Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
سیدجواد میری مینق avatar

سیدجواد میری مینق

Global Center for Intercivilizational Dialogue
Founder and Director of Global Critical Theory Center
&
Founding Editor of Islamic Perspective since 2007-2018 and Advisor since 2018 onwards
TGlist рейтинг
0
0
ТипАчык
Текшерүү
Текшерилбеген
Ишенимдүүлүк
Ишенимсиз
Орду
ТилиБашка
Канал түзүлгөн датаГруд 08, 2015
TGlistке кошулган дата
Жовт 26, 2024
Тиркелген топ

Рекорддор

06.04.202523:59
4KКатталгандар
24.03.202523:59
300Цитация индекси
08.04.202521:15
7801 посттун көрүүлөрү
08.04.202521:15
7801 жарнама посттун көрүүлөрү
18.03.202523:59
10.88%ER
08.04.202523:59
19.27%ERR
Катталуучулар
Citation индекси
Бир посттун көрүүсү
Жарнамалык посттун көрүүсү
ER
ERR
ЛИСТ '24ГРУД '24СІЧ '25ЛЮТ '25БЕР '25КВІТ '25

سیدجواد میری مینق популярдуу жазуулары

در کانالی با عنوان "تاریخ و فرهنگ ایران‌زمین" این پست را دیدم. امیدوارم فردا سر از فرهنگستان زبان و صدا و سیما درنیاورد که به ترافیک دیدم می‌گوید "شدآمد"!!!

سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
يا من إذا تضايقت الأمور فتح لنا بابا لم تذهب إليه الأوهام، فصل على محمد وال محمد وافتح لأموري المتضايقة بابا لم يذهب إليه وهم، يا ارحم الراحمين.


@seyedjavadmiri
02.04.202517:32
به لحظات ملکوتی ذبح‌شدگی نزدیک می‌شویم؟


✍بدهی‌های آمریکا و اروپا به نقطه‌ای رسیده که معمولاً در تاریخ نظم سرمایه‌داری از آن به "نقطه جوش" می‌شود یاد کرد.

✍ممکن است این پرسش در ذهن شما ایجاد شود که این چه ربطی به "ما" دارد؟

✍"ما" کسانی و مناطقی هستیم که در "وضع استعماری قدرت" به اسارت گرفته شده‌ایم و هنگامیکه ائتلاف یورو-آتلانتیکی خرجش بیش از درآمدش می‌شود آنگاه "لحظات ذبح‌شدگی" فرا می‌رسد.

✍اگر به ادوار تاریخی یکصد و پنجاه ساله اخیر دقیق نظر بیفکنید آنگاه خواهید دید که بخش عظیمی از کشورهای آفریقایی و آسیایی و لاتینی و ... در این "لحظات ذبح‌شدگی" نیست و نابود شده‌اند.

✍امروز به دلیل خروج چین از چرخه ذبح‌شدگی با جمعیت دو میلیاردی خود و اصرار شدیدش بر مستقر شدن در نظم سرمایه‌داری منابع جهانی برای چاپیدن کمتر و کمتر شده است و اگر مشاهده می‌کنید که فرانسه و انگلیس و آلمان با تمامی اختلافاتی که با آمریکای ترامپی دارند ولی در اولتیماتوم دادن به ایران "همسو" هستند این استدلالی درون-سیستمی دارد. نه پوزیسیون درکی از وضع "ما" دارد و نه اپوزیسیون فهمی از موقع "ما".


سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
بالاخره پس از چهار سال کتاب شاه اسماعیل توسط انتشارات بریل برای چاپ آماده شد. امروز طرح جلد کتاب بدستم رسید. این طرح نخستین بار در باشگاه اندیشه و در مدرسه مطالعات هویت که زیر نظر آقای میثم قهوه‌چیان است کلید خورد. در آن ایام هیچگاه به ذهنم خطور نمی‌کرد که پایان این "ماجراجویی فکری" انتشارات بریل باشد. تلاشم این بود که "دارالارشاد اردبیل" که به نوعی آکادمی‌ی برای فکر و اندیشه و حکمت و تذهیب و معرفت و صوفیا بود را در پهنه جهانی معرفی کنم. گامی کوچک در راهی بی‌انتها ...

سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
هرکس به تماشایی رفتند به صحرایی
ما را که تو منظوری خاطر نرود جایی


#پدر
Кайра бөлүшүлгөн:
Goroob online | گروه رسانه ای avatar
Goroob online | گروه رسانه ای
15.04.202509:31
■ ملت‌سازی بدون مشارکت واقعی ممکن نیست!
در نشست تخصصی «ملت-دولت‌سازی در ایران» مجله انجمن، اساتید برجسته از زوایای مختلف به بررسی ریشه‌های بحران پرداختند؛ از تعریف مبهم ملت و دولت در ایران، تا نقش روایت‌های تاریخی، فرهنگی و زبانی در شکل‌گیری هویت ملی.
- دکتر سید جواد میری معتقد است روایت رایج از ملت-دولت برگرفته از تجربه خاص غربی است و ما بدون نقد آن، همان مسیر را تکرار می‌کنیم.
- دکتر قاسم پورحسن معتقد است ملت و دولت در ایران تعاریف شفاف و بومی ندارند و ما هنوز با مفاهیم اروپایی قرن هفدهم درباره Nation و State مواجه‌ایم.
- دکتر مهدی شبروهی از منظر حقوقی تأکید می‌کند که ملت زمانی معنا دارد که از حقوق استحقاقی خود برخوردار باشد، وگرنه صرفاً جمعیتی در یک جغرافیاست.
- و دکتر قربان عباسی با رویکرد جامعه‌شناسی سیاسی، ملت را حاصل روایت مشترک تاریخی، فرهنگی و زبانی می‌داند که باید از دل جامعه شکل بگیرد، نه از بالا تحمیل شود.
👤@goroobonline
04.04.202520:57
عصیان و روشنفکری

✍یادم میآید داریوش شایگان در اواخر عمرش گفته بود


"نسل کنونی جوانان ایران، شعورشان از نسل ما بسیار بیش‌تر است، زیرا در دنیای دیگری زندگی می‌کنند. مخصوصاً زنان ایرانی بسیار جهش کرده‌اند. باید اعتراف کنم شرمنده‌ام که نسل ما گند زد!" (داریوش شایگان)

✍بسیاری بر روی کلمه "گند روشنفکری" تمرکز کردند و انقلاب و جمهوری اسلامی را ماحصل "گند روشنفکری" خواندند اما بحث جدیی پیرامون این موضوع شکل نگرفته که چرا روشنفکران گند زدند و یا دلائل گند روشنفکری چه بود یا چه است؟‌

✍این پرسشی است که باید طرح کرد و از آن پرسید. چرا؟ ‌زیرا این "گند" ممکن است دوباره به شکل دیگری و در صورت آرمانخواهانه دیگری ظهور کند و روشنفکری به جای اینکه کنشی در کرانه باشد در جای "راهبری توده‌ها" بنشیند و این بار "گند دیگری" پدید آورد.

✍شایگان نگفت که این "گندی" که از آن سخن می‌گفت ریشه در چه داشت؟ به نظرم "گند روشنفکری" ریشه در "دلتنگی"‌ی داشت که در جستجوی "معصومیت" از دست رفته دوران کشاورزی بود که ماشین و تکنولوژی رویاهای آن را بر باد داده بود و روشنفکران می‌پنداشتند در کسوت شورشیان حقیقت‌جو "حاکم" و "حاکمان" را با توسل به حقیقت و با تکیه بر توده‌های ستمدیده به زیر خواهند کشاند و آنگاه "خورشید حقیقت" بر روی ارض خواهد تابید و "ملکوت خدا" بر روی زمین مستقر خواهد شد اما غافل از آنکه کمپانی‌های بزرگ جهانی در حال پی‌ریزی از جهان دو قطبی به سوی جهان یک‌قطبی آماده می‌شدند ولی روشنفکران بدون توجه به عدد و آمار و ارقام به جای اینکه در "کرانه" بایستند به میانه میدان آمده بودند و به دنبال نشاندن "حقیقت" در جای "قدرت" بودند.

✍آلبر کامو این نوستالژی روشنفکرانه را که هنوز یقه ما را رها نکرده است در "شورشی" به زیبایی به تصویر کشیده است. او می‌گوید:

"هر اقدام شورشی بیانگر دلتنگی برای معصومیت و توسل به جوهر هستی است" (آلبر کامو).

✍شایگان و روشنفکران به دنبال "معصومیت" بودند و بر اساس منطق فلسفی تاریخ هر آنچه که در جستجوی آنی در این جهان باید "صورتی" بیابد و آنها صورت این معصومیت را در چهره "آیت‌الله خمینی" یافتند. چرا؟‌

✍زیرا آنها دنبال معصومیت در عصر سیطره عقل نقاد بودند و تحمل شلاق‌های عقل نقاد را نداشتند و می‌خواستند این "دلتنگی" را به هر وجهی مرتفع کنند و نظام شاهنشاهی را سدی در برابر ظهور معصومیت می.دیدند و می‌خواندند و بر علیه آن شوریدند و جامعه را شوراندند و آنگاه که دریافتند قدرت منطق دیگری دارد و جهان قدرت و قدرت جهان اسباب دیگری دارد سخن از گند روشنفکری زدند.

✍اما امروز هم سخن گفتن از "معصومیت" و دلتنگی برای دست یافتن دوباره آن در "میدان جامعه" تکرار گند روشنفکری می‌تواند باشد؟


سیدجواد میری
#عصیان
#روشنفکری
#گند_روشنفکری

@seyedjavadmiri
06.04.202516:21
سخنان دکتر مهرآیین را چگونه ارزیابی می‌کنم؟

به نظرم در جامعه آزاد پرسش از قدرت یکی از کار-ویژه‌های روشنفکران است. جامعه ایران هم بدلیل تجربه یک انقلاب جهانی نیازمند روشنفکران در عرصه عمومی است. اما این تمرین آزادی به دلائلی دائم به تعویق افتاده است و نقادی‌های روشنفکران در حوزه عمومی با تعابیر ناپسندیده‌ای همچون "نوکر اجنبی" و "سرسپرده بیگانه" ... موجبات عدم تحرک فکری در جامعه را فراهم کرد تا جاییکه رهبری خود در سخنرانی‌های بیشماری سخن از ایجاد و راه‌اندازی "کرسی‌های آزاد‌اندیشی" کردند اما واقع امر این بود که این کرسی‌ها خلق موقعیت و افق‌گشایی نتوانستند بکنند. چرا؟‌ در جای دیگر باید در این باب بحث کرد اما نفسِ این کار که استاد دانشگاهی در کسوت روشنفکری منطبق بر روح قانون اساسی پرسش از قدرت را مطرح کند آن را باید به فال نیک گرفت و او را جایزه داد که تفکر کردن به مثابه خطر کردن را به همکاران خاموش دانشگاهی خود آموزش می‌دهد. به نظرم دکتر مصطفی مهرآیین از معدود اساتید دانشگاهی است که توانسته با روح "کرسی‌های آزاد‌اندیشی" که توصیه رهبری هم هست ارتباط ارگانیک برقرار کند بدون اینکه عِده و عُده‌ و بودجه‌ای برای این کار گرفته باشد. اگر به سخنان رهبری هم التفات کنیم خواهیم دید که او بارها به این گفته تمسک جسته که امْخَضُوا الرَّأْيَ مَخْضَ السِّقَاءِ يُنْتِجُ سَدِيدَ الْآرَاءِ؛ یعنی آراء و نظرات را به حرکت درآورید بسان حرکت دادن مشک دوغ برای گرفتن کره تا رأی استوار به دست آید. این سخنی است که در گفتار رهبری به آن اشاره شده است. بنابراین از وضع خلق شده توسط دکتر مهرآیین باید بهره برد تا "رای استوار" را از خلال گفتگو بازآفرینی کنیم و برای جامعه نقشه راهی ترسیم کنیم و دانشگاه در ایجاد "رای استوار" نقش حیاتی دارد و پاسخ "حرکت دادن مشک‌های ساکن" تهدید قضایی نیست بل "تحبیب فضایی" باید پاسخ دستگاه‌های مسئول کشور باشد.


سیدجواد میری

#رهبری
#کرسی‌های_آزاد‌اندیشی
#مصطفی_مهرآیین

@seyedjavadmiri
09.04.202512:42
https://brill.com/display/title/72445


کتاب شاه اسماعیل و سنت خطائی چاپ شد و بزودی قابل خریداری در کتابفروشیهای معتبر جهان

تقدیم با عشق به اهل حکمت و اندیشه و عرفان و اردبیل اوشاقلاری


@seyedjavadmiri
یک سیب بر زمین افتاد و تمام جهان "جاذبه" را کشف کرد؛ پیکر میلیون‌ها نفر بر زمین افتاد ولی هیچکس "انسانیت" را کشف نکرد.

@seyedjavadmiri
"فاصله گرفتن" بهترین پاسخ در برابر بی‌احترامی است. نه واکنش نشان بده، نه بحث کن و نه حتی مسئله را ناموسی کن بل او را از "حضور" خود محروم کن.

@seyedjavadmiri
03.04.202517:18
تفکر یعنی "خطر کردن"

✍تفکر کردن فی‌نفسه "خطر کردن" است. فکر مترادفش "اندیشه" نیست. این سنخ از مترادف یافتن برای مفاهیم محدود به تعریفی "لِکسیکال" از کلمه و کلمات است.

✍در پهنه زندگی است که کلمه و کلمات "جان" می‌گیرند و "معنا" می‌یابند و "معنا" می‌دهند. با این تعریف، مترادف "تفکر"، خطر کردن است.

✍انسانی که می‌اندیشد و با تفکر زندگی می‌کند خود را در معرض خطر قرار می‌دهد و با این صفت است که "خاطره" میآفریند و در "خاطره‌ها" میماند و به هستی خود ادامه می‌دهد.

✍این خطر معانی گوناگونی دارد؛ یکی معنای زدن به امواجی که نمی‌دانی سواحل مطمئنه‌ش کجا هستند و آیا ساحل مطمئنی خواهد بود؛ معنای دیگرش این می‌تواند باشد که با تفکر کردن تو ثوابت جوامع و صاحبان قدرت را بهم خواهی زد (نه این که عامداً بخواهی بل این طبیعت تفکر به مثابه خطر کردن است) و این تو را در معرض قرار می‌دهد و هر کسی ممکن است با تصوراتش و توهماتش چنین بپندارد که تو به ساحتش با معرض قرار گرفتن خودت "تعرض" کرده‌ای و "عِرضش" را لکه‌دار کرده‌ای.

✍خلاصه کلام اینکه تفکر کردن یک امر ذهنی نیست بل کنشی همه‌جانبه است که کلیت هستی و هستی اجتماعی را ممکن است به چالش بکشد و این امری خطیر بدون مجازات نخواهد ماند و شاید بهمین خاطر است که "مداد العلماء افضل من دماء الشهداء" است؛ یعنی ثمره تفکر خردمندان بالاتر از ثمره خون شهداء است.

سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
مراحل پایانی انتشار کتاب "شاه اسماعیل" به زبان انگلیسی توسط انتشارات بریل در حال انجام است. این گام کوچکی برای معرفی ابعاد حِکمی و عرفانی این متاله بزرگ اردبیلی و فخر آذربایجان و عارف-موسس ایران نوین که در دارالارشاد اردبیل آرمیده است.


سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
04.04.202509:05
✅بخشی از درسگفتار «نقد روایت‌های اروپا-محورانه علوم انسانی در ایران و خاورمیانه»

مدرس: دکتر سید جواد میری

✅در این دوره به بررسی مفهوم استعمارزدایی (decoloniality) و تمایز آن با دو مفهوم پسااستعماری (post-colonial) و ضداستعماری (anti-colonial) خواهیم پرداخت و امکان‌های استعمارزدایی را با نگاهی به اندیشه «آنیبال کوینخانو» مورد مداقه قرار خواهیم داد.

✅برای شنیدن درسگفتار به آی دی زیر پیام دهید:
👉 @Sepanta_academy


آکادمی سپنتا
https://t.me/sepantasocialscience
ریچارد دیوید وولف درباره "استعمار" از نوع شهرک‌نشینی می‌گوید. برای فهم روش‌های استعماری اسرائیل نیاز به درک دقیق این سنخ از استعمار داریم:

Settler-Colonialism

استعمار اروپایی در قاره آمریکا یکی از نمونه‌های تاریخی این فرم از استعمار است؛ آفریقای جنوبی و ....

سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.