لطفا به خانم ها هنگام پریود مرخصی بدهید و در ایران آزاد مرخصی پریود رو عادیسازی کنیم.
بایدها و نبایدهای مرخصی قاعدگی برای زنان
مهسا زنی سی ساله است میگوید وقتی دچار درد قاعدگی میشود کار کردن برایش بسیار سخت است، در این مواقع عصبی است و دوست ندارد صدای کسی را بشنود و با کسی صحبت کند، نیاز دارد یک روز در رخت خواب بماند تا کمی از دردش کم شود اما با توجه به نوع شغلش مجبور است روزانه با دهها نفر در ارتباط باشد، فرصت استراحت ندارد و باید کار کند و گشادهرو به نظر بیاید.
ژاپن از سال ۱۹۴۷ قانون مرخصی قاعدگی را اجرا میکند، در دیگر کشورها مثل کرهی جنوبی، تایوان و اندونزی و همچنین بعضی شرکتهای مصری هم این قانون اجرا میشود، سال گذشته در ایتالیا هم سعی شد که این قانون به تصویب برسد اما به تصویب نرسید. در کرهی جنوبی زنانی که از مرخصی قاعدگی استفاده نمیکنند میتوانند برای آن حقوق مجزا دریافت کنند.
موضوع مرخصی قاعدگی همواره در کشورهای مختلف موافقان و مخالفان زیادی داشته، موافقان این طرح به مشکلات زنان در دورهی قاعدگی تاکید میکنند و میگویند بسیاری از زنان در این دوره با مشکلات زیادی مواجه هستند و اجبار آنها به کار در این دوره نوعی فشار مضاعف به زنان است. مخالفان این طرح به خطر تبعیض جنسیتی در استخدام و حقوق کاری زنان به بهانهی این مرخصی اشاره میکنند و میگویند این طرح میتواند به تبعیضها علیه زنان در محیط کار شدت ببخشد و از طرف دیگر مرخصی یک تا سه روز که در کشورهای مذکور اجرا میشود میتواند اثرات منفی اقتصادی داشته باشد.
در ایران مشکلات ابتداییتری وجود دارد و چنین مطالبهای باید با احتیاط مطرح شود چراکه ممکن است به نگاهی که میخواهد زن را از محیط کار دور کند دامن بزند. او همچنین میگوید باید از نظر پزشکی بررسی دقیقی انجام شود تا مشخص شود چند درصد زنان با چه میزان مشکل جسمی یا روانی در دورهی قاعدگی مواجه میشوند.
هدیه سادات سالک فرد، جراح و متخصص زنان و زایمان نیز در جواب سوال خبرنگار انصاف نیوز در مورد میزان لزوم مرخصی قاعدگی نوشت: «در شرایطی که به دلیل خونریزی، درد، اختلالات عصبی و غیره، اختلال در زندگی روزمره ایجاد شود با تشخیص پزشک مرخصی داده میشود و در مواقع لازم این موارد درکمیتههای قانونگذاری مطرح میشوند.»
شهلا اعزازی: ممکن است در مورد زنان پیشداوری منفی ایجاد شود
اعزازی در مورد لزوم این مرخصی در ایران میگوید: «در ایران مشکلات بیشتر و مهمتری وجود دارد؛ برای مثال مرخصی زایمان کم است. خیلی از زنان در دوران قاعدگی مشکل خاصی ندارند و قاعدگی برایشان شکل بیماری نیست، حتی تغییرات خلق و خویی در میان همه شایع نیست. اگر خانمی واقعا در این دوران مشکل دارد و هم از نظر درد و هم روانی مورد فشار قرار میگیرد، حق دارد که مرخصی بگیرد. اما در مجموع برای حاملگی هم مشکل وجود دارد و در ایران و خیلی جاهای دیگر از اول این سوال مطرح میشود که آیا ازدواج کردهای یا آیا قصد داری بچهدار شوی و به صورت غیرقانونی برای زنانی که چنین قصدی دارند امتیاز منفی در نظر میگیرند.
در مورد همهی زنان در بازهی سنی ۱۵ سالگی تا ۵۰ سالگی با چنین طرحی امکان پیشداوری منفی به وجود میآید و میتواند باعث کم شدن استخدام زنان شود مگر اینکه کشوری که در آن چنین طرحی اجرا میشود، آنچنان قوانین محکمی داشته باشد که این یک تا سه روز مرخصی نتواند روی استخدام زنان تاثیرگذار باشد.»
یکی از نهادهایی که میتواند چنین پیشنهادی را مطرح کند، معاونت زنان است؛
@dr_zaanan
#پریود