Notcoin Community
Notcoin Community
Whale Chanel
Whale Chanel
Proxy MTProto | پروکسی
Proxy MTProto | پروکسی
Whale Chanel
Whale Chanel
Proxy MTProto | پروکسی
Proxy MTProto | پروکسی
iRo Proxy | پروکسی
iRo Proxy | پروکسی
ایران آزاد و آباد (مهدی نصیری) avatar
ایران آزاد و آباد (مهدی نصیری)
ایران آزاد و آباد (مهدی نصیری) avatar
ایران آزاد و آباد (مهدی نصیری)
अवधि
दृश्य की संख्या

उद्धरण

पोस्ट
रिपोस्ट छिपाएं
23.02.202509:29
🔻از خوانندگان:
یه زمانی رجزخوانی ها اینجوری بود :

اگر غلطی سر بزند حیفا و تل آویو با خاک یکسان میشود.
قطعنامه ها کاغذپاره است.
تحریم نعمت است و ذخایر بانک مرکزی نامتناهی است.

ظرف مدت چند سال ادبیات اینطور تغییر پیدا کرده:

یه دونه وعده صادق طلبکاریم ، ان شاالله به موقع وصول میکنیم.
اگر تاسیسات هسته ای ما رو بزنید ، سریعا دوباره میسازیم.
اگر دوباره قطعنامه بدید ، دکترین رو عوض میکنیم.
اگر جای قطر بودیم اون 7 میلیارد دلار رو میدادیم.
خانواده ها سکه بخرن که ارزش پولشون افت نکنه.
22.02.202518:30
پیامدهای کودتای سوم اسفند

امروز ۱۰۳ سال از کودتای سیدضیا-رضاخان میرپنج گذشت. طی این مدت آثار خوبی در باره علل کودتا و عوامل آن و به ویژه نقش پادشاهی متحده بریتانیای کبیر(uk امروزین) منتشر شده است. از جمله من در ۱۳۸۰، در قالب کتابی درسی- دانشگاهی با عنوان: مقدمه ای بر تقسیمات کشوری ایران(جلد نخست)، که توسط انتشارات انجمن جغرافیایی ایران به چاپ رسید، به پیامدهای کودتا پرداختم. در این یادداشت برآنم‌ که بی‌طرفانه و در قالب تلگرامی، به بخشی از پیامدهای کودتا و کارکرد رضا شاه بپردازم.

بر فرض نزدیک به محال، کودتای سید ضیا- رضاخان ساخته و پرداخته بریتانیا باشد. آیا با این حال بهتر نیست همین فرض به نتایج و پیامدهای کودتا سنجیده شود؟!! با چنین دیدگاهی خدمت یا خیانت کودتاچیان به ایران و ایرانیان کاملا آشکار می شود.

۱- لغوکاپیتولاسیون
کاپیتولاسیون یعنی سپردن حق رسیدگی و داوری قضایی اتباع بیگانه به نماینده دولت دارای چنین. در دوره قاجار به دلیل تسلط قوانین اسلامی و روحانیون بر محاکم‌ شرعی، دولت های روسیه، بریتانیا و سوئد، حق کاپیتولاسیون اتباع خود را از قاجار گرفتند و اتباع آنها در صورت انجام جرم، در ایران محاکمه نمی شدند.
رضا شاه در ۱۳۰۷ این حق را لغو کرد و بیگانگان هم بدان گردن نهادند؛

۲- لغو قرارداد ۱۹۲۱
در ۷ اسفند ۱۲۹۹، تنها ۴ روز پس از کودتا، قرارداد مشهور ۱۹۲۱(۲۶ فوریه) ایران-شوروی منعقد گردید. به موجب این قرارداد دولت شوروی متعهد به لغو همه قراردادهای پیشین دولت تزاری با ایران شد. هم چنین از امتیازات روسیه و کل مطالبات ( حدود۱۱ میلیون لیر انگلیس) در ایران گذشت.‌ هم‌چنین قرار شد ایران به هیچ دولت خارجی امتیازی نداده و اگر کشور دیگری به ایران حمله کند، شوروی از ایران دفاع کند. انگلیسی ها نسبت به این قرارداد خشمگین شدند؛

۳- سیاست خارجی ملی‌گرایانه
سیاست خارجی پهلوی نخست سه وجه بارز داشت: نزدیکی به آلمان، دوری از بریتانیا و ملی گرایی مستقلانه در برابر غرب و شرق.

بسیاری از نسل جدید خبر ندارند رضاشاه بیش از ۴ سال مناسبات خود با آمریکا را به دلیل دستگیری سفیرش در آمریکا کاملا قطع کرد. هم چنین از ۱۹۳۷ تا ۱۹۳۹ مناسبات ایران و فرانسه قطع شد. در عین حال آلمان در دوره رضاشاه بزرگترین شریک تجاری ایران شد و بیش از ۳۰۰۰ کارشناس و مستشار آلمانی در ایران بکار گرفته شدند.
با این همه طی حکومت رضاشاه مناسبات با بریتانیا بر سر چندین مساله به وخامت گرایید: مساله بحرین و عقیم ماندن لشگرکشی رضاشاه به دلیل تهدید عملی بریتانیا، مساله نفت و لغو قرارداد دارسی و بستن قراداد تازه نفتی، مساله خزغل و عشایر جنوب، توانمند شدن نیروی دریایی ایران و گسترش مناسبات با ایتالیا و فرانسه، پیمان سعدآباد با ترکیه و افغانستان و...
کوتاه آن که واقعا بریتانیا نه تنها رضاشاه را نمی پسندید، بلکه او را مانعی در انجام مقاصد ژئوپولیتیک منطقه ای خود می پنداشت؛

۴- ایجاد ایران یکپارچه
اغلب تحرکات جدایی طلبی و استقلال خواهی در عصر مشروطه و تا برآمدن رضاخان را مربوط به چند منطقه ایران می بینند. ولی در واقع تا ۱۳۰۰‌‌، تقربیا در ۲۶ منطقه ایران اغتشاش، آشوب، جدایی طلبی و ...وجود داشت. قضایای جنگل و میرزا، پسیان و خراسان، خزعل و خوزستان تنها موارد بارز آن محسوب می شوند.
در شگفتم از نقد شیوه سرکوب رضاخان. روشن است که بین تجزیه و بقای ایران یکی را باید برگزید؛

۵- نوسازی
گمانی نیست چنان چه نوسازی  همه جانبه پهلوی اول نبود، پدیده ملت ایران بس کوچکتر از امروز می شد. البته برخی از این نوسازی ها جنبه مخرب داشت و حتی پهلوی دوم‌ نیز منتقدش بود.
در اهمیت نوسازی ملی پهلوی اول، همین بس که ایران‌ رو به موت را از پیامدهای نکبت بار جنگ‌ جهانی اول زنده کرد و جنگ‌ دوم‌ را هم‌ پشت سر نهاد. در حالی که ایران به ویژه در جنگ دوم‌ میدان‌ حیاتی کارزار و بلکه نتیجه هم‌ بود.‌
 
۶- پرش
عباس میلانی می گوید ایران‌ پیش از سوم‌ اسفند، فروپاشیده بود. یعنی جنگ جهانی اول دو سال پیشتر از بقیه جهان  در ایران شروع شد. تورج اتابکی نیز می گوید: جنگ‌ در ایران طولانی تر از اروپا بود و پیامدهایش تا یک دهه بعد استمرار یافت. در واقع ایران یک چهارم نفوس خود را بر اثر جنگ‌از دست داده و دچار التهاب بود. تقریبا همه روشنفکران اعم از قجری و ضد قجر، باورمند بودند که ادامه حکومت قاجار نابودی ایران را در پی خواهد داشت. بنگرید به دیدگاه های ملک الشعرا، عارف قزوینی، تقی زاده و...به این تم.

کوتاه آن که رضا ماکسیم یا رضاخان میرپنج یا رضا مازندرانی یا رضا، هر چه بود و هر چه کرد، حتی با در نظر گرفتن شیوه و منش استبدادی در دهه دوم حکومتش، دستکم‌ دو هدیه به ایرانیان داد:

یکم- استمرار بقای کهن ترین ملت جهان و حفظ یکپارچگی ملی و سرزمینی اش؛
دوم- تمرکز بر نوسازی همه جانبه تن و جان رو به مرگ وطن.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
22.02.202514:35
یکی دیگر از برجستگی های مثبت جریان شاهزاده شاید این باشد که می‌تواند با ترسیم تصویر امنی از پروسه گذار،آن بخشی از مردم را به میدان بیاورد که نگران هزینه های غیرقابل پیش‌بینی و بزرگی مثل بی ثباتی و هرج و مرج احتمالی پسا جمهوری اسلامی و دوران گذار هستند و به همین دلیل برای پا گذاشتن در زمین مبارزه،دست به عصا حرکت میکنند،برای نمونه،همین که در برزخ میان دو حکومت و در دوران گذار،کشور بی قانون و ضابطه نمی ماند و می‌توان از ظرفیت قوانین جزایی و مدنی نظام حقوقی پیشین، که هم به تصریح حقوقدانان به مراتب از قوانین کنونی،مترقی تر هستند و هم به لحاظ تصویب در مجلس شورای ملی تا حدودی از مشروعیت لازم نیز برخورداند، برای مدیریت تعارضات اجتماعی و حفظ نظم و امنیت کشور بهره برد و به این ترتیب،مردم را به گذاری با حداقل هزینه امیدوار نمود
روزیکه در سوم اسفند ۱۲۹۹ رضا خان میرپنج از دروازه قزوین وارد تهران شد و دید که تعدادی کچل و شپشو دارند خشتک خود را می خارانند پرسید چرا در این شهر همه دست در تنبان خود دارند؟!
به عرض رسید قربان سوزاک و سفلیس و کچلی در این شهر بیداد می کند. رضا خان سری با افسوس تکان داد و گفت ارثیه قاجار برای آینده این کشور غیر از تراخم و کچلی و سفلیس نبود؟! نمیدانم اول بدهی که محمدعلیشاه و احمد شاه از بانک روس و انگلیس قرض کرده اند بپردازیم یا کاری کنیم مردم این شهر دستشان را از توی خشتکشان در بیاورند.
سید ضیا به عرض رساند
وبا از هردو اینها واجب تر است...

مزدا_کوراوند
21.02.202518:30
جنگ بی‌رحم و سنگدل است!
بالا، کودکان غزه در زیر بمباران ارتش اسرائیل.
پایین، افرادی که جنازه‌‌شان را حماس امروز تحویل اسرائیل داد.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
21.02.202515:32
🔴 فراخوان اعتراض به احکام ۳۰ سال زندان علیه پنج معلم سرافراز

معلمان آگاه، ملت سرافراز و وجدان‌های حق طلب:

🔸در هفته‌های اخیر پنج تن از معلمان ایران، هر کدام در دادگاه بدوی به ۶ سال زندان و در مجموع ۳۰ سال زندان محکوم شده‌اند.

🔸آقایان #پیروز_نامی، #علی_کروشات، #سیامک_صادقی_چهرازی و خانم #کوکب_بداغی_پگاه از فعالان صنفی استان خوزستان از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب #اهواز و جناب #مسعود_فرهیخته از فعالان صنفی البرز از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب #کرج به این احکام سنگین محکوم شده‌اند. آقای مسعود فرهیخته علاوه بر ۶ سال زندان به دو سال ممنوع الخروجی، دو سال محرومیت از حضور در گروه‌ها و دستجات و دو سال محرومیت تردد در استان‌های تهران و البرز و قزوین و کردستان و لرستان نیز محکوم شده است.

🔸این حجم‌ از هزینه صرفاً بابت فعالیت‌های صنفی و در رأس آن آموزش رایگان که خیر عمومی در آن است، نه تنها ظلم به این کنشگران صنفی و خانواده‌های آ‌ن‌هاست، بلکه نشانه خطرناکی است که صادر کنندگان این احکام، درکی و محاسبه‌ای از نتایج هولناک آن نداشته‌ و ندارند. صدور این احکام، نشانه گرفتن معنای راستین معلمی و توهین به شعور، آگاهی و بیداری جامعه است.

🔸ما امضا کنندگان این متن، ضمن حمایت قاطع از آقایان پیروز نامی، علی کروشات، سیامک صادقی چهرازی و خانم کوکب بداغی پگاه (فعالان صنفی خوزستان) و مسعود فرهیخته (فعال صنفی البرز) خواهان نقض کامل این احکام و تبرئه معلمان نامبرده در دادگاه تجدید نظر هستیم.

📎برای امضای این فراخوان به لینک فرم نگار وارد شوید و نام و نام خانوادگی خود را پائین صفحه وارد کنید و سپس بر گزینه‌ی ارسال یا ارائه در انتهای صفحه کلیک کنید.
https://forms.gle/cw69d3ZxJ7g58xki9

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی:
🆔 @kashowranews
تحلیل و بررسی فراخوان اعتراضی ۲۵ بهمن

با حضور:
محمود دردکشان
ناصر دانشفر
علیرضا رجایی
تقی رحمانی
اردشیر امیرارجمند
دانش سرارودی
عبدالله مومنی

دوشنبه ۶ اسفند، ساعت ۲۱:۳۰ ایران

کلاب «برای فردای ایران»

لینک جلسه:
https://www.clubhouse.com/invite/1djuKeJjz3e2vOgWL3XQZrnLO4azHlVaO1v:ee8TK_u8pw73WLBhonDcFL_gcANo1Z0pueGLyQtBeow

@bfi1400
से पुनः पोस्ट किया:
انتشارات ‌روزنه avatar
انتشارات ‌روزنه
22.02.202517:32
📚 معرفی کتاب: والدن

📖اگر به دنبال آرامش و درک عمیق‌تری از طبیعت و زندگی ساده هستید، کتاب "والدن" نوشته هنری دیوید ثورو با ترجمه استادانه سیدعلیرضا بهشتی را از دست ندهید. این کتاب، داستان دو سال زندگی ثورو در کلبه‌ای در دل جنگل‌های ماساچوست است که او را به تاملات عمیقی درباره جامعه، طبیعت و فلسفه زندگی رساند.

ما از روی سابقۀ گذشتگان نمی‌توانیم دربارۀ کارهایی که انسان می‌تواند انجام دهد داوری کنیم، از بس که آزموده‌ها اندکند

نام کتاب: والدن
نویسنده: هنری دیوید ثورو
مترجم: سیدعلیرضا بهشتی شیرازی
قطع: رقعی
چاپ: نهم
تعداد صفحات: ۴۰۰

#انتشارات_روزنه

🛒خرید اینترنتی کتاب با تخفیف
📖مطالعۀ ۲۰ صفحۀ نخست کتاب

▫️تلگرام نشر روزنه
▫️اینستاگرام نشر روزنه

☎️ 02188721514
22.02.202513:33
این چند دقیقه از تشویق چاپلوسانه و ریاکارانه ی #استالین توسط حاضرین در کنفرانس سران حزب کمونیست را ببینید که آنقدر طولانی می‌‌شود که حوصله‌ی خود استالین را هم سر می‌‌برد و دستور سکوت می‌‌دهد. برخی مواقع تشویق این دیکتاتور شوروی تا ۲۰ دقیقه ادامه پیدا می‌‌کرد!

«بغض گلوی همه را گرفته بود، اما چون اجازه نداشتند گریه کنند، به جای آن همگی دست مفصلی زدند. هیچ‌کس جرات نکرد به عنوان اولین نفر دست نزند!»
هرتا مولر

در پايان كنفرانس حزب، از حضار خواستند برای رفيق استالين كف بزنند. همه برخاستند و پنج دقيقه مدام كف زدند. اين كف زدن عذاب‌ آور شده بود، تجسم دامی كه مردم گرفتارش بودند؛ چه كسی جرات می‌ كرد كف زدن را متوقف كند؟ از دبير تا دربان جلسه مجبور به ادامه بودند و حالا ۱۰ دقيقه بود ‏كه همه كف می‌ زدند.
مدير يك كارخانه‌ی كاغذسازی اولين نفری بود كه نشست و پس از او مردم، به تدريج نشستند. او را دستگير كردند و محكوم به ده سال زندان شد. بازجو به او گفته بود:
«اين سزای كسی است كه به ديگران شجاعت اين را می‌‌دهد كه ديگر كف نزنند!»
@Tafakkor
T.me/bestdiplomacy
@Iranazadvaabad
«پس از اتمام دور اول بازجویی‌ها توسط اطلاعات سپاه، حاج محمد باقر بختیار امروز به سالن ۳، اندرزگاه ۴ زندان اوین، بند زندانیان سیاسی، در کنار آقایان ابوالفضل قدیانی، مصطفی تاجزاده، بهشتی‌ شیرازی، قربان بهزادیان‌نژاد و دیگر عزیزان قرار گرفته‌ا‌ند. حاج ابوالفضل قدیانی بزرگوار امروز صبح ایشان را به درمانگاه زندان برده‌ا‌ند. هنوز در حال تلاش برای رساندن دارو‌هایشان به ایشان هستیم. پیام حاج محمد باقر بختیار: به عزیزان بگویید محکم ایستاده‌ام».

✍️ علیرضا بختیار
فرزند محمدباقر بختیار
شبکه ایکس

*محمدباقر بختیار از سرداران دوران ۸ سال جنگ ایران و عراق که در تجمع رفع حصر (۲۵ بهمن) مقابل دانشگاه تهران بازداشت شدند.

@kaleme
से पुनः पोस्ट किया:
انتشارات ‌روزنه avatar
انتشارات ‌روزنه
21.02.202517:34
پیشنهاد مطالعه: توسعه به مثابه توانمندسازی حکومت


اطلاق اصطلاح توانمندسازی برای دولت شاید عجیب به نظر برسد، چون دولت‌ها عموماً قوی تصور می‌شوند و اتفاقاً دغدغۀ رایج در علم سیاست، جامعه‌شناسی و اقتصاد مهار قدرت آنهاست. پس منظور از توانمندسازی حکومت چیست؟
این کتاب، توسعه را پدیده‌ای چهار وجهی می‌داند که سه وجه آن بسیار شناخته شده‌اند: توسعۀ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی. وجه چهارم توسعۀ اجرائی است و به عقیدۀ نویسندگان پیشبرد سه وجه دیگر بستگی به قابلیت‌های اجرائی دولت دارد؛ در دولت ضعیف نه رشد اقتصادی بیشتر ممکن است، نه مردم‌سالاری و نه برابری.

نام کتاب: توسعه به مثابه توانمندسازی حکومت
نویسنده: لنت پریچت، مایکل وولکاک، مت آندروز
با مقدمۀ احمد میدری
مترجم: جعفر خیرخواهان، مسعود درودی
قطع: رقعی
نوبت چاپ: دوم
تعداد صفحات: ۳۴۰


🛒خرید اینترنتی کتاب با تخفیف
📖مطالعۀ ۲۰ صفحۀ نخست

▫️تلگرام نشر روزنه
▫️اینستاگرام نشر روزنه

☎️ 02188721514
21.02.202513:31
🔴 سایه جنگ و غم شکلات! 

✍ #علیرضا_مکرمی

🔸بالاخره بعد از کلی کش و قوس و اخبار ضد و نقیض بن حمد آل‌ثانی امیر قطر در سفری یک روزه وارد ایران شد، همین چند روز پیش عراقچی با اذعان به اینکه سفر امیر قطر به ایران ارتباطی با تنش بین ایران و آمریکا ندارد تلاش کرد شائبه ی میانجیگری قطر بین ایران و ایالات متحده را لاپوشانی و از برد رسانه ای آن بکاهد. اما خبرها حاکیست بخش مهم گفتگوهای امیر قطر با رهبری و رییس دولت ایران پیرامون ترامپ و آمریکا بوده است!

در داخل ایران اخباری که از مقامات آمریکایی میشنویم مدام درباره ما صحبت میکنند، صداسیما با اخبار گزینشی اینگونه می انگارد که ما خیلی مهم هستیم تا جایی که آمریکا دنیا را رها کرده و تمام هوش و حواسش به ایران معطوف است! اما در مقابل میتوان به درستی ادعا کرد که آمریکا در خواب و بیداری مقامات ایران حضور فعال و عینی دارد! تاکنون هیچ مقام خارجی به ایران نیامده الا اینکه بخش مهمی از گفتگوها با او درباره آمریکا بوده است، در تمام سخنرانی های رهبری و مقامات دولتی و نظامی، آمریکا جز‌ء مهم آن می باشد!

بر خلاف غرغرها و چک و پر زدن های مقامات ایران در این چهل و پنج سال، هنوز ایران از منظر آمریکا تبدیل به «مسئله ای جهانی» نشده است، طبیعی می نماید به محض بدل شدن ایران به معضل جهانی، منطقیست کار حکومت ایران را تمام شده بدانیم همچنان که در داستان طالبان دهه هشتاد و صدام تکریتی خوانده ایم.

ایران بر خلاف کره شمالی به سبب برخورداری از عناصر مهم ژئوپلیتیک در صورت دستیابی به بمب هسته ای و یا ادامه تنش های قدیمی اش با جهان قویا مستعد تبدیل شدن به مسئله جهانی و در نتیجه ترغیب و اجبار جهان به دخالت و حمله نظامی است.

در این میان دلخوشی به پیشرفت های نظامی ایران مطلقا عقلانی نیست چه آنکه به موازات جمهوری اسلامی، قدرت نظامی غرب و آمریکا نه تنها متوقف نبوده که تکنولوژی های مورد استفاده در جنگهای اخیر در منطقه به وضوح نشان داد در حوزه نظامی صدها برابر ایران دست به توسعه زده اند. تحلیلگران آزاد نظامی میگویند؛ «مادر بمب ها» که در زمره تسلیحات متعارف و غیرهسته ای تقسیم بندی میشود با وزن ۱۱ تن قدرت امحای 90 درصدی شهرهای موشکی و 100درصدی دهانه شلیک شهرهای موشکی را دارد، در واقع دهانه آتش شهرهای موشکی سپاه در همان آغاز جنگ به محض اولین شلیک رهگیری شده و از حیز انتفاع خارج میگردد.

این نکات را باید به نسبت این داده مهم انگاشت که اکنون حکومت ایران در داخل مرزهایش در اقلیت مطلق است، از این سو هر لحظه ممکن است همانند اسد به ساندویچی خوشمزه روی سلف قدرت ها تبدیل گردد.

قطر هاب مذاکراتی منطقه است، معنی سیاسی سفر رییس آن کشور به ایران آنهم در اوج مشت زنی سیاسی مقامات جمهوری اسلامی و آمریکا در دید افکار عمومی جهان کاملا روشن می نماید، دلالت مستقیم بازگشت بی حاصل امیر قطر از تهران، اتمام فرصت مذاکراتی دعوا و مجوز شروع قدرتنمایی سخت است.

امیر قطر در تهران از زبان رهبر جمهوری اسلامی اینگونه میشنود؛
«قطر بدون اعتنا به آمریکا چند میلیارد دلار بلوکه شده ایران را عودت بدهد!»
مرد اول قطر که طبق سنت عربی با دمپایی و ریلکس نشسته بود ناگهان متعجب از اینکه او برای گوشزد چه خطر بزرگی راه کج کرده و به ایران آمده، اما مقام جمهوری اسلامی در غم شکلات افتاده در آب است!

🇮🇷 t.me/dolat_irani
22.02.202519:32
.


😵‍💫یعنی هنوز تو این گرونی

کانال مارو ندارید؟!!!!

.
.

https://t.me/entesharatesmailia
22.02.202517:32
🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰
22.02.202512:33
پدیده ای به نام جامعه مردد!

سال ها پیش استاد بازاریابی داشتیم، برای درک رفتار مصرف کننده مثال جالبی می زد؛ می گفت آدم ها بسته به موقعیت شان رفتارهای متمایزی دارند. مثلا مجردها یک جور زندگی می کنند، متاهل ها هم یک جور [مثال اینکه زمان خواب، سبک خوراک و پوشاک و سبک معاشرت اجتماعی، بودجه پس انداز، هزینه های مصرفی و سرمایه گذاری آدم های مجرد و متاهل با هم متفاوت است -توضیح از بنده است]
بعد می گفت گروه دیگری هستند که نه متاهلند و نه مجرد! بلکه مردد هستند یعنی در حال گذار از تجرد به تاهل. این ها هم رفتارشان متفاوت است. پس سه گروه داریم: متاهل، مجرد، مردد!

راستش اوضاع کشور را که می بینم بارها و بارها یاد آن استاد عزیز؛ دکتر احمد روستا – جایگاهش در آغوش خداوند آرام- می افتم. چرا؟ راستش ما در ایران دست کم چهار گروه شده ایم:
گروهی که رفته اند (شهروند مهاجر)

گروهی که تصمیم شان بر ماندن جدی است (شهروند مقیم)

گروهی که نرفته اند اما نگاه شان به مهاجرت است (شهروند مردد نوع یک)

گروهی که مهاجرت کرده اند اما پشیمان هستند و می خواهند برگردند (شهروند مردد نوع دو)

خوب چه اشکالی دارد؟
اول اینکه سهم شهروندان مردد نوع یک بسیار بسیار زیاده شده. بر اساس آخرین پژوهش پیمایشی که خواندم فقط ۱۶ درصد پاسخ دهندگان که از بین جمعیت جوان تحصیلکرده بودند به مهاجرت فکر نمی کنند.
این یعنی چه؟ یعنی اینکه اگر بتوانیم نتایج این پژوهش را تعمیم دهیم از هر شش نفر ۵ نفر به مهاجرت فکر می کنند! حالا ممکن است الان اقدام نکنند، ولی فکر می کنند.

ما با جامعه ای سروکار داریم که بخش بزرگی از مردم در تعلیق و در تردید زندگی می کند؛ یا خودش در تردید است یا فرزندش یا پدر و مادرش! ما با یک «جامعه مردد» روبرو هستیم.
جامعه مردد یعنی جامعه ای که در همه زمینه ها در تردید است، جامعه مردد چه رفتاری دارد؟
نه سرمایه گذاری بلند مدت می کند، نه کارآفرینی و نه فرزندآوری
پشت میز می نشیند اما دلش جای دیگری است
در دلش آشوب است اگر بمانم آینده فرزندم چه می شود؟ و اگر بروم پدر و مادرم را چه کنم؟

جامعه مردد یعنی ما با مهاجرت نخبگان روبرو نیستیم با مهاجرت همگان روبرو هستیم، هر کسی می تواند یک مهاجر بالقوه باشد: کافیست در گروه های تلگرامی مهاجران ایرانی عضو شوید: دیگر محدود به پزشک و استاد دانشگاه نیست. بلکه کارآفرین، پرستار، لوله کش، تکنیسین، برنامه نویس، آرایشگر همه ترجیح داده اند در این سرزمین نمانند! با تمام علقه هایی که داشته اند و با تمام عشقی که به کوچه پس کوچه های این سرزمین داشته اند.

تجویز راهبردی:

در گذشته جنگ ها سه بعد داشته اند: زمینی، دریایی و هوایی. به همین خاطر نیروهای سه گانه دریایی، زمینی و هوایی داشتیم. این روزها دست کم پنج جنگ دیگر هم اضافه شده: جنگ فضایی، جنگ اقتصادی، جنگ رسانه ای، جنگ سایبری و جنگ استعدادها.

می خواهم در مورد آخری صحبت کنم. ای کاش عقل‌مان می رسید به اندازه خاک برای فسفر هم ارزش قایل بودیم. امروز اگر به ما بگویند که یک وجب از خاک ایران تصرف شده چه می کنیم؟ چرا به همان اندازه به تصرف مغزها حساس نیستیم؟
چرا خاک ناموسی است اما مغز و استعداد ناموسی نیست؟
چرا به اندازه تنب کوچک برای آدم هایی که می روند غیرتی نمی شویم؟

کشورهای دیگر در یک رقابت هوشمندانه بی امان برای جذب استعدادها عمل می کنند؛ ویزای استعدادهای جهانی بریتانیا، کارت آبی اتحادیه اروپا به ویژه آلمان، پاس شغلی سنگاپور، ویزای کارآفرینی هلند، ویزای طلایی امارات و ... این ها یعنی دنیا فهمیده که این استعدادهای فنی، مالی، مدیریتی، علمی هستند که آینده جهان را رقم می زنند و ما در خواب! خوابی عمیق!

شاید اگر صورت مساله را از مهاجرت به جنگ استعدادها (Talent War) تغییر دهیم آنگاه فرار و فرسایش سرمایه انسانی می تواند هم تراز تمامیت ارضی کشور برای سیاست مداران مطرح شود و شاید شورای عالی امنیت ملی به این فکر کند که ما هر روز مورد غارت کشورهای دیگریم و شاید در سایر سیاست های نظام بازاندیشی کند و شاید به این فکر کند که همانگونه که خالص حساب سرمایه توسط بانک مرکزی منتشر می شود، باید برای کشور خالص حساب سرمایه انسانی هم داشته باشیم.

مهاجرت جنبه های مثبت فوق العاده دارد اما این پدیده دیگر نامش مهاجرت نیست!
بزرگواران! ذخیره ژنتیکی ایران در حال نابودی و غارت است! به این فکر کنید مهم ترین دلیل تبدیل جامعه ایرانی به جامعه مردد چیست؟

برگردم به همان پیمایش؛ ۸۳٪ پاسخگویان در برابر گزاره «شیوه حکمرانی و مملکت‌داری هم راستا با واقعیات جامعه و خواست مردم است»؛ گزینه بسیار مخالفم و مخالفم را تیک زده اند! و در برابر گزاره «به آینده ایران خوشبین هستم» فقط ۱۲٪ گزینه موافقم و بسیار موافقم را تیک زده اند!
آیا این نشانه ای برای تغییر اساسی در مسیر حکمرانی نیست؟

✍مجتبی لشکربلوکی

@hooreechannel 🌹
से पुनः पोस्ट किया:
استودیو پات avatar
استودیو پات
21.02.202520:05
🔴مردم باید اعتراض کنند!

حائری شیرازی:

🔺من خطاب به حکومت هیچ حرفی ندارم، چرا که حکومت، گوش‌هایش را محکم با دو انگشت گرفته است و چیزی نمی‌شنود.

🔺کار کردن در جمهوری اسلامی برای ظلم به مردم، ننگ است.

🔺برادر آخوند من! برادر اصولگرای من! هر ظلمی که در جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد، اگر تو توجیه کننده آن باشی، در تمام فلاکت‌هایی که بر سر مردم می‌آید، شریک هستی!

🎙️ گفت‌وگوی مهدی محمودیان با شهاب ‌الدین حائری شیرازی/ قسمت دوم

❎در برنامه #سه‌راه_جمهوری
✅#استودیو_پات

🔗 فیلم کامل این گفتگو را اینجا ببینید

📌 #استودیو_پات را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

🔗کانال اینستاگرام

🔗کانال یوتیوب

🔗کانال ایکس (توئیتر)



#سه‌راه_جمهوری


@studio_patt
21.02.202517:29
🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰
21.02.202507:32
یکی از ما ...

✅ به یکی از ما میگویم چه خبر از قیمت طلا و سکه و میگوید اتفاقا روزی چند بار سراغ قیمت طلا رو میگیرم و هر بار خوشبحالم میشود که گرانتر شده ! چون طلا خریدم و خدا خدایم است که هی قیمت برود بالا و هی سود کنم و سرمایه ام اضافه شود !

✅ از یکی از ما سوال میکنم چه میکنی با درآمد پایین و هزینه بالا میگوید خدا رو شکر پولی در یک موسسه گذاشتم و ماهی سی چهل درصد سودش را میگیرم و گذران امور میکنم !

✅ از یکی از ما می پرسم چه از اوضاع مملکت حواست به خبرهای فساد و قاچاق هست میگوید دروغ چرا من همش سرم تو کانالا و پیجای سلبریتیهاست و خودم را قاطی سیاست و اخبارش نمیکنم !

✅ از یکی از ما میپرسم چه کم حرفی تو فضای مجازی نه شکایتی نه ناله ای میگوید با شکایت و ناله من چیزی کوتاه بلند میشود ؟ آیا وزیرکی استعفا میدهد ؟ چرا وقتم را صرف صرافی نکنم تا با خریدن دلار و فروختنش مایه دار تر شوم !

✅ از یکی از ما می پرسم ... همه ی این یکی ها با هم میشود میلیونها نفر ! که بیطرفند که بی تفاوتند که فقط خود را می بینند و در مواجه با اخبار پر تعدادِ فساد و ظلم و تبعیض میگویند به من چه ؟ و به کسی هم که اشاره میکند میگویند به تو چه ! و در کمتر کانال و گروهی به این جمعیت میلیونی پرداخته میشود و همه ی کاسه ها سر حاکمیت و دولتها شکسته میشود که انگار این جمعیت خاموش مطلقا دخالتی ندارند در سیاهی روزگاری که از سیاهیش می نالیم .

✅ آنقدر که صل علی سترکه چشم ترامپ بترکه در این روزها دیده شد ، هیچ فسادی دیده نشد ، هیچ بازداشتی به چشم نیامد ، خبر هیچ قاچاقی اینگونه مردم را به خود مشغول نکرد ، هیچ فاجعه زیست محیطی اینگونه به دیده ها ننشست و ...آن یکی ها ، آن میلیونها در جایی که باید باشند نیستند و این نبودن کار هر خیزشی را به تاخیر می اندازد ...



علی قاینی
22.02.202519:29
🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰
22.02.202516:35
🔴 چرا «برادران لیلا» تمام نمی‌شود؟!

🔸 برای انسان‌ها، نه فقط قدرت و ثروت، که گاهی حتی عنوانی بی‌فایده و تعارفی نیز فریبنده است. همه آن‌هایی که مدرک می‌خرند یا برای پست و مقامی هزار معلق می‌زنند دنبال قدرت و ثروت نیستند؛ که گاهی از قدرت و ثروت خرج می‌کنند تا نام و شهرتی به دست آورند. این هم از نیازهای آدمی است!

🔸 آن‌هایی که امروز ظاهرا - و فقط ظاهرا - افسار اسب سرکش مدیریت مملکت را دارند، چرا خود را دچار چنین عذابی کرده‌اند؟! آیا نمی‌دانستند پای در چه راهی می‌گذارند؟ آن‌ها از کهکشانی دیگر نیامده بودند تا از گل و بلبل این مرز پرگهر خبر نداشته باشند؛ هم در همین‌جا زندگی می‌کنند و هم می‌دانستند در این‌جا هر کسی چقدر قدرت واقعی دارد و داستان تقسیم قوا چه شکل ویژه و عجیبی دارد! پس چرا خود را گرفتار کردند؟!

🔸 پاسخ ساده است: جمعی پی ورود به دایره‌ی قدرتی بودند که ثروت ملی فقط در آن دایره تقسیم می‌شود، برخی دیگر که از قبل در همان دایره بودند نیز در پی احیای حق حضور خود بودند، برخی هم به نواله‌ای که برای‌شان در نظر گرفته‌اند دل‌خوش دارند و آن‌ها را از گرسنگی کشیدن بهتر می‌دانند. اما گروهی دیگر نیز هستند که هیچ منفعت مادی ندارند و همچنان بازیگر این وادی هستند: آن‌هایی که - خودآگاه یا ناخودآگاه - شیفته‌ی عنوانی دهان‌پرکن هستند. 

🔸 دلار که گران می‌شود و طلا که لحظه به لحظه بالا می‌رود بسیاری از ما داستان فیلم برادران لیلا را در واقعیت تجربه می‌کنیم، جوان‌های‌مان برای اولین بار و بقیه برای چندمین و چندده‌مین بار! این تجربه نه فقط در حس کاهش لحظه به لحظه دارایی‌مان و بدبخت‌تر شدمان است؛ که بیش از آن یادمان می‌اندازد که دل‌خوش کردن کسانی به عنوانی پوچ و تلاش برای کسب یا حفظ آن چطور می‌تواند همه‌چیز همه‌مان را بگیرد و متلاشی‌مان کند!

🖋 محمدحسین روانبخش

@shoukarani
22.02.202511:34
آنهایی که خواهان استعفای پزشکیان هستند یا نظام را نشناخته‌اند یا خود را به نادانی می‌زنند.


عدم‌ موفقیت آقای پزشکیان در عمل کردن به وعده‌های انتخاباتی ‌اش طی شش ماهی که از آغاز کارش به عنوان رئیس جمهوری می‌گذرد باعث شده که فریادهای درخواست استعفای ایشان از همه سو بلند شود و حتی همفکران اصلاح‌طلبش هم این درخواست را مطرح کنند.
اما من به یاد ندارم در تاریخ جمهوری اسلامی هیچ مقام سطح بالایی استعفا کرده باشد.در این نظام استعفای مقامات جزو محرمات (تابو) است و حتی عملی اعتراضی و خائنانه به شمار می‌رود.کسی که مورد لطف نظام قرار گرفته و وارد حلقه بالایی قدرت شده ،آن هم در حد رئیس جمهور ،اصولاً حق استعفا ندارد و آن که سرنوشت شغلی رئیس جمهور و وزرایش را تعیین می‌کند شخص رهبر نظام است.

در مافیا،سازمان تبهکاران ایتالیایی، قانونی وجود دارد زیر عنوان «اومرتا». تحت این قانون نانوشته هر فردی که وارد خانواده مافیا شد دیگر حق خروج از آن را ندارد و تحت هر شرایطی باید به «خانواده» وفادار بماند.اومرنا در واقع نوعی قسم وفاداری شدید به خانواده مافیاست و یک ضرب المثل مافیایی هم می‌گوید: «هر بلایی هم که در خانواده سرت آمد همیشه کر و کور و لال باش تا صد سال در آرامش زندگی کنی.»


بیژن اشتری
Instagram
@bijan_ashtari
https://t.me/iranazadvaabad
21.02.202520:04
🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰
21.02.202516:31
چرا ژاپن شاهنشاهی ماند؟

با این که ژاپن پیشروترین دولت بزرگ‌آسیایی در توسعه به شمار می آید، همچنان‌ شاهنشاهی باقی مانده و مردم کمترین گرایشی به تغییر رژیم به انواع جمهوری نداشته اند. چرا؟!

۱- فرهنگ ملی
پیشینه شاهی در ژاپن ۲۶۰۰ ساله است. در واقع سنت و تاریخ، نگهبانان پابرجایی این شیوه حکومت هستند؛

۲- تحول آرام
امپراتور در ژاپن‌ قدرتمند و گاه مستبد بود. ولی طی سده گذشته قدرت به پارلمان، نخست وزیر و احزاب انتقال یافت و نقش امپراتور به کلی تغییر یافت؛

۳- پشتیبانی مردمی
سیستم شاهی در ژاپن‌ نه تنها از پشتیبانی مردمی برخوردار است، که انواع جمهوری به عنوان‌ جایگزین مسخره پنداشته شده و پیرامون‌ آلترناتیوهای شاهی صدها لطیفه بین مردم‌رایج است؛

۴- نبود جایگزین
در ژاپن هیچگونه جنبش جدی در جهت حذف شاهی تکوین نیافته و هرگز آلترناتیوی برای تغییر رژیم نتوانسته شکل گیرد. در واقع نبود یک جایگزین در فرهنگ‌ ملی‌، شاهی را برای همه طبقات به عنوان ساختاری بی بدیل جا انداخته است؛

۵-توازنگر
با این که ژاپن مانند بریتانیا دارای سیستم‌ شاهی مشروطه است و شاه به ظاهر نمی تواند در امور سیاسی-اجرایی مداخله کند‌، ولی عملا و بهنگام‌ ضرورت های ملی، در جایگاه پایان دادن به اختلافات شدید حزبی نقشش آشکار می شود؛

۶- پرستیژ بین المللی
ثابت بودن رژیم شاهی در تثبیت جایگاه بین المللی ژاپن نقشی بزرگی داشته و برای ملت های دیگر در مناسبات با ژاپن، رژیم سیاسی شاهی، به دلیل ماندگاری، طمانینه خاصی ایجاد کرده است؛

۷- متحد کننده
برای کشوری با جغرافیای پراکنده با بیش از ۲۰۰ جزیره،‌ امپراتور(شاه) در جایگاه متحد کننده و یکپارچه ساز عمل کرده و نماد وحدت ملی-سرزمینی است.

کوتاه آن که سنت ملی، حمایت مردمی و تغییرات درون رژیمی جهت همراهی با دمکراسی، عوامل اصلی بقای شاهنشاهی در ژاپن‌ بوده اند.
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k
21.02.202506:32
طبق گفته‌های هوشنگ نهاوندی در مصاحبه با تاریخ شفاهی ایران-هاروارد، که به کوشش حبیب لاجوردی تهیه شده، محمد باهری آخرین شخصی بود که محمدرضا پهلوی با او در ایران ملاقات داشت. در این جلسه باهری پافشاری فراوانی به ماندن شاه در ایران می‌کند، ولی پس از این جلسه شاه با هلیکوپتری که فرح دیبا در آن منتظر وی بود به فرودگاه مهرآباد می‌رود.
محمد باهری در مصاحبه با پروژه تاریخ شفاهی درباره این دیدار می گوید:
می‌دانستم شاه دارد می‌رود، خیلی ناراحت، خیلی مضطرب و واقعاً به گریه افتادم. او هم خیلی متأثر شد. گفتم اعلی‏حضرت رفتن شما چه کمکی است به بختیار؟ مگر شما بروید بختیار می‌تواند حکومت بکند مملکت را آرام بکند، کمکی نیست به بختیار. به من گفت که «چه می‌گویی؟ دقیقه‌شماری می‌کنند که من بروم.» به شاه گفتم که چرا شما به مردم نگفتید؟ گفت:«پنج سال است دارند به من فشار می‌آورند که بروم.به کدام مردم بگویم؟ به همین مردمی که می‌روند پشت‌بام می‌گویند خمینی را در ماه دیدیم؟ به این مردم بگویم؟»به این مردمی بگویم که می‌روند کاست مرا می‌سازند می‌گویند من به امرای لشکر دستور دادم مردم را بکشید؟ به این مردم بگویم؟»هی قدم زد. گفتم خب اعلی‏حضرت فکر می‌کنید چه می‌شود؟گفت:«هیچ، بعد از هفت هشت ماه این‌ها به همدیگر می‌افتند و شروع می‌کنند همدیگر را کشتن.» اینها عین کلمات شاه بودند.
दिखाया गया 1 - 24 का 509
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।