@beesansoor
پ.ن: 46 سال مذاکرات دیپلوماتیک و لاس زدن با جمهوری اسلامی هیچ نتیجه شایانی نداشته است, بلکه بر عکس هرجا زبان اسلحه و تحریم و توسری زدن بوده, جمهوری اسلامی کوتاه آمده است.
اکنون هم جمهوری اسلامی از ترس یک حمله نظامی پای میز مذاکرات مستقیم با آمریکا آمده است.
سرانجام دولت ترامپ هم مانند دولت بنیامین ناتانیاهو به همین نتیجه میرسد که ملایان زبانی بجز زبان زور و توسری خوردن را نمیفهمند.
.
براساس گزارشها، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اخیراً از حمله نظامی برنامهریزیشده اسرائیل به تأسیسات هستهای جمهوری اسلامی جلوگیری کرده و به جای آن، به مذاکره برای محدود کردن برنامه هستهای جمهوری اسلامی روی آورده است. برنامه اسرائیل، که برای ماه مه ۲۰۲۵ طراحی شده بود، هدف داشت تا توانایی جمهوری اسلامی در تولید سلاح هستهای را حداقل به مدت یک سال به تأخیر اندازد. اما این حمله نیاز به کمک ایالات متحده برای پشتیبانی دفاعی و لجستیکی داشت.
ترامپ پس از ماهها بحث داخلی در دولت آمریکا و ارزیابیهای مختلف، تصمیم گرفت به جای اقدام نظامی، راه دیپلماسی را دنبال کند. مقامات دولت آمریکا در این باره دچار اختلاف نظر بودند؛ برخی مانند معاون رئیسجمهور، جِی دی ونس، به مذاکرات و دیپلماسی اعتقاد داشتند، در سوی دیگر، مایک والتز، مشاور امنیت ملی و مارکو روبیو، وزیر خارجه ترامپ هستند که به ایران و به توافق اتمی برای مهار برنامه هستهای جمهوریاسلامی بسیار بدبین هستند. سناتورهای نزدیک به ترامپ، تام کاتن و لیندسی گراهام هم همین نظر را دارند.
در نهایت، ترامپ تصمیم گرفت که ایالات متحده از حمایت نظامی اسرائیل در این حمله خودداری کند و به مذاکرات با جمهوری اسلامی ادامه دهد. این در حالی است که اسرائیل همچنان به دنبال گزینههای نظامی برای مقابله با تهدیدات هستهای جمهوری اسلامی است، اما مقامات آمریکایی بر این باورند که چنین حملهای بدون کمک ایالات متحده نمیتواند موفقیتآمیز باشد.