🔵🔴 پیشنویس فرمان اجرایی ترامپ برای تغییرات اساسی در وزارت خارجه آمریکا
🔹بر اساس یک سند محرمانه که به دست شبکه خبری CNBC رسیده، دونالد ترامپ در پیشنویس فرمان اجرایی خود تغییرات گستردهای را برای وزارت امور خارجه آمریکا پیشنهاد کرده است.
🔹طبق این پیشنویس 16 صفحهای، سفارتخانهها و کنسولگریهای "غیرضروری" در آفریقای جنوب صحرا تعطیل خواهند شد و تعداد دفاتر منطقهای به تنها چهار گروه اصلی کاهش مییابد: اوراسیا، خاورمیانه، آمریکای لاتین و هند-اقیانوسیه.
👈این طرح همچنین قصد دارد دفاتری را که بر مسائلی مانند تغییرات اقلیمی، مسائل زنان، #دموکراسی، #حقوق_بشر، مهاجرت و عدالت کیفری تمرکز دارند، حذف کند.
🔹تغییرات پیشنهادی شامل کاهش کارکنان دیپلماتیک در کشورهایی مانند کانادا و پایان دادن به آزمون فعلی افسران خدمات خارجی است. این آزمون با سیستمی جایگزین خواهد شد که نامزدهای همراستا با سیاست خارجی رئیسجمهور را در اولویت قرار میدهد.
🔹بر اساس این طرح، کل فرآیند تجدید ساختار باید تا اول اکتبر 2025 به پایان برسد و کارکنان فعلی که تمایلی به تطبیق با شرایط جدید ندارند، میتوانند تا 30 سپتامبر از طریق یک برنامه بازخرید از سازمان خارج شوند.
🔹این آمار نشاندهنده رشد پایدار اقتصادهای بزرگ جهان است. ایالات متحده همچنان در صدر قرار دارد، در حالی که چین با رشد ۴.۵٪ در حال نزدیک شدن به آن است. هند نیز با رشد ۸.۲٪ در سال گذشته، در مسیر تبدیل شدن به یکی از اقتصادهای پیشرو قرار دارد./اکونومیست فارسی T.me/bestdiplomacy
در خیابان، در تاکسی، در مهمانیها، در شبکههای اجتماعی و …همه یک سؤال تکراری دارند: «چه میشود؟ توافق میشود یا جنگ در راه است؟» پاسخ اما بستگی به این دارد که طرف پرسش کیست؟ از جنس عالمنمایان پیشگو که در دوران سلطنت «شبهعلم» نوسترآداموسوار «پیشگویی» میفروشند و به ازای تحقق یکی از صد پیشگویی خود بشکن میزنند که:«دیدی گفتم!» یا اظهارنظرهای محققانهای که صورتوضعیتی دقیق میدهند اما عالمانه و نسبیگرایانه میدانند که مُتغیرات هیچگاه اجازه پاسخ قطعی آری یا نه را در برابر چنین پرسشی نخواهند داد.
با این حال این پرسشها، فقط یک کنجکاوی سیاسی ساده نیست. بلکه نشانهای از یک وضعیت روانی عمیقتر است: «حالت تعلیق جمعی».
مردم ایران سالهاست زیر فشار مزمنِ تحریم، تورم، بیثباتی و تهدیدهای پیاپی خارجی زندگی کردهاند. اما آنچه امروز تجربه میشود، یک «وضعیت روانی متفاوت» است؛ جایی میان «امید» و «فروپاشی روانی».
جامعهشناسان و روانشناسان اجتماعی در چنین وضعیتهایی از مفهومی بهنام «معلق بودن آینده»یا suspended future یاد میکنند. در این حالت، جامعه نه میتواند برای آینده برنامهریزی کند، نه قادر است با حال حاضر کنار بیاید. آدمها نمیدانند پسانداز کنند یا خرج، مهاجرت کنند یا بمانند، طلا و دلار بخرند یا بفروشند، به توافق دل ببندند یا نبندند. همهچیز موکول به چیزیست که هنوز نیامده، اما بر همه چیز سایه انداخته است: «توافق یا جنگ؟»
در روانشناسی جمعی، فشار دائمی و عدم قطعیت باعث شکلگیری نوعی «فرسودگی تصمیمگیری»میشود. ذهنها خستهاند. قدرت تحلیل پایین آمده. شایعهها جای تحلیل را گرفتهاند و ترس، به جای تعقل نشسته.
وقتی جامعه در حالت بلاتکلیفی قرار بگیرد، مردم دنبال نقطههای قطعی میگردند؛ مثل خبر توافق، یا خبر جنگ. چون حتی یک فاجعه واقعی، برای ذهنی که از تعلیق خسته شده، از انتظار دائمی راحتتر است.
آنها که برکنار از مشکلات مردم داخل کشور، شادمانه بر طبل جنگ میکوبند یا مذاکره را حجت بالغهای بر زبونی و ذلت میدانند و نیز آنهایی که در داخل بر (به اصطلاح)«مرعوبشدگان غرب» میتازند و در واقع همان سخنان را تکرار میکنند از یک چیز غافلند و آن اینکه فشارها و تحریمها فقط اقتصاد را به هم نریخته است، بلکه روان جمعی را هم فرسوده کرده است.
تحریمها معمولاً با شاخصهایی مثل نرخ تورم یا نرخ ارز سنجیده میشوند. اما آنچه کمتر دیده میشود، تأثیر وضعیت تعلیق توام با فشار بر روان جامعه است. در شرایطی که جامعه در «حالت تعلیق روانی» به سر میبرد، نیاز به بازگشت اعتماد و شفافیت فوریست.
حکومت، رسانهها و نخبگان در داخل و خارج بتوانند پیامهای روشن و صادقانه ارائه دهند، از رواج ترس و شایعه و اغراق جلوگیری کنند و از یاد نبرند برای مردم مساله «سیاست» نیست که امرسیاسی برای توجیه هر وضعیتی چاره ساز باشد و فیالمثل اگر ثابت شود فلان تفکر سیاسی به راه خطا یا درست رفته جناح و جریان مقابل، برنده میدان است.
مساله مردم «تعلیق منجر به فروپاشی روانی» است و اگر چنین مسالهای رخ دهد هیچکس برنده نیست و این خطری بزرگتر از تحریم یا حتی جنگ است.
🔵🔴 وضع آهسته آهسته از طریق ادما تغییر میکنه رهبران قوی مردم را ضعیف بار می آورند مردم قوی احتیاجی به آدم قوی ندارند
🔦دیالوگ ماندگار فیلم #زنده_باد_زاپاتا #آموزنده
@bestdiplomacy
20.04.202508:19
🔵🔴روانشاد #شاهرخ_مسکوب از چگونگی رابطه اش با ایران میگوید @bestdiplomacy
19.04.202519:42
مذاکرات هستهای و انگیزههای سفر وزیر دفاع عربستان
مهدی علیخانی
سفر وزیر دفاع عربستان به ایران تحولی مهم از زمان احیای روابط (1401) مییاشد. این دومین سفر یک وزیر دفاع سعودی پس از انقلاب و درشرایطی است که ریاض روابط با تهران را محتاطانه دنبال کرده و نشانه آن یک «سفیر هتلنشین» بوده است. «منصب»ِ مقام سعودی وبرنامه دیدارش با«رهبر انقلاب»، ۲نشانه اهمیت سفر است. همانند سال78 که در امتداد سیاست «تنشزدایی» دولت سازندگی در قبال عربستان، دولت اصلاحات این سیاست را به توسعه «همکاری» کشانده، و پس از میزبانی از مقامات سیاسی، میزبان «وزیر دفاع»سعودی برای مذاکره پیرامون امنیت خلیج فارس، عراق، فلسطین، کوزوو و.. شد و آن سفر نیز با ملاقات رهبری انقلاب پایان یافت.
درشرایطی که اخبار رسمی درباره این سفر کلی بوده، برای تحلیل آن باید بدلایل احیای روابط خصوصا از جانب سعودی توجهی دوباره کرد. پس از برقراری مجدد روابط، در تابستان 1402 در فصلنامه خلیج فارس انگیزههای ریاض را معطوف به «تامین امنیت متاثر ازجنگ یمن، وعده بایدن برای بازگشت به برجام، کاهش تنشهای منطقهای، مدیریت چالش مشروعیتی ایران باتوجه به چشمانداز عادیسازی با اسرائیل، وکنار کشیدن خود از یک درگیریِ محتمل در منطقه باتوجه به رویکردهای رژیم اسراییل و...»دانستم. ازاین منظر فکر میکنم علاوه برمباحث مربوط به روابط دوجانبه، همین انگیزهها با تحولات جدید منطقه، همچنان جزو اولویتهای مذاکرات بوده است، بهویژه:
-تحولات جدید یمن متاثر از تبدیل حوثیها به بازیگری منطقهای پس از واقعه 7اکتبر، وتلاش آمریکا و اسرائیل برای هدف قرار دادن این گروه نزدیک به ایران؛ چراکه عملیات نهایی علیه حوثیها میتواند مجددا امنیت سعودی رابه زیان برنامههای توسعهای آنها بهخطر بیاندازد. براین اساس، برغم رضایت از ضربه به حوثیها، تلاش ریاض این است که برای مصون ماندن ازحملات احتمالی یمنیها، خود را خارج از اقدام علیه حوثیها نشان داده یا درمسیر تعدیلشان گام بردارد.
-عادیسازی روابط ریاض-تلآویو با جنگ غزه منتفی نشده و بازگشت ترامپ به قدرت وبحث توافق هستهای آمریکا و عربستان میتواند این موضوع را دوباره سرعت دهد. از انگیزههای گذشته عادیسازی، تلاش برای تغییر موازنه در منطقه بود. عربستان باوجود ابراز ناخرسندی از جنگ غزه درعمل از تضعیف محور همسو با ایران بواسطه برداشت تغییر موازنه قدرت خوشحال شد. اما این کشور خواهان یک توزیع متوازن قدرت در منطقه است نه آنچه که اکنون نتانیاهو باهدف تسلط اسرائیل برمنطقه دنبال میکند. بهایندلیل، باوجود اینکه ریاض همچنان عادیسازی را در دستورکار دارد و براساس تعهدات متقابل احیای روابط در پکن خصوصا تاکید بر عدم مداخله در امور دیگری، نگرانیاش از واکنش ایران کمتر شده، اما سیاستهای سلطهجویانه اسرائیل به نگرانی جدیتر ریاض بدل گشته و تقویت روابط با ایران وایجاد هماهنگی نسبی برسر مساله فلسطین را راهکاری برای کنترل رویکرد تهاجمی تلآویو میبیند.
-مذاکرات هستهای ایران و آمریکا؛ عربستان در کنار اسرائیل مهمترین بازیگران ضدبرجام و خروج ترامپ از آن بودند چراکه آنرا به زیان موقعیت خود و موازنه منطقهای میدیدند. تبعات جنگ یمن و وعده بایدن برای بازگشت به برجام باعث نگرانی سعودیها شد بهایندلیل، برخلاف سیاست قبلیشان، در زمان دولت روحانی وارد مذاکرات محرمانه با ایران شدند؛ هرچند سرنوشت آن همچون مذاکرات هستهای به «دوره» دولت بعدی منتقل گردید. دولت سیزدهم احیای روابط با عربستان را که با نقشآفرینی چین بهجای عراق همراه شده بود، بزرگترین دستاورد سیاست خارجی خود دانست. کاری درست که البته به شکلی ناقص انجام شد. چراکه این اتفاق میبایست بااحیای برجام تلاقی مییافت تا نتیجه دو اقدامِ توامان منطقهای و بینالمللی منافع بیشتری نصیب ایران کند. اما نتیجه عدم استفاده آن دولت از فرصت و نیز اختیارات تفویض شده، این بود که در پرتو این احیای روابط، امنیت، بازدارندگی و منافع عربستان افزایش بیشتری یافت. شاید اکنون در برداشت ریاض، برخلاف نگاه گذشتهاش به برجام، کمک به کاهش تنشها میان آمریکا و ایران و مهار جنگطلبی اسرائیل، عاملی برای تداوم امنیت و کنار ماندن از پیامدهای پرهزینه یک درگیری در منطقه باشد.
حال که به نظر میرسد ایران و آمریکا در «دوره» دولت پزشکیان برای یک توافق هستهای آمادگی دارند (که دشوار است)، لازم شده روابط ایران و عربستان هم از مرحله نمادین وارد فاز اجرایی شود. چون نتایج هریک از این دو پرونده بر دیگری اثر دارد و در شرایط پساجنگ غزه، تلاش ایران برای تقویت «بازدارندگی» میتواند با نیازهای «امنیتی» عربستان پیوند یافته و روابط طرفین را به موضوعاتی فراتر از حوزه امنیت سوق دهد. این سفر شاید تلاشی در این جهت باشد.
ترجمه: محمد حسین باقی یک «گورکن» سوری که شهادتش به محکومیت دو مقام دولت اسد در اولین دادگاه بینالمللی در مورد شکنجه در سوریهی دوران اسد کمک کرد، پس از افشای هویتش، بهطور اختصاصی به گفتوگو با «میدل ایست آی» پرداخت. «دانیا عقاد»، نویسندهی این گزارش مینویسد:«محمد عفیف نافیه» از سال ۲۰۱۱ تا اوایل ۲۰۱۸، زمانی که به همراه خانوادهاش به آلمان فرار کرد، مجبور به حفر گورهای دستهجمعی برای مقامات تحت امر بشار اسد بود. او در دادگاهی در «کوبلنز» آلمان علیه مقامات سوری محکوم به جنایت علیه بشریت شهادت داد و همچنین تجربیات خود را با کنگرهی ایالاتمتحده، در حاشیهی مجمع عمومی سازمان ملل متحد و در وزارت امور خارجهی بریتانیا به اشتراک گذاشت. نافیه از یک هفتهی کاری هفتروزه و بیوقفه که در آن بر دفن جریان فزایندهای از اجساد نظارت داشت، سخن گفت. این کار هفت سال طول کشید. اجساد اغلب در کامیونهای یخچالدار ۱۶ متری تحویل داده میشدند که میتوانستند تا ۴۰۰ جسد را همزمان حمل کنند و نشانههای شکنجه روی آنها دیده میشد. او گفت: «تمام ابزارها و روشهای شکنجه روی اعدامشدگان استفاده میشد. وقتی آنها را میدیدم، در ذهنم تصور میکردم که این فرد چقدر درد کشیده تا به نقطهی اعدام برسد، چقدر قبل از رسیدن به ما جان میداد. او قبل از رسیدن به آخرین مرگ، صدبار میمرد». قبل از جنگ سوریه، نافیه کارگر شهرداری استان دمشق بود. او مسئول ترتیب دادن مراسم تدفین بود، اما گفت که هرگز با اجساد در آن سِمَت سروکار نداشته و قبلاً جسدی ندیده است.......
اگر سرانجام توافقی میان ج.ا.ایران و آمریکا در حوزه برنامه هسته ای ایران صورت گیرد آن را باید برپایه دو عقب نشینی دانست
👈عقب نشینی ترامپ از راهبرد جمع آوری کامل برنامه غنی سازی ایران! و 👈عقب نشینی مقامات ایران از عدم مذاکره با دولت ترامپ بعنوان دولتی که بالاترین فشار سیاسی اقتصادی را درقبال ج.ا.ایران داشته و در کشتن بالاترین مقام نظامی ایران نقش داشته است.
متناسب با موارد ذکر شده هرگونه توافق #احتمالی میان ج.ا.ایران و آمریکای ترامپ تنها در حالتی می تواند پایدار بماند که #سنای آمریکا آن را تایید کند و شامل سرمایه گذاری و منفعت اقتصادی آمریکا در ایران نیز بشود وگرنه همچو #برجام لغزان و شکننده خواهد بود. همان توافقی که بقا و عدم بقایش هنوز وابسته به اجرا و عدم اجرای #مکانیسم_ماشه توسط رهبران اروپایی تا اکتبر ۲۰۲۵ هست.... ✍دیپلماسی در یک نگاه
🔵🔴آیا این بار همه راهها به رم ختم می شود؟ ✍️حامد پاک طینت
امسال دقیقا ۲۳ سال است که ایران گرفتار تنش هسته ای و پدیده ای تحت عنوان مذاکره است!
یعنی جوانی که امروز از یک رشته مهندسی یا کارشناسی فارغ التحصیل شده تمام طول زندگی خود را در عالم برزخ بالاخره می شود یا نمی شود گذارنده است !
خودمان را با حرفهای عوام فریبانه گول نزنیم که مملکت در این ۲۳ سال کار خود را انجام می داده است و معطل نماند. با عدد و رقم صحبت کردن را تبدیل به یک فرهنگ کنیم. گزارشات رسمی نشان می دهد ایران حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی را در این مدت از دست داده است، فقط در سالی که گذشت حدود ۳۰ میلیارد دلار و همچنین زیانی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار از عدم سرمایه گذاری خارجی در کشور اتفاق افتاده است، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از دارایی های ایران در خارج از کشور بلوکه و غیرقابل استفاده شد و محدودیت در استفاده از سیستم مالی جهانی مبادلات بین المللی برای تجار ایرانی را مختل کرد، رانت حاصل از دونرخی کردن ارز که یکی از دستاوردهای تحریم بود با سالی ۲۰ میلیارد دلار برای واردات و همچنین زیان حاصل از صادرات با نرخ غیرواقعی هم به سالی ۲۰ میلیارد دلار رسید، جمع زیان برآورد شده بالغ بر ۸۰۰ میلیارد دلار است. تورم سر به فلک کشید، نرخ دلار و هزینه زندگی مردم در این ۲۳ سال، ۱۰۰ برابر شد و نیمی از مردم ایران به زیر خط فقط سقوط کردند
با این پول ایران ما می توانست توسعه گازی کشور در پارس جنوبی را از ۲۴ فاز به ۳۲۰ فاز و ۴۰ شبکه مستقل برساند، میتوانست ۸۰۰ واحد یک گیگاواتی برق نیروگاه سیکل ترکیبی و ۵۳۰.۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی و رفع کامل هدررفت شبکه برق کشور را انجام می داد، می توانست ۲۷۰ پالایشگاه برای خودکفایی بنزین و ۱۶۰ میلیون خودروی برقی در کشور تولید یا وارد کند، می توانست ۱۶۰ مسیر انتقال آب از خلیج فارس به داخل کشور بسازد، می توانست ۴۰۰ میلیون هکتار از زمین های کشاورزی را آبیاری قطره ای کند ، می توانست ۸۰۰ واحد شیرین سازی آب دریا بخرد. بله با این پول ما بزرگترین معضل کشور که ناترازی در برق و آب و گاز و بنزین است و تا پنج سال آینده غیرقابل رفع خواهد شد، نداشتیم.
می توانست ۸۰۰ خط مترو یا ۹۰۰ هزار اتوبوس هیبریدی به سیستم حمل و نقل کشور بیافزاید، می توانست ۸۰۰۰ فروند هواپیما بخرد و ۴۰۰ فرودگاه در سطح کشور بسازد، می توانست ۱۶.۰۰۰ کیلومتر خط آهن قطار سریع السیر و ۸۰.۰۰۰ کیلومتر اتوبان در این مملکت بسازد، می توانست ۱۶۰۰ بیمارستان مجهز و ۸۰۰.۰۰۰ مدرسه و ۲۰ میلیون واحد مسکن برای مردم ایران بسازد. همه این پروژه های ملی با این بودجه عملیاتی بود.
این بهایی است که پرداخت شده است. یک روز در خلوت خودمان محاسبه کنیم که ارزشش را داشت یا نداشت.
همین امروز اگر تمام تحریم ها برداشته شود ۷ سال طول خواهد کشید تا این خسارتها جبران شود آنهم به شرط آنکه تحت یک مدیریت سیستماتیک و علمی عمل کنیم مشکل اما اینجاست که همه خسارتها قابل جبران نیست. فرار مغزها و مهاجرت نخبگانی که در این ۲۳ سال از کشور رفتند را چگونه جبران کنیم؟ فرصتهای از دست رفته در بازارهای منطقه ای و بین المللی که توسط دیگر کشورها تسخیر شده است را چگونه جبران کنیم؟ تغییرات منفی و فسادی که در ساختار اقتصادی ایران ریشه دوانده را چگونه بسوزانیم؟ و از همه مهمتر عمرمان، ۲۳ سال زمان و عمر تلف شده را چگونه جبران کنیم؟
شاید اگر این متن را همه ما بیش از یک بار می خواندیم، به خصوص مسئولین محترمی که امروز مسئولیت ادامه مذاکرات ۲۳ ساله را به عهده گرفته اند و آنهایی که خط مشی مذاکرات را تعیین می کنند چاره ای دیگر می اندیشیدند ... T.me/bestdiplomacy
18.04.202520:42
🔵🔴درکی از #سیاست_خارجی به زبان ساده
چرا هیچ گاه #روسیه متحد خوبی برای ایران نمیشود! نگاهی به کارنامه روسیه در زمان بحرانهای متحدانش!
@bestdiplomacy
18.04.202520:08
🔵🔴ترامپ علیرغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد
🔹روزنامه واشنگتن پست روز پنجشنبه به نقل از مقامات آمریکایی و منابع آگاه نوشت که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا تصمیم گرفته علیرغم درخواستهای تندروانه اطرافیانش برای حمله به مراکز هستهای ایران، مسیر دیپلماسی با تهران را دنبال کند./هم میهن
صحنه هایی که ملاحظه می کنید ترکیبی از یک حکمرانی مدبرانه آب ، یک برنامه سرمایه گذاری هوشمندانه و یک محیط جغرافیایی ناب و مستعد در یک کشور بی آب و علف است
عربستان، کشوری که میانگین بارندگی سالانه اش یک چهارم ایران است!
الباحه ! آنها برای آنکه این شهر را به این شکل و شمایلی که ملاحظه می کنید تبدیل کنند ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند که ۱۵ میلیارد دلار آن از طریق شرکتهای خارجی و مابقی توسط حکومت عربستان برای توسعه زیرساختهای شهر از جمله زمینهای کشاورزی و توسعه باغات میوه تامین شده است !
۲۶۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای توسعه ۱۲ شهر این کشور با رویکردی که گفته شد بیانگر اهمیت این نکته است که تمدن و اقتصاد بدون آب بی معناست
بیانگر اولویت های یک حکمرانی است/ ✍حامد پاک طینت
@bestdiplomacy
07.04.202522:49
🔵🔴ترامپ و سفر شتاب زده نتانیاهو!
✍صابر گل عنبری
نشست خبری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید در مورد خاورمیانه دو نکته مهم و قابل تامل در دل خود داشت.
از یک سو، ترامپ بیان داشت که مذاکرات مستقیم با ایران آن هم «در سطوح عالی» شروع شده و از نشست مهمی در روز شنبه آتی خبر داد. از دیگر سو هم گفت که میخواهد جنگ غزه به زودی پایان دهد.
فعلا باید منتظر واکنش تهران به اظهارات ترامپ هم بود که مدام با هر گونه مذاکره مستقیم با دولت آمریکا در سطوح مختلف مخالفت کرده است. جالب هم اینجاست که در حالی ترامپ از شروع مذاکرات مستقیم سخن گفت که وزارت خارجه ایران امروز و دیروز تاکید داشت که مذاکرات غیر مستقیم هم هنوز شروع نشده است.
آیا تفسیر ترامپ از همین رد و بدل کردن پیامها از کانال عمان و غیره نوعی مذاکره مستقیم است یا واقعا بر خلاف مواضع رسمی کنونی چنین مذاکراتی در جریان است یا قرار است شروع شود؟
در کل ادبیات امروز ترامپ در قبال ایران و در کل خاورمیانه دیپلماتیک و سیاسی بود و خبری از تهدیدهای مستمر چند وقت قبل نبود؛ به این معنا این بار که «تطمیع» غیظتر از «تهدید» بود؛ هر چند هم بیان داشت که اگر مذاکرات به توافقی منجر نشود، ایران در «خطری بزرگ» خواهد بود. اما ادبیات «دیپلماتیک» امشب ترامپ از آن جهت اهمیت دارد که در نشستی خبری با نتانیاهو به کار گرفته شد که چه بسا برخی انتظار داشتند تهدیدها با این سفر "عجلهای" به اوج خود برسد. این هم جلوهای دیگر از پیشبینی ناپذیری دونالد ترامپ.
نتانیاهو سخنانش را با چاشنی تملق برای ترامپ شروع کرد و از جنگ تجاری او با جهان استقبال کرد، اما در مقابل سخنانی ناخوشایند از ترامپ شنید؛ تاکید مکرر ترامپ بر مذاکره مستقیم و اهمیت توافق با تهران و همچنین درخواستش برای توقف جنگ غزه. به هر حال، بی بی مخالف هر نوع دیپلماسی با ایران است و در مورد جنگ غزه نیز بیشتر به دنبال خرید زمان برای تداوم آن است. حتی در پرونده سوریه نیز که گویا نتانیاهو میخواست رئیس جمهور آمریکا را به اتخاذ مواضعی علیه ترکیه وادار کند، از دوستیاش با اردوغان گفت.
البته در این میان ترامپ به شکلی دیگر کوچاندن ساکنان غزه را البته نه با غلظت قبلی تکرار کرد که بعید نیست بیشتر برای راضی کردن مهمان اسرائیلیاش در سایه اظهاراتش در قبال ایران و جنگ غزه بود.
اما ترامپ در حالی امشب در نشست خبری با نتانیاهو تا حدودی متفاوت از قبل ظاهر شد و سخنانی ناخوشایندِ مهمان بر زبان جاری ساخت که خود سفر نخست وزیر اسرائیل چندان طبیعی نبود. به نوشته منابع اسرائیلی این سفر از قبل برنامهریزی شده نبود و غیرمنتظره بود. ظاهرا عواملی فوریتدار و «پنهان» باعث شده است که دونالد ترامپ بنیامین نتانیاهو را به سفر و دیداری شتاب زده به کاخ سفید دعوت کند.
در مورد این عوامل میتوان گفت که ترامپ در حال برنامهریزی برای سفر به عربستان است و بر روی این سفر «حساب ویژهای» برای پیشبرد سیاست خاورمیانهای خود به ویژه در سایه بنبستهای کنونی در پروندههای خارجی دولتش از جنگ غزه و ایران گرفته تا جنگ اوکراین باز کرده است. اساس این سیاست هم معاملات منطقهای و فعالسازی پیمان ابراهیم است.
این سفر و دستور کاری آن میطلبد که این سفر در فضای منطقهای و لو به ظاهر آرام انجام شود که قبل از آن جنگ غزه متوقف شده و آتش بس مجددا برقرار شود و به تبع آن هم حملات حوثیها و حملات آمریکا به یمن متوقف میشود. در کل فضای دیپلماتیک جایگزین فضای جنگ و درگیری در منطقه شود.
در این راستا هم احتمالا که ترامپ خواسته است که اندکی فضای تنش با ایران را تلطیف کند و سخنانش بیشتر تلاشی برای ابراز تمایلش به توافق بود و در همین حال نیز خواست که اندکی از «بازی در لبه پرتگاه جنگ» فاصله گیرد. در این باره چنان که قبلا هم تاکید شده، واقعیت این است که ترامپ به دنبال جنگ با ایران نیست و تهدیدهای اخیر نیز نوعی بازی در لبه این پرتگاه به عنوان یک مسلک مذاکراتی بود.
حالا باید دید جریان مذاکره مستقیم چیست و چه دیداری قرار است روز شنبه آینده با ایران برگزار شود که ترامپ آن را مهم توصیف کرد؟ موضع ایران درباره اظهارات امشب رئیس جمهور آمریکا چه خواهد بود؛ تکذیب یا سکوت؟
با وجود شرحی که رفت، روشن نیست که رویکرد نسبتا متفاوت و دیپلماتیک امشب ترامپِ پیشبینی ناپذیر نوعی تاکتیک بود یا .... آیا همین رویکرد «تطمیع» ترامپ ادامه مییابد یا دوباره «تهدید» بر آن غلبه میکند؟
و این که در پشت پرده سیاست چه میگذرد؟ به احتمال زیاد تحولات هفتههای پیشرو نشان خواهد داد.
چرا احتمال توافق ج.ا.ایران و آمریکا دشوارتر از زمان #برجام است؟!
اکبرمختاری
سخنان #ترامپ در جلسه با #نتانیاهو در مورد مذاکرات مستقیم با ایران هم نتانیاهو و هم بسیاری از رهبران کشورها و کارشناسان سیاسی را شگفت زده کرد.
دلیل این شگفت زده شدن را باید در کاراکتر ترامپ جست و جو کرد همان ترامپی که تعرفه بر تعداد زیادی کشورها می بندد و سبب سقوط بازارهای جهانی از نیویورک تا سنگاپور میشود و سپس با تغییر سریع تصمیم و #تعلیق نود روزه تعرفه ها، فضا بطور موقت تغییر میکند.
تصمیمات سریع ناشی از عدم کارشناسی شدن آنها هستند و برای همین است که تاکنون ترامپ چندبار نظراتش را در موارد مختلف تغییر داده در حالیکه هنوز صد روز از دور دوم ریاست جمهوریش نگذشته است.
تصمیم به برچیدن برنامه هسته ای و عدم حمایت از نیروهای نیابتی در خواستهای احتمالی نامه ترامپ به مقامات ج.ا، به یکباره به داشتن برنامه صلح امیز هسته ای و تعهدات کمی بیشتر از برجام تقلیل می یابد.
تصمیمی که شوک وارده از آن ،مشاور امنیت ملی ترامپ را بر آن میدارد که بیان کند بدون نابودی کامل برنامه هسته ای ایران توافقی صورت نخواهد گرفت!
چندعامل در این زمان وجود دارد که با زمان شکل گیری برجام متفاوت است یا می توان گفت تغییر جدی یافته است.
اولین و مهم ترین تحول در منطقه خاورمیانه رویداد #هفتم_اکتبر و اقدامات اسراییل در پسا هفتم اکتبر می باشد. اسراییل پساهفتم اکتبر هر تهدیدی را پیش از جدی شدن درهم می کوبد.
**از کشتار در غزه تا ترور رهبران حماس و رهبران حزب ا... لبنان و تلاش در جهت تضعیف حوثی های یمن و درهم کوبیدن اکثر ذخایر نظامی سوریه، همه نشان از آن دارد که دیگر اسراییل در برابر تهدید تعریف شده از سوی نهادهای امنیتی اش تحمل و صبر لازم را نخواهد داشت.
فضای پساهقتم اکتبر، اسراییل را به این مرحله رسانده که حتی حاضر باشد در برابر تهدید تعریف شده به تنهایی هم اقدام کند!.
دو بار حمله موشکی ایران به اسراییل و دو بار پاسخ اسراییل بخصوص بار دوم، نشان از آن دارد که وضعیت موجود میان ایران و اسراییل در بدترین وضعیت، در پس از شکل گیری انقلاب ۵۷ قرار دارد.
توافق ابراهیم نگرانی اسراییل از دولتهای عربی را کاهش داده و جای آن ج.ا.ایران را به عنوان مهم ترین تهدید در خاورمیانه برای اسراییل تعریف کرده است.
هرگونه مذاکره ای که بخواهد به توافق برسد بدون بازی دادن اسراییل از سوی آمریکای ترامپ ممکن نیست. اگر دیدار سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان در هواپیما با جان کری در بیان خواستهای سعودی در قبال توافق ایران شکل گیری توافق را حدود چهارماه به تعویق انداخت،خواسته های اسراییل در پساهفتم اکتبر هم میتواند حداقل مانع اصلی در شکل گیری توافق در کوتاه مدت بین ایران و آمریکا شود.
برنامه هسته ای ایران بزرگترین مخالف اش آمریکا نیست بلکه مهم ترین مخالفش اسراییل و در مرحله بعد کشورهای اروپایی هستند.
اگر کشورهای اروپایی به برجام و نظارت مستمر آژانس راضی هستند اسراییل چیزی فراتر از برجام می خواهد و در فضای پساهفتم اکتبر اگر سیاست اعلانی اسراییل، لیبی سازی ایران باشد اما در سیاست اعمالی به کمتر از برچیدن کل برنامه هسته ای ایران قانع نخواهد شد.
اگرچه در شنبه مذاکرات با خواست ترامپ و ایران آغاز می شود ولی پایان مذاکرات پیاپی و رسیدن به توافقی بلندمدت در آینده، بدون رضایت اسراییل محتمل نخواهد بود همان اسراییلی که میتواند با شیطنت های امنیتی خویش، زمین بازی را برهم زند.
🔵🔴 #احمد_نقیبزاده به یورونیوز: فروپاشی جمهوری اسلامی مانند شوروی خواهد بود؛ حمله اسرائيل قطعی است!
آقای نقیبزاده که دکتری جامعهشناسی سیاسی خود را از دانشگاه پاریس ۱۰ گرفته، یکی از تحلیلگران برجسته و اساتید بنام علوم سیاسی ایران به شمار میرود که کتابهای متعددی از او به رشته تحریر درآمده است. آقای نقیبزاده که به تازگی با درجه استاد تمامی از دانشگاه تهران بازنشسته شده، معتقد است، نفوذ #روسیه در ساختار تصمیمگیری جمهوری اسلامی بیش از حد تصور است و مسکو هر کسی را که بنای بهبود روابط ایران و غرب را در سر داشته باشد از صحنه حذف میکند.
او همچنین بر این باور است که احتمال انجام حملاتی مشابه ترور اسماعیل هنیه، علیه مقامهای ارشد جمهوری اسلامی از سوی اسرائيل و آمریکا در سال ۱۴۰۴ بالا خواهد بود. در ادامه مشروح این گفتگو را میخوانید
🔵🔴آیا این بار همه راهها به رم ختم می شود؟ ✍️حامد پاک طینت
امسال دقیقا ۲۳ سال است که ایران گرفتار تنش هسته ای و پدیده ای تحت عنوان مذاکره است!
یعنی جوانی که امروز از یک رشته مهندسی یا کارشناسی فارغ التحصیل شده تمام طول زندگی خود را در عالم برزخ بالاخره می شود یا نمی شود گذارنده است !
خودمان را با حرفهای عوام فریبانه گول نزنیم که مملکت در این ۲۳ سال کار خود را انجام می داده است و معطل نماند. با عدد و رقم صحبت کردن را تبدیل به یک فرهنگ کنیم. گزارشات رسمی نشان می دهد ایران حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی را در این مدت از دست داده است، فقط در سالی که گذشت حدود ۳۰ میلیارد دلار و همچنین زیانی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار از عدم سرمایه گذاری خارجی در کشور اتفاق افتاده است، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از دارایی های ایران در خارج از کشور بلوکه و غیرقابل استفاده شد و محدودیت در استفاده از سیستم مالی جهانی مبادلات بین المللی برای تجار ایرانی را مختل کرد، رانت حاصل از دونرخی کردن ارز که یکی از دستاوردهای تحریم بود با سالی ۲۰ میلیارد دلار برای واردات و همچنین زیان حاصل از صادرات با نرخ غیرواقعی هم به سالی ۲۰ میلیارد دلار رسید، جمع زیان برآورد شده بالغ بر ۸۰۰ میلیارد دلار است. تورم سر به فلک کشید، نرخ دلار و هزینه زندگی مردم در این ۲۳ سال، ۱۰۰ برابر شد و نیمی از مردم ایران به زیر خط فقط سقوط کردند
با این پول ایران ما می توانست توسعه گازی کشور در پارس جنوبی را از ۲۴ فاز به ۳۲۰ فاز و ۴۰ شبکه مستقل برساند، میتوانست ۸۰۰ واحد یک گیگاواتی برق نیروگاه سیکل ترکیبی و ۵۳۰.۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی و رفع کامل هدررفت شبکه برق کشور را انجام می داد، می توانست ۲۷۰ پالایشگاه برای خودکفایی بنزین و ۱۶۰ میلیون خودروی برقی در کشور تولید یا وارد کند، می توانست ۱۶۰ مسیر انتقال آب از خلیج فارس به داخل کشور بسازد، می توانست ۴۰۰ میلیون هکتار از زمین های کشاورزی را آبیاری قطره ای کند ، می توانست ۸۰۰ واحد شیرین سازی آب دریا بخرد. بله با این پول ما بزرگترین معضل کشور که ناترازی در برق و آب و گاز و بنزین است و تا پنج سال آینده غیرقابل رفع خواهد شد، نداشتیم.
می توانست ۸۰۰ خط مترو یا ۹۰۰ هزار اتوبوس هیبریدی به سیستم حمل و نقل کشور بیافزاید، می توانست ۸۰۰۰ فروند هواپیما بخرد و ۴۰۰ فرودگاه در سطح کشور بسازد، می توانست ۱۶.۰۰۰ کیلومتر خط آهن قطار سریع السیر و ۸۰.۰۰۰ کیلومتر اتوبان در این مملکت بسازد، می توانست ۱۶۰۰ بیمارستان مجهز و ۸۰۰.۰۰۰ مدرسه و ۲۰ میلیون واحد مسکن برای مردم ایران بسازد. همه این پروژه های ملی با این بودجه عملیاتی بود.
این بهایی است که پرداخت شده است. یک روز در خلوت خودمان محاسبه کنیم که ارزشش را داشت یا نداشت.
همین امروز اگر تمام تحریم ها برداشته شود ۷ سال طول خواهد کشید تا این خسارتها جبران شود آنهم به شرط آنکه تحت یک مدیریت سیستماتیک و علمی عمل کنیم مشکل اما اینجاست که همه خسارتها قابل جبران نیست. فرار مغزها و مهاجرت نخبگانی که در این ۲۳ سال از کشور رفتند را چگونه جبران کنیم؟ فرصتهای از دست رفته در بازارهای منطقه ای و بین المللی که توسط دیگر کشورها تسخیر شده است را چگونه جبران کنیم؟ تغییرات منفی و فسادی که در ساختار اقتصادی ایران ریشه دوانده را چگونه بسوزانیم؟ و از همه مهمتر عمرمان، ۲۳ سال زمان و عمر تلف شده را چگونه جبران کنیم؟
شاید اگر این متن را همه ما بیش از یک بار می خواندیم، به خصوص مسئولین محترمی که امروز مسئولیت ادامه مذاکرات ۲۳ ساله را به عهده گرفته اند و آنهایی که خط مشی مذاکرات را تعیین می کنند چاره ای دیگر می اندیشیدند ... T.me/bestdiplomacy
28.03.202522:24
🔵🔴توصیههای مالی به نسل زد در ایران؛ راه میانبر را فراموش کنید!
✅ سردار خالدی با راهنمایی دکتر مهدی حقباعلی، پژوهشگر اقتصاد مالی، به علایق مالی نسل زد در ایران و رویکرد آنها به سرمایه گذاری پرداخته است. چکیده:
🔹نسل زد (Generation Z) که به زومرها هم شناخته میشود، به نسلی گفته میشود که در محدوده زمانی تقریبی سالهای 1374 تا 1390 ه.ش متولد شدهاند.
🔹زومرها که به بومی دیجیتال نیز شناخته میشوند، در ایران به فرمانروایان دهه هشتادی معروفاند و از این حیث ویژگیها و خلقوخوی خاصی دارند.
🔹نسل زد نخستین نسل اجتماعی است که از جوانی با دسترسی به اینترنت و فناوری دیجیتال قابل حمل، رشد کرده است.
🔹البته این لزوماً به معنای سواد بالای دیجیتال نیست و چهبسا بسیاری از آنان سواد دیجیتال ندارند، اما در بستر آنلاین زیست میکنند.
🔹نسل Z همانطور که با زیست خاصی بزرگ شده، خلقوخوی خاص و متفاوتی هم نسبت به نسلهای قبل از خود دارد، ازاینرو همواره مسئله «درک میاننسلی» یکی از چالشهاست.
🔹جوانان نسل Z بیشتر تمایل به خوشرفتاری، پرهیزکاری و ریسکگریزی و نیاز به باور و اعتماد دارند و نسبت به پیشینیان خود محتاطتر زندگی میکنند.
🔹نسل Z، در سیاست پیشرو هستند؛ دوست دارند اظهارنظرها و احساسهای شخصیشان را آزادانه بیان کنند و در زندگی آنان خبری از آرمانگرایی نیست.
🔹برخلاف نسل قبل که با ایدئولوژی زیست خود را سر کردند، آنان تنها به دنبال رفع نیازها و دغدغهمندیهایشان هستند.
🔹عموماً به خاطر ایدهآلیست بودنشان شناخته میشوند، اما بخشی از موج جدید مصرفکنندگان فراگیر و رویاپردازان مترقی اجتماعی هستند.
🔹نسل Z همواره در حال جستوجو هستند و با ابزارهای آنلاین و شبکههای اجتماعی بهروز سروکار دارند، از این حیث، تغییرات در دنیای کسبوکارها برای آنان امر بدیهی قلمداد میشود.
🔹این نسل از کارفرمای خود «رفاه»، «اخلاقمداری»، «رهبری شفاف» و «محل کار متنوع» میخواهد.
🔹تعاملات نسل Z نشان میدهد آنان به مشارکت تیمی اهمیت میدهند، اما شاید نیاز به تشویق به این امر هم داشته باشند.
🔹نسل Z به دلیل انعطافپذیریشان، بسیار علاقهمندند که در محل کار خود همانگونه منعطف و آزاد و بهعنوان فریلنسر کار کنند. هر چند علاقهمند و مشتاق کارآفرینی هستند.
🔹 آنان استقلال و خودمختاری بالایی را طلب میکنند و همین مسئله برای محیط کسبوکار چالشساز است.
🔹الگوهای سرمایهگذاری #نسل_Z به دلیل زیست خاص آنان با بقیه نسلها متفاوت است.
🔹آنان دیدگاه متفاوتی نسبت به کارآفرینی در قیاس با نسلهای دیگر دارند و برایشان داشتن سواد مالی با سطح قابل توجه اهمیت دارد و تمایل دارند در تصمیمگیری مالی، مستقل و سریع عمل کنند.
🔹این نسل انبوهی از اطلاعات و دادهها را در اختیار دارند و همین مسئله آنان را با تصمیمهای آگاهانهتر مواجه میکند.
🔹از نظر آنان رابطه سنتی کارفرما و کارمند با ظهور اقتصاد کارهای (Gig Economy) تغییر یافته است.
🔹آنها با ترکیبی از سواد مالی اولیه، استفاده از فناوری و ابزارهای مختلف، منابع درآمدی متفاوت و تنوع بخشیدن به سبدهای سرمایهگذاری، خود را برای آیندهای غیرقابلپیشبینی آماده میکنند.
🔹الگوی مالی این نسل، تماشاکردن و یاد گرفتن است؛ «ببین و یاد بگیر».
🔹پلتفرمهای آنلاین برای آنان ابزار محبوب یادگیری در حوزه مالی است.
🔹این نسل خوداشتغال و کارآفرین با درک پذیرش مدیریت بدهیها و استقراض، پیوسته به دنبال بهبود امتیاز اعتباری، سرمایهگذاری و پسانداز هستند.
🔹نسل Z برخلاف تصور عموم که مدعی بیکاری این نسلاند، با الگوهای متفاوت به دنبال کسب درآمد بیشتر هستند. آنان با مهارتهای دیجیتال و فناوری که دارند اهداف مالی روشنی دارند و از منابع قابل اعتماد راهنمایی میگیرند.
🔹در شرایط دشوار اقتصادی ناشی از تحریمها و مشکلات ساختاری، جوانان نسل Z باید مهارت ویژه و یگانهای داشته باشند و سرمایهگذاری در داراییهای بهشدت ارزشمند یا بنیادی با نگاه بلندمدت را در اولویت قرار دهند.
🔹توصیه اصلی به جوانان دهه هشتادی این است که به هیچ وجه از راههای میانبر به دنبال رسیدن به مقصد نباشد، چرا که انتها و نتیجه این مسیر، ناکامی و شکست است..../سالنامه نوروزی دنیای اقتصاد T.me/bestdiplomacy
09.04.202522:17
🔵🔴ترامپ چگونه میتواند آمریکا را نابود کند؟ ویرانگری در ۵ مرحله
✍استفن والت*/نظریه پرداز برجسته واقع گرایی تدافعی و استاد روابط بین الملل دانشگاه هاروارد 🔦فارن پالیسی 🔦بخش اول
ترجمه: محمدحسین باقی 🔦دنیای اقتصاد
اگر خواننده همیشگی این ستون هستید، میدانید که من اغلب از آنچه ایالاتمتحده در صحنه جهانی انجام میدهد، انتقاد میکنم. من فکر میکردم که ریاستجمهوری جورج دبلیو بوش یک افتضاح در سیاست خارجی بود؛ ۸سال ریاست جمهوری باراک اوباما ناامیدکننده بود؛ اولین دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ یک افتضاح بزرگ بود و چهار سال دوران جو بایدن هم با کاستیهای استراتژیک و اخلاقی مخرب لکهدار شد. متاسفانه، کمتر از سهماه طول کشید تا ترامپ و منصوبانش بهدلیل ناتوانی در سیاست خارجی از همه آنها پیشی بگیرند.
این درست است حتی اگر «سیگنال گیت» [اشاره به لو رفتن چت مقامهای آمریکایی در اپلیکیشن سیگنال درباره جنگ در یمن] هرگز رخ نداده باشد.
واضح است: من فکر نمیکنم ترامپ به نمایندگی از یک قدرت خارجی عمل میکند یا اینکه آگاهانه بخواهد ایالاتمتحده را از امنیت و شکوفایی کمتری برخوردار کند. او فقط طوری رفتار میکند که گویی پیش از این هم اینگونه بود. شاید بتوان گفت که او از این «راهنمای پنجمرحلهای برای ویران کردن سیاست خارجی ایالاتمتحده» پیروی میکند.
مرحله ۱: تعداد زیادی متملق و وفادار منصوب کنید اگر میخواهید کشوری را ویران کنید، باید با اطمینان از این امر شروع کنید که هیچکس نمیتواند شما را از انجام کارهای احمقانه و آسیبرسان بازدارد. بنابراین باید افرادی را منصوب کنید که ناتوان و بیکفایت هستند، وفاداری کورکورانه دارند، کاملا وابسته به حمایت شما یا فاقد اصول هستند و از شر هر فردی که ممکن است مستقل، واجد اصول و در کار خود خوب باشد خلاص شوید. همانطور که «والتر لیپمن» خردمندانه بیان کرد، «وقتی همه یکسان فکر میکنند، هیچکس زیاد فکر نمیکند» و همین امر کار را برای یک فرد گمراه آسانتر میکند که کشوری را وارد گرداب کند. فقدان مخالفت به جوزف استالین کمک کرد تا اقتصاد شوروی را به شکلی نادرست مدیریت کند، به مائوتسه تونگ اجازه داد تا «جهش بزرگ به جلو» که جهشی فاجعهبار بود، آغاز کند و این امکان را برای آدولف هیتلر فراهم کرد تا به بقیه اروپا اعلانجنگ کند. فقدان مخالفت شدید داخلی به بوش کمک کرد تا مرتکب اشتباهاتی در عراق در سال۲۰۰۳ شود. اگر میخواهید سیاست خارجی کشورتان را خراب کنید، نادیده گرفتن صداهای مخالف و اتکا به چاکران و متملقان نقطه خوبی برای شروع است. در واقع، مرحله۱ برای کل برنامه حیاتی است: اگر میخواهید کارهای احمقانه زیادی انجام دهید، لازم نیست کسی با شما مخالفت یا شما را محدود کند.
مرحله ۲: مبارزه را با هر تعداد دولتی که ممکن است انتخاب کنید سیاست بینالملل ذاتا رقابتی است و به همین دلیل است که دولتها با شرکای بسیار دوست و دشمنان نسبتا کم وضعیت بهتری دارند. بنابراین، یک سیاست خارجی موفق، سیاستی است که [بر اساس آن] حمایتی را که شما از دیگران دریافت میکنید به حداکثر میرساند و تعداد مخالفانی را که با آن روبهرو میشوید به حداقل میرساند. ایالاتمتحده بهواسطه جغرافیای بسیار مساعد، در جلب حمایت متحدان در سایر نقاط جهان بسیار موفق است و در انجام این کار بسیار بهتر از خیل دشمنان خود بود. یکی از عناصر کلیدی این موفقیت، عدم رفتار بیشازحد تهاجمی یا جنگطلبانه بود؛ حتی در هنگام اعمال نفوذ عظیم. در مقابل، آلمان ویلهلمی، اتحاد جماهیر شوروی، چین مائوئیست، لیبی و عراق صدام، همگی رفتارهای خصمانه و تهدیدآمیزی را اتخاذ کردند که همسایگانشان و دیگران را تشویق میکرد تا نیروهای خود را علیه آنها متحد سازند. همه قدرتهای بزرگ گهگاه «بیملاحظه» بازی میکنند یا «سیاستی بیملاحظه» در پیش میگیرند، اما یک قدرت بزرگ هوشمند، مشت گرهکردهاش را در دستکش مخملی میپیچد تا مخالفتهای غیرضروری را برانگیزد.
ترامپ در عوض چه میکند؟ در کمتر از سه ماه، دولت ترامپ بارها به متحدان اروپایی ما توهین کرده است؛ تهدید به تصرف قلمرو متعلق به یکی از آنها (دانمارک) کرده و دعواهای بیمورد با کلمبیا، مکزیک، کانادا و چندین کشور دیگر داشته است. T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 #شرافت ودفاع از ناموس وطن از زبان تیمسار(امیر) سیاری
@bestdiplomacy
18.04.202511:52
🔵🔴یادی از تیمسار #نادر_جهانبانی چشم آبی ارتش ایران فردی که تکرار نشدنیست @bestdiplomacy
25.03.202511:25
#اردوغان تبریز را جغرافیای معنوی ترک ها دانسته. در تبریز جز اقلیتی خائن ذره ای همدلی با ترکیه وجود ندارد. تبریز نه تنها اشتراکی با ترکیه ندارد بلکه زخم صدها سال جنگ با نیاکان آنها را بر تن و روح دارد. و ترکیه، ضمن احترام به آن به عنوان کشوری مهم، اصلا جغرافیای معنوی ندارد. ✍جواد رنجبر درخشیلر/مدرس شاهنامه و دانش آموخته علوم سیاسی
🔦روانشاد استاد #داریوش_شایگان پاسخ می دهد #آگاهی_بخش
@bestdiplomacy
09.04.202522:18
🔵🔴ترامپ چگونه میتواند آمریکا را نابود کند؟ ویرانگری در ۵ مرحله
✍استفن والت/ استاد روابط بین الملل دانشگاه هاروارد 🔦فارن پالیسی 🔦بخش سوم و پایانی ترجمه: محمدحسین باقی 🔦دنیای اقتصاد
اگر سیاست ایالاتمتحده یکشبه تغییر کند، شرکتها نمیتوانند تصمیمات هوشمندانهای برای سرمایهگذاری بگیرند - و کسب شهرت بهدلیل غیرقابلاعتماد بودن، دیگران را از همکاری با ایالاتمتحده در آینده منصرف میکند. چرا هر کشور عاقل باید رفتار خود را تعدیل کند؛ زیرا ترامپ وعده داده در ازای آن کاری برای آنها انجام دهد؛ درحالیکه رئیسجمهور بارها نشان داده است که وعدههایش کماثر است و کارآیی ندارد؟
مرحله۵: پایههای قدرت آمریکا را تضعیف کنید در دنیای مدرن، قدرت اقتصادی، توانایی نظامی و رفاه مردم قبل از هر چیز به دانش بستگی دارد. برتری علمی و فناوری آمریکا دلیل اصلی بر این است که این کشور برای دههها قویترین اقتصاد جهان و دارای قدرت نظامی مهیب بوده است. بهدلیل نیاز به یک موسسه تحقیقاتی قدرتمند، چین مبالغ هنگفتی را به این بخش سرازیر میکند و تعداد فزایندهای از دانشگاهها و سازمانهای تحقیقاتی در سطح جهانی ایجاد کرده است. بنابراین، رئیسجمهوری که میخواهد ایالاتمتحده عالی باشد، هر کاری که میتواند انجام میدهد تا آن را در خط مقدم پیشرفت علمی و نوآوری نگه دارد. ترامپ در عوض چه میکند؟ او علاوه بر انتصاب بیسوادان در پستهای کلیدی دولتی – رابرت.اف کندی جونیور درباره تو صحبت میکنم - او «دست باز»ی را برای موسساتی اعلام کرده که از زمان جنگ جهانی دوم به ایجاد دانش و پیشرفت علمی در ایالاتمتحده کمک کردهاند. این فقط تصمیم برای هدف قرار دادن کلمبیا یا هاروارد یا پرینستون یا براون به دلایل بسیار مشکوک نیست. دولت همچنین «موسسه صلح ایالاتمتحده» را تعطیل کرده، «مرکز بینالمللی وودرو ویلسون برای دانشمندان» را منحل کرده، «وزارت بهداشت و خدمات انسانی» را پاکسازی کرده، «بنیاد ملی علوم» را نابود کرده و تهدید کرده است که میلیاردها دلار از بودجه تحقیقات پزشکی را متوقف خواهد کرد. نتیجه؟ برنامههای تحقیقات علمی تعطیل میشوند و برنامههای دکتری قطع میشوند، به این معنی که این کشور در آینده محققان واجد شرایط کمتری در زمینههای کلیدی خواهد داشت. دانشمندان خارجی به دنبال همکاران دیگری خواهند بود و توانایی آمریکا برای جذب بهترین ذهنها برای تحصیل و کار در اینجا به خطر خواهد افتاد. در واقع، برخی از دانشمندان مستقر در ایالاتمتحده بهاحتمالزیاد به کشورهایی مهاجرت میکنند که کارشان بهقدر کافی موردحمایت و احترام قرار گیرد. ترامپ یک عنصر کلیدی از قدرت - یعنی اعتبار و نفوذ ایالاتمتحده - را قطعهقطعه کرده است. این فقط علوم طبیعی یا پزشکی نیست که باید حفظ شود. دنبال دانشمندان علوم اجتماعی، برنامههای مطالعات منطقهای و علوم انسانی افتادن نیز خطرناک است؛ زیرا این حوزههای تحقیق جایی هستند که جامعه ما ایدههای جدیدی برای پرداختن به مشکلات اجتماعی دریافت میکند. این حوزههای تحقیق همچنین جایی است که ایدهها و سیاستهای پیشنهادی جدید مورد بررسی، انتقاد، رد یا اصلاح قرار میگیرند. کشوری که میخواهد بزرگ باشد، از دانشمندان در تمام طیفهای سیاسی نیز میخواهد که سیاستهای اقتصادی، شیوههای سیاسی و شرایط اجتماعی موجود را بررسی و به چالش بکشند تا شهروندان و رهبران آنها بتوانند بفهمند چه چیزی کار میکند، چه چیزی کار نمیکند و راهحلهای جایگزین را پیشنهاد و ارزیابی کنند. هنگامیکه سیاستمداران صداهای مخالف را از سراسر طیفهای سیاسی وادار به سکوت میکنند یا به حاشیه میبرند، بهاحتمال زیاد سیاستهای احمقانه اتخاذ میشود و در صورت شکست، احتمال کمتری برای اصلاح دارند. به همین دلیل است که مستبدان همیشه در تلاش برای تحکیم قدرت به دنبال دانشگاهها و سایر منابع مستقل دانش میروند، حتی اگر انجام این کار بهناچار کشور را لالتر و فقیرتر کند. بهطور خلاصه، ترامپ بیشتر آنچه را که ما درباره چگونگی تصمیمگیری میدانیم و بسیاری از آنچه را که درباره سیاست جهانی میدانیم، نقض میکند. از تفکر گروهی استقبال میکند و به اطاعت کورکورانه از خود در بحث سیاسی صادقانه بها میدهد. این امر تمایل طبیعی کشورها را برای ایجاد تعادل در برابر تهدیدها نادیده میگیرد و خطراتی را که متحدان فعلی را از خود دور میکند یا حتی برخی از آنها را به مخالفان تبدیل میکند، نادیده میگیرد. قدرت پایدار ناسیونالیسم را نادیده میگیرد و آنچه تاریخ و «اقتصاد۱۰۱» را درباره تاثیر مخرب حمایت گرایی میآموزد، رد میکند. این اشتباهات بهجای بزرگ کردن دوباره آمریکا، آمریکا را فقیرتر، کمتر قدرتمند، کمتر مورداحترام و دارای نفوذ کمتری در سراسر جهان خواهد کرد. و خانمها و آقایان، اینگونه است که سیاست خارجی یک کشور ویران میشود. T.me/bestdiplomacy
10.04.202508:23
🔵🔴وزیر اقتصاد دولت رییسی و درک ضعیف از اقتصاد
درسی که دکتر #مسعود_نیلی اقتصاددان برجسته به او می دهد
🔦گزارشهای غلطی که وزرا به مقامات بالادستی میدادند!
@bestdiplomacy
13.04.202505:57
🔵🔴استاد ارش رییسی نژاد پژوهشگر مدعو روابط بین الملل در هاروارد:
توافق موقت ظاهرا در دسترس است اما شکننده است چون برخلاف روند #ژئوپلیتیک_منطقه است....
@bestdiplomacy
01.04.202520:31
🔵🔴نظرات این دو خانم خاص و جالبه! چرا به ج.ا رای ندادم و دیگری چرا رای دادم!
وقتی چندبار این ویدئو رو میبینی ادم شگفت زده میشود از تفاوت خاص نظر برخی مردم عادی با برخی به اصطلاح روشنفکران انقلابی آن زمان! 🔦ج.ا. و #حجاب @bestdiplomacy