Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Mehmet Perinçek avatar

Mehmet Perinçek

Dr.
TGlist रेटिंग
0
0
प्रकारसार्वजनिक
सत्यापन
असत्यापित
विश्वसनीयता
अविश्वसनीय
स्थान
भाषाअन्य
चैनल निर्माण की तिथिOct 20, 2020
TGlist में जोड़ा गया
Jun 03, 2024

Mehmet Perinçek के लोकप्रिय पोस्ट

07.04.202509:03
Emmanuel Macron: Erkeğin özü

Kıtalararası

Küçük Napolyon olmaya heves eden Macron meğerse Güneş Kral olarak da bilinen XIV. Louis’e de özeniyormuş. Macron’un Elysee Sarayı’ndaki yaşamını konu alan yeni bir kitaba göre Fransız Cumhurbaşkanı o kadar çok parfüm sürüyormuş ki yardımcıları varlığını o daha çok uzaktayken bile “hissediyormuş”. Macron’un kasıtlı bir “güç göstergesi” olarak, “endüstriyel ölçekte” Dior Eau Savage parfümünü üzerine boca ettiği belirtiliyor.

Le Parisien gazetesinden Olivier Beaumont’un kaleme aldığı “Élysée Sarayı’nın Trajedileri” adlı kitaptan yapılan alıntılara bakılırsa Macron, Johnny Depp parfümü “günün her saatinde” kullanarak gücüne güç katıyor ve bu sihirli iksiri “masasının çekmecelerinden birinde her zaman bulunduruyor.”

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/turkiye/emmanuel-macron-erkegin-ozu/
04.04.202512:14
Avrasya’dan Afrika’ya uzanan vekalet

Kıtalararası

Sahel Devletleri Konfederasyonu’nu (AES) oluşturan Nijer, Burkina Faso ve Mali’nin en üst düzey diplomatları Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un davetiyle Moskova’da. Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop’un Lavrov ile düzenlediği basın toplantısında konu kaçınılmaz olarak patronları adına Sahel’de terör koalisyonlarıyla işbirliği yapan Kiev rejimine geldi…

AES ülkelerinin en belirgin ortak yanı, geçen yıllarda Batı yanlısı hükümetleri alaşağı etmesi. Bu anti-emperyalist yaklaşım, Amerikan ve Fransız güçlerinin uzun yılların ardından Nijer, Burkina Faso ve Mali’den kovulmasıyla devam etti. Sahel’de moda haline gelen bilet kesip yolcu etme siyaseti Senegal, Çad hatta Fildişi Sahilleri’ne dahi yansıdı.

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/dunya/avrasyadan-afrikaya-uzanan-vekalet/
10.04.202503:11
Varil varil gelen kriz: Tarifeler konuşuyor petrol dibe gidiyor

Kıtalararası

Ticaret savaşları kritik bir noktaya ulaştı: Trump, Çin’e getirdiği ek vergilere bir yüzde 50 daha ekleyip yüzde 104’ü gördü ve “kazıklanma sırasının artık onlarda” olduğunu söyledi. Pekin ilerleyen saatlerde aynı şekilde karşılık vererek geçen hafta yaptığı yüzde 34’lük misillemeyi yüzde 84’e çıkardı ve “Zorbalığa asla boyun eğmeyeceğiz.” dedi. Trump bir kez daha el yükselterek tarifeyi yüzde 125 yaptı! Her iki ülkede de üretim üsleriyle büyük pazarlar gören dünyanın en zengin adamı Elon Musk içten içe Trump’a küfrederken, petrol fiyatları da çılgınca düşerek son dört yılın en düşük seviyesine geriledi. Trump’a göre bu “Kurtuluş Günü” tarifelerinin doğru yolda olduğunun bir göstergesi. Kimilerine göre ise kaosun belirgin bir işareti.

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/dunya/varil-varil-gelen-kriz-tarifeler-konusuyor-petrol-dibe-gidiyor/
से पुनः पोस्ट किया:
United World International avatar
United World International
21.04.202500:35
The U.S. government: A “rogue state” with the intelligence of “Mickey Mouse”

We interviewed Jeffrey Sachs, professor at the U.S. Columbia university, a known economist and President of the UN Sustainable Development Solutions Network.

By Yunus Soner, Antalya / Türkiye

https://unitedworldint.com/36588-the-u-s-government-a-rogue-state-with-the-intelligence-of-mickey-mouse/
08.04.202518:00
Almanya’daki Batı Balkan işgücü azalacak mı?

Kıtalararası

Almanya’da “Batı Balkanlar düzenlemesi” (Westbalkanregelung) adındaki düzenlemeyle ülkenin işgücü piyasasına dahil olan çok sayıda insan var. Halihazırda Arnavutluk, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan gibi ülkeleri kapsayan düzenlemeyle Almanya işgücü açığını bir ölçüde kapamayı hedefliyordu.

2015 yılında yürürlüğü giren düzenleme, uzmanların yılda en az 400 bin olarak hesapladığı işgücü açığına bir yanıt. Bir diğer amaç, bu ülkelerden gelen iltica başvurularını azaltarak Almanya’ya göçmek isteyen insanlara işgücü piyasasında belirli bir yer açmak.

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/turkiye/almanyadaki-bati-balkan-isgucu-azalacak-mi/
25.03.202518:25
Avrupa güvenlik sisteminde Türkiye’ye düşen rol: Zelenskiy’e şemsiye tutmak

Türkiye, İngiltere’nin peşinden çok tehlikeli bir yere doğru sürükleniyor. Üstüne üstlük Rusya ile arasını daha da fazla açmış oluyor.

Doç. Dr. Mehmet Perinçek anlatıyor...

Tamamını okumak ve İngilizce altyazılı izlemek için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/interview/avrupa-guvenlik-sisteminde-turkiyeye-dusen-rol-zelenskiye-semsiye-tutmak/
28.03.202506:37
Hızlı yaşa genç öl: Ya cephede ya Kiev’de

Kıtalararası

Kiev hükümeti, birtakım “cezbedici” teşviklerle gençleri “gönüllü” olarak cepheye yönlendirmeye çalışıyor. Savunma Bakanlığı, bir yıllık askerlik hizmeti karşılığında 24 bin dolar, ücretsiz diş bakımı ve sözleşme tamamladıktan sonra Ukrayna’dan kaçma seçeneği vadediyor. Fakat bu teklifler sadece 24 yaş altı için geçerli. Meselenin en utanç verici kısmı ise kampanyanın bu parayla ne alınabileceğini göstererek tanıtılması: 15 bin 625 adet çizburger veya 185 yıllık Netflix aboneliği!

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/dunya/hizli-yasa-genc-ol-ya-cephede-ya-kievde/
26.03.202506:11
Trump patrimonyal mi?

Kıtalararası

Trump ikinci başkanlığı döneminde yaratmaya başladığı değişim, “eski düzeni” yerinden ediyor gibi görünüyor. “Eski düzen”i az ya da çok destekleyip Trump’a karşı olanlar, bu değişimin adını nasıl koyacaklarını tartışıyorlar. En yaygın isimlendirme “otokrasi”. Bazıları “diktatörlük” demeye de varıyor.

24 Şubat’ta Atlantic’teki makalesinde Jonathan Rauch, başka bir isimlendirme öneriyor: Patrimonyalizm.

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/dunya/trump-patrimonyal-mi/
03.04.202505:54
İngiliz Milletler Topluluğu Kanada’yı kurtarabilir mi?

Kıtalararası

ABD başkanı Donald Trump, bakanlığa geldiğinden beri Kanada’yı pek çok kez açıkça tehdit etti. Önce Kanada’yı ABD’nin 51. eyaleti yapmak istediğini söyledi, ardından gümrük vergilerini dikti.

Bu adımlar karşısında Kral 3. Charles Londra’yı ziyaret eden Kanadalı liderlere “kralın nişanıyla yaldızlanmış bir tören kılıcı” armağan etti. Ayrıca Charles Kanada’nın “egemenliğini ve bağımsızlığını” tartışmak üzere dönemin Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile özel bir görüşme de yaptı.

Foreign Affairs’ta John Last, bu armağanın sembolik ve siyasi anlamlarına ışık tutan bir yazı yazdı.

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/dunya/ingiliz-milletler-toplulugu-kanadayi-kurtarabilir-mi/
27.03.202508:36
Azerbaycan’a sürpriz markaj: İbrahim Anlaşmaları

Kıtalararası

Bakü’nün Tel Aviv ile çok iyi ilişkileri olduğu bir sır değil. Fakat buna rağmen Amerikan medyasında son günlerde Azerbaycan’ın İbrahim Anlaşmaları’na dahil edilmesi için bir kampanya yürütülüyor. Bu mutabakat Trump’ın ilk döneminde İsrail ile bazı Arap devletleri arasında imzalanmıştı: Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas. Anlaşma üç Arap rejiminin Tel Aviv ile perde arkasında yürütülen ilişkilerinin resmi anlamda normalleştirilmesini öngörüyordu. Trump yönetimi ikinci bir İbrahim Anlaşmaları furyası yaratmak istiyor, adaylar arasında Lübnan ve Suriye bile var. Fakat Azerbaycan ne alaka?

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/dunya/azerbaycana-surpriz-markaj-ibrahim-anlasmalari/
24.03.202508:22
Amerikalı iş bitirici müzakere ustasından Ukrayna ihtilafındaki son durum

Kıtalararası

Yeni ABD yönetimiyle birlikte hayatımıza giren karakterlerden biri de Steve Witkoff. Hem Batı Asya hem de Ukrayna ihtilafı dizisinde rol alıyor. Göreve esas olarak Ortadoğu Özel Temsilcisi olarak başladı. Ocak ayında Gazze’de ateşkes sağlamasında önemli pay sahibi oldu; halen müzakereleri ABD adına o yönetiyor. Daha sonra resmen olmasa da fiilen Ukrayna-Rusya Temsilcisi Keith Kellogg’un işini de üstlendi; Riyad’daki ilk ABD-Rusya görüşmesine katıldı, Moskova’da Putin ile görüştü. Trump’ın dostu olması ve aralarındaki güven ilişkisinin yanı sıra pazarlık becerileri, iş bitiriciliği ve deneyimiyle de dikkat çekiyor. Birkaç gün önce ünlü ABD’li gazeteci ve Kıtalararası’nda zaman zaman konuğumuz olan Tucker Carlson’a bir röportaj verdi. Carlson Moskova’nın tezlerini ABD’de Trump’tan önce de dile getiren az sayıda ana akım gazeteciden biriydi.

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/dunya/amerikali-is-bitirici-muzakere-ustasindan-ukrayna-ihtilafindaki-son-durum/
17.04.202510:22
Askeri bağımlılık ve Trump’ın gümrükleri: Japonya’nın ikilemi

Kıtalararası

Japonya’nın 2. Dünya Savaşı’nın ardından başlayan ABD’ye ekonomik ve askeri bağımlılığı iyi biliniyor. Şimdi Japonya bir ikilemle karşı karşıya. Çünkü Trump’ın diktiği gümrük vergileri Japonya’yı vuracağa benziyor. Fakat ülke, bu duruma yanıt geliştirmekten uzak görünüyor.

Fransız Stratejik Araştırmalar Vakfı’nda (Fondation pour la recherche strategique) Asya uzmanı olarak görev yapan Valérie Niquet, 14 Nisan’da Le Monde’taki yazısında Japonya’nın “ikilemini” yazıyor.

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/dunya/askeri-bagimlilik-ve-trumpin-gumrukleri-japonyanin-ikilemi/
से पुनः पोस्ट किया:
IZ.RU avatar
IZ.RU
09.04.202517:28
🤓✍️🤓🤓"В украинском вопросе возникли два разных фронта"

Инициатива России и США, которые пытаются достичь мира, вступает в борьбу с "ястребами" в Европе и Британии, пытающимися продолжить конфликт. Об этом "Известиям" рассказал турецкий политолог Мехмет Перинчек.

"Такие страны и правительства, как Британия, Франция, Германия, они не хотят окончания украинского конфликта и пытаются саботировать инициативу [Владимира] Путина и [Дональда] Трампа. Но эту атаку следует рассматривать как акт поджигателей войны — Британии и Европы, а не как инициативу Киева", — отметил эксперт.


Перинчек считает, что удары ВСУ по объектам энергетики РФ направлены не только против России. Они также угрожают энергетической безопасности Турции, и "Анкаре, безусловно, следует пересмотреть свою политику в отношении Киева".

😎 Подписаться на IZ.RU | Отправить новость
30.03.202521:46
Diego Garcia bir futbolcu adı değildir – 1

Kıtalararası

Hint Okyanusu’nda pek de bir bilinmeyen bir ada. Küçücük ve İngiliz hakimiyetinde. 1512 senesinde İspanyolların hizmetindeki Portekizli bir denizci tarafından keşfediliyor: Diego Garcia. Burayı özel yapan üzerinde bulunan ABD-İngiliz askeri üssü. Zaten adada sadece askeri personel ve ordu yüklenicileri yaşıyor. Diego Garcia, Chagos adalarının bir parçası. İngilizler 1970’lerde adanın yerel halkı Chagosluları sınır dışı ediyor ve böylece Diego Garcia dev ve çok kullanışlı bir uçak gemisi haline geliyor. Neden mi bu adayı gündeme taşıyoruz?

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/dunya/diego-garcia-bir-futbolcu-adi-degildir-1/
24.03.202522:02
Starmer-Macron ikilisinin son eseri de eleştirmenlerden kırık not aldı

Kıtalararası

Avrupalıların boş teneke gibi ses verdiğini, hak ettikleri yerin çocuk masası olduğunu sık sık dile getiriyoruz. Son dönemde moda olan Avrupa masallarından biri de Ukrayna’ya güya gönderilecek sözde barış gücü. Bu işin öncülüğünü Macron’un Fransa’sı ile Starmer’ın İngiltere’si üstleniyor. Aslında ikincisi için durum göründüğünden farklı olabilir: Starmer “10 bin asker topladık”, “ha gönderdik ha gönderiyoruz”, “20 Avrupa ülkesi daha bize katılacak” diye iddia etse de İngiliz askeri yetkililer, Başbakan’dan oldukça farklı düşünmekle kalmıyor, onu “haddini aşmakla” suçluyor çünkü Starmer aslında “ne dediğini bilmiyor…”

Devamı için ⤵️

https://kitalararasi.org.tr/dunya/starmer-macron-ikilisinin-son-eseri-de-elestirmenlerden-kirik-not-aldi/
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।