Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
𝙎𝙐𝘽𝙎𝙏𝘼𝙉𝘾𝙀 𝘼𝙉𝘿 𝘽𝙇𝙊𝙊𝘿(خاک و خون) avatar

𝙎𝙐𝘽𝙎𝙏𝘼𝙉𝘾𝙀 𝘼𝙉𝘿 𝘽𝙇𝙊𝙊𝘿(خاک و خون)

کانالی درباره تاریخ و تمدن ایران زمین
TGlist रेटिंग
0
0
प्रकारसार्वजनिक
सत्यापन
असत्यापित
विश्वसनीयता
अविश्वसनीय
स्थान
भाषाअन्य
चैनल निर्माण की तिथिЛют 08, 2021
TGlist में जोड़ा गया
Квіт 01, 2025

समूह "𝙎𝙐𝘽𝙎𝙏𝘼𝙉𝘾𝙀 𝘼𝙉𝘿 𝘽𝙇𝙊𝙊𝘿(خاک و خون)" में नवीनतम पोस्ट

से पुनः पोस्ट किया:
𝑲. 𝑱𝑨𝑽𝑰𝑫𝑨𝑵 / خورشید جاویدان avatar
𝑲. 𝑱𝑨𝑽𝑰𝑫𝑨𝑵 / خورشید جاویدان
‏🦁《 اتحادیه ی خورشید جاویدان  》🦁  

👑 ~ یکپارچه ، برای نجات ایران زمین

👑 ~ اتحادی قلبی و روحی بین ما

👑 ~ دلیلی بر همبستگیِ ما

👑 برای افزودن پوشه بهترین کانال های میهن‌پرستانه خورشید جاویدان همین حالا کلیک کنید 👑

▶️ 𝐊𝐡𝐨𝐫𝐬𝐡𝐢𝐝 𝐉𝐚𝐯𝐢𝐝𝐚𝐧


برای عضویت در اتحادیه به آیدی زیر پیام دهید ⬇️
👑 [ @Great_Eternal ]
‍ 🎨تمدن، فرهنگ و هنر عهد سامانی🎨

🔰شاید هیچ دوره ای از تاریخ ایران را نتوان از نظر پیشرفت و شکوفایی علمی با عهد سامانیان مقایسه کرد. همچنین از میان امیران سامانی تلاش اميرنصر در راه ترویج ادبیات و علوم چشمگیرتر است. امیرنصر از وجود وزرایی خردمند چون ابوعبدالله محمد جیهانی و ابوالفضل بلعمی برخوردار بود. جیهانی که چنانکه قبلا گفته شد خود فردی دانشمند و محقق بود، ابوزید بلخی یکی از شایسته ترین جغرافیا دانان عصر خویش را تحت حمایت قرار داد. ابوالفضل بلعمی که بعد از جیهانی به مدت پانزده سال وزارت امیرنصر را برعهده داشت نیز از مشوقان اهل علم و فضل بود.

📝 آنچه ابوعلی سینا از بازار کتابفروشان بخارا و نیز کتابخانه سلطنتی سامانیان می گوید، بیانگر شکوفایی علمی آن شهر است. ابوعلی سینا که در دوره امارت نوح بن منصور (۳۶۵ - ۳۸۶ ه.ق) در بخارا زندگی و تحصیل می کرد، از جمله دانشمندان بزرگ اسلامی است که در مهد علمی و فرهنگی قلمرو سامانیان پرورش یافت. ابوریحان بیرونی نیز که در یکی از قریه های خوارزم جنوبی متولد شد از دانشمندان نام آوری است که از سرچشمه غنی فرهنگ و تمدن قلمرو سامانیان بهره برده است.از دیگر بزرگان عهد سامانیان که به سرزمین خوارزم منسوب است، محمد بن یوسف خوارزمی مؤلف کتاب ارزشمند «مفاتیح العلوم» می باشد. وی احتمالا در دیوان سامانیان به کار اشتغال داشته است. باری تشویق و حمایت وزیران فرهنگ دوست امیرنصر، دانشمندان را به سوی پایتخت سامانیان (بخارا) جذب کرد و به نوشته کتاب «يتيمه الدهر»این شهر محل تجمع بزرگان علم و ادب گردید.

📘بن مایه:سامانیان از آغاز تا فرجام٫سید ابوالقاسم فروزانی٫۴۶٫۴۷
🏛️@History_iran98🏛️
हटा दिया गया23.04.202519:45
☀️֍
@ATROSHAN ֍🔥
☀️֍
@ATROSHAN ֍🔥
☀️֍
@ATROSHAN ֍🔥
☀️֍Ատրոշան ալիք, արիական կողմնորոշում ունեցող հայերի և Իմաստության Աստծո՝ Արամազդի հետևորդների ալիք։ Միացե՛ք մեզ.

کانال آتروشان ، کانالی برای ارمنی های آریایی گرا و پیروان خداوند خرد، اهورامزدا . به ما بپیوندید ☀️֍

☀️֍Канал «Атрошан» — канал для армян арийско-ориентированного толка и последователей Бога Мудрости Ахура Мазды. Присоединяйтесь к нам.
👇🏻👇🏻👇🏻

֍
@ATROSHAN ֍
֍
@ATROSHAN ֍
֍
@ATROSHAN ֍
👑اطلاعات در مورد زندگی نامه نادرشاه افشار👑

✨فاتح آینده دهلی در یک منطقه پرخطر و بکر در مرزهای شمال شرقی ایران متولد شد یعنی در شمال استان خراسان، بسیار دورتر از شکوه و
جلال کاخ ها و دربارهای سلطنتی. درخصوص زمان دقیق تولد نادر اطلاعات دقیقی وجود ندارد اما تاریخ احتمالی آن ۶ آگوست ۱۶۹۸ است. پدرش از سطوح پایین اجتماع اما فرد محترمی بود. وی یکی از گله داران قبیله افشار بود. همچنین گفته می شود که او ساربان و پوستین دوز هم بوده است. نام او امام قلی بود. تولد نادر در مقایسه با بسیاری از اشرافی که بعدها به آنها پیوست، نامعلوم است اما در بافت شمال خراسان، احتمالا پدر وی به عنوان یک کدخدا در بین افشارها از شأن و منزلتی برخوردار بود.

✨تاریخ نویس رسمی نادر تلاشی نکرد که تولد او را خارق العاده جلوه دهد و درباره خاستگاه وی نوشت که ارزش یک شمشیر به قدرتی است که بطور طبیعی از نوع آب دیدگی بدست می آید و نه به معدنی که آهنش از آن استخراج شده است.»افشارهای «قرخلو» که پدر نادر از جمله آنان بود، یک قبیله نیمه چادرنشین ترکمن بودند که در خراسان در شمال شرقی ایران سکونت داشتند. نادر در «دستگرد» متولد شد؛ روستای قلعه داری که در دامنه های شمالی کوه های «الله اکبر» در منطقه «درگز» در شمال غربی مشهد، پایتخت خراسان، واقع بود. هنگام تولد نام او را «در قلى» نهادند که یعنی «بنده خداوند شگفتی آفرین»، به این ترتیب کودک را وقف خدمت به خداوند کردند. هنگامی که پسر امام قلی سال ها بعد خود را شاه نامید، نامش را به «نادر» یعنی «کمیاب» تغییر داد. ممکن است که این قب" نام مستعار وی بوده باشد زیرا آن پسر در هنگام رشد، از خود توانایی های غیرعادی نشان داد.

📘بن مایه:نادرشاه شمشیر پرشیا٫مایکل اکثورثی٫ص۳۷٫۳۸
📝مترجم: علیرضا حسینی

🏛️@History_iran98🏛️
🔥ویژگی های شاهنشاهی ساسانی🔥

✨گرچه ساسانیان شاهنشاهی هخامنشی را الگوی خود قرار داده بودند، گسترده فرمانروایی آنها با گستره فرمانروایی هخامنشی ها تفاوت های بسیار داشت. شاهنشاهی ساسانی نیز همانند رومیان تا حد بسیاری بر کار بردگان اتکا داشت،اما در همان زمان بازرگانان ساسانی تا سرزمین های دوردست در رفت و آمد بودند و به تدریج رومیان را از مسیرهای بازرگانی پرسود اقیانوس هند بیرون راندند. همچنین در همین روزگار بود که تولید فلز افزایش یافت، به نحوی که ایران به عنوان «زرادخانه آسیا» آوازهای یافت که تا اندازه ای سزاوار آن نمی بود.

✨در حقیقت مراکز معدن کاوی ساسانیان در کناره های این شاهنشاهی، یعنی در ارمنستان، قفقاز، و از همه مهم تر در فرارودان (ماوراء النهر) قرار داشت. غنای شگفت آور معادن کوه های پامیر در کناره های خاوری شاهنشاهی ساسانی به پیدایش افسانه ای در میان تاجیک های ایرانی زبان انجامید که حتی امروزه نیز نقل می شود. گفته می شد هنگامی که خداوند جهان را می آفرید، روی کوه های پامیر سکندری خورد و محتویات کوزه وی، که حاوی معادن بود، در سرتاسر این ناحیه پخش گردید. در دل شاهنشاهی ساسانی تختگاه شاهنشاه، فردی با قدرت و منزلت فراوان، قرار داشت. دودمان اشکانی، که جانشینان اسکندر را از ایران بیرون رانده بود، باور به الوهیت پادشاه را از یونانیان گرفته بود. این باور زمانی که به آیین های کهن ایرانی افزوده شد، فرمانروا را چونان میانجی میان اورمزد خدای بزرگ

✨بندگان او در میانه آسمان و زمین قرار داد پیرامون شاهنشاه خاندان وی قرار داشتند که وفاداری دودمانی و ستایش نیاکان آنان را متحد نگاه می داشت. هیچ کتابی از ساسانیان درباره کشورداری بر جای نمانده است، مگر کتاب تاج، که آن نیز بر اساس پیش نمونه ای ساسانی نگاشته شده است. این کتاب بر شکوه شاهنشاه منصوب یزدان و سرسپردگی اتباع وی تأکید دارد، و در موارد بسیار اندکی نیز به داد ورزی، بخشش و دلسوزی اشاره دارد. این اندیشه های انتزاعی بعدها ملازم «شاهنشاهی آرمانی» در میان ایرانیان مسلمان و عرب ها گردید.

📘بن مایه:ارتش ایران ساسانی٫دیوید نیکول ص۱۱٫۱۲
📝مترجم: محمد آقاجری

🏛️@History_iran98🏛️
📚نقش ايرانيان در توسعه مكتب كتابآرايی بغداد عثمانی
✍️نویسنده:فرزانه فرخ فر

📚@History_iran98📚
🔥ارتش هزار جاویدان ساسانی 🔥

✨بیشتر شاهان ساسانی حضوری فعال در نبردها داشتند در حالی که ورگ فرمدار یا همان «وزیر بزرگ» نیز همواره سخت درگیر امور نظامی بود. دومین مقام بزرگ در دربار «شمشیردار شاه» بود که برخلاف بیشتر مقامات دیگر در مراسم نیز جامه نظامی بر تن داشت.

✨او شمشیر شاه را در نیامی زرین و با کمربندی آراسته به سنگ های گرانبها و مروارید حمل می کرد. پس از وی سپهبد، پادگوسپان و فرماندهان نظامی کھتر و مرزبانان یا فرماندهان نظامی استان ها بودند. دیگر فرماندهان نظامی حاضر در دربار عبارت بودند از فرماند؛ پاسداران شاهی، فرماندنگهبانان کاخ و زندان، دربان کاخ، فرماند؛ اسلحه خانه شاهی و مسئول تدارکات کاخ. همچنین برخی از آزادان ممتاز نیز در دربار بودند، که احتمالا آموزش نظامی شاهزادگان جوان را بر عهده داشتند.
شاهنشاه ساسانی چند یگان پاسدار داشت، که از همه مهم تر احتمالا پشتیبان سالار بود. ورهرانیگان خدای یا «هزار جاویدان» بر اساس یگان پرآوازه هخامنشی به همین نام بود. سومین گروه برگزیده جانسپاران بودند، گرچه اینان لزوما هنگی از نگهبانان نبودند. شاید اینها متشکل از مزدوران بوده اند، و ظاهرا یکی از فرماندهان آنان هم یونانی بوده است. سواران مستقر در قصر گروه اجتماعی و نظامی برگزیده ای را تشکیل می دادند که برخوردار از «پرتو گرمابخش شاه» بوده اند، اما بیشتر سواران ساسانی در املاک خود زندگی می کردند.

📘بن مایه:ارتش ایران ساسانی٫دیوید نیکول٫ص۶۷
📝مترجم:محمد آقاجری

🏛️@History_iran98🏛️
⚔️فتح هرات سرنگونی خاندان طاهریان در آن ناحیه توسط یعقوب لیث🛡️

✨حسین بن عبدالله بن طاهر، از خاندان طاهریان خراسان، فرمانروای هرات بود. يعقوب شخصی به نام داود بن عبدالله را که یکی از یاران عیار وی بود، در سیستان جانشین خود ساخت و به سوی هرات حرکت کرد. هرات شهری بزرگ با ارگی مستحکم بود. با حمله يعقوب به هرات، حسین بن عبد الله حاکم شهر، در قلعه شهر پناه گرفت. محاصره قلعه توسط يعقوبو جنگ میان آنها مدتها طول کشید و بالاخره حسین دستگیر شد.

✨در این زمان سپهسالار خراسان، جهت مقابله با يعقوب به پوشنگ رفت اما از یعقوب شکست خورد و نزد محمد بن طاهر در نیشابور رفت که مرکز حکومت طاهریان بود و به محمد بن طاهر گفت:« با این مرد هیچ حرب نباید، که سپاهی هولناک دارد، مردی جد است و شاه منش و غازی طبع».محمد بن طاهر که متوجه گشت توان مقابله با يعقوب را ندارد، نامه ای برای یعقوب نوشت و هدایایی نیز به همراه فرستادگان خود نزد یعقوب گسیل کرد.

✨ محمدبن طاهر طی نامه ای فرمان حکومت سیستان و کابل و کرمان و پارس را به نام يعقوب نوشت و باخلعتی به جانب او فرستاد.البته سیستان و کابل عملا در دست يعقوب بود.اما حاکم طاهری حکومت کرمان و فارس را از روی نیرنگ به يعقوبداد تا در هنگام غیبت وی در سیستان، آنجا را از یعقوب بگیرد. در ضمن کرمان و فارس دیگر تابع خراسان نبودند بلکه حکام این نواحی از طرف دستگاه خلافت انتخاب می شدند.

📘بن مایه:یعقوب لیث٫فریبا غفاری٫ص۲۴٫۲۵

@History_iran98
موسیقی ایرانی از رونق تا فترت و بازگشت

قسمت سوم : در دوران صفویان اولیه

◾️ تا پیش از دوره صفوی موسیقی ایرانی از نظر نظری و عملی روند مترقی اش را طی می‌کرد. پس از روی کار آمدن اسماعیل #صفوی با توجه به رویکرد مذهبی و سیاسی شیعه گرایانه او برای پیشبرد این هدف ناچار بودند بیشترین زمان و توان خود را صرف تبلیغات مذهبی نمایند.از اینرو بود که در این زمان حکمت و فلسفه و عرفان رخت بر بست و شعر و ادب و موسیقی رو به سراشیبی نهاد. او سبب تحكيم پايه‌هاي حكومتش بيشتر همّ خود را صرف جنگ و خونريزي نموده‌بود،  توجهي به مسائل ذوقي و هنري از خود بروز نداد. اين خود علتي شد تا در عهد حكمراني او موسيقيدانان و حتي ديگر اهالي هنر كنج خلوت برگزينند و خلوت را بر جلوت ترجيح دهند.

◾️ بیشترین دلیلی که موسیقی‌دانان برای افول موسیقی در دوران حکومت صفویان مطرح می‌کنند ظهور اسلام #شیعه است. که مخالفت فقه امامیه با موسیقی در اون دوران دو علت دارد. یک : از نظر فقها #امامیه غنا مطلقا حرام است. دو : موسیقی پیوندی با تصوف داشت و رقیب شیعه به حساب می‌آمد از این رو آن ها ورود موسیقی رو زمینه ظهور دوباره صوفی گری و کاهش نفوذ خود می‌دانستند.

◾️ در دوره‌ی حكومت شاه طهماسب نيز وضع به مراتب وخيم‌تر شد. در موقعي كه شاه #طهماسب در نفوذ فقها و عالمان مذهبي درآمده‌بود تمام موسيقيدانان و خوانندگان و نوازندگان را به‌استثنای چند نفر نقاره‌چی و سُرنايی به اسامی «استاد حسين شوشتری» و «استاد اسد» از دربار خود بيرون كرد. او حتی خواجه محمد طنبورزن را به دلیل یاد دادن موسیقی به حیدر میرزا به دار آویخت. او  فرمان داده بود كه سازنده‌ها و خواننده‌ها و گويندگان ممالك محروسه را عموماً و قاسم قانونی را كه سرآمد سازندگان بود خصوصاً، هركجا بيابند به قتل برسانند. در این دوره تنها پناه هنرمندان برخی والیان و بیگلربیگان محلی مثل ابراهیم میرزا بودند.

◾️ پس از مرگ طهماسب اوضاع بهتر شد. اسماعیل دوم فردی با ذوق بود که از عیش و طرب آشکارا حمایت می‌کرد. ولی به دلیل عقاید اصلاح گرایانه اش و مخالفت های او با فقها و سران قبایل در دربار مسموم و دوران امیدبخش او در حدود یک سال به پایان یافت. پس از او #قزلباشان محمد نابینا را به حکومت برگزیدند که عملی اقتداری نداشت. همین باعث کاهش نفوذ #مذهب و آزادی بیشتر هنرمندان در جامعه بود.

◾️ صفویان با موسیقی، وسیله مطربی و عیاشی نگاه می‌کردند. و تنها کاربرد آن را برای گرم کردن مجلس بزم می‌دانستند. و این باعث شده بود موسیقی در دستان افراد بی سواد بیافتد و از نظر علمی افول کند. سران موسیقی یاد نمی‌گرفتند و آن را لودگی و کار فاحشگان می‌دانستند. ولی مردم همچنان با آواز و ساز مانوس بودند و بسیار به رقص و آواز در جشن ها و حتی در هنگام کار می‌پرداختند و #موسیقی همیشه با روش های مختلف پای ثابت قهوه خانه ها بود. در آن دوره همچنین هر شهری نقاره خانه داشت و حتی در اوج سرکوب طهماسب دهل و سرنا و طبل چه در حکومت و دستگاه نظامی از رونق نیافتاد.

◾️ بعد از عبور از دوران روحانیون وارداتی شیعه اولیه (عمدتا #عرب شامی) در میانه و اواخر دوره صفوی ایرانیان نیز به یادگیری فقه پرداختند و علما شیعه ایرانی نیز به دربار راه یافتند. که باعث ایجاد آزادی هایی در مورد غنا شد و با فتوا افرادی مثل فیض کاشانی از حرام مطلق خارج شد. این باعث رواج موسیقی در روزه خوانی ها، مداحی ها، نوحه خوانی ها و پدید آمدن تعزیه رخ داد. این یکی از تاثیر های فرهنگ ایرانی بود بر امامیه که آن را کمی از خشکی درآورد.

◾️در آن دوره به دلیل این که موسیقی در ایران در اختیار مطربان افتاده بود نظام دوازده مقامی ایران کمرنگ شد. ولی همچنان در دربار مغولان هند (#گورکانی) حائز اهمیت بود. ولی در طول زمان توسط نظام راگا هندی به کنار رفت. همچنین با مهاجرت فرزندان و شاگردان عبدالقادر مراغی به #عثمانی تجربیات و هنر و نظام موسیقایی ایران در آن جا زنده ماند.


◾️ درست است که موسیقی در دوره صفوی تا این زمان، تحول چشمگیری نداشت و به علت باور های موسیقی در آن زمان و تحریم موسیقی، موسیقی دانان پذیرشی پیدا نکردند، اما در هر حال، به جز #شیخ_حیدر که خود به اختراع چهار تار شهرت دارد. به صورت خود جوش تحولاتی رخ داد. اساس موسیقی بر این اصل بود که دور از ترکیب چهارگان با پنجگان تشکیل می یابد و چون صفی الدین اُرمَوی موفق به شناخت هفت نوع چهارگان و سیزده نوع پنجگان شده بود شمار ادوار بالغ بر نود و یک شده بود، پیدایش هفت دستگاه و به دنبال آن ردیف ها رویداد بسیار مهمی بود که در این دوره ایجاد شد. همچنین اختراع شش تار را به رضاالدین شیرازی نسبت می دهند و گونه ای ساز بادی به نام بلابان از شیراز رایج شد، یا سازی که با سه سیم بود و آن را قدوز فرهادی در اصفهان ساخت و رباب را عبداله فارابی و غیچک را قلی محمد تکمیل و اصلاح کرد.

@history_iran98
مهاجرت تمیستوکلس به ایران 🏛⚔

تمیستوکلس، یکی از شخصیت‌های برجسته یونان باستان، نقش مهمی در شکست ایرانیان در نبردهای یونان ایفا کرد. اما به دلایلی به اتهام خیانت متهم شد و مجبور به فرار از یونان گردید. او به ایران پناه برد و به دربار اردشیر هخامنشی رسید. مترجم توانست شاه هخامنشی را قانع کند که تمیستوکلس باعث شده است ایرانیان سالم و صحیح به زادگاه خود بازگردند.

اردشیر یک سال فرصت داد تا تمیستوکلس زبان ایران را بیاموزد. او در ایران زندگی شاهانه‌ای داشت و در شکارهای شاه هخامنشی همراهی می‌کرد. مدتی بعد، تمیستوکلس درگذشت. برخی معتقدند که او به دلیل احساس گناه از خیانت به وطن خود، اقدام به خودکشی کرده است. طبق وصیتش، خواست در سرزمین مادری‌اش دفن شود.

📖منبع: تاریخ یونان باستان در پنجاه زندگی‌نامه، دیوید استاتارد، ترجمه شهربانو صارمی؛ صفحات ۱۱۷ و ۱۱۸(epub)

@HISTORY_IRAN98
موسیقی ایران از رونق تا فترت و بازگشت

قسمت دوم : موسیقی در عصر بازماندگان تیمور

◾️پس از مرگ تیمور حکومتش میان جانشینان تقسیم شد. شاهرخ در زمان حیات پدرش حکومت #خراسان را در دست داشت و به همین دلیل، او با عنایت به آرامش و امنیت منحصربه فرد دربار خویش، با تشویق صنعتگران و هنرمندان، در حوزۀ فرمانروایی خود مرکز فرهنگی مهمی به وجود آورد و سرانجام پس از به تخت نشستن در سال 807 ه.ق دربار در #هرات جانشین #سمرقند و مرکز تجمعی برای هنرمندان و موسیقیدانان برجسته شد

◾️در این دوره فرزندان #شاهرخ نیز هر یک در دستگاه حکومتی خود به طور ویژه موسیقیدانان را حمایت و تشویق میکردن.
چنانکه امیر علیشیر نوایی دربارۀ هنردوستی امیر بایسنقر چنین مینگارد:

«پادشاهی خوشطبع و سخی و هنرپرور بود و چندان خطاط و نقاش و سازنده (منظور از سازنده موسیقیدانان) و گویندۀ بینظیر به تربیت او در نشو و نما آمدهاند که در زمان هیچ پادشاه معلوم نیست که پیدا شده باشند» ازاینرو، گاه بر سر تصاحب هنرمندی چیرهدست در این حوزه، با یکدیگر رقابت می‌کردند.

◾️◾️ حضور این گروه از هنرمندان را در دربار حکام این دوره، تنها برای خوشگذرانی و عشرت دانست، بلکه برخی بر این باورند که نمایاندن #اقتدار پادشاهان و ترغیب مردم بر اطاعت هر چه بیشتر از فرمانروا و اموری از قبیل نشاندادن گسترۀ قدرت، #شکوه دربار و کسب اعتبار فرهنگی، در توجه به هنرمندان و هنر آنها دخیل بوده است.
🔻چنانچه که امروزه هم مشاهده می‌کنید حکومت حال ایران با مقهور ساختن موسیقی همچون ممنوعیت آلات و خوانندگان موسیقی و... نارضایتی عمومی و بی اعتباری در میان اصحاب هنر را کسب کرده.🔻


◾️بی تردید اوج شکوفایی هنر موسیقی در دورۀ تیموری، در دربار سلطان حسین بایقرا رخ نمود که حاصل تالش علمی و عملی سالیان دراز موسیقیدانان گذشته، از جمله عبدالقادر مراغی، به دست موسیقیدانان دربار سلطان حسین رسید و از طرفی دیگر،طبع هنرپسند سلطان حسین در این میان نقش فراوانی داشت؛ میرخواند از بزمهای بیمانندی
که به دستور سلطان حسین بایقرا در این دوره برپا میشده، سخن رانده است:
«در آن اوقات از ارباب حسن و مالحت نغمه سرایان صاحب هنر، هر روز و شب در مجلس ارباب عیش و طرب جمعی کثیر حاضر بودند و به نغمات دلگشای و ترنمات روح افزای نشاط برنا و پیر و صغیر و کبیر را میافزودند»

◾️با ضعف سیاسی حکومت تیموری و روی کار آمدن #صفویه، رونق بازار موسیقی نیز به سردی گرایید و پس از آن موسیقیدانان برجستۀ دربار تیموریان در هرات که ادامه فعالیت خود را در ایران امکان پذیر نمیدیدند به مناطق دیگری همچون دربار #عثمانیان، #ازبکان و نیز دربار مغوالان هند (#گورکانیان) روی آوردند و در اندک زمانی تأثیرات موسیقی تیموریان بر موسیقی این نواحی آشکار شد که این نکته را میتوان دلیلی بر رونق موسیقی در این دوران دانست؛ بهگونهای که موسیقی تیموریان به عنوان نمونه و الگویی برای فرهنگها و ممالک همجوار محسوب میشده است.

@history_iran98
موسیقی ایران از رونق تا فترت و بازگشت

قسمت اول : موسیقی در عهد تیمور

◼️ ایران تسخیر شده در نگاه تیمور ، عصاره ثروت ، هنر و فرهنگ محسوب می شد که با بهره گیری از دستاوردهای غنی و فرهنگی آن درصدد برآمد تا #ماوراءالنهر را نیز به یک هسته فرهنگی - هنری تبدیل کند و از این راه بر اعتبار خود بیفزاید . این موضوع از تلاشهای خستگی ناپذیر او برای رونق پایتختش سمرقند ، کاملا پیداست ، به رغم این که بیشتر وقت تیمور در جنگ و لشکرکشیهای پیاپی سپری می شد ، وی به « اهل صنعت و پیشه نیک شیفته بود » و به همین دلیل پس از غلبه بر هر شهر و ناحیه ، هنرمندان آن مناطق را به #سمرقند کوچ کردند .


◼️ وی با استقبال از هنرمندان حوزه موسیقی ، این دوره را به یکی از درخشان ترین ادوار تاریخ موسیقی #ایران تبدیل کرد تیمور به دنبال فتوحات خود ، گروه عمده ای از موسیقی دانان را از دربار سلطان احمد جلایر و پس از فتح بغداد ۷۹۵ هـ ق ، در دربار خود پذیرفت که حضور موسیقی دان برجسته ای چون عبدالقادر مراغی در دربار تیمور در سمرقند گویای این مطلب است

◼️ شرف الدین علی یزدی در این باره چنین گزارش می دهد :
« به فرمان قضا جریان به نفاذ پیوست که زنان سلطان و احمد علاء الدوله پسرش با هنروران از اصناف محترفه و پیشه وران دارالسلام که هر یک در قسمی از اقسام کامل و تمام بودند خانه کوچ به سمرقند برند . بر حسب فرموده کار بند شدند و خواجه عبدالقادر را نیز که از غایت اشتهار در تعریف و وصف مستغنی است و در فن موسیقی سرآمده ادوار ، خانه کوچ نقل کردند »

◼️ بی تردید ، ابوالفضل کمال الدین عبدالقادر مراغی تأثیر بسیار زیادی در رشد و توسعه هنر #موسیقی در دوره تیموریان داشته است ؛ به ترتیبی که تیمور و شاهرخ برای وی جایگاه بسیار رفیعی قائل بودند و پژوهشگران معاصر نیز وی را از مهم ترین عالمان موسیقی نظری این دوره و آخرین موسیقیدان بزرگ و وارث موسیقی سنتی ایران به شمار آورده اند

◼️ تیمور با خاستگاه و ریشه #صحراگردی همواره ، چه در سفرهای جنگی و چه پس از فراغت از آن و حضور در سمرقند ، به دلایلی از جمله برای رهایی از دشواریهای لشکر کشی های پی در پی و کاهش رنجهای لشکریان دور از خانه و خانواده و نمایاندن اقتدار و ثبات سیاسی نظامی خویش ، به خودی و دشمن ، همانند خاندان #چنگیزی که طویهای ( مراسم جشن ) مداومی برپا می کردند ، در طی فتوحات خویش جشنهای بزرگ و ضیافت های با شکوهی با حضور هنرمندان عرصه موسیقی برگزار می کرد

◼️ در ذکر جشنی پس از رسیدن تیمور به دارالسلطنه سمرقند در سال ۸۰۷ هـ.ق . چنین آمده است : « مطربان خوش الحان و مغنیان شیرین زبان به طریقه فرس و ترتیب عجم و قاعده عرب به سازنواختن و غناساختن و نقش پرداختن مشغول گشته آواز رود و سرود به چرخ چنبری رسانیدند ... » ، علاوه بر این ، اجرای موسیقی توسط گروه های نوازنده در جشنها و ضیافت های تیمور برنامه ای معمول محسوب می شده است ؛ به نحوی که کلاویخو (سفیر اسپانیا) در سفرنامه خود جزییات بیشتری را در این موضوع گزارش می دهد : « گروهی طبل می نواختند و فیلها به آهنگ بازی می کردند و صداهای شگفت انگیز در می آوردند و در غرفه ای که تیمور نشسته بود نیز گروهی نوازنده گردآمده و به صدای بلند آلات گوناگون خویش را می نواختند » به نظر می رسد تیمور در پس برگزاری جشن هایی با شکوه آن هم در حضور کلاویخو مقاصدی دیگری همچون نمایاندن قدرت و ثبات آرامش قلمرو خود داشته است ؛ از این رو ، موسیقیدانان نیز عاملی برای باشکوه جلوه دادن این مراسم محسوب می شده اند . علاوه بر این ، موسیقی دانان در جلسات مهم سیاسی و نظامی به احتمال بسیار برای تلطیف گردهمایی های جدی سیاسی و ابراز شادمانی از یک تصمیم سیاسی کشوری نیز حضور داشته اند .



◼️ چنان که ذکر شد تا این دوران ، مهم ترین مراکز موسیقایی ایران در نواحی غرب ، به ویژه در #تبریز و #بغداد قرار داشت ، ولی در اندک مدتی این مراکز به زوال قدرت سیاسی و پشتوانه های اقتصادی به سمرقند که در پرتو حمایت حکمرانان تیموری بود ، تغییر مکان داد و بدین ترتیب ، زمینه های رشد علم و به ویژه هنر ، به علت شرایط مساعد این منطقه ، بیش از سایر نقاط فراهم شد .

@history_iran98
🔴 علم دوستی شاپور اول ساسانی

شاپور اول ساسانی بر خلاف بسیاری از حاکمان پیشین، علاقه زیادی به علوم روز داشت. هنگامی که والریانوس، قیصر روم، را به اسارت گرفت دستور داد معماران و مهندسان همراهش، که با قیصر به دست شاپور افتاده بودند، دانش خود را به مهندسان ایرانی بیاموزند و اسیران را در شهر های تازه بنیادی چون گندی شاپور مستقر کرد تا به سد سازی و مهندسی بناها بپردازند. خود قیصر هم شخصا در ساختن این بناها کار کرد.
او همچنین فرمان داد کتب بسیاری در زمینه های پزشکی و نجوم و فلسفه را از زبان های هندی و یونانی و رومی، به زبان پهلوی ترجمه کنند. مانی پیامبر نیز کتاب شاپورگان را به نام او نوشت و به او تقدیم کرد.

📚 دکتر کسایی، فرهنگ نهاد های آموزشی ایران (از روزگار باستان تا تاسیس صفویه)، انتشارات دانشگاه تهران، ص ٧١ - ٧٢

@HISTORY_IRAN98
🔴محدود قلمرو ایرانشهر در کتیبه شاپور ساسانی

دوره هخامنشی تا ساسانی بر آن حکمرانی می کردند. این ادعا با توجه به مرزهای سرزمین ایران بنابر کتیبه شاپور اول در کعبه زرتشت مستند می شود:
من خداوندگار ایرانشهرم و این کشورها را دارم: وروچان، سیکان، اران، بلاسگان، تا فراز به کوه كاف، و حدود آرانان و به همه حدود کوہ پریشخوار، ماد، گرگان، مرو، هرات و همل ابرشهر، کرمان، سکستان، توران، مکران، پارتان، هندوستان، کوشان شهر، تا فراز به پیشاور و تا به کاش، سغد، چاچستان، تا ساحل دریا یعنی مزون شهر (عمان)

@History_iran98
محمود پاشا عدنی اولین صدر اعظم پارسی گوی عثمانی

محمود پاشا (درگذشته ۸۷۹) صدراعظم عثمانی (یکی از ۲۱ صدر اعظم عثمانی که از مردم یوگوسلاو بوده اند) در صربستان یا کرواسی به دنیا آمده، وقتی كودک بوده عثمانی ها در یکی از حمله های خود او را ربوده به ادرنه (پایتخت آن دوران عثمانی ) برده اند و در آنجا تربيت کردند.
او حامی اهل شعر و ادب حامدی اصفهانی بوده و خود به فارسی شعر می گفته و این بیت از اوست.
رخت ز آه دلم گر نهان کنی چه عجب
کسی چگونه نهاد شمع در دریچه باد

منبع:زبان و ادب فارسی در قلمرو عثمانی
از دکتر محمد امین ریاحی

@History_iran98

रिकॉर्ड

23.04.202523:59
295सदस्य
16.04.202513:54
600उद्धरण सूचकांक
21.04.202516:58
1.1Kप्रति पोस्ट औसत दृश्य
21.04.202514:36
1.1Kप्रति विज्ञापन पोस्ट औसत दृश्य
03.04.202523:59
25.00%ER
21.04.202514:36
391.13%ERR

विकास

सदस्य
उद्धरण सूचकांक
एक पोस्ट का औसत दृश्य
एक विज्ञापन पोस्ट का औसत दृश्य
ER
ERR
30 БЕР '2506 КВІТ '2513 КВІТ '2520 КВІТ '25

𝙎𝙐𝘽𝙎𝙏𝘼𝙉𝘾𝙀 𝘼𝙉𝘿 𝘽𝙇𝙊𝙊𝘿(خاک و خون) के लोकप्रिय पोस्ट

हटा दिया गया15.04.202520:05
14.04.202513:10
🔴 بوزینه‌ای که امیر شد!

روزی #هارون_الرشید، خلیفه نامدار #عباسی بوزینه‌ای که در سرای همسر محبوبش، #زبیده ام جعفر، بود را مقام امارت داد. چنان که سی مرد از مقربان وی شدند و به فرمان خلیفه بر کمر او شمشیر می‌بستند و سپاهیان با او می‌نشستند. هر کس هم که به خدمت خلیفه میرفت افتاد باید خدمت و دست بوسی او را می‌کرد. این بوزینه حتی پرده بکارت چند دختر باکره را برداشته بود. شاعران هم او را با کنیه «ابوخلف» بوزینه را مدح می‌کردند. روزی یکی از سرداران بزرگ هارون، به نام یزید بن مزید شیبانی، به خدمت خلیفه شرفیاب می‌شود و ابتدا بوزینه را به نزد وی می‌آورند تا دست بوسی او بکند. اما یزید این کار را تحقیر آمیز دانست و از سر خشم، شمشیرش را از غلاف برکشید و آن بوزینه را به دو نیم کرد. هارون و زبیده از مرگ این بوزینه بسیار غمگین شدند و با اینکه یزید توسط هارون بخشیده شد، دستور داد وی را باشکوه دفن کنند و شاعران بسیاری در سوگ بوزینه برای زبیده شعر سرودند.

📚 ابن اسفنديار، تاریخ طبرستان، ج ١، ص ١١٣ - ١١۴ و قیروانی، زهر الآداب، ج ۴، ص ١٠٨

@HISTORY_IRAN98
हटा दिया गया23.04.202519:45
☀️֍
@ATROSHAN ֍🔥
☀️֍
@ATROSHAN ֍🔥
☀️֍
@ATROSHAN ֍🔥
☀️֍Ատրոշան ալիք, արիական կողմնորոշում ունեցող հայերի և Իմաստության Աստծո՝ Արամազդի հետևորդների ալիք։ Միացե՛ք մեզ.

کانال آتروشان ، کانالی برای ارمنی های آریایی گرا و پیروان خداوند خرد، اهورامزدا . به ما بپیوندید ☀️֍

☀️֍Канал «Атрошан» — канал для армян арийско-ориентированного толка и последователей Бога Мудрости Ахура Мазды. Присоединяйтесь к нам.
👇🏻👇🏻👇🏻

֍
@ATROSHAN ֍
֍
@ATROSHAN ֍
֍
@ATROSHAN ֍
29.03.202523:44
نتیجه‌گیری
عبور از شعار، حرکت به‌سوی آگاهی ملی

ناسیونالیسم سطحی، با تکیه بر احساسات زودگذر و روایت‌های ساده‌انگارانه، همواره خطر گمراه‌سازی افکار عمومی را دارد. با این حال، تاریخ نشان داده است که جوامعی که بر پایه تحلیل علمی، آموزش گسترده و نقد آگاهانه به بازتعریف هویت ملی خود پرداخته‌اند، توانسته‌اند مسیر پیشرفت را هموار کنند.

چالش امروز ایران، انتخاب میان شعار و آگاهی است.
عبور از ملی‌گرایی سطحی و حرکت به سمت میهندوستی نقادانه، نه‌تنها ممکن بلکه ضروری است. آینده ایران به مردمی آگاه، تحلیل‌گر و متمرکز بر پیشرفت علمی نیاز دارد—مردمی که به جای درگیر شدن در تناقض‌های مصنوعی و درگیری های مجازی، با درک تاریخی و بینش مدرن، مسیر توسعه را هموار می‌کنند. امید آنکه این مسیر با تلاش‌های خودجوش مردم و روشنفکران مستقل هموارتر شود.

🆔 @History_iran98
07.04.202521:48
یک شفاف سازی من راجب این پست بکنم
هدف این بود که گفته بشه حتی در دوره قاجار هم هویت ملی ایران دچار نابودی نبود

ولی قاجار اگر 100 هزار خدمت هم به ایران کرده باشد که نکرده باز هم گناهکار است


سالی 100 هزار ایرانی در دوره این قجران در بازار های برده فروشی آسیا میانه توسط ترکمنان و ازبکان به فروش میرسیدند

مردان بیچاره ایرانی در مزارع به بیگاری و زنان بدبخت به بردگی جنسی و کنیزی

بعد ها پستی راجب این موضوع خواهم ساخت

حالا فرق این که همسایه آدم متمدن (امپراطوری روسیه) باشه و وحشی را میفهمید

در هیچ حالتی با دیدن هر خوبی از قاجار سعی نکنید که دید خوبی بهشون داشته باشید

حافظه ایرانی بدبخت که مثل ماهی زود فراموش میکنه عادت به بدبختی داره

الان باز یک سری دلقک برن تو کانال های تاریخی به اسکندر کبیر بگن گجستک و...
بعد این نقاط تاریک تاریخ ما همیشه باید در خفا بماند
◼️ به چه شیوه‌ای می‌توان وجود خدا را اثبات کرد؟

آیا قرآن واقعاً سخن خداوند است یا ساخته‌ی بشر؟

در مواجهه با پرسش‌ها و شبهات دینی، چرا اغلب پاسخی قانع‌کننده دریافت نمی‌کردیم؟

◽️ و چرا وقتی همچین پرسش هایی میکردیم گاهی با واکنش تند و بعضاً برچسب کافر شدی و تو رو چه به این حرفا مواجه می‌شدیم ؟

امروز در خدمتتون هستیم که به نحوی با جواب این سوال مهم پنجره جدیدی از اندیشه را به سوی شما باز کنیم

و در رشته فرسته هایی با «علم کلام» آشنا بشیم

🆔 @history_iran98
🗣️زبان فارسی زبان رسمی آسیای صغیر

📝با ما باشید تاریخ ایران را متفاوت تجربه کنید📝

🏛️@History_iran98🏛️
12.04.202512:22
✍ بلوخا | وصف تاراج‌گری ترکان غز در اشعار مولانا

📒 جلال‌الدین محمد بلخی (۶۰۴— ۶۷۲ ه‍جری قمری ) نامدار به مولوی، مولانا و رومی شاعر فارسی‌گوی ایرانی است. نام کامل وی «محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده و در دوران حیات به القاب «جلال‌الدین»، «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» نامیده می‌شده است. در سده‌های پسین (ظاهراً از سدهٔ نهم هجری) القاب «مولوی»، «مولانا»، «مولوی رومی» و «ملای رومی» برای وی به کار رفته است.

📚 او در کتاب مثنوی معنوی در وصف تاراج‌گری ترکان غز (اوغوز) چنین می‌نویسد:
  آن غزان ترک خون‌ریز آمدند
بهر یغما بر دِهی ناگه زدند

📌 مثنوی معنوی، دفتر دوم، بخش ۸۶، بیت اول



📎 این نسخه از مثنوی معنوی متعلق به قونیه است و توسط محمد بن عبدلله القونوی کتابت شده است.

دانلود و مطالعه منبع: مثنوی معنوی مولانا


🆔 BTR | @Belukhatr
🆔 Sources | @Belukhasc


@History_iran98
29.03.202523:54
هر کجا که افراد اینچنینی دیدید بایکوتشان کنید.
کسانی که هویت قومی خودشان را برترجویانه ابراز میکنند ملی گرا بودنشان از پان بودنشان مخرب تر است.

به گونه ای چنان جامعه مثلا ایرانشهری در برابر پانکردیسم نرم و بی اراده شده است که گویی خود نیز رویا تشکیل کشور کوردستان خیالی را دارند.

جایی که چارچوب وطن دوستی از بین رفته و به هر قیمتی خواهان جذب گروه هایی ناهمسو هستند که شکاف در حال ایجاد شدن بین مردمان همسو ایرانی را نمی‌بینند.
29.03.202523:44
ملیگرایی سطحی
واژه ای که دوست دارم ازش یاد کنم و مشکلی که در راه جامعه ایران وجود دارد. در سال‌های اخیر، شاهد ظهور جریان‌هایی از ملی‌گرایی هستیم که نه بر پایه‌ی شناخت عمیق از مفهوم «ملت» و الزامات همزیستی اجتماعی، بلکه بر اساس نمادپردازی‌های احساسی و هیجانات زودگذر شکل گرفته‌اند. این گروه‌ها، با تکیه بر پیشینه‌ی قومی، به جای تقویت همبستگی ملی، به تخریب دیگر اقوام می‌پردازند.

نمونه‌ی بارز این تناقض‌ها را می‌توان در رفتارهای دوپهلوای دید که از سواد ناچیز و مسئولیت‌گریزی اجتماعی سرچشمه می‌گیرد؛ مثالش فردی که در فضای مجازی، نمادهای سلطنتی را به عنوان «عشق ملی» تبلیغ می‌کند. حال آهنگ تُف به سیستم شاه میگذارد. و جامعه شهری ایران را تحقیر میکند.

این جریان‌ها، با تبدیل ملی‌گرایی به یک «سرگرمی»، مسئولیتِ ساختن جامعه‌ای یکپارچه را فراموش کرده‌اند. نتیجه، گسترش شکاف‌های فرهنگی و تقویت کلیشه‌هایی است که تنها به بازتولید خشونت و بی‌اعتمادی می‌انجامد.
در فرسته پیش‌رو، این پدیده بررسی می‌کنیم و نشان می‌دهیم که چگونه می‌توان از ناسیونالیسم سطحی عبور کرد و به درکی عمیق‌تر از هویت ملی رسید.

🆔 @History_iran98
🔴یعقوب لیث خطاب به نماینده خلیفه

خلیفه عباسی که از پیشروی دولت صفاریان ترس وجودش را گرفته بود تصمیم گرفت با پیشنهادی وسواس آمیز صفاریان یکی از دولت های دست نشانده خود تبدیل کنند؛پس نماینده ای را پیش یعقوب لیث فرستاد.

یعقوب لیث بعد از اتمام حرف نماینده عباسی گفت:
من مردی رویگر زاده ام و از پدر رویگری آموختدام و خوردن من نام جوین و ماهی و تره و پیاز بوده است و این پادشاهی و گنج و خواسته از سر عیاری و شیرمردی به دست آورده ام، نه از میراث پدر یافته ام و نه از تو دارم. من به قوت دولت و زور بازو کار خود را به این درجه رسانید ام و داعیه چنان دارم که تا خلیفه را مقهور نگردانم، از پای ننشینم. اگر مردم که خلیفه از آسيب من آسوده شده است و اگر از بستر بیماری برخاستم، گم میان من و خلیفه این شمشیر است. اگر مطلوب من تیتر پذیرفت والا نان کشکین و حرفه رویگری برقرار است با آنچه گفتم به جای آورم یا با سر نان جوین و ماهی پیاز و تره شوم


منابع:
حبیب السیر جلد ۲ صفحه ۳۴۷
نقل از یعقوب صفحه ۳۳۳

@History_iran98
से पुनः पोस्ट किया:
𝑲. 𝑱𝑨𝑽𝑰𝑫𝑨𝑵 / خورشید جاویدان avatar
𝑲. 𝑱𝑨𝑽𝑰𝑫𝑨𝑵 / خورشید جاویدان
‏🦁《 اتحادیه ی خورشید جاویدان  》🦁  

👑 ~ یکپارچه ، برای نجات ایران زمین

👑 ~ اتحادی قلبی و روحی بین ما

👑 ~ دلیلی بر همبستگیِ ما

👑 برای افزودن پوشه بهترین کانال های میهن‌پرستانه خورشید جاویدان همین حالا کلیک کنید 👑

▶️ 𝐊𝐡𝐨𝐫𝐬𝐡𝐢𝐝 𝐉𝐚𝐯𝐢𝐝𝐚𝐧


برای عضویت در اتحادیه به آیدی زیر پیام دهید ⬇️
👑 [ @Great_Eternal ]
29.03.202523:44
نقد ناسیونالیسم سطحی و تناقض‌های آن در جامعه معاصر

تعریف ناسیونالیسم سطحی
براساس تعریف «آنتونی اسمیت» در کتاب ناسیونالیسم و مدرنیسم:
نظریه، ایدئولوژی، تاریخ، ناسیونالیسم سطحی شکلی از هویت‌جویی است که مبتنی بر نمادهای ظاهری، شعارهای احساسی و تقلیل تاریخ و فرهنگ به کلیشه‌های ساده‌انگارانه است. این گفتمان، برخلاف میهندوستی نقادانه، فاقد درکی چندبعدی از چالش‌های مدرنیته و سنت است.

مقدمه
در فضای مجازی، به‌ویژه در پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، شاهد بروز نوعی ملی‌گرایی سطحی و تناقض‌آمیز هستیم که افراد بدون درک عمیق از مفاهیم هویت، مدرنیته و سنت، صرفاً به ظواهر و شعارها می‌پردازند. این مقاله با بررسی نمونه‌های عینی، تحلیل روان‌شناختی-جامعه‌شناختی، و مقایسه تاریخی، نشان می‌دهد که چگونه این پدیده نه‌تنها گفتمان ملی را تضعیف می‌کند، بلکه به تعمیق شکاف‌های اجتماعی و مانع رشد فکری جامعه تبدیل می‌شود.
نمونه‌ای از تناقض در اینستاگرام: نبرد نمادین سنت و مدرنیته
پست بحث‌برانگیزی در یک صفحه اینستاگرامی که این پست 700 هزار بازدید و تا الان 2000 کامنت نفرت پراکنانه، دو تصویر از زنان را مقایسه کرده است:
تصویر اول: زنی سوار بر اسب با پوشش مثلا سنتی کردی، «اصالت ما!».
تصویر دوم: زنی در حال رقص در تهران، «بی‌هویتی عصر جدید!».
این پست که با موسیقی «Xalxaloke» (آهنگی با بار هویتی سوسیالیستی و چپ در میان کردها) همراه است، در حالی که دارد به سیستم شاه و آقا و پدرسالاری فحش میدهد که نشان از بی سوادی و سهل انگار بودن محتواسازان دارد فردی که طرفدار تفکر سنتی است با موزیکی چپ ضد سنت طرفداری سنت را می‌کند . بررسی کامنت‌ها نشان می‌دهد اکثر کاربران این تناقض را نادیده گرفته و صرفاً تحت تأثیر هیجان ناشی از تصاویر و موسیقی قرار گرفته‌اند.

تحلیل روان‌شناختی و جامعه‌شناختی: اضطراب هویت در عصر جهانی‌سازی
به گفته «اریک اریکسون»، روان‌شناس برجسته، اضطراب هویت زمانی رخ می‌دهد که فرد در میانه تضادهای فرهنگی گرفتار شود. در نمونه اینستاگرامی، کاربران از یک‌سو جذب آزادی‌های ظاهری مدرنیته (مثل حضور زنان در فضای عمومی) می‌شوند و از سوی دیگر، برای فرار از بی‌ثباتی ناشی از جهانی‌سازی، به نمادهای سنتی پناه می‌برند.
از منظر جامعه‌شناختی، «اولریش بک» در کتاب جامعه ریسک توضیح می‌دهد که مدرنیته متأخر، با تضعیف نهادهای سنتی (خانواده، مذهب)، بحران معنا را تشدید کرده است. این بحران، برخی را به سمت افراط گرایی سوق می‌دهد تا با ساختن دشمنان فرضی (مثل «تهران بی‌هویت»)، احساس تعلق ازدست‌رفته را جبران کنند.

بررسی تاریخی: درس‌هایی از ژاپن میجی و عثمانی
ژاپن میجی: تلفیق سنت و پیشرفت
در اواخر قرن نوزدهم، ژاپن تحت اصلاحات میجی، با حفظ عناصری از فرهنگ بومی (مثل آیین شینتو)، نهادهای مدرن (نظام آموزشی، صنعت) را اقتباس کرد. ناسیونالیسم این دوره نه بر پایه قومیت، که مبتنی بر وفاداری به امپراتور به‌عنوان نماد وحدت ملی بود. این مدل، نشان می‌دهد که ناسیونالیسم می‌تواند در کنار مدرنیته، به تقویت هویت جمعی کمک کند.
عثمانی: فروپاشی ناشی از انسداد سنتی
امپراتوری عثمانی، با اصرار بر نظام خلافت و امتناع از اصلاحات ساختاری، نتوانست پاسخگوی نیازهای جهان مدرن باشد. شورش‌های قومی (مثل جنبش ارامنه و اعراب) و وابستگی اقتصادی به خارج، نتیجه مستقیم ناسیونالیسم قومیِ متصلب بود.
تجربه عثمانی هشدار می‌دهد که ناسیونالیسم سطحی، با دامن‌زدن به اختلافات قومی (مثل نمونه اینستاگرامی)، می‌تواند وحدت ملی را تهدید کند.

راهکارهای گذار از ملی‌گرایی سطحی
۱. ارتقای سواد تاریخی و اجتماعی از طریق آموزش عمومی، رسانه‌ها و نقد علمی، می‌تواند نمادپرستی را بشکند و درک عمیق‌تری از هویت ملیِ چندفرهنگی ارائه دهد.
۲. اجتناب از کلیشه‌سازی و پذیرش یکدیگر
، زبانی و جنسیتی، به جای تقابل‌های ساختگی (مثل فارس در برابر کرد یا مرد در برابر زن)، زمینه‌ساز اتحاد بودن
۳. مسئولیت‌پذیری در فضای مجازی به جای انتشار محتواهای احساسی و متناقض، باید از این فضا برای ترویج میراث فرهنگیِ مستند و احترام به تمامی اجزای جامعه استفاده کرد.
۴. حمایت از آثار فرهنگیِ معتبر که روایتگر واقعیت‌های تاریخی و پیچیدگی‌های هویتی هستند، می‌تواند نمادهای پوچ را به چالش بکشد.
۵. تمرکز بر مسائل ملموس جامعه مانند فقر، نابرابری و محیط‌زیست، به جای جنگ هویت‌های ساختگی، اولویت‌های واقعی ملی را آشکار می‌سازد.

این راهکارها، میتواند ملی‌گرایی را از سطحی‌نگری خارج کند، بلکه آن را به ابزاری برای همگرایی، بر پایه‌ی عدالت و شناخت متقابل تبدیل می‌کند.

ناسیونالیسم سطحی با تکیه بر احساسات زودگذر می‌تواند جامعه را دچار انحراف کند، اما با بالا بردن سطح آگاهی و پرهیز از تعصب، می‌توان به درک عمیق‌تری از هویت ملی دست یافت.

🆔 @History_iran98
29.03.202518:21
📢 شورش های ایرانیان در دوره خلافت علی ابن ابی طالب

سلام به همه دوستان عزیز! 👋
امروز یک مطلب بسیار مفید و کاربردی از جناب مرتضی عربزاده برای شما آوردم. این مقاله شامل نکات مهم، و بخش کمتر گفته شده تاریخ ماست

🔹 برخی از سرفصل‌های مهم این مطلب:
- شورش ها این دوره
- دلایل و نتایج این شورش ها
برای مطالعه کامل، فایل PDF این مقاله رو در ادامه میتونید دانلود کنید. امیدواریم که براتون مفید باشه! و نشرش بدید

اگر سوال یا نظری دارید، خوشحال میشیم در بخش کامنت‌ها با ما در میان بذارید. 😊

🆔 @history_iran98
کانال مرتضی عربزاده : @NagoftehayeTarikh
🟢 اقدامات ایران گرایانه قاجاریان

#قاجار را همه ما ایرانی ها به عنوان یک سلسله بی‌کفایت نگاه می‌کنیم. بی لیاقتی های قاجار بر هیچ کسی پوشیده نیست، اما کارهای این سلسله در راستای ایران گرایی قابل چشم پوشی نیست.

به گفته مورخ مشهور معاصر، یرواند آبراهاميان، شاهان قاجار #نقالی #شاهنامه را تشویق می‌کردند و سلطنت خود را ادامه سلطنت‌ #کیانی می‌دانستند. نام قهرمانان شاهنامه (مانند فریدون، بهمن، جهانگیر) را بر فرزندانشان می‌گذاشتند و نسبت خود را به دودمان #اشکانی می‌رساندند. #نوروز را با شکوه جشن می‌گرفتند. قصر های خود را با الگو از عناصر معماری #هخامنشی و #ساسانی می‌ساختند و تزیین می‌کردند. لباس نظامی جدیدی با نشان #شیر_و_خورشید هم طراحی کردند و به هنگام عطای عناوین رسمی، این نشان رو «نماد تمایز خیر و شیر از دوران #زرتشت» می‌خواندند. همچنین به تقلید از شاهان هخامنشی و ساسانی، نقش برجسته های خود را در دل کوه ها منقوش کردند.

📚 یرواند آبراهامیان، تاریخ ایران مدرن، ص ۴۶ - ۴٧

🏛@HISTORY_IRAN98🏛
🏯 ژیان شن لو ( برج زرتشتی) در چین


⛩ تنها بنا باقی مانده #زرتشتیان در #چین که در استان شان ژی (شانشی) در شهر جیه ژیو واقع است

⛩ برج زرتشتی بخشی از آتشکده زرتشتیان بوده است که در دوران سلسله #سونگ توسط زرتشتی ها ساخته شده است اما بعد از تخریب آتشکده زرتشتی تبدیل به معبد #تائوییسم میشود

⛩ بعد از تخریب بنا اصلی این برج در دوره #مینگ در زمان پادشاهی کانگ شی و کیانگ لونگ بازسازی شده است.

⛩ در سال 1996 بنا زرتشتی #چین به عنوان میراث ملی در فهرست آثار حفاظت شده قرار گرفت

@history_iran98
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।