Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
حقوق و حکمرانی آب avatar
حقوق و حکمرانی آب
حقوق و حکمرانی آب avatar
حقوق و حکمرانی آب
09.04.202521:40
⚖💧گفتگو درباره زاینده رود باید بر اساس نظرهای کارشناسی و مستندات واقعی باشد
برای تهیه این فایل زحمت زیادی کشیده شده که حواندن و بازنشر آن را به ایرانیان دلسوز و طالب آگاهی توصیه میکنیم./پژوهش‌های‌اصفهان‌شناسی

🆔 t.me/watlawgovernance
⚖💧لزوم بازتعریف صورت‌مسئله مناقشه آبی حوضه زاینده‌رود

🔹وقت آن است که صورت‌مسئله مناقشه آبی به‌وجود‌آمده بین استان‌های حوضه آبریز زاینده‌رود، درست و جامع تعریف شود. به گونه‌ای که همه ذی‌نفعان بهره‌مند شوند و هیچ ذی‌نفعی احساس غبن و باخت نکند. به اختلافات و رقابت‌ها دامن زده نشود و به جای احساسات، منطق حاکم شود. برای این منظور نباید به مسئله فقط از بعد فنی و مدیریتی نگاه شود، بلکه به جنبه‌های اجتماعی، حقوقی، زیست‌محیطی و حتی تاریخی آن هم توجه شود. تا‌کنون موضوع زاینده‌رود از جنبه‌های حقوقی، زیست‌محیطی و اکولوژیک و از بعد اجتماعی یعنی حفظ و ارتقای تعامل و همزیستی باشندگان حوضه آبریز و مشارکت آنان در سرنوشت رودخانه، کمتر مورد توجه و بررسی قرار گرفته است. این در حالی است که در دوران حیات چندین هزار‌ساله ساکنان و جوامع این حوضه، به تجارب ارزشمندی برای استفاده بهینه از نعمت خدادادی آب دست یافته‌اند. به‌علاوه سازوکارهای تعامل حقابه‌بران و نسق‌بران و نحوه تقسیم آب و حقوق مشترکان را تعریف و به صورت یک منشور همکاری (طومار) در‌آورده‌اند./شرق

💢یادداشت سید‌محمود حسینی را اینجا بخوانید
⚖💧تعداد کارخانه‌های فولاد به تفکیک استان
⚖💧 مکاتبه‌ای که تأیید می‌کند برخلاف پاره‌ای ادعاها مبنی بر عدم مصرف آب انتقالی زاینده‌رود در بخش صنعت استان یزد، تامین آب این بخش با درخواست وزیر وقت صنایع، دستور وزیر وقت نیرو آقای بیطرف، و پیگیری‌های معاون وقت نیرو آقای اردکانیان در سال ۱۳۸۳ از محل خط انتقال آب زاینده‌رود در نظر گرفته شده است.
زاینده‌رود رود حیات بخش مرکز ایران خشک شد تا حمایت‌های مالی اسپانسرهای تبلیغات انتخاباتی دولت اصلاحات که اکثریت ایشان از بخش صنعت استان یزد بودند از محل حقابه تاریخی استان اصفهان و بودجه عمومی کل کشور جبران شود؛ حاتم بخشی از جیب مردم

🆔 t.me/watlawgovernance
04.04.202517:25
⚖💧مصوبه شورای اقتصاد درخصوص طرح مرمت و بازسازی تاسیسات آبی در دست بهره برداری در محدوده استانها

مصوبه شورای اقتصاد درخصوص طرح مرمت و بازسازی تاسیسات آبی در دست بهره برداری در محدوده استانها با شماره ۶۱۱ تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۰۵ توسط معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد./کانال «اخبار قوانین و مقررات»

🆔 t.me/watlawgovernance
⚖💧 ذخایر سد‌های تامین کننده آب، در پایین‌ترین سطح خود قرار گرفته‌

♦️ فرماندار تهران:
🔹 اگر مردم همکاری نکنند، تابستان بسیار دشواری پیش رو خواهیم داشت

🔹 صرفه‌جویی تنها راه عبور از تنش آبی پیش‌رو است

🔹 شهروندان مصرف آب شرب را به موارد ضروری محدود کنند

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003bm1
🆔 t.me/watlawgovernance
09.04.202521:37
⚖💧 مشقِ آب، خط‌خورده است و سرزمین‌داری، فراموش‌شده است.


۱۴۰۴، دوباره زاینده‌رود، دوباره خط لوله، دوباره اعتراض؛ این نه اولین بار است، نه آخرین بار خواهد بود.
اصفهانی‌ها درمانده اعتراض می‌کنند:
حق‌آبه‌مان را پس بدهید.
یزدی‌ها تشنه فریاد می‌زنند:
ما بی‌آب مانده‌ایم.
حاکم اما چون دفعات قبل، به‌جای درمان، به‌جای راست‌گویی، پذیرش اشتباه، آسیب‌شناسی و ترسیم آینده با بهره‌گیری از تخصص و تجربۀ موجود در داخل و خارج از کشور، چنان هر مسئلۀ دیگری مطالبات را سیاسی می‌کند، توپ را به میان مردمی خشمگین می‌اندازد و پانسمان می‌کند:
برخورد قهرآمیز، تعمیر خط لوله، پمپاژ بیشتر و آب‌رسانی فوری.
عده‌ای هم در این میان، از عدم شفافیت دولت و ناآگاهی مردم، استفاده می‌کنند، هیزم به این آتش می‌ریزند و برای نیات شخصی‌شان، این‌سو و آن‌سو، خوزستان و چهارمحال‌وبختیاری و اصفهان و یزد، عرب و لر و فارس را جلوی هم وا‌می‌دارند و در ایران تفرقه می‌افکنند.

اما سؤال این است:
مگر می‌شود با آب، بحرانِ آب را حل کرد؟


سیاست «آب بیشتر برسان» همان سیاستی است که ما را به اینجا رسانده است.
هر جا توسعه خواستیم، آب پشت سرش فرستادیم.
نه توان بوم را سنجیدیم، نه فرهنگ مصرف را.
نه مبدأ را دیدیم که تهی شد، نه مقصد را که توهم دارد آب همیشه هست.
به کام صنعت، صنعتی که اگرچه نیاز سرزمین اما بر سر موقعیت و جانمایی‌اش حرف‌وحدیث است، دروغ گفتیم و همۀ تقصیرها را بر گردن کشاورزی انداختیم؛ زراعتی که موجودیت آن ضرورت است اما هیچ‌گاه و هیچ‌جا نگفتیم کاهلی ما در واردات فناوری ‌به‌روز و مناسب، آموزش کشاورز و فراهم‌آوری زیرساخت‌‌ها برای او است که سبب شده دیگر به‌قوارۀ مرکز این کشور اندازه نباشد. در پوشش آب شُرب، مردم را تشنه کردیم و به هر بها برای اندکی بیشتر پول در آوردن سرزمین را خشک و آینده را تباه ساختیم.

در مبدأ:

فرهنگِ زیستن کنار رودخانه، زیرخاک رفت، آبخوان خالی شد، زمین فرونشست، آثار تمدن تخریب شد و هوا خاک شد. تلخی‌اش آنجاست که این زخم را، هر کس سهم کسی دیگر می‌داند. برادری با تبعیض عوض شد.

در مقصد:
امیدی دروغین تزریق شد: تو فقط بخواه، آبش را می‌رسانیم. و حالا مقصد هم از نفس افتاده؛ نه حق واقعی دارد، نه آب کافی. وابسته است. اگر شیری بسته شود یا لوله‌ای خراب، زندگی‌اش متوقف می‌شود. می‌خشکد و نابود می‌شود.

این سیاست شکست‌خورده است.
شکست‌خورده است چون اقلیم دیگر همان اقلیم نیست و بدون مردم تصمیم گرفته شد و می‌شود. هر بار که اهالی مبدأ یا اهالی مقصد حق‌خواهی کردند، دیگری و هم‌دست بیگانه شمرده شدند، فضا امنیتی شد و مردم و هیجان‌شان، ناآگاهی‌شان و خشم‌شان ابزاری شدند برای سرکوب خودشان. جنگ بین دو هم‌وطن و برندۀ آن، کسی که ایران را ایرانستان می‌خواهد.
شکست‌خورده چون هر بار آب رساندیم، تشنگی بیشتر شد و مشق آب و نگاه‌داری و صرفه‌جویی در آن فراموشمان گشت.

اگر هنوز امیدی هست، نه در لوله‌های جدید، که در نگاه جدید است:
کنار گذاشتن قهر و ستیز با خود و دیگری و آشتی و صلح‌جویی با ایران و جهان نه برای دغدغۀ این استان و آن استان بلکه برای دغدغۀ سرزمین و طبیعت آن، احترام به تخصص و تجربۀ زیستۀ بشری، آسیب‌شناسی راه‌رفته و تغییر مسیر امروز و فردا، مدیریت مصرف، مشارکت محلی، سازگاری با اقلیم، و توسعه‌ای که به احترام زمین، نه وارونه و با معنایی استحاله‌شده، بلکه در زمینه و بستر ایران قدم بردارد.


💬 این پیام و ویدئوی زیر، از سوی خانه تراب دعوتی است به گفت‌وگو. گفت‌وگو؛ اتفاقی که امروز در ایران بیش از هر زمان دیگر میان مردم ما نیاز است.
https://www.instagram.com/reel/DICIUYvMHPv/
____‌_
🔹 اگر حرف دل شما هم هست، برای آن‌که این صدا شنیده شود، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید./از@torabhomeco

🆔 t.me/watlawgovernance
07.04.202501:51
اعلام وضعیت اضطراری در برزیل بخاطر سیل وحشتناک در ریو دو ژانیرو

▪️جنوب برزیل در سال گذشته یک سیل خانمانسوز تاریخی را تجربه کرد که حدود دو میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داد (لینک)

@mahdi_motagh
05.04.202512:05
حق محذوف
🖌️مسعود امیرزاده

ریاست محترم ثبت با افتخار فرموده‌اند که برای بیشتر رودخانه‌های کشور سند صادر (به نام وزارت نیرو) کرده‌ایم.
« علی‌رغم مخالفت سازمان منابع طبیعی! شگفتا!»
هرچند شوربختانه بحث تعرض دولتی به اموال عمومی و چنگ‌اندازی به حقوق ملی عرض عریضی دارد که در این مقال نگنجد، ولی چند نکته در باب فرمایشات ریاست ثبت را می‌توان اشاره داشت:

۱- حسب تأکید ریاست سابق سازمان منابع طبیعی «مطابق ماده ۱ قانون ملی شدن جنگل‌ها مصوب ۱۳۴۱/۱۰/۲۷، کلیه عرصه و اعیان جنگل‌ها، مراتع، بیشه‌ها و اراضی جنگلی به عنوان اموال عمومی متعلق به دولت به مفهوم عام کلمه -اموال عمومی- بوده و حسب تکالیف و ضوابط تعیین‌شده، از ابتدا تاکنون، اسناد مالکیت دفترچه‌ای کلیه منابع موصوف اخذ و در راستای اجرای کاداستر، تاکنون منجر به تثبیت مالکیت و صدور اسناد تکبرگ حدود ۹۶% عرصه‌های ملی و دولتی (انفال) به نام دولت جمهوری اسلامی با نمایندگی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گردیده است. بنابراین، تغییر هرگونه سند به نام سایر دستگاه‌ها در خصوص اموال عمومی موصوفه، فاقد هرگونه توجیه و موجب تحمیل هزینه‌های هنگفت، صرف زمان بسیار برای دولت و امکان سوءاستفاده برای سودجویان مهیا خواهد نمود و مغایر با قوانین و اصول یکپارچگی مدیریت و حفاظت و توسعه پایدار در عرصه‌های ملی می‌باشد.»
حال پرسش این است که اداره متبوعه ایشان پیش‌تر برای اراضی ملی به صورت جامع و به نام دستگاه متولی اموال عمومی (سازمان منابع طبیعی) سند صادر کرده است. بر اساس کدام مستند، به نام یک دستگاه دیگر برای رودخانه‌ها، که بخشی جدایی‌ناپذیر از همان اراضی است، سند دیگر صادر کرده‌اند؟ آیا این سند معارض اسناد ملی قبلی نیست؟ کدام دسته سند صادره به موجب قانون و اختیارات ثبت بوده است؟

۲- مگر بیش از شش دهه اسناد ملی به نام دستگاه منابع طبیعی صادر نمی‌شده است؟ چه قانونی تغییر کرده که سند به نام دستگاه دیگری، یعنی وزارت نیرو، باید صادر شود؟

۳- سردرگمی خود سازمان ثبت در این فقره به حدی است که با همین قاطعیت در چند سال پیش اسناد ملی را به نام شرکت‌های آب منطقه‌ای صادر و حتی این اشتباه را در مورد تالاب انزلی در صدور سند به نام شرکت آب منطقه‌ای گیلان انجام داد که محتوای عمل بیش از هر چیز نشانگر یک آشفتگی شرم‌آور و فاجعه‌بار در صدور اسناد بسیار مهم عمومی و ملی است.
۴-- لازم به توضیح است که سازمان ثبت اسناد و املاک و وزارت نیرو پذیرفته‌اند که تاکنون مرتکب رفتار خلاف قانون و مجرمانه دخل و تصرف غیرقانونی در بیت‌المال شده و اموال عمومی را به نفع شرکت آب منطقه‌ای ، که به عنوان یک شخصیت حقوقی خصوصی می‌باشد، با مشارکت هم سند زده‌اند. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طی نامه شماره ۱۷۷۲۳۹/۱۴۰۲ مورخ ۱۵/۰۹/۱۴۰۲ معاون امور املاک و کاداستر و وزارت نیرو طی نامه با شماره ثبت صادره ۳۰۰۹۰/۱۱۵ د/ ۱۴۰۲ مورخ ۱۹/۰۹/۱۴۰۲ مدیر کل دفتر حقوقی، صدور سند مالکیت بستر مسیل‌ها و انهار طبیعی و رودخانه‌ها با نمایندگی وزارت نیرو را فاقد مستند و توجیه قانونی اعلام نموده‌اند.
۵- رئیس سازمان سابق ثبت در حاشیه سفر استانی به چهارمحال، در خصوص املاک واقع در حریم رودخانه‌ها گفته است: «به نظر می‌رسد موضوع حریم و بستر رودخانه‌ها و تعریف آن نیازمند بازنگری در قانون است. وقتی دستگاهی ذینفع و منتفع است و اجازه تعریف حریم و بستر رودخانه را دارد، برخی مواقع محل گلایه مردم می‌شود.» وی اضافه کرده است: «قانونی که قریب ۴۰ سال از تصویبش گذشته و آیین‌نامه‌های مربوط به ۳ دهه پیش آن ممکن است منطبق با شرایط جامعه و وضعیت جغرافیایی کشور نباشد.»
۶- به ماده تبصره ماده ۲ دستورالعمل نحوه صدور اسناد مالکیت بستر و مسیل رودخانه به شماره ۹۹/۱۲۳۳ مورخ ۹/۱/۱۳۹۹ که به صراحت تأکید دارد، «چنانچه در مواردی که بستر و حریم در اراضی منابع طبیعی باشد، صرفاً با موافقت این سازمان امکان صدور سند به نام سازمان مدعی نیرو امکان‌پذیر خواهد بود.» این در حالی است که خود ریاست محترم اذعان می‌دارد سازمان منابع طبیعی مخالف با هرگونه خدشه به اراضی ملی است. دلیل این جانبداری بدون موافقت سازمان منابع طبیعی در جابجایی مالکیت بسترهای ماده به چه علت است؟
حال بهتر است ریاست محترم سازمان ثبت بفرمایند مبنای این حذف مالکیت و حقوق عمومی و سوگیری به نفع یک دستگاه اجرایی و به زیان دستگاه حاکمیتی متولی اراضی ملی کدام است؟ چرا باید اموال عمومی که متعلق به عموم مردم و حوزه مالکیت ملی است،مغشوش نمود و بدان بالید؟

نقل است که چون قدرت برامکه رو به افول رفت و علی بن عیسی بن ماهان والی خراسان شد و در یک رژه نمایشی، بیشمار خراج ظالمانه ولایت خراسان را پیشکش هارون کرد. هارون به طعنه از یحیی برمکی پرسید: «این همه متاع در عهد ولایت فضل پسر تو کجا بودند؟» یحیی در پاسخ گفت: «خلیفه به سلامت، در خانه خدایان خویش.»
Кайра бөлүшүлгөн:
سازمان حفاظت محیط زیست avatar
سازمان حفاظت محیط زیست
❇️ایران، گنجینه‌ای از تنوع ژنتیکی

🔹محمدرضا اشرف‌زاده، مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست؛ایران از نظر ذخایر ژنتیکی، جایگاهی کم‌نظیر در جهان دارد. اما این گنجینه ارزشمند در معرض تهدیدهای جدی است. برای حفاظت از این منابع، نیازمند برنامه‌ریزی پایدار، فناوری‌های نوین و مشارکت گسترده تمام بخش‌ها هستیم.

🔹ایران با موقعیت ویژه جغرافیایی خود به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در ذخایر ژنتیکی شناخته می‌شود. با شناسایی بیش از ۳۷,۵۰۰ گونه جانوری و ۸,۰۰۰ گونه گیاهی، کشورمان به عنوان گنجینه‌ای از تنوع زیستی جهان شناخته می شود.

🔹تهدیدهایی چون تغییر اقلیم، بهره‌برداری ناپایدار، آلودگی، ورود گونه‌های مهاجم و تخریب زیستگاه‌ها تهدیداتی هستند که بقای این ذخایر را به خطر انداخته‌اند.

🔸راهکارهای حفاظت از این منابع ارزشمند:

🔹ایجاد بانک‌های ژن و پایش ذخایر ژنتیکی

🔹تدوین اطلس تنوع زیستی ایران و نقشه ژنتیکی گونه‌های در معرض خطر

🔹استفاده از فناوری‌های نوین و همکاری‌های بین‌المللی

🔹تقویت زیرساخت‌های علمی و تخصیص منابع مالی پایدار

لینک خبر
🆔️@doenewa
04.04.202505:28
گزارش ریسک‌های جهانی ۲۰۲۵ | مجمع جهانی اقتصاد (WEF)

✍️ مسعود جمالی

جهان در آستانه‌ی یک دهه‌ی بحرانی

🔹مجمع جهانی اقتصاد در بیستمین نسخه از گزارش سالانه‌ی خود، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای از آینده‌ی نزدیک و دور جهان ارائه داده است. این گزارش بر اساس نظرسنجی از بیش از ۹۰۰ کارشناس در حوزه‌های سیاست، اقتصاد، فناوری، محیط‌زیست و جامعه تدوین شده و نشان‌دهنده‌ی شدت گرفتن چالش‌های جهانی و کاهش چشم‌انداز خوش‌بینانه در هر سه بازه‌ی زمانی کوتاه‌مدت (۲ سال)، میان‌مدت (۵ سال) و بلندمدت (۱۰ سال) است.

مهم‌ترین یافته‌ها:

۱. اطلاعات نادرست و جعل گسترده محتوا با استفاده از هوش مصنوعی
برای دومین سال پیاپی، «اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده» به‌عنوان پرریسک‌ترین عامل در افق کوتاه‌مدت انتخاب شده است. گسترش محتوای جعلی توسط ابزارهای هوش مصنوعی مانند ویدیوهای دیپ‌فیک، اخبار ساختگی، و دستکاری افکار عمومی، تهدیدی جدی برای امنیت سیاسی، انتخابات، اعتماد عمومی و ثبات جهانی ایجاد کرده است.

۲. بحران‌های محیط‌زیستی؛ از تهدید بلندمدت به واقعیت امروز
“رویدادهای شدید اقلیمی” مانند سیل، آتش‌سوزی، طوفان و خشکسالی، هم‌اکنون در حال رخ دادن‌اند و رتبه‌ی دوم ریسک‌های فعلی و رتبه‌ی اول ریسک‌های بلندمدت را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین خطراتی چون «فروپاشی اکوسیستم‌ها»، «آلودگی»، و «کاهش منابع طبیعی» نیز به‌شدت در حال افزایش هستند.

۳. درگیری‌های مسلحانه و فروپاشی نظم چندجانبه
درگیری‌های نظامی مانند جنگ اوکراین، بحران‌های خاورمیانه و سودان، موجب شده‌اند که «درگیری‌های مسلحانه بین کشورها» به‌عنوان ریسک شماره یک سال ۲۰۲۵ معرفی شود. این مسئله همراه با «تقابل ژئواقتصادی» و «افزایش بودجه‌های نظامی» چشم‌انداز صلح جهانی را تهدید می‌کند.

۴. شکاف‌های اجتماعی عمیق‌تر شده‌اند
نابرابری اقتصادی، قطبی شدن جامعه، مهاجرت اجباری، و کاهش آزادی‌های مدنی، در میان ریسک‌های جدی اجتماعی قرار دارند. نابرابری، در مرکز نقشه‌ی ریسک‌های جهانی به‌عنوان عامل محرک بسیاری از بحران‌های دیگر قرار دارد.

۵. نوآوری‌های تکنولوژیک؛ فرصت یا تهدید؟
هرچند ریسک‌های فناوری در کوتاه‌مدت کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، اما در افق ۱۰ ساله، «پیامدهای منفی هوش مصنوعی»، «فناوری‌های زیستی»، و «کنترل ناپذیری فناوری‌های مرزی» (Frontier Tech) در میان ۱۰ ریسک برتر قرار گرفته‌اند.

۶. کاهش همکاری جهانی و خطر چندقطبی شدن جهان
۶۴٪ از پاسخ‌دهندگان معتقدند که جهان طی ۱۰ سال آینده وارد نظم چندقطبی یا چندپاره خواهد شد؛ جایی که قدرت‌های منطقه‌ای، قواعد و هنجارهای خود را تعیین می‌کنند و احتمال شکل‌گیری یک اجماع جهانی برای حل بحران‌ها کمتر می‌شود.

جمع‌بندی:
گزارش ریسک‌های جهانی ۲۰۲۵ زنگ خطری جدی برای رهبران دولتی، بخش خصوصی و جامعه مدنی است. تنها راه عبور از این طوفان جهانی، همکاری چندجانبه، تصمیم‌گیری بر پایه‌ی علم، تقویت نهادهای بین‌المللی و تقویت اعتماد عمومی است.

مطالعه‌ی کامل گزارش:
https://www.weforum.org/publications/global-risks-report-2025

#گزارش_ریسک_جهانی
#مجمع_جهانی_اقتصاد


🌐کانال اکونومیست فارسی
⚖ 💧خوانساری کارشناس آب، در گفت‌و‌گو با «انتخاب»:

🔹 معاون اول رئیس جمهور یک کارخانه آهن را در نیشابور با وجود فرونشست‌های عظیم افتتاح کرد؛ مکرراً در ده سال اخیر همه اخطار دادند که در یزد، مشهد و نیشابور این صنایع آب بر را مستقر نکنید

🔹 شاید تهران تا مهرماه، شرایط آبی بسیار سختی پیدا کند

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003blW
🆔 t.me/watlawgovernance
⚖💧دانشمند: در یزد که کنار کویر لوت است، ماهی اوزون بورون و خاویار تولید می‌کنند!/ جمعیت ۴۰ تا ۵۰ هزار نفری یزد را به یک میلیون رساندند بعد می‌گویند مشکل آب داریم

🔹مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی: آب را از کارون گرفتیم و به جای زاینده رود به یزد دادیم و آنجا صنایع آب‌بر ایجاد کردیم

🔹صنایع را بدون آمایش سرزمینی گسترش دادیم

🔹کارخانه‌های بزرگ صنعتی را به خلیج فارس منتقل کنید.

🆔 t.me/watlawgovernance
نقش مشاهدات ماهواره ای در مطالعات بلایای طبیعی

▪️در زلزله شناسی موقع زلزله به شما یک نقطه به عنوان کانون زلزله می‌دهند. با مشاهدات ماهواره ای ولی میتونید این اطلاعات را تکمیل تر کرده و تصویر واضحی از ابعاد واقعی زلزله ها و اثرات آنها داشته باشید.

▪️گسیختگی به طول پانصد کیلومتر در آنالیز داده های ماهواره ای راداری دیده میشود که یکی از بزرگترین گسیختگی هایی است که تاکنون در زلزله های strike-slip به ثبت رسیده برای این زلزله خاص. چرا خاص؟ بنظر میرسد یک زلزله از نوع فوق سرعت (super shear) است که در آن زمین با سرعتی بیشتر نسبت به سرعت امواجی لرزه ای شکافته میشود

@mahdi_motagh
توضیحات بیشتر:

https://www.linkedin.com/company/remote-sensing-for-geohazards-gfz

https://www.nature.com/articles/d41586-025-00997-1
05.04.202510:09
⚖💧 نظر هوش مصنوعی chatGPT در خصوص نقش آقایان بیطرف و اردکانیان در خشکی زاینده‌رود به واسطه طرح‌های انتقال آب:

«آقای حبیب‌الله بیطرف و آقای رضا اردکانیان هر دو در دوره‌های مختلف مسئولیت‌های کلیدی در وزارت نیرو داشته‌اند و به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در تصمیمات مربوط به مدیریت منابع آبی و انتقال آب رودخانه‌ها نقش داشته‌اند. در خصوص رودخانه زاینده‌رود، انتقال آب این رودخانه و مدیریت منابع آبی آن، این دو وزیر به‌ویژه در دوران مسئولیت خود با چالش‌های زیادی روبه‌رو بودند.

حبیب‌الله بیطرف: ایشان در دوران مسئولیت خود در وزارت نیرو (به‌ویژه در دوره دوم ریاست‌جمهوری محمد خاتمی) بر مسئله انتقال آب از زاینده‌رود به مناطق مختلف تمرکز داشت. همچنین، اجرای پروژه‌های انتقال آب از زاینده‌رود به مناطق دیگری مانند اصفهان و یزد در دستور کار قرار داشت. البته، این تصمیمات به تدریج به خشکی زاینده‌رود و کاهش میزان آب این رودخانه منجر شد.

رضا اردکانیان: در دوران مسئولیت آقای اردکانیان در وزارت نیرو (در دولت روحانی) نیز مشکلات مربوط به زاینده‌رود همچنان ادامه داشت. با این حال، سیاست‌های انتقال آب در این دوره نیز منجر به کاهش منابع آبی و خشکی رودخانه در فصول مختلف شد.

در نهایت، بحران خشکی زاینده‌رود به‌طور عمده ناشی از ترکیب عوامل مختلف شامل سیاست‌های انتقال آب، کاهش نزولات جوی، تغییرات اقلیمی، و مدیریت ناپایدار منابع آبی است. به‌ویژه سیاست‌های انتقال آب به مناطق دیگر، که در آن دوران اجرایی شد، مشکلات زیادی برای این رودخانه به وجود آورد و به خشکی آن دامن زد.»

🆔 t.me/watlawgovernance
04.04.202517:37
🩹 چسب زخمی از نوع انتقال آب

✍️ کاوه مدنی

🔗 https://t.me/KavehMadani/3248

نسخه اولیه مدل دینامیک سامانه آبی-اجتماعی #زاینده_رود در سال ۱۳۸۴ طراحی و پیاده‌سازی شد. نتایج پیش‌نمایی این مدل تحت سناریوهای توسعه بهت‌آور و حاوی این هشدار بود که اجرای طرح‌های انتقال آب در حوضه زاینده رود، مشکل کمبود آب را بدتر می‌کند.

این مدل در سال‌های بعد با همکاری پژوهشگران ایرانی بیشتر توسعه پیدا کرد تا بتواند جزییات دقیق‌تری از رفتارهای آب‌بران حوضه را شبیه سازی کند اما ننایج کلی تغییری نکرد.

نتایج جدید با تایید نتایج قبلی بر این نکته مهم صحه گذاشتند که هر جند انتقال آب می‌تواند در کوتاه مدت مشکل کمبود آب را حل کند اما در دراز مدت با تقویت توهم فراوانی آب عامل توسعه بیشتر و تشنه‌تر شدن حوضه می‌شود.

آن روزها دغدغه ما تضییع حقوق تالاب و نرسیدن آب به تالاب گاوخونی بود اما امروز نه تنها گاوخونی خشک و فراموش شده که هم مردم اصفهان و یزد و هم مردم چهارمحال و بختیاری و خوزستان از #ورشکستگی_آبی رنج می‌برند.

اما در همچنان بر یک پاشنه می‌چرخد و بزرگان آب حتی پس از مشاهده به حقیقت پیوستن آن پیش‌نمایی ۲۰ سال پیش، کماکان به دنبال اجرای طرح‌های عمرانی عظیم‌تر و انتقال آب بیشتر به این حوضه‌اند تا بدون تلاش برای درمان عفونت، با چسب زخمی دیگر، نشانه بیماری را برای مدتی پنهان کنند.

💧@KavehMadani
04.04.202505:28
⚖💧درباره زرآباد و ساحل زیبای درک چابهار و خطاهایی که پایانی بر آن نیست
09.04.202521:40
⚖💧زاینده رود در گذرگاه تاریخ
دکتر لطف الله هنرفر

🆔 t.me/watlawgovernance
⚖💧فرقی نمیکنه موافق یا مخالف سدسازی و طرح‌های انتقال آب و جاده و ... هزاران طرح لازم و غیرلازم باشی یا نه! اگر درآمد دولت بیشتر از هزینه‌هاش نباشه هر آجری که رو آجر می‌ره سهمشو از جیب تو بر میداره که خودشو توی تورم و کاهش ارزش پول ملی نشون می‌ده! همین
🔻⬇️🔻⬇️🔻
یه اسکناس هزار تومنی که سال ۵۳ چاپ شد، الان چقدر می‌ارزه؟ ۱۵ میلیون تومن!(روی نمودار ببینید)

🆔 t.me/watlawgovernance
#وزارت_نیرو #زمینخواری #اراضی_ملی #منابع_طبیعی

✳️ وزارت نیرو چند سال است برخلاف قانون، اراضی ملی را به نام خودش سند میزند. غیرقانونی؛ متخلفانه و مطمئن از فقدان نظارت در کشور؛

🔹 سالهاست اراضی ملی را به اراضی دولتی تبدیل میکنند و تملک میکنند و به ریش مردم می‌خندند.

🔹 زور دستگاه حاکمیتی و نظارتی منابع طبیعی کشور هم به این مجموعه نمیرسد.

➖ ۱۶ فروردین ۱۴۰۴

🆔 @shabbchareh
⚖💧یکی از معتمدین اردکان از مصرف آب انتقالی زاینده‌رود برای صنایع و خنک‌سازی فولادهای گداخته کارخانه‌های فولاد اردکان سخن می‌گوید در حالی که شهروندان بصورت سطلی آب را از آب انبارها تهیه می‌کنند!
در سالیان اخیر مردم اردکان بار‌ها نسبت به رشد لجام گسیخته صنایع و خارج از توان زیست‌محیطی اردکان، وضعیت نامناسب هوا، فوج اتباع بیگانه و تغییر بافت جمعیتی، و رشد بیماری‌های متعدد در این شهر اعتراض داشته‌اند.

🆔 t.me/watlawgovernance
04.04.202517:30
⚖💧شرایط حفر چاه یا قنات جدید به جای چاه یا قنات خشک شده

✅ چکیده:
حفر چاه یا قنات به جای چاه و یا قناتی که خشک شده و یا آبدهی آن نقصان فاحش یافته مشروط به آن است که :
اولا از آب چاه یا قنات جدید فقط زمینهایی آبیاری شوند که قبلا از چاه یا قنات قبلی مشروب می شده اند؛
ثانیاً: در حریم منابع آبِ متعلق به دیگری نباشدو ثالثاً حفر چاه یا قنات در ملک غیر با اجازه مالک و یا اینکه صرفاً در اراضی آبخور اولیه صورت پذیرد.

🔹مستندات:
  تبصره 6 قانون تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری
ماده 11 آیین نامه اجرایی فصل دوم - قانون توزیع عادلانه آب

🔹شماره دادنامه قطعی :
9509970955802330
🔹تاریخ دادنامه قطعی :
1395/08/17



✅رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری:

در خصوص دادخواست تقدیمی آقای س. ه.ز. به طرفیت شرکت سهامی آب منطقه ای یزد به خواسته اعتراض نسبت به رأی صادره از سوی کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیر زمینی استان یزد به شماره ... - 1391/12/23 به شرح مندرجات دادخواست و ضمائم پیوستی، شعبه با توجه به مفاد و محتویات پرونده و ملاحظه دفاعیات به عمل آمده از سوی دبیر کمیسیون به شماره ... - 92/4/17 ثبت دفتر لوایح که طی آن اعلام داشته (رأی معترض عنه بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه از جمله تبصره 5 و 6 قانون تعیین و تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری و مقررات قانون توزیع عادلانه آب و پس از مشورت با اعضای فنی کمیسیون صادر گردیده و ...) نظر به اینکه به موجب ماده 11 آیین نامه اجرایی فصل دوم قانون توزیع عادلانه آب و همچنین تبصره 6 قانون تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری در مناطق ممنوعه حفر چاه یا قنات به جای چاه و یا قناتی که خشک شده و یا آبدهی آن نقصان فاحش یافته مشروط به آن است که؛ اولاً از آب چاه یا قنات جدید فقط زمینهایی آبیاری شوند که قبلا از چاه یا قنات قبلی مشروب میشده اند؛ ثانیاً در حریم منابع آب متعلق به دیگری نباشد؛ ثالثاً حفر چاه یا قنات در ملک غیر با اجازه مالک و یا اینکه صرفاً در اراضی آبخور اولیه باشد و چون به موجب مفاد و محتویات پرونده تقاضای حفر چاه خارج از اراضی آبخور اولیه چاه می باشد، علی هذا اتخاذ تصمیم به عمل آمده از سوی قاضی کمیسیون وفق مقررات قانونی تشخیص و تخلفی از مقررات که موجب تضییع حقوق شاکی شده باشد مشهود نیست و شکایت مطروحه غیر وارد تشخیص و حکم به رد آن صادر و اعلام می گردد. رأی صادره ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری می باشد.
🔹رئیس شعبه 8 دیوان عدالت اداری - سعادت

✅رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

نظر به اینکه خواسته جابجائی و تغییر محل چاه فعلی به فاصله 440 متری و خارج از محدوده اراضی آبخور اولیه می باشد و حسب تبصره 6 قانون تعیین تکلیف چاه های بدون پروانه صدور مجوز به نحوی که شاکی خواسته ممنوع می باشد. فلذا رأی کمیسیون و در نتیجه تایید آن از سوی شعبه بدوی دیوان مطابق مقررات بوده و دادنامه تجدیدنظر خواسته صحیحاً صادر شده و فاقد اشکال و ایراد قانونی تشخیص می گردد و نظر بر اینکه از سوی تجدیدنظر خواه ایرادی مؤثر به طوری که اساس رأی معترض عنه را مخدوش نماید ابراز نشده و در رسیدگی به پرونده و صدور رأی اقدام مغایر موازین قانونی که موجبات فسخ رأی بدوی را فراهم آورد مشهود نیست؛ لذا به استناد ماده فوق الذکر ضمن رد تجدیدنظر خواهی دادنامه شماره 1329-93/11/27 تأیید می گردد؛ رأی صادره قطعی است.

🔹رئیس شعبه هشتم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری -مستشارشعبه
موسوی - محمدی/کانال اطلاعات حقوقی و قضایی

🆔 t.me/watlawgovernanc
⚖💧 از امشب آب زاینده‌رود برای بهره‌مندی مردم و کشاورزان بازگشایی می‌شود

🔹 استاندار اصفهان از بازگشایی زاینده‌رود به‌منظور بهره‌مندی مردم و کشاورزان استان اصفهان خبر داد.

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003bQZ

🆔 t.me/watlawgovernance
Көрсөтүлдү 1 - 24 ичинде 56
Көбүрөөк функцияларды ачуу үчүн кириңиз.