Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
جامعه‌شناسانِ ایرانی avatar

جامعه‌شناسانِ ایرانی

کانالِ مرتبط: حسن معین - خودشناسی
https://t.me/MHMohaqeqMoein
☘️☘️☘️
Рейтинг TGlist
0
0
ТипПубличный
Верификация
Не верифицированный
Доверенность
Не провернный
Расположение
ЯзыкДругой
Дата создания каналаВер 19, 2016
Добавлено на TGlist
Січ 24, 2025
Прикрепленная группа

Рекорды

24.01.202523:59
496Подписчиков
17.04.202523:59
60Индекс цитирования
31.12.202423:59
64Охват одного поста
10.02.202508:40
32Охват рекламного поста
09.01.202523:59
25.00%ER
01.01.202515:11
9.27%ERR

Популярные публикации جامعه‌شناسانِ ایرانی

17.04.202519:27
✅ ج.ا سخت بدنبال توافق است زیرا مسئله‌اش دیگر اینست: بودن با نبودن


🔸امروز سخنگوی دولت ایران به خبر‌نگار الجزیره گفت :

" رژیم صهیونیستی در تلاش برای خرابکاری در مذاکرات است و واشنگتن باید به این موضوع توجه کند‌. "

این سخنان برای اولین بار است که از یک مسئول و سخنگوی دولت ج.ا خطاب به امریکا گفته می‌شود ضمن آنکه تمایل شدید ج.ا اسلامی برای توافق با امریکا را آشکار می سازد نکته مهم دیگری را هم نشان می دهد و آن اینکه سرانجام ج.ا در یافته که امریکا مستقل از اسرائیل است و اسرائیل می‌تواند مذاکرات را با شکست روبرو سازد.

🔸امروز ج.ا بزرگترین خطر را از ناحیه اسرائیل حس می کند زیرا سالها شعار داده که اسرائیل باید محو و نابود شود و بیشترین ضربه را از ناحیه اسراییل بخصوص در سالهای اخیر خورده است. ج.ا با اسرائیل تخم کین و عداوتی را کاشته که به هیچ طریقی و روشی کنده نمی شود و قابل زدودن نیست کار بجایی رسیده که یکی از این دو باید بماند. ج.ا که بشدت احساس خطر می‌کند خوب می‌داند که امریکا مثل پدری که از فرزند خود مراقبت می‌کند از اسرائیل حمایت و محافظت می‌کند پس با فروپاشی هژمونی منطقه‌ای اش سخت نگران آینده وجودی خود است. مسئله ج.ا دیگر مسئله بقا است و نه عقده گشایی و جهانگیری، از اینرو سخنگوی دولت ایران نسبت به کارشکنی اسرائیل در مذاکرات به واشنگتن هشدار می دهد چون بقول شکسپیر مسئله امروز ج.ا اینست بودن یا نبودن !

https://t.me/homo_deuus
17.04.202520:12
قرآن؛ شرحی برای جوانان'؛ روایت ساده و انتقادی از  قرآن
April 9, 2013
نویسنده کتاب، رشید بن زین مسلمان مراکشی تبار فرانسوی است و کتاب به هم به زبان فرانسوی تالیف شده
اگر بخواهید درباره‌ قرآن آگاهی بیابید و به دنبال منابع معتبر و در عین حال آسان‌یاب و غیرتخصصی باشید، در کتاب‌فروشی‌های معمولی کشورهای اسلامی به دشواری می‌توانید چیز دندان‌گیری پیدا کنید. حتی در کتاب‌فروشی‌های معروف غربی، بیشتر کتاب‌های مربوط به قرآن و اسلام، داستان آن دو را به صورتی بازمی‌گویند که مسلمانان طی قرون و اعصار تعریف کرده‌اند.
بیشتر کتاب‌های اسلام‌ستیزانه در کشورهای غربی نیز بر روایت سنتی از اسلام تأکید دارند.
از حدود دو سده پیش، قرآن و اسلام موضوع پژوهش دانشگاهی غربیان قرار گرفته است. اسلام‌شناسی غربی تحولات بسیاری را از سر گذارنده است. امروزه، قرآن‌شناسی و اسلام‌شناسی خود به شاخه‌ها و شعبه‌های گوناگونی تقسیم شده و بسیاری از دانشوران مسلمانان نیز در این قلمروها پژوهش می‌کنند و اندیشه می‌ورزند.
حاصل کار پژوهش‌‌های دانشگاهی به ندرت در دسترس مردم عادی است و به دائره‌ بسته‌ نخبگان محدود می‌شود. در نتیجه، بازار کتاب بیشتر در انحصار روایت رسمی و سنتی از قرآن و اسلام است.
رشید بن‌زین، پژوهش‌گر مراکشی‌تبار فرانسوی، اخیرا کتابی نوشته با نام «قرآن؛ شرحی برای جوانان».
او که در دانشگاه‌های گوناگونی در ایتالیا، فرانسه و بلژیک تدریس کرده در کتاب یادشده، کوشیده که به دور از زبان پیچیده‌ علمی و اصطلاحی، برای کسانی که دانش اندکی درباره‌ کتاب مقدس مسلمانان دارند، پدیده‌ قرآن را از چشم‌انداز دانش‌های جدید - و نه تنها از منظر کلام سنتی - توضیح دهد.
از تاریخ قدسی به تفسیر انتقادی قرآن
تفسیر سنتی پیش‌فرض‌هایی نیندیشیده، نااندیشیدنی و ناپرسیدنی بسیار دارد. این پیش‌فرض‌ها به نوعی به مقوله‌ ایمان و اعتقاد پیوند خورده‌اند؛ اعتقادی که طی زمانی طولانی در بستری تاریخی شکل گرفته است.
کنش انتقادی، آن‌گونه که بن‌زین می‌گوید، ویران‌گری نیست؛ فاصله‌گیری است؛ نقادی یا سنجش (یک کتاب، یک تابلوی نقاشی، یک گفتمان) به معنای واکاوی آن بر پایه‌ معیارهایی «عینی» (ابژکتیو) است؛ یعنی معیارهایی که برای همگان فارغ از ایمان‌شان دست‌یافتنی باشد.
تفسیر انتقادی قرآن یعنی «تمایز نهادن میان پیام کلامی (الاهیاتی) متن و آن‌ امور مادی‌ای که متن درباره‌ آن سخن می‌گوید (مانند رویدادهای تاریخی که قرآن از آن‌ها سخن‌ گفته است.) به سخن دیگر، رویکرد انتقادی در پی حقیقت‌پژوهی و درست‌سنجی آن‌چیزی است که در متن آمده و آن‌چه درباره‌ متن آمده است.
بن‌زین از «نقد درونی» و «نقد بیرونی» نام می‌برد: نقد درونی درون‌مایه‌ متن را می‌کاود؛ معنا، انسجام یا ناسازگاری‌های آن. نقد بیرونی، شرایط اجتماعی و تاریخی دورانی را می‌پژوهد که متن در آن پدیدآمده؛ بافت فرهنگی، بستر منطقه‌ای، عرف‌ها و سنت‌ها، نظم قدرت و مانند آن.

لینک متن کامل
17.04.202514:59
🛎 به دیپلماسی امکان موفقیت بدهید!
 
🔖 روسای محترم دولت‌های آلمان، آمریکا، بریتانیا و فرانسه

📄 رونوشت: دبیر کل محترم سازمان ملل

با سلام،
 
🔺«همگامی برای جمهوری سکولاردمکرات در ایران» به عنوان بخشی از اپوزیسیون ایران که به  گذار از نظام استبدادی جمهوری اسلامی به یک نظام سیاسی مبتنی بر جمهوری سکولاردموکرات اعتقاد دارد، همواره مخالفت شدید خود را با استفاده ازهر نوع گزینه نظامی علیه تاسیسات و زیرساخت‌های ایران اعلام کرده و از اصل توافق آمریکا و دیگر کشورهای غربی در چهارچوب تنش زدایی با «جمهوری اسلامی ایران» و به کار گیری راهکارهای دیپلماتیک در حل و فصل اختلافات حمایت کرده است.

مذاکرات بر اساس تجارب گذشته باید شفاف، عادلانه و به صورت برد-برد با رعایت نگرانی‌های موجه غرب از یک سو و منافع ملی و ملاحظات امنیت ملی ایران از سوی دیگر انجام شود (و روشن است تلقی ما از امنیت ملی و منافع ملی با جمهوری اسلامی متفاوت است).

🔺اگرچه ما بارها به صراحت مخالفت خود را با مواضع جمهوری اسلامی در خصوص برنامه هسته‌ای، رویکردهای امنیتی و کلا سیاست خارجی اعلام کرده‌ایم ولی در عین حال تنش‌زایی بین ایران و غرب را باعث به قهقرا رفتن بیشتر ایران و تشدید بی‌ثباتی در منطقه می‌دانیم.

🔺ارتقاء سطح تنش و رویکرد تقابل نظامی به ضرر ایران، همه کشورهای خاورمیانه و‌ صلح جهانی است و‌ در نگاه درازمدت برنده‌ای ندارد؛ همه بازنده‌ی آن خواهند بود. به باور ما تا کنون عواملی چون «سیاست‌های غلط جمهوری اسلامی در روابط خارجی»، «کارشکنی‌های دولت اسرائیل»، «اقدامات تندروها در کشورهای غربی» و در یک کلام اقدامات ذی‌نفعان ادامه تنش و نظامی‌گری از هر دو طرف، مانع توافق پایدار بوده است.

🔺ما همچنین پیشنهاد می‌کنیم که در کنار این گفتگوها اقداماتی از سوی نهادهای حقوق بشری وابسته به سازمان ملل و اتحادیه اروپا در جهت گفتگوی انتقادی با جمهوری اسلامی شروع شود. آنچه اکنون اولویت دارد دور شدن از درگیری نظامی و دستیابی به یک توافق ماندگار و متوازن در حوزه‌های امنیتی و راهبردی بر اساس قوانین بین‌المللی و نظارت موثر آژانس جهانی انرژی اتمی بر فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی است تا مردم ایران از زیر بار فشارهای خردکننده تحریم‌ها بیرون بیایند.

🔴 البته به باور ما منشا اصلی مشکلات مردم ایران حاکمیت استبداد و ایدئولوژی توسعه‌طلبانه واپسگرای جمهوری اسلامی است. بر این اساس جایگزین شدن یک حکومت مبتنی بر دمکراسی، سکولاریسم، مدارا و صلح‌طلبی در مناسبات خارجی با اتکا به مبارزات مردمی می‌تواند منافع ملی مردم ایران را در شکل مطلوب تامین کرده و به ثبات پایدار در خاورمیانه یاری رساند. به همین دلیل عادی‌سازی مناسبات سیاسی و گسترش روابط تجاری در سطح کلان نیاز دارد تا با تاکید بر رعایت تعهدات بین‌المللی حکومت ایران در تمامی زمینه‌ها، بویژه اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون‌های الحاقی آن پیگیری شود. به نظر ما ضروری است که تحریم هدفمند ناقضان حقوق بشر و حمایت جامعه جهانی از مطالبات دموکراسی‌خواهانه مردم  ایران ادامه پیدا کند.
 
🔴«همگامی برای جمهوری سکولاردمکرات در ایران»
١٦ آوریل ٢٠٢٥ برابر با ٢٧ فروردین ۱۴۰۴
Войдите, чтобы разблокировать больше функциональности.