‏ظاهرا برای غیرخودی‌ها، تغییری در سیاست حذف و محرومیت نیست. رئیس‌جمهور که باشد، تفاوتی ندارد وقتی اراده حاکم یکی‌ست.

‏امروز که جمعی از دوستان و همفکران مدنی برای برگزاری برنامه‌ای در کلاب‌هاوس به مناسبت سالروز بازداشت دکتر مدنی در پنج شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه آگاهی رسانی نموده بودند؛با تهدید نهادهای امنیتی ،مانع برگزاری برنامه شدند.

‏پرسش این است که : جرم مدنی چیست؟ چرا در هر دولت و دوره‌ای باید از انتشار آثارش هراس داشت و از شنیدن صدایش جلوگیری کرد؟
‏این ممنوعیت ها و ممانعت و حذف، نه دفاع از امنیت، بلکه حذف صداهایی‌ست که بی‌ملاحظه از درد مردم می‌گویند

‏⁧ #سعید_مدنی⁩
‏⁧ #سانسور⁩
‏⁧ #تبعیض⁩



🆔@tahkimmelat
🔴 نقش و نقدِ حزب ۶۴ ساله

🔻 به مناسبت شصت‌وچهارمین سالگرد تأسیس نهضت آزادی ایران

🔻 سخنرانان:

▫️سید احمد سلامتیان (نماینده‌ی دور اول مجلس شورای اسلامی)

▫️فاطمه گوارایی (روزنامه‌نگار و فعال سیاسی ملی-مذهبی)

▫️منوچهر صالحی (نویسنده، فعال سیاسی ملی‌گرا و جمهوری‌خواه)

▫️محمدحسین بنی‌اسدی (دبیرکل نهضت آزادی ایران)

▫️محمد توسلی (دبیرکل پیشین نهضت آزادی ایران)

▫️ ابوالفضل بازرگان (عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران)

▫️مجید شیعه‌علی (عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران)


🔻 زمان برگزاری:

جمعه ۲۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، مطابق با ۱۶ مِی ۲۰۲۵
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت ایران و ۱۸:۳۰ به وقت اروپای مرکزی 

🔻 برگزاری در بستر:

کلاب «گفتگوهای ملی» :
https://www.clubhouse.com/house/گفتگوهای-ملی

⭕️ پخش همزمان از طریق صفحه‌‌ی اینستاگرامی نهضت آزادی ایران

#نهضت_آزادی_ایران

@goftegoha_melli
10.05.202507:35
آبراهامیان دروغ می گوید!

یازدهم اردیبهشت ماه، روزنامه ی هم میهن گزارشی از یک نشست دانشگاهی با عنوان "ملی شدن صنعت نفت: آرمانگرایی یا واقعگرایی" را منتشر کرد که در آن دکتر موسی غنی نژاد به بازگو کردن همان بحث هایی پرداخته بود که طی این سالها بی کمترین توجهی به آرای منتقدان، اینجا و آنجا طرح می کند.

در بخشی از این گزارش، از قول آقای غنی نژاد می خوانیم:

بعد عده‌ای هم می‌آیند و دروغ‌پردازی - می - کنند که یک نفر از آنها، آقای آبراهامیان است که کتاب‌هایش در دانشگاه‌های ما تدریس می‌شود. برای مثال، در یکی از موارد گفته است که در تظاهراتی در زمان مصدق در اهواز ۴۰۰ هزار نفر شرکت کردند، این حرف خنده‌دار است، اصلاً جمعیت اهواز آن زمان این اندازه بوده است؟ چرا دروغ‌پردازی کرده‌اند؟ یا کتابی می‌نویسد و سه ترجمه هم می‌شود و در دانشگاه‌ها هم وجود دارد و مرتب هم کودتا، کودتا می‌کنند....




ای کاش آقای دکتر مرجع مورد استناد شان را جهت بررسی و مطالعه ی بیشتر معرفی می کردند. ایشان و هر کس دیگری البته می توانند با جمع بندی و تحلیل مورخ برجسته یرواند آبراهامیان موافق نباشند اما انتساب اتهام دروغ پردازی به کسی مثل او، شایسته نیست. این بیش از آنکه خدشه ای به جایگاه آبراهامیان در تاریخ نگاری معاصر وارد آورد، وهن گوینده است.

بزرگش نخوانند اهل خِرَد
که نام بزرگان به خُردی بَرَد


نویسنده ادعا نمی کند که تسلط ویژه ای بر آثار آبراهامیان دارد اما تا جایی که می داند، چیزی نزدیک به عددی که آقای غنی نژاد در سخنرانی شان گفته اند (چهارصد هزار نفر)، باید آماری باشد که آبراهامیان از حزب توده، سازمان های مرتبط و جنبش کارگری سراسر کشور در آن سال ها بدست می دهد:

▪️ایران بین دو انقلاب:
...شورای متحده نیز مدعی بود که ۳۵۵۰۰۰ عضو دارد...در بهار ۱۳۳۰ که اوج مبارزه ی ملی کردن نفت بود، حزب توده نخست چندین اعتصاب در حوزه های نفتی ترتیب داد و سپس با ساماندهی یک اعتصاب عمومی ۶۵۰۰۰ نفری در خوزستان و صنعت نفت، پیروزی درخشان سال ۱۳۲۵ را تکرار کرد... در آخرین روزهای حکومت مصدق، حزب توده بیش از ۲۵۰۰۰ عضو و حدود ۳۰۰۰۰۰ هوادار داشت...[ترجمه ی گل محمدی و فتاحی، نشر نی، ص ۳۷۴ و ۳۹۳ و ۳۹۵]

▪️مردم در سیاست ایران:
...جنبش کارگری تا سال ۱۳۲۵ به رشدش ادامه داد. شورای متحده ی مرکزی اتحادیه ی کارگران و زحمتکشان ایران در همه ی هشتاد شهر کشور با جمعیت بالای ده هزار نفر شعبه داشت و صد و هشتاد و شش اتحادیه ی مختلف را با همدیگر هماهنگ می کرد که چهارصد هزار عضو ثبت شده داشتند...[ترجمه بهرنگ رجبی، نشر چشمه، ص ۱۷۸]

▪️مقالاتی در جامعه شناسی سیاسی ایران:
...در اول ماه مه ۱۹۴۶، ۱۱ اردیبهشت ۱۳۲۵، این حزب (توده) توانست راهپیمایی هایی را با شرکت بالغ بر چهل هزار نفر در اصفهان، پنجاه هزار نفر در تهران و هشتاد هزار نفر در آبادان، سازماندهی و غالبا شعبه هایی نیز در هر شهر تاسیس کند. بیش از چهل هزار نفر عضو گرفت و بیش از سیصد و پنجاه و پنج هزار نفر از کارگران و کارکنان اداری را به عضویت اتحادیه ها درآورد... [ترجمه ی سهیلا ترابی، نشر شیرازه، ص ۲۱۷]

▪️کودتا:
...بحران در ۲۵ تا ۲۹ فروردین ماه ۱۳۳۰ به اوج خود رسید...در اوج این اعتصاب سراسری، بیش از ۵۰ هزار نفر در مناطق نفتی، کارگاه‌های تعمیراتی، بندرگاه ها و از همه مهمتر، در پالایشگاه آبادان وارد اعتصاب شده بودند...[ترجمه ی فتاحی، نشر نی، ص ۱۱۰ و ۱۱۱]


تاریخ تحلیلی امیدوار است آقای غنی نژاد و یا شاگردان و همفکران ایشان بزودی برای ارجاع آقای دکتر به آبراهامیان، توضیحات بیشتری داده و مرجع مربوطه را جهت بررسی های دقیق تر معرفی کنند.

@hamidrezaabedian
03.05.202520:44
🔻من مصدقی بودم (گفت‌وگوی منتشرنشده با شادروان رضا ارحام صدر)

🖊فرید دهدزی

✅ من ابتدا کارمند بیمه بودم. آن‌قدر پیشرفت کردم تا مدیرکل بیمه ایران در استان اصفهان شدم، اما به این فکر افتادم که جریان فرهنگی در اصفهان ایجاد کنم. به همین خاطر غروب‌ها هر کس می‌خواست من را ببیند به تئاتر اصفهان می‌آمد. چون شبی یک ساعت تئاتر بازی می‌کردم.

✅ یادم هست که شاه در یکی از مصاحبه‌های مطبوعاتی خود گفت: «ما دولتی‌ها باید این‌طور فکر کنیم که ما برای مردم هستیم، نه مردم برای ما». من بدون اینکه بترسم بعد از این موضوع در یکی از تئاترها در یک صحنه/ سکانس در یک تابلو نوشته بودم: «ما برای مردم هستیم، نه مردم برای ما» و بعد از روی آن همین کلام را نگاه می‌کردم و عیناً می‌خواندم. می‌گفتم «این حرف مقدسیه چون برای شاهه، ما برای مردم هستیم نه مردم برای ما. ولی نمی‌شه با مردم این‌جوری برخورد کرد، حال چه جوری باید رفتار کنم» که گفتم: «ولی ما برای مردم هستیم نه [!؟] مردم برای ما.» (طوری گفتم که برعکس شود). چنان ولوله‌ای در مملکت افتاد! روزنامه اطلاعات و کیهان که روز قبلش از سخنان شاه نوشته بودند از ما خواستند که چه چیزی شما گفته بودید که ما گفتیم همان حرف شاه را زدیم، چون اعلی‌حضرت این حرف را زدند ما که نمی‌توانیم در آن دست ببریم! درحالی‌که من کاملاً جمله را برعکس گفته بودم.

✅امیرعباس هویدا به شاه گفته بود که این بچه اصفهانی نه یک نقطه و نه یک دندان کم و زیاد نکرده، اما کاری کرد که مردم نیم ساعت برای وی دست زدند. هویدا در ادامه گفت: «این نابغه است به تهران منتقلش کنیم.» در همان موقع بود که من را برای مدیرکلی اداره خسارات ایران تعیین کردند که به تمام شعب تسلط داشته باشم. پست بسیار کلانی بود و تمامی امکانات در اختیارم بود، اما گفتم من نمی‌خواهم.

✅ یک شب به تئاتر می‌رفتم. جلوی در ورودی تئاتر چند نفر عکس‌های درون ویترین را تماشا می‌کردند که مربوط به اجرای آن شب بود. فردی با لهجه غلیظ اصفهانی گفت: جواتی! (جواد) شما در این شهر به این دسته (بازیگرها) چی چی می‌گوین! یک نفر در جواب گفت این‌ها جدای از اینکه بازیگر هستند، کارهای دیگری هم می‌کنند؛ حرف‌هایی هم می‌زنند! من تحت تأثیر این فضا رفتم روی سن و به‌صورت بداهه به انتقاد از وضعیت نابسامان بازار و ایجاد مالیات‌ها نقش بازی کردم و فهرستی از قیمت‌های بازار گفتم و در کنار آن میزان مالیاتی را که برای مردم وجود داشت، یادآور شدم.

✅حقیقتاً من خیلی از فضای آن زمان تأثیر می‌گرفتم. در همین اجرا یادم است که مالیات به شکل گزافی برای پیشه‌وران تعیین شده بود. در صحنه‌ای طرف می‌گوید چرا مالیات باید فقط برای بیچاره‌ها باشد. من هم با حالت تمسخر می‌گویم بله برای اینکه بالادستی‌ها مالیات خود را می‌خرند. فردای آن روز از اداره تأمینات شهربانی آمدند و با احترام ما را گرفتند! به من گفتند که چرا این حرف‌ها را زدی! من گفتم این مسئله‌ای که بوده و در جامعه وجود دارد. ما از همین مقطع نقد جدی را وارد تئاتر کردیم. در کنار بیان این مطالب خیلی از دوستان و همکاران هراس داشتند که من گفتم اگر مشکلی ایجاد شود، این شامل حال من است. شما وحشتی نداشته باشید. اتفاقاً همین‌جوری شد.

✅یک بار من را به‌عنوان مجرم معرفی کردند و این بار دیگر مستقیم من را به پیشکار دارایی بردند و کار بیخ پیدا کرد. یک مرد آذربایجانی که مسئولیت اداری داشت به من گفت ارحام با این زبان شیرینت با بازی گشنگت (قشنگت)، چرا سر به سر دولت می‌گذاری! گفتم راجع به چی چیزی می‌فرمایید! من بی‌خبرم. گفت این جریان مطرح کردن مالیات؟! این مصوبه همین اداره است که باید پیشه‌وران و کسبه تا آخر سال ۶ تومان مالیات بپردازند. تا من‌بعد از پرداختشان، تسویه‌حساب اینجا را بدهم تا سال بعد هم مجلس این حکم را تصویب کند. در همان زمان معاونش را صدا کرد و گفت برویید یک بخشنامه تنظیم کنید و به تمام کسانی که مالیات می‌پردازند بگویید تا مدتی از مالیات معاف هستند؛ یعنی تئاتر ما تأثیرگذار بود، اما در ادامه از بگیر و ببند شلاق و زندانی خبری نبود.

✅این باعث شد که من در کار خود راسخ‌تر شوم. من قدرت بیشتری پیدا کردم که دولت انتقاد صریح من را پذیرفت. شعار من در تئاتر این بود که تئاتر کمدی طنز، ولی انتقادی! یادم هست از آن زمان تیتر روزنامه‌ها این شد: تئاترها کمدی سراسر خنده نیستند؛ از اینجا دیگر تئاتر کمدی انتقادی است.

#رضا_ارحام_صدر
#فرید_دهدیزی
#تئاتر
#سینما



🔻(متن کامل این مقاله را در شماره 150 نشریه چشم‌انداز ایران بخوانید)


🗓چشم‌انداز ایران را از کتابفروشی‌های معتبر و کیوسک‌های روزنامه‌فروشی بخواهید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

@cheshmandaz_iran
15.05.202505:49
.
« بر این رواق زبرجد نوشته اند به زر
که جز نکویی اهل کرم نخواهد ماند»

روزگاری که ایران بودم، به مناسبت های گوناگون و در جلساتِ متعدد، سعید مدنی نازنین را می دیدم. خاطرم هست در جلساتی که در « بنیاد بازرگان» برگزار میشد، از نکته سنجی ها و باریک بینی های ایشان حقیقتا بهره می بردم. افزون بر این، در این سالیان، به قدر وسع، از پژوهش های محققانه و دردمندانۀ سعید مدنیِ جامعه شناس دربارۀ ابعاد و حجم آسیب های اجتماعی ای که سوگمندانه با آنها در داخل کشور مواجه ایم و دست و پنجه نرم می کنیم، بهره برده ام؛ همچنانکه از تحلیل های سیاسیِ « گذارطلبانۀ» ایشان در سالیان اخیر.

بنا بود فردا نشست بزرگداشتی در فضای «کلاب هاوس» به مناسبت در رسیدن سومین سالِ دستگیری و زندانی شدنِ این عزیز در بند، در دور جدید از محاکمات و زندانی شدن هایش طی بیست و پنج سال اخیر برگزار شود؛ نشستی که با مداخلۀ نیروهای امنیتی لغو شد.

بارها در خلوت، صداقت، حریت، شجاعت و صلابتِ سعید مدنی را ستوده ام. کتاب « راه طی نشده: جستارهایی در سیاست، دیانت اجتماع» ام که سال گذشته منتشر شد، مشترکا به او و مصطفی تاجزادۀ عزیز، دیگر زندانیِ سیاسیِ در بند تقدیم شده است.

اگر فردا مراسم برگزار می شد، نکاتِ فوق را بسط می دادم و با مخاطبان در میان می نهادم. ما همچنان شب و روز را به امید سر بر آوردنِ خورشیدِ عدالت و رخت بر بستن ظلم و تبعیض از آسمان ایران زمین و آزادی تمام زندانیان سیاسی و تحقق مدنیّت و مدارای حکومت با شهروندان دوره می کنیم و دوره می کنیم و دوره می کنیم:

" روزی ما دوباره كبوترهایمان را پیدا خواهیم كرد
و مهربانی دست زیبایی را خواهد گرفت
روزی كه كمترین سرود
بوسه است
و هر انسان
برای هر انسان
برادری ست...
روزی كه ما دوباره برای كبوترهایمان دانه بریزیم
و من آنروز را انتظار می کشم"


https://www.instagram.com/p/DJpS9pyxrCD/?igsh=MWF0NTVpamdsYjdpbw==
16.05.202520:35
♦️ سالگرد زندانی کردن یک اندیشمند

🖊عمادالدین باقی

دکتر سعید مدنی تاکنون ۲ سال تبعید و ۸ سال حبس را پشت سر گذاشته است. مطلع شدم به منظور پاسداشت او و خانواده اش در آستانه سالگرد آخرین دستگیری وی، عده ای تصمیم داشتند پنج شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه در کلاب هاوس گفتگو کنند که ممانعت شده اما مهم این است که در طول این سال‌ها صدها بار در رسانه‌های داخلی و در لوایح وکلا و رایزنی ها، نقدها و ایرادات حقوقی محکومیت ناعادلانه اقای مدنی بیان شده است اما اینکه هیچ مرجع قضایی آن را نمی‌شنود یعنی انسداد قضایی!

موضوعات اصلی پژوهش‌ها، کتاب‌ها و مقالات دکتر مدنی عبارت است از نابرابری‌های اجتماعی، توسعه، مجازات اعدام، خودکشی، تن فروشی و جرم و جنایت که همگی در جامعه ما در نقطه بحرانی قرار دارند و باید از وجود چنین شخصی برای کمک به کاهش مشکلات بهره جست نه اینکه او را زندانی کرد. بر فرض بروز خطایی هم باید طبق اصل۱۶۵ و ۱۶۸ قانون اساسی، دادگاه علنی تشکیل شود تا وجدان عمومی قضاوت کند.

وقتی گفتنی ها گفته شده، تمام دست‌اندرکاران قضایی و مرتبط با این پرونده که می‌توانستند تاثیری در پایان دادن به بی عدالتی داشته باشند در دنیا و عُقبی مسئول اند. آنها فقط وقتی رنج زندان را برای زندانی و خانواده اش درک می کنند که آن را تجربه کنند. آیت الله شاهرودی رئیس اسبق قوه قضاییه می گفت باید قضات را قبل از قاضی شدن، مدتی به زندان بفرستند تا بفهمند زندان چیست و در صدور حکم حبس کمی احتیاط کنند.
حکمرانانی که نمی فهمند چند سال حبس آنهم برای منتقد و‌ مخالف سیاسی شان یعنی چه؟ در محکمه وجدان چه پاسخی دارند؟

از نظر متافیزیک الهیاتی و باور به قاعده قطعی کنش و واکنش در دنیا، و نیز اصل تاثیر متقابل در دیالکتیک هگلی و مارکسی (که در فیزیک کوانتومی هم ثابت شده هر حرکت کوچکی در کل کهکشان تاثیر می‌گذارد)، دیر یا زود، مستقیم یا غیر مستقیم، آثار عمل یا بی تفاوتی دست‌اندرکاران نسبت به هر بی عدالتی، ظاهر می شود.
17.05.202505:26
پاسخ تاریخی به ادعاهای پر تکرار*
[نقدی بر نظرات موسی غنی نژاد در مناظره با سید محمدمهدی مرادی خلج]

کورش احمدی


از متن: اینکه استاد ما اصرار دارد که ملی کردن نفت و مالکیت دولت بر نفت را سمّ مُهلک بنمایاند، سخنی عجیب، خلاف و بی‌معنی است. اساساً در همه دنیا، نفت ملی و در تملک دولت‌هاست و از همان دهه ۱۹۵۰ حتی قدرت‌های استعماری نیز قبول داشتند که  نفت به عنوان یک «ثروت طبیعی» باید تحت مالکیت و حاکمیت ملی کشورها باشد.

صدور ۱۰ قطعنامه اغلب اجماعی از ۱۹۵۲ تا ۱۹۶۲ توسط مجمع عمومی‌سازمان ملل گویای این امر است. حتی در آمریکا نیز به عنوان یک استثنا حدود ۴۰ درصد منابع نفتی در تملک دولت‌های فدرال و ایالتی است. در کانادا مالکیت ۹۰ درصد منابع نفتی در خشکی متعلق به دولت‌های ایالتی و تمام منابع دریایی متعلق به دولت فدرال است. در نروژ نه‌ تنها تمام منابع نفتی در تملک دولت است، بلکه ۶۷% و ۱۰۰% دو شرکت اصلی بهره‌بردار یعنی به ترتیب Equinor (استاندارد اویل سابق) و Petoro هم متعلق به دولت است.

تلاش آقای غنی‌نژاد در ربط دادن ناکارآمدی دولت‎ها در حوزه نفت و گاز به ملی کردن صنعت نفت و اعمال مالکیت دولت بر این ثروت ملی در ۸۰ سال پیش سخنی بی‌پایه است.

* هم میهن، ش ۷۸۶، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

@hamidrezaabedian

در صورت تمایل متن کامل را اینجا بخوانید.
16.05.202518:47
🔸کانال رسمی دکتر ابراهیم یزدی در تلگرام راه‌اندازی شد

@Drebrahimyazdi

📌کانال رسمی دکتر ابراهیم یزدی با هدف ارائه آرشیو کامل آثار قلمی و معرفی و بازخوانی اندیشه‌، عملکرد و آرمان‌های یکی از تأثیرگذارترین شخصیت‌های سیاسی و فکری تاریخ معاصر ایران راه‌اندازی شده است.

📌زنده‌یاد دکتر یزدی در تراز یکی از موثرترین سیاستمداران و نظریه‌پردازان عرصه روشن‌فکری دینی که بیش از شش دهه صبورانه و از سر ایمان و مسئولیت‌پذیری در راه دشوار آزادی، دموکراسی‌ و ترویج حقوق بشر‌ گام نهاد، از جمله پیشگامان نهضت اصلاح‌طلبی در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار می‌آید.

📌زنده‌یاد دکتر ابراهیم یزدی، افزون بر تهیه و تنظیم ۹ جلد خاطرات سیاسی کم‌نظیر که حاوی هزاران سند تاریخی است و از این حیث، چه‌بسا بدیلی نداشته باشد، گنجینه‌ای غنی از مقالات، سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و تحلیل‌های عمیق در عرصه سیاست داخلی و سیاست خارجی در ۱۶ جلد به‌جا گذاشته است.

📌این میراث ارزشمند، با ارائه رویکردی تلفیقی از دین، سیاست و اخلاق، نه‌تنها برای فهم دقیق‌تر تاریخ معاصر ایران و به‌ویژه، مسائل ناظر بر انقلاب اسلامی و همچنین، پاسخ مستند و مستدل به برخی شبهات و اتهامات ناروایی که مخالفان فکری و سیاسی نهضت آزادی ایران در دو جبهه جریان سلطنت‌طلب برانداز و محافظه‌کاران حاکم طی سالیان اخیر پیرامون نقش دکتر یزدی در روند تحولات قبل و بعد از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ مطرح ساخته‌اند، بلکه در راستای ترسیم نقشه راه فرآیند گذار به دمکراسی و توسعه متوازن و پایدار و نمایاندن چشم‌اندازی از الزاماتِ پیش روی ایران فردا، سرمایه‌ای عظیم برای فعالان سیاسی دمکراسی‌خواه و اندیشمندانی قلمداد می‌شود که در جست‌وجوی اصلاح، آزادی، حاکمیت ملت، عدالت و حاکمیت قانون تلاش می‌کنند.

📌در دورانی که جامعه ایران با چالش‌های پیچیده‌ای در حوزه آزادی و دموکراسی روبه‌روست، بازنشر آثار دکتر یزدی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است که نه‌تنها ابزاری برای شناخت بهتر اندیشه‌های او، بلکه فرصتی برای الهام گرفتن از اصول و آرمان‌هایی است که می‌توانند راهنمای مبارزات مسالمت‌آمیز و دموکراسی‌خواهانه باشند.

📌این کانال تلاش دارد تا در گام نخست، با بازتاب دیدگاه‌های دکتر ابراهیم یزدی و سپس، با ارایه نظرات و حتی انتقاداتی که از طریق راه‌های تماس با مدیران این کانال بر اندیشه، مواضع و عملکرد آن زنده‌یاد مطرح می‌شوند، زمینه‌ای برای گفت‌وگو، تأمل و بازاندیشی در مسیر ساختن ایرانی برخوردار از آزادی، عدالت و توسعه ملی فراهم سازد.

تماس با ما:
@Nehzatazadiran
info@nehzateazadi.org

@Drebrahimyazdi

https://t.me/drebrahimyazdi
زنان در مسجد هدایت، از نگاه اعظم طالقانی

📌در تور پرسه در تاریخ شهر در مسیر سید محمود طالقانی، طاهره طالقانی از حضور زنان در مسجد طالقانی گفت.

#آیت_الله_طالقانی #طالقانی_و_زمانه_ما #پدر_طالقانی #کتابخانه_آنلاین_طالقانی_و_زمانه_ما #سید_محمود_طالقانی #مجتمع_فرهنگی_آیت_الله_طالقانی
#مسجد_هدایت #طاهره_طالقانی  

www.taleghani.org
telegram            
Instagram
X (Twitter)
🔸ایران چه کم دارد؟

🔹منبع: کانال تلگرام دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن

@Nehzatazadiiran

زیاد نیستند کشورهایی در جهان نظیر ایران که هم "دیروز" داشته باشند، هم "امروز" و هم "آینده در برابرشان باز بماند".
پس این سؤال پیش می‌آید که: [ایران] چه کم دارد؟
اگر در یک کلمه بخواهیم بگوییم: «اندیشه»، اندیشه همراه با احساس مسئولیّت.
اگر ایران قدرِ خود را نداند، دیگران هم قدرِ او را نخواهند دانست. آنگاه کار به جایی می‌کشد که نو رسیدگانِ سیاست به خود اجازه بدهند که مثلاً بر سـرِ نامِ چند هزارساله‌ی «خلیج فارس» با او به مشاجره بپردازند. این یک نمونه، نمونه‌های دیگر هم هست؛ ما اگر از کسی گله‌مند باشیم، در وهله‌ی اوّل باید از خود باشیم. منظور آن نیست که بر افتخاراتِ بیهوده و یا وطن‌خواهیِ خام تکیه شود، منظور آن است که نسبت به شناختِ آنچه مورد احترام و اعترافِ تاریخ و دنیای متمدّن است، غفلت ورزیده نشود.

@Nehzatazadiiran
15.05.202510:33
👈سلطهٔ اعراب بر ایران
و نقش فردوسی در احیای فرهنگ ملّی و قومی
💐💐💐
🎤سخنان استاد در
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ در
دانشگاه تهران
◀️برگرفته از کانال شفیعی کدکنی
🍃🍃🍃
لینک شاهنامه خوانی
https://t.me/khaneshShahname
Log in to unlock more functionality.