Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
روز‌نوشت‌های على افشارى avatar
روز‌نوشت‌های على افشارى
روز‌نوشت‌های على افشارى avatar
روز‌نوشت‌های على افشارى
28.03.202512:46
پاسخ نامه ترامپ، تکرار مذاکرات عمان یا لایه سیاسی زورآزمائی

علی افشاری

‏🟠 ارسال پاسخ نامه ترامپ از طریق عمان فعلا به معنای گشایش دیپلماتیک نیست؛ همچون نامه ترامپ که بیشتر دیکته کردن با چاشنی تهدید را ضمن نمایش نسیه هویج در چارچوب رویکرد کوتاه‌مدت دنبال می‌کند.

🟠 این نامه‌ها بیشتر فرصتی است برای سنجش مستقیم موقعیت و شرایط طرف مقابل و روشن شدن عینی امکان‌ها و کرانه‌ها. در واقع این نامه‌نگاری‌ها لایه سیاسی زورآزمائی چندلایه دو طرف است.

🟠 «خویشتن‌داری» مورد اشاره علی شمخانی بهترین توصیف در مورد هدف جمهودی اسلامی است که در پی ایجاد بازدارندگی با تاکید بر تلافی‌جویی در برابر آرایش تهاجمی فشار حداکثری دو، استفاده از پنجره فرصت باز شده توسط ترامپ و عدم تحریک از سویی دیگر است.

🟠 معلوم نیست ترامپ مذاکره غیرمستقیم را بپذیرد اما اگر چنین هم بشود، سرنوشت منازعه در بازار نفت و سیاست دولت چین مشخص می‌شود. امکان اینکه نامه‌نگاری ترامپ و خامنه‌ای چون اوباما و خامنه‌ای بشود نامحتمل نیست اما فعلا موانع و سنگلاخ‌ها در بازسازی مذاکرات عمان زیاد است.
@Aliafshari52
से पुनः पोस्ट किया:
جمهوری ایرانی avatar
جمهوری ایرانی
🔴بیانیه هجا پیرامون درگیری‌های اخیر ارومیه

درگیری‌های اخیر در ارومیه، آن هم در میانه جشن ملی نوروز، بار دیگر نشان داد که جمهوری اسلامی نه تنها در کاهش شکاف‌های اتنیکی و ایجاد همبستگی ملی ناتوان است، بلکه با رویکرد تمرکزگرا، ایدئولوژیک و تفرقه‌افکنانه خود باعث تشدید افراطیگری‌های هویتی و گسترش بی‌اعتمادی میان شهروندان شده و بحران‌های هویتی و اجتماعی را به شکلی سیستماتیک و خطرناک گسترش می‌دهد. 
ارومیه، مانند تمامی شهرهای ایران، به تمام شهروندانش تعلق دارد. هیچ بخشی از ایران منحصر به یک گروه اتنیکی، مذهبی یا زبانی خاص نیست و رعایت حقوق برابر، آزادی‌های اساسی و تمرکززدایی، باید به‌عنوان اصول بنیادین اداره کشور پذیرفته شوند. با این حال، تجربه چند دهه گذشته نشان داده است که تحقق این اصول در چارچوب جمهوری اسلامی امکان‌پذیر نیست.
تنها راه خروج از این چرخه‌ بحران، گذار به یک جمهوری دموکراتیک و سکولار است؛ نظامی مبتنی بر آزادی، برابری، تمرکززدایی و حاکمیت قانون که امکان برطرف ساختن ریشه‌ای تبعیض‌های ساختاریِ باقی‌مانده از دوران استبداد را فراهم می‌کند..
بیانیه کامل را اینجا بخوانید


@IranianRepublic
21.03.202518:38
پویایی، گستردگی و امکان تداوم امکان نوروز
(۲/۲)

علی افشاری

🔴 این شادی جمعی نویددهنده غلبه امید بر یاس است و آرامش و ثبات اجتماعی و ایمان به اینکه سختی‌ها و دشواری‌ها تعلق به گذشته بوده و می‌تواند در سال جدید از بین بروند و خوشی و کامیابی به دست آید.

🔴 نوروز امکان‌های جدید خلق می‌کند و نوعی روان‌درمانگر است با افسردگی زدایی از انسان و جامعه. نوروز بشارتگر آینده با عبور از گذشته و همه اتفاقات خوب و بد آن است. در لحظه تحویل سال و شادی ناشی از رستاخیز طبیعت و اعتدال زمانی یک دلخوشی پدید می‌آید که سال جدید می‌تواند پایان دهنده ناملایمات باشد.

🔴 نوروز بر شدن تاکید می‌کند، بر خلق، بر شکوفایی، بر زایش ، بر رشد و تداوم و اینکه زندگی در نهایت بر مشکلات، رنج‌ها و فنا چیره می‌شود.
@Aliafshari52
से पुनः पोस्ट किया:
جمهوری ایرانی avatar
جمهوری ایرانی
20.03.202518:13
🔴 نامه‌ای به رهبر قله‌نشین

✍️ مهدی محمودیان
زندان اوین

به نام خدا
عید بر شما مبارک باد!
چه خوشبختی بزرگی است که هر سال، همچون کوه‌نوردی در پی قله‌ای دست‌نیافتنی می‌کوشیم، قله‌ای که تنها در کلمات شما تجسم می‌یابد و در حقیقت، چیزی جز سقوط آزاد برای مردم ندارد. چه پیشرفتی شگرف حاصل کرده‌ایم که نان، دارو و زندگی، هر روز از دسترس‌مان دورتر می‌شود و آن آینده‌ای که در وعده‌های شما درخشیده است، همواره در افق دور، اما به‌هیچ‌وجه دست‌یافتنی نمی‌گردد!

عید بر شما مبارک باد!
چه سعادتی که هر روز دشمنان‌مان را در حال نابودی می‌بینیم، اما سفره‌ مردم همچنان روز به روز خالی‌تر می‌شود! چه پیروزی شگرفی که تحریم‌ها تنها در کاغذها بی‌اثر گشته‌اند، ولی مردم باید هزینه لجاجت‌ها و سیاست‌های غیرقابل توجیه شما را در سخت‌ترین شرایط بپردازند. دشمن که نابود نشد، اما مردم، بی‌رحمانه به زوال می‌روند!

عید بر شما مبارک باد!
چه لذت عظیمی که در سرزمین‌تان، منتقدان را به بند کشیده‌اید و در همان حال، در سخنرانی‌های‌تان از آزادی بیان سخن می‌گویید. زندان‌های‌تان پر است از کسانی که تنها جرأت پرسیدن سوالاتی از شما را داشتند، اما آیا این نیز نشانه‌ای از عدالت شماست؟

عید بر شما مبارک باد!
چه افتخاری است که ایران را در منطقه به مقام نخست رسانده‌اید؛ نخست در تورم، نخست در فرار مغزها، نخست در سرکوب و نخست در سانسور، و البته نخست در وعده‌های بی‌سرانجام. یقیناً مردم نیز از این افتخارات عظیم شادمان‌اند، در حالی که برای دست‌یابی به ساده‌ترین نیازهای خود، در صفوف طولانی انتظار ایستاده‌اند!

عید بر شما مبارک باد!
چه تدبیر درخشانی که معیشت مردم را به جایی رسانده‌اید که میان خوردن نان و پوشیدن لباس یکی را باید برگزینند! چه سیاست عظیمی که فقر را به‌طور عادلانه تقسیم کرده‌اید، تا مبادا کسی احساس کند که سختی‌ها بر دوش‌اش سنگین‌تر است! مردم نان ندارند، اما به جای آن، شعار دارند، وعده‌ها دارند و امیدهای توخالی که تنها یادآور وعده‌های ناتمام‌اند!

عید بر شما مبارک باد!
چه خوش‌اقبالی است که جوانان این سرزمین، امیدشان به آینده به حدی است که با اولین فرصت، از این بهشت فرار می‌کنند! چه سعادتی که رؤیای جوانان از ساختن آینده‌ای در وطن به خرید بلیت یک‌طرفه خلاصه شده است!

عید بر شما مبارک باد!
که در سرزمین شما فساد سیستماتیک وجود ندارد، بلکه تنها هر از گاهی چند هزار میلیارد گم می‌شود! چه شفافیتی است که وقتی مردم از اختلاس‌ها سوال می‌کنند، پرونده‌ها به سرعت بسته می‌شوند، اما هنگامی که کسی از شما انتقاد کند، تا ابد در بند باقی می‌ماند!

عید بر شما مبارک باد!
که رأی مردم برای شما مهم است، البته اگر همان رأیی باشد که از پیش انتخاب کرده‌اید! چه خوب است که مردم آزادند که هر کسی را که شورای نگهبان شما تایید کرده، برگزینند!

عید بر شما مبارک باد!
که همچنان بر مسند قدرت نشسته‌اید و برای ملتی که زیر بار تصمیمات شما له شده‌اند، خطبه می‌خوانید. خوشا به حال شما که همه چیز برایتان بر وفق مراد است، حتی اگر برای مردم چیزی جز فلاکت و ناامیدی باقی نمانده باشد.

۲۵ اسفند ۱۴۰۳

@IranianRepublic
से पुनः पोस्ट किया:
همگامی avatar
همگامی
🔴به دیپلماسی امکان موفقیت بدهید!
 
🔺روسای محترم دولت‌های آلمان، آمریکا، بریتانیا و فرانسه

رونوشت: دبیر کل محترم سازمان ملل

با سلام،
 
🔺«همگامی برای جمهوری سکولاردمکرات در ایران» به عنوان بخشی از اپوزیسیون ایران که به  گذار از نظام استبدادی جمهوری اسلامی به یک نظام سیاسی مبتنی بر جمهوری سکولاردموکرات اعتقاد دارد، همواره مخالفت شدید خود را با استفاده ازهر نوع گزینه نظامی علیه تاسیسات و زیرساخت‌های ایران اعلام کرده و از اصل توافق آمریکا و دیگر کشورهای غربی در چهارچوب تنش زدایی با «جمهوری اسلامی ایران» و به کار گیری راهکارهای دیپلماتیک در حل و فصل اختلافات حمایت کرده است.

مذاکرات بر اساس تجارب گذشته باید شفاف، عادلانه و به صورت برد-برد با رعایت نگرانی‌های موجه غرب از یک سو و منافع ملی و ملاحظات امنیت ملی ایران از سوی دیگر انجام شود (و روشن است تلقی ما از امنیت ملی و منافع ملی با جمهوری اسلامی متفاوت است).

🔺اگرچه ما بارها به صراحت مخالفت خود را با مواضع جمهوری اسلامی در خصوص برنامه هسته‌ای، رویکردهای امنیتی و کلا سیاست خارجی اعلام کرده‌ایم ولی در عین حال تنش‌زایی بین ایران و غرب را باعث به قهقرا رفتن بیشتر ایران و تشدید بی‌ثباتی در منطقه می‌دانیم.

🔺ارتقاء سطح تنش و رویکرد تقابل نظامی به ضرر ایران، همه کشورهای خاورمیانه و‌ صلح جهانی است و‌ در نگاه درازمدت برنده‌ای ندارد؛ همه بازنده‌ی آن خواهند بود. به باور ما تا کنون عواملی چون «سیاست‌های غلط جمهوری اسلامی در روابط خارجی»، «کارشکنی‌های دولت اسرائیل»، «اقدامات تندروها در کشورهای غربی» و در یک کلام اقدامات ذی‌نفعان ادامه تنش و نظامی‌گری از هر دو طرف، مانع توافق پایدار بوده است.

🔺ما همچنین پیشنهاد می‌کنیم که در کنار این گفتگوها اقداماتی از سوی نهادهای حقوق بشری وابسته به سازمان ملل و اتحادیه اروپا در جهت گفتگوی انتقادی با جمهوری اسلامی شروع شود. آنچه اکنون اولویت دارد دور شدن از درگیری نظامی و دستیابی به یک توافق ماندگار و متوازن در حوزه‌های امنیتی و راهبردی بر اساس قوانین بین‌المللی و نظارت موثر آژانس جهانی انرژی اتمی بر فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی است تا مردم ایران از زیر بار فشارهای خردکننده تحریم‌ها بیرون بیایند.

🔴 البته به باور ما منشا اصلی مشکلات مردم ایران حاکمیت استبداد و ایدئولوژی توسعه‌طلبانه واپسگرای جمهوری اسلامی است. بر این اساس جایگزین شدن یک حکومت مبتنی بر دمکراسی، سکولاریسم، مدارا و صلح‌طلبی در مناسبات خارجی با اتکا به مبارزات مردمی می‌تواند منافع ملی مردم ایران را در شکل مطلوب تامین کرده و به ثبات پایدار در خاورمیانه باری رساند. به همین دلیل عادی‌سازی مناسبات سیاسی و گسترش روابط تجاری در سطح کلان نیاز دارد تا با تاکید بر رعایت تعهدات بین‌المللی حکومت ایران در تمامی زمینه‌ها، بویژه اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون‌های الحاقی آن پیگیری شود. به نظر ما ضروری است که تحریم هدفمند ناقضان حقوق بشر و حمایت جامعه جهانی از مطالبات دموکراسی‌خواهانه مردم  ایران ادامه پیدا کند.
 
🔴«همگامی برای جمهوری سکولاردمکرات در ایران»
١٦ آوریل ٢٠٢٥ برابر با ٢٧ فروردین ۱۴۰۴
عید فطر مبارک باد

🔴 عید سعید فطر را تبریک عرض‌می‌کنم. به نظرم این روز در چارچوب سکولاریسم ظرفیت شادی همگانی را دارد .
شماری از مناسبت ‌های شاد و جشن‌ها در کشورهای غربی ریشه مذهبی دارند اما معنای دنیوی پیدا کرده و تبدیل به فرصتی برای سرور و خوشحالی و‌تقویت پیوندهای اجتماعی شده‌اند.

🔴 عید فطر عامل نزدیکی و همبستگی منطقه‌ای نیز است.
امیدوارم که عبادات، خودسازی‌ها و پرهیزها میهمانان ضیافت الهی مقبول حضرت احددیت واقع شده باشد.

🔴 امیدوارم به لطف این روز خجسته بمباران و حملات به غزه متوقف شود و بیش از این ساکنان مصیبت زده آن قربانی خشونت ویرانگر و دیوانه‌بار نشوند.
@Aliafshari52
25.03.202515:28
حکمرانی آریایی‌محور و نژاد‌بنیاد، ایرانی یا انیرانی؟

علی افشاری

‏✍️ اگرچه سیاست‌ورزی بر اساس خلوص نژادی ویژگی فاشیسم یا ناسیونالیسم تهاجمی و افراطی است اما بر خلاف ادعای پهلوی‌‌طلبان و «ایران‌شهری‌ها»، نژاد هیچگاه در نظام حکمرانی ایران مطرح نبوده است.

✍️ ایران هیچگاه سرزمین انحصاری آریایی‌ها نبوده است. جدا از اینکه شاهنامه یک اثر حماسی و اسطوره‌ای است و بازتاب‌دهنده تاریخ ایران نیست اما آن هم مبنای نژادی ندارد. آریا و آریایی اصلا در متن شاهنامه سروده شده فردوسی وجود ندارند.

✍️ اینکه آریایی نژاد بوده یا اتنیک (قوم) باز به صورت قطعی مشخص نیست. روایت المان های نازی از نژاد «آرین» نیز امروز ثابت شده که پشتوانه علمی ندارد و در واقع جعل ایدئولوژیک تاریخ هندواروپایی‌ها بوده است.

✍️ تاریخ ایران باستان ، چگونگی تکوین اولین دولت در ایران زمین و نحوه شکل‌گیری تمدن ایرانی هنوز موضوع پژوهش بوده و فرضیه‌های متعددی مطرح است. یافته‌های جدید شماری از تصورات قبلی را باطل کرده‌اند. بسیاری از قول‌های مشهور تاریخی که ذهنیت عامه را نسبت به گذشته و حال ایران ساخته نیز نادرست است.

✍️ اما آنچه قطعیت دارد زیست اجتماعات متنوع و تمدن‌های پیشرفته در پهنه ایران باستان حداقل برای ده هزار سال پیش از مهاجرت آریایی‌ها به ایران است. آریایی‌‌‌ها نیز به چند گروه و طائفه تقسیم شده و در پیوند با بومی‌ها به مرور در بخش‌های مختلف ایران ساکن شدند.

✍️ امپراطوری هخامنشی به عنوان نقطه آغاز کشور و تمدن ایرانی مبنای نژادی نداشت، بلکه با ترکیب قدرت‌محور ‌از بالا به پایین ملل، مذاهب، زبان‌ها، رسوم و فرهنگ مختلف تاسیس شد که در کتیبه داریوش در بیستون مشخص است. بعد از آن هم آنقدر جابجایی جمعیتی و اختلاط نژادها در ایران انجام شده که ادعای خلوص نژادی اعتباری ندارد.

✍️ تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از ترکیب ژنوم یازده گروه نژادی ایران نشان می‌دهد که واریاسون‌های ژنتیکی ایران همگن نیست و‌ تفاوت‌های بسیار ظریف و دقیق بین آنها دارد. خوشه مرکزی ایرانی شامل فارس، عرب، ترک، گیلکی، لر، مازندرانی و ‌‌کرد می‌شود که تباری مشترک و خودمختار داشته و نقشه ژنتیکی آنها اشتراک بالایی با ساکنان ایران در ۵ هزار سال گذشته دارد.

✍️ بنابراین در کل تاریخ ایران، ایرانی به آریایی منحصر نشده است! اما اگر همین فرض غلط هم در نظر گرفته شود، پهلوی‌طلب‌ها اوضاع‌شان بدتر از دیگران نباشد، بهتر نیست! آنها باید ثابت کنند که به لحاظ نژادی آریایی بوده و اجدادشان هیچگونه ادغام در جوامع بومی و ازدواج‌های فراقومی نداشته‌اند!!

✍️ رضا شاه مادرش گرجی و یا ترک بود. تنها تکلیف پدربزرگ پدری‌اش مشخص است که ساکن سوادکوه بود. تبار پدر وی که به «السواد‌کوهی» معروف بوده، معلوم نیست. محمدرضا شاه مادرش ترک بود. فرح پهلوی سیده است. بنابراین به صورت قطعی رضا پهلوی آریایی خالص نیست! ژنومش ترکیبی از فارسی، ترکی، گرجی و عربی است.
@Aliafshari52
21.03.202518:19
پویایی، گستردگی و امکان تداوم امکان نوروز
(۱/۲)

علی افشاری

🔴 نوروز فراتر از یک مناسبت آئینی و جشن تکرار شونده، قابلیت‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، توسعه‌ای و روانی ویژه‌ای دارد که توجه و استفاده از آنها در بهبود شرایط و تحولات مثبت مفید است.

🔴 نوروز در طول تاریخ کهن خود که حداقل چهار هزار سال قدمت دارد، تحولات و دگرگونی‌های زیادی پیدا کرده است. نوروز هیچوقت شکل ثابتی نداشته و در دوره‌های زمانی و تحت تاثیر گفتمان‌های متفاوت مطرح در جامعه فرم متفاوتی پیدا کرده است. انسان‌ها در برابر نوروز منفعل و کنش‌پذیر نیستند بلکه بر آن اثرگذار هستند. نوروز اری ازلی و خارج از انتخاب و رفتار انسان‌ها نبوده است. تصویر نوروز با مشارکت جشن گیرندگان آن و متاثر از گفتمان‌های جمع‌نگر و اراده معطوف به آینده و خیر جمعی در هر دوره شکل گرفته است. در واقعی اشکال قدیم فروریخته و اشکال جدید ساخته شده است. دیدگاه باستان‌گرای ایدئولوژیک و «ایران‌شهری‌ها» به دلیل گذشته‌گرایی و تصلب هویتی در چارچوب ذهنی گسسته با واقعیت‌های گذشته و اکنون، نسبی با نوروز ندارند. جوهره نوروز تغییر و انطباق است؛ درحالیکه آنها بر ثبات و ایستادگی در برابر نوشوندگی تاکید دارند. نوروز پایه نژادی، زبانی و خاص‌گرایی هویتی ندارد.

🔴 مراسم کنونی نوروز در ایران محصول تغییرات گسترده در طول زمان و اتفاقات متعدد تاریخی و نشانی است که هر نسل و ملت ساکن در این دیار بر آن گذاشته است. اگرچه روایت‌ها یکسانی در مورد چگونگی پیدایش و تطور نوروز وجود ندارد اما پژوهش‌های معتبر نشان می‌دهد که جشن نوروز نخستین بار در جمع بومی‌های «نجد ایران» قبل از مهاجرت آریایی‌ها پدید آمد. البته هسته اولیه آن یعنی جشن پایان زمستان و آغاز بهار هزارها سال قبل از آن نیز وجود داشته است. در ابتدا نوروز و آغاز سال یکی نبودند. این اتفاق در دوره سلطنت داریوش اول رخ داد.

🔴 الان هم نوروز در ایران و کشورهای دیگری که گرامی داشته می‌شود، سنت‌ها و شکل یکسانی ندارند. در واقع نوروز چه الان و چه در گذشته، سیمای واحد شکلی نداشته و منحصر به زبان، فرهنگ، نژاد و مذهب خاصی نبوده است. نوروز هیچوقت یک جشن دینی نبوده است. حتی در اوستا هم اشاره‌ای به نوروز نشده است. قبل از ظهور زرتشت، نوروز وجود داشته است. دین بهی (زرتشت) بعد از یک تاخیر زمانی آن را پذیرفت و خود را با آن تطبیق داد. مشابه برخوردی که اسلام بعد از خلافت عباسی با نوروز انجام داد. البته این ادیان از نوروز اثر پذیرفتند و تا حدی هم بر آن اثر گذاشته‌اند. البته در نوروز چه در گذشته و چه الان نیایش برقرار بوده و ویژگی معنوی هم داشته اما جشن مذهبی نبوده است.

🔴 تنوع و گستردگی نوروز بسان یک چتر در برگیرنده همگان، مهربانی و انعطاف ویژه‌ای دارد که سایه لطفش همه ملل و انسان‌ها را در بر می‌گیرد. نوروز هم کمک کننده به تقویت همبستگی ملی بین افشار مختلف ایران اعم از اتنیک‌ها، زبان‌ها، مذاهب، نگرش‌های سیاسی، سبک زندگی، نحوه مناسبات جنسی و جنسیت‌های مختلف و خداناباوران است و هم پلی است برای دوستی و پیوندهای انسانی و فرهنگی با دگر کشورها و ملل جهان.
آغوش نوروز به روی همه گشوده است؛ چه پیر و جوان، چه زن و مرد، چه مذهبی و غیرمذهبی، چه فقیر و غنی، چه چپ و راست، چه زبان مادری فارسی و غیرفارسی. در چارچوب مفهومی نوروز هیچ فرد و بخشی از جامعه به حاشیه نمی رود. در گذشته

🔴 پادشاهان در نوروز بار عام می‌دادند و سعی می‌کردند مهربان باشند. البته بسیار بیشتر از میزان عیدی که به بزرگان وقت می‌دادند از آنها می‌گرفتند! در واقع نوروز نشانگر جایگاه پایین‌تر شاه از اشراف و متمولان و برخورداران بود که باید ده‌ها برابر شاه به او عیدی بدهند! در نهایت نیز آنها مبلغ هنگفت داده شده را از مردم عادی می ستاندند. خوشبختانه دیگر این رسم غلط دیگر وجود ندارد. در واقع نوروز از قید شاهان و بهره‌برداری مالی آنها رهیده است.

🔴 دیگر مزیت برجسته‌کردن نوروز، تکیه آن بر زندگی و شادی است که می‌تواند جامعه را در مسیر رشد و شکوفایی قرار دهد. نوروز میهمانی بهارانه است. ایئولوژی، مذهب و نظام عقیدتی در آن نیست. نوروز بشارتگر سرور جمعی است که هیچ فرد و یا بخشی از جامعه را محروم نمی‌کند. این شادی جمعی در ارتباط انسان‌ها با یکدیگر و با همراهی و در هم پیوستگی‌ آنها خلق می‌شود. نه انحصاری وجود دارد و نه ماحصل صفر ناشی از برایند شادی عده‌ای و ناراحتی جمعی دیگر! همه شاد هستند. این نشاط همگانی پشتوانه وحدت و هم‌افزایی حول جنبه‌های عام انسانی می‌شود. دیدن صحنه‌های حضور جمعی در شب قبل از آغاز نوروز و در هنگام تحویل سال در جای‌جای ایران علی رغم شرایط سخت اقتصادی جلوه عینی این ظرفیت جمع‌کننده و قدرت بخش نوروز بود.
@Aliafshari52
تبریک نوروز و فرارسیدن سال ۱۴۰٤

🔺 نوروز بار دیگر میهمان خانه‌ها شد و جنب و جوشی در شهرها پدید آورد. پدیدارشدن بهار بشارتگر شادی، امید، سرزندگی و پایان خزان است. نوشدن طبیعت در هر شرایط امیدآفرین است و دلگشا.

🔺 اگرچه سالی که گذشت از سخت‌ترین سال‌ها بود اما نوروز این کهن الگوی ایرانی و یادگار هزاره‌ها زیست ملل ساکن بین میان‎رودان و فرارود، نویدگر پیروزی نهایی نور بر تاریکی و انسانیت علیه شقاوت و تباهی است.

🔺 فرارسیدن سال نو خورشیدی را به همه مردم ایران و غیرایرانیانی که این سنت نیکو را جشن می‌گیرند، شادباش می‌گویم.
همانطور که فردوسی در شاهنامه چنین سروده است:
همه ساله بخت تو پیروز باد
شبان سیه بر تو نوروز باد

🔺 امیدوارم نوروز به مدد پهنه بیکران و جاودانه‌اش، زمانه ما را نیز متحول سازد و امسال، سال رهایی از شر استبداد دینی و حرکت به سمت خردگرایی، پاسداشت انسانیت، مدارا و دگرپذیری، آرامش، طراوت و توقف سیر قهقرایی اقتصاد باشد.
@Aliafshari52
15.04.202514:30
خامنه‌ای و تیغ کردن در غلاف

علی افشاری

‏🟢 خامنه‌ای، خامنه‌ای سالیان گذشته نیست. دیگر از هیاهو و خط و نشان کشیدن و تهاجم خبری نیست! اعتراضات مردمی بویژه جنبش انقلابی «زن زندگی آزادی» و افزوده شدن بر شمار سال‌های عمر او را فرتوت و خسته کرده است. شرایط جهانی و منطقه نیز به گونه ای تغییر پیدا کرده که گریزی از رفتن به لاک دفاعی ندارد.

🟢 او امروز مدعی شد که «در برجام کشور را به اشتباه شرطی کردیم»! اما افت ۲۰ درصدی قیمت دلار در چند روز پیش نشان داد که شرطی شدن بعد از مرگ برجام هم ادامه یافته است. مشکل عملکرد نظام است نه برجام.

🟢 خامنه‌ای دیر فهمید که توهم «اقتصاد مقاومتی» و ناشرطی شدن نسبت به تجارت جهانی و اتکا به شرق چاره کار نیست. اکنون خامنه‌ای پس از ضربات سنگین وارد شده به «جبهه مقاومت» در پی خطای مهلک عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر، محکوم به نرمش است. از این زاویه می‌توان فهمید چرا می‌گوید: «نباید افراطی به مذاکرات جدید، بدبین و یا خوشبین بود.»

🟢 او پای جلو رفتن چه در داخل و چه خارج از مرزها ندارد. البته آنقدر هم عقب نمی‌رود که از آن سوی بام بیفتد. فعلا به قضا و قدر امید بسته تا چون گذشته به مددش آید و با حداقل امتیاز و بازگشت‌پذیر کردن آنها از مخمصه فشار حداکثری ۲ بیرون بیاید.
@Aliafshari52
29.03.202514:01
جمهوری‌خواهی دموکراتیک و جدال نابرابر با ائتلاف نانوشته اسلام‌گرایان و پهلوی‌طلب‌ها

علی افشاری

‏🔹 نیروهای ملی، دموکراتیک، آزادی‌خواه، عدالت‌طلب، انسان‌گرا و باورمند به توسعه متوازن و همه‌جانبه، قربانیان مشترک شاهنشاهی پهلوی ‌و‌ جمهوری اسلامی هستند.

🔹 ساواک هنوز در ایران فعال است و همراه با وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه در حال انتقام گرفتن از انقلاب مشروطه و انقلاب ۵۷ و مقابله با هر خیزش مردمی است که رها کردن ایران از استبداد و الیگارشی، سنت‌های کهن مروج بردگی، تبعیض و اقتدارگرایی را دنبال می‌کند.

🔹 در نابرابر بودن میدان فعالیت جمهوری‌خواهان دمکراتیک با اسلام‌گرایان و پهلوی‌طلب‌ها، انحصار رسانه‌ای داخل و خارج روشنگر است. «رسانه پارسی» که مروج پهلوی‌طلبی، ملی‌گرایی شبه فاشیستی و ناسیونالیسم وارداتی است، آزادانه فعالیت می‌کند اما استودیو پات بلافاصله با مداخله نیروهای امنیتی تعطیل می‌شود!
@Aliafshari52
24.03.202504:32
درگیری‌های تلخ ارومیه و تهدید پهلوی

علی افشاری

‏🟠 صحنه‌های تلخی که در ارومیه دیده شد، در صورت تحقق آرزوی منتظرترین منتظرالسلطنه تاریخ ایران، در تمامی کشور ‌و در ابعادی ویرانگرتر رخ خواهد داد. با توجه به تمامیت‌خواهی و دعواهای سخیف درون‌گروهی پهلوی طلب‌ها و‌ ویژگی‌های دیگر چون انکار تکثر اتنیکی و فرهنگی، منفعت‌طلبی بیش از حد، یکسان‌سازی هویتی، نگاه نژادپرستانه، ضدیت با حقوق بشر، انحصار طلبی سیاسی، ویژه‌خواری و از همه مهمتر گرفتن انتقام از مردم به خاطر انقلاب ۵۷، شهرها ‌و‌ مناطق مختلف ایران آماج درگیری‌ پایان‌ناپذیر پهلوی‌طلب‌ها با اکثر اقشار ایران خواهد شد؛ فارس در برابر غیرفارس ، زن در برابر مرد و مذهبی در برابر غیرمذهبی.

🟠 باید توجه کرد که تخم لق بحران مرکز پیرامون و تفرقه در صفوف ایرانیان و منازعات قومی را رضا شاه کاشت. حکومت‌های بعدی به درجاتی متفاوت آن مسیر غلط را ادامه دادند. ‌

🟠 پهلوی الان اسم رمز تفرقه و جدایی است و مانع دمکراسی، استقلال و شکوفایی ایران و‌ همبستگی مردم. او آخرین سنگر سنت‌های کهن سیاسی حامی اقتدارگرایی، تبعیض و جباریت سیاسی در ایران بعد از زوال جمهوری اسلامی است.

🟠 حال کافی است تصور کرد نیرویی که چنین ظرفیت بالای خشونت و ویژه‌خواری دارد، ارزش‌هایش پیشامدرن و ماقبل عصر روشنگری است، دچار فقر ادراک و سواد بوده و گذشته‌نگر است، قدرت را در دست بگیرد، آنگاه در پی از دست رفتن فرصت تاریخی گذار به دموکراسی و برقراری عدالت، چه فاجعه‌ای رخ خواهد داد. جهنم موجود را با اضافه کردن ناامنی مستمر به فقر، استبداد و فلاکت اقتصادی موجود، هولناک‌تر خواهد کرد. «جنگ همه علیه همه‌ای» می‌شود که توماس هابز در غیاب نهاد دولت توصیف می‌کرد.

🟠 با پهلوی تغییر اساسی ایجاد نمی‌شود بلکه ساخت مطلقه قدرت حفظ شده و اکثریت مردم همچنان بی‌دولت خواهند بود. از برخی جوانان که از سر خشم و استیصال تاریخ را نادیده گرفته و به نوستالوژی کاغذی پهلوی‌ها دل بسته اند، درخواست می‌کنم که چراغ خرد را بیفروزند و بعد از شناخت آگاهانه از تاریخ معاصر و توجه بهرغلبه حقیقت بر پروپاگاندا خواهند دید که توجه به پهلوی، چالش‌های پیش روی خلاصی از شر جمهوری اسلامی را بیشتر خواهد کرد.

🟠 رضا پهلوی هفت سال است مدعی رهبری دوره گذار بوده ولی با مصادره مبارزات مردم ایران، بهره‌برداری فردی و ایفای نقش اهرم فشار گرایش راست افراطی در دنیا هیچ قدمی بر نداشته و‌ واگرایی را افزایش داده است. ساختن ایران یکپارچه، متکثر، و همبسته با میدان داری او سخت‌‌تر ‌‌و پرهزینه‌تر می‌شود. ایران مورد نظر او یک اندک سالاری دیگر است که رانت‌خواران دوره پهلوی و فرزندان‌شان و جمعی ستیزه‌جوی کراواتی به جای «حزب‌اللهی‌ها» و «آقازاده‌ها» سر سفره غارت و چپاول بنشینند و باز خانی برود و خانی دیگر بیاید!

🟠 نجات و سربلندی ایران نیازی به اصلاح‌طلب، اصول‌گرا و‌ پهلوی‌طلب ندارد. توافق بی‌قدرتان و قربانیان تبعیض و ستم نهادینه شده سلطنت و‌ «ولایت» در تاریخ معاصر و ائتلاف نیروهای جامعه مدنی و اپوزیسیون دمکرات هم نیروی لازم برای انقلاب را پدید می‌آور‌د، هم تقویت‌کننده موفقیت پسا‌انقلاب می‌شود. باید بکوشیم تا با همت جمعی، ایران برای نخستین بار به تمامی از آن مردم شود. ایرانی نو و گسسته از مناسبات پهلوی و جمهوری اسلامی و‌ تکیه داده به آرمان‌های انقلاب مشروطه.
@Aliafshari52
دگردیسی تم ماه رمضان از شادی به غم در تاریخ معاصر ایران


علی افشاری

✍️ یکی از نکات جالب توجه تفاوت حال و هوای ماه رمضان در ایران با کشورهای عربی است. در ایران معمولا ماه رمضان تم غم، سکون و کم‌تحرکی دارد و در فضای مذهبی عزاداری حاکم است. تنبلی و بی‌حالی بر فضای کاری غالب می‌شود. در حالیکه در عمده کشورهای مسلمان اینگونه نیست و ماه تحرک و شادی است.

✍️ این پدیده در ایران متاخر در حدود یک قرن قبل حاصل شده است. پیشتر در ایران نیز ماه رمضان شادترین فصل سال بوده و ماه میهمانی، شب‌نشینی‌ها، خرید و شادی بوده است. همانطور که الان در کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ترکیه فستیوال‌ها، جشن‌ها و تخفیف‌های بزرگ در ماه رمضان رخ می‌دهند.

✍️ در ایران قدیم حداقل از دوره صفویه تا قاجار سنت‌ها و مراسم ویژه‌ای در ماه رمضان وجود داشت که امروز دیگر منسوخ شده‌اند. ماه رمضان ماه اصلی شادی و تحرک در ایران بود. قبل از شروع ماه رمضان مراسم خانه‌تکانی مشابه نوروز و غبارزدایی از مساجد انجام می‌شده است. در آخرین جمعه به صحرا و باغ‌های بیرون از شهر رفته و کلوخی با خود می آوردند و در مقابل خانه بر زمین می‌زدند که به معنای آماده شدن برای روزه گرفتن بود. همچنین خانواده‌ها اغلب در شب قبل از شروع ماه رمضان به بالای پشت بام می رفتند و سبزه و گل بر روی سفره می‌گذاشتند تا خود حلول ماه را ببینند.

✍️ مردم بهترین لباس‌ها را پوشیده و از بهترین طعام بهره‌مند می‌شدند. در ماه رمضان مجازات انجام نمی‌شد. مردم با یکدیگر به مهربانی برخورد می‌کردند. صله ارحام می‌شد. طلبکارها سراغ بدهکارها نمی‌رفتند. بالاترین تخفیف، حراج و فراوانی کالا در بازار و تجارت برقرار بود و قیمت کالاهای مصرفی و خوراکی در پایین‌ترین سطح سال عرضه می‌شدند. شراب خواران کمتر میگساری می‌کردند. بیشترین میهمانی‌ها و جشن‌ها بعد از افطار برگزار می‌شد. البته طبقات محروم و متوسط بیشتر روزه می‌گرفتند. طبقات ثروتمند و اعیان و مقامات دولتی کمتر روزه می‌گرفتند. برخی از صوفیان و درویشان نیز اصلا تن به ریاضت روزه نمی‌دادند.

✍️ از همه عجیب‌تر رسم آب و تریاک در سحر و بعد از افطار بود. یک ساعت قبل از سحر موذن‌ها از مناره‌های مساجد بانگ می‌زدند که وقت آب و تریاک است! آن وقت جمعی به عجله تریاک کشیده و بعد از آن آب می‌نوشیدند! و چه بسا تکه تریاکی نیز به دهان می‌انداختند.

✍️ اما معلوم نیست چگونه و بر چه اساسی این وضعیت تغییر پیدا کرده و ماه رمضان از شادی و جشن تهی می شود. در حالیکه جوهره عبادت شادی و بهجت درونی است. البته بیشتر مفهوم خرسندی از سوی هگل با آن تناسب دارد که آن شادی بر اساس لذت تحقق خواست‌های دنیوی نیست بلکه تطابق رضایت درونی با مسیر تعیین شده تاریخ برای تکامل انسان و جهان است تا در نهایت صالحان زمین را به ارث برده و تاریخ با غلبه زوال‌ناپذیر خیر پایان یابد.

@Aliafshari52
28.03.202513:39
فایل صوتی صحبتم پیرامون چگونه پروژه امنیتی بازسازی پادشاهی پهلوی شروع شد؟
شنیدن در یوتیوب

@Aliafshari52
ششم فروردین، نوروز بزرگ (درباری) و تولد زرتشت, پیامبر ایرانی

علی افشاری

🔴 در ایران باستان، ششم فروردین جایگاه خاصی ‌در جشن‌های نوروزی داشت و به آن نوروز بزرگ و یا درباری می‌گفتند. جشن نوروزی در دوران قدیم بویژه ساسانیان، ۶ روز بود. پادشاه در در روز آخر یعنی ششم فقط با اندرونی و همنشینان خاص و‌ پایوران برجسته دربار نشست و برخاست داشت. در این روز هدایای نوروزی شاه باز و بررسی می‌شد. نوروز روزی بود که بیشترین عیدی را شاهان می‌گرفتند. این رسم تا دوران پایانی سلسله قاجار برقرار بود. بارعام و ملاقات با نمایندگان اقشار و طبقات اجتماعی در ۵ روز نخست بود.

🔴 نام دیگر این روز، «هفدرو» یا «هودرو» است؛ یعنی روزی که ۷۲ اتفاق بزرگ برای ایرانیان رخ داده است. به همین دلیل این روز به نام روز «امید» و «شادباش نویسی» نیز معروف است. اما در ایران زمان ساسانی، روز ششم هر ماه زرتشتی به امشاسپند خرداد که نگهبان آب‌هاست اختصاص داشت. بنابراین این روز «خردادروز» نیز نامیده شده است. در این روز مردم غسل، حمام و آب‌پاشی می‌کردند و‌ معتقد بودند که بدینگونه از آلودگی پاک شده و برکت بر زندگی آنان جاری می‌شود. خوردن شکر و مالیدن روغن زیتون بر بدن هنگام صبحگاه دیگر رسم شایع برای دوری از بلا بوده است.

🔴 اما در نوروز بزرگ افسانه‌ای وجود داشته که در بامداد این روز، فردی خاموش و ساکت بر کوه «پوشنگ» (در افغانستان امروزی) ظاهر می‌شود که پارچه‌ای در دست دارد و تنها برای مدت کوتاهی دیده می‌شود. برخی این پدیده را نشانه‌ای از برکت و فراوانی سال آینده بشمار می‌آوردند. حوادث زیادی چون تولد کیومرث، مشی و‌مشیانه، بر تخت نشستن جمشید جم و … به این روز نسبت داده شده است.

🔴 اما به باور زرتشتیان ایران، ۶ فروردین زادروز و آغاز رسالت آشورزرتشت بنیانگذار دین بهی است که نخستین دین یکتاپرست را به ایران زمین آورد. او خود را آموزگار دعوت به خیر و دوری از شر در پیروی از آموزه‌های اهورامزدا می‌دانست. این خجسته روز را به ایرانیان و بویژه زرتشتی‌های عزیز شادباش می‌گویم.
@Aliafshari52
22.03.202515:44
نماینده ویژه ترامپ در خاورمیانه و رمزگشایی از نامه وی به خامنه‌ای

علی افشاری

‏🟢 مصاحبه استیو ویتکاف با تاکر کارلسون چهره رسانه‌ای روس‌گرای آمریکایی و حامی ترامپ، هم خطوط اصلی سیاست ایران دولت دوم ترامپ را روشن می‌کند و هم محتوی نامه ترامپ را. ویتکاف از رفقای قدیمی ترامپ است و او وزیر خارجه اصلی است.

🟢 بر خلاف خبرسازی‌هایی که در امارات و ایران انجام شد، نامه ترامپ با هدف برداشته‌شدن موانع گفتگو و اعتمادسازی نوشته شده است. عراقچی نیز پیشتر گفت در نامه فرصت‌هایی هم است. تهدید محور اصلی آن نبوده است. ویتکاف از آمادگی سفر به تهران می‌گوید و اراده ترامپ در حل ‌ فصل همه اختلافات با جمهوری اسلامی.

🟢 اولویت ترامپ که بر روی آن حساب کرده حل دیپلماتیک با فشار تحریم‌های سنگین است. در انتها اگر جواب نگرفت، گزینه نظامی را در نظر می‌گیرد. مساله اصلی برنامه اتمی ایران است. ویتکاف صحبتی از جمع شدن آن نکرده بلکه بر تدوین سازوکار اطمینان‌بخش از مسدود شدن مسیر ساخت بمب اتمی تاکید می‌کند. وی به درستی می گوید با تغییراتی که در سوریه ایجاد شده و ضرباتی که حزب‌الله لبنان و حماس خوردند و حملاتی که به حوثی‌ها می‌شود، دیگر آنها تهدید موجودیتی برای اسرائیل نیستند. او می‌گوید هدف مهار آنها و کم شدن ریسک آنها است. وی هیچ صحبتی در مورد حقوق بشر در ایران و تغییر جمهوری اسلامی نمی کند.

🟢 البته خامنه‌ای تن به پذیرش این خواست‌ها در کوتاه‌مدت نمی‌دهد اما نتیجه زورآزمائی که از یک طرف فشار حداکثری آمریکا و طرف دیگر تاب‌آوری جمهوری اسلامی است، ممکن است وضعیت را در آینده تغییر دهد. ویتکاف به صراحت می‌گوید که گفتگوهای غیر مستقیم و محرمانه در چند کانال در جریان است.
@Aliafshari52
تیمورتاش، ملی شدن صنعت نفت و تاوان سنگین بی‌اعتنایی به هشدار دکتر مصدق

علی افشاری

‏🟢 ۲۹ اسفند روز دلنشینی است. آخرین روز زمستان، دروازه پدیدارشدن نوروز این جان‌مایه تمدن ایرانی است که با شیرینی ملی شدن صنعت نفت و رها شدن از یوغ‌ استعمار پیوند خورده است. اگرچه این رویداد خجسته به پایمردی دکتر محمد مصدق، ابتکار دکتر حسین فاطمی و مبارزات فراگیر مردم ایران رخ داد اما جا دارد تا از عبدالحسین میرزا تیمورتاش، سردار معظم خراسانی نیز یاد کرد که نخستین دولتمرد ایرانی بود که برای ملی شدن نفت تلاش کرد.

🟢 او از سال ۱۳۰۴ ساز مخالفت با قرارداد ویلیام دارسی را نواخت که چون به تصویب مجلس شورای ملی نرسیده باید لغو شود. سفر تیمورتاش به لندن در سال ۱۳۱۱ و پافشاری وی در تحصیل حقوق کشور در مذاکره با شرکت نفت ایران و انگلستان، خشم دولت وقت بریتانیا را برانگیخت. وی در مصاحبه با تایمز لندن در پاسخ به انتقادات از حکومت پهلوی اول به برخی از آداب ناشناسی رضا‌شاه اشاره می‌کند که نقطه آغاز دور شدن «سایه همایونی» از سر وی گردید. انگلیسی‌ها با فرستادن یک پرستو در سفر تیمورتاش به سن‌پطرزبورگ و بهره‌برداری از ضعف وی در مهار قوه باه، نسخه سقوط او را پیچیدند. پیشتر نیز گزارش اغراق شده و تملق‌آمیز علی‌قلی مسعود انصاری سفیر وقت ایران در بریتانیا، ذهنیت رضا شاه را نسبت به او مشوش کرده بود.

🟢 با گزارش قصد جانشینی تیمورتاش توسط انگلیسی‌ها، نگرانی رضا شاه از تیمورتاش به حدی رسید که او را معزول کرده و با پرونده‌سازی به ضیافت مرگ پزشک احمدی با آمپول هوا فرستاد. بدینترتیب تیمورتاش مزد خدماتش برای هموار کردن مسیر صعود رضا شاه در قدرت را گرفت!

🟢 تیمورتاش مانند بسیاری از سیاستمدارانی که در گذشته و حال نردبان ترقی حاکمان خودکامه و مطلقه شدند، این واقعیت را نادیده گرفت که آنها بعدا نردبان را بر می‌‌دارند تا دیگری بالا نیاید. تیمورتاش که در انهدام مشروطه ایرانی نقش فعالی داشت، هشدار تاریخی دکتر مصدق در مخالفت با تشکیل پادشاهی پهلوی را نشنید که رضا شاه حسنات رضاخان سردارسپه را ضایع خواهد کرد. سرنوشت تلخ و تاوان سنگینی که تیمورتاش پرداخت کرد، بعد از او هم بارها به درجات متفاوتی در حکومت پهلوی دوم و جمهوری اسلامی تکرار شده است.

🟢 جماعتی که الان یا به دنبال توافق‌گرایی با خامنه‌ای و یا نشاندن رضا پهلوی بر کرسی رهبری فردی اپوزیسیون هستند، بهتر است از سرنوشت تیمورتاش درس بگیرند.
@Aliafshari52
दिखाया गया 1 - 24 का 127
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।