🗞تحکیمِ ملت🗞 🍃 رسانهی خبری_تحلیلی تحکیم ملت بر آن است تا علاوه بر اخبار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی درخصوص فرایندهای دموکراسیسازی درونزا به تولید محتوا بپردازد. ارتباط با ادمین:
♦️تو لیست لو رفتهی ثروتمندترینهای بانک سپه توسط Codebreakers، اسم آشنایی دیده میشه: ابوالفضل بهاالدینی، نماینده آقای خامنهای در پاکستان، با ۱۴۷ میلیارد تومان پول نقد در حساب شخصی! سؤال سادهست: پول از کجا اومده، به کجا میره؟
✍فریبرز کلانتری
🆔️@tahkimmelat
09.04.202512:38
♦️سخنان حجت الاسلام والمسلمین محقق یزدی که منجر به ۷ سال حبس شده است.
🆔️@tahkimmelat
31.03.202505:33
♦️نامه دوم دکتر مهرآیین به علی خامنهای:
اکنون که به مرگ نزدیکتر هستید رویکرد خود به زندگی و قدرت و سیاست را تغییر دهید/در آرامش از قدرت کناره گیری کنید و مهیای دیدار با خداوند شوید
پس از آنکه مصطفی مهرآیین، جامعهشناس، بهدلیل نامهای انتقادی خطاب به آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، با احضار قضایی مواجه شد، امروز نامه دوم خود را منتشر کرد. او در این نامه با الهام از سخنان اسقف دزموند توتو، رهبر معنوی جنبش ضد آپارتاید در آفریقای جنوبی، تاکید کرد: «بدون بخشایش، آیندهای در کار نخواهد بود.» مهرآیین با اشاره به تجربه تاریخی آفریقای جنوبی، از خامنهای خواست از گذشته خود فاصله بگیرد، از مردم طلب حلالیت کند و در آرامش از قدرت کنارهگیری کند.
او با یادآوری محتوای ضعیف رساله حکمرانی خامنهای و عنوان فصل آخر آن با نام "سرزمین سوخته ایران"، نتیجه گرفت که دوران رهبری او مردود است؛ اما معتقد است هنوز فرصتی برای ساختن چهرهای بخشایشگر و انسانی برای رهبر جمهوری اسلامی باقیست. مهرآیین موقعیت فعلی کشور را بحرانی و حاصل عقلانیت سیاسی جمهوری اسلامی و دو رهبر آن، خمینی و خامنهای، دانست؛ اما در عین حال این موقعیت را فرصتی برای بازسازی نظم دانست و از خامنهای خواست که سیاست را به معنای «چیدمان درست چیزها» درک کند.
او با اشاره به خاطرات نسل جوان دهههای پیش که خامنهای را دوستدار شریعتی، اخوان ثالث و شجریان میدانستند، پرسید چه بر او گذشت که از امید آن روزها به چهرهای خشک، عبوس و مورد نفرت بدل شد؟ مهرآیین خطاب به خامنهای نوشت: شما نیز پدر، پدربزرگ، و صاحب خانوادهاید؛ چگونه دستور شلیک به فرزندان همین مردم را صادر میکنید؟ حتی اگر جوانان معترض مطابق سلیقه شما نباشند، آیا وظیفه دینی شما پذیرش تفاوتها و آغوش باز به روی همگان نیست؟
او خامنهای را به تأمل در معنای مرگ فراخواند و نوشت: «بمیرید قبل از آنکه بمیرید» یعنی پیش از مرگ، خود را از تعصب، تعلق به قدرت و جدی گرفتن بیش از حد نقشتان رها کنید. به جهان، موسیقی، طبیعت و بازی با نوهها بنگرید. همه چیز را آنقدر جدی نگیرید. مرگ نشانه آن است که هیچکس نمیتواند بر همه چیز چیره شود.
مهرآیین از خامنهای خواست دو اصل «برگشتناپذیری» و «بخشایش» را مبنای کنش سیاسی خود قرار دهد: گذشته دیگر قابل تغییر نیست، اما آینده را میتوان با بخشش ساخت. او از رهبر جمهوری اسلامی خواست که با آغاز گفتوگو با آمریکا، تغییرات اساسی را ممکن کرده و پس از آن در آرامش از قدرت کنار رود.
او همچنین خواستار پایان دادن به رویهی سرکوب منتقدان شد و نوشت: «نعوذ بالله، شما که از خداوند برتر نیستید. ما روزی چند بار از خدا گله میکنیم و باز به او پناه میبریم. چرا کسی که با شما سخن گفت باید به دادگاه برود؟» مهرآیین تاکید کرد خامنهای رهبر مردم است، نه بر مردم، و دعوت به گفتوگو و شنیدن صداهای متفاوت از نشانههای عقلانیت است.
او در پایان، گفت که چهار اصل «عشق، ایمان، آزادی و عدالت» چراغ راه زندگیاش هستند و اگر در نهایت بهخاطر این نامهها به زندان برود، آن را با آغوش باز میپذیرد و از همانجا نیز خواهد نوشت: «بدون بخشایش، آیندهای در کار نخواهد بود.»
این ویدیو داستان نیم قرن نفوذ و توطئههای کا.گ.ب، ماشین اطلاعاتی بیرحم شوروی، در قلب ایران است؛ سرزمینی که در دوران جنگ سرد، به میدان نبردی پنهان برای جاسوسان خارجی تبدیل شده بود. از خیابانهای تهران، جایی که کا گ ب خودرویی پر از مواد منفجره را بر سر راه شاه گذاشته بود تا خانه های مخفی جماران، که صادق قطبزاده وزیر خارجه پیشین در دام توطئه ای پیچیدهای از نقشههای کا گ ب گرفتار آمد، رد پای این سازمان مرموز همهجا وجود داشت. کا.گ.ب با جعل اسناد، نفوذ در حلقههای قدرت، و طراحی عملیاتهای مخفی ، رویای تسلط مسکو بر ایران را دنبال میکرد. چند دهه طول کشید تا با سقوط شوروی و افشای اسناد محرمانه مشخص شود سرویس اطلاعاتی شوروی سابق در ایران به چه توطئه ها و عملیاتهایی مشغول بوده است. ما در این ویدیو، شما را به دل این ماجراهای نفسگیر میبریم؛ از فعالیتهای کاگ ب در دوران پهلوی و از توطئه های این سازمان پس از انقلاب 1357
♦️ شاید یادتون نیاد ولی تو این مملکت برای انتشار یه نظرسنجی، سه نفر رو محاکمه کردند
سال ۱۳۸۱ یک نظرسنجی توسط چند موسسه درباره #مذاکره_با_آمریکا انجام گرفت:
✅ ۷۵٪ موافق مذاکره ❌ ۱۷٪ مخالف
انتشار نتیجه موجب دادگاهی و زندانی شدن مدیران کلیدی موسسهها شد
+حسین قاضیان: ۳ سال *بهروز گرانپایه : ۵.۵ سال ×عباس عبدی: ۵.۵ سال
🆔@tahkimmelat
01.04.202520:11
♦️ #خبر_فوری لحظات حساس در خاورمیانه در راه است؛ تصاویر ماهواره ای نشان میدهد که ناو هواپیمابر وینسون به همراه یک رزم ناو و سه ناوشکن از نزدیکی فیلیپین گذشته و در حال ورود به خاورمیانه است. 🆔️@tahkimmelat
31.03.202500:07
♦️در اطلاعات هک شده بانک سپه، اسم پسر مکارم شیرازی به چشم میخورد که ناقابل ۷۸میلیارد تومان در ته حسابش مانده
پس از فوت آیتالله بروجردی، آیتالله سیداحمد خوانساری مهمترین گزینه برای جانشینی ایشان بود اما مدتها بود که به تهران رفته و علاقهای هم به کرسی ریاست نداشت. هم دارای مقام بلند علمی بود و هم تقوایش زبانزد همه، تا جاییکه حتی آیتالله خمینی به تقوا، علم و دقتنظرش شهادت داده بود. در برابر انقلاب۵۷ ساکت و بلکه مخالف بود و ولایتفقیه را به هر نوع و شکلی انکار میکرد. نه تنها با جمهوریاسلامی بیعت نکرد، بلکه آن را رایت ضلالت و گمراهی میدانست. مصطفی محققداماد از موضع آیتالله سیداحمد خوانساری درباره شرکت در همه پرسی جمهوریاسلامی اینگونه روایت میکند:
مرحوم سید محمد جلالیتهرانی پسر علینقی موسویجلالی از علمای درجه اول سنتی تهران همان اوایل انقلاب از جمهوری اسلامی برید. وی برای خودم نقل کرد که آقا رضی شیرازی شب قبل از رای گیری رفراندم فروردین ۱۳۵۸ گفت، همه کس در دفاع از رفراندم اطلاعیه داده، اما آقا سید احمد خوانساری نداده است. الان هم رفتهاند خانه پسرشان، در خانه را بستهاند، شما (یعنی جلالی تهرانی) برو راضیشان کن تا به مردم بگویند رای بدهند. جلالی تهرانی میگوید: من بعد از نماز مغرب و عشا خدمت ایشان رفتم و موضوع را مطرح کردم. آقای خوانساری فرمودند: «من موافق [جمهوری اسلامی] نیستم و اطلاعیه نمیدهم و تایید نمیکنم.» پرسیدم: آیا واجب است ما رأی بدهیم؟ ایشان فرمود: « بلکه بالعکس(واجب است رأی ندهید) » 📚منابع 📖سیری در آراء و مواضع آیتالله سیداحمدخوانساری/صفحه۱۷ 📖مصاحبه محسنکدیور با مصطفیمحققداماد
به راستی امثال آیتالله خوانساری چه چیزی را در پیچش مو میدیدند که برای دیگران قابل فهم نبود؟ چرا او و امثال ایشان، همرنگ جماعت۵۷ نشدند؟ بسیاری از افراد پس از تحقق جمهوریاسلامی و مشاهدهی برخی ظلمها و بیعدالتیها و تبعیضها و... پی به اشتباه خود برده و دست از حمایت برداشتند. اما چه چیزی مانع شد تا امثال آیتالله خوانساری از همان ابتدا نظر مثبتی نسبت به این جماعت نداشته باشند؟ شاید او همصنفان خود را بهتر میشناخت...
والسلام س.ح.افضلی
🆔️@tahkimmelat
01.04.202510:15
♦️به جای انذار بی فایده به رهبری به مردم هشدار بدهید
🖊حامد آئینه وند ( عضو همبستگی جمهوری خواهان ایران )
مصطفی مهر آئین از جمله اساتید فرهیخته جامعه شناسی است که پس از سالها کار فکری و دانشگاهی از لاک آکادمیک خارج شد و در قالب روشنفکر عرصه عمومی ، نقدهای متعددی درباره وضعیت سیاسی اجتماعی ایران با زبانی همه فهم با اشراف ویژه بر مفاهیم بنیادی طرح کرد. نگاه وی به سیاست ورزی از «دریچه معنا بخشی به زندگی » نه «سیاست معطوف به قدرت در نظام فکری فوکو» از یک سو و قدرت بیان از سوی دیگر باعث شد ظرف مدت کوتاهی مورد توجه واقع شود.به ویژه آنکه با فاصله گذاری آشکارمیان تفاوت های مبانی نقد خود با اصلاح طلبان بر سیستم مستقر و بیان روشن اینکه اصلاح پذیری جمهوری اسلامی را منتفی می داند این پیام را داد که ما نیازمند گفتمان دیگری هستیم که نه به کار اصلاح که به کار عبور و گذار مسالمت آمیز از جمهوری اسلامی بیاید.
مهرآئین با به چالش کشیدن ایده وفاق پزشکیان و عقیم نشان دادن آن به واسطه نادیده انگاری مردم و اختگی دستگاه دولت در جمهوری اسلامی به درستی نشان داد کوشش اصلاح طلبان در این عرصه را نباید امری جدی تلقی کرد و به تعبیر من وجهی بیش از تقلا برای گرفتن سهمی از سفره انقلاب ندارد. تلاش قابل ستایش ایشان در برجسته کردن ضرورت گذار و تاکید براینکه به عنوان یک معلم دانشگاه راهی غیر از این نمیشناسد و تاکید بر سرکوب سیستماتیک دانشگاه و بازگویی اینکه فهم وی از فضای ایران فهم غالب اعضای هیات علمی دانشگاه ها ست اگرچه صدای غالب نیست، قابل اعتناست هر چند، نیروهای ساکت دانشگاهی را تبرئه نمیکند. با این همه درخشندگی اما، انتشار دو نامه پیاپی ایشان به رهبر جمهوری اسلامی برای کناره گیری از قدرت مرا متعجب و تا حدودی نا امید کرد.
در زمانه ای که رسانه های جریان اصلی با فراگیری شبکه های اجتماعی دیگر نقش سابق را ایفا نمیکنند وبنا به برخی دیدگاه ها حتی به حاشیه رفته اند و امکان انعکاس صداهای مختلف وجود دارد انتشار نامه های سرگشاده دیگراز اهمیت سابق برخوردار نیست. امروز بر خلاف گذشته شنیده شدن خواست و اراده عمومی برای حکومتها چنانچه بخواهند از هر زمان دیگری ساده تر شده است، در نتیجه اگر نمیشنوند یا نادیده میگیرند دلیل بر ناشنوایی ، نابینایی نیست بلکه اراده ای پشت این عمل هست. اراده ای که نامه های سر گشاده خللی در آن ایجاد نمیکند.
احتمالا دکترمهر آئین نامه های سر گشاده محمد نوری زاد پس از جنبش سبز به خامنه ای که روز گاری از نزدیکان به وی به حساب می آمد را خوانده است ودر جریان نقدهای تند و تیز سالهای اخیر مصطفی تاج زاده معاون سیاسی وزیر کشور وقت در دولت محمد خاتمی به رهبری، هم چنین نامه در خواست استعفای آیت ا.. خامنه ای از سوی برخی فعالان سیاسی موسوم به ۱۴ امضا در سال ۹۸ قرار دارد . پر واضح است رهبری نظام اگر بنا بود به این در خواستها وقعی بگذارد نوری زاد و تاج زاده که عمری را برای تثبیت این نظام و تئوریزه کردن مبانی آن صرف کرده اند و به نظام خیلی نزدیک تر هستند در اولویت بودند و اگر حرف آنان شنیده میشد نوبت به دیگران نمیرسید.
جناب آقای مهر آئین عزیز، بعید است شما به عنوان یک جامعه شناس برجسته ندانید وجه اصلی و نه اصیل سیاست چیزی جز موازنه قوا نیست و دیکتاتورها بدون آنکه تغیری در موازنه قوا رخ ندهد هرگز قدرت را ترک نمی کنند. دفتر رهبر ایران با تشکیلات موازی عریض و طویل اداری، سیاسی، اقتصادی، ، فرهنگی و با هزاران کارمند به نوعی «دولت در سایه» است و هیچ شباهتی به بیت محقر آیت ا.. خمینی ندارد. روحانیت شیعه سده های زیادی منتظر فرصتی برای رسیدن به قدرت بوده است ودر این مسیرجان های عزیز زیادی را ستانده که یک فقره درشت ومهم آن اعدام های سال ۶۷ است.
اگر به هر دلیلی انقلاب ۵۷ به ثمر نرسیده بود به خوبی می دانید عموم سران جمهوری اسلامی وفرزندان وخویشان آنها در چه وضعیتی زندگی میکردند. صحبت میلیاردها دلار پول ومنافع متعدد لایه های مختلف قدرت در یک زنجیره وسیع است که گوشه کوچکی از آن را در هک اطلاعات بانک سپه می توانید بینید. با این وصف چرا فکر می کنید خامنه ای قدرت را با نصحیت وتوصیه های اخلاقی رها می کند؟ به جای انذار بی فایده به رهبری، به مردم ونخبگان هشدار بدهید چنانچه برای برهم زدن توازن قوا به ضرر نیروهای حاکم بیش از این تعلل کنند، متشکل نشده وسازمان پیدا نکنند چیزی از ایران باقی نخواهد ماند. وظیفه شما وامثال بنده دررکاب حضرتعالی کمک به متشکل کردن مردم برای ایجاد تغیر در موازنه قوا برای استقرار یک جمهوری سکولاراست نه خواهش وتمنا از رهبری برای کنار رفتن از قدرت
🆔️@tahkimmelat
18.04.202514:44
♦️ ترامپ نسخهی ۱۲ روزهی سوریه را برای ایران هم خواهد پیچید
به احتمال فراوان ترامپ عزم خود برای ساخت خاورمیانه جدید جزم کرده و با وجود توافق هم جمهوری اسلامی را تحمل نمیکند و در نهایت ترکیبی از نسخهی لیبی و نسخهی ۱۲ روزهی سوریه را برای ایران هم خواهد پیچید.
🖊️محسن زینلیپور
بخش بزرگی از تحلیلگران برمبنای رویدادهای هفتههای اخیر، منتظر شکلگیری توافق با هدف کاهش تنشها هستند و توافق احتمالی را پایان خوش دشمنیها و برقراری روابط دوستانه ایران و آمریکا قلمداد میکنند.
حال آنکه که سیاستمداران عاقل هیچگاه نقشههای حقیقی خود را بر زبان نرانده و هدفهای کلان خود را به دور از گفتار و کردار ظاهری خود دنبال میکنند. به ویژه در مواردی مانند ایران که هر حرکتی در قبال آن ذینفعان و متضرران خاص خود را داشته و توجه یا واکنش موثر چین و روسیه، اروپا و کشورهای عرب منطقه و... را در پی دارد. بر مبنای شواهد و قرائن امروز و سابقهی تاریخی طرفین، در قالب چند دلیل بیان خواهم کرد که چرا ترامپ به کمتر از نابودی کامل جمهوری اسلامی رضایت نخواهد داد و عزم خود را جزم کرده و در حال اجرای طرح کلان خود و جلب همراهی اروپاست.
اول: ترامپ میخواهد راه نفوذ و سوءاستفادهی چین، روسیه و تا حدودی هند از ایران را بسته و ایران را متحد سیاسی اقتصادی خود کند و از منفعت اقتصادی این اتحاد استفاده ببرد. امری که با وجود جمهوری اسلامی، حتی یک درصد شانس موفقیت ندارد. (بحث سرمایهگذاری آمریکا در ایران، با وجود نبود ابتداییترین زیرساختها و نیاز به تامین آنها، نبود سیستم بوروکراسی و اجرایی سالم، فساد سیستماتیک یا سلولی، وجود رانت و عدم شایستهسالاری و از همه مهمتر بالا بودن دز آمریکاستیزی در میان قشر انقلابی، فقط مصرف تبلیغاتی داشته و تا آخرین روز حیات جمهوری اسلامی، امکانپذیر نخواهد بود)
دوم: آمریکا خاورمیانهی جدید را کاملا یکدست، تحت نفوذ، متحد خود و عاری از اختلاف و تنش میخواهد و حکومتی که نتواند با اسرائیل دوستی پایدار و حقیقی داشته باشد، جایی در آن نخواهد داشت چون نمیخواهد همچنان برای ژاندارم ماندن منطقه هزینه بدهد.(امری که اعراب خیلی زودتر آن را دریافته و پایهی اصلی پیمان ابراهیم است)
سوم: ترامپ میخواهد برای همیشه آمریکا را از زیر بار حمایتهای سنگین سیاسی، مالی و نظامی از اسرائیل خلاص کند، همانگونه که دربارهی اروپا و ناتو نیز چنین هدفی را دارد. بنابراین استخوان جمهوری اسلامی را لای زخم منطقه خاورمیانه و در چشم متحد و پرخرجی چون اسرائیل نگه نمیدارد
چهارم: ترامپ میخواهد خودش را در تاریخ آمریکا متمایز و درخشان ثبت کند. از آنجا که وجهه رسانهای و شخصیت تاریخیاش برایش مهم است، نمیخواهد همان کاری را بکند که اوباما هم انجام داده. یعنی صرفا توافق با جمهوری اسلامی او به دنبال موفقیتهایی بزرگتر از کارهای روسای جمهور قبلی است (جنگ تعرفهها و ادعاهایش برای پاناما و غزه و تلاش برای تضعیف چین و اروپا به این دلیل شکل گرفته)
پنجم: انجام توافق با جمهوری اسلامی باعث کاهش تمرکز و مشغولیت آمریکا نسبت به ایران نخواهد شد. چرا که اجرای آن و نظارت بر آن و مراقبت از تخطی ایران ممکن است کل دوره چهارساله ترامپ را درگیر کند. ترامپ میداند که از فردای توافق، جمهوری اسلامی در آفرینش چالشهای ساختگی و رسانهای و کلامی و حتی آزار و اذیتهای کوچک در گوشه و کنار و وادار ساختن آنها به واکنش، مهارت تام و تمام دارد.(او به دنبال راحت شدن خیالش از خاورمیانه و ایران و رفتن سراغ چین و هند است)
ششم: ترامپ میخواهد کارت ایران را برای همیشه از روسیه بگیرد. حتی با وجود توافق هم جمهوری اسلامی به روابط دوستانه با روسیه و چین ادامه خواهد داد. فراموش نکنیم که جمهوری اسلامی با چین و روسیه قرارداد راهبردی ۲۵ ساله دارد
هفتم: حتی با وجود توافق هم آمریکا نمیتواند پایگاههای نظامی خود در کشورهای همسایه ایران را به کلی تعطیل کند و به حضور پرشمار نظامیان خود در منطقه پایان دهد.امری که هزینهی سنگینی را بر بودجهی سالانهی آمریکا تحمیل کرده است و ترامپ به دنبال کاهش آن است
هشتم: ترامپ عربستان را متحد استراتژیک جدید خود در منطقه میداند و نمیخواهد جمهوریاسلامی به عنوان تهدیدی بالقوه برای سعودیها باقی بماند. (امری که بعید نیست همین الان به عربها خبر داده شده و آسودهخاطرشان ساخته است)
به نظر میرسد ترامپ تصمیم خود را گرفته و امروز در فرانسه کنفرانسی مشابه گوادلوپ با اروپاییها برگزار کرده و میکوشد با توافق، ج.ا را تا جای ممکن تضعیف کند و علاوه بر نشان دادن وجهه ضدجنگ از خود، خود را ناگزیر از حمله نشان دهد و با یک حملهی نظامی محدود با کمترین خسارت به زیرساختهای ایران و همراهی مردم ایران، ترکیبی از نسخهی لیبی و سوریه را برای ایران بپیچد
یکم. هنوز بسیار زود است تا از نتیجه و موفقیت یا عدم موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا سخن گفت اما فرض را بر این می گذاریم که پروژه نوشیدن جام زهر توسط امام دوم انقلاب مانند امام اول در جریان پذیرش قطعنامه ۵۹۸ کلید خورده است.
دوم. اصلاح طلبان راهگشا و روزنه گشا نباید این حرکت را به حساب فعالیتهای خود بگذارند (و در سودای تداوم نظام ناجمهوری نااسلامی بر آیند و برای جانشینی ولی فقیه مورد نظر خود برنامه ریزی کنند!) بلکه این محصول گردن کلفتی ترامپ و نتانیاهو و هراس از بمب افکنهای بی ۵۲ و دیدن عاقبت رهبران ارتشهای نیابتی (نصرالله، هنیه، سنوار، اسد و ...) و خیانت پوتین است که حاکم شجاع!، انقلابی!، سازش ناپذیر! و مستظهر به امدادهای غیبی! نظام را در مسیر تنازل و نوشیدن جام زهر قرار داده است.
سوم. دلیلی ندارد با این تنازل و نوشیدن جام زهر مخالفت کرد اما گام بعدی باید آن باشد که جام سوم زهر نیز از سوی حاکم مطلق نوشیده شود و آقای خامنه ای از سمت خود استعفا داده و مسئولیت همه سیاستهای خود را در دوران ۳۵ ساله رهبری اش پذیرفته و اعلام یک رفراندوم برای تعیین نوع نظام حکمرانی مورد نظر اکثریت مردم ایران با حضور همه ایرانیان داخل و خارج از کشور و با نظارت نهادهای معتبر بین المللی کند. هر راه و سیاستی به جز این نباید جناحهای سیاسی وطن خواه و ملی گرا و مردم ایران را از ادامه مبارزه برای عبور از حاکمیتی که فاجعه ای تمام عیار برای ایران و ایرانیان بوده، باز دارد.
♦️ واکنش دکتر ایرج محمد فام استاد بهداشت حرفه ای و ایمنی شغلی به حادثه در بندر شهید رجایی
🆔@tahkimmelat
17.04.202518:41
♦️ یاشار سلطانی: الان دیگه رئیس جمهور آبدارچی نظام هم نیست…
🆔@tahkimmelat
07.04.202514:04
♦️طنزسیاسی؛ لات بازی و شرایط آن
یک روزی یک کلاغ و یک الاغ سوار هواپیما شدن کلاغه زنگ مهماندار و میزنه و مهماندار میاد و میگه: بفرمایید قربان چه چیزی لازم دارید؟ کلاغه میگه: هیچی لازم ندارم فقط برا لات بازی زنگ زدم! مهماندار هم میره!
بعد از مدتی دوباره کلاغ زنگ مهماندارو میزنه و مهماندار میاد و میگه: بفرمایید چه چیزی لازم دارید؟ کلاغ میگه: هیچی لازم ندارم فقط برا لات بازی زنگ زدم!
خلاصه این کارو کلاغ چندین بار تکرار کرد و مهماندار هم با جواب دارم لات بازی در میارم مواجه میشد!
الاغ هم این داستان رو دید و خوشش اومد گفت منم زنگ بزنم و لات بازی در بیارم، الاغ زنگ مهماندارو زد و مهماندار اومد گفت: بفرمایید چه چیزی لازم دارید؟ الاغ گفت: هیچی لازم ندارم فقط خواستم لات بازی در بیارم!
اما مهماندار شاکی شد و به خدمه گفت: این الاغ پفیوز و پرتش کنید پایین! الاغ گفت: چرا این کلاغ که چندین بار زنگ زد را پرتش نکردید پایین؟!
مهماندار گفت: تو که بال نداری گوه میخوری لات بازی در میاری
حالا شده حکایت حاکمیت جمهوری اسلامی که نه پول داره نه صنعت داره نه اقتصاد داره نه تکنولوژی برتر داره نه پشتیبانی مردمی داره ، اما میخواد برا دنیا لات بازی در بیاره!!
رئیس سازمان امنیت داخلی اسرائیل(شاباک) رسما استعفای خود را اعلام کرد.
رونین بار تاریخ ۱۵ ژوئن را به عنوان موعد رسمی ترک منصب خود تعیین کرده است.
وی در توضیح استعفای خود اعلام کرد:
پس از سالها خدمت، در ۷ اکتبر، آسمان فرو ریخت... همه سیستم ها فرو ریخت. شین بت نیز اخطار صادر نکرد. با توجه به بزرگی این رویداد، همه ما که وظیفه حفظ امنیت کشور را به عنوان رسالت زندگی خود انتخاب کردهایم و نتوانستهایم پوشش امنیتی آن روز را تامین کنیم، باید در برابر کشتهشدگان، مجروحان، ربودهشدگان و خانوادههای آنها سر تعظیم فرود بیاوریم و طبق آن عمل کنیم.
احساس مسئولیت، الگوی شخصی و میراث رهبر ما است و ما بدون آن هیچ مشروعیتی برای رهبری نداریم.
مفهوم "سکولاریزاسیون" در ادبیات فلسفهسیاسی هرچند که در نیمه نخست قرن بیستم (عمدتا در سپهر آلمانیزبان) طرح شد، ولی ریشههای این فهم را میتوان تا هگل و سنسیمون در ابتدای قرن نوزدهم نیز پیگرفت.
"سکولاریزاسیون" در فلسفهنظری سیاست، عبارت است از "اینجهانی" کردنِ آموزههایی که در اصل مربوط به "آنجهان"، و رستگاری در چشماندازِ آنجهانی بود. در نتیجه "سکولاریزاسیون" منحصر به ادیانی است که واجد مفهوم رستگاریِاُخرویاند. مثلا تعبیر "سکولاریزاسیون" قابل اطلاق به یهودیتِ متعارف که "معاد" ندارد، نیست. همچنین این تعبیر را برای ادیان تناسخی مثل بیشتر دینهای هندی نمیتوان بهکار برد، زیرا "نیروانا"ی آنها همان بهشت مسیحی و اسلام نیست، چنان که دوزخ هم ندارند، بنابراین جنس و بافتارِ "رستگاری" در ایشان بکلی متفاوت با مالِ مسیحیت و اسلام است؛ یهودیت(متعارف) هم که اصلا "رستگاری" ندارد بلکه بهروزیِ اینجهانی دارد که یهوه بهره هر مومن خوب و برپادارنده شریعت موسوی میکند.
هگل اندیشهورزی خود را از الهیات شروع کرد؛ درسخوانده الهیات هم بود. فلسفه (رومانتیکی)که او پرورد، هرچند بهوضوح دینی نبود [یعنی علمکلاممسیحی نبود] اما در محوریتِ "روح" که داشت، فلسفهای استعلایی بود. وقتی کارلمارکس گفت که فلسفهتاریخای را که هگل روی راسهرمش ایستانده بود، من بر قاعدهاش نشاندم، دقیقا از "سکولاریزه" کردنِ فلسفهتاریخ هگل میگفت بدون آنکه این لفظ را بهکار برد. منظورم از این اطالهکلام توجه دادن به آن است که دربندِ الفاظ باید نماند و توجه باید داشت که عقیده "سکولارکردن" یک آموزه الهی/استعلایی، بیخِ اوایل قرننوزدهمی دارد. در ماکس وبر بود که سَرِ تعبیرِ "سکولاریزاسیون" از دریای مفهومی ازپیش بودهاش بیرون زد و بزودی در محیط آلمانیزبان بهگرمی استقبال شد.
کارل اشمیت و کارل لویت، اساساً با این مفهوم کار کردند و به یاری آن به ستیز با "مدرنیته" برخاستند. یعنی فکر اشمیت و لویت روی ریلهای مفهومی "سکولاریزاسیونِ" مسیحیت حرکت میکرد. حرف حسابشان آن بود که "مدرنیته" کالایی قلابی است که همه عناصر آن از سکولاریزهکردن مفاهیمی که از پیش در مسیحیت بود، وام شده است.
این مقدمه طولانی اما مهم را گفتم تا با ایضاح معنایی از تعبیر "سکولاریزاسیون"، ادعای اصلیم را مطرح کنم. اینکه: "بنیادگراییامامیه"ای که خمینی طرح نمود، "سکولاریزاسیونِ" تشیعامامیه بود (بدون آنکه خمینی کمترین بویی از این تعبیر بُرده باشد). نکته ظریف آن است که "جعلِ واژه" همواره مسبوق به "تکوین مفهوم" است. اینکه خمینی نمیدانست سکولاریزاسیون یعنیچه، مانعی برای پویش او بر آن "مفهوم" نبود. وانگهی خمینی قطعا بهیکباره به این مفهوم نرسید، بلکه رسیدن به اینمفهوم، پیامد قهریِ طرحنمودنِ نظریه "ولایتفقیه" بود. اگر خمینی در حوالی ۱۳۴۲ به این نظریه رسید، قطعاً در بعد از ۱۳۵۷ بود که بر تبعات گریزناپدیر آن "آگاهی" یافت؛ از اول همه دلالتهای نظریهاش را نمیدانست؛ همیشه همینطور است. تکاندهندهترین پیامد نظریه ولایتفقیه در همین سخنی است که خمینی در این کلیپ میگوید: اگر "امامزمانِ" مخالف ایننظام، باشد باید کشته شود!
برای خوانندگان متدین ممکن است یادآوری این آیه قرآن الهامبخش باشد: "سَنَستَدرِجُهُم مِن حَیثُ لایَعلَمون. و اُملی لَهُم اِنَّ کَیدی مَتین" [همانا اندکاندک، از جایی که ندانند، برمیکشیم و بر دلهایشان میخوانیم. همانا فریب من استوار است!] این آیه تفصیلِ اسمِ "مُضّلِ" الهی، به معنای "گمراهکننده!" است؛ همان که در قرآن گفت: "یُحَذِّرکُم الله نفسه" [خداوند شماها را از خودش میترساند!]. در حلقههای مومنان، در رویایی با جسارتهای نظری/کلامی، این آیه زیاد مورد ارجاع واقع میشود. مثلاً آیتالله امجد چندبار در خطابش به خامنهای و جسارتها و تاختتازهای ویرانگر او، در مقام هشداری الهیاتی، به همین تعبیر قرآنی تمسک جست.
♦️ ویدئویی از نحوه انتقال مواد شیمیایی برای سوخت موشک از شانگهای چین به اسکله رجایی بندرعباس
گزارش های متفاوتی از عامل انفجار منتشر شده و مقامات رژیم نیز صرفاً عبارت «انفجار در یکی از مناع قابلاشتعال بندر» را به کار برده و توضیح بیشتری نداده اند.
گفته میشود کانتینرهای منفجر شده متعلق به شرکت بناگستر، وابسته به هلدینگ سپهر انرژی بوده است که ۱۸ بهمن سال گذشته به دلیل انتقال و فروش محمولههای نفتی ایران، از سوی دولت پرزیدنت ترامپ تحریم شد.
بناگستر کرانه وارد کننده مواد شیمیایی است و هنگام انفجار چهار کانتینر در محوطه بندر رجایی داشت. این شرکت مجوز جابهجایی سوخت داشته و اخیرا از چین بار گرفته است. مالک این شرکت طالب زارع است که مدیریت در سازمان برنامه و بودجه استان هرمزگان را نیز در سوابق خود دارد.
بر اساس گزارشی که شبکه CNN که پیشتر منتشر کرده بود، در بهمنماه امسال کشتی «گلبن» حامل حدود هزار تن پرکلرات سدیم – مادهای کلیدی در تولید پیشران جامد موشکهای بالستیک – وارد آبهای بندرعباس شده بود. این ماده شیمیایی در صنایع موشکی سپاه، بهویژه برای موشکهای خیبرشکن و حاج قاسم، کاربرد حیاتی دارد.
🆔@tahkimmelat
27.04.202510:19
♦️ تماس تلفنی مهدی کروبی با سعید مدنی در زندان دماوند
مهدی کروبی که اخیراً پس از ۱۵ سال از حصر خانگی آزاد شده، در تماسی تلفنی با سعید مدنی، پژوهشگر اجتماعی و زندانی سیاسی محبوس در زندان دماوند، ضمن ابراز خوشحالی از برقراری این ارتباط، پیگیر آخرین وضعیت وی شد.
بنا بر گزارش انصاف نیوز، کروبی با ابراز تأسف از زندانی بودن برخی از افراد متخصص، متعهد و دلسوز کشور، بهویژه مدنی که از زندان اوین به دماوند تبعید شده، شرایط دشوار او و خانوادهاش را مورد توجه قرار داد.
او گفت: «کاش امکانش فراهم میشد تا به ملاقات شما در زندان بیایم.»
سعید مدنی نیز در این گفتوگو، با ابراز خوشحالی از رفع حصر کروبی این را نتیجه مقاومت او و میرحسین موسوی دانست و از استقامت او در مدت حصر تقدیر کرد.
کروبی در این تماس بر تعهد خود به پیگیری آزادی زندانیان سیاسی تأکید کرد و خواستار پایان یافتن محدودیتهایی علیه فعالان سیاسی شد که آنها را غیرقانونی خوانده است.
🆔@tahkimmelat
27.04.202508:39
♦️ بندر شهید رجایی کجاست؟ چرا انفجار آن حمله به اقتصاد کشور است؟
بندر شهید رجایی سال ۱۳۴۹ با هدف توسعه تجارت و نقش ایران در حمل و نقل دریایی و بر اساس تصویبنامه شورای عالی وقت احداث شد که نام پیشین آن شهبندر بود. این بندر، یک منطقه ویژه اقتصادی است که در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس و شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده.
منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در مرکز کریدور ترانزیتی جنوب به شمال قرار دارد که یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیتی بینالمللی در دنیاست. این کریدور اقیانوس هند و خلیج فارس را از طریق ایران به دریای خزر و سپس از طریق روسیه به سن پترزبورگ و شمال اروپا متصل میکند.
دسترسی به آبهای آزاد جهان از طریق خلیج فارس، اتصال به شبکه بینالمللی راه آهن و جاده ابریشم، برخورداری از تجهیزات و امکانات مدرن، نزدیکی به مناطق آزاد کیش و قشم و بنادر حوزه خلیج فارس موقعیت ممتاز جغرافیایی ایجاد و این مجتمع بندری را به پایگاه راهبردی و منحصر به فرد تبدیل کرده است.
محمد نوری زاد از زمانی که به نقد پیشین خود نشست، تنها به تغییر رویکرد ذهنی بسنده نکرد.تغییر رویکرد ذهنی ممکن است در پیوند با اراده معطوف به این تغییر نباشد و یا ممکن است کسانی تصور کنند تاریخ مصرف عقیده ای و ایده ای تمام شده و تغییر ایدئولوژی را راهی و فرصتی برای فرار از گذشته ی خود بیابند.
اما محمد نوری زاد در مسیر تغییر بنیش سیاسی خود، همه زندگیش را وقف این تغییر نمود.او هنرمند، فیلمساز و نقاش است و تمام خلاقیت های هنری خود را در مسیر این تغییر خواهی گرفت و از سوی دیگر همه درآمدهای حاصل از فروش تابلوهایش را به بی پناهان و مظلومان و آسیب دیدگان سیاسی اختصاص داد.بعد از درگذشت پدرم در سال ۹۶ ایشان بزرگواری کردند و به منزل ما تشریف آوردند و سپس نزد خانواده ای رفتند تا بتوانند رضایتی برای قصاص بگیرند.خانواده از اقشار فرودست جامعه بود.آقای نوری زاد برایشان یک کولر خریده بود. خیلی با آنها صحبت کرد و خوشبختانه رضایتشان را توانست بگیرد وقتی از آنجا برگشتیم به ناگاه گفت ای داد من یک امانتی هم از جامعه پزشکان داشتم باید به آنها می دادم پاکتی پر از تراول بود دوباره خدمت این خانواده رسیدیم و این مبلغ هم در اختیار آنها قرار گرفت.
نوری زاد تا قبل از زندان و دستگیری، درآمد حاصل از چندین نمایشگاه آثار نقاشیش را برای خانواده های آسیب دیده در اقصی نقاط کشور اختصاص می داد او حتی با این درآمد برای خود، خودروی مدل بالاتری هم نخرید که در مسافت های طولانی راحت تر سفر کند.
هفت سال اخیر را محمد نوری زاد در زندان بوده.مشقت های بسیاری طی این مدت بر او تحمیل شده و بیماری های زیادی بر جسم او عارض شده است. شرافت و صداقت نوری زاد و شجاعت اینکه توانست ایدئولوژی و باورهای خود را کنار بگذارد،نشانه ی بارزی از وجدان و اراده معطوف به زیست اخلاقی اوست.
هرچند به رغم این همه هزینه های گزاف نوری زاد، برخی به بهانه باورهای گذشته ی او نه تنها دفاع از نوری زاد را از وظایف اخلاقی خود نمی دانند، بلکه متوهمانه درباره چرخش مواضع او سخن می گویند تغییر مواضعی که از لحظه شروع تا امروز برای نوری زاد هزینه ای به مراتب بیشتر از اغلب زندانیان سیاسی و محذوفان جامعه داشته است.
محمد نوری زاد شرایط جسمیش بر حسب گزارش های منتشر شده حاد است.او باید در بیمارستان بستری شود این کمترین حقوق شهروندی را از یک شهروند منتقد دریغ نکنید.
🆔@tahkimmelat
26.04.202521:05
♦️ ثابتی هم با کیهان همنظر است!
🆔@tahkimmelat
26.04.202520:06
♦️ خرابکاری عمدی چرا؟؟؟
🖊️ محسن زینلیپور
با توجه به شواهد و قرائن و بنا بر دلایلی که در اینجا خواهم گفت، بسیار به نظر میرسد که حادثه اسکلهی شهید رجایی بندرعباس، یک خرابکاری عمدی ازجانب یکی از ذینفعان آن بوده باشد:
۱. بنا به گفته پزشکیان وزی ۳۰ میلیون لیتر فراوردههای نفتی ازکشور قاچاق میشود و با اینکه کار قاچاق معمولا زیرزمینی و به دور از رعایت کامل ضوابط ایمنی صورت میگیرد، هرگز تاکنون این اتفاق با چنین ابعاد وحشتناکی در بحث حمل و نقل سوخت قاچاق روی نداده است.
۲. همزمانی این اتفاق با دور سوم مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا نیز میتواند اتفاقی نباشد و اگر یک خرابکاری روی داده باشد، میتواند با هدف قدرتنمایی و انتقال پیام به جمهوری اسلامی بوده باشد.
۳. اینکه مهمترین و استراتژیکترین بندر ایران به لحاظ حجم صادرات و واردات و ترانزیت کالا هدف یک خرابکاری قرار بگیرد هم دور از ذهن نیست چرا که بدون تاثیرات مهم در اقتصاد کشور نخواهد بود.
۴. بسیاری از آگاهان امر دود نارنجی رنگ ناشی از این انفجار را حاصل از ترکیبات نیتروژن ارزیابی کرده اند که اگر چنین باشد و پای موادی چون پرکلرات سدیم یا نیترات آمونیوم در میان باشد که در ساخت سوخت جامد موشک کاربرد دارد، احتمال خرابکاری بسیار پررنگتر میشود چرا که کارخانه تولید سوخت موشک از جمله مهمترین اهداف در حملهی اسرائیل به خاک ایران بوده است.
۵. نشان دادن ناتوانی جمهوری اسلامی در حفظ مواد حساس نیز میتواند یک هدف مهم برای خرابکاری باشد و آمریکا و آژانس بتوانند با استناد به آن، ماندن اورانیوم غنی شده ۶۰درصدی در ایران را به طور بالقوه خطری برای ایران و کل منطقه تلقی نمایند.
۶. با تعطیلی این بندر ولو به صورت موقت، روند جاری واردات کالاهای اساسی به کشور دچار اختلال خواهد شد و با بالا رفتن قیمت آنها در داخل کشور، سود فراوان و شیرینی عاید کاسبان تحریم میشود. همان افرادی که این روزها مذاکرات جاری و توافق احتمالی را به سود کاسبی پررونق خود میبینند.
۷. سابقه نشان میدهد که هرگاه یک رویداد مهم در حال وقوع بوده، روی دادن حوادثی مشابه این انفجار، در پوشاندن ابعاد آن ماجرا و یا دستکم انحراف افکار عمومی از آن، ثاتیرات گستردهای داشته است.
با توجه به دلایل هفتگانه بالا، این احتمال بسیار جدی است که اصل این حادثه یک خرابکاری عمدی باشد. حال اینکه از جانب چه کسانی و با کدامیک از اهداف بالا برنامهریزی شده باشد، خدا میداند و شاید در آینده بر همگان نیز آشکار شود.
🆔@tahkimmelat
26.04.202519:47
♦️ با مردم بالغانه سخن کنید
🖊️ مرضیه حاجیهاشمی
باز یک اردیبهشتماه دیگر، یک حادثه هولناک دیگر، تناقضگوییها و پنهانکاریهای دیگر، گمانهزنیهای داخلی و خارجی متعدد و یک اطلاعیه دیگر برای برخورد با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه. در حالی که امنیت روانی جامعه از شفافیت با جامعه، صداقت با مردم و ایجاد اعتماد اجتماعی فراهم میشود و به طور کلی انسان از ابهامات و ناشناختهها دچار سردرگمی و عدم امنیت روانی میشود.
انفجارهایی مهیب در اسکله شهید رجایی بندرعباس رخ میدهد. منابعی ابتدا آن را حاصل از مخزن سوخت اعلام میکنند؛ ولی پس از آن، سخنگوی «سازمان مدیریت بحران کشور»، «حسین ظفری» اعلام میکند: «محدوده حادثه، منطقه کانتینری بندر شهید رجایی بوده که در تعدادی از کانتینرها مواد شیمیایی نگه داشته میشد. علت انفجار، مواد شیمیایی داخل کانتینرها بوده است و مدیر کل مدیریت بحران، طی بازدیدهایشان اخطارهایی به این بندر داده بودند و احتمال خطر را گوشزد کرده بودند.
وقتی مدیر کل سازمان مدیریت بحران کشور از این کانتینرها بازدید کرده، به طور حتم میداند، نام آن مواد شیمیایی چیست و به احتمال زیاد میداند، متعلق به کدام شرکت یا سازمان و نهادی است. هم ماده شیمیایی اشتعالزا مشخص است و هم خطر اشتعال آن تشخیص داده شده بود و اینکه شورای اطلاعرسانی دولت اطلاعیه میدهد و اعلام میکند: «انفجار در یکی از منابع قابل اشتعال رخ داده»! هر مخاطب عاقلی را به این فهم وا میدارد که دولت در حال پنهانکاری با جامعه است و بر گمانه زنیها دامن میزند و جامعه را در ابهامات و سردرگم در انبویی از اطلاعات متناقض، دچار عدم امنیت روانی میکند.
بدتر آنکه سخنگوی دولت، «فاطمه مهاجرانی» ادعا میکند: «اعلام علت انفجار در اسکله شهید رجایی زمانبر است». آیا مردم به دنبال فهم فعل و انفعالات دقیق شیمیایی در دمای محیط یا پیدا کردن پسر بچه بازیگوشی هستند که اطراف کانتینرها با کبریت آتشبازی میکرده است!؟ مردم میدانند، بررسی برای تشخیص اینکه انفجار در اثر سهلانگاری یک عامل داخلی بوده یا یک خرابکاری عامل خارجی به زمان بیشتری نیاز دارد؛ ولی آیا این اظهار نظر سخنگوی دولت در عین اینکه در تناقض با اظهار نظر سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور است، نوعی تحقیر جامعه با کودکانگاشتن آنها نیست؟ درست مثل پاسخهایی که برخی از والدین به کودکان کنجکاو خود میدهند تا آنها را متقاعد و از سوالات بیشتر منصرف کنند.
خانم سخنگوی دولت! از سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، سوال کنید تا به شما بگوید، علت انفجار، کدام نوع از مواد شیمیایی و متعلق به چه سازمانی بوده است و آن را به جامعه بالغ مخاطب خود اعلام کنید، آن زمان قوه قضاییه نیز برای محاکمه آنهایی که به اخطارهای مدیر کل این سازمان بیاعتنایی کردند، آماده میشود و در پی برخورد با برهم زنندگان واقعی امنیت مردم خواهند بود. مخاطبان شما نابالغ نیستند، با مردم بالغانه سخن کنید.
🆔@tahkimmelat
26.04.202519:44
♦️ فاجعه بندر شهید رجایی و فلج خبری سیما
🖊️کامبیز نوروزی
صدا و سیما در حادثه مهم و بزرگ انفجار در اسکله شهید رجایی به سنت قدیمی و غیرحرفهای خود یعنی خودداری از اطلاع رسانی فعال و درست همچنان پایبند است.
امشب اخبار ساعت ۹ شبکه یک که مهمترین بخش خبری تلویزیون است زمانی کمتر از ۴ دقیقه را به این موضوع اختصاص داد که تقریبا هیچ ارزش خبری نداشت.
شبکه خبر هم تا الان صرفا به یکی دو گزارش بیاهمیت و زیرنویس چند جمله خبری تکراری و سوخته بسنده کردهاست.
علت انفجار هرچه بوده باشد اثری در این واقعیت نمیگذارد که از نظر مادی و انسانی حادثهای فاجعه بار، بیسابقه و دامنهدار رخ داده است. اما خبر صدا و سیما مانند حوادث بزرگ گذشته از اطلاعرسانهای حرفهای خودداری میکند.
مثل همیشه نبض اخبار و گزارشهای حادثه بندر شهید رجایی در محیط وب و تلویزیونهای فارسی زبان خارج از کشور میزند. سیمای غیرملی در نظام خبری خود عقبمانده و از گود رفتار حرفهای رسانهای بیرون افتاده است.
سازمان ولخرج و بیثمر صدا و سیما مسئولیت اصلی از بین رفتن مرجعیت خبری کشور را برعهده دارد؛ چیزی که بیش از هر چیز امنیت ملی را به خطر میاندازد.
🆔@tahkimmelat
26.04.202519:24
♦️ کیهان: انفجار مهیب در بندر شهید رجایی؛ حادثه یا خرابکاری؟
🆔@tahkimmelat
26.04.202518:04
♦️ واکنش دکتر ایرج محمد فام استاد بهداشت حرفه ای و ایمنی شغلی به حادثه در بندر شهید رجایی
🆔@tahkimmelat
26.04.202516:55
♦️ تا غروب شنبه؛ ۵ کشته، ۷ مفقود و بیش از ۷۰۰ مجروح… در انفجار بندر شهید رجایی
کلمه - منابع رسمی میگویند تا غروب شنبه، پنج تن در انفجار بندر رجایی کشته شده و ۷ تن ناپدید شدهاند. عدد مجروحان فاجعه نیز از ۷۰۰ نفر گذشته است. دولت از مقامات محلی و استانی درخواست کرده از مصاحبه با رسانهها خودداری کنند.
هنوز کسی توضیح دقیقی نداده اما رئیس سازمان امداد و نجات کشور گفته منشأ انفجار، «مواد شیمیایی نسبتاً خطرناکی است». سخنگوی دولت پزشکیان هم گفته «آنچه تاکنون مشخص شده این است که کانتینرهایی که در گوشهای از این بندر دپو شده بود و احتمالا دارای مواد شیمیایی هم بودند، دچار انفجار شدهاند.»
پایگاه انتقال خون استان هرمزگان با انتشار اطلاعیهای از شهروندان بندرعباسی خواسته برای کمک به تامین خون مورد نیاز، بهویژه گروههای خونی منفی، به این پایگاه مراجعه کنند و اگرچه گروه خونی O منفی از اولویت بیشتری برخوردار است اما مراکز درمانی به همه گروههای خونی نیاز دارند.
🆔@tahkimmelat
26.04.202516:04
🔴 تصویر هوایی بندر رجایی گویا سه انفجار را نشان می دهد
🆔@tahkimmelat
26.04.202515:55
♦️ عراقچی: اراده به تنهایی کافی نیست. ممکن است اختلافات آن قدر زیاد باشد که با اراده تنها به توافق نرسیم. در موارد زیادی اختلافات مهم با طرف مقابل داریم.
عراقچی میگوید هم در کلیات «ویتکاف» و هم در جزئیات«مایکل آنتون» مذاکرات امروز با آمریکایی ها اختلافات جدی وجود داشته.