Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی) avatar

نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی)

احمد زیدآبادی
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateDec 08, 2017
Added to TGlist
Oct 24, 2024
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
JAN '25APR '25

Popular posts نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی)

01.05.202511:10
🔊 #صوت_مناظره
🔴مناظره سیاسی پیرامون گفتگو با آمریکا
📌مذاکرات هسته‌ای و منافع ملی: بازگشت به برجام یا مسیر متفاوت؟

🗣با حضور:
▪️جناب دکتر عبدالحسین الله کرم
▪️جناب دکتر احمد زیدآبادی

🔸دبیر مناظره:
▪️رادین رحیمیان

🗓دوشنبه | ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
📍دانشگاه شاهد

🔍 انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه شاهد

🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | روبیکا

🔰 @shahed_ut_political 🇵🇸🇮🇷
14.05.202508:45
وسوسۀ ناسزاگویی!

کسانی که شروع کلاس‌های مدارس را ساعت 6 صبح اعلام کرده‌اند، ظاهراً هم خودشان مدرسه نرفته‌اند و هم بچه مدرسه‌ای نداشته‌اند!
برای ساعت 8 صبح نمی‌توان بدون زحمت و چالش بچه‌ها را به موقع از خواب بیدار کرد، بعد اینها ساعت 6 را برایش تعیین کرده‌اند!
در این کشور گویا قرار است همۀ امور قفل شود و داد مردم در آید! وگرنه جلوکشیدن ساعت رسمی مگر چه زحمت یا مشکل یا هزینه‌ای دارد که مجلس اینطور قاطعانه راه آن را سد کرده است؟
بعدها تاریخ‌نگاران خواهند نوشت؛ در سال 2025 میلادی در حالی که ملت‌های دیگر مسئله‌شان تسخیر سیارات منظومۀ شمسی بود، مردم ایران دچار تصمیم‌گیرانی بودند که بزرگترین دلمشغولی آنان جلوگیری از پیش و پس کشیدن ساعت رسمی بود!
خداوندا! مرا از وسوسۀ ناسزاگویی دور کن! به حلقومم رسیده است!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
18.04.202508:57
دیدار ترامپ و پزشکیان در ریاض؟!

لارا روزن خبرنگار آمریکایی از پیشنهاد وزیر دفاع عربستان برای دیدار رؤسای جمهور آمریکا و ایران در ریاض خبر داده است.
اگر این خبر صحت داشته باشد، آیا پذیرفتن آن از سوی ایران محتمل است؟
ترامپ از کارهای نمایشی لذت می‌برد، اما در پشتِ آنها، مقاصد مهمی را دنبال می‌کند. هدف ترامپ از مذاکره با جمهوری‌اسلامی متقاعد کردن یا واداشتن آن برای پیوستن به نظمی منطقه‌ای است؛ نظمی که بر اساس ترتیبات امنیتی جدید و نوعی همکاری و بازار مشترک استوار است. در نظمِ مورد نظر ترامپ، ایران به جای "مشکل" باید بخشی از "راه‌حل" باشد و اسرائیل هم در مرزهای تعریف شده‌ای به ثبات و امنیت برسد.
بر خلاف تصور رایج، روسیه و چین هم همین نظم را برای خاورمیانه می‌پسندند و پیش از این، طرح‌های خود را در بارۀ ترتیبات امنیتی منطقه علنی کرده‌اند.
کشورهای حاشیۀ جنوبی خلیج‌فارس از چند سال پیش، با بهبود روابط خود با ایران از یک سو و برقراری روابط پنهان و آشکار با اسرائیل از سوی دیگر، در مسیر شکل دادن به نظم جدید و همراهی با آن گام برداشته‌اند و اینک لحظۀ سرنوشت دو گام نهایی این نظم فرا رسیده است. دو گام نهایی اما دو گام بسیار دشوارند. جمهوری‌اسلامی هر نوع نظم منطقه‌ای را که اسرائیل هم عضوی از آن باشد، به عنوان تابو تعریف کرده است و اسرائیل هم حاضر نیست بهای ادغام در منطقه را که همان تأسیس کشور فلسطینی است، بپردازد.
ظاهراً دولت ترامپ علاقمند است که اسرائیل را از پرداخت بهای ادغام در منطقه معاف کند و به نظرم در پشت پرده به کشورهای عرب فشار می‌آورد که باید با اسرائیل بدون تشکیل یک کشور فلسطینی و در مرزهایی فراتر از مرزهای قبل از جنگ ژوئن سال 1967کنار بیایند. برای کشورهای عرب پذیرش این موضوع بسیار سخت است. از این رو، آنان بخصوص عربستان امیدوارند که ورود ایران به این معادله، کفه را به نفع خودشان سنگین‌تر کند تا بتوانند ترامپ را در ازای همراهی تهران با نظم منطقه‌ای جدید، به پذیرش صورت حداقلی از کشور فلسطینی متقاعد کنند.
در واقع معادله‌ای چند وجهی و بغرنج شکل گرفته است. ایران تاکنون امکانات و ابزارهای خود را در جهت "نابودی اسرائیل" به کار گرفته بود و اینک کشورهای عرب از آن می خواهند که در جهت "تشکیل کشور فلسطینی" به کار گیرد. چنین تغییر جهتی به لحاظ داخلی آسان به نظر نمی‌رسد. از طرفی اسرائیل ادغام در منطقه را نه فقط مفت و مجانی بلکه همراه با باج‌خواهی سرزمینی می‌خواهد. بنابراین کشورهای عرب به ترامپ و پوتین و حتی شی متوسل شده‌اند تا برای حل معادله از ابزارهای خود استفاده کنند. در مورد اسرائیل فقط ترامپ می‌تواند فشار لازم را به آن وارد کند که فعلاً اثری از آن دیده نمی‌شود. سعودی‌ها امیدوارند که با ترتیب دادنِ یک ملاقات بین ترامپ و مسعود پزشکیان که ابعاد خبری آن مثل آتشفشان فوران خواهد کرد، ترامپ را به تجدیدنظر در مورد حمایت یکجانبه از اسرائیل ترغیب کنند. به نظرم آنها در پشت پرده از پوتین و شی هم می‌خواهند که جمهوری‌اسلامی را برای پذیرش این ملاقات تحت فشار بگذارند.
آیا چنین چیزی شدنی است؟ اگر بشود چه شود! در نظر بسیاری، چیزی شبیه تبدیل دریا به دوغ با یک قاشق ماست می‌نماید! ولی خب، در آن سوی ماجرا، واقعیت هم مثل الماس تیز و بُرنده است. بدون سپر که در برابر آن ظاهر شوی، حیا و شرمی از بریدن ندارد! واقعیت هم حکم همان "نکته" را در کلام مولانا دارد:
نکته‌ها چون تیغ پولاد است تیــز
گر نداری تو سپـــــر، واپس گریــز
پیش این المـــاس بی اِسپــر میــا
کز بریـــدن تیــــــغ را نبــود حیــا
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
03.05.202507:22
حوثی‌ها و سود و زیان آنان

بمباران مواضع حوثی‌های یمن توسط جنگنده‌های آمریکایی تشدید شده است.
این حجم از بمباران، منابع نظامی و ساختارهای زیربنایی و انرژی و اقتصادی مناطق تحت کنترل حوثی‌ها را ویران کرده است، اما حوثی‌ها همچنان به شلیک موشک به سمت اسرائیل و برخی اهداف آمریکایی در آب‌های منطقه ادامه می‌دهند و قصد کوتاه آمدن ندارند.
این میزان سرسختی به نگاه مذهبی حوثی‌ها مربوط است. آنها شیعیان زیدی هستند. زیدی‌ها مسائل سیاسی را در چارچوب سود و زیان و شکست و پیروزی ارزیابی و تحلیل نمی‌کنند. از نگاه آنان "امام" باید "قائم بالسیف" یعنی اهل مبارزۀ مسلحانه باشد، گرچه جانش را از دست بدهد و امکان پیروزی هم نداشته باشد. زیدبن علی و فرزندش یحیی بنا به همین دیدگاه علیه امویان قیام مسلحانه کردند و هر دو جان خود را از دست دادند، بدون آنکه دستاوردی داشته باشند. زیدی‌ها سپس در زمان انتقال خلافت از امویان به عباسیان و چند صباحی پس از آن، دست به چند قیام خونین زدند که همه‌اش ناکام ماند و امامان آنها کشته شدند. امام صادق، رهبر شیعیان دوازده امامی با قیام امامان زیدی همراهی نکرد و از این جهت، مورد اذیت و آزار هم قرار گرفت.
در زمان حاضر عبدالملک حوثی امام شیعیان زیدی یمن یعنی امام حوثی‌هاست. او هم ظاهراً به برد و باخت و هزینه و فایدۀ جنگ جاری برای یمن التفاتی ندارد. احساسی از یک "رسالت دینی" پیشران رفتار اوست، حال هر نتیجه‌ای که می‌خواهد بدهد بدهد.
در دهۀ 40 و 50 در بین برخی از گروه‌های مذهبی شیعۀ دوازده امامی در ایران نوعی قرائت زیدی از قیام و مبارزۀ مسلحانه مرسوم شد که در تدوال آن، بین گروه‌های دیگری در سال‌های اخیر بازتولید شده است بدون آنکه منشأ خود را بشناسند!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
04.05.202507:58
موشک به فرودگاه بن‌گوریون و تأثیر آن بر مذاکرات ایران و آمریکا

حوثی‌های یمن یک فروند موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرده‌اند. ارتش اسرائیل اذعان کرده که سیستم دفاع ضد موشکی آن، در هدف قرار دادن این موشک ناکام مانده است. موشک حوثی‌ها به فرودگاه بن گوریون اصابت کرده و پروازهای فروگاه به طور موقت متوقف شده است.
بلافاصله پس از این حادثه، بنی‌گانتز از رهبران اپوزیسیون دولت اسرائیل، مسئولیت شلیک موشک را متوجه ایران کرده است. او نوشته است: "این یمن نیست. این ایران است. این ایران است که به سمت اسرائیل موشک شلیک کرده است و باید جوابگوی آن باشد." بنی‌گانتز از دولت اسرائیل خواسته است که "از خواب برخیزد و یک پاسخ شدید به ایران را رهبری کند."
سه روز پیش از این هم، پیتر برایان هگست وزیر دفاع آمریکا با هشداری شدیداللحن، ایران را مسئول اقدامات حوثی‌ها دانسته بود. برایان هگست قرار است هفتۀ آینده پیش از سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی، از اسرائیل دیدار کند.
برخی رسانه‌های عربی و اسرائیلی، توقف مذاکرات بین ایران و آمریکا را به ارسال کمک‌های نظامی تهران به حوثی ها مربوط دانسته‌اند. ادعا شده است که نیروهای آمریکایی یک کشتی حامل این نوع کمک‌ها را توقیف کرده‌اند. هشدار وزیر دفاع آمریکا نیز به همین موضوع نسبت داده شده است.
اسرائیل و بخشی از دولت ترامپ می‌کوشند تا با ربط دادن تحرکات نظامی حوثی‌ها به ایران، روند مذاکرات تهران-واشینگتن را تخریب کنند. اصابت موشک حوثی‌ها به فرودگاه بن‌گوریون به نظرم روند مذاکرات را به مرز تخریب می‌رساند.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
27.04.202505:13
اول فاجعه بعد توجه!

دوستی که به دلیل نوع تخصصش، با سازمان بنادر در ارتباط است و از آنجا شناخت عمیقی دارد، در دوران ریاست جمهوری مرحوم رئیسی بارها به من یادآوری کرد که برخی مدیران گماشته شده در این سازمان از الفبای امور بندرداری بی‌اطلاعند و این مسئله به زودی با وقوع بحران، خود را نشان خواهد داد.
به کارگیری افراد نالایق و ناشایست در پست‌های کلیدی و تخصصی که تنها هنرشان تظاهر به دین‌داری و حمایت از حکومت است، بزرگ‌ترین بلا و آفت مدیریت در کشور شده است. هر نهاد و سازمانی را از این قبیل نیروها چنان پر کرده‌اند که دستگاه دولت به موجودی آماس‌کرده و حجیم و بی‌تحرک و تنبل و کژکارکرد تبدیل شده است و بخش عظیمی از بودجهٔ جاری کشور را هم می‌بلعد.
این وضع، حال هر آدم دلسوز و آگاهی را به هم می‌زند و نومید می‌کند.
بدبختانه هر باندی برای خود شبکه‌ای از رسانه هم در اختیار دارد که به محض برکناری یکی از اعضا، قیل و قالش به آسمان می‌رود!
مگر در برنامه‌های اعلامی، همیشه قرار نبوده دولت کوچک و چابک و کارآمد شود؟ پس چرا هر چه زمان گذشته، این دستگاه حجیم‌تر و تنبل‌تر و ناکارآمدتر شده و کار به این نقطهٔ اسفبار رسیده است؟
امیدوارم پس از فرونشستن آتش بندرگاه رجایی، دولت تیم بی‌طرف و متخصصی را مأمور تحقیق و تهیهٔ گزارشی از وضعیت سازمان بنادر در طول چند سال اخیر کند و آن را به آگاهی مردم هم برساند.
چرا در این مملکت تا فاجعه و مصیبتی در یک بخش رخ ندهد، توجه کسی به مشکلات آنجا جلب نمی‌شود؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
16.05.202509:11
مازاد سرمایه برای آنها کمبود سرمایه برای ما!


در جریان دیدار دونالد ترامپ از کشورهای حوزۀ جنوبی خلیج فارس، عربستان و قطر و امارات به سرمایه‌گذاری صدها میلیارد دلار در بخش‌های مختلف اقتصاد آمریکا متعهد شدند.
برخی در کشور ما فکر می‌کنند که این سرمایه‌گذاری نوعی هبه و بخشش و به عبارتی نوعی باج‌دهی است، حال آنکه بهترین راه استفاده از سرمایۀ مازاد از ظرفیت‌های اقتصاد داخلی، سرمایه‌گذاری آن در خارج است. آنچه می‌تواند در این زمینه محل بحث و پرسش باشد، این است که آیا منطقه و محل سرمایه‌گذاری نسبت به مناطق جایگزین و رقیب، از جمیع جهات سودآورتر است یا خیر. پاسخ کارشناسی به این پرسش است که یک سرمایه‌گذاری خاص را موجه یا ناموجه می‌کند.
آنچه اما در این میان مایۀ تأسف است این است که چطور این سه کشور عربی با همۀ ضعف‌ها و نواقصی که از آنها می‌شناسیم، توانسته‌اند صدها میلیارد دلار سرمایۀ مازاد انباشت کنند به طوری که قدرت‌های جهانی برای جذب آن در اقتصاد خود با هم به رقابت برخاسته‌اند، آنگاه کشور ما با پتانسیلی بیش از همۀ آنها چنان نیازمند سرمایه‌گذاری خارجی شده است که کمتر روزی است مسئولان بخش‌های مختلف اقتصادی از ضرورت جذب ده‌ها و صدها میلیارد دلار سرمایۀ خارجی برای رفع بحران در حوزۀ تحت مدیریت خود سخن نگویند!
همین که این نوع مسائل مطرح می‌شود، بدبختانه عده‌ای آن را به "سیاه‌نمایی" و "خودتحقیری" نسبت می‌دهند. این نوع واکنش‌ها به قصد پنهان‌سازی سوءمدیریت‌ها و جلوگیری از هرگونه اصلاح و تحول مثبت در وضعیت موجود صورت می‌گیرد، وگرنه آنکه بر عیب و نقصی به قصد اصلاح آن انگشت می‌گذارد، علیه "خودتحقیری" برخاسته است!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
26.04.202510:49
انفجار و اسیدپاشی!

همزمانی انفجار مهیب و خسارتبار در اسکلۀ رجایی بندرعباس با مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط، ظن خرابکاری را تشدید می‌کند.
تاکنون اطلاع‌رسانی در این مورد مناسب نبوده و ضعف همیشگی در این موضوع را بار دیگر به نمایش گذاشته است.
اگر انفجار در نتیجۀ سهل‌انگاری و به صورت اتفاقی رخ داده باشد، چه همزمانی تراژیکی! اما اگر پای خرابکاری اسرائیل و یا برخی گروه‌های تروریستی فعال در جنوب شرقی وسط باشد به معنای "فعال شدن" مخالفان قسم خوردۀ توافق است!
انفجار شوم‌ترین پدیده و دستاورد عصر مدرن است. در وسعتی عظیم تخریب و نابود می‌کند. انسان در برابرش عاجز است و به راحتی قربانی می‌شود. آنها که برای حملۀ خارجی به خاک ایران روزشماری و بی‌تابی می‌کنند، در واقع مشتاق تکرار چنین انفجارهایی در مراکز مختلف کشورند. خود را "ایران‌دوست" هم معرفی می‌کنند. دوستی‌شان اگر هم به فرض رنگی از صداقت داشته باشد، شبیه دوستی همان افرادی است که به دلیل نرسیدن به معشوق خود، چهرۀ او را با اسید می‌سوزانند تا مبادا نصیب دیگری شود! نامی باید برای آنان انتخاب کرد. "اسیدپاشان سیاسی" شاید تعبیر نامناسبی نباشد!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
14.05.202506:58
ترامپ از چه کسانی مشورت گرفته بود؟

به نظرم دونالد ترامپ در نطق ریاض خود بخش‌های مربوط به ایران را از طریق مشاوره با جمعی از کارشناسان حوزۀ آب و توسعه تنظیم کرده بود. منظورم آن دسته از کارشناسان ایرانی است که مقیم آمریکا شده‌اند و روی این موضوعات کار می‌کنند.
ترامپ به عمد روی"ناکارآمدی" انگشت گذاشت و به مشکلاتی مثل بحران آب، فرونشست زمین و کمبود برق اشاره کرد؛ همان مشکلاتِ غیرقابل‌انکاری که عموم مردم به طور روزه‌مره آن را لمس می‌کنند، همۀ کارشناسان آنها را بحران‌هایی بسیار خطرناک می‌دانند و مسئولان کشور هم در برابر آنها دفاع یا پاسخی ندارند.
ترامپ در عین حال، به نحو زیرکانه‌ای شاخۀ زیتون را هم در برابر جمهوری‌اسلامی بالا برد تا پیشاپیش بروز هرگونه اختلال و بن‌بست در مذاکرات را به گردن طرف مقابل اندازد.
او طبق معمول، از تهدید نیز صرف‌نظر نکرد. تهدید او عمدتاً به صفر رساندن صادرات نفت و تشدید تحریم‌ها در حداکثر شکل ممکن آن بود، اما آنجا که گفت برای پیشگیری از دستیابی ایران به بمب اتم، "هر کار لازم" را خواهد کرد، به نظرم اشاره‌اش به برخورد نظامی بود. با این حال چرا او به صراحت تهدیدهای نظامی پیشین خود را تکرار نکرد؟ به گمانم، ماجرا به میزبان مراسم ارتباط داشت. او نمی‌خواست در ریاض و در حضور سران عربستان تهدیدهای نظامی خود را علیه ایران تکرار کند، چون به نوع رویکرد سعودی ها در برابر جمهوری اسلامی واقف است و فعلاً برنامه‌ای برای به هم زدن آن ندارد.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
10.05.202507:30
دیوانه‌کننده است!

در کشوری که جلو -عقب کشیدن ساعت طبق اقتضای فصول سال که ساده‌ترین کار در این عالم است، به معضلی لاینحل تبدیل می‌شود، آنگاه من چطور به این دل خوش کرده‌ام که توافق با آمریکا که در نوع خودش سخت‌ترین کار در این شرایط و فضاست، سامان می‌یابد؟
ظاهراً دستگاه‌ها عزم خود را جزم کرده‌اند تا بانگ ناکارآمدی و ناتوانی و افلیجی خود را به گوش فلک برسانند تا مبادا یک نفر دلش را به حل معضلی یا گشوده‌شدن گرهی خوش کند!
واقعاً که دیوانه‌کننده است!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
27.04.202507:20
ادعای پوچ و موهوم!

محمدجواد لاریجانی در گفتگو با تسنیم: "از نظر آنها -آمریکا- ما باید مثل گذشته زیرسیطره‌شان باشیم و به یکی دیگر از گاوهای شیری منطقه تبدیل شویم.....اصلاً جدا از اینها گفته می‌شود اکثر مردم می‌گویند با آمریکا صحبت و مذاکره کنیم تا مسائلمان حل شود. چرا سؤال را به این شکل غلط می‌پرسید؟! بروید از مردم به‌صورت واقعی سؤال کنید که آیا می‌خواهید ما گاو شیری آمریکا بشویم یا نه؟! این سؤال را مطرح کنید و ببینید چند درصد از ایرانی‌ها حاضرند گاو شیری آمریکا بشوند؟"
با طرح این نوع ادعاهای موهوم و بی‌اساس و پوچ از طرف محمدجواد لاریجانی، به نظرم او در صدد متقاعد کردن کسی نیست و واقعاً به دلایلی معلوم و یا نامعلوم قصد گمراه‌سازی عده‌ای را دارد! الان این حدود دویست کشوری که با آمریکا رابطۀ عادی دارند آیا به زعم آقای لاریجانی همگی زیر سیطرۀ آمریکا و "گاو شیری" آن هستند؟ اگر اینطور باشد که آمریکا قدرقدرت مطلق دنیاست! پس دیگر چرا دائم از "افول" آن حرف می‌زنید؟
بعد، این شیری که قرار است به جای آمریکا به مردم خودمان داده شود، کو و کجاست؟ چطور آن گاوهای شیریِ مورد ادعای آقای لاریجانی اقتصادشان از هر جهت از ایران پیش افتاده اما در اینجا که ادعای حفظ شیر برای مردم مطرح می‌شود، اقتصاد به این فلاکت افتاده و مردم را ذله و عاصی کرده است؟
یک رابطۀ عادی نه کشوری را تحت سیطرۀ کشور دیگری قرار می‌دهد و نه آن را به گاو شیری آمریکا تبدیل می‌کند. من اهل اتهام بستن و انگیزه‌خوانی نیستم اما بطلان برخی اظهارنظرها به قدری آشکار است که بیان آنها از سوی یک "تحصیل کرده در دانشگاه‌های آمریکا" جای تردید اندکی برای گمانۀ "تعقیب منافع نامشروع از طریق ادامۀ وضع موجود" باقی می‌گذارد!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
20.04.202505:43
کمی عجیب نیست؟

یک مقام بلندپایهٔ آمریکایی مذاکرات رم را همراه با پیشرفتی خوب دانسته و سید عباس عراقچی وزیر خارجهٔ جمهوری اسلامی نیز اظهارنظر کم و بیش مشابهی داشته است.
این سطح از پیشرفت در دو دور مذاکره برای من قدری عجیب است، زیرا دو طرفی که مواضع اعلام شدهٔ آنها از هم فاصلهٔ جدی داشته باشد، قاعدتاً مذاکرات‌شان خالی از چالش پیش نمی‌رود و به این سرعت پیشرفت نمی‌کند.
داستان چیست؟ دو طرف هنوز در مرحلهٔ بحث بر سر کلیات هستند و وارد جزئیات حساس نشده‌اند؟ یا حرف‌های یکدیگر را به درستی و دقت ادراک نمی‌کنند و با نوعی سوءتفاهم، آنها را مصادرهٔ به مطلوب می‌کنند؟ یا اینکه یکی از دو طرف و بلکه هر دو، از مواضع اعلام‌شده عدول کرده‌اند و به قصد دستیابی به توافق سریع از خود انعطاف غیرمترقبه نشان می‌دهند؟
یا اینکه پیش از آغاز رسمی مذاکرات، با تلاش میانجی‌ها برخی توافقات به صورت محرمانه به انجام رسیده و کار را ساده کرده است؟
امیدوارم داستان مربوط به دو مورد اول نباشد و مذاکرات با همین سرعت به زودی به نتیجه برسد چون به نتیجه رسیدن آن برای ایران و منطقه و جهان خیر است و شر بزرگی را از سر هر سه برمی‌دارد و شروران را منزوی می‌کند.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
17.05.202507:22
پیشنهاد ترامپ در میانۀ راه!

دونالد ترامپ از ارائۀ پیشنهاد خود به جمهوری‌اسلامی برای حل و فصل مناقشۀ اتمی خبر داده ولی عباس عراقچی دریافت چنین پیشنهادی را تأیید نکرده است.
ظاهراً پیشنهاد ترامپ در میانۀ راه است و به زودی میانجی‌ها آن را به طرف ایرانی تحویل خواهند داد. میانجی‌ها هم می‌توانند عمانی‌ها و یا حتی اماراتی‎ها باشند.
حدس و گمان در بارۀ محتوای پیشنهاد ترامپ مشکل است زیرا مقام‌های آمریکایی در این چند هفتۀ اخیر حرف‌های متفاوتی را مطرح کرده‌اند.
به حدس و گمان من اما پیشنهاد ترامپ با سطح انتظارات مقام‌های جمهوری‌اسلامی فاصلۀ زیادی دارد و چه بسا برای آنان شوکه‌کننده باشد.
به نظرم در کوتاه‌مدت، فضای حاکم بر مذاکرات به نقطۀ التهاب برسد، اما باید راهی برای کنترل و مدیریت آن پیدا شود. از این جهت باید منتظر سفر ولادیمیر پوتین به تهران نشست.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
15.05.202509:18
واکنش ضعیف رئیس‌جمهور!

پزشکیان: "ترامپ خوابش را ببیند که این نارسایی‌ها و مشکلات را به رخ ما بکشد."
این نوع واکنش‌های "ضعیف" و "شعاری" در سطح و شأن رئیس‌جمهور نیست.
مشکلات واضح و آشکارند و مردم آنها را لمس می‌کنند. جامعه واکنش و پاسخ "قوی" از طرف آقای پزشکیان را طلب می‌کند. پاسخ قوی هم بر خلاف عرف رایج در سیاست ایران، انکار و بیان سخنان درشت و تند نیست بلکه بر عکس اذعان به وجود مشکلات و تعلیل منطقی ریشۀ آنها و نشان دادن راه درست برای پشت سرگذاشتن‌شان است به طوری که مردم آن را از هر جهت صادقانه وغیرشعاری ببینند.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
05.05.202511:08
امتیاز اقتصادی برای حجاب؟

همشهری سالخوردۀ ما شیخ محمدعلی موحدی کرمانی که ریاست مجلس خبرگان را به عهده دارد، در نشست بهارۀ این مجلس گفته است: " در خصوص مسئله حجاب قوانینی تصویب کنیم که برای افراد محجبه امتیار قائل شود، از جمله تخفیف مالیاتی و بخشودگی جرایمی مانند جرایم رانندگی تعلق بگیرد، این امتیاز باعث می‌شود افراد به سمت حجاب تشویق شوند."
به نظرم آقای موحدی با این توصیه خواسته راهی برای عبور از منازعات خیابانی بر سر حجاب بگشاید، اما این راه نیست، چاه است.
اولاً اگر حجاب "حکم شرعی" است قاعدتاً قائلان به آن، باید به قصد قربت عامل به آن باشند. حجابی که انگیزه‌اش تخفیف مالیاتی و بخشودگی جرائم رانندگی باشد، چه اهمیت و ارزشی دارد؟ این درست مثل این است که گفته شود برای نمازگزاران و روزه‌داران هم این امتیازات در نظر گرفته شود، تا دیگران هم برای انجام آن تشویق شوند!
ثانیاً، اگر در نظام فقهی"حجاب شرعی"، "معروف" به حساب می‌آید، تخلف رانندگی در هر نظام فکری ،به طور قطع، "منکر" تلقی می‌شود چون پای جان و مال مردم در میان است. حال چطور برای تشویق آنچه عده‌ای "معروف" تلقی می‌کنند، می‌توان یک "منکر" مورد اجماع بشریت را از جریمه معاف کرد؟
با چنین معافیتی آیا افراد محجبه به تخلف از مقررات راهنمایی و رانندگی، مثل عبور از خطوط ویژه و چراغ قرمز و سبقت غیرمجاز و... تشویق و ترغیب نمی‌شوند و جان و مال مردم و کل امنیت جامعه را به خطر نمی‌اندازند؟
مسئلۀ حجاب فقط یک راه دارد و آن گردن نهادن به عرف جامعه است.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
Log in to unlock more functionality.