Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
ندای جمهوری ایران avatar
ندای جمهوری ایران
ندای جمهوری ایران avatar
ندای جمهوری ایران
11.04.202508:05
🔺 آمریکایی‌ها در باره اسرائیل چه نظری دارند

🔻 یک تحقیق جدید مؤسسه معتبر Pew نشان می‌دهد که اکثریت بزرگی با طرحی که ترامپ از فوریه به تبلیغ آن پرداخته، یعنی تصرف نوار غزه توسط آمریکا و جابه‌جایی فلسطینی‌های ساکن آن منطقه، مخالف‌اند. ۶۲ درصد از شرکت‌کنندگان این طرح را رد کرده‌اند، در حالی که تنها ۱۵ درصد با آن موافق‌اند. حتی در میان جمهوری‌خواهان نیز مخالفت بیشتری وجود دارد: ۴۴ درصد مخالف در برابر ۲۷ درصد موافق.

افزون بر این، نگرش آمریکایی‌ها نسبت به اسرائیل، در مقایسه با قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، منفی‌تر شده است: امروز ۵۳ درصد دیدگاهی منفی نسبت به اسرائیل دارند، در حالی که در سال ۲۰۲۲ این رقم ۴۲ درصد بود. در تفکیک حزبی، ۳۷ درصد از جمهوری‌خواهان اکنون دیدگاهی منفی نسبت به اسرائیل دارند، در حالی که در سال ۲۰۲۲ این عدد ۲۷ درصد بود. در میان دموکرات‌ها، این عدد از ۵۳ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۶۹ درصد در سال جاری افزایش یافته است.

نگرش منفی نسبت به اسرائیل در میان شهروندان زیر ۴۹ سال آمریکایی قوی‌تر است: نیمی از جمهوری‌خواهان جوان و حدود سه‌چهارم دموکرات‌های جوان با اسرائیل دیدگاه منفی دارند. تنها گروه‌های مذهبی در آمریکا که هنوز اکثراً دیدگاه مثبتی نسبت به اسرائیل دارند، یهودیان (۷۳ درصد) و پروتستان‌ها (۵۷ درصد) هستند، به‌ویژه پروتستان‌های سفیدپوست که تقریباً سه‌چهارم آن‌ها از اسرائیل حمایت می‌کنند. در میان کاتولیک‌ها، دیدگاه نسبت به اسرائیل دوپاره است: ۵۳ درصد منفی و ۴۵ درصد مثبت. ۸۱ درصد از مسلمانان آمریکایی دیدگاه منفی نسبت به اسرائیل دارند.

نتایج این نظرسنجی با نتایج یک نظرسنجی دیگر از موسسه گالوپ در فوریه نیز همخوانی دارد که کاهش حمایت آمریکایی‌ها از اسرائیل را نشان داده بود.

نظرسنجی Pew همچنین تفاوت‌های آشکاری در ارزیابی بنیامین نتانیاهو نشان داد: ۵۱ درصد از جمهوری‌خواهان دیدگاه مثبتی نسبت به او دارند، در حالی که تنها ۱۵ درصد از دموکرات‌ها چنین نظری دارند. به‌طور کلی تنها یک‌سوم آمریکایی‌ها به او اعتماد دارند. در میان جمعیت یهودی آمریکا، ۵۳ درصد نظر منفی و ۴۵ درصد نظر مثبت درباره او دارند.
https://www.pewresearch.org/short-reads/2025/04/08/how-americans-view-israel-and-the-israel-hamas-war-at-the-start-of-trumps-second-term/

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
05.04.202509:14
🌅 نغمه لوترکینگ

🖌 تورج عاطف  
                              
  🔺 پنجاه و هفت سال  از مرگی مردی  می گذرد که  زمزمه زیبای " رویائی دارم " او جاودانه حکایتی از آزادی و انسانیت  را در جهان ثبت کرد .هنوز جملات آخر سخنرانی مشهورش  در جهان امروز  چون رویائی برای همه مردم  است.  او که روزی را می دید که  مردمان جهان گرد هم بیایند و با هم فریاد زنند .
" سرانجام ما آزادیم! سرانجام آزادیم!"
رویای شیرینی است که همه ما رها شویم از جاه طلبی ها و نفرت و جنگ و تعصب و تبعیض و ظلمت  که همگی   قصدی جز خدمت به حاکمانی ندارد که حالا بردگی را نه تنها در یک رنگ و نژاد  خاص که برای همه جهان
می خواهند  حاکمانی که هیچ چیز جز زر و زور و تزویر  و قربانی کردن آزادی را نمی خواهند  و برای رسیدن به  امیالشان  دست به هر جنایتی می زنند  و چه جنایتی  والاتر از گسترش جهل در دنیا می تواند باشد ؟
از دکتر مارتین لوترکینگ سخن می گویم . مردی که  متعلق به مردم و کشور و دوره خاصی نیست همان گونه که گاندی و نلسون ماندلا و بسیاری از بزرگترین رهبران انسانی جهان را نمی توان در حوزه جغراقیائی خاصی تعریف کرد . در روزهائی این نوشته را می نگارم که جهان  بیش از پیش  همبستگی و والاتر از آن عشق به همنوع و دگر نوع و طبیعت محتاج است  و فرقی ندارد که حکایت همبستگی به چه زبانی و در چه محدوده جغرافیائی و تاریخی گفته شده باشد . این روزها   نوای  زبان سعدی بنی‌آدم اعضای یکدیگرند( یک پیکرند) آشناتر و نزدیک تر برای رهایی ما  از ظلمت زیاده خواهی است   و امروز در پنجاه و هفت  سالگی ترور دکتر لوتر کینگ همه کسانی که رویائی چون این بزرگمرد جامعه انسانیت دارند به یاد سخنانش می افتند . او که  رویایش را چنین  بیان می کرد
«من امروز رویایی دارم
رویای من اینست که سرانجام روزی دره‌ها بالا خواهند آمد و تپه‌ها و کوه‌ها پایین خواهند رفت، ناهمواری‌ها هموار خواهند شد و ناراستی‌ها راست؛ جلال خداوند آشکار خواهد شد و همه ابنای بشر با هم به تماشای آن خواهند نشست...»
نمی دانم که  آیا  چنین روزی خواهد رسید یا خیر ؟اما امید دارم تلنگر مردانی چون لوتر کینگ  همان گونه که  بیش از نیم قرن  فراموش نشده و نغمه چند قرن پیش سعدی بزرگ را تکرار کرد هیچگاه از یادها نرودو عشق حاکم دلها شود
و راه کار آن چیست؟ دکتر لوتر کینگ می گوید
« تقدیر شوم در انتظار ملتی است که اضطرار زمان را درک نکنند»
اضطرار زمان  چیزی جز فرصت  دادن بیشتر به ظالمان برای  بیگانه کردن ملتها  از خویشتن انسانی  نیست.  همان گونه که لوتر کینگ می گوید راه روشن است و آن چیزی جز رسیدن به عدالت نیست/کانال چالش صنفی معلمان ایران
05.04.202509:01
🔴 "محرومیت منوچهر بختیاری از تماس تلفنی" در زندان چوبیندر قزوین

🔺به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منوچهر بختیاری، زندانی سیاسی و پدر پویا بختیاری، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ از ۱۷ روز پیش تاکنون امکان تماس با خانواده‌اش را از دست داده است.

سارا عباسی، همسر این زندانی سیاسی، اعلام کرد که منوچهر بختیاری از ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ به دستور مسئولان زندان چوبیندر قزوین از حق تماس محروم شده و تعطیلات نوروز را در سلول انفرادی گذرانده است.

منوچهر بختیاری با چندین پرونده قضایی مواجه است. محکومیت اصلی او شامل سه سال و شش ماه حبس، دو سال و شش ماه تبعید و دو سال ممنوعیت خروج از کشور بود که حدود سه ماه پیش به پایان رسید. با این حال، پرونده‌ای جدید به دلیل انتشار فایل صوتی از زندان برای او تشکیل شده است.

منوچهر بختیاری در ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در تهران بازداشت شد و پس از انتقال به ندامتگاه مرکزی کرج، در تیر ۱۴۰۱ به زندان چوبیندر قزوین تبعید شد. او پیش‌تر در پرونده‌ای دیگر به ۱۸ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر نقض شد و برای بررسی مجدد به محاکم البرز ارجاع شده است.

همچنین در بهمن ۱۴۰۳ حکم دو پرونده دیگر او تجمیع و به ۱۳ ماه و ۱۵ روز حبس کاهش یافت. بختیاری همچنان به دلیل شرایط جسمانی نامناسب و نیاز به درمان، تحت فشار قرار دارد.

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
04.04.202522:51
🔺 زمان بازگشت روحانیت به حوزه و مساجد است /سعید پیوندی

🔻داریوش شایگان در کتاب "هانری کربن توپوگرافی معنوی اسلام ایرانی" (1990) روایتی دارد از آخرین دیدار با هانری کربن، شیعه‌شناس فرانسوی در آستانه انقلاب 1357. کربن در بستر بیماری و پیش از مرگ از شایگان پرسیده بود "داریوش عزیزم در ایران چه خبر است؟". او با مشاهده خیز برداشتن روحانیون برای کسب قدرت سیاسی به شایگان گفته بود " این آخوندها دیوانه شده‌اند".
آن‌چه برای کربن نامتعارف به نظر می‌رسید‌ وسوسه درهم‌آمیزی امر قدسی و معنویت بود با سیاست و قدرت حکومتی. آب روایت معنوی و عرفانی کربن از "اسلام ایرانی" با خوانش انقلابی از اسلام به عنوان "دین رهایی‌بخش" و مکتبی برای حکمرانی در یک جوی نمی‌رفت. حتا میشل فوکو هم در دام سراب این در هم‌آمیزی ناساز در زمانه‌ای که غرب گرفتار بحران اخلاقی (جنگ ویتنام، رسوایی واترگیت، کودتای شیلی...) افتاد و در مقالات کوتاه خود در آن دوران از "رویای ایرانی"و یا "روح ایران در جهان بدون روح" نوشت.
اسلام سیاسی و سودای کسب قدرت سیاسی از سال 1357 آغاز نشد. استقرار جمهوری اسلامی شاید نوعی انتقام تاریخی روحانیتی هم بود که با مقاومت در برابر مشروطیت و روند سکولاریزاسیون به سپهر سیاست گام گذاشت، با کسانی مانند نواب صفوی ادامه یافت و حرکت ۱۵ خرداد را شکل داد. با آن‌که همه روحانیت و نیروهای اسلام‌گرا با دینی شدن حداکثری حکومت و ولایت فقیه هم‌ساز نبودند، اما این گرایش بسیار زود توانست هژمونی نظام نوپا را از آن خود سازد. سقوط دولت بازرگان و بنی‌صدر بخشی از روند کسب هژمونی توسط روحانیت و بنیادگرایان دینی بود. به زودی برای همگان آشکار شد که آیت‌الله خمینی نه گاندی و مصدق است و نه درپی صلاح ملک و ملت. دغدغه اصلی او چیزی نبود جز تاسیس حکومتی اسلامی بر پایه شرع در دوران "غیبت" و صدور انقلاب.
امروز، پس از 46 سال، روحانیت حکومتی و "اقازاده‌ها" همه‌کاره این کشورند. در کنار حضور در نهادهای اصلی حکومتی، بسیاری به تجارت و امور اقتصادی، مشاغل دولتی رنگانگ، واسطه‌گری و فعالیت‌های گوناگونی که هیچ ربطی به دین و تحصیلات حوزوی ندارند مشغولند و کار دین و "هدایت معنوی" به صورت شغل فرعی آن‌ها درآمده است.
در میان کارکردهای جدید روحانیت، آن‌چه شاید بیش از هر چیز هولناک باشد، نقش‌آفرینی در خشونت گسترده دولت دینی است. در همه 46 سال گذشته قوه قضائیه، زندان‌ها، دستگاه‌های اطلاعاتی و نیروهای نظامی توسط روحانیت و نماد اصلی آن یعنی نهاد ولایت فقیه اداره شده است. گیلانی، ری‌شهری، شاهرودی، یزدی، خلخالی، آملی لاریجانی، موسوی اردبیلی، رئیسی، اژه‌ای، و بسیاری دیگر در لباس روحانیت پای هزاران حکم زندان، اعدام، شکنجه، آزار و تبعید را صادر کرده‌اند.
ازهمه بدتر، در حکومتی که به نام دین و معنویت به میدان آمده روحانیون نقش اصلی را در ریاکاری دینی، سقوط اخلاقی و رونق فساد بازی می‌کند. این واقعیت دارد که ظواهر اسلام در جامعه حضوری گسترده دارد. ولی دین حکومتی هم، دین تهی‌شده از معنا و اخلاق است و ریاکاری رایج روح رهبران و جامعه را مسموم کرده است.
وعده تکراری آقای خمینی از اوایل دهه چهل این بود که گویا اسلام و روحانیت طرحی برای اداره جامعه و ساختن بهشت زمینی دارند. او در سخنرانی سال 1343در مسجد اعظم از شاه خواسته بود که هر هفته فقط 2-3 ساعت رادیو را به روحانیت بدهد برای تغییر فرهنگ و جامعه. بعدها هم بارها تکرار کرده بود که تخصص‌ها و دانش‌های لازم برای اداره کشور و اقتصاد در حوزه وجود دارد. این باور اسطوره‌گونه را بسیاری دیگر هم داشتند که اسلام به عنوان "کامل‌ترین" دین دارای برنامه برای زندگی و حکومت است.
پس از 46 سال فرصت تاریخی و آزمون و خطا، نتایج دخالت روحانیت در حکومت در برابر همگان است و آن‌ها نمی‌توانند از زیر بار کارنامه ناکامی‌ها و شکست بزرگ خود شانه خالی کنند. آن‌چه بر سر ایران آمده، پی‌آمد مدیریت فاجعه‌بار و سیاست‌های اشتباه کسانی بوده که با بی‌خردی و ماجراجویی کشور را به این روز انداخته‌اند. ندانم‌کاری‌ها، فساد، نداشتن تخصص و توانایی مدیریتی و بیگانه بودن با دنیای امروز، سقوط فاجعه‌بار اقتصاد، فرهنگ، عدالت و رفاه اجتماعی را در پی آورده است. ایران در سایه حکومت اسلامی و رهبری روحانیت به یکی از ناکاراترین و فاسدترین کشورهای دنیا تبدیل شده است.
آنچه کربن گفته بود بخشی از دانش سیاست و جامعه‌شناسی است. حکومت کار دین نیست و هیچ دینی برای حکومت‌کردن در دنیای کنونی ساخته نشده است. جمع کردن بساط دین حکومتی و حکومت دینی و بازگشت به مساجد و حوزه‌های علمیه بهترین خدمتی است که روحانیت می‌تواند برای ایران و نجات آن از این بن‌بست تاریخی انجام دهد.

• تلگرام : کانال شخصی سعید پیوندی
https://t.me/paivandisaeed

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202522:27
🔺ترامپ و تازیانه تعرفه!/صابر گل عنبری

🔻فردا شنبه جنگ تجاری ترامپ علیه جهان پس از اعلام وضع تعرفه‌های بی‌سابقه در چهارشنبه گذشته عملیاتی می‌شود.

ترامپ در این جنگ دوست و دشمن، متحد و خصم، حتی اسرائیل را مستثنی نکرده و همه را با تازیانه تعرفه نواخته است.

این اتفاق در تاریخ آمریکا تقریبا مسبوق به سابقه نیست و حتی تعرفه‌های وضع شده بر اساس قانون بدنام اسموت هاولی در سال 1930 نیز با این حدت و شدت نبود.

در واقع این جنگ گمرگی و تعرفه‌ای نه محصول یک کار کارشناسی زیربنایی، بلکه مولود تصمیم شخصی و آرزوی دیرینه ترامپ است که بر پایه فهمش از اقتصاد و منطق تجارت از «تعرفه» «زیباترین» مفهوم را ساخته و روز وضع این تعرفه‌ها را هم روز «آزادی و استقلال» نام نهاده است.

هر چند نظر به هژمونی آمریکا در جهان این تصمیم ترامپ در وهله نخست نمایش قدرت است، اما چنین اقدامی بیشتر ریشه روانشناختی و انتقام‌گیری با ابزار تعرفه دارد.
ترامپ فکر می‌کند آمریکا گاو شیردهی شده است که دنیا آن را مجانی می‌دوشد و با وضع چنین تعرفه‌هایی انتقام می‌گیرد و می‌خواهد تولید و صادرات آمریکا را تقویت کند.

اما واکنش شدید بازارهای مالی جهان و آمریکا و ثبت تریلیون‌ها دلار زیان صرفا تکانه‌های اولیه این تصمیم فردی ترامپ است که می‌تواند نتیجه معکوسی را رقم بزند.

هر چند ممکن است ترامپ در نظر داشته باشد با کشیدن شمشیر تعرفه برخی کشورها را پای میز مذاکره بنشاند تا آن‌ها را مجبور به دادن امتیازهای اقتصادی در هر گونه توافقی در مقابل کاهش این تعرفه‌ها کند، اما به صورت کلی قربانی تصمیمی در این سطح و مداخله‌ای دولتی، اقتصاد آزاد، تجارت جهانی، اقتصاد بین‌الملل و جهانی شدن است که آمریکای قبل از ترامپ موتور محرکه آن‌ها بود.

نگارنده کارشناس اقتصادی نیست، اما بر اساس اندک مطالعات اقتصادی به ویژه در اقتصاد سیاسی و بین‌الملل می‌توان گفت که اعمال این تعرفه‌ها و تداوم آن جدا از تاثیرات سوء احتمالی برای مصرف‌کنندگان آمریکا، شرکای اقتصادی آن از اروپا گرفته تا چین و جنوب شرقی آسیا، کلید زدن دوره‌ای از رکود و تزریق نااطمینانی به اقتصاد جهان، می‌‎تواند در آینده کشورهای جهان به ویژه قدرت‌های اقتصادی را به سمت نوعی همگرایی تجاری منهای آمریکا سوق دهد که محصول آن هم تضعیف تدریجی هژمونی جهانی آمریکا به ویژه در ابعاد اقتصادی خواهد بود که دیگر ابعاد هژمونی نیز به نوعی تابع آن است. 

چنین وضعی می‌تواند در نهایت به نفع چین تمام شود؛ هر چند فعلا در راس اهداف فشار تعرفه‌ای ترامپ قرار دارد و تاکنون دو تعرفه گمرگی 34 و 20 درصدی علیه آن وضع شده که به زیان پکن است.

اما اگر از منظر ژئواستراتژیک و ژئوپلیتیک جهان به جنگ تجاری ترامپ نگاه کنیم، به نظر می‌رسد این تصمیم می‌تواند «خلا راهبردی» و «ابهام راهبردی» در سطح نظام بین‌الملل را تشدید کند و تعمیق بخشد؛ نظامی که مدتی است در معرض تکانه‌های مستمر ناشی از خلل تدریجی در موازنه قوا قرار دارد و وارد دوره گذار آنارشیک خود شده است که در آن قدرت فیصله‌گری وجود ندارد که بحران‌ها را و لو یکجانبه حل و فصل کند و در نتیجه سیاست و نظام بین‌الملل با بن‌بست‌های پیچیده‌ مواجه می‌شود. همین وضع هم منطق واقع‌گرایی و رئالیسم را در مناسبات بین‌المللی فربه‌تر می‌کند که امروز به بدترین شکل در نسل‌کشی غزه خود را نشان می‌دهد.

از دیگر پیامدهای مختل شدن توازن نظام بین‌الملل تشدید منازعات منطقه‌ای در گوشه و کنار جهان در آینده به ویژه در خاورمیانهِ بی‌ثبات است. در چنین وضعی که دنیا و خاورمیانه در آستانه قسمی بی‌ثباتی آنارشیک قرار دارد، کشورهایی توان لازم برای عبور از این مرحله دشوار را دارند که از حداکثر انسجام داخلی کافی برخوردار باشند.

بنابراین چهار سال آینده را می‌توان حساس‌ترین دوره پس از جنگ جهانی دوم برشمرد که تحولات آن آینده نظم جهانی را ترسیم خواهد کرد./نگاه دیگر

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202520:09
♦️ انتخاب مذاکره با وعده اقتصادی

🖊️
حسن اسدی زیدآبادی

علی‌رغم همه هیاهوها و غوغاهای جنگ، آنچه فعلا جمهوری اسلامی در سایه تهدیدهای مؤثر و فشارهای پیدا و پنهان برگزیده، مذاکره با آمریکاست. چنانکه گفته شده دعوا فقط بر سر مستقیم و غیر مستقیم است. این مسیر به‌ویژه پس از آن روشن‌تر شد که مسئله محور مقاومت با سخن صریح رهبر که «آن‌ها نیابتی ایران نیستند و به ما ربطی ندارد» به کناری نهاده شد و از تب و تاب افتاد. در این میان، به نظر می‌رسد توانایی موشکی ایران دیگر مانعی جدی برای توافق نیست؛ آمریکا ظاهراً می‌تواند با آن کنار بیاید، مشروط به آنکه تکلیف غنی‌سازی در ایران روشن شده باشد.

اکنون چالش اصلی اینجاست که چگونه با وعده‌های اقتصادی، دونالد ترامپ را راضی کنند تا از خیر ژست‌های نمایشی و عکس یادگاری و سفر به تهران و‌… بگذرد. شاید امثال لاریجانی پیام‌آوران این پالس‌اند؛ پالسی که می‌خواهد با درس از تجربه تلخ برجام، راهی نو بجوید. تحلیل ایشان این است که برجام از آن‌رو شکست خورد و ترامپ از آن خارج شد که آمریکا حس کرد بیشترین وقت را گذاشته اما کمترین دستاورد را برده. حالا جمهوری اسلامی با این وعده‌ها می‌کوشد جبران کند.

در عین حال نقش اسرائیل و خیالاتی که برای ایران دارد، در این رویکرد چندان جدی گرفته نشده است. از سوی دیگر، این پرسش که هویت سیاسی جمهوری اسلامی پس از توافق چگونه باید با نظم جهانی هم‌راستا شود، بی‌پاسخ است. شاید فکر کرده‌اند این گره در فرایند جانشینی گشوده می‌شود، شاید هم نه. زمان داوری خواهد کرد.

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
05.04.202509:41
📣 اولین بیانیه‌ی کروبی پس از رفع حصر

🔹مهدی کروبی در اولین بیانیه خود گفته است آن چیزی که کشور را تا آستانه جنگی ویرانگر پیش برده است پروژه جمهوریت زدایی حاکمیت است که از انتخابات سال ۸۴ با تقلب و دخالت مستقیم سپاه و بسیج در تغییر نتایج انتخابات شروع شد


🔺متن این بیانیه که برای انتشار در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته است در پی می‌آید:

باسمه تعالی

مردم شریف ایران
همانطور که می‌دانید از اواخر بهمن ماه سال ۱۳۸۹ در حصری قرار گرفتم که حکم به محرومیت و مجازات آن نه بر اساس قانون و تصمیم محکمه‌ای صالح، بلکه صرفا بر مبنای اراده صاحب قدرت اعمال و اجرا شد. درخواست محاکمه‌ی علنی‌ام در مرجع ذی‌صلاح قانونی که بارها مطرح و بر آن مصر بودم هم اجابت نشد تا اینکه مدتی پیش سخن از رفع حصر اینجانب به میان آمد.

در پاسخ به تلاش رؤسای محترم قوه مجریه و قضاییه در پایان دادن به این رفتار غیرقانونی، ضمن تشکر از پیگیری آنان به اطلاع‌ رساندم که اینجانب و مهندس موسوی در یک پرونده و مطابق یک دستور غیرقانونی که مغایر اصول متعدد قانون اساسی از جمله اصل قانونی بودن جرایم و مجازات‌هاست، محصور و از حقوق قانونی‌مان محروم گشته‌ایم.

تاکید کردم با آنکه آزادی را حق طبیعی‌ام می‌دانم اما ترجیح می‌دهم همانطور که در یک‌روز به حصر رفتیم، به اتفاق از حصر خارج شویم. مدتی موضوع مسکوت ماند تا اینکه در آستانه نوروز از تصمیم مقامات امنیتی مبنی بر ترک نیروهایشان از منزل‌مان در بیستم فروردین ماه سال جاری مطلع شدم. ان‌شاالله به زودی هم شاهد پایان حصر دوست و برادر عزیزم مهندس موسوی و همسر گرامی‌شان خانم دکتر رهنورد باشیم.

آزادی موهبتی‌ست الهی‌ اما برای من آزادی زمانی معنی پیدا می‌کند که نگرش‌های مستبدانه جمعی تشنه قدرت و ثروت برای همیشه از این کشور رخت ببندد و در عمل شاهد حاکمیت مردم بر سرنوشت‌شان باشیم و میزان به معنای واقعی در همه‌ی امور رای ملت باشد.

خروج اینجانب از حصر همزمان شده با ابر بحرانی که ملک و ملت را در همه‌ی ابعاد گرفتار و کشور را تا آستانه ورشکستگی و جنگی ویران‌گر پیش برده است. به باور من ریشه بخش مهمی از این ابر بحران را باید در همان پروژه‌ی جمهوریت‌زدایی حاکمیت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ جستجو کرد‌. در آن سال شورای نگهبان، سپاه و بسیج برای استقرار آنچه معجزه هزاره می‌نامیدند‌ در روند انتخابات تخلف و تقلب کردند. در همان زمان من در نامه‌ای سرگشاده نسبت به این انحراف مهلک که هدایت آن در کانون اصلی قدرت شکل گرفته بود، صریح و شفاف هشدار دادم اما متاسفانه نبود گوش شنوا و در سال ۱۳۸۸ تشت رسوایی‌ چنین رویکردی چنان بر زمین افتاد که شاهد خروش و اعتراض میلیونی مردم در اعاده حق رای‌شان بودیم.

در آن سال من با آگاهی از مسائل درون حکومت به میدان آمده بودم، از موانع و مشکلات گفتم و ایستادگی در مقابل این جریان فاسد و خطرناک را در ردیف جهاد فی‌سبیل‌الله دانستم. از تهدیدها، تهمت‌ها، ناسزاها، آزارها، ضرب‌وشتم در خیابان و تخریب خانه و کاشانه‌ام به‌دست جمعی از اراذل نهراسیدم و با روی باز حصر بی‌ضابطه را تحمل کردم.

با تبعید، زندان و محدودیت بیگانه نبوده و نیستم، آن‌چنان‌که در جوانی زندان و شکنجه‌های ساواک پهلوی مرا از میدان به در نکرد و در میانسالی مسند صدارت و قدرت چشمانم را کور نکرد و در سالمندی توهین، حرمت‌شکنی، فشار و سپس حصر طویل المدت موجب سکوتم نشد.

من همچون گذشته خود را متعهد می‌دانم که در دفاع از حقوق یکایک مردم، فارغ از نگاه و باورشان، زبان در کام نگیرم و از حقوق شرعی و قانونی و آزادی‌های مشروع آنان دفاع کنم. خدا را هم گواه می‌گیرم که دفاع از حقوق آحاد مردم را وظیفه شرعی و ملی‌ام می‌دانم چراکه بر این باورم که ایران متعلق به همه‌ی ایرانیان است.

آزادی بی‌قید و شرط زندانیان سیاسی به خصوص زنان در بند از هر مرام و مسلکی که باشند را مطالبه به حقی‌ می‌دانم که ان‌شاالله از همین امروز پیگیر آن خواهم بود.

مهدی کروبی خود را بنده خدا، فرزند ایران و سرباز کوچک ملّت، مدیون به شهدای انقلاب و جنگ می‌داند که تا پایان عمر متعهد است در راستای عزت و سربلندی ایران و تحقق حاکمیت مردم بر سرنوشت‌شان تلاش کند و در این مسیر آنچه را خیر و صلاح کشور مطابق منافع ملی می‌داند با زبانی صریح بگوید، اگرچه به مذاق برخی خوش نیاید.

در پایان هم وظیفه دارم از همه کسانی‌که در این سال‌ها به طرق مختلف محصورین را مورد حمایت و محبت خود قرار دادند، تشکر و قدردانی کنم.
والسلام
مهدی کروبی
۱۶ فروردین ۱۴۰۴

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
05.04.202509:09
05.04.202509:00
📣 آمار نهایی تصادفات نوروزی

۸۸۰ کشته و ۲۰۱۰۹ مجروح طی ۲۱ روز

🔺رئیس پلیس راهور: در طول ۲۱ روز اجرای طرح، شاهد ۷۳۸ فقره تصادف منجر به فوت بودیم که در مجموع ۸۸۰ نفر از هم‌وطنان جان خود را از دست دادند.

🔹همچنین ۱۵,۸۳۳ فقره تصادف جرحی ثبت شد که طی آن ۲۰,۱۰۹ نفر مجروح شدند و ۸,۵۷۲ فقره تصادف خسارتی نیز به وقوع پیوست. مجموع تصادفات درون‌شهری و برون‌شهری در این بازه به ۱,۰۱۶,۳۴۳ مورد رسید./پیام ما

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
🔺بر اساس اطلاع «ایران‌وایر»، «مهرگان نام‌آور»، شاعر و فعال لُر اهل دهدشت روز سه‌شنبه ۱۲‌فروردین۱۴۰۴ در دهدشت مورد حمله چند لباس شخصی قرار گرفته و به‌شدت زخمی شده است.

🔻تصاویری در اختیار ایران‌وایر قرار گرفته که نشان می‌دهد چشم راست این شهروند و فعال مدنی در اثر ضرب‌وشتم شدید، کبود و خون‌مرده شده و روی مچ پا و دست او نیز آثاری از کبودی مشهود است.

یک منبع مطلع به ایران‌وایر گفته که این حمله حدود ساعت ۳ بعدازظهر در جاده سلامت شهر دهدشت اتفاق افتاده است.

👈بیشتر بخوانید:
https://iranwire.org/h3pua

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
📣 لطفا به انتشار این ویدیو کمک کنید!

🌐 زمین را از زباله پاک کنیم

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202520:07
♦️آنچه لاریجانی گفته افتادن به چاهی است که اسرائیلی‌ها پیش پای ایران کنده اند

🖊️احمد زیدآبادی

قدرتِ نظامیِ معطوف به مقابله با آنچه "نظام جهانی" خوانده می‌شود، اگر از حدود متعارف خود خارج شود، به جای بازدارندگی خودش به تهدید تبدیل می‌شود. نمونهٔ روشنش وضعیت عراق پس از جنگ ٨ ساله با ایران است.
عراق که در طول جنگ برای مهار "امواج انسانی نیروهای ایرانی" مورد حمایت قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای قرار گرفته بود، توانست زرادخانهٔ عظیمی از موشک و تسلیحات شیمیایی برای خود فراهم کند. با فرونشستن آتش جنگ، اسرائیل همین زرادخانه را به عنوان تهدیدی علیه خود و به هم خوردن توازن قوا در خاورمیانه به حساب آورد و حامیان غربی‌اش را به حمله نظامی علیه آن کشور ترغیب کرد.
برخی تحلیلگران عرب می‌پنداشتند که قدرت موشکی و شیمیایی عراق، آن کشور را غیرقابل شکست و مصون از حملهٔ نظامی آمریکا و متحدانش کرده است، حال آنکه همان قدرت موشکی و شیمیایی، دلیل اصلیِ تعریف عراق به عنوان تهدیدی منطقه‌ای و جهانی و زمینه‌ساز حمله به آن شد.

بنا بر این تجربه، مقام‌های جمهوری اسلامی هر چه بیشتر در بارهٔ توانایی‌های نظامی کشور داد سخن دهند و بخصوص از  تغییر استراتژی اتمی کشور حرف به میان آورند، کار را برای خودشان سخت‌تر و برای آمریکا و اسرائیل آسان‌تر می‌کنند. رفع تهدید نظامی از کشور، نه تهدید به ساخت سلاح اتمی و نه دعوت به همکاری اقتصادی با آمریکا بدون رفع چالش‌های امنیتی و سیاسی با آن است! راهش حل منازعات سیاسی و امنیتی با طرف مقابل در یک گفتگوی رو در رو بر اساس یک فرمول منصفانه است.
بنابراین، آنچه این روزها علی لاریجانی مطرح کرده و شماری دیگر از حرف او استقبال کرده‌اند، حرکت در جهت افتادن به چاهی است که اسرائیلی‌ها پیش پای ایران کنده‌اند!

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
🔹نامه شریفه محمدی از زندان لاکان:

با عشق به زندگی و نام و یاد همه آنان که ارزش‌های انسانی و زندگی را پاس داشتند و پاس می‌دارند.

لشکر سبز بهار، زیبا و باوقار سر می‌رسد و تو در اوج شکوفایی، طراوت و سرزندگی به استقبالش می‌روی و رقصان و پایکوبان با او هم.آوا می‌شوی و دست رد بر سینه هر آنچه تیرگی، زشتی و ناپاکیست می‌زنی و این، همان معنای زندگی است.

👈متن کامل:
https://shorturl.at/oyuMz

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
05.04.202509:09
📣 سعید جلیلی: عده‌ای می‌خواهند مردم را از جنگ بترسانند، جنگ که ترس ندارد!

🎥 در ضمیمه تصاویری دهشتناک از بمباران غزه را می بینیم.

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
05.04.202500:15
🎙️ گفتگوی فرشته قاضی از رادیو فردا با مصطفی مهرآیین

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
🔺 دانشجویان آزادی‌خواه و برابری‌طلب: بازگشت ناگزیر چپ در ایران پساانقلابی – پیمان وهاب‌زاده، ترجمه‌ی پویا دهقان

🔻 در آبان ۱۳۸۶ بود که چپ‌های رادیکال در اعلامیه‌های خود، به‌ویژه در بیانیه‌ی رسمی‌شان با عنوان «دانشگاه پادگان نیست!» (در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۸۶)، خود را دانشجویان آزادی‌خواه و برابری‌طلب نامیدند. لازم به یادآوری است…

https://akhbar-rooz.com/1404/01/15/12848/

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202518:21
♦️♦️♦️تهدید و حمله

🔻🔻🔻یادداشتی از علی‌رضا علوی‌تبار منتشر شده در وب‌سایت #مشق_نو

📌گزیده‌ای از نوشتار پیش رو

🔻رئیس‌جمهور امریکا، بدون پرده‌پوشی و ابهام اعلام کرده است که اگر ایران با امریکا مذاکره و توافق نکند، به ایران حمله نظامی خواهد کرد. به‌نظر می‌رسد نظامِ جهانیِ سلطه دیگر احتیاجی به توجیه و زیباسازی ظاهر اقدام‌های خود ندارد. ما در موقعیتی نیستیم که بتوانیم تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر نظام حاکم بر جهان بگذاریم، از این‌رو بهتر است که از زاویه خودمان به موضوع نگاه کنیم.

🔻اقلیت حاکم سخت از «مذاکره» با «دیگران» می‌ترسد. می‌ترسد فریب بخورد، می‌ترسد با «خیانت» همراهان مواجه شود، می‌ترسد به «خیانت» متهم گردد و… . آن‌قدر می‌ترسد که فلج می‌شود. فقط زیر لب فحش می‌دهد و غر می‌زند. از «مهرورزی» و «بخشش» و «رحمت» سخن می‌گوید اما می‌‌خواهد کشور را براساس کینه و عقده اداره کند.

🔻با رواداری بسیار با همراهان‌شان برخورد می‌‌کنند، اما در برخورد با دیگران سخت‌گیر و مطلق‌گرا هستند. مجموعه‌ای از گرایش‌های متضاد در درون اقلیت حاکم وجود دارد که موجب می‌شود آن‌ها قادر به حل هیچ مشکلی نباشند. مشکلات پدید می‌آیند و ماندگار می‌شوند و بعد از مدتی به‌‌صورت بخشی از زندگی روزمره ما درمی‌آیند.

🔻تاریخ معاصر ایران نشان می‌دهد که، «ایران» هیچ‌گاه از مذاکره و گفت‌وگو ضرر نکرده است. در همه مذاکرات شفاف و رسمی که انجام داده‌ایم، یا چیزی به‌دست آورده‌ایم یا این‌که جلوی زیان بیشتر را گرفته‌ایم.

🔻البته، همه می‌دانیم که مذاکره زمینه‌های خود را می‌خواهد و تنها زمانی به موفقیت می‌انجامد که بستر لازم برای پیگیری خواسته‌ها فراهم باشد. عقلانیت در اداره امور، برخورداری از حمایت مردم، قدرت متناسب با خواسته‌ها، آرمان‌گراییِ واقع‌بینانه و… شرط‌های لازم یک مذاکره موفق‌اند. این‌که اقلیت حاکم این ویژگی‌ها را ندارد، دلیل قانع‌کننده‌ای برای فرار از مذاکره نیست.

📌متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید یا روی Instant View کلیک کنید
mashghenow.com/?p=6229

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران

https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
05.04.202509:19
🔺سه ماه بی خبری از وضعیت ‌ بیژن کاظمی⁩، زندانی سیاسی، نقض بدیهی‌ترین حقوق انسانی و اصول دادرسی است

عبدالله مومنی

🔻نزدیک به سه ماه بی خبری از وضعیت ‌ بیژن کاظمی⁩، زندانی سیاسی، گذشته است.
‏عدم دسترسی خانواده و ممانعت از ملاقات، وضعیت نگران‌کننده‌ای را برای خانواده‌اش به وجود آورده است. نگهداری زندانی در شرایطی که هیچ اطلاعی از سلامت و وضعیت او در دسترس نیست، نقض بدیهی‌ترین حقوق انسانی و اصول دادرسی است.

این وضعیت نه تنها نمایانگر فقدان پاسخگویی است، بلکه یک نشانه آشکار از نقض حقوق بشر در زندان‌ها محسوب می‌شود.

‏خانواده‌ی بیژن، به‌ویژه مادر او، در این مدت سخت‌ترین روزها را گذرانده‌اند. برخورداری هر زندانی از حق تماس تلفنی، ملاقات با خانواده و داشتن وکیل، از بدیهی‌ترین حقوق قانونی و انسانی است.

‏اما سوال اینجاست: در کدام قاموس انسانی، اخلاقی و قانونی، این ظلم مضاعف بر خانواده‌های زندانیان روا داشته می‌شود؟
خانواده‌ها نه تنها باید با نگرانی از بازداشت فرزند خود روبه‌رو شوند، بلکه در این وضعیت بی‌خبری مطلق، باید درد و رنج مضاعفی را تحمل کنند.

‏در  شرایطی که در همچنان بر پاشنه سابق می چرخد و هیچ گوش شنوایی برای پاسخگویی و متوقف نمودن این ظلم ها از سوی نهادهای مسول وجود ندارد؛ برای پایان  دادن به این شیوه های غیرانسانی در خصوص زندانیان سیاسی، نیاز به حمایت فعالان حقوق بشر و فعالان مدنی و نهادهای حقوق بشری و رسانه ای است. 

‏ برای آزادی زندانیان سیاسی با هر گرایش و عقیده ای و بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران، همگرایی ملی و حمایت همه جریانات منتقد وضع موجود ضروری است ./شبکه ایکس

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
05.04.202509:05
📖 دوره آموزشی آنلاین رایگان اندیشکده سازمان ملل متحد به زبان فارسی: «آب و سلامت: شناسایی پیوندها، خلاءها و نقاط ضعف»

💦 موسسه آب، سلامت و محیط زیست سازمان ملل متحد(UNINWEH@)، که با عنوان “اندیشکده آب سازمان ملل متحد” در جهان شناخته می‌شود، به منظور آشنایی دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی و علاقه‌مندان به درک ارتباط تنگاتنگ کیفیت آب، بهداشت و سلامت، دوره آموزشی آنلاین “آب و سلامت: شناسایی پیوندها، خلاءها و نقاط ضعف” را تدوین و در دسترس علاقه‌مندان قرار داده است.

این موسسه افتخار دارد که در سال جاری این دوره آموزشی آنلاین را به زبان فارسی و به مخاطبان فارسی زبان سراسر جهان ارایه نماید. از سال گذشته نیز دوره‌های آموزشی «امنیت آبی» و «منابع آب نامتعارف» توسط این موسسه در اختیار مخاطبان فارسی زبان قرار کرفته و از آنها استقبال زیادی شده است.

برای ثبت نام در این دوره‌ها به زبان فارسی و انگلیسی میتوانید به وبسایت مرکز آموزش (Learning Center) موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد مراجعه کنید/کانال کاوه مدنی:

🔗 https://lc.unu.edu/courses/course-v1:UNU-INWEH+INWEH-22+2024-T1/about

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
05.04.202500:11
🔺 برنامه گذار به دمکراسی

🎙️ مهمانان: دکتر هادی زمانی کارشناس اقتصادی و احمد علوی استاد اقتصاد دانشگاه در سوئد/جمعه ۴ آوریل

🎬 بحث ‌روز در آغاز:
حکومت اسلامی و‌فروپاشی کامل جبهه مقاومت- یمن و عراق/رسانه همگرایی جمهوری خواهان

https://www.youtube.com/live/w5g4b4VylOA?si=RoVwZcm-c_w2x9Z0
04.04.202522:29
🔺جنبش زن، زندگی،آزادی : دستاوردها، نقدها و چالش‌های آن در آینده/ ناهید مطیع

▪️جنبش زن ، زندگی ، آزادی زیست جهان سنتی جامعه ایران را تغییر داد و نسلی که مهمترین نیروی کنشگر و رانش آن بشمار می رفت،  در گسستی غیر قابل ترمیم با قدرت مستقر تلاش کرد به روش خود به وضعیت موجود اعتراض و بدان پایان بخشد .

🔸بنابراین شاید به جرات بتوان تاریخ چهل و اندی سال جمهوری اسلامی را به قبل از مهسا و بعد از مهسا تقسیم کرد .

▪️در همین راستا تحلیل ، بررسی ابعاد مختلف و متنوع این جنبش و تاثیراتی که برجای نهاد تا اطلاع ثانوی در دستور کار نیروها و جریان‌های سیاسی قرار دارد و ضرورت دارد به گونه‌ی عمیق به آن پرداخته شود .

🔸 گفتگوی زیر با دکتر ناهید مطیع تلاشی در همین راستا است که شما را به مطالعه‌ی آن دعوت می کنیم .


**
1️⃣ بعد از گذشت دو سال و اندی از جنبش زن زندگی آزادی ، جمع بندی شما از دستاوردهای این جنبش چیست، آیا این جنبش توانسته است دستاورد های تثبیت شده ای داشته باشد؟ آیا معتقدید لایه هایی از آن هنوز فعال است و به نقش آفرینی اش ادامه می دهد و یا آن را پایان یافته تلقی می کنید ؟ 

▪️به نظر من مهم‌ترین دستاورد این جنبش، عرفی سازی عمومی حق زنان بربدن خود است. به عبارتی وقتی در اوایل انقلاب حجاب اجباری شد،  می دانیم که برخی از طبقات اجتماعی و زنان با آن مخالف بودند و تظاهرات گسترده ای هم بر علیه اش داشتند که البته سرکوب شد و حجاب با اجبار عمومی شد. در واقع عرف انتخاب پوشش توسط زنان در همه این سال ها از بین نرفته بود و زنان و گروه هایی از جامعه که مخالف آن بودند، در فضای خصوصی و گرد همایی های خانگی خود، لباس و آرایش مطلوب خودشان را انتخاب می کردند، اغلب می رقصیدند و آواز می خوانند و کلا کدهای اسلامی را به کار نمی برند. همینطور در فضای عمومی  که حجاب اجباری بر زنان تحمیل شد همواره زنان اشکال متنوع و خلاقی را علی رغم همه بگیر و ببند ها برای مقابله با این اجبار به کار بردند.

🔸اما دستاورد جنبش زن زندگی آزادی که به نظرم برگشت پذیر نیست این است که یک جور عرفی سازی عمومی از حق انتخاب پوشش زنان در سطوح مختلف جامعه قابل دیده شدن هست. به این معنا که حکومت دیگر نمی تواند در همه حوزه های عمومی که زنان در آنها بی حجاب اند، ازجمله خیابان، محل کار، تفرجگاه‌ها، رستوران ها، بانک ها و پایانه های مسافرتی، خودروهای شخصی، بازار ها و مراکز تجاری، سمینارها و کنفرانس های عمومی و صفحات مجازی اقدام به بگیر و ببند کند. از طرف دیگر گستردگی بی حجابی در این جایگاه ها به معنی یکجور عرفی سازی عمومی است. یعنی نه فقط زنان بلکه گردانندگان این جایگاه ها با این عرفی سازی همراه اند. گاه ندیده اش می گیرند و گاهی هم جریمه و پلمپ می شوند ولی در مقابل اش نمی ایستند. اگر هم از زنان بخواهند که حجاب شان را سر کنند، با عذر و بهانه های دیگری است. حتی می بینیم که بخشی از حاکمیت که شاید هوشمند تر است، این عرفی سازی را پذیرفته و عملا اعلام می کند قوانین حجابی که غیرمردمی است را اعمال نمی کند. یادمان باشد در همه سال‌های بعد از انقلاب، حکومت های مختلف رویکردی یکدست نسبت به حجاب اجباری داشتند ‌و از ابراز نظر مخالف با آن اجتناب می کردند.

▪️دستاورد دیگر این جنبش همراهی نهاد ها دیگر با آن است. سازمان های مثل انجمن های پزشکی و روانپزشکی ، بازیگران و متولیان درخانه سینما، وکلای دادگستری، انجمن های دانشجویی، معلمان و استادان دانشگاه، شوراهای تشکل های صنفی و کارگری از این جنبش در بزنگاه های مختلف حمایت کرده و در برابر فشار حاکمیت ایستادگی می کنند. یعنی جنبش زنان و گروهای درگیرآن در این مبارزه تنها نیست. علاوه بر حمایت های سازمانی، مردم کوچه و بازار و بخصوص مردان جوان گاه آشکارا و گاه پنهان از زنانی که بی حجاب اند، حمایت کرده و تاوان می پردازند. ازآخرین همراهی ها می توان به مهدی یراحی اشاره کرد که به خاطر خواندن آهنگی درباره روسری زنان، متحمل مجازات شلاق شد.‌ مجازاتی که آنرا با اعلام اینکه آزادی بهایی دارد، پذیرفت.....

متن کامل:
https://cutt.ly/iraEJuEX

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202522:07
🔺 یک آمریکایی دوست داشتنی...
✍️علی مرادی مراغه ای

🔻فروردین ماه مصادف با حوادث تاریخی زیادی است مانند اعدام قاضی ها در مهاباد یا درگذشت محمدعلی شاه در غربت، یا مرگ آیت الله شریعتمداری و یا اعدام امیرعباس هویدا و...
اما در فروردین ماه،من همیشه به یاد و خاطره ی یک آمریکایی می افتم یک آمریکایی دوست داشتنی و محبوب که در روزهای سیاه و دردناک این مرز و بوم در کنار ایرانیان قرار گرفت و جانش را فدای مشروطه ایرانی کرد:
یعنی هوارد باسکرویل که در ۳۰فروردین در کنار مشروطه خواهان تبریز قرار گرفت و کشته شد.

♦️رفته بودم موزه مشروطه تبریز.سری به گور هوارد باسکرویل در گورستان ارامنه تبریز زدم.
براستی انسانیت فراتر از هر قوم،نژاد، تخمه و تبار
است!
در میان مجاهدین شهیدی که برای آزادی ایران جنگیده و اینک در خاک خفته اند قبری به چشم میخورد که نام صاحب آن به کل متفاوت از بقیه است نه تنها نامش،که شکل و شمایل و لباسش نیز با بقیه فرق میکند.
در کنار قبرش می نشینم و با خود میگویم این جوان۲۴ساله با این اسم متفاوت(باسکرویل)و با این کت و شلوار و کراوات در میان این مردان چاروق پوش و دستار به سر چه میکند!؟
وقتی از نامها،لباسها و حتی از زبان و مذهب میگذرم و به عمق و معنا میروم می بینم همه اینها که در این قبرستانِ ساکت در کنار هم دراز کشیده اند چقدر به همدیگر شبیه اند چرا که همگی آنان برای آزادی ملت ایران از بند استبداد تا ابد اینجا دراز کشیده اند!

♦️از فراز هزاران کیلومتر مرزهای جغرافیایی و تفاوتهای بی شمار زبانی،فرهنگی،نژادی و حتی دینی،پیوندی عمیق آنان را به هم وصل داده و در کنار هم قرار داده و این پیوند همانا عشق به تبار انسانیت،آزادی و برابریست،این پیوند همانا دشمنی و نفرت آنها از حکومت استبدادی محمدعلی شاه، دشمنان آزادی و هر آنچه موافق با اسارت انسانها است بوده...
خود باسکرویل در وقت پیوستن اش به اردوی آزادیخواهان تبریز در مقابل هشدارهای کنسول آمریکا که بر طبق ملاحظات شغلی اش، سعی میکرده او را منصرف کند به بهترین نحو به این پیوند عمیق انسانی اشاره کرده:
«تنها فرق من با این مردم،زادگاهم است و این فرق بزرگی نیست».

♦️او قرار بود در مدرسه‌ آمریکایی«مموریال»تاریخ عمومی تدریس کند اما راهی را انتخاب کرد که خود بخشی از تاریخِ مردمِ رنجدیده ایرانی گردید بخشی از تاریخ یک ملتی که قریب به ۱۲۰سال پیش می خواستند زنجیرهای استبداد کهن را بگسلند و آزاد زندگی کنند اما ملتی که ناکام مانده و چیزی نصیب شان نشده!
باسکرویل،پس از ورود به ایران، تصمیم گرفت به‌جای تدریس تاریخ،به مجاهدین تبریز پیوسته و خود قدم به تاریخ بگذارد و این درست زمانی بود که مجلس مشروطه در تهران به توپ بسته شده،برخی سرداران بر سرِ دار شده و قیام تبریز آغاز شده و مردم تبریز در محاصره غذایی کارد به استخوانشان رسیده و با آمدن بهار برای سدجوع و مبارزه با ابلیس گرسنگی و مرگ،به رُستنی های طبیعت پناه آورده بودند!
باسکرویل در این زمان به جنبش ستارخان می پیوندد!
او از یک خانواده مذهبی و اصیل بر می آید، فارغ التحصیل دانشگاه پرینستون بود یعنی برای خوشبختی اش همه چیز مهیا بود اما گویی دست تقدیر چنان میخواست که او نه متعلق به یک خانواده آمریکایی بلکه متعلق به کل ایران و حتی کل آزادیخواهان جهان باشد!
در طول این بیش یکصد سالی که از شهادتش می گذرد همیشه در قلب ایرانیان بویژه مردم آذربایجان جایگاه ویژه ای داشته حتی در بدترین شرایط و تیرگی روابط دو کشورِ ایران و آمریکا و حوادث تلخی چون کودتای ۲۸مرداد و یا بحران گروگانگیری نیز نتوانسته کوچکترین خللی بر محبوبیت اش وارد سازد.

♦️هوا رو به تاریکی می نهد و شب کم کم از راه می رسد و من باید گورستان را ترک کنم. یاد داستانی از خانم«اورسولا کی لاژوان» همشهری خود باسکرویل می افتم داستانی بنام«کسانی که از خیر املاس گذشتند».
نویسنده در داستان خود یک آرمانشهری را توصیف کرده به نام«املاس»که همه‌ جای آن غرق در نور،رقص،موسیقی و شادی است،تمام اهالی شهر خوشحال و خوشبخت هستند اما در کنار این مردم شاد و خوشبخت،در زیرزمین کثیف و بی‌نورِ یکی از خانه‌های املاس،یک کودک معصوم،بی گناه، رنجدیده و گرسنه ای وجود دارد که در بدترین شرایط بسر می برد،این کودک در واقع، بهای خوشبختیِ مردم املاس است!
یعنی هیچ آزادی بدون پرداختِ بهایی مشخص، نمی‌تواند بدست بیاید!
قبل از ترک گورستان یکبار دیگر مجاهدین مشروطه را از خاطر می گذرانم و برای آخرین بار نگاهی به گور باسکرویل این آمریکایی دوست داشتنی می اندازم، با خودم می گویم:
اینان که اکنون اینچنین خاموش در کنار هم دراز کشیده اند همان کودک بی گناه، رنجدیده و محبوس شهر املاس هستند که بخاطر آزادی ما تا ابد اینجا در کنار هم خفته اند...!

◀️فیلم زیر مربوط به زندگی و شهادت باسکرویل است:/کانال
نویسنده

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
04.04.202518:20
♦️ #ضعف_جمهوری_اسلامی! (۳۳)

📌توهم امنیت در جمهوری اسلامی!

| #احمد_بخارایی: قبل از هر کلامی، لطفاً این ویدئوی طنز اما واقعی رو ببینید: 👇
https://youtube.com/shorts/9dKr-Ti851c?h

#مذاکره غیر مستقیم یعنی چه؟ چرا جمهوری اسلامی دچار هزیان‌گویی شده؟ شما اگر مستقیماً نتوانید با کسی گفت‌وگو کنید چگونه انتظار دارید غیرمستقیم به نتیجه برسید؟ مگر داستان ایران و آمریکا و موضوع دشمنی ایران با اسرائیل از طریق ریش‌سفیدی یک کشور بینابینی حل و فصل خواهد شد؟

جمهوری اسلامی پل‌های پشت سرش را خراب کرده و اینک هم با شاخ و شانه کشیدن‌های نظامی و جنگی، یک پیش‌فرض غلط دارد و آن این‌که: موشک و پهباد، امنیت‌زا است!

اگر کسی در شرایط کشوری مانند  «ایران» که از مشروعیت کافی در داخل برخوردار نیست و اقتصادش به شدت متزلزل است و میلیون‌ها نفر را از کشور فراری داده و نومیدی اجتماعی در داخل در اوج است، این یک «توهم» است که تصور شود: «امنیت به تقویت و تهدید نظامی و جنگی است»، چرا که خانه از پای‌بست ویران است.

از دیگر سو این چه نوع تفکر و تصوری است که اگر در داخل کشور روند مطالبه‌گری، اوج گرفت این یک «فتنه‌گری» در داخل است!؟ اگر مردم برای تأمین معیشت و برای برقراری #عدالت و در اعتراض به وجود شکاف شدید طبقاتی و #تبعیض، #اعتراض کردند آیا این «فتنه‌گری» است!؟

به خود آیید! کجا رفت آن همه شعارهای برگرفته از عدالت علی در نهج‌البلاغه!؟
بس کنید. بپذیرید که بیش از چهار دهه برای آزمون حکومت‌داری کفایت می‌کند! ‌
جمهوری اسلامی دنبال چه هست!؟
مگر «حکومت»، چقدر اصالت و ارزش دارد که این همه کتمان واقعیت و این همه توهم و این همه تبعیض و نابرابری و این همه خصومت با منتقدان در داخل و با کشورهای دیگر را شاهدیم!؟
شما ای آقای جمهوری اسلامی از چه ارتزاق می‌کنی که این‌قدر متوهم هستی!؟

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
Shown 1 - 24 of 45
Log in to unlock more functionality.