🔻 به بهانه سالروز درگذشت سیمون دوبووار
Simone de Beauvoir
• ۹ ژانویه ۱۹۰۸ - ۱۴ آوریل ۱۹۸۶
• پاریس
• فیلسوف و نویسنده
• مکتب اگزیستانسیالیسم
• نظریه فمینیسم
▪️مروری بر مهمترین آثار:
۱. جنس دوم
(Le Deuxième Sexe) – ۱۹۴۹
موضوع: فلسفه، فمینیسم
این کتاب دو جلد دارد و یکی از متون پایهای فمینیسم مدرن است. دوبووار در آن نشان میدهد چگونه زنان در طول تاریخ توسط جامعه، فرهنگ و..
به «دیگری» تقلیل یافتهاند. جمله معروف او «زن، زن زاده نمیشود بلکه تبدیل به زن میشود» از همین کتاب است. او تحلیل عمیقی از اسطورهها، زیستشناسی، روانکاوی و جامعهشناسی ارائه میدهد تا ریشههای ستم جنسیتی را بررسی کند.
۲. ماندارنها
(Les Mandarins) – ۱۹۵۴
موضوع: رمان، سیاست، روشنفکری
رمانی نیمهزندگینامهای درباره روشنفکران چپگرای فرانسه پس از جنگ جهانی دوم. شخصیتهای آن بر اساس افراد واقعی مانند ژان پل سارتر و آلبر کامو ساخته شدهاند. این رمان درباره تضاد بین تعهد سیاسی و زندگی شخصی، عشق، آزادی و اخلاق است. دوبووار برای این کتاب جایزه معتبر گنکور را دریافت کرد.
۳. مرگ آرام
(Une mort très douce) – ۱۹۶۴
موضوع: خاطرات شخصی
این کتاب روایت دوبووار از بیماری و مرگ مادرش است. او به صورت دقیق و صمیمی احساسات خود را در مواجهه با رنج، پیری و مرگ مادرش بیان میکند و در عین حال به مسائل فلسفی مانند مرگ، وابستگی و استقلال میپردازد.
۴. همه میمیرند
(Tous les hommes sont mortels) – ۱۹۴۶
موضوع: رمان فلسفی
داستان مردی جاودانه که قرنها زندگی کرده و شاهد تغییرات تاریخی، انسانی و اجتماعی بوده است. این اثر فلسفی تلاش میکند نشان دهد جاودانگی نه تنها آرمانی نیست، بلکه میتواند پوچی و بیمعنایی بههمراه داشته باشد. موضوع اصلی آن معنای زندگی و مرگ است.
۵. خاطرات یک دختر مطیع
(Mémoires d'une jeune fille rangée) – ۱۹۵۸
موضوع: خودزندگینامه
اولین جلد از چهارگانهی خاطرات سیمون دوبووار که به کودکی و نوجوانی او میپردازد. او در این کتاب به سنتهای خانوادگی، فشارهای اجتماعی و... و اولین گامهایش به سمت اندیشهی آزاد و فمینیسم میپردازد.
✔️منبع (با اندکی تلخیص)؛
➖عباس نعیمی جورشری
| ۲۵ فروردین ۰۴
@abbasnaeemi
#جامعهشناسی
#فلسفه
#فلسفه_سیاسی
#جامعهشناسی_سیاسی
#روانشناسی_سیاسی
@kaveh_farhadi