دربارهی نویسندهی رساله:
اعظم دهصوفیانی، متولد ۱۳۶۰، دانشآموختهی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشتهی علوم ارتباطات از دانشگاه علامه طباطبایی است. علاقهمندی او به مطالعات فرودستان، به عنوان گروههایی که هژمونی جایگاه آنها را ناچیز کرده است و از هر نقش بامعنایی در نظام قدرت حذف شدهاند و گروههای محذوفی که جایگاهی برای سخن گفتن ندارند، منجر به پژوهشهای مختلفی در حوزههای زنان، کودکان، قومیتها، مهاجران، کودکان کار، افراد بیخانمان و افراد دارای معلولیت (با تمرکز بر بازنمایی رسانهای، کلیشهها و ارتباطات استیگما) و نگارش چند کتاب و مقاله و همچنین فعالیتهای مدنی و انجیایی در این حوزهها شده است. از رسالهی ارائه شده در این نشست دو مقالهی"انگ و محتواهای رسانهای؛ نشانهشناسی برنامههای رادیویی مرتبط با کارتنخوابی" در شماره ۸۸ فصلنامهی رفاه اجتماعی و "تصویر زندگی فرودستان در اینستاگرام؛ مطالعهی موردی زنان بیخانمان بهبودیافته" در شماره ۲۳ فصلنامه مطالعات رسانههای نوین منتشر شده است.
دربارهی گرداننده جلسه:
عباس وریج کاظمی (متولد ۱۳۵۲) جامعهشناسِ ایرانی و دانشیار مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی و مدیر گروهِ مطالعاتِ فرهنگی در این مؤسسه است. او تحصیلاتِ خود را در دانشگاه تهران دنبال کرده است. پایاننامهیِ دکتریِ او در رشتهیِ جامعهشناسی با عنوانِ پرسهزنی و زندگی روزمرهی ایرانی: تأملی بر مصرف مراکز خرید منتشر شده است که میکوشد زندگی روزمرهیِ ایرانِ دههیِ هشتاد را با نگاهی انتقادی بدل به مسئله کند.
کاظمی در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ پژوهشگر مهمان در دانشگاه نیویورک و ترینیتی کالج در آمریکا بود. در سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ مدیرگروه مطالعات فرهنگی در دانشگاه علم و فرهنگ شد. در این دوره او با انتشار کتابِ امر روزمره در جامعهی پساانقلابی به پیگیریِ مطالعاتِ اشیا پرداخت و مجموعهی تاریخ اجتماعیِ اشیا به هدایت و ویرایش او و به همتِ نشر اگر به انتشار رسید. از دیگر آثار او میتوان به «دانشگاه: از نردبان تا سایبان، تهران»، «سفر نظریهها» اشاره کرد. مطالعاتِ فرودستی محورِ مطالعاتی است که کاظمی در اواخر دههی ۹۰ شمسی، هنگام تدریس در دانشگاهِ علم و فرهنگ و تربیتمدرس، آغاز و پیگیری کرد. رسالههای پیشنهادی او در مجموعهی «رساله پس از دانشگاه» بیانگر این دغدغه و محور مطالعاتی هستند.
🔻جهت ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر در تلگرام پیام دهید:
@public_yekchand
🔻حلقهی مطالعاتی یکچند
@halghe_yekchand
🔻مدرسه هنر و ادبیات بیدار
@bidarschool
@bidarcourses
📌آدرس: مدرسهی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچهی نوید، پلاک ۴، طبقهی همکف شرقی