Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی avatar
جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی
جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی avatar
جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی
post.reposted:
Inekas | انعکاس avatar
Inekas | انعکاس

🔵نخستین مدرسهٔ بهاری انعکاس (حضوری و آنلاین) | اردیبهشت ۱۴۰۴
🔵«عینیت و بی‌طرفی در مطالعات اسلامی»

👥 با مشارکت گروه فلسفه علم دانشگاه شریف

➕ ۲۰ ساعت ارائۀ آموزشی به همراه کارگاه
➕ چهارشنبه و پنج‌شنبه و جمعه ، ۳، ۴ و ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ | از ساعت ۸ تا ۱۸ به وقت تهران در دانشگاه صنعتی شریف
➕با ارائه ۱۱ استاد و پژوهشگر برجسته داخلی و بین‌المللی

📄 محورهای اصلی برنامه:
◀️عینیت و هنجارمندی
◀️عینیت و قدرت
◀️عینیت و تاریخ

🔺 معرفی ماموریت دوره و چرایی آن

🎓 تخفیف ویژۀ دانشجویی
📄 اعطای گواهی
🌐 برگزاری جلسات مجازی در Zoom
👥 شبکه‌سازی و تعامل علمی
📍 امکان نگه‌داری از کودکان

🗓 مهلت ثبت‌نام: تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

 👥توضیح درباره چرایی تفکیک مدارس بهاری و تابستانی انعکاس و رویکرد هر رویداد

🌐 برای کسب اطلاعات بیشتر به کتابچه راهنما و برای ثبت‌نام به وب‌سایت مدرسه مراجعه کنید یا به @Inekas_admin پیام بدهید.

#رویداد_انعکاس
🔵@Inekas
📕 کتابخانه دیجینال کتاب‌ها و ژورنال‌های فرانسه‌زبان

👈 یکی از نهادهای علمی مستقر در کشور فرانسه، شمار زیادی از نشریات و کتاب‌های علمی - دانشگاهی به زبان فرانسه را در خود گردآورده و آنها را به رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد. این وب سایت دارای سه بخش «علوم انسانی و اجتماعی»، «حقوق و مسائل اداری» و «علم و فناوری و طب» است. برای دسترسی به این وب‌سایت می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🏢 هویت خانی و سلطان خراسان: «تا حضرتت را ... شریک سازم»

👈 یادداشت اول فروردین ۱۳۴۹: «صبح به مشهد مشرّف شدیم. در رکاب شاهنشاه، هیأت دولت و من و چند نفر درباری دیگر بودیم... من زیارت خوبی کردم… امروز نمی‌دانم هر کسی در حرم امام رضا چه فکر می‌کرد و چه از خدا می‌خواست. اما من چیزی که از امام رضا خواستم این بود که مرا کمک کن تا حضرتت را در منابع نفت و گاز سرخس شریک سازم» (خاطرات علم / جلد دوم)

👈 یکی از پژوهش‌ناشده‌های مهم تاریخ ایران، رابطه میان نخبگان حکمران و خاندان‌های مشهور ایرانی، با تشیع به صورت خاص و خاندان قدیم و اصیل خراسانی با حرم امام رضا (ع) به صورت خاص است که لزوماً آن را نمی‌توان زندگی مذهبی در معنای فقهی و یا امروزی آن دانست.

👈 یکی از مصداق‌های این رابطه، تلاش‌های اسدالله علم، وزیر دربار شاهنشاهی و نخست وزیر ایران، برای افزودن به توان اقتصادی و اجتماعی آستان قدس رضوی دانست که در حدود ۵۰ جای خاطرات او پیداست؛ خاطراتی که پنهانی به بانکی در سوئیس می‌فرستاد و وصیت کرده بود،‌ وقتی منتشر شود که نه او و نه محمدرضا پهلوی زنده باشند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
10.03.202520:32
🗺 چند پیشنهاد برای حضور فعال ایران در آسیای میانه

👈 تاسیس مرکز مطالعات آسیای میانه در یکی از دانشگاه‌های خراسان
👈 ارائه بورسیه توسط آستان قدس رضوی برای تحصیل دانشجویان آسیای میانه در دانشگاه‌های زیرمجموعه این دانشگاه‌ در شهر مشهد
👈 تاسیس دفتر بین‌الملل معطوف به آسیای میانه در دانشگاه‌های استان خراسان برای پذیرش دانشجویان آسیای میانه
👈برقراری پرواز میان مشهد و فرودگاه‌های اصلی آسیای میانه
👈 تلاش برای رفع ویزا میان ایران و کشورهای آسیای میانه
👈 تعریف فرصت‌های کوتاه مدت اقامت و پژوهش در کتابخانه و مرکز اسناد آستان قدس رضوی برای دانشگاهیان آسیای میانه (بر این لیست بسیار می‌توان افزود)

پی‌نوشت: بنده دوستان متعددی از آسیای میانه مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های غربی داشته‌ام که تقریبا برای هر یک از موارد فوق، علاقه‌مندی بسیار داشته‌اند اما فقدان درک و برنامه‌ریزی، مانع ارتباط آنها با ایران شده است.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
09.03.202518:05
📖 زائران سیاسی در دوره جنگ سرد در اتحاد جماهیر شوروی

👈 قرار است به زودی کتابی شامل مقالات مختلف با عنوان Western Travels in the Soviet Union during the Cold War منتشر شود. موضوع جالب اینجاست که ویراستار علمی کتاب از «زائران سیاسی» سخن گفته (چپ‌گرایانی که به «زیارت» اتحاد جماهیر شوروی می‌رفتند). اصطلاح جالبی که می‌توانید در بررسی‌ها مربوط به زیارت مورد استفاده قرار گیرد.

👈 برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
09.03.202505:26
📖 بورسیه‌های دولت هلند برای دانشجویان بین‌المللی

👈 هلند کشوری بسیار توسعه‌یافته و توانمند، با دانشگاه‌های معتبر اما کم‌تعداد است. دولت این کشور‌، هر ساله بورسیه‌هایی را به دانشجویان بین‌المللی اختصاص می‌دهد تا فضای دانشگاهی این کشور را توسعه داده و بر شاخصه‌های مثبت آن دانشگاه‌ها بیفزایند. علاقه‌مندان به استفاده از این بورسیه‌ها می‌توانند به این پیوند مراجعه کنند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📔 زبوری که بلند آوازه گشت و عروسی که مبارک‌روی شد: بهار نظامی‌پژوهی در جهان امروز

👈 زمانی نظامی در مقدمه خسرو و شیرین سروده بود: «خداوندا در توفیق بگشای - نظامی را ره تحقیق بنمای - درونم را به نور خود برافروز - زبانم را ثنا‌ی خود درآموز - به داوود‌ی دلم را تازه گردان - زبور‌م را بلند‌آوازه گردان - عروسی را که پروردم به جانش - مبارک‌روی گردان در جهانش»

👈 امروزه بعد از گذشت حدود نهصد سال از زمان نظامی، به نظر می‌رسد دعای وی مستجاب شده،‌ به صورتی که علاوه بر تعداد زیادی از پژوهشگران فارسی‌زبان،‌ ده‌ها نفر از پژوهشگران غیر ایرانی و غیر شرقی،‌ نیز در حال مطالعه و پژوهش‌ درباره آثار وی هستند، امری که همراه با تحسین و اعجاب نسبت به اوست.

👈 از آنجا که تعدادی از این افراد عضو این کانال هستند، تلاش خواهم کرد در آینده، بخشی از نظامی‌پژوهی درون ایران را به پژوهشگران خارجی و نظامی‌پژوهی ایشان را به هموطنان معرفی کنم تا این ادعایم ثابت شود که نظامی، بیش از هر شاعر ایرانی، در دهه‌های آینده، مورد بحث و پژوهش علمی در جهان قرار خواهد گرفت.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📕 متن کامل مقاله «چت جی‌پی‌تی برای پژوهش و انتشار: یک راه‌نمای گام به گام»

👈 مقاله حاضر یکی از آثار قابل‌استفاده مقدماتی درباره نسبت پایگاه‌های هوش مصنوعی و فعالیت‌های دانشگاهی از جمله پژوهش و انتشار آثار علمی است. برای دسترسی به متن کامل این مقاله می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🗺 نخبگان علمی آسیای میانه و تاثیرگذاران آینده این منطقه: دلشاد امرایف از قزاقستان

👈 به عنوان نمونه‌ای از فرصت‌ها و بایدهای سیاست‌گذاری علمی نسبت به آسیای میانه، باید به دوست عزیزم دلشاد امرایف که یکی از نخبگان علمی قزاقستان است اشاره کنم. وی در دانشگا‌ه‌هایی چون فارابی در پایتخت قزاقستان، قاهره در مصر،‌ لیدن در هلند و کادیز در اسپانیا تحصیل و پژوهش کرده و هم‌اکنون با بورسیه «بنیاد فولکس واگن» آلمان،‌ درباره روابط مملوکیان و آسیای میانه در مقطع دکترا در دانشگاه فون هومبولت تحصیل می‌کند. بعد از فارغ‌التحصیلی نیز احتمالا در دانشگاه نظربایف قزاقستان مشغول به کار خواهد شد.

👈 تاسف‌بار اینکه دلشاد نسخه‌ای خطی از ابوالغازی بهادرخان، از خوانین شیبانی آسیای میانه در دوره صفوی موجود در کتابخانه آستان قدس رضوی را احتیاج داشت و آرزو داشت مدتی را در مشهد به اقامت و در این کتابخانه به پژوهش بپردازد که به دلائلی که می‌دانیم، عملا هیچ‌یک محقق نشد.

کفایت مذاکرات مربوط به آسیای میانه

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🎓 فراخوان دوره پسادکترا در برنامه «اروپا در خاورمیانه - خاورمیانه در اروپا»

👈 دوره پسادکترای مذکور در «محفل مطالعات فرامنطقه‌ای» در برلین، آلمان ارایه می‌شود و در آن پژوهشگران فرصت آن را خواهند داشت که به مدت ده ماه حقوق دریافت کنند و ضمن اقامت در شهر برلین، برنامه‌ پژوهشی خود را به پیش ببرند و به زندگی علمی این برنامه علمی کمک برسانند. مهم‌ترین بخش برای اقدام به جهت اخذ پذیرش تسلیم طرح پژوهشی پنج صفحه‌ای مرتبط با موضوعات مورد تمرکز این مرکز است. این موضوعات عبارت‌اند از:‌
(1) Travelling Traditions
(2) Cities Compared;
(3) Tradition and the Critique of Modernity:
(4) Politics and Processes of Change, Archaeologies of the Present, and Imaginations of the Future

👈 برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و احیانا اقدام می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

👈 این فراخوان تقریبا هر سال اعلام می‌شود. پس اگر آخرین مهلت اقدام را از دست دادید و یا پذیرفته نشدید،‌ وب سایت این موسسه را دنبال کنید و در آینده با پرونده علمی‌ای بهتر،‌ دوباره اقدام کنید.


کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🗺 حکایت کالیفرنیایی که به این بزرگی است

👈 در تصور حتی نخبگان ما، کالیفرنیا همچون یک شهر و یا یک استان متوسط در نظر گرفته می‌شود. در حالی که کالیفرنیا تقریبا یک چهارم وسعت ایران را دارد و به عبارت دیگر وسعتش به اندازه کشور عراق و جمعیت ایالت کالیفرنیا تقریبا برابر جمعیت عراق و به اندازه نیمی از جمعیت ایران است.

👈 از شمال تا جنوب کالیفرنیا نیز تقریبا ۱۲۰۰ کیلومتر است (بیشتر از فاصله تهران تا بندرعباس). از میزان پیشرفت و قدرت اقتصادی و سیاسی و علمی کالیفرنیا هم اگر سخن بگوییم، به راستی «مثنوی هفتاد من کاغذ شود».

👈 این واقعیت‌ها باید ما را بر آن بدارد که کالیفرنیا را بشناسیم و بیندیشیم که چگونه می‌توانیم در ارتباط با آن، شرایط زندگی مردمان خود را بهتر کنیم.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📖 به سوی تاریخ‌ زیست‌محیطی ایران: شب بیابان لوت

👈 #تاریخ_زیست_محیطی یکی از زمینه‌های پژوهشی در علوم انسانی است که با سرعت زیاد در حال پیشرفت و جلب توجه در عرصه‌های علمی است. خوشبختانه در کشور ما نیز به‌تدریج آثار ارزشمندی در این زمینه در حال تولید و ارائه است.

👈 اخیرا مجله بخارا، یا به عبارت بهتر و گویاتر «پروژه فرهنگی بخارا»، پژوهشگران علاقه‌مند در این زمینه را گردهم آورده و باعث ارائه سخنرانی‌های ارزشمندی درباره بیابان لوت، یکی از مهم‌ترین سرمایه‌ها و ثروت‌های ایران‌زمین، شده است. برای مشاهده سخنرانی‌های ارائه شده در این شب، می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

👈 در همین کانال، با هشتگ #تاریخ_زیست_محیطی مطالب متعددی درج شده که برای علاقه‌مندان قابل استفاده است.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110‌
🎤 فراخوان کنفرانس مطالعات عثمانی متقدم، دانشگاه استانبول، ترکیه

👈 در شهریور ماه سال جاری، سومین کنفرانس «انجمن تاریخ» (Tarihçiler Derneği) ترکیه در دانشگاه استانبول برگزار می‌شود. ارسال چکیده برای شرکت در این کنفرانس در روزهای آینده ممکن است برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید. (از ارسال دیرهنگام این اعلان عذرخواهی می‌کنم).

👈 در معرفی این کنفرانس چنین می‌خوانیم:
The Early Modern Ottoman Studies (EMOS) conference of the Historians Association (Tarihçiler Derneği) is back and ready for the year 2025! The EMOS inaugural conference in Ankara in 2023 was very successful in bringing together a wide range of participants sharing a keen interest on the affairs and problems of the early modern Ottoman Empire with the joint effort of Hacettepe University and the Middle East Technical University.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📕 متن کامل تصحیح انتقادی نسخه خطی چنگیزنامه یا شهنشاه‌نامه

👈 «شَهَنْشاه‌نامه یا چنگیزنامه، یک مثنوی حماسی با موضوع تاریخ قوم مغول و خاندان چنگیز خان به زبان فارسی است. این اثر را احمد بن محمد تبریزی، شاعر و تاریخ‌نویس سدهٔ هشتم ه‍.ق، به‌دستور سلطان ابوسعید بهادرخان در ۱۶٬۴۱۹ بیت در بحر متقارب مثمن محذوف و با پیروی از شاهنامهٔ فردوسی سرود. به‌نظم کشیدن منظومهٔ یادشده ۸ سال به‌طول انجامید و در زمان زندگی حامی این منظومه به‌پایان نرسید؛ درنتیجه شهنشاه‌نامه اتفاقات ۲ سال پس از مرگ ابوسعید را نیز دربرمی‌گیرد»

👈 برای دسترسی به متن کامل این تصحیح می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
10.03.202520:32
🗺 سمینار آسیای میانه در دانشگاه فون هومبولت،‌ برلین،‌ آلمان

👈 چون سخن به بحث شیرین آسیای مرکزی رسید،‌ باید اشاره کنم که یکی از بهترین دپارتمان‌های آموزش تاسیس مرکز مطالعات آسیای میانه در دانشگاه فون‌هومبولت واقع در شهر برلین، مستقر است. در این گروه،‌ استادان و پژوهشگران متعددی درباره آسیای میانه به پژوهش می‌پردازند.

👈 علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این گروه آموزشی می‌توانند به این پیوند مراجعه کنند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🎓 کالیفرنیا، دانشگاه‌ کالیفرنیا و دانشگاه‌های کالیفرنیا

👈 حال که سخن از وضعیت علم و دانش در ایالت کالیفرنیا رفت، اشاره به این نکته لازم است که تنها توجه به موقعیت «دانشگاه‌ کالیفرنیا» (University of California) می‌تواند توجه ما را به وضعیت علم در این ایالت جلب کند. دانشگاه کالیفرنیا شامل حدود ده شعبه در شهرهای مختلف این ایالت است و یکی از مهم‌ترین نظام‌های دانشگاهی جهان به شمار می‌رود. دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و لوس‌آنجلس دو نمونه از مهم‌ترین شعبه‌های دانشگاه کالیفرنیا هستند.

👈 علاوه بر این دانشگاه، شماری از دانشگاه‌های اغلب خصوصی بسیار عالی نیز کالیفرنیا موجوداند که از جمله می‌توان به دانشگاه استنفورد، موسسه فناوری کالیفرنیا (کلتک)، و دانشگاه جنوب کالیفرنیا اشاره کرد. دانشگاه ایالتی کالیفرنیا نیز در ۲۶ منطقه این ایالت شعبه دارد.

👈 به راستی باید گفت بخش مهمی از ایران‌شناسی، اسلام‌شناسی و شیعه‌شناسی دانشگاهی در جهان امروز، در دانشگاه‌های ایالت کالیفرنیا انجام می‌گیرد.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
09.03.202508:12
🎓 کمک‌هزینه اقامت در بیروت برای نگارش پایان‌نامه دکترا

👈 در صورتی که دانشجوی دکترا هستید و موضوع پایان‌نامه‌تان به صورتی به لبنان ارتباط دارد، می‌توانید از کمک‌هزینه‌ای که The Orient-Institut Beirut یا همان «المعهد الألماني للأبحاث الشرقية» در شهر بیروت در اختیار چنین پژوهشگرانی قرار می‌دهد، استفاده کنید. این کمک‌هزینه برای اقامت در شهر بیروت به مدت هفت تا یازده ماه پرداخت می‌شود و همچنین یک بار هزینه پرواز به این شهر را نیز تقبل می‌کند.

👈 برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدام برای این کمک هزینه می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

👈 موسسه مذکور این کمک هزینه و کمک‌هزینه‌های مشابه برای پژوهش درباره لبنان را معمولاً به صورت ادواری اعلام می‌کند. پس اگر آخرین مهلت اقدام را از دست دادید و یا پذیرفته نشدید،‌ وب سایت این موسسه را دنبال کنید و در آینده با پرونده علمی‌ای بهتر،‌ دوباره اقدام کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
08.03.202518:52
#کانال_سودمند «بین دوگانگی‌ها»، دکتر فرهاد قدوسی

👈 دکتر فرهاد قدوسی، پژوهشگر در دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی وین، در میشیگان آمریکا، علاوه بر رشته تخصصی خود، به مسائل فرهنگی، سیاسی و مذهبی نیز علاقه‌مند است و در این زمینه‌ها، به صورت وسیع به واکاوی و بررسی می‌پردازد و آنها را به اشتراک می‌گذارد. ایشان اخیرا علاوه بر فضای تویتر، به تلگرام نیز وارد شده و کانالی به نام «بین‌دوگانگی‌ها» را به روز می‌کند. در کانال تلگرامی ایشان، با طیف وسیعی از اخبار و یافته‌های علمی در زمینه‌های مورد علاقه ایشان آشنا می‌شوید و در جریان آخرین اظهارنظرها و یافته‌های طیف وسیعی از فعالان جهان امروز، از سیاست‌مداران گرفته تا دانشمندان، قرار می‌گیرید.

👈 برای استفاده از این کانال ارزشمند می‌توانید این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📕 بورسیه دکترا و پسا دکترا در زمینه ایران‌شناسی در آکادمی علوم اتریش

👈 آکادمی علوم اتریش، یکی از نهادهای کهن در زمینه شرق‌شناسی در اروپای مرکزی است که به سبب جایگاه میان منطقه‌ای اتریش و سابقه حضور آن در امور بین‌المللی، همواره یکی از نهادهای متوجه به ایران و ایران‌شناسی بوده است. یکی از در گذشته‌های دور برخی از دانشمندان ایرانی مانند مرحوم ایرج افشار با این آکادمی ارتباط جدی داشتند و پروژه‌هایی را به صورت مشترک انجام می‌‌دادند.

👈 «موسسه ایران‌شناسی» این آکادمی برای سال آینده، شماری بورسیه طی دوره دکترا و پسادکترا پرداخت می‌کند. علاقه‌مندان به حضور و اقامت در این نهاد و کسب مدارج علمی یادشده می‌توانند به این پیوند و نیز این پیوند مراجعه کنند.

👈 این فراخوان تقریبا هر سال اعلام می‌شود. پس اگر آخرین مهلت اقدام را از دست دادید و یا پذیرفته نشدید،‌ وب سایت این موسسه را دنبال کنید و در آینده با پرونده علمی‌ای بهتر،‌ دوباره اقدام کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🖋 فراخوان کنفرانس «علوم اجتماعی و دولت‌سازی: مباحث انتقادی»، بغداد، عراق

👈 «مرکز بیان برای برنامه‌ریزی و پژوهش»، که یکی از مهم‌ترین اندیشکده‌های عراقی مستقر در دانشگاه بیان در بغداد است، در ماه مهر ماه سال آینده، کنفرانسی را در زمینه دولت‌سازی برگزار می‌کند. علاقه‌مندان به شرکت در این کنفرانس‌، می‌توانند اطلاعات بیشتر را از طریق این پیوند دریافت کنند.

👈 در معرفی این کنفرانس چنین می‌خوانیم: «يهدف المؤتمر إلى توفير منصة حوارية ونقدية لمناقشة دور العلوم الاجتماعية في بناء الدولة، والتحديات التي تواجهها في هذا السياق. يتكفل مركز البيان بتمويل المؤتمر بالكامل، بما في ذلك المكافآت المالية للباحثين الفائزين. ستنشر البحوث المقبولة في كتاب مشترك ذي رقم دولي وإيداع محلي. وسيتم اختيار 15 بحثًا فائزًا. ستكون الأولوية للأبحاث الميدانية والتحليلية الكمية والكيفية، وتشجيع الأبحاث العابرة للتخصصات. والأولوية للأبحاث ذات التوصيات السياساتية الدقيقة والجديدة.»

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
10.03.202520:32
🗺 آسیای میانه و خروج از سایه: فرصت‌هایی پیش‌رو

👈 «موسسه روابط بین الملل هلند کلینگندیل» مستقر در شهر لاهه، یکی از مهم‌ترین اندیشکده‌های اروپایی است. این موسسه در روزهای گذشته، گزارش راهبردی مهمی درباره اهمیت اهمیت روزافزون آسیای میانه منتشر کرده و اتحادیه اروپا را به جدی‌گرفتن هر چه بیشتر این منطقه، که بعد از حمله روسیه به اوکراین، علاقه خود را آغاز کرده، فراخوانده است.

👈 به نوشته این گزارش، روسیه یک حاضر همیشگی در این منطقه است و چین به تازگی نقش مهم خود را آغاز کرده و اتحادیه اروپا نیز اخیرا به این منطقه علاقه‌مند شده است. برای خواندن متن کامل این گزارش مهم می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

👈 به عقیده من، خوش‌بینی اهالی آسیای میانه ایران، نفوذ تاریخی زبان و ادبیات فارسی، مسلمانان غیر فرقه‌ای این منطقه‌، مشابهت‌های فرهنگی و امکانات استان خراسان و شهر مشهد برای حل نیازهای مردمان آسیای میانه به صورت ارزان،‌ شماری از مهم‌ترین عناصری است که می‌تواند کشور ما را نیز به عنصری فعال در این منطقه تبدیل کند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
09.03.202518:05
🗺 حکایت چینی که به این نزدیکی است

👈 در صورتی که فاصله میان شهر سرخس، در منتهی الیه مرز شرقی‌ کشورمان را با منتهی‌الیه مرز غربی چین محاسبه کنید، می‌بینید که تنها ۱۱۸۵ کیلومتر بین دو کشور فاصله است. در حالی که فاصله تهران تا مثلا چابهار، حدود ۱۵۰۰ کیلومتر است.

👈 این واقعیت‌ها باید ما را بر آن بدارد که چین را بشناسیم و بیندیشیم که چگونه می‌توانیم در ارتباط با آن، شرایط زندگی مردمان خود را بهتر کنیم.

👈 نیز نگاه کنید به این کارگاه که بنده یکی از دو برگزار کننده‌اش بودم: کارگاه علمی درباره ایران و چین، دانشگاه گرونینگن، هلند

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
09.03.202505:41
📃 Devil's advocate

👈 بعد از فوت هر پاپ و در جریان انتخاب پاپ جدید در مجمع کاردینال‌ها، یک کاردینال در مسند نقد کاردینال‌های کاندید مقام پاپی قرار می‌گیرد و برخلاف دیگران که از محاسن کاندید مذکور سخن می‌گویند، او تنها به نقد وی می‌پردازد. وی در این نقد‌ها بی‌تعارف و بی‌پروا عمل می‌کند، چه سرنوشت بیش از یک میلیارد و چهارصد میلیون کاتولیک، با این انتخاب رقم خواهد خورد.

👈 در اصطلاح به این جایگاه که در هر اجتماع انتخاب پاپ بر عهده یک کاردینال کارکشته و مطلع گذاشته می‌شود، Devil's advocate یعنی «وکیل مدافع شیطان» گفته ‌ می‌شود. این اصطلاح به تدریج در معنای منتقد صریح و بی‌رحم که البته هدفی جز بهبود شرایط جامعه ندارد، استفاده می‌شود

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
08.03.202518:47
📖 بورسیه‌های دکترا و پسادکترا در زمینه مطالعات اسلامی، دانشگاه ارفورت، آلمان

👈 دانشگاه ارفورت واقع در مرکز آلمان، برای دوره‌های دکترا و پسادکترا، پژوهشگر می‌پذیرد و به مدت چهار سال، ماهیانه به آنها دستمزد پرداخت می‌کند. پژوهشگران مورد نظر می‌باید در این مدت درباره این موضوع به پژوهش بپردازند‌:

(De)Colonizing Sharia?“ Tracing Transformation, Change and Continuity in Islamic Law in the Middle East and North Africa (MENA) in the 19th and 20th Centuries (DeColSharia)

علاقه‌مندان برای پذیرش باید پروپوزالی در زمینه مذکور داشته باشند و بتوانند تبحر اولیه خود در این زمینه را به اثبات برسانند و نشان دهند که قادر به تمام کردن این دوره پژوهشی با تالیف اثری چدید هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بورسیه دکترا به این پیوند و بورسیه پسا دکترا به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
Показано 1 - 24 из 34
Войдите, чтобы разблокировать больше функциональности.