Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
سیاست نگار avatar

سیاست نگار

و قطار سیاست که چه خالی می رفت!
زاویه مانندی برای جستارهای سیاسی حسن اکبری بیرق و دیگران
TGlist рейтингі
0
0
ТүріҚоғамдық
Растау
Расталмаған
Сенімділік
Сенімсіз
Орналасқан жері
ТілБасқа
Канал құрылған күніЧерв 03, 2017
TGlist-ке қосылған күні
Квіт 10, 2025

Рекордтар

10.04.202523:59
154Жазылушылар
31.03.202523:59
0Дәйексөз индексі
03.04.202518:54
361 жазбаның қамтуы
09.04.202518:55
36Жарнамалық жазбаның қамтуы
10.04.202523:59
8.33%ER
10.04.202523:59
23.38%ERR
Жазылушылар
Цитата индексі
1 хабарламаның қаралымы
Жарнамалық хабарлама қаралымы
ER
ERR
06 КВІТ '2513 КВІТ '2520 КВІТ '25

سیاست نگار танымал жазбалары

Қайта жіберілді:
فصلنامه خاطرات سیاسی avatar
فصلنامه خاطرات سیاسی
انتشار شماره ۲۷ خاطرات سیاسی

بیست و هفتمین شماره فصلنامه خاطرات سیاسی (زمستان ۱۴:۳)، منتشر شد. در این شماره به موضوعاتی همچون رابطه ایران و آمریکا و پیامدهای راهیابی دوباره دونالد ترامپ به کاخ سفید و نیز جنبه‌های مختلف ترور مقامات قضایی ایران در سال گذشته پرداخته شده است.
بحث و برسی درباره نظریه مشروطه نوین از دیگر پرونده‌های شماره ۲۷ این نشریه سه زبانه است.

فصلنامه خاطرات سیاسی را که به مدیریت احمد حکیمی‌پور
و سردبیری حسن اکبری بیرق منتشر می‌شود از کتابفروشی و روزنامه فروشی‌های معتبر و سایت طاقچه می توانید تهیه نمایید.

http://www.khsmag.ir

https://t.me/Political_Quarterly
Қайта жіберілді:
فصلنامه خاطرات سیاسی avatar
فصلنامه خاطرات سیاسی
10.04.202512:33
فرازهایی از سرمقاله بیست و هفتمین شماره فصلنامه خاطرات سیاسی، به قلم حسن اکبری بیرق


*پرسش اصلی باید این می‌بود که این «وفاق» و «ترک دعوا» که از زبان رئیس‌جمهور فرونمی‌افتاد، چه معنا و مبنایی داشت. وفاق، متعلَّقی دارد که نپرداختن بدان، نه‌تنها واژه را بی‌اثر می‌سازد، بلکه مفهوم آن را چنان مبتذل و بی‌معنا می‌کند که دیگر پرداختن به آن را مشمئزکننده می‌سازد؛ امری رایج برای تغییر و تبدیل معنای واژگان در تاریخ جمهوری‌اسلامی، که مصادیق فراوانی برای آن می‌توان ذکر کرد.

*آن چندمیلیون‌نفری که ملامت رفقا را به جان خریدند و در انتخابات شرکت کردند و به پزشکیان رأی دادند، درواقع او را به جنگ‌ودعوای کسانی فرستادند که در چنددهه گذشته، با اِعمال سیاست‌های تنگ نظرانه، خون ملّت را در شیشه کرده و حسرت یک روز زندگی معمولی را بر دل آنان نهادند؛ همانان که با ستیزه‌جویی با جهان و جهانیان، منابع این مرزبوم را هدردادند و موجبات تحریم‌های ظالمانه و کمرشکن را فراهم کردند؛ در یک کلام، هواداران پزشکیان به زبان بی‌زبانی از او خواستند که بر سر حقوق ملّت و عزّت دولت و اعتبار کشور، پای فِشُرَد و حتی تا پای جان مقاومت و دعوا کند.

*دولت توسعه‌محور پزشکیان چگونه می‌تواند با گروه‌هایی در بدنه قدرت وفاق نماید که از بیخ و بن به توسعه اعتقادی نداشته حتی از تلفّظِ لفظ آن اِبا دارند و حدّاکثر، پیشرفت اسلامی- شیعی را مطمح نظر خود کرده‌اند؟

*امروز، نظام جمهوری‌اسلامی‌ایران بر یک دوراهی تعیین‌کننده قرارگرفته‌است؛ یا پیوستن عزّتمند به جامعه جهانی و تعامل راهگشا برای توسعه ایران با قدرت‌های بزرگ و یا ادامه وضع اسفبار فعلی که معلوم نیست به کجا بیانجامد. پزشکیانی که با همین راهبرد، کابینه خود را چیده‌بود، ظاهراً در هزارتوی بلوک‌های قدرت و ثروت حاکمیّت، که منفعت خود را در جنگ و ستیزه با مردم در داخل و دولت‌های غربی در خارج می‌دانند، گیر افتاده‌است و نه راه پس دارد و نه راه پیش. آیا او بازهم خوش‌خیالانه به راه خود ادامه می‌دهد یا به فکر وفای به عهدی است که گردنش را به‌پای آن گرو گذاشته‌است؟

@Political_Quarterly
03.04.202521:06
مطالبات مدنی

در هیاهوی منازعات بین‌المللی



حسن اکبری بیرق



بعد از واقعه سقوط بالگرد رئیس دولت سیزدهم و همراهان در جنگل های ورزقان و روی کار آمدن دکتر پزشکیان با وعده هایی امیدوار کننده، بخش خوش بین جامعه مدنی ایران به همین مقدارِ رفع فیلتر و برچیده شدن گشت به اصطلاح ارشاد(الحاد) ، دلخوش گشت و در انتظار تنفیذ و تحلیف و چینش کابینه چهاردهم نشست تا بلکه از دولت به دولت فرجی باشد و اندکی از عُسر و حرج مردم، کاسته شود. اما گویا در مقدّرات الهی و مشیّت ربوبی، روزی برای پایین رفتن آب خوش از گلوی این ملّت بی‌نوا، تعیین و نگاشته نشده است؛ تحلیف همان بود و انفجار در خوابگه اسماعیل هنیه همان و بلواها و اتفاقات ناخوشایند در پی آن. با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید نیز بخت و اقبال این پزشک معالج، گُل بود، به سبزه نیز آراسته شد! البته یک کورسوی امید و نوری در ظلمات انتهای این تونل، هنوز باقی بود: وعده پزشکیان برای تعامل با جهان و عزم ترامپ برای توافق با ایران. در ابتدا لفاظی های طرفین، نوید آن می‌داد که سرانجام این طلسم قریب به نیم قرنه شکسته شود و گفتگوهای جدّی و مستقیمی بین ایالات متحده امریکا و جمهوری اسلامی ایران درگیرد و گرهی از کار فروبسته این سرزمین و مردمان آن بازشود. اما به هزارویک دلیل آشنا و یک علّت دیرپا، که پرداختن بدان از حوصله این مقال بیرون است، این بار نیز این قفل، ناگشوده ماند.

این که سرنوشت دشمنی بین این دو کشورِ عضو سازمان ملل در نهایت به کجا بیانجامد، موضوع این نوشتار نیست؛ بلکه بیشتر، اشاره به سرنوشت وعده هایی است که در رقابت های انتخاباتی به شهروندان ایرانی داده شد و از صد یکی به جا نیامد. بی تردید رفع و حذف این فیلترینگ غیرمنطقی، ضدّملی و آزارگرانه و سادیسمی، یا گشایش فضای فرهنگی و بازگرداندن آرامش به جامعه علمی و هنری و پرداختن جدّی به معضلات اجتماعی و رسیدگی عاجل به بحران های زیست محیطی، هیچکدام به ضرورت و فوریّت برطرف کردن سایه جنگ از سر این مُلک و ملّت نیست؛ اما نکته غم انگیز و در عین حال تکراری در تاریخ جمهوری اسلامی، پشت کردن بسیاری از دولت ها به بسیاری از این مسائل به بهانه جنگ یا احتمال جنگ بوده است و از این روست که هرگز مشکلات اینجا و اکنون شهروندان ایران، در صدر فهرست کاربرگ اجرائی حاکمان نبوده است و پرداختن بدانان همواره به دلیل «شرایط حسّاس کنونی» به عهده تعویق افتاده است و همیشه مطالبات مدنی ایرانیان در هیاهوی جنگ و غبار جدال با بیگانگان، گم شده و در محاق خاموشی و فراموشی رفته است.

آنان که به پزشکیان رأی دادند، حتی همان بزرگان که از قاطبۀ ملّت، به استدعا و التماس و ریش گرو گذاشتن برای وی رأی جمع کرده و سرمایه اجتماعی خود را در طبق اخلاص نهادند، نیک می دانستند که ساختار پیچیده حکومت و هسته سخت قدرت در نظام جمهوری اسلامی ایران، فرصت کارهای خطیر و رخصت تصمیم های بزرگ را به هیچ رئیس جمهوری نداده است؛ حتی به بزرگمردانی چون هاشمی(رحمه الله علیه) و روحانی(سلّمَهُ الله) فضای کافی برای تحقق ایده های بلندپروازانه و برنامه های دوراندیشانه و توسعه محورشان داده نشده است. اینها همه درست، اما دیگر دستور رفع فیلتر از اینترنت که برخی پلتفرم های آن به رأی قاضیانی بدنام، مسدود شده است، قطعاً از هر رئیس دولتی بر می آید؛ به شرط آن که عزمی قاطع داشته باشد. این که دولت چهاردهم، با ابرچالش هایی کلان درگیر است که کیان این دولت-ملت را تهدید می کند، کاملا قابل درک است؛ اما این که چرا از صدور فرامین اجرائی خُرد اما پربرکت، از جنس همان ها که ترامپ در آغازین روز کاریش صادر کرد، عاجز است و یا دریغ می ورزد، به هیچ وجه قابل درک نیست.

حال که پزشکیان به اذعان و اعتراف خود، نمی تواند به وعده انتخاباتی و باور و عقیده شخصی خویش، یعنی تعامل و گفتگو با قدرت های بزرگ جهانی عمل نماید، دستکم می تواند در این غوغای مذاکره و عدم مذاکره و جنگ و صلح هسته ای و... که در آن نه سر پیاز است ونه ته پیاز، با اتخاذ تصمیماتی خُرد در چارچوب اختیارات مصرح رئیس جمهور در قانون اساسی، و پافشاری برای اجرای آنها، جامعه مدنی ایران را ذرّه ای به حال و آینده امیدوار نماید؛ تصمیماتی که از برچیدن بساط چند آشوبگر غوغاسالار از جلوی مجلس و تعلیق شبه قانون موسوم به عفاف و حجاب، به مراتب آسان تر است.

https://t.me/siaasatnegaar
Қайта жіберілді:
دیدارنیوز avatar
دیدارنیوز
🔹وقتی دکتر مسعود نیلی را در حال آموزش نحوه محاسبه GDP به وزیر اقتصاد دولت رییسی، آن هم با استفاده از چهار عمل اصلی در سطح دبستان نشان می‌دهد.

#دیدار_نیوز
didarnews.ir
@didarnews1| @didarnewsir
Қайта жіберілді:
اکبر گنجی avatar
اکبر گنجی
02.04.202519:13
🎥 #فوری. #فوری. #فوری. #فوری 👇👇

👈 #اسکات_ریتر: ایران عضو «ان پی تی» است. شما نمی توانید بگویید سلاح هسته ای حرام است و بعد علی لاریجانی بگوید ما سلاح هسته ای خواهیم ساخت. پس آن فتوا برای فریب بوده است؟ مقامات دیگری به جز لاریجانی هم همین ادعا را کرده اند. اینها سخنان احمقانه ای است که پرچم قرمز را در برابر ترامپ دیوانه بلند کند و بهانه برای بمباران ایران به او میدهد. من در عراق بودم و دیدم آمریکا چگونه عراق را نابود کرد. آمریکا با قدرت ملت/کشور کُش به أفغانستان و یمن حمله نکرد، اما حمله به ایران، حمله پایان دادن به کشور ایران است. من قطعاً مخالف حمله آمریکا به ایران هستم. اما ویرانی های آن حمله برای ایران فاجعه بار خواهد بود و مردم و نظام سیاسی شان باقی نخواهند ماند. یک دهه تحریم عراق و سوریه موجب سرنگونی رژیم های سیاسی شان شد. ایران هم ۲۰ سال است که تحت تحریم قرار دارد. ابراهیم رئیسی به من گفت که اعتراضات ۱۴۰۱ بزرگترین عملیات تغییر نظام بود. ایران درگیر تجزیه طلبان قومی است. من جمهوری اسلامی را قانونی و مشروع می دانم و نمی خواهم ایران نابود شود. روسیه و چین به ایران هیچ کمکی نخواهند کرد. هیچ کس به کمک ایران نخواهد آمد. اکنون ایران بهانه لازم را به جنگ طلبان آمریکایی و اسرآئیلی داده است. من از صمیم قلب با حمله نظامی به ایران مخالفم، میلیون ها ایرانی در این جنگ کشته خواهند شد. دولت ایران نباید مردم خود را به جنگ بکشاند. جهان نامنصفانه و ناعادلانه و زورگویانه و تبعیض آمیز است و آنها به دنبال نابودی ایران هستند.

🔹برگردان محمد منظرپور با صدای منظرپور

https://t.me/ganji_akbar
Қайта жіберілді:
فصلنامه خاطرات سیاسی avatar
فصلنامه خاطرات سیاسی
10.04.202512:33
متن کامل سرمقاله شماره ۲۷ فصلنامه خاطرات سیاسی(زمستان ۱۴۰۳)
وفاق؟!

تمام شد، رفت!


دالّ مرکزی و کلیدواژه تکراری مسعود پزشکیان در کارزار ریاست‌جمهوری گذشته، جمله «دعوا نکنیم!» بود. محور وعده‌های انتخاباتی او نیز حرفِ دلِ اکثریّت قریب به اتفاق کاربران اینترنت، یعنی رفع فیلترینگ، و مطالبه عقلایی بیشینه خواصّ و عوامِ شهروندان ایران، یعنی ورود به روند مذاکره و ارتباط با جامعۀ جهانی و کشورهای قدرتمند از جمله ایالات‌متّحده‌امریکا بود. البته موتیف دیگری که در فحوای سخنان وی، به عنوان برنامه‌، فراوان شنیده می‌شد، اجرای سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبری بود. نکته جالب ماجرا این است که بیش از نیمی از شهروندان واجد حق رأی، گوششان نه بدهکار حرف‌‌های پزشکیان بود، نه رقبایش و اصولا نهاد انتخابات را نادیده گرفتند و پای صندوق‌های رأی نرفتند؛ آنهاهم که آمدند و پزشکیان را بر رقیبان پرشمارش ترجیح دادند، دوست‌تر داشتند شعارهای اصلاح‌طلبانه و آشتی‌جویانه او را بشنوند، نه الفاظ ولایتمدارانه وی را که به‌مراتب تندتر از لفّاظی‌های حریفان اصولگرا و پایداری‌چی وی بود.....
https://t.me/Political_Quarterly
Қайта жіберілді:
فصلنامه خاطرات سیاسی avatar
فصلنامه خاطرات سیاسی
فهرست مطالب شماره ۲۷ فصلنامه خاطرات سیاسی

https://www.instagram.com/p/DIMqDsMMfBS/?igsh=MWl0c2lybHJ5MGFzbQ==

https://t.me/Political_Quarterly
31.03.202516:45
🔊فایل صوتی

چگونه حکومت‌های توتالیتر ذهن ما را کنترل می‌کنند؟
🔻آیا دموکراسی همیشگی است یا جوامع ممکن است دوباره به سمت دیکتاتوری بروند؟ در این اپیزود، به بررسی کتاب خاستگاه‌های توتالیتاریسم (عناصر و خاستگاه های حاکمیت توتالیتر) هانا آرنت می‌پردازیم تا ببینیم که چگونه حکومت‌های توتالیتر شکل می‌گیرند، چرا مردم به آن‌ها تن می‌دهند، و چه شباهت‌هایی بین گذشته و جهان امروز وجود دارد.
#هانا_آرنت


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @PoliticalScience_ir
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹
03.04.202521:08
@siaasatnegaar
Қайта жіберілді:
اکبر گنجی avatar
اکبر گنجی
🎥 #فوری. #فوری. #فوری. #فوری 👇👇

خلاصه در پست بعدی

ترجمه همزمان محمد منظرپور

https://t.me/ganji_akbar
Көбірек мүмкіндіктерді ашу үшін кіріңіз.