Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
سایت خبری-تحلیلی کلمه avatar

سایت خبری-تحلیلی کلمه

کانال رسمی سایت خبری-تحلیلی کلمه در تلگرام.
www.kaleme.com
ارتباط با کانال کلمه
@kaleme_admin

📷 اینستاگرام:
instagram.com/kalemeh/
TGlist reytingi
0
0
TuriOmmaviy
Tekshirish
Tekshirilmagan
Ishonchnoma
Shubhali
Joylashuv
TilBoshqa
Kanal yaratilgan sanaВер 22, 2015
TGlist-ga qo'shildi
Груд 03, 2024

Telegram kanali سایت خبری-تحلیلی کلمه statistikasi

Obunachilar

50 288

24 soat
7
0%Hafta
59
-0.1%Oy
252
-0.5%

Iqtiboslar indeksi

25

Eslatmalar1Kanallardagi repostlar0Kanallardagi eslatmalar1

Bitta postning o'rtacha qamrovi

3 640

12 soat3 696
14.2%
24 soat3 6400%48 soat7 8680%

Ishtirok (ER)

0.52%

Repostlar19Izohlar0Reaksiyalar0

Qamrov bo'yicha ishtirok (ERR)

7.24%

24 soat0%Hafta
1.09%
Oy
2.11%

Bitta reklama postining qamrovi

3 640

1 soat1 55042.58%1 – 4 soat1 33136.57%4 - 24 soat4 154114.12%
Botimizni kanalingizga ulang va ushbu kanal auditoriyasining jinsini bilib oling.
24 soat ichidagi barcha postlar
4
Dinamika
4

"سایت خبری-تحلیلی کلمه" guruhidagi so'nggi postlar

🔴 برای زوج مظلوم شریف

✍🏻 عبدالله ناصری

در انقلاب “زن، زندگی، آزادی” صحنه‌ها و افراد مختلف‌العمل را شاهد بودیم، از جمله آدم‌هایی که بعضا برای مشاهده صحنه‌ها و یا نجات جان مصدومان انقلاب ژینا فعال شده و به جای تقدیر حکومت از آنها، زندانی ستم حاکم شده‌اند. زوج قره‌حسنلو از این شمارند.

حمید و فرزانه از شاهدان مرگ یک بسیجی -روح الله عجمیان- در مراسم اربعین “حدیث نجفی” از مقتولان حکومتی در انقلاب مهسا. زوجی که برای نجات بسیجی مذکور فعال بوده‌اند. زوج شریفی که از دراویش ستمدیده گنابادی هستند. در فضای رسانه از این دو، کمتر نامی هست.

امروز خواندم که دکتر حمید قره‌حسنلو خطاب به رهبر جبار جمهوری اسلامی همه فقر و نکبت و فساد ۳۵ ساله را از او می داند. دو نکته را باید بگویم. یکی خطاب به پزشک مجاهد، حسنلو و همسرش که هر چه بیشتر از علی خامنه‌ای و ستم و فساد او بگویید، بیشتر و زودتر در امان خواهید بود، و نکته دوم به اصحاب رسانه خوب و چهره‌های پرمخاطب زندانی در تمام جغرافیای ایران، که از این دو یادی کنند.

@kaleme
🔴 تبعات ذهنیت «سرنگونی آسان»

✍️ حسین باستانی

▫️مدتی پس از جنبش ۱۴۰۱، مقاله «ذهنیت سرنگونی آسان» به بررسی تبعات «ساده گرفتن» شدید سازوکار تغییر حکومت در میان فعالان ایرانی پرداخت: از جمله اینکه قدرت‌های جهانی، تدریجا دورنمای تغییر رژیم در ایران را جدی نمی‌گیرند و «معامله با قدرت مستقر» در «پرونده‌های راهبردی» را ترجیح می‌دهند. بدون آنکه قصد هیچ‌گونه تحلیل وقایع جاری را داشته باشیم، اجازه می‌خواهم صرفا بخش‌هایی از آن مقاله قدیمی را یادآوری کنم. متنی که هرچند در زمان انتشار، از سوی بسیاری از عزیزان -که کار حکومت را تمام شده می‌دانستند- بدبینانه تلقی شد، ولی شاید بازخوانی آن، بی‌فایده نباشد:

🔺اگر اپوزیسیون هر از گاه، به دنبال اعتراضات خیابانی شعار سرنگونی سریع بدهد و سپس برای تکرار همان شعار انتظار دور بعدی اعتراضات را بکشد، سرانجام در معرض حسابرسی سخت افکار عمومی قرار خواهد گرفت... تکرار مکرر و بدون پشتوانه این شعارها باعث خواهد شد تا اپوزیسیون در داخل و خارج کشور جدی گرفته نشود. تا آنجا که هم لایه‌هایی محتاط –ولو ناراضی- از اجتماع و هم جامعه بین‌المللی، تا اطلاع ثانوی منفعت خود را در «معامله» با قدرت مستقر ببینند.

🔺اگر جریاناتی سیاسی مکررا هر تحول سیاسی کشور، و از جمله ناکامی‌های خود را، را یک گام نزدیک تر شدن به سرنگونی بدانند -آن هم با استدلال‌هایی در این حد که رژیم هر کار بکند به ضررش است- یعنی از اساس ضعیف بودن یا نبودن اپوزیسیون را مهم نمی‌دانند؛ چون لابد معتقدند در هر حال، به طور خودکار نتیجه یکی خواهد بود.

🔺در چارچوب ذهنیت سرنگونی سریع، غیرمنتظره نیست که بخش بزرگی از بحث های نظری در مورد تحولات ایران صرف توجیه بضاعت یا وضع موجود اپوزیسیون شده: مثلا با تجلیل بیش از حد از جنبش‌های «بی سر» یا محتوم فرض کردن سقوط دیکتاتورها. یا با امیدآفرینی اغراق‌آمیز به عواملی از قبیل فروپاشی از درون، نافرمانی نظامیان، تحولات غیرمنتظره یا فشار خارجی.

🔺مطابق تجربیات تاریخی، حتی اگر انقلاب بدون «رهبر» ممکن باشد، تصور پیروزی یک انقلاب بدون «تشکیلات رهبری کننده» دشوار است. حتی اگر نظام های خودکامه در مقیاس تاریخی ناپایدار باشند، می‌توانند در مقیاس زندگی انسانی زیاد عمر کنند. حتی اگر فروپاشی از درون غیرممکن نباشد، امید بستن به آن ممکن است به انفعال نامحدود بینجامد. حتی اگر شکاف‌هایی در نیروهای مسلح وجود داشته باشد، تاکنون این ذهنیت که فرضا سپاه ممکن است جمهوری اسلامی را سرنگون کند مبنایی جز اخبار جعلی نداشته. حتی اگر امکان متضرر شدن حاکمان از تحولات غیرمنتظره وجود داشته باشد، تضمینی نیست که این تحولات لزوما به ضرر آنها اتفاق بیفتند.

🔺حتی با وجود اینکه تاثیر فشار خارجی در تضعیف حکومت‌ها قابل انکار نیست، نمونه‌های بی‌شماری از معاملات پشت‌پرده دولتمردان غربی با تهران وجود دارند؛ دولتمردانی که همواره محتمل است به امید توافق در یک پرونده راهبردی، یا برای آزادی ولو یکی از اتباع‌شان در ایران، امتیازات غیرمنتظره بدهند.

🔺ساده گرفتن سرنگونی، لاجرم درگیری‌ بین مخالفان حکومت را نیز وارد فضایی متفاوت می‌کند. چون طبیعتا نیروهایی که براندازی را فرایندی درازمدت و نیازمند سازماندهی و مشارکت گسترده بدانند، با فعالانی که براندازی را در کوتاه مدت در دسترس تصور کنند، رفتار متفاوتی دارند. در حالت اول، قاعدتا خود را بیشتر نیازمند برنامه‌ریزی تشکیلاتی و تعامل درازمدت با دیگر جریان‌ها می‌بینند. در حالت دوم اما، از آنجایی که سقوط نظام را قریب‌الوقوع می‌دانند، بیشتر نگران «سهم‌خواهی» جریان‌های رقیب در فردای براندازی خواهند بود.

🔺فرض اخیر، می‌تواند تفسیری خاص از عملگرایی را در اپوزیسیون جا بیندازد که خروجی آن، مثلا نه همکاری گسترده تر برای مقابله -بسیار دشوار- با حکومت، که استفاده از «هر» روش ممکن برای مقابله -به‌مراتب آسان‌تر- با یکدیگر باشد... درواقع به طور اجتناب‌ناپذیر، حجمی غیرطبیعی از مجادلات سیاسی اپوزیسیون متوجه کلیات و جزئیات حکومت جایگزین می‌شود که انگار چیزی به استقرار آن نمانده است.

📎متن کامل مقاله
ذهنیت سرنگونی آسان
*کانال نویسنده
@kaleme
🔴 مصالح مرسله

✍️ محمدرضا تاجیک

🔖تلاش می‌کنم پیشنهاد خود را در قالب یک پاسخ در میان پاسخ‌ها ارائه نمایم. در نخستین گام، ضرورت تاریخ اکنون ما ایجاب می‌کند که اهالی قدرت و سیاست، اگر خود نمی‌توانند- که نمی‌توانند- حداقل هم‌چون ملک‌شاه از نظام‌الملک‌های زمان خویش بخواهند تا به تقریر و تدوین سیاست‌نامه‌ای برای ایرانِ امروز، همت کنند: سیاست‌نامه‌ای که در آن، آن‌چه مردمان نیکو شمارند، همان نزد اصحاب قدرت و سیاست نیکو باشد، سیاست‌نامه‌ای که سیاست در آن فاقد انتولوژی متصلب، و از امکان و استعداد خلق ممکن از ناممکن، خلق امکانات جدید برای زیستنِ متفاوت، و نیز، از توان فی­نفسه درونی برای تخطی، تفاوت‌گذاری و شُدن و صیرورت مداوم و بی‌وقفه، تولید تولید، آفرینش‌گری برخوردار باشد، سیاست‌نامه‌ای که در آن، سیاست همان تجربه‌گری فعال، خط گریز، و امر نامتعیّن و گشوده و منعطف باشد، سیاست‌نامه‌ای که به‌جای گران‌بارکردنِ سیاست با ارزش‌های سنگین و صلب، آن را سبک و فعال کند و به‌ آدمیان امکان ساختن ارزش‌های جدید، و عدول از مواضع و از صِرف اجرای برخی احکام برای اقامۀ حدود را بدهد، سیاست‌نامه‌ای که در آن سیاست نه بر حسب اصول و قواعد و منطق ثابت، که بر حسب آزمون و آزمایش و تجربه قابل فهم باشد، و از گوهری همواره در-حال-شدن و همواره در-میانه‌ و فرآیندی، و همواره در صیرورت و گشوده به‌روی بیگانگی‌ها، برخوردار باشد. سیاست‌نامه‌ای که چراغ مصلحت‌اش، نخست، به رضایت اهل خانه (جامعۀ مردمان) رواست نه اربابان قدرتِ‌ داخلی و خارجی. تنها در ساحتِ چنین سیاست‌نامه‌ای است که سیاست، حائز تأثیرات اگزیستانسیل هنر می‌شود، و یا به بیان دیگر، هنر همان سیاست می‌شود که به طریقی دیگر ادامه یافته است.

📎منبع و متن کامل
@kaleme
🔴 نه سلاح برداشت، نه نفرت پراکند!

✍️ عبدالله مؤمنی

▫️چرا باید⁧ سعید مدنی⁩، جامعه‌شناسی شریف و اندیشمندی دغدغه‌مند، پس از سال‌ها حبس و رنج، همچنان در بند بماند؟ دکتر مدنی نه سلاح برداشت، نه نفرت پراکند؛ تنها با قلم و گفتار علمی‌اش از دردهای جامعه نوشت و از رؤیای ایرانی آزاد، عادل و انسانی سخن گفت. مردی که زندگی‌اش را وقف فهم ریشه‌های فقر، اعتیاد و تبعیض کرد، امروز به جای آن‌که کرسی دانشگاهی داشته باشد، در دل زندان است. با آنکه دیوان عالی کشور حکم او را شکست، اما همچنان از رهایی‌اش دریغ می‌شود. چرا؟ مگر آزاداندیشی، جرم است؟ مگر نوشتن و اندیشیدن، تهدید است؟

▫️به‌راستی، با نگه‌داشتن او در بند، به دنبال چه هستید؟ ایرانِ امروز بیش از هر زمان، به فرزانگانی چون سعید مدنی نیاز دارد؛ با آزادی سعید مدنی، مصطفی تاج‌زاده، ابوالفضل قدیانی، مهدی محمودیان، ضیا نبوی و علیرضا بهشتی شیرازی و همه زندانیان سیاسی اجازه دهید صداهای همه طیف‌های دغدغه‌مند به ایرانی آزاد و دموکراتیک در جامعه شنیده شود. ‏زندان، جای دغدغه‌مندان به ایران آزاد و دموکراتیک و جای اندیشمندان نیست. تاریخ نشان داده که دیوارهای بلند زندان‌ها نه مانع اندیشه‌اند و نه سد راه رسیدن به آرمان آزادی، اما چه ظلمی بالاتر از آن‌که فرزندان این سرزمین، به جرم دوست داشتن وطن و آزادیخواهی، در بند بمانند؟ چه رنجی سنگین‌تر از آن‌که آزاداندیشی، با زندان و زنجیر پاسخ گیرد؟

▫️سعید مدنی، یکی از بسیارانی‌ست که درد مردم را فهمید و زبان گفت‌وگو و تحقیق را برگزید، نه هیاهو و خشونت را. امید آن است که در این روزهای دشوار، صدای انسانیت، عقل و انصاف بلندتر از همیشه شنیده شود، قفس‌ها گشوده شود، و دل‌هایی که تنها برای بهروزی و آزادی ایران می‌تپند، از بند رهایی یابند. آزادی، حق کسانی‌ست که برایش ایستاده‌اند، نه پاداشی برای سکوت.

*شبکه ایکس
@kaleme
🔴 بازی حاکمیت دو سر باخت شد

🎙️سعید حجاریان

▫️خودکفایی اساساً نسخه‌ای عقلانی و عقلایی نیست. جهان امروز، جهان ائتلاف و همکاری است. هر کشوری مزیتی نسبی دارد، و می‌بایست از آن به بهترین شکل استفاده کند. از جمله مزیت‌های نسبی کشور ما سرزمین، منابع طبیعی، موقعیت جغرافیایی و نخبگان هستند که به‌درستی از آن‌ها استفاده نشده است. در این‌جا دو مسیر پیش‌روست: یا تن دادن به ائتلاف‌های موثر جهانی که از طریق نرمال شدن و‌ پیوستن تدریجی به شبکه‌هایِ مالیِ جهانی انجام می‌گیرد، و یا تن دادن به ائتلاف‌های کوچک که شاید اثرگذار باشند، اما برای شرایط ما مانند مخدر عمل می‌کنند و درمان‌گر نیستند. نمی‌دانم آن سیاست‌ورزِ نظرکرده با کارنامه درخشان در زمینه سیاست خارجی و شورایعالی امنیت ملی آگاهانه از صادرات محصولات کشاورزی و همکاری با جهان گفت، یا از روی ناآگاهی و برای تبلیغات. اگر آگاهانه گفته باشد، یعنی بخش‌های مهمی از نظام سیاسی ما صرفاً به ائتلاف‌های کوچک بسنده کرده و این سم مهلک است.

▫️درباره امریکا و مسئله مذاکره باید فعالانه برخورد کرد. دلیلی برای نفی مذاکره همه‌جانبه و مستقیم وجود ندارد. اگر در مذاکره فعالانه برخورد شود، اولاً ایده مذاکره‌‌ تحمیلی و طراحی‌شده شکست می‌خورد و ثانیاً، ایران می‌تواند از وضعیت انفعال خارج شود. اما درباره چین؛ این کشور یک ایده مرکزی دارد و آن‌ این‌که جایی می‌رود و می‌ماند که چشم‌انداز امنیت و مسیر توسعه روشن باشد والا کج‌دار و مریز رفتار می‌کند. بنابراین اگر می‌خواهیم از فرصت چین استفاده کنیم، باید ایرانِ امن و در جهت توسعه را تصویر کنیم. چین به‌دلایلی حاضر است نفت ایران را خریداری کند اما پرسش اصلی این است که آیا فروش‌ نفت هدف است یا وسیله؟ اگر هدف باشد، که خوب بحثی باقی نمی‌ماند، بفروشند تا تمام شود! اما اگر وسیله باشد، باید به‌سمتی چرخش صورت بگیرد که درآمد نفت تبدیل به تکه‌ای از پازل توسعه شود. 

▫️پیوند نسل جوان و شبکه‌های اجتماعی را باید دسته‌بندی کرد. بخشی از آن‌ها به‌دنبال معیشت هستند؛ فارغ از میزان تحصیلات‌شان. این‌ها ممکن است حضور فعالانه و تغییرخواهانه نداشته باشند. مانند کسب‌و‌کارهای آنلاین و... . بخش دیگری از جوان‌ها، فضای مجازی را به‌مثابه ابزار فراغت می‌بینند. شما روند اینستاگرام و کلاب‌هاوس را مرور کنید. در اینستاگرام دغدغه سبک زندگی و زندگی روزمره پررنگ بود و پررنگ‌تر هم شد، اما کلاب‌هاوس آغازش متفاوت بود و شاید می‌توانست عمیق‌ بماند اما دچار تغییر جهت شد و از خاصیت افتاد. یعنی جایی که می‌توانست محل تبادل ایده و حتی مهارت در سطح آموزش باشد، به بی‌راهه رفت. یعنی الگوی اینستاگرام بر کلاب‌هاوس دیکته شد. بخش دیگری از جوان‌ها هم فضای مجازی را تخصصی‌تر دنبال می‌کنند که این‌ها سهم چندانی در عرصه عمومی ندارند و بیشتر از آن به‌عنوان کتابخانه و ابزار کار استفاده می‌کنند. شاید، این مسیر از سوی حاکمیت به فضای مجازی تحمیل شده باشد و مهندسان اجتماعی گمان کنند فضای مجازی بی‌خاصیت است اما واقع امر این است که همین فضای مجازی، که حتماً به آن نقدهایی وارد است، باعث شده جامعه در همه ساحات از وضعیت تک‌منبعی خارج شود. حاکمیت می‌خواست فضای مجازی را محدود کند و از ریخت بیندازد تا ماهی خود را صید کند، حال آن‌که جوانان طور دیگری برخورد کردند و سر سفره ایدئولوژیک صداوسیما و پلتفرم‌های داخلی ننشستند. یعنی بازی حاکمیت با فضای مجازی دو سر باخت شد.

*گزیده‌ای از گفت‌وگو با خبرآنلاین
@kaleme
Repost qilingan:
کافه نون avatar
کافه نون
هر مصیبتی تا به سر خودشان نیاید مصیبت نیست! برای فامیل یک نماینده تندروی مجلس پیامک حجاب و جریمه رفته و صدایش درآمده.
احمد آریایی‌نژاد از طرفداران لایحه حجاب گفته: «پیامک‌های حجاب هر چند وقت یک‌بار باید حقیقت‌سنجی شود! گاهی برای نزدیکان من رفته و می‌گویند: من اصلا اینجوری نگشته‌ام».

@CafeNoun
🔴 به جای تهدید، پاسخ نامه را بدهید

✍ مرضیه حاجی‌هاشمی

▫️سال ۱۴۰۴ است. سال افق سند چشم انداز، سندی که برای ترسیم افقی برای توسعهٔ ایران در زمینه‌های مختلف فرهنگی، علمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام، تدوین شده است. اکنون دانشگاه و متخصصان در تمام حوزه های مورد تأکید در سند چشم‌انداز، در جایگاه یک داور مستقل و علمی که هنوز بالاترین اعتماد اجتماعی نیز نسبت به آنها وجود دارد، باید سوال کنند، افقی که در سال ۱۳۸۴ برای ۲۰ سال آینده، نشان دادید، کجاست؟

▫️«دستیابی جمهوری اسلامی ایران به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام‌بخشی در جهان اسلام و تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین‌الملل» 
با معیارهای علمی نه با شعار و حرف و ادعا، سوال شود:
جمهوری اسلامی! در سال ۱۴۰۴ چرا در این جایگاه نیستی؟
کجاست آن تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین‌الملل؟
چرا هنوز در زیر بار فشارهای طاقت فرسای تحریم‌ها و سایه تهدید جنگ، در ابتدای دالان مذاکرات در حال چانه‌زنی برای اتاق مذاکره‌ای!؟ و...

▫️چه کسی، چه نهادی، چه مسئولی باید، پاسخگوی این قبیل پرسش های دانشگاه و متخصصان باشد؟ آیا پرسش جرم است؟ آیا درک علمی و تخصصی وضعیت موجود، تشریح و تبیین آن، نقد و پیشنهاد، جرم است؟ ولو نقدی بیرحمانه و پیشنهادی جسورانه؟ چرا به جای اینکه نامه یک متخصص پاسخ داده شود، تهدید می شود؟ اگر اشتباه تشخیص داده، پاسخ دارد. یک بار هم شده به نامه های انتقادی، حرمت بنهید و پاسخ دهید، اگر حرفی برای گفتن هست، برای این ملت و جامعه علمی بیان کنید، مگر از جهاد تبیین سخن نمی‌گویید؟

*کانال نویسنده
@kaleme
🔴 ادعای شاخ‌دار؛ دخالت نکردن رهبری در امور و برنامه‌‌ریزی‌های اقتصادی

خامنه‌ای: رهبری در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی دخالتی نمیکند؛ یعنی حقّ دخالت هم ندارد، این جزو وظایف دولت است، دولت باید این کار را بکند | اول فروردین ۱۴۰۴


▫️این ادعا به وضوح خلاف واقعیت است. فکت‌ها، دلایل و شواهد مستندی وجود دارند که ثابت می‌کنند دایره دخالت‌های رهبر جمهوری اسلامی در امور اقتصادی، از جمله برنامه‌ریزی بسیار گسترده است. رهبر جمهوری اسلامی با استفاده از ظرفیت‌های قانون اساسی، از طریق تعیین و ابلاغ سیاست‌های کلی چارچوب سیاست‌های کلی اقتصادی و برنامه‌ریزی توسعه، روابط اقتصادی با سایر کشورها را تعیین می‌کند.

▫️او به واسطه نهادهای مانند شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت در فرایند تدوین و تصویب و اجرای برنامه‌های اقتصادی مداخله فعال دارد. به عنوان نمونه می‌توان به پرونده FATF اشاره کرد. رهبر جمهوری اسلامی از طریق نهادهای قدرتمند و ثروتمند مانند ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، آستان قدس و بنگاه‌های اقتصادی نیروهای مسلح در اقتصاد ایران حضور پررنگی دارد. به دلیل عدم شفافیت اطلاعات دقیقی از ابعاد فعالیت اقتصادی این نهادها در دست نیست، اما برآوردها از سهم بالای آنها در اقتصاد ایران حکایت دارند.

▫️رهبر جمهوری اسلامی در روال تدوین و تصویب بودجه دخالت‌های مستقیم دارد. با اینکه در اساسنامه صندوق توسعه ملی اشاره‌ای به نقش او نشده، اما عملا اختیار منابع صندوق با او است. او بارها در مسائل جزئی اجرایی هم دخالت مستقیم کرده است. از موارد مشهور می‌توان به دستور او برای ممنوعیت و محدودیت واردات بعضی برندهای لوازم خانگی، یا گوشی‌ها تلفن همراه اشاره کرد
در سوابق آقای خامنه‌ای حتی می‌توان به دخالت در امور جزئی‌تر مانند تعیین نژاد مرغ (احیای مرغ‌لاین ایرانی) اشاره کرد.

📎منبع و متن کامل
@kaleme
🔺می‌دانم که پرونده‌سازان خود را حق مطلق می‌دانند و معتقدند هر کس زبان به انتقاد بگشاید «برماست» و کسی که با ما نیست دشمن ماست! و از تمام حقوق اولیه نیز محروم است! ولی می‌گویم بر فرض که ما کافر و شما مسلمان! آیا در ارتباط با موضوعی چون این تصادف و خساراتی که ایجاد شده برای کافر حقی نیست تا به‌عنوان حق‌النّاس، مورد توجه شما سوپر مسلمانان قرار گیرد؟

🔺ای‌کاش لااقل عقلانیتی وجود داشت تا در این شرایطی که کشور از هر جهت تحت فشار و آبستن حوادث پیش‌بینی ناپذیری است تمام قوای‌تان را بر اذیت و مجازات منتقدین دلسوزی متمرکز نمی‌کردید که اتفاقاً تمام دغدغه‌شان إنذار به سیاستگذاری‌ها و عملکرد غلطی بوده که ما را بدینجا رسانده است. [برادران عزیزم آقایان قمیشی و دانشفر و سایر دوستانی که در کمپین رفع حصر فعال بودند نیز درگیر همین دادگاهها هستند!]…

✍️ اکبر دانش سرارودی
📎متن کامل
@kaleme
🔴 شیر پیر خستگی‌ناپذیر
درباره ابوالفضل قدیانی

✍🏻 مصطفی تاج‌زاده
زندان اوین

▫️معرفی یکی از هم‌بندیان این بار اختصاص دارد به استبدادستیزی نستوه که اسم او در تاریخ جنبش‌های آزادیخواهانه ملت ایران به یاد خواهد ماند؛ ابوالفضل قدیانی.

▫️شیر پیر خستگی‌ناپذیری که دو بار در رژیم گذشته در سال‌های ۱۳۵۱ و ۱۳۵۵ به بند کشیده شد. بار دوم ابتدا به حبس ابد و سپس در دادگاه‌ تجدیدنظر به ۱۰ سال زندان محکوم گردید. در دوران آقای خامنه‌ای نیز به جرم مخالفت صریح با رویکرد فقرگستر، فسادپرور و سرکوبگر رهبر دو بار دیگر در سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۴۰۳ به زندان اقتاد. او تاکنون نزدیک به ۱۰ سال از عمر شریف خود را در زندان سپری کرده است. عبرت‌آموز اینکه پزشکی قانونی چندبار حکم به عدم تحمل کیفر آقای قدیانی داده است، اما دم‌ودستگاه ولایت فقیهی، از رهبر تا مقامات قضایی و بازجوها، بی توجه به ضوابط قانونی، او را همچنان در حبس نگه داشته‌اند. آنان نه به عواقب قانون‌شکنی خود درباره مبارزی ۸۰ ساله می‌اندیشند و نه می‌فهمند که غل‌وزنجیر قادر به ساکت و منفعل‌کردن قدیانی نیست و او با جسم رنجور، اما عزم استوارش لحظه‌ای از روشنگری و افشای ظلم غافل نمی‌شود و در زندان و بیرون آن چونان شمع بر پیرامونش نور می‌افکند.

▫️قدیانی چنان خوش‌روحیه است که هر وقت عزیزی با اشاره به سن و بیماری‌های او بر تصمیم نابخردانه حاکمیت تاسف می‌خورد، به شوخی می‌گوید من هنوز عضو شاخه جوانان سازمان مجاهدین انقلاب هستم! و به راستی که هنوز شور شباب را دارد و همچون یک جوان آرمانخواه، پای استقلال و آزادی، دموکراسی و حق حاکمیت ملت، یکپارچگی ملی و سرزمینی ایران ایستاده است.

▫️در زندان رژیم سابق آقایان بهزاد نبوی و قدیانی به اتفاق تعداد دیگری از زندانیان سیاسی مانند آقایان محمد سلاقی و صادق نوروزی «امت واحده» را تشکیل دادند که یکی از گروه‌های تشکیل‌دهنده سازمان مجاهدین اسلامی شد. من در روند تاسیس سازمان مزبور در همان سال اول انقلاب توفیق آشنایی و همکاری با قدیانی عزیز را پیدا کردم و به رغم برخی اختلاف نظر‌ها به دوستی با وی افتخار می‌کنم و قدرشناس وجود نازنینش هستم.

▫️آقای قدیانی تا سال ۱۳۸۸ در چارچوب همین نظام سیاست‌ورزی می‌کرد، اگرچه انتقاد‌های جدی به قانون اساسی آن داشت. اما پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ که من آن را «کودتای انتخاباتی» می‌خوانم و او به تقلب گسترده در آن بارو دارد، جمهوری اسلامی را اصلاح‌ناپذیر خواند و لبه تیز انتقاد‌های خود را متوجه آقای خامنه‌ای کرد‌ به باور او رهبر مسبب مشکلات اصلی کشور و مانع بزرگ بهبود اوضاع است. بر همین اساس استعفا یا برکناری او را اولین گام در جهت به‌سامان‌آوردن امور می‌خواند.

▫️به اعتقاد آقای قدیانی که من هم با او هم‌عقیده‌ام، حکومت دینی پروژه‌ای محکوم به شکست است که هم اسلام را بدنام می‌کند و هم سیاست را از معنای خود تهی می‌سازد و به دین و دنیای مردم لطمه می‌زند. مدل مطلوب او یک جمهوری دموکراتیک سکولار است و با هر نوع استبداد چه دینی و چه سکولار و سلطنتی مرزبندی دارد و دموکراسی را علاج درد‌های ایران می‌داند.

▫️ابوالفضل قدیانی نماد یک مخالف شریف است. شخصیتی پایبند به اصول اخلاقی، با یک زندگی ساده، پاک و بی هیچ حرف‌وحدیثی و با همسری همراه، فداکار و صبور. سرکار خانم زهرا رحیمی، که مثل خود او در رژیم پیشین زندان کشید، و با سه پسر یکی بهتر از دیگری. قدیانی نه با بیگانگان سر و سری دارد و نه اساسا به دخالت‌های دولت‌های بزرگ دل بسته است. خشونت را نمی‌پسندد و برای خود هیچ نمی‌خواهد. برای استقامت جانانه مهندس موسوی ارزش ویژه قائل است و از دیگر محصوران عزیز، آقای کروبی و خانم رهنورد به نیکی یاد می‌کند.

▫️قدیانی گرامی جز آبادی و سربلندی ایران و آزادی و رفاه ایرانیان خواستی ندارد. به راستی چرا باید چنین شخص خدوم، وارسته، فهیم، شجاع، صادق و خوش‌نامی که عمری به راستی و پرهیزگاری سپری کرده است، در کهنسالی و با بیماری‌های متعدد در زندان به سر برد؟ حاکمیت از حبس غیرقانونی او تاکنون چه نتیجه‌ای گرفته است، جز آن‌که ترس و بی‌منطقی خود را بیشتر به نمایش بگذارد، در افکار عمومی منزوی‌تر شود، بر نفوذ کلام قدیانی بیافزاید و نامش را بلندآوازه‌تر کند؟

۲۸ فروردین ۱۴۰۴
*کانال فردای بهتر [تیتر از کلمه]
@kaleme
▫️پس از پذیرش اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، شعبه هم‌عرض حبس آقای ⁧سعید مدنی⁩ بابت تشکیل گروه را از هشت سال به چهار سال کاهش داد. ایشان هم‌اکنون بر خلاف قانون در زندان دماوند تحمل حبس‌ می‌کنند.

✍️ مصطفی نیلی
وکیل سعید مدنی
شبکه ایکس
@kaleme
🔴 این «وفاق» بیشتر شبیه یک شوخی است!

🎙مرتضی الویری

🔺اکنون که به گذشته می‌نگرم، از خودم می‌پرسم که با آگاهی از این‌که تا ساختارها تغییر نکنند، تغییر مدیران تأثیری نخواهد داشت، چرا مردم را به مشارکت تشویق کردم؟ این پرسش همچنان برای من مطرح است، زیرا گمان می‌کنم اگر مردم ببینند که تغییرات خاصی رخ نمی‌دهد، امیدشان به یأس تبدیل خواهد شد. اکنون نیز، درحالی‌که احساس می‌کنم ناترازی‌ها بیشتر شده و نارضایتی مردم افزایش‌یافته است، اما نمی‌توان آقای پزشکیان را مقصر اصلی دانست. البته، ممکن است ایشان در برخی موارد عملکرد بهتری می‌داشت. به‌عنوان‌مثال، بحث «وفاق» که ایشان مطرح کردند، به نظر من ناقص، نارسا و ناکافی بوده است. وفاق زمانی معنا پیدا می‌کند که بتوانیم با مردم، به‌ویژه آن ۶۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند، آشتی کنیم و آنان احساس کنند که بخشی از این وفاق هستند. این‌که چند نفر با گرایش اصول‌گرایی را در کابینه و استانداری منصوب کنیم و آن را وفاق بنامیم، بیشتر شبیه یک شوخی است.

🔺از مسائل کلیدی در اصلاحات ساختاری کشور نیز همین مسأله نمایندگی مجلس است. در حال حاضر، مجلس شورای اسلامی به طور میانگین تنها نماینده ۲۰ تا ۲۵ درصد از مردم کشور است، درحالی‌که حدود ۷۵ درصد از جامعه احساس نمی‌کنند که این نهاد، نماینده واقعی آن‌هاست. در یک نظام مردم‌سالار، حضور نمایندگان واقعی مردم ضروری است تا دموکراسی معنا و اثرگذاری واقعی داشته باشد. به همین دلیل، یکی از اصلاحات ساختاری مهم، تعیین تکلیف مجلس است. از نظر من، حتی در چارچوب قانون اساسی فعلی نیز می‌توان این مسئله را حل کرد. طبق بند ۷ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، یکی از وظایف رهبری، حل معضلات نظام با مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام است؛ بنابراین، مجمع تشخیص مصلحت می‌تواند مجلس کنونی را که نماینده واقعی مردم نیست، به‌عنوان یک معضل اساسی نظام تلقی کند و درخواست انحلال آن را ارائه دهد. در ادامه، با برگزاری یک انتخابات آزاد و بدون نظارت استصوابی، نمایندگان واقعی مردم می‌توانند در مجلس حضور پیدا کنند. می‌دانم که چنین پیشنهادهایی ممکن است برای برخی افراد غیرمنتظره یا رادیکال به نظر برسد، اما اگر واقعاً قصد داریم مشکلات و بحران‌های بزرگی را که با آن‌ها روبه‌رو هستیم حل کنیم، این کار با ساختار فعلی مجلس امکان‌پذیر نخواهد بود.

🔺در عین اینکه رفع حصر کروبی را اقدامی مفید می‌دانم… اما سطح انتظارات فراتر از این اقدامات است. تعجب‌آور است که پس از سال‌ها، افرادی مانند میرحسین موسوی و مهدی کروبی همچنان در حصر باقی‌مانده‌اند و تصمیم‌گیری درباره آن‌ها به‌کندی و به‌صورت قطره‌چکانی انجام می‌شود. این روند، منطقی و قابل‌قبول نیست. همچنین، چهره‌هایی همچون مصطفی تاج‌زاده و سعید مدنی که سرمایه‌های انسانی کشور محسوب می‌شوند، در زندان به سر می‌برند، درحالی‌که بسیاری از نیروهای توانمند دیگر یا کشور را ترک کرده‌اند یا در اندیشه مهاجرت هستند.

📎منبع و متن کامل
@kaleme
Repost qilingan:
استودیو پات avatar
استودیو پات
🔴 مذاکره یا قله‌های تباهی!؟


🎙️ محمدتقی اکبرنژاد در گفتگو با حسین رزاق/پارت دوم


❎در  برنامه #امکان
✅ #استودیو_پات


🔗فیلم کامل را در کانال یوتیوب ما ببینید


📌 #استودیو_پات را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:


🔗کانال اینستاگرام

🔗کانال یوتیوب

🔗کانال ایکس (توئیتر)  


@studio_patt
🔴 حاکمان که مدام دم از قانون می‌زنند خود بزرگترین ناقضان قوانین‌اند

فراخوان
حمایت فعالان صنفی معلمان از  مصطفی مهر آیین


🔺سرزمین ما اکنون بیش از همه، رنجی کثیر از بی‌عدالتی و بی‌خردی و نگرش قرون وسطایی حاکم متحمل می‌شود و هزینه‌های گزاف این کج‌اندیشی‌ها و ناراستی‌ها را  می‌پردازد؛ چرا که خردمندان، مهجورانِ محذوفِ زمانه شده‌اند و بی‌خردانِ ظالمِ عدل ستیز، همچنان به رغم این حجم از نارضایتی گسترده، فاجعه از پی فاجعه می‌آفرینند.

🔺استاد ارجمند مصطفی مهرآیین به انحای مختلف و به صورت مستمر در این سالها این حکمرانی ناکار آمد را نشانه گرفته و حاکمان را پیوسته به بازگشت به خردوزی و عدل و روشنی و نگاه داشتن حرمت ذاتی انسان و حقوق شهروندان این سرزمین، دعوت نموده و انذارهای لازم را از ناشنیدن این امر خطیر در حکمرانی، ارائه داده است و در این مسیر، همگان را به مسئولیت‌پذیری سوق داده است.

🔺ما جمعی از معلمان، بر خود واجب می‌دانیم در کنار این آموزگار راستین و شریف جامعه باشیم و ضمن حمایت از او، به پرونده‌سازی علیه او که صدای بلند حق‌خواهی است، معترض شویم. حاکمان این سرزمین که مدام دم از قانون می‌زنند خود بزرگترین ناقضان قوانین موجود هستند. احضار شهروندان صرفا به خاطر اظهار نظر برخلاف اصل ۲۳ قانون اساسی موجود و مصداق تفتیش عقاید است و با حاکم بودن چنین بینشی، مهر آیین  به جای آسودگی شخصی، راه پرمخاطره‌ی اندیشیدن و آگاه‌سازی را برگزیده و به همگنان آموخته است.

📎متن کامل و صفحه‌ای برای امضا

@kaleme
مصطفی نیلی، وکیل دادگستری از ابلاغ دادنامه ابطال پروانه وکالت محمد نجفی در زندان اوین
خبر داده است


▫️ابطال پروانه وکالت وکیل توسط نهادهای حکومتی نقض آشکار اصول مربوط به استقلال و آزادی‌های حرفه‌ای است. سرکوب وکلای منتقد هم کانون‌های وکلا را بی‌حیثیت می‌کند، هم اعتبار نهادهای حکومتی را مخدوش می‌کند. اعدام حرفه‌ای وکیل، آن‌هم توسط نهادهای قدرت یعنی بی‌پناهی و ناامیدی بیشتر مردم.

✍️ علی اکبر گرجی حقوقدان
شبکه ایکس
@kaleme

Rekordlar

15.02.202515:18
51.1KObunachilar
28.02.202518:01
786Iqtiboslar indeksi
08.03.202513:43
14KBitta post qamrovi
08.03.202513:43
14KReklama posti qamrovi
06.03.202520:50
3.32%ER
18.03.202523:59
21.44%ERR

Rivojlanish

Obunachilar
Iqtibos indeksi
1 ta post qamrovi
Reklama posti qamrovi
ER
ERR
СІЧ '25ЛЮТ '25БЕР '25КВІТ '25

سایت خبری-تحلیلی کلمه mashhur postlari

05.04.202510:16
نخستین بیانیه کروبی پس از رفع حصر

🔴 همچون گذشته خود را متعهد می‌دانم که در دفاع از حقوق یکایک مردم، فارغ از نگاه و باورشان، زبان در کام نگیرم

باسمه تعالی
مردم شریف ایران

▫️همانطور که می‌دانید از اواخر بهمن ماه سال ۱۳۸۹ در حصری قرار گرفتم که حکم به محرومیت و مجازات آن نه بر اساس قانون و تصمیم محکمه‌ای صالح، بلکه صرفا بر مبنای اراده صاحب قدرت اعمال و اجرا شد. درخواست محاکمه‌ی علنی‌ام در مرجع ذی‌صلاح قانونی که بارها مطرح و بر آن مصر بودم هم اجابت نشد تا اینکه مدتی پیش سخن از رفع حصر اینجانب به میان آمد.

▫️در پاسخ به تلاش رؤسای محترم قوه مجریه و قضاییه در پایان دادن به این رفتار غیرقانونی، ضمن تشکر از پیگیری آنان به اطلاع‌ رساندم که اینجانب و مهندس موسوی در یک پرونده و مطابق یک دستور غیرقانونی که مغایر اصول متعدد قانون اساسی از جمله اصل قانونی بودن جرایم و مجازات‌هاست، محصور و از حقوق قانونی‌مان محروم گشته‌ایم.

▫️تاکید کردم با آنکه آزادی را حق طبیعی‌ام می‌دانم اما ترجیح می‌دهم همانطور که در یک‌روز به حصر رفتیم، به اتفاق از حصر خارج شویم. مدتی موضوع مسکوت ماند تا اینکه در آستانه نوروز از تصمیم مقامات امنیتی مبنی بر ترک نیروهایشان از منزل‌مان در بیستم فروردین ماه سال جاری مطلع شدم. ان‌شاالله به زودی هم شاهد پایان حصر دوست و برادر عزیزم مهندس موسوی و همسر گرامی‌شان خانم دکتر رهنورد باشیم.

▫️آزادی موهبتی‌ست الهی‌ اما برای من آزادی زمانی معنی پیدا می‌کند که نگرش‌های مستبدانه جمعی تشنه قدرت و ثروت برای همیشه از این کشور رخت ببندد و در عمل شاهد حاکمیت مردم بر سرنوشت‌شان باشیم و میزان به معنای واقعی در همه‌ی امور رای ملت باشد.

▫️خروج اینجانب از حصر همزمان شده با ابر بحرانی که ملک و ملت را در همه‌ی ابعاد گرفتار و کشور را تا آستانه ورشکستگی و جنگی ویران‌گر پیش برده است. به باور من ریشه بخش مهمی از این ابر بحران را باید در همان پروژه‌ی جمهوریت‌زدایی حاکمیت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ جستجو کرد‌. در آن سال شورای نگهبان، سپاه و بسیج برای استقرار آنچه معجزه هزاره می‌نامیدند‌ در روند انتخابات تخلف و تقلب کردند. در همان زمان من در نامه‌ای سرگشاده نسبت به این انحراف مهلک که هدایت آن در کانون اصلی قدرت شکل گرفته بود، صریح و شفاف هشدار دادم اما متاسفانه نبود گوش شنوا و در سال ۱۳۸۸ تشت رسوایی‌ چنین رویکردی چنان بر زمین افتاد که شاهد خروش و اعتراض میلیونی مردم در اعاده حق رای‌شان بودیم.

▫️در آن سال من با آگاهی از مسائل درون حکومت به میدان آمده بودم، از موانع و مشکلات گفتم و ایستادگی در مقابل این جریان فاسد و خطرناک را در ردیف جهاد فی‌سبیل‌الله دانستم. از تهدیدها، تهمت‌ها، ناسزاها، آزارها، ضرب‌وشتم در خیابان و تخریب خانه و کاشانه‌ام به‌دست جمعی از اراذل نهراسیدم و با روی باز حصر بی‌ضابطه را تحمل کردم.

▫️با تبعید، زندان و محدودیت بیگانه نبوده و نیستم، آن‌چنان‌که در جوانی زندان و شکنجه‌های ساواک پهلوی مرا از میدان به در نکرد و در میانسالی مسند صدارت و قدرت چشمانم را کور نکرد و در سالمندی توهین، حرمت‌شکنی، فشار و سپس حصر طویل المدت موجب سکوتم نشد. من همچون گذشته خود را متعهد می‌دانم که در دفاع از حقوق یکایک مردم، فارغ از نگاه و باورشان، زبان در کام نگیرم و از حقوق شرعی و قانونی و آزادی‌های مشروع آنان دفاع کنم. خدا را هم گواه می‌گیرم که دفاع از حقوق آحاد مردم را وظیفه شرعی و ملی‌ام می‌دانم چراکه بر این باورم که ایران متعلق به همه‌ی ایرانیان است.

▫️آزادی بی‌قید و شرط زندانیان سیاسی به خصوص زنان در بند از هر مرام و مسلکی که باشند را مطالبه به حقی‌ می‌دانم که ان‌شاالله از همین امروز پیگیر آن خواهم بود.

▫️مهدی کروبی خود را بنده خدا، فرزند ایران و سرباز کوچک ملّت، مدیون به شهدای انقلاب و جنگ می‌داند که تا پایان عمر متعهد است در راستای عزت و سربلندی ایران و تحقق حاکمیت مردم بر سرنوشت‌شان تلاش کند و در این مسیر آنچه را خیر و صلاح کشور مطابق منافع ملی می‌داند با زبانی صریح بگوید، اگرچه به مذاق برخی خوش نیاید. در پایان هم وظیفه دارم از همه کسانی‌که در این سال‌ها به طرق مختلف محصورین را مورد حمایت و محبت خود قرار دادند، تشکر و قدردانی کنم.

والسلام
مهدی کروبی
۱۶ فروردین ۱۴۰۴

@kaleme
14.04.202507:17
🔴 راه همین است، دیگر هیچ

✍️ کلمه - عبدالله ناصری

▫️از خرداد ۱۳۶۸ که رهبر دوم به قدرت مطلق رسید، خود را رهبر “استاده" نامید. در ابتدا این داوری درست می‌نمود که “رهبر فقید نشسته حکم می‌راند” ولی هر چه جلو آمدیم معنای آن جمله درست‌تر شد، یعنی دخالت در همه امور کشورداری از تعیین وزیر تا مدیرکل و سردبیر روزنامه. خدا به دوست شفیق عزیزمان-احمد آقا ستاری- سلامتی دهد که از نخستین قربانیان آن جاه‌طلبی بود یا مرحوم احمد جان بورقانی که وقتی در دیدار خصوصی (همراه احمد مسجدجامعی وزیر وقت ارشاد) از عضویتش در شورای عالی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفتم چهره برافروخت. این خاطره را هم نقل کنم که یکی از پیشنهادهای آقای محمد خاتمی برای تصدی وزارت اطلاعات در سال ۷۶، مرحوم هادی مروی بود، مردی که برای ترویج مرجعیت علی خامنه‌ای فعال بود ( البته بعدا پشیمان و مستبصر شد). رهبر نپذیرفت و گفته بود او روضه‌خوان خوبی است.

▫️این‌ها را نوشتم تا تأکید کنم بعد از شکست‌اش در جنبش دوم خرداد، او (رهبر) همه امور را به دست گرفت و همه‌کاره حکومت شد. علی خامنه‌ای بعد از جنبش سبز بارها تأکید کرد چهار خط قرمز دارد: رابطه با آمریکا، حجاب، شورای نگهبان و حصر سبز. حصر با آزادی شیخ مجاهد- آقای کروبی- معلق شد. حجاب اجباری با انقلاب “زن، زندگی، آزادی” هو و هوا. و به نظرم با مشارکت‌های انتخاباتی مفتضح، شورای نگهبان هم در محاق شد. شبح آمریکا هم پس از سال‌ها که به قول عرب‌ها “معدلجه” (ایدئولوژیک) بود، با آمدن دوباره دونالد ترامپ سیاه‌تر شد.

▫️اشتباه راهبردی ولی فقیه این بود که نخواست فهم کند که “جهان شورای نگهبان دارد”. جنتی شورای نگهبان جهان، رئیس جمهور آمریکا است. بدشانسی رهبر حکومت این است که رئیس “ش ن” جهان، اکنون ترامپ است. او با زوری که دارد صلاحیت علی خامنه‌ای را در داشتن اورانیوم بالا و موشک دوربرد احراز نکرده و این امری بدیهی است.

▫️ظاهرا تقدیر الهی هم همین است که «از برای هر جبار، جباری هست» مردم ایران پذیرفته‌اند این آخرین تصمیم رهبر است که باید مذاکره کند با آمریکا. تصمیم در این‌باره، دوگانه نیست، یگانه است. رهبر مجبور شده که مذاکره کند. راه پس و پیش ندارد. رهبر ایستاده! خود وسط گفتگوهاست. سخت است که از تسلیم رهبر در برابر ظالم دیگری بگویم، ولی حیله‌ای برای مردم جز این نیست. رهبر ستمگر ابرمتوهم مغرور، طوری عمل کرده که خدا صلاح را جز بر نزول “استدراج" نداند.

▫️نتیجه مذاکره خامنه‌ای و ترامپ هر چه باشد، جز خرسندی و تقویت اراده مردم برای گذار از جمهوری اسلامی نخواهد بود. قبول ندارم که رفع معضل‌ها با ترامپ، سرکوبی اجتماعی در ایران را تشدید خواهد کرد. پاره‌گی‌های حکومت وسیع شده است. این که رئیس جمهور در برابر اجرای قانون مهمل حجاب، تهدیدکنان مقاومت می‌کند، خبر خوبی است. رهبر حکومت ضعیف‌تر و تنهاتر از همیشه است. "الحمدلله رب العالمين ". با پوزش از استاد شعر، شفیعی کدکنی: «باید بچشد عذاب تنهایی را, مردی که ز عصر خود فروتر باشد»

▫️قبلا نوشته‌ام: “اکنون وقت خوش خیابان است.” به هر بهانه‌ای. با عزیز محبوس ظلم -آقا مصطفی تاجزاده- همدل هستم که آرامش فعلی مردم، از هارت و پورت حاکمان نیست. ولی باور دارم سال جاری، به رغم سختی‌های شدیدتر، خوشی‌های غیرمترقبه نیز خواهد داشت.

@kaleme
10.04.202506:30
🔴 خواب آشفته هسته‌ای

✍️ مصطفی تاج‌زاده
زندان اوین

▫️یکم. چند ماه پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل و صلح با صدام، مرحوم هاشمی در مصاحبه با محمدجواد مظفر گفت با اطلاعات و تجربیات امروز، شاید می‌توانستیم مانع وقوع جنگ شویم.

▫️دوم. او در سال‌های بعد در جواب تهدید‌های کاخ سفید چند بار اعلام کرد اگر آمریکا به کشورمان حمله کند، ایران را ویتنام دیگری می‌کنیم. من در نقد این سخن نوشتم وظیفه حکومت آن است که مانع تهاجم نظامی آمریکا به ایران شود و نه این‌که در فکر تبدیل ایران به ویتنام دوم باشد. تا آن‌جا که به‌یاد دارم وی دیگر آن گزاره را تکرار نکرد.

▫️سوم. راه این که ایران گرفتار تحریم‌های الزام‌آور جهانی نشود، این نبود که مسولان لاف زنند که نفت ایران جایگزین ندارد، تنگه هرمز را می‌بندیم، بهای نفت به ۲۵۰ دلار در هر بشکه می‌رسد و جمهوری اسلامی غرب را متقابلا تحریم می‌کند! آنان‌ باید می‌دانستند تحریم‌های نفتی، بانکی و ... حتی اگر نتواند شیرازه اقتصاد ایران را کاملا از هم بپاشد، می‌تواند قیمت ارز، طلا و کالا‌های مورد نیاز مردم را چند برابر کند، حال آن‌که زیان‌های این تحریم‌ها برای غرب و آمریکا در حدی نخواهد بود که به اقتصاد آنها لطمه جدی بزند. روش صحیح و موثر آن بود که نگذارند پرونده ایران به شورای امنیت برود که متاسفانه رفت و مانع صدور قطعنامه‌های تحریم شوند که متاسفانه نشدند!

▫️چهارم. در صورت درگیری نظامی، مانند ماجرای تلخ تحریم‌ها، ملت ایران بیشترین آسیب‌ها را می‌بیند، حتی اگر ضربات طرفین به یکدیگر مساوی باشد. دقت شود که به علت بی‌درایتی رهبر و بی‌کفایتی دولت‌ها در ۱۴ سال تحریم‌های نفتی و بانکی، ایرانیان اکنون برای ۷ سال پیاپی تورم ۴۰ درصدی را تحمل می‌کنند که به اعتراف محمدرضا باهنر در ۱۰۰ سال گذشته بی‌سابقه است. با حمله احتمالی آمریکا یا اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای کشورمان و عکس‌العمل جمهوری اسلامی معلوم نيست گرانی و رکود چه رکورد‌های تازه‌ای را ثبت کند و بی‌برقی، بی‌آبی، بی‌گازی و احتمالا بی‌بنزینی چه بلایی بر سر ملت می‌آورد. با تهدید متقابل نمی‌توان جنگ را منتفی کرد. شیوه موثر اتخاذ دیپلماسی خردمندانه و جلب رضایت و مشارکت ملت در مدیریت کشور است. مسیر درست تکیه بر خرد جمعی است که در یک گفت‌وگوی ملی شکل گیرد.

▫️پنجم. به آقای خامنه‌ای باید تفهیم کرد که هیمنه حکومت و ترس مردم هر دو ریخته است. اگر شهروندان تاکنون خویشتنداری کرده و اعتراضات خیابانی نکرده‌اند، به علت هارت و پورت مقامات نیست. از بی‌دولتی و هرج‌ومرج هراس دارند. ضمن آنکه هنوز کاملا ناامید نشده‌اند که رهبر برای حفظ نظام هم که شده، خردورزی پیشه کند، خطیربودن شرایط را دریابد و هستی کشور را به بهای هسته‌ای به مخاطره نیافکند. یعنی پیش از آن‌که دیر شود از عقل جمعی مدد گیرد و راه‌حلی بیابد.

▫️ششم. تحریم‌ها و انزوای کنونی محصول اشتباهات استراتژیک رهبری است. نباید اجازه داد او یا منصوبانش خطای راهبردی دیگری را مرتکب شوند و با تهدید به ساخت سلاح هسته‌ای در چنین موقعیت شکننده‌ای، اروپا، روسیه، چین، هند، ژاپن، ترکیه و ... را، با وجود اختلافات اخیرشان با ترامپ، با او همراه کنند؛ به گونه‌ای که آن‌ها از شدت عمل واشنگتن برای جلوگیری از ورود جمهوری اسلامی به باشگاه کشور‌های دارای سلاح اتمی پشتیبانی نمایند.

▫️هفتم. رهبر می‌گفت جنگ نمی‌شود، اما به موشک باران متقابل با نتانیاهو رسید. اگر وعده صادق ۳ اجرا می‌شد، بعید نبود ابعاد درگیری غیرقابل کنترل شود و به جنگی تمام عیار منجر شود. ادعای دیگرش آن بود که مذاکره نمی‌کنیم، اما با ارسال نامه، وارد گفت و گوی مکتوب با ترامپ شد و اکنون به مذاکره غیرمستقیم تن داده است. حال که پیشگویی‌های پیامبرگونه رهبر یکی پس از دیگری غلط از آب درآمده‌اند، وقت آن است که با روش‌های مدنی وی را مجبور کنیم دست از توهم بردارد، به لجاجت پایان دهد، از تهدیدکردن مردم معترض بپرهیزد، بساط حبس و حصر منتقدان خود را برچیند، تغییرات مورد نظر اکثریت ملت را به رسمیت بشناسد، به خواست آن‌ها تمکین کند، جنگ‌طلبان و کاسبان تحریم را از خود براند و در جهت لغو تحریم‌ها و دورکردن شبح جنگ از آسمان ایران بکوشد.

۲۰ فروردین ۱۴۰۴

*کانال فردای بهتر
@kaleme
09.04.202506:30
🔴 نامه‌ای از دل ویرانه به ویرانگر

✍️ مهدی محمودیان
زندان اوین

▫️به نام خدا
آقای خامنه‌ای؛
می‌دانم این نامه را نمی‌خوانید؛ نه از سر بی‌خبری، بلکه از سر بی‌نیازی. کسی که خود را صاحب سرنوشت یک ملت می‌داند، چه نیازی به شنیدن صدای همان مردمی دارد که زیر سایه‌اش له شده‌اند؟ اما این بازهم این نامه را برای  می‌نویسم؛ برای فرزندان‌مان که شاید روزی بخواهند بدانند چرا کشورشان دیگر "ایران" نیست، چرا دیگر «ملت»ی نیست، چرا مرزی نمانده، و چه کسی از همه بیشتر در این فاجعه سهم داشته است.

▫️سال‌هاست در مسیر سقوط ملی، فرهنگی و اقتصادی، با شتاب پیش می‌رویم و شما نه‌تنها ترمز این حرکت نبوده‌اید، بلکه در نقش موتور محرک آن ظاهر شده‌اید. هر تصمیم شما، هر لجاجت، هر خطبه، هر انتصاب و هر سرکوب، گامی بوده‌ است به‌سوی فروپاشی.

▫️در جهان پرمخاطره امروز، کشوری که در داخل فاقد انسجام و در خارج فاقد عقلانیت است، به‌راحتی می‌تواند به میدان جنگ و تجزیه بدل شود. بی‌ثباتی منطقه‌ای، خطر حمله نظامی، تحریم‌های فرساینده، سرکوب‌های داخلی و نفرت انباشته‌شده در دل میلیون‌ها جوان، امروز ایران را به لبه پرتگاه رسانده است. این فقط هشدار نیست، واقعیت روزمره است.

▫️شما با بستن راه‌های اصلاح، طرد همه‌ی نخبگان، سرکوب جامعه مدنی، تحقیر اقوام و مذاهب، حذف جمهوریت و بی‌اعتنایی به قانون اساسی حتی در حد صوری، ایران را به جایی رسانده‌اید که دیگر نه تنها مردم، بلکه ستون‌های اصلی نظام نیز احساس امنیت نمی‌کنند. شما ایران را از پشت‌بام مشروعیت، انداخته‌اید در کوچه‌های بی‌اعتمادی و نفرت.

▫️وضعیت امروز، دیگر فقط سرکوب یک اعتراض یا نارضایتی سیاسی نیست. شما با تصمیمات‌تان در این سال‌ها، استان را علیه استان، قوم را علیه قوم، و شهروند را علیه شهروند قرار داده‌اید. اگر جنگی در بگیرد، دشمن نیازی به حمله از بیرون ندارد؛ شما بذر نفرت را در دل‌ها کاشته‌اید و این سرزمین، خود به خود از درون متلاشی خواهد شد.

▫️از سیستان و بلوچستان تا خوزستان، از کردستان تا آذربایجان، سیاست‌های تبعیض‌آمیز شما، احساس بیگانگی را در دل میلیون‌ها ایرانی کاشته است. امروز اگر کشوری به ایران حمله کند، از کدام ملت متحد انتظار دفاع دارید؟ از مردمی که فرزندان‌شان را اعدام کرده‌اید؟ از اقوامی که زبان‌شان را ممنوع کرده‌اید؟ از نسل جوانی که تنها راه نجات را در فرار از ایران می‌بیند؟ شما همه پل‌ها را پشت‌سرتان خراب کرده‌اید. نسل ما را در راه تابخردانه لجوجانه نابود کردید، اما شاید هنوز برای فرزندان ما امیدی باقی مانده باشد؛ به شرط آن‌که بیش از این، ایران قربانی لجاجت، نخوت و توهمات ابدی بودن شما نشود.

▫️امروز نه «برجام» نجات‌مان می‌دهد، نه «مذاکره» و نه «اقتدار» موهومی که در ذهن شماست. تنها چیزی که می‌تواند ایران را نجات دهد، عقب‌نشینی بی‌قید و شرط شما از تمام قدرت، واگذاری آن به مردم، و پذیرش این واقعیت است که هیچ‌کس جاودانه نیست، حتی اگر هزاران سپاهی و قاضی و خطیب، هر روز عکس شما را در ادارات آویزان کنند. وگرنه آن‌چه باقی خواهد ماند، نه نظام شماست، نه حتی کشور ما؛ تنها یک ویرانه‌ی تلخ از خاطره‌ی ملتی که زمانی نامش ایران بود.

۱۸ فروردین ۱۴۰۴

@kaleme
28.03.202507:30
🔴 امسال، سال خیابان است

✍️ کلمه - عبدالله ناصری

▫️خانم “روت بن گیات” تاریخدان آمریکایی در کتابش با عنوان “مردان قدرت‌طلب چگونه ظهور می‌کنند، چرا موفق می‌شوند و چگونه سقوط می‌کنند” معتقد است مردان قدرت طلب مثل برلوسکونی، پوتین و (خامنه‌ای) که جز بحران برای مردمان خود چیزی ندارند و با فساد و سانسور و بی توجه به رفاه عمومی جز طمع خود را سیر نمی‌کنند، فقط دموکراسی را نابود می‌کنند. خانم “روت” می‌نویسد چگونگی مبارزه با ظهور این افراد خودکامه یکی از مهمترین مسائل عصر ماست. البته این خانم نسخه عملی هم ارائه می‌کند. “در این حکومت‌ها سریع‌ترین راهی که به مرگ مستبد منتهی می‌شود این است که دست داشتن او را در‌ فساد آشکار کنید.”.

▫️روت گیات در وصف حاکم اقتدارگرا بر این باور است: “برای چنین حاکمی، تحول جمعی که عظمت کشور را به ارمغان می‌آورد، اجرای آداب و مناسک است. مثل سلام “هایل هیتلر” که فراگیر شد.”رهبر جمهوری اسلامی هم دلش می‌خواست “سلام فرمانده” چنین جایگاهی را داشته باشد. او هیچ وقت در دیالکتیک عرف و شرع و یا ملیت و مذهب نتوانسته بین آن دو را جمع کند، در حالی که برای انسان خردمند این کار خیلی آسان است.

▫️آقای خامنه ای در این حوزه، مردم ایران را مجبور به “شرع‌محوری” کرده که ملت هم دائما مقاومت کرده‌اند ولی هزینه هم داده‌اند. به قول شفیعی کدکنی: «ای میهنی که در تو به خواری | مثل اسیر جنگی یک عمر زیستیم | زین گونه زیستیم و هِق‌هِق گریستیم.» نوروز امسال که حتی رهبر در پیام سال نو از سر لجاجت و یا جهل مقدس به مردم ایران تبریک نگفت، و محدودیت‌های شدید ملت از ابراز شادی، پهنه‌های تاریخی و طبیعی کشور به تسخیر “ملت شاد” در آمد و به رغم ممانعت حکومت، رقص و خوشی کردند. پاسارگاد، تخت جمشید، حافظیه، سعدیه، مقبره خیام و فردوسی شکوه حضور ایرانیان را ثبت کرد.

▫️ایرانیان شریف مقیم انیران هم جای خود را داشتند. این اولین “شکوه حضور” ایرانیان در نوروز پس از انقلاب ۵۷ بود که نشانه نوعی جدید از “مقاومت مدنی” بود. نه از عظمت “شبهای قدر” کاسته شد و بودند بسیاری از مردم ایران هم روز “نو” را بزرگ داشتند و هم شب “قدر” را تکریم و تعزیت کردند. نافرمانی مدنی نوروز امسال نشان داد “حضور خیابانی” مردم آسان‌تر از ذهنیت ماست. به عنوان یک تحلیلگر تاریخدان، و با توجه به شرایط بسیار لغزنده‌ی حکومت و ترس و لرز شدیدی که رئیس حکومت را در آغوش گرفته به حدی که دیگر پرچم آمریکا را در نهان‌خانه موشکی خود زیر پا نمی‌گذارد باید وسعت “نافرمانی مدنی” را گسترش داد؛ نافرمانی با تمرکز بر نفی حکومت دینی.

▫️به عنوان یک تحریم‌کننده‌ی انتخابات، منطقا هیچ توقعی از دولت چهاردهم ندارم، مگر فریاد مظلومی را پژواک شده‌ام. ولی باور دارم فرصت پیش‌آمده “دوگانه‌گی حکومت” که اگر رئیس دولت بیشتر هوشمندی کند نمایان‌تر خواهد شد به نفع اکثریت ملت است. باور عمیق دارم سال ۱۴۰۴ سخت‌تر و پرحادثه‌تر از سال گذشته خواهد بود ولی همانقدر امیدوارم با حضور خیابانی مردم، به ویژه انقلابیون “زن، زندگی، آزادی” به گذار از ولایت فقیه نزدیک‌تر خواهیم شد.

@kaleme
🔴 سقوط خودکامه؛
چه پیش برود چه پس!

✍️ ابوالفضل قدیانی
زندان اوین

پس از خیمه شب بازی انتخابات تیرماه ۱۴۰۳ که علی خامنه‌ای خودکامه قدرت‌پرست ایران سناریوی آن را دیکته کرده بود جماعت صندوق‌محور هم اجرای این سناریو را عهده‌دار شدند و جهد بلیغی به کار بردند که با انواع و اقسام تحلیل‌بافی‌ها و ایجاد هراس کاذب در بین ملت از رقیب پزشکیان، شاید بتوانند مردم را مجاب کنند و به پای صندوق‌های رأی بیاورند و این انتخابات نمایشی فرمایشی را به افکار عمومی ایران و جهان بفروشند و سرخوش از این پیروزی شادی کنند و شکست تحریم ملی را نظاره‌گر باشند؛ اما مردم با پاسخ قاطع تحریم اعلام کردند که فریب خیمه شب بازی انتصابات نمایشی فرمایشی را نمی‌خورند.

روشن است که در بنیاد این مدعا چه مکر سرد و رسوائی نهفته است. انگار بازیچه‌ای در دست علی خامنه‌ای مکار، صاحب اختیار اولین و آخرین است که این چنین معرکه‌ای از"لولو" را بر پا کرده بودند...

📎متن کامل
@kaleme
همنشینی هلال ماه نو و دماوند
‏ یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴

📷 مجید قهرودی
شبکه ایکس
@kaleme
▫️پانزده سال پیش؛
میرحسین موسوی
بیانیه شانزدهم
۱۵ آذر ۱۳۸۸

🔺در سند چشم‌انداز بیست ‌ساله آمده است که ایران باید در سال ۱۴۰۴ قدرت اول منطقه باشد. آیا قرار است در آن سال ما به منطقه و جهان راست بگوییم که قدرت بزرگی هستیم یا دروغ بگوییم؟ ‌آیا قرار است در حالی که هنوز بزرگ نشده‌ایم لباس‌های بزرگ بپوشیم تا عظیم به نظر برسیم؟ آیا قرار است در سطح کشورهای منطقه طرح‌های عمرانی نیمه‌کاره افتتاح کنیم، یا سفرهای شکست‌خورده‌مان را با امدادهای رسانه‌ای پیروزی بنامیم، یا خود را کانون دائمی جنجال‌ها قرار دهیم، یا با تحقیر دیگران و توهین به آنان ادعای عظمت کنیم؟ یا قرار است واقعا قدرتمند باشیم؟ این سوال را از آنجا می‌پرسم که یک کشور تنها زمانی بزرگ است که ملتی بزرگ داشته باشد…

@kaleme
▫️ملاقات دو دیپلمات بلندپایه برای مذاکرات غیرمستقیم! یعنی تبدیل امری عادی و ضروری به ادعایی مضحک و معضلی پیچیده. مناقشه در مورد مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات، نشان می‌دهد چگونه ایران و ایرانیان اسیر سخنان و‌ مواضع بیهوده و فرافکنی‌های مستمر رهبری خودشیفته و غیرپاسخگو هستند.

✍️ اردشیر امیرارجمند
شبکه ایکس
@kaleme
17.04.202508:45
🔴 شیر پیر خستگی‌ناپذیر
درباره ابوالفضل قدیانی

✍🏻 مصطفی تاج‌زاده
زندان اوین

▫️معرفی یکی از هم‌بندیان این بار اختصاص دارد به استبدادستیزی نستوه که اسم او در تاریخ جنبش‌های آزادیخواهانه ملت ایران به یاد خواهد ماند؛ ابوالفضل قدیانی.

▫️شیر پیر خستگی‌ناپذیری که دو بار در رژیم گذشته در سال‌های ۱۳۵۱ و ۱۳۵۵ به بند کشیده شد. بار دوم ابتدا به حبس ابد و سپس در دادگاه‌ تجدیدنظر به ۱۰ سال زندان محکوم گردید. در دوران آقای خامنه‌ای نیز به جرم مخالفت صریح با رویکرد فقرگستر، فسادپرور و سرکوبگر رهبر دو بار دیگر در سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۴۰۳ به زندان اقتاد. او تاکنون نزدیک به ۱۰ سال از عمر شریف خود را در زندان سپری کرده است. عبرت‌آموز اینکه پزشکی قانونی چندبار حکم به عدم تحمل کیفر آقای قدیانی داده است، اما دم‌ودستگاه ولایت فقیهی، از رهبر تا مقامات قضایی و بازجوها، بی توجه به ضوابط قانونی، او را همچنان در حبس نگه داشته‌اند. آنان نه به عواقب قانون‌شکنی خود درباره مبارزی ۸۰ ساله می‌اندیشند و نه می‌فهمند که غل‌وزنجیر قادر به ساکت و منفعل‌کردن قدیانی نیست و او با جسم رنجور، اما عزم استوارش لحظه‌ای از روشنگری و افشای ظلم غافل نمی‌شود و در زندان و بیرون آن چونان شمع بر پیرامونش نور می‌افکند.

▫️قدیانی چنان خوش‌روحیه است که هر وقت عزیزی با اشاره به سن و بیماری‌های او بر تصمیم نابخردانه حاکمیت تاسف می‌خورد، به شوخی می‌گوید من هنوز عضو شاخه جوانان سازمان مجاهدین انقلاب هستم! و به راستی که هنوز شور شباب را دارد و همچون یک جوان آرمانخواه، پای استقلال و آزادی، دموکراسی و حق حاکمیت ملت، یکپارچگی ملی و سرزمینی ایران ایستاده است.

▫️در زندان رژیم سابق آقایان بهزاد نبوی و قدیانی به اتفاق تعداد دیگری از زندانیان سیاسی مانند آقایان محمد سلاقی و صادق نوروزی «امت واحده» را تشکیل دادند که یکی از گروه‌های تشکیل‌دهنده سازمان مجاهدین اسلامی شد. من در روند تاسیس سازمان مزبور در همان سال اول انقلاب توفیق آشنایی و همکاری با قدیانی عزیز را پیدا کردم و به رغم برخی اختلاف نظر‌ها به دوستی با وی افتخار می‌کنم و قدرشناس وجود نازنینش هستم.

▫️آقای قدیانی تا سال ۱۳۸۸ در چارچوب همین نظام سیاست‌ورزی می‌کرد، اگرچه انتقاد‌های جدی به قانون اساسی آن داشت. اما پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ که من آن را «کودتای انتخاباتی» می‌خوانم و او به تقلب گسترده در آن بارو دارد، جمهوری اسلامی را اصلاح‌ناپذیر خواند و لبه تیز انتقاد‌های خود را متوجه آقای خامنه‌ای کرد‌ به باور او رهبر مسبب مشکلات اصلی کشور و مانع بزرگ بهبود اوضاع است. بر همین اساس استعفا یا برکناری او را اولین گام در جهت به‌سامان‌آوردن امور می‌خواند.

▫️به اعتقاد آقای قدیانی که من هم با او هم‌عقیده‌ام، حکومت دینی پروژه‌ای محکوم به شکست است که هم اسلام را بدنام می‌کند و هم سیاست را از معنای خود تهی می‌سازد و به دین و دنیای مردم لطمه می‌زند. مدل مطلوب او یک جمهوری دموکراتیک سکولار است و با هر نوع استبداد چه دینی و چه سکولار و سلطنتی مرزبندی دارد و دموکراسی را علاج درد‌های ایران می‌داند.

▫️ابوالفضل قدیانی نماد یک مخالف شریف است. شخصیتی پایبند به اصول اخلاقی، با یک زندگی ساده، پاک و بی هیچ حرف‌وحدیثی و با همسری همراه، فداکار و صبور. سرکار خانم زهرا رحیمی، که مثل خود او در رژیم پیشین زندان کشید، و با سه پسر یکی بهتر از دیگری. قدیانی نه با بیگانگان سر و سری دارد و نه اساسا به دخالت‌های دولت‌های بزرگ دل بسته است. خشونت را نمی‌پسندد و برای خود هیچ نمی‌خواهد. برای استقامت جانانه مهندس موسوی ارزش ویژه قائل است و از دیگر محصوران عزیز، آقای کروبی و خانم رهنورد به نیکی یاد می‌کند.

▫️قدیانی گرامی جز آبادی و سربلندی ایران و آزادی و رفاه ایرانیان خواستی ندارد. به راستی چرا باید چنین شخص خدوم، وارسته، فهیم، شجاع، صادق و خوش‌نامی که عمری به راستی و پرهیزگاری سپری کرده است، در کهنسالی و با بیماری‌های متعدد در زندان به سر برد؟ حاکمیت از حبس غیرقانونی او تاکنون چه نتیجه‌ای گرفته است، جز آن‌که ترس و بی‌منطقی خود را بیشتر به نمایش بگذارد، در افکار عمومی منزوی‌تر شود، بر نفوذ کلام قدیانی بیافزاید و نامش را بلندآوازه‌تر کند؟

۲۸ فروردین ۱۴۰۴
*کانال فردای بهتر [تیتر از کلمه]
@kaleme
‏با تهدید مردم به سرکوب خونین
با کلیدواژه‌های تکراری «فتنه، دشمن، دست‌های خارجی» رهبر مستبد نشان داد که برای او دشمن اصلی، مردم ستمدیده ایران است نه امریکا و نه اسراییل.

✍️ اردشیر امیرارجمند
شبکه ایکس⁩
@kaleme
14.04.202511:37
🔴 بی‌شرمی و رذالتی دیگر

✍️ ابوالفضل قدیانی
زندان اوین

▫️چند روز پیش مطلع شدم که ماموران شکنجه‌گر علی خامنه‌ای خودکامه‌ی قدرت‌پرست و جنایت‌پیشه‌ی ایران به در خانه‌ی سرکار خانم الوندی، مادر گرامی مهدی محمودیان رفته و در غیاب این بانوی شجاع، عروسش (همسر برادر مهدی محمودیان) که در دوران بارداری به سر می‌برد را مورد بازجویی قرار داده‌اند که: درآمد مهدی از کجاست و چگونه هزینه‌ی زندگیش را تامین می‌کند و از این قبیل اباطیل و مزخرفات. ایشان که هرگز انتظار چنین رذالت و بی‌شرمی را نداشته گرفتار تنش و ترس شده که قطعا سلامت او را با توجه به وضعیتی که دارد به خطر انداخته است.

▫️مستبد تبه‌کار و غارتگر ایران علی خامنه‌ای و اعوان و انصار تبه‌کار و شرورش خوب می‌دانند که زندگی مهدی محمودیان عزیز که هم اکنون در زندان به سر می‌برد بر خلاف زندگی سراسر آلوده‌ی خودشان شفاف و روشن است‌. عجیب این است که سیاه‌اندیشان غارتگر مدعی روشنایی می‌شوند. آن‌ها می‌خواهند با این ترفندهای رذیلانه‌ی رسوا مهدی را ساکت و منفعل کنند که شاید زبان در کام بگیرد و دست از مبارزه با استبداد تاراج‌گر علی خامنه‌ای بردارد. در گذشته مکرر این را آزموده‌اند و نتیجه‌ی معکوس گرفته‌اند اما هنوز دست از تلاش مذبوحانه برنداشته‌اند به مصداق "الغريقُ يتشبَّثُ بكُلّ حَشيش" به هر خار و خاشاکی چنگ می‌زنند که شاید از غرق شدن در منجلاب استبداد نجات پیدا کنند اما راه نجاتی نخواهند یافت.

▫️البته این اقدامات شرارت‌بار حکومت ستم‌پیشه، مهدی محمودیانِ شجاع را در مبارزه با استبداد و مستبد امروز ایران علی خامنه‌ای محکم‌تر و مصمم‌تر خواهد کرد و این راه پر سنگلاخ را راسخ‌تر خواهد پیمود. خودکامه‌ی قدرت پرست و اعوان و انصارش از مهدی کینه‌ی دیرینه‌ای به دل دارند. آن‌ها می‌دانند که وی چه نقش مهمی در افشای جنایات هولناک آنان در زندان کهریزک ایفا کرد که موجب افشای بیش از پیش ماهیت آنان و نظام فاسد جمهوری اسلامی در نزد افکار عمومی ایران و افکار عمومی جهان شد. این موضوع و مبارزه‌ی مستمرش با استبداد سبب شده هر فرصتی را برای آزار و اذیت او غنیمت شمارند اما دستاوردی جز حقارت و رسوایی نداشته‌اند.

▫️در هر حال در این اقدام ضد انسانی، غیرقانونی و ضد اخلاقی دستگاه‌های امنیتی و دستگاه قضایی مقصرند و مسئول و باید پاسخگو باشند. اما مقصر و مسئول اصلی علی خامنه‌ای، جبار قدرت‌پرست ایران است که باید پاسخگو باشد چرا که تمامی این اعمال شنیع و شرارت‌بار به خاطر حفظ حکومت نامشروع، غیرقانونی و غاصبانه‌ی اوست که در حق مردم تحت ستم ایران اعمال می‌شود. چاره‌ی این ستمگری‌ها و شرارت‌ها برکناری علی خامنه‌ای از این قدرت شیطانی و سقوط نظام فاسد و مفسد جمهوری اسلامی است که دیر یا زود رخ خواهد داد. امیدوارم که چندان دیر نپاید.

بند ۴ زندان اوین
۱۴۰۴/۰۱/۲۴
@kaleme
19.04.202515:02
🔴 بازی حاکمیت دو سر باخت شد

🎙️سعید حجاریان

▫️خودکفایی اساساً نسخه‌ای عقلانی و عقلایی نیست. جهان امروز، جهان ائتلاف و همکاری است. هر کشوری مزیتی نسبی دارد، و می‌بایست از آن به بهترین شکل استفاده کند. از جمله مزیت‌های نسبی کشور ما سرزمین، منابع طبیعی، موقعیت جغرافیایی و نخبگان هستند که به‌درستی از آن‌ها استفاده نشده است. در این‌جا دو مسیر پیش‌روست: یا تن دادن به ائتلاف‌های موثر جهانی که از طریق نرمال شدن و‌ پیوستن تدریجی به شبکه‌هایِ مالیِ جهانی انجام می‌گیرد، و یا تن دادن به ائتلاف‌های کوچک که شاید اثرگذار باشند، اما برای شرایط ما مانند مخدر عمل می‌کنند و درمان‌گر نیستند. نمی‌دانم آن سیاست‌ورزِ نظرکرده با کارنامه درخشان در زمینه سیاست خارجی و شورایعالی امنیت ملی آگاهانه از صادرات محصولات کشاورزی و همکاری با جهان گفت، یا از روی ناآگاهی و برای تبلیغات. اگر آگاهانه گفته باشد، یعنی بخش‌های مهمی از نظام سیاسی ما صرفاً به ائتلاف‌های کوچک بسنده کرده و این سم مهلک است.

▫️درباره امریکا و مسئله مذاکره باید فعالانه برخورد کرد. دلیلی برای نفی مذاکره همه‌جانبه و مستقیم وجود ندارد. اگر در مذاکره فعالانه برخورد شود، اولاً ایده مذاکره‌‌ تحمیلی و طراحی‌شده شکست می‌خورد و ثانیاً، ایران می‌تواند از وضعیت انفعال خارج شود. اما درباره چین؛ این کشور یک ایده مرکزی دارد و آن‌ این‌که جایی می‌رود و می‌ماند که چشم‌انداز امنیت و مسیر توسعه روشن باشد والا کج‌دار و مریز رفتار می‌کند. بنابراین اگر می‌خواهیم از فرصت چین استفاده کنیم، باید ایرانِ امن و در جهت توسعه را تصویر کنیم. چین به‌دلایلی حاضر است نفت ایران را خریداری کند اما پرسش اصلی این است که آیا فروش‌ نفت هدف است یا وسیله؟ اگر هدف باشد، که خوب بحثی باقی نمی‌ماند، بفروشند تا تمام شود! اما اگر وسیله باشد، باید به‌سمتی چرخش صورت بگیرد که درآمد نفت تبدیل به تکه‌ای از پازل توسعه شود. 

▫️پیوند نسل جوان و شبکه‌های اجتماعی را باید دسته‌بندی کرد. بخشی از آن‌ها به‌دنبال معیشت هستند؛ فارغ از میزان تحصیلات‌شان. این‌ها ممکن است حضور فعالانه و تغییرخواهانه نداشته باشند. مانند کسب‌و‌کارهای آنلاین و... . بخش دیگری از جوان‌ها، فضای مجازی را به‌مثابه ابزار فراغت می‌بینند. شما روند اینستاگرام و کلاب‌هاوس را مرور کنید. در اینستاگرام دغدغه سبک زندگی و زندگی روزمره پررنگ بود و پررنگ‌تر هم شد، اما کلاب‌هاوس آغازش متفاوت بود و شاید می‌توانست عمیق‌ بماند اما دچار تغییر جهت شد و از خاصیت افتاد. یعنی جایی که می‌توانست محل تبادل ایده و حتی مهارت در سطح آموزش باشد، به بی‌راهه رفت. یعنی الگوی اینستاگرام بر کلاب‌هاوس دیکته شد. بخش دیگری از جوان‌ها هم فضای مجازی را تخصصی‌تر دنبال می‌کنند که این‌ها سهم چندانی در عرصه عمومی ندارند و بیشتر از آن به‌عنوان کتابخانه و ابزار کار استفاده می‌کنند. شاید، این مسیر از سوی حاکمیت به فضای مجازی تحمیل شده باشد و مهندسان اجتماعی گمان کنند فضای مجازی بی‌خاصیت است اما واقع امر این است که همین فضای مجازی، که حتماً به آن نقدهایی وارد است، باعث شده جامعه در همه ساحات از وضعیت تک‌منبعی خارج شود. حاکمیت می‌خواست فضای مجازی را محدود کند و از ریخت بیندازد تا ماهی خود را صید کند، حال آن‌که جوانان طور دیگری برخورد کردند و سر سفره ایدئولوژیک صداوسیما و پلتفرم‌های داخلی ننشستند. یعنی بازی حاکمیت با فضای مجازی دو سر باخت شد.

*گزیده‌ای از گفت‌وگو با خبرآنلاین
@kaleme
08.04.202508:18
🔴 چرا باید اول از زبان ترامپ بفهمیم چه می‌گذرد؟

✍️ اکبر اعلمی

دیشب ترامپ از مذاکره مستقیم با ایران گفت. امروز عراقچی در توییتی صراحتاً نوشت: «ایران و آمریکا شنبه در عمان مذاکرات غیرمستقیم سطح‌بالا خواهند داشت. این مذاکرات هم فرصت‌اند، هم آزمون؛ توپ در زمین آمریکاست.» این دیگر تأیید تلویحی نیست؛ زمان، مکان، سطح مذاکرات مشخص است. فقط نام طرف ایرانی پنهان مانده.

اما مهم‌تر از خود مذاکره، روایت آن است: چرا باید اول از زبان ترامپ بفهمیم چه می‌گذرد؟ چرا روایت رسمی همیشه دیرتر، ناقص‌تر، یا مبهم‌تر است؟ ای‌کاش این‌بار یکی از مقامات ایرانی، پیش از ترامپِ دهن‌لق، صریح‌تر سخن می‌گفت، از نام و مقام مذاکره‌کننده‌ها می‌نوشت و پنهان‌کاری‌های گذشته را جبران می‌کرد. مذاکره به‌جای خود؛ اما صداقت با مردم، مهم‌تر از هر توافقی است.

*کانال نویسنده
@kaleme
🔴 برای زوج مظلوم شریف

✍🏻 عبدالله ناصری

در انقلاب “زن، زندگی، آزادی” صحنه‌ها و افراد مختلف‌العمل را شاهد بودیم، از جمله آدم‌هایی که بعضا برای مشاهده صحنه‌ها و یا نجات جان مصدومان انقلاب ژینا فعال شده و به جای تقدیر حکومت از آنها، زندانی ستم حاکم شده‌اند. زوج قره‌حسنلو از این شمارند.

حمید و فرزانه از شاهدان مرگ یک بسیجی -روح الله عجمیان- در مراسم اربعین “حدیث نجفی” از مقتولان حکومتی در انقلاب مهسا. زوجی که برای نجات بسیجی مذکور فعال بوده‌اند. زوج شریفی که از دراویش ستمدیده گنابادی هستند. در فضای رسانه از این دو، کمتر نامی هست.

امروز خواندم که دکتر حمید قره‌حسنلو خطاب به رهبر جبار جمهوری اسلامی همه فقر و نکبت و فساد ۳۵ ساله را از او می داند. دو نکته را باید بگویم. یکی خطاب به پزشک مجاهد، حسنلو و همسرش که هر چه بیشتر از علی خامنه‌ای و ستم و فساد او بگویید، بیشتر و زودتر در امان خواهید بود، و نکته دوم به اصحاب رسانه خوب و چهره‌های پرمخاطب زندانی در تمام جغرافیای ایران، که از این دو یادی کنند.

@kaleme
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.