Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Aasoo - آسو avatar

Aasoo - آسو

@Nashraasoo
فرهنگ، اجتماع و نگاهی عمیق‌تر به مباحث امروز
تماس با ما:‌ 📩
editor@aasoo.org
🔻🔻🔻
آدرس سایت:
aasoo.org
اینستاگرام:
instagram.com/NashrAasoo
فیس‌بوک:
fb.com/NashrAasoo
توییتر:
twitter.com/NashrAasoo
TGlist reytingi
0
0
TuriOmmaviy
Tekshirish
Tekshirilmagan
Ishonchnoma
Shubhali
JoylashuvІран
TilBoshqa
Kanal yaratilgan sanaFeb 06, 2025
TGlist-ga qo'shildi
Aug 05, 2024
Muxrlangan guruh

Rekordlar

18.04.202523:59
30.7KObunachilar
12.04.202523:59
500Iqtiboslar indeksi
15.04.202515:09
114.8KBitta post qamrovi
15.04.202515:09
114.8KReklama posti qamrovi
03.09.202423:59
9.62%ER
16.04.202508:22
373.95%ERR

Rivojlanish

Obunachilar
Iqtibos indeksi
1 ta post qamrovi
Reklama posti qamrovi
ER
ERR
OCT '24JAN '25APR '25

Aasoo - آسو mashhur postlari

10.04.202515:02
کتاب چرا علیه حجاب شوریدم نوشته‌ی صدیقه وسمقی منتشر شد!

🔸 این کتاب را همچنین می‌توانید در وب‌سایت آسو مطالعه یا دانلود کنید. برای خریداریِ نسخه‌ی چاپی این کتاب می‌توانید اینجا کلیک کنید.

@NashrAasoo 📚
28.04.202513:28
📚 دفترهای آسو: دسیسه‌پنداری

🔸 در این مجموعه سعی شده است تا هم گستردگی جغرافیایی نظریه‌های توطئه و هم تنوع آنها به تصویر کشیده شود. اما در نهایت این خاورمیانه و به ویژه ایران است که جایگاهی محوری در مطالب این مجموعه دارند. با ترکیبی از مطالب توصیفی، نظری و تاریخی به تحلیل و علت‌یابی این پدیده پرداختیم و تلاش کردیم ابزارهایی شناختی برای مواجهه با آن در اختیار خوانندگان قرار دهیم. امری که با توجه به گسترش اخبار جعلی و نادرست در دوره‌ی کنونی بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.

@NashrAasoo 💭
این کتاب را می‌نویسم تا همه بدانند که تحت حاکمیت جمهوری اسلامی، زنان چگونه زیستند. می‌نویسم تا آیندگان و فرزندانمان دستاوردهای آمیخته با رنج و خون ما را پاس بدارند و با شناخت دقیق تبعیض و بی‌عدالتی، همواره با آن مبارزه کنند.

وقتی در زندان بودم با نوه‌ی عزیزم، دانیال، فقط گاهی برای دقایقی کوتاه میان دو اخطار تلفن زندان که می‌گوید «این تماس از زندان اوین می‌باشد» حرف می‌زدم تا نفهمد که در زندان هستم. او می‌فهمید که شرایط غیرعادی است و با ناراحتی از من می‌پرسید: مامانی! کجا هستی؟ می‌گفتم: به سفر رفته‌ام برای انجام یک کار تحقیقی و نوشتن یک کتاب و تدریس.

حال می‌خواهم این کتاب را به آن عزیز تقدیم کنم. امیدوارم نسل او ناپاکی و تبعیض و بی‌عدالتی را از این خاک بزداید و از ایران، خانه‌ای امن و آباد و آزاد بسازد.

aasoo.org/fa/books/5118
@NashrAasoo 🔻
30.03.202510:36
دستگاه‌های موسیقی ایران، در گفت‌وگو با حسین علیزاده ــ بخش سوم و پایانی🔺

«حسین علیزاده چهره‌ی نامدار موسیقی کلاسیک معاصر ایران، مهرماه گذشته از یک مجموعه‌ی پژوهشی و آموزشی با عنوان «دستگاه‌های موسیقی ایران» رونما‌یی کرد که چندین سال روی آن کار کرده است. اثری که برخی از آن با عنوان «ردیف حسین علیزاده» هم یاد می‌کنند. او بر اساس تمام گوشه‌های موسیقی دستگاهی ایران ۳۰۲ قطعه آهنگسازی کرده که طی ۴۵ ماه با حضور ۴۳ نوازنده و خواننده‌ی ایرانی اجرا شده و به مرحله‌ی انتشار رسیده است. هدف اصلی این مجموعه آموزش موسیقی کلاسیک ایرانی با جزئیات و متعلقاتش است.
این گفت‌وگو با حسین علیزاده در تابستان سال ۱۴۰۲ و پیش از تکمیل کار بزرگ «دستگاه‌های موسیقی ایران» به مناسبت تولید این مجموعه ضبط شده است.»

🎙️ دستگاه‌های موسیقی ایران، در گفت‌وگو با حسین علیزاده ــ بخش اول
🎙️دستگاه‌های موسیقی ایران، در گفت‌وگو با حسین علیزاده ــ بخش دوم

🔸 پادکست‌های آسو در اپ‌های پادگیر با شناسه‌ی NashrAasoo در دسترس هستند.

[Castbox] [Google] [Spotify] [Apple]
@NashrAasoo 🎧
اخلاق زیست‌محیطی چیست؟

📚 کتاب اخلاق ‌زیست‌محیطی: مقدمه‌ای بر فلسفه‌ی محیط ‌زیست، به قلم جوزف آر. دژاردن، یکی از آثار مهمی است که شکاف میان فلسفه‌ی نظری و دغدغه‌های واقع‌بینانه‌ی زیست‌محیطی را پر می‌کند. این کتاب که یکی از منابع مرجع در این حوزه است، خوانندگان را با ابعاد اخلاقی رابطه‌ی انسان با جهان طبیعی آشنا می‌سازد. کتاب دژاردن مقدمه‌ای جذاب و روشن بر چارچوب‌های فلسفی‌ای ارائه می‌دهد که پایه و اساس اندیشه‌ی زیست‌محیطی به شمار می‌رود. در ادامه به مضامین اصلیِ کتاب، دستاوردهای فکری و اهمیت آن در گفتمان اخلاق زیست‌محیطی می‌پردازیم.

aasoo.org/fa/books/5121
@NashrAasoo 💭
ای عزیزای دلم یه روزی…؛ یادی از «هایده» در حوالی سالگرد تولدش 🔻
فهیمه خضر حیدری

این روزها سالگرد تولد «هایده» است؛ او در بیست و یکم فروردین ۱۳۲۱ در خیابان عین‌الدوله‌ در تهران به دنیا آمد و تنها ۴۷ سال زندگی کرد. اگرهای بسیار اگر دست به دست هم می‌دادند امروز لابد آن صدای پردامنه‌ی خوش‌کوکْ ۸۳ ساله بود و همچنان با آن نویدِ آمیخته به حُزنی که تنها در صدای او بود و بس، به اطلاعمان می‌رساند که: «بهار بهار باز اومده دوباره».

هایده اما به معنای واقعیِ کلمه دق کرد. این جمله را که می‌نویسم واژه‌ی «دق» را در «دهخدا» جست‌وجو می‌کنم: «از اندوه و رنج و غصه آزرده شدن، رنجور شدن و مردن»!

غلامرضا بروسان در شعری می‌نویسد: «غربت با من همان کار را می‌کند/که موریانه با سقف/که ماه با کتان/که سکته‌ی قلبی با ناظم حکمت». غربت با هایده چنین کرد.

هایده‌ی در غربت اما که بود و بر او چه گذشت؟ در این جستار ِکوتاه، می‌خواهم ــ بی‌آنکه مدعیِ پاسخی باشم ــ با فروتنیِ یک روزنامه‌‌نگارِ مشتاقْ توجه خواننده را به اهمیتِ این پرسش جلب کنم.

@NashrAasoo 💭
24.04.202514:49
🔸 تغییر نگاه به تن و بدن در جامعه‌ی ایرانی، از پادکست «با کمی تردید» گفتگوی فهیمه خضرحیدری و حسین قاضیان.

🎙 پادکست‌های آسو در اپ‌های پادگیر با شناسه‌ی NashrAasoo در دسترس هستند.

[Castbox] [Google] [Spotify] [Apple]
@NashrAasoo 💭
07.04.202509:54
چگونه «توجه» به ارزشمندترین کالای دنیا تبدیل شد؟🔻

✍ نخستین قدم برای پیروزی در بحث و مناظره، و در واقع اولین گام در هر گونه ارتباط مؤثر، این است که توجه دیگران را به پیامِ خود جلب کنید. اما جلب توجه به‌تنهایی کافی نیست. توجه وسیله است، نه هدف، زیرا هدف اقناع است. وقتی توجه دیگران را جلب کردید، «بعد از آن» می‌توانید بکوشید تا آنها را با ارائه‌ی استدلال و شاهد و مدرک قانع کنید. این، دست‌کم، الگوی سنتیِ ارتباط بود. مشکل این است که این الگوی اساسی از بین رفته است. این الگو در برابر چشمان‌مان در حال فروپاشی است اما پذیرش این واقعیتِ تلخ برایمان دشوار است. به هرجا که بنگرید دیگر نه نهادهای رسمی‌ای وجود دارد که توجه مردم را به موضوعی جلب کنند، و نه قواعد اولیه‌ای هست که بگوید چه کسی چه وقتی صحبت کند و چه کسی گوش فرا دهد.

✍ جورج ساندرز، نویسنده‌ی آمریکایی، در مقاله‌ای درباره‌ی بلاهتِ رسانه‌های جمعیِ آمریکا در دوره‌ی پس از ۱۱ سپتامبر و در آستانه‌ی حمله به عراق، ما را به آزمایشی فکری فرا خواند. ساندرز می‌گوید تصور کنید که به مهمانیِ شبانه‌ای دعوت شده‌اید که در آن آدم‌های عموماً آگاه و خوش‌مشربی سرگرم مکالمه‌ی عادی هستند. بعد از مدتی «یک نفر بلندگو به دست وارد می‌شود. او باهوش‌ترین یا مجرب‌ترین یا خوش‌صحبت‌ترین آدمِ حاضر در مهمانی نیست. اما آن بلندگو در دستِ اوست.» آن مرد شروع به اظهار نظر می‌کند و طولی نمی‌کشد که در مرکز توجه قرار می‌گیرد: همه دارند به حرف‌های او واکنش نشان می‌دهند. این، به نظر ساندرز، مهمانی را به هم می‌ریزد. و اگر این آدم خیلی تهی‌مغز باشد نه فقط بحثی احمقانه‌ به راه می‌افتد بلکه همه‌ی افراد حاضر در جمع هم سبک‌مغزتر می‌شوند: «فرض کنید که او نسنجیده حرف می‌زند. و حتی با بلندگو هم باید کمی داد بزند تا صدایش به گوش همه برسد. در نتیجه، نمی‌تواند پیچیده حرف بزند. و چون احساس می‌کند که باید دیگران را سرگرم کند، از این شاخه به آن شاخه می‌پرد، و حرف‌های کلی ("بازم داریم پنیرِ مزه می‌خوریم ــ به به!")، نگران‌کننده یا مناقشه‌انگیز ("شراب داره تموم می‌شه چون دست‌های پنهانی در کاره")، بی‌پایه‌ و اساس ("گویا دو نفر توی دست‌شویی هول‌هولکی با هم سکس داشتند") و پیش‌پاافتاده می‌زند.»

✍ فعالانِ زیست‌محیطیِ دنیا برای جلب توجه مردم بیش از پیش به اقداماتِ جنجال‌آفرین روی آورده‌اند. بعضی از آنها وسط خیابان می‌نشینند و با قفل کردن دست‌هایشان به یکدیگر سد معبر می‌کنند. در نتیجه، راه‌بندان ایجاد می‌شود، مردم عصبانی می‌شوند و سرانجام خبرنگاران با دوربین‌هایشان از راه می‌رسند. بعضی دیگر به موزه‌ می‌روند و به یک اثر هنری معروف سوپ یا رنگ می‌پاشند تا مردم تکان بخورند. بعضی از دیگر معترضان کنسرت‌ها یا مسابقه‌های ورزشی را به هم می‌زنند.
واکنش به این اقدامات عمدتاً منفی است: چنین کارهایی به نفع آرمانِ آنها نیست! چنین کارهایی فقط سبب می‌شود که دیگران آنها را خل و چل و غیرعادی بشمارند. در نتیجه، دقیقاً همان آدم‌هایی که می‌خواهید قانعشان کنید از شما فاصله می‌گیرند! اما نباید از یاد برد که این اقداماتِ اعتراض‌آمیز نوعی درخواستِ کمک فوری است. فعالانِ زیست‌محیطی می‌خواهند بگویند محض رضای خدا توجه کنید که با سرعت داریم به طرف فاجعه می‌رویم و کسی هم حواسش نیست.این کارها به همان ترفندهای موفقیت‌آمیز ترامپ شباهت دارد. اگر‌ کسی توجه نکند اقناع چه فایده‌ای دارد؟ تا وقتی که مردم واکنش نشان می‌دهند چه اهمیتی دارد که واکنش‌شان منفی است؟ اگر مؤدب و متین باشید نادیده گرفته می‌شوید اما اگر جنجال به راه بیندازید جلب توجه می‌کنید. در جنگ هابزیِ همه علیه همه در عصر توجه با همین دو گزینه مواجه‌اید. و برای من سرزنش کردن کسی که دومین گزینه را انتخاب کرده بسیار دشوار است.

@NashrAasoo 💭
09.04.202509:14
بشنوید:یک کتاب: «جنگ‌های تجاری: گذشته و حال»

🎙️ در این قسمت از پادکست‌ «یک کتاب» در گفت‌‌وگو با عرفان ثابتی، پژوهشگر علوم اجتماعی، به معرفی کتاب «جنگ‌های تجاری: گذشته و حال»، به قلم نیلس اوله اورمَن و هانس یورگن-وولف، می‌پردازیم.

▪️پادکست‌ها و نسخه‌ی شنیداری مقالات ما را در وب‌سایت آسو و همچنین در شبکه‌های اجتماعی و اپ‌های پادخوان با شناسه‌ی NashrAasoo بشنوید.

[Castbox] [Google] [Spotify] [Apple]
@NashrAasoo 🎧
16.04.202514:44
پرویز تناولی؛ مرغ باغ ملکوت
✍️
نهال تابش

«پرویز تناولی، هنرمند پیشگام ایرانی، با تلفیق فرهنگ سنتی و تکنولوژی مدرن، آثاری خلق کرده که مرزهای هنر را در ایران و جهان گسترش داده است. از «هیچ» تا مجسمه‌های برنزی و ترکیب مصالح سنتی و معاصر، او هنرش را به پلی میان گذشته و حال بدل کرده است. این مولتی‌مدیا سفری است به جهان خلاقیت او؛ از آغاز تا امروز.»

@NashrAasoo 🔻
17.04.202513:52
کار مورخ چیست؟

🔸 این ویدئو قسمتی از پیش‌گفتار سلسله‌ درس‌گفتارهای #عباس_امانت درباره‌ی تاریخ ایران است که پیشتر در آسو به صورت ویدئو و پادکست منتشر شده.

@NashrAasoo 💭
وقتی که ویزل درباره‌ی جامعه‌ی یهودی در بهار ۱۹۴۴ سخن می‌گوید، بیش از هر چیز عصبانی است که چرا حاضر نبودند با واقعیت مواجه شوند. ویزل با تلخ‌کامی می‌گوید که وقتی آلمانی‌ها به سیگه وارد شدند یهودیان به هیچ وجه برای اتفاقاتِ بعدی آمادگی نداشتند. بر خلاف ویکتور کِلِمپِرر در درسدن، این یهودیان هرگز چیزی درباره‌ی آشوویتس نشنیده بودند؛ ویزل می‌گوید اولین باری که اسم آشوویتس را شنیدند وقتی بود که به ایستگاه قطار این اردوگاه رسیدند. در نخستین روزهای ورود سربازان آلمانی به سیگه، یهودیانِ شهر حتی به یکدیگر می‌گفتند که شایعاتِ مربوط به قساوتِ آلمانی‌ها مبالغه‌آمیز بوده است.

aasoo.org/fa/articles/4974
@NashrAasoo 💭
29.03.202508:34
آگوستو مونته‌روسو؛ نویسنده‌ای که تجربه‌ی تاریخی سرزمینش را زیر چتر داستان‌های کوتاهش می‌گیرد 🔻

✍️ مونته‌روسو در سال ۱۹۲۱ در تِگوسیگالپای هندوراس به دنیا آمد و در آغوش خانواده‌ای ادب‌دوست پرورش یافت. آگوستوی جوان به دلیل زندگی خانه‌به‌دوشانه‌ی خانواده‌اش در میان هندوراس و گواتمالا، هرگز تحصیلات رسمی را به پایان نرساند. او در سال ۱۹۳۷ در یک قصابی مشغول به کار شد، اما این امر، مانع از دلدادگی‌اش به ادبیات نشد. در ساعات فراغتِ اندکی که داشت، به خواندن آثار کلاسیک نویسندگانی مانند لرد چسترفیلد، مادام دو سوینیه، هوراس، جوونال و فدرس (مترجم افسانه‌های ازوپ به لاتین) پرداخت. و این مطالعه‌ی گسترده، او را به یکی از خوانندگان متبحر در ادبیات آمریکای لاتین بدل ساخت، کسی که هم بر ادبیات کلاسیک و هم بر آثار مدرن تسلط داشت.

✍️ وقتی مونته‌روسو، داستان تک‌جمله‌ای «دایناسور» را به روی کاغذ می‌‌آورد، در گواتمالا اقامت گزیده و تابعیت آنجا را پذیرفته بود. خانواده‌ی پدری‌اش اهل آنجا بودند. در آن هنگام، گواتمالا وضعیت اجتماعی-سیاسی پرتلاطمی را از سر می‌گذراند. چند سال پیش از آن، در سال ۱۹۴۴، شورش‌ها علیه دیکتاتور وقت گواتمالا، خورخه اوبیکو، آغاز شده و مونته‌روسو نقش فعالی در آن ایفا کرده بود. او به اتفاق یکی از دوستانش، روزنامه‌ای انتقادی منتشر ساخت که آن را دست‌به‌دست توزیع می‌کردند. این فعالیت باعث شد که به زندان بیفتد و بعد، به مکزیک تبعید شود. در همان سال، یعنی ۱۹۴۴، دیکتاتوریِ اوبیکو سرنگون شد و اصلاحات اجتماعی و اقتصادی به راه افتاد. اما تنها پس از ده سال، یعنی در ۱۹۵۴، انقلاب دموکراتیک گواتمالا به سرنوشتی مشابه با «بهار پراگ» دچار شد. منتها این بار، یک کودتای نظامی با حمایت آمریکا، به انقلاب پایان داد.

✍️ گوسفند سیاه، یک حکایت چهار جمله‌ای آیرونیک است که از گوسفند سیاهی روایت می‌کند که به اعدام محکوم می‌شود. صد سال پس از آن، «گله‌‌ی پشیمان» مجسمه‌ای از او می‌سازند که به الگویی از مجسمه‌سازی تبدیل می‌شود. با وجود این، بعدها «هر بار که گوسفند سیاهی ظاهر می‌شد، فوراً اعدام می‌شد تا ... گوسفندان معمولی بتوانند در ساخت مجسمه‌ها ورزیده شوند!»
در اینجا، داستان با چرخشی بسیار سریع، پرده از یک ناسازه‌ی اجتماعی برمی‌دارد: اجرای یک کنش مدرن (ساختِ یادمانی برای قربانیان)، کماکان قربانیان بیشتری می‌طلبد! سرعت چرخش روایت به اندازه‌ای است که درجاتی از شوک به خواننده وارد می‌کند. ظاهراً ویژگی‌های سوررئال، حیرت‌‌انگیز و برق‌آسای ریزداستان‌ها، بهتر از واقع‌گراییِ صرف می‌تواند پرده از ناسازه‌های اجتماعی بردارد.

@NashrAasoo 💭
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.