Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
فراشرح avatar

فراشرح

🔹️ما پیمان خود را نه با پیروزی که با نبرد بسته ایم 🔹️
این کانال ویژه یادداشت‌های روزبه کردونی می‌باشد.
ارتباط با ادمین :
@rkardooni55
TGlist рейтинг
0
0
ТипАчык
Текшерүү
Текшерилбеген
Ишенимдүүлүк
Ишенимсиз
Орду
ТилиБашка
Канал түзүлгөн датаNov 15, 2020
TGlistке кошулган дата
Apr 02, 2025

Рекорддор

02.04.202523:59
2.3KКатталгандар
28.03.202514:36
100Цитация индекси
16.04.202513:19
11.5K1 посттун көрүүлөрү
10.04.202513:19
11.5K1 жарнама посттун көрүүлөрү
18.04.202513:24
2.88%ER
17.04.202513:15
502.63%ERR

فراشرح популярдуу жазуулары

۱۶ آپریل روز چارلی چاپلین نامگذاری شده است ( همزمان با زادروزش) .

چاپلین در فیلم هایش همیشه در کنار افتضاح ها ، خرابکاری ها ، بدشانسی ها ، ناکامی ها و طردشدگی ها یک نجات یافته ، بازمانده ، از گوربرخاسته بود که با انعطاف پذیری مقابل بدبیاری ها ، گستاخی و شجاعت غیر منتظره یک شخصیت دوست داشتنی ، ماندگار و فراموش نشدنی را خلق می کرد .

خودش می گوید : «سرانجامِ همه چیز یک شوخی است و فهمیدم همواره در مکان و زمان مناسب قرار دارم و همه ­چیز در وقت مناسب خود رخ می دهد.»

فکر می کنم این گزاره ها در همه نقش هایش متبلور بود .

شاید بهترین مصادق این عبارات سکانس تاریخی رقص در کلاب فیلم modern times است، جایی که با حمایت چشمهای مشتاقی که به او باور داشت و پیروزی او را انتظار می کشید بدبیاری گم شدن متنش را فراموش کرد و ادامه داد و خواند :
Sing never mind the words

...
https://t.me/rkardooni99
بناهای تاریخی؛ راویان قصه‌هایی که نمی‌دانیم

🔴روزبه کردونی

سال ۱۳۸۲ همراه با مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها به سوریه و لبنان سفر کردیم. هنگام غروب در مسجد اموی دمشق در کنار چند توریست مراکشی بودم یکی از آن‌ها خطاب به دوستانش گفت:"به نظر شما این ساختمان اگر می‌توانست صحبت کند چه می‌گفت؟"

۱۸ آپریل روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی است .یکی از عوامل شکوه و زیبایی بناهای تاریخی روایت‌های ناگفته و قصه‌هایی است که می‌تواند برای هر مخاطب در هر زمان روایتی دیگر باشد.

بناهای تاریخی فقط میراث ما از گذشته نیست بلکه آن‌چیزی است که امروز با آن زندگی می‌کنیم و آن‌چیزی است که با آن به آینده می‌رویم.

بناهای تاریخی زمان را معنادار می کنند‌، گذشته و خاطرات را نجات می‌دهند‌، اجتماع روایی می‌سازند و با رازگونگی و هاله پررمز خود ما را به سوی خود جذب می‌کنند و با افزایش ظرفیت همدلی و روایت‌های که در خود دارند ما را متحد می‌سازند.

همان‌گونه که نلسون ماندلا گفته است؛ میراث فرهنگی و همین بناهای تاریخی همان قدرت عظیمی است که برای ساختن ملت نیاز است.

https://t.me/rkardooni99
21.04.202503:07
🔴یکم اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی گرامی باد

👈باب چهارم در فواید خاموشی
حکایت شماره ۱۲


خطیبی کَریه‌الصّوت خود را خوش‌آواز پنداشتی و فریادِ بیهده برداشتی. گفتی نَعیبِ غُرابَ‌الْبَیْن در پردهٔ اَلحانِ اوست، یا آیتِ «اِنَّ اَنْکَرَ الْاَصْواتِ» در شأنِ او.

اِذا نَهَقَ الْخَطیبُ اَبُوالْفَوارِسْ

لَهُ شَغَبٌ یَهُدُّ اصْطَخْرَ فٰارِسْ

مردمِ قَرْیه به علّتِ جاهی که داشت، بَلیّتش می‌کشیدند و اذیّتش را مصلحت نمی‌دیدند.
تا یکی از خُطبایِ آن اقلیم که با او عِداوتی نهانی داشت، باری به پرسش آمده بودش؛ گفت: تو را خوابی دیده‌ام، خیر باد. گفتا: چه دیدی؟ گفت: چنان دیدمی که تو را آواز خوش بود و مردمان از اَنْفاسِ تو در راحت.

خطیب اندر این لَختی بیندیشید و گفت: این مبارک خواب است که دیدی که مرا بر عیب خود واقف گردانیدی. معلوم شد که آوازِ ناخوش دارم و خلق از بلند خواندنِ من در رنج. توبه کردم کز این پس خطبه نگویم مگر به آهستگی.

از صحبت دوستی به رنجم
که اخلاق بَدَم، حَسَن نماید

عیبم هنر و کمال بیند
خارم گل و یاسمن نماید

کو دشمنِ شوخ‌چشم ِ ناپاک
تا عیبِ مرا به من نماید؟

https://t.me/rkardooni99
02.04.202508:31
زنده باد طبیعت / تن مپوشانید از باد بهار

📝روزبه کردونی

گفت: پيغمبر به اصحاب كبار
تـن مپوشـانـيد از بــاد بهـار
آنچه با برگ درختان مى كند
با تن و جان شما آن مى كند


یکی از ویژگی های جادویی و پر رمز و راز نوروز این است که فقط محدود به صلح و زیبایی و امید افرینی بین انسان ها نیست بلکه نوروز صلح با طبیعت و جشن با طبیعت و جشن ِطبیعت هم هست که بارزترین مصداق آن سیزده بدر می باشد.


ابوریحان بیرونی سیزدهم نوروز روز سعد وفرخنده می داند. واقعیت هم همین است که نوروز ِ طبیعت و نوروز با طبیعت ( سیزده بدر ) روزی است که انسان خود را باطبیعت و سبزی بهاری و آب و تعادل و توزان شکوهمند طبیعت پیوند می زند تا به تعبیر حضرت مولانا بادبهاری تن و جان انسان را پالایش کند.

سیزده بدر پیوستگی با طبیعت و جان را با امر والا و بیکران پیوند دادن و نگریستن به سبزه و اب روان است

که به تعبیر پیامبر بزرگ اسلام : ثلاث یجلین البصر، النظر الی الخضرة وإلی الماء الجاری وإلی الوجه الحسن


سیزده بدر زندگی کردن است با :

«بوی باران، بوی سبزه، بوی خاک
شاخه‌های شسته، باران خورده پاک
آسمان آبی و ابر سپید
برگ‌های سبز بید
عطر نرگس، رقص باد
نغمه‌ی شوق پرستوهای شاد
خلوت گرم کبوترهای مست»

سیزده بدر البته یاداوری آن است که : « یاد من باشد کاری نکنم، که به قانون زمین بر بخورد.
»

در حالیکه سراغاز جنبش محیط های زیستی در دنیا را به اوایل دهه 60 میلادی و انتشار کتاب بهار خاموش (silent spring ) راشل کارسون معطوف می دانند که یک دهه بعد منجر به تشکیل اولین کنفرانس سازمان ملل متحد درباره انسان و محیط زیست در استکهلم شد اما نوروز ایرانی و جشن با طبیعت و صلح دوستی ایرانیان با جهان انسان و طبیعت تاریخچه ای به عمر تاریخ بشریت دارد .
جشن طبیعت بر همه ایرانیان گرامی باد.

https://t.me/rkardooni99
31.03.202512:59
عید فطر : عید نوشدن / عید شرافت و عزت و کرامت

📝روزبه کردونی

عيدٌ بِأَيَّةِ حالٍ عُدتَ يا عيدُ
بِما مَضى أَم بِأَمرٍ فيكَ تَجديدُ

تجربه عید، تجربه نوشدن است؛ و تجربه‌ی خروج از انزوا طلبی و گوشه‌گیری و شکل‌گیری اشتراک اجتماعی و بازنمایی این اشتراک.


ما در عید بازآمدن و گشایش را جشن می گیریم. عید، برون آمدن از همان آخرین فاجعه‌ای است که استاد شفیعی کدکنی هشدار داده است :
آخرین فاجعه این بود که ما هریک
درون خویش تبعید شدیم..."

در این بین، ایرانیان از بخت بلند خویش در فرهنگ خود پذیرای سه عیدند: نوروز و فطر و قربان؛ و هر سه نیز نماد گشایش و نو شدن.


اینک در کمتر از دو هفته از تجربه‌ی نوروز هزار رنگ هویت آفرین، امید آفرین و صلح آفرین ما ایرانیان عید فطر را تجربه می کنیم که عید گشایش و بخشش و کرامت و شرافت و بازگشت به فطرت پاک خویشتن است.

فطر به تعبیر محسن رنانی شادی پایان دوره‌ای است که برای ترک اعتیاد به هر آن‌چه روزمره است شروع کرده‌ بودیم؛ اعتیاد به هرآنچه ما را از رفتن بازداشته است و هر رویه‌ی نامطلوب، هر عادت ناپسند ، هر گفتار و پندار و کردار آلوده و خطا و هر اضافات خسته کننده‌ای که ما را از خویشتن خود دور می کند.

عید فطر البته عید روایت تجربیات مشترک و تداوم زندگی اجتماعی معنابخش برای ما همه ماست؛ عید دیدن فضایل و خوبی های دیگران که به تعبیر روایتگران رواقی بهترین درمان افسردگی است .

عید فطر عید به کار بستن شرافت است. خیال اندیشی و رویاپردازی برای شرافت هیچوقت کار سختی نبوده است و هر کس می‌تواند در خیال خود به شرافت بیاندیشد. آن‌چه دشوار است به کار بستن شرافت و پایستگی در مسیر انجام دادن اهداف شریف است؛ و این شایسته‌ی ستایش و عید گرفتن است. عید فطر عید و جشن زیستن هم‌آهنگ با فطرت خویشتن است؛ عید آنها که زحمت می کشیند ، نبرد می کنند ، و با عزت و شرافت زندگی می‌کنند.

از دیگر سو، هر عیدی در سطح اجتماع سرمایه‌ای است که جامعه را به هم پیوند می‌دهد و اعضایش را از رهگذر شریک شدن در شادی دیگران به هم متصل می‌کند. از این دیدگاه عید، رخدادی اجتماعی است که جامعه‌ی ما را قوی می‌کند و منبع هم‌زیستی و هم‌گرایی بند بند اجتماع است.

و چه بخت بلندی دارد ایران ما که هم نوروز را دارد و هم فطر و هم رمضان را؛ تا هر چه بیشتر به هم وصل شویم و جامعه‌ای قوی‌تر تشکیل دهیم.
ایران عزیز اینک، پذیرای تجربه‌ی اجتماعی شگرف عید رمضان است که «العید هلّل في ذراك وکبّرا». تا در ظرفی از تاریخ که نیازمند همبستگی بیشتر و سرمایه‌ی اجتماعی بالاتریم این عید فرصتی دیگر به ما بدهد. فرصتی تا از رهگذر شریک شدن در شادی شریف همدیگر گامی در راه ساختن ایرانی قوی‌تر و همدل‌تر برداریم.

به عنوان کسی که در اهواز این شهر زیبای دل ارآم زندگی کرده ام و تجربه زیست در میان مردمان عرب این شهر را دارم که عید فطر را به عنوان اساس شادمانی خود و به مثابه جشن مرکزی سالانه‌ی خویش بزرگ شمرده و جشن می‌گیرند این عید را به همه‌ی ایرانیان ، مردم خوب خوزستان به‌خصوص به مردم عرب این خطه تبریک می‌گویم و آرزو دارم از سرمایه‌ی اجتماعی کلان این عید برای ساختن ایرانی هم‌نواتر و هم‌دل‌تر بهره گیریم ؛ که همدلی از هم‌زبانی بهتر است.

وافى بعزك يا عزيز مهنئا
بدوام نعمتك العبادَ مبشِّرا

https://t.me/rkardooni99
23.03.202507:07
جادوی نوروز و رجب طیب اردوغان

روزبه کردونی

نوروز این آیین و پدیده چند لایه ، دیرینه ، فراگیر ، همه شمول ایرانیان که البته خاصیت جهانی شدن داشته و دارد ، دارای ویژگی ها و ارزش های عام انسانی است.

نوروز که تبلور روح معنوی، خردورز ، متکثر ، زیبا ، انسان دوست و صلح افرین ایرانی است حقیقتی است که تحکیم روابط انسانی، خانواده دوستی ، نو شدن، توازن ،شکیبایی، گفتگو ، احترام به محیط زیست و بخشندگی را در روح استوار ، ریشه دار و مانای خود دارد .

بر این اساس نوروز قابلیت پذیرش و انطباق با همه فرهنگ ها در همه جای جهان را دارد .

بنابراین نه عجیب است و نه مایه شگفتی که امروز جادوی نوروز باعث شده است که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور محترم ترکیه اعلام کند که نوروز جشن مشترک جهان ترک خواهد بود .جدا از ابعاد سیاسی موضع آقای رجب طیب اردوغان، واقعیت این است که نوروز جشن مشترک همه انسان ها ، همه اقوام و در همه دوران ها از جمله در کشورهای منطقه ا ست.
باعث خوشحالی است که نوروز که زمانی نه چندان دور در کشورهای همسایه ایران چه دردوران اتحاد جماهیر شوروی و چه در همین کشور ترکیه مورد غضب و گاه نمادی از جنگ ایدئولوژیک محسوب می شود امروز رسما به عنوان جشن بزرگ شناخته و تکریم می شود . قابل تامل اما آن است که حتی در زمان ممنوعیت جشن نوروز در این کشورها باز هم نوروز در خانواده ها و بین مردم جاری بود . برای نمونه در سندی که اخیرا منتشر شده است مشخص است دردوران استالین او مخاطب قرار گرفته است مجوز برگزاری جشن «نوروزبیرم» را در ازبکستان بدهد .

نکته دیگر انکه
نوروز مانند نفت نیست که در چاه های مشترک بدلیل بی کفایتی ما به توسط همسایگان مصادره شود و به تاراج برود، نوروز یک وجود عالی است که پیوند جان های ایرانی در همه اعصار درون آن اتفاق افتاده است.
نوروز سفردرونی همه ایرانیان از اعماق تاریخ تا ابدیت است که "به شرط استفاده از ظرفیت دانایی قوه عاقله" ظرفیت صلح افرینی ، هویت بخشی و امید بخشی آن می تواند الگویی فراگیر برای پیشرفت و توسعه باشد .

https://t.me/rkardooni99
02.04.202511:26
ما در این آمار نباشیم

در اخبار اعلام شد که در دو دهه گذشته تصادفات جاده‌ای ۴۰۰ هزار کشته و شش میلیون مصدوم بر جای گذشته است. کارشناسان فقط خسارت اقتصادی برای هر جان باخته را معادل ۱۸ میلیارد تومان محاسبه می کنند .
مراقب باشیم ما بخشی از این آمار نشویم .

https://t.me/rkardooni99
🔻
گفت‌وگوی اجتماعی با پرونده‌ی نوروز روایتگر منتشر شد.


🔴ماهنامه گفت‌وگوی اجتماعی با پرونده ویژه نوروز همراه با آثاری از :

ابوالقاسم اسماعیل‌پور، سید محمد صادق الحسینی، تقی آزاد ارمکی، ژاله آموزگار، سید محمد بهشتی، ابراهیم حاجیانی، پیروز حنا‌چی، هادی خانیکی، پروانه سلحشوری، محمد شریعتمداری، علی‌اصغر شعر‌دوست، سیدرضا صالحی‌امیری، نادر صدیقی، غلامرضا ظریفیان، نعمت‌الله فاضلی، روزبه کردونی، امیررضا مهیمی و احسان هوشمند، منتشر شد.

✅ برای سفارش و تهیه ماهنامه گفت‌وگوی اجتماعی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

https://B2n.ir/et2574
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.