Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
چین‌نگار avatar
چین‌نگار
چین‌نگار avatar
چین‌نگار
ماموریت‌های متعدد فضایی چین در سال ۲۰۲۵

در حالی که رقابت‌های فضایی در سطح جهانی با شتابی بی‌سابقه ادامه دارد، چین نیز با برنامه‌ریزی دقیق و اهداف بلندپروازانه، سال ۲۰۲۵ را به نقطه عطفی در مسیر توسعه فضایی خود تبدیل می‌کند.

سازمان ملی فضایی چین اعلام کرده است که در این سال، مجموعه‌ای از ماموریت‌های مهم از جمله نمونه‌برداری از سیارک، ارسال فضانورد به ایستگاه فضایی چین و همچنین همکاری‌های گسترده بین‌المللی در حوزه ماهواره و تحقیقات فضایی انجام خواهد پذیرفت.

در صدر این ماموریت‌ها، پروژه «تیان‌ون-۲» (Tianwen-2) قرار دارد که با هدف عبور از کنار یک سیارک و انجام نمونه‌برداری به فضا پرتاب می‌گردد. به گفته لیو یون‌فِنگ (Liu Yunfeng)، معاون اداره مهندسی سامانه‌های سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، در نشست خبری مرتبط با دهمین روز فضایی چین (Space Day of China) افزود ماموریت‌های سرنشین‌دار شنژو-۲۰ (Shenzhou-20) و شنژو-۲۱ (Shenzhou-21) نیز در سال جاری میلادی پرتاب خواهند شد.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
03.05.202511:32
تمرکز خودروساز جیلی بر پیشرفت‌های فناورانه محصولات خود

شرکت خودروسازی جیلی، دومین خودروساز بزرگ چین، قصد دارد با همکاری با شرکای محلی، یک استراتژی دارایی سبک در بازار خودروهای الکتریکی هوشمند (EV) خارج از کشور را آغاز کند و روندی متفاوت از همتایان خود در سرزمین اصلی که به دنبال راه‌اندازی کارخانه‌های تولید در این کشور هستند، داشته باشد.

در حالی که سازندگان چینی خودروهای برقی از بی‌وای‌دی پیشرو در بازار جهانی تا استارت‌آپ در حال رشد Hozon Auto در کشورهایی مانند مجارستان و تایلند تأسیسات تولیدی ایجاد کرده‌اند، جیلی امیدوار است با مشارکت با بازیگران محلی، فروش خارج از کشور از جمله در آسیا و اتحادیه اروپا را افزایش دهد.

جیلی رویکردهای متفاوتی را برای کشورها و مناطق مختلف اتخاذ خواهد کرد. این خودروساز توانست تعرفه ۱۸٫۸ درصدی اضافی وضع‌شده توسط اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی خالص ساخت چین را مدیریت کند و عوارض واردات مانع از به دست آوردن سهم بیشتری از بازار در این قاره نخواهد شد.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
شرکت آمریکایی: تاثیر تعرفه بر صنعت خودروسازی چین اندک است

شرکت آمریکایی «الیکس پارتنرز» (AlixPartners)، فعال در حوزه مشاوره در گزارشی، تاثیر تعرفه‌ها را بر صنعت خودرو چین اندک دانست و نوشت: خودروسازی در این کشور همچنان قدرتمند پیش می‌رود.

خودروسازان چینی برای جبران تاثیر تعرفه‌های آمریکا، اروپا و برخی دیگر از کشورها، به روسیه و خاورمیانه روی آورده‌اند.

براساس گزارش‌ها، باوجود تعرفه‌های گسترده جهانی، چین همچنان یک صنعت عظیم است و بر فروش خودرو در بازار داخلی خود تسلط داشته و همزمان به توسعه صادرات به کشورهای دیگر ادامه می‌دهد.

تحقیقات جدید شرکت آمریکایی «الیکس پارتنرز» فعال در حوزه مشاوره بین الملل حاکی است که صادرات خودروهای چینی در سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۳ درصد افزایش یافت و به ۶.۴ میلیون رسید که بیش از ۵۰ درصد بالاتر از ژاپن قرار گرفته که در رتبه دوم قرار دارد.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
ديدار دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با آقای وانگ یی وزیر امور خارجه چین در حاشیه نشست امنیتی بریکس

🌏 مشاهده خبر در منبع اصلی

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
چین با بزرگترین صفحه نمایش پرنده رکورد جهانی را شکست

یک شرکت مستقر در شنژن (Shenzhen) با توسعه بزرگترین صفحه نمایش پرنده ال‌ای‌دی‌ (LED) در جهان، رکورد جهانی جدیدی را به ثبت رسانده است. این صفحه نمایش پرنده مشبک ال‌ای‌دی با مساحت ۷۲.۶۶ متر مربع رکورد جهانی گینس را شکست.

این صفحه نمایش که در روز ۳۱ مارس راه اندازی شد، برای اولین بار تصاویری از پرواز هواپیماها، صعود موشک‌ها و فضانوردان را نمایش داد و جلوه‌های بصری شگفت انگیزی را ایجاد کرد.

این شرکت ادعا می‌کند که سناریوی کاربردی صفحه‌نمایش‌ها دیگر محدود به تبلیغات زمینی یا نمایش ثابت نیست، بلکه مرزهای فضا را می‌شکند و تخیل جدیدی را برای تبلیغات، نمایش‌های نور شهری، اجراهای گردشگری فرهنگی و سایر زمینه‌ها به ارمغان می‌آورد.

مصرف انرژی کم و طراحی بی صدا همراه با اتلاف حرارت طبیعی باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و سازگاری این صفحه نمایش با محیط زیست می شود.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
بولتن انرژی‌های نو و تجدیدپذیر چیـن – اسفند ماه 1403

چین در سال‌های اخیر به یکی از پیشروترین کشورها در زمینه انرژی‌های نو و تجدیدپذیر تبدیل شده است.

همچنین چین در سال‌های اخیر به‌دنبال رشد و توسعه فناوری‌ها و تجهیزات در عرصه‌های مختلف به ویژه حوزه انرژی‌های نو و تجدیدپذیر بوده و منابع مالی زیادی در این بخش سرمایه‌گذاری کرده است که آگاهی از آنها مفید و راهگشاست.

خبرنامه «انرژی‌های نو و تجدیدپذیر چین»، به همت دفتر همکاری فناوری سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن و با همکاری گروه مطالعاتی چین نگار با هدف اطلاع رسانی در خصوص جدیدترین رویدادهای حوزه فناوری در کشور چین به صورت ماهانه منتشر می‌شود.

برای مشاهده بولتن انرژی‌های نو چین اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
03.05.202516:02
وال‌استریت‌ ژورنال: چین هدف تحریم‌های ثانویه ترامپ بر نفت ایران است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا شامگاه پنجشنبه تهدید کرد که خریداران نفت جمهوری اسلامی ایران را مشمول تحریم‌های ثانویه ایالات متحده خواهد کرد.

طبق گزارش وال‌استریت ژورنال، هدف تهدید‌های جدید رئیس‌جمهوری آمریکا بیش از این که تهران باشد، پکن است.

دونالد ترامپ شامگاه پنجشنبه در شبکه اجتماعی «تروت سوشال» نوشت: « خرید هرگونه نفت یا محصولات پتروشیمی از ایران باید فوراً متوقف شود. هر کشور یا شخصی که حتی مقدار بسیار کمی نفت یا محصولات پتروشیمی از ایران خریداری کند، بلافاصله مشمول تحریم‌های ثانویه خواهد شد. آن‌ها به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی اجازه انجام تجارت با ایالات متحده آمریکا را نخواهند داشت.»

🌏 مشاهده خبر در منبع اصلی

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
03.05.202510:05
دریافت گواهینامه‌ نوع توسط هواپیمای دوزیست چینی

هواپیمای آب‌نشین چینی AG600، که در حال حاضر بزرگترین و سنگین‌ترین هواپیما در نوع خود در جهان می‌باشد، موفق شد گواهینامه‌ نوع (type certificate) یا مجوز ساخت تجاری را از مدیریت هوانوردی غیرنظامی چین (CAAC) دریافت کند و لذا از این پس می‌تواند در بازار تجاری هوانوردی نیز حضور پیدا کند.

این گواهینامه، پس از ماه‌ها طی کردن آزمایش‌های سختگیرانه و فشرده در شرایط آب‌وهوایی و جغرافیایی متنوع روی ۴ فروند از این هواپیما اعطاء شده است. توسعه‌ی این هواپیما، از سال ۲۰۰۹ آغاز شده و بیش از ۳۱۲ موسسه، دانشگاه و شرکت داخلی در تولید آن نقش داشته‌اند.

نمونه اولیه‌ (prototype) این پرنده از سال ۲۰۱۴ آغاز و در سال ۲۰۱۶ تکمیل گردید. AG600 یک سال بعد توانست اولین پرواز خود از روی باند فرودگاه را به ثبت رسانده و تا سال ۲۰۲۰ نیز اولین پرواز آبی و سپس اولین پرواز دریایی خود را انجام دهد.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
«هم‌افزایی طبیعی» خلیج‌فارس- چین و تسریع انقلاب انرژی‌های تجدید‌پذیر

پادشاهی‌های عربی خلیج‌فارس که مدت‌ها مترادف با ثروت نفتی بودند، وابستگی متقابل انرژی را با چین و کشورهای آسیای جنوب شرقی عمیق‌تر می‌کنند و در ماه‌های اخیر مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌های مهم را برای پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر به ارزش ده‌ها میلیارد دلار امضا کردند، چراکه کشورهای جهان از سوخت‌های گرم‌کننده اقلیم و آب‌وهوا دور می‌شوند.

گسترش سریع مشارکت در انرژی‌های تجدیدپذیر بین چین و کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس که اساساً باانگیزه‌های اقتصادی هدایت می‌شود، می‌تواند سیاست جهانی انرژی را تغییر دهد. به گفته تحلیلگران، در حال حاضر، به نظر نمی‌رسد که غرب این مشارکت‌ها را به عنوان یک تهدید مستقیم در نظر بگیرد، اما به سختی می‌توان پیامدهای آن را نادیده گرفت.

شورای همکاری خلیج‌فارس – متشکل از عربستان سعودی، امارات، قطر، کویت، عمان و بحرین حدود نیمی از واردات نفت به آسیا و همچنین مقادیر زیادی گاز طبیعی مایع و مواد پتروشیمی ضروری برای صنایع تولیدی آن را تأمین می‌کند.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
استفاده از ربات انسان‌نما برای سمپاشی محصولات کشاورزی در چین

کشاورزان چینی شروع به استفاده فعال از ربات‌های انسان نما در کشاورزی برای اسپری کردن مواد شیمیایی علیه پرازیت‌ها کرده‌اند.

🌏 مشاهده خبر در منبع اصلی

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
هواوی چین به اوج درآمد خود بازگشت

انتظار می‌رود هواوی چین که با توسعه نرم‌افزاری، پیشرفت در تراشه‌ها و رونق کسب‌وکار فناوری رانندگی هوشمند، بازگشت قدرتمندانه‌ای را به نمایش گذاشته است، در نتایج سالانه آتی خود ادعای پیروزی بر تحریم‌های آمریکا را داشته باشد.

این غول فناوری چینی احتمالا تایید خواهد کرد که در سال میلادی گذشته، ۸۶۰ میلیارد یوان (۱۱۸ میلیارد دلار) درآمد داشته است. این رقم کمتر از ۸۹۱ میلیارد یوان در سال ۲۰۲۰ و قبل از آن بود که ذخایر تراشه این شرکت کاهش یافت و محدودیت‌های آمریکا درآمد کسب و کار مصرف کننده را به نصف رساند. رئیس هواوی در فوریه، درآمد سال ۲۰۲۴ این شرکت را فاش کرد.

همچنین هواوی، سود کل سال را گزارش خواهد کرد. این شرکت در اکتبر، ۱۳.۷ درصد کاهش سود خالص ۹ ماهه را ثبت کرد.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
هک پیوند ماهواره‌ای کوانتومی جدید چین غیرممکن است

چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ از فناوری کوانتومی برای راه‌اندازی یک سرویس ارتباطات جهانی فوق امن استفاده کند که هک کردن آن ناممکن است.

چین از طریق یک «ماهواره کوانتومی»، ارتباطات فوق امن را در نیم‌کره جنوبی مستقر کرده است.

به نظر می‌رسد این سیستم ضد هک از پیوند توزیع کلید کوانتومی استفاده می‌کند و بیش از ۱۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر بین پکن و آفریقای جنوبی را پوشش می‌دهد.

چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ یک شبکه ارتباطی کوانتومی عملیاتی را برای خود مستقر کند. این شبکه پیشرفته با استفاده از اصول مکانیک کوانتومی، ارتباطات بسیار ایمن را فراهم می‌کند.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
03.05.202514:32
محدودیت‌ انویدیا شرکت‌های چینی را به سمت جایگزین‌های داخلی سوق می‌دهد

به گفته تحلیلگران، آخرین محدودیت‌های صادراتی دولت ایالات‌متحده بر روی تراشه‌های هوش مصنوعی H20 انویدیا برنامه‌های شرکت‌های فناوری بزرگ چین در این صنعت را مختل و شرکت‌هایی مانند بایت‌دنس و تنسنت را مجبور می‌کند تا به سمت جایگزین‌های نیمه‌رسانای داخلی حرکت کنند.

غول تراشه‌های آمریکایی انویدیا اعلام کرد برای صادرات تراشه‌های H20 خود به چین به مجوز نیاز دارد، اقدامی که این شرکت انتظار دارد برای آن ۵٫۵ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.

تراشهH20 یک واحد پردازش گرافیکی (GPU) است که پس از کنترل‌های قبلی صادرات ایالات‌متحده برای بازار چین طراحی شده است. به گفته تحلیلگران، علیرغم تشدید محدودیت‌ها، شرکت‌های چینی همچنان به شدت به تراشه‌های انویدیا برای آموزش و اجرای مدل‌های زبان بزرگ (LLM) متکی هستند.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
همکاری‌های ایران و چین در ساخت بیمارستان‌های جدید

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر رسمی خود به کشور چین، با مدیران ارشد شرکت‌های سلامت‌محور و فعال در حوزه ساخت مراکز درمانی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

محمد رضا ظفرقندی در این نشست‌ها ضمن استقبال از همکاری‌های دوجانبه، بر آمادگی وزارت بهداشت جهت پیگیری و تسریع در روند تکمیل پروژه‌های در حال اجرای شرکت‌های چینی در ایران تأکید کرد.

از مهم‌ترین این پروژه‌ها می‌توان به ساخت بیمارستان نمازی ۲ در شیراز و بیمارستان شهید رجایی ۲ در تهران اشاره کرد که توسط شرکت‌های پیشرو چینی در دست برنامه‌ریزی و اجرا هستند. همچنین جانمایی ساخت بیمارستانی جدید برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سوی یکی از این شرکت‌ها انجام شده و در صورت اخذ مجوزهای لازم، عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

رای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
01.05.202514:47
احمدیان: ایران متحدان راهبردی خود را در جریان مذاکرات با آمریکا قرار می‌دهد

دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار وزیر خارجه چین:

ایران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، اصول و مواضع روشنی دارد.

ایران همواره متحدان راهبردی خود را در جریان مذاکرات قرار می‌دهد.

چین همواره شریک مهم سیاسی و اقتصادی برای تهران بوده است.

وانگ‌یی:
پکن مایل به حفظ مبادلات در همه سطوح با ایران است.

بر اساس سند راهبردی امضا شده بین دو طرف، چین معادلات با ایران را تقویت خواهد کرد.

🌏 مشاهده خبر در منبع اصلی

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
هواوی از نسل دوم عینک هوشمند خود با قابلیت ترجمه زنده رونمایی کرد

نسل جدید عینک هوشمند هواوی در چین رونمایی شد. این عینک هوشمند با فریم دایره‌ای‌شکل از جنس «تیتانیوم توخالی» و لنزهای اپتیکی عرضه می‌شود. به‌ گفته‌ هواوی، این فریم برای رسیدن به دوام و ظرافت از ۳۳ مرحله‌ عبور کرده است. البته کیفیت ساخت و طراحی تنها نکات برجسته‌ این محصول پوشیدنی نیستند.

این عینک هوشمند که با نام «Smart Glasses 2» معرفی شده و مجموعه‌ای از قابلیت‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی را در خود دارد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن قابلیت ترجمه زنده است که آنی و با فرمان صوتی فعال می‌شود.

هواوی جزئیاتی درباره زبان‌های پشتیبانی‌شده ارائه نکرده اما مدعی است این قابلیت امکان ترجمه‌ روان میان زبان‌های مختلف را فراهم می‌کند.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
اجرای پروژه دومنظوره شیلات- فتوولتائیک ۹۴۰ مگاواتی به دست دی‌ام‌ای‌جی‌سی سولار

این پروژه دومنظوره بر روی حوضچه‌های پرورش ماهی اجرا می‌شود و شامل بیش از 9/1 میلیون پنل خورشیدی مدل «بی‌نهایت» (infinity) دی‌ام‌ای‌جی‌سی سولار (از نوع n) است که 940 مگاوات برق خورشیدی تولید خواهند کرد.

دی‌ام‌ای‌جی‌سی سولار کار احداث یک مجموعه خورشیدی ۹۴۰ مگاواتی را در جیانگسو در شرق چین به پایان رساند.

این پروژه ۴۳/۵ میلیارد یوآنی (۸/۷۴۹ میلیون دلاری) که شرکت‌های تابعه دی‌ام‌ای‌جی‌سی سولار تمام مراحل سرمایه‌گذاری و اجرای را بر عهده داشتند، یک پروژه دومنظوره شیلات- فتوولتائیک است، یعنی پرورش ماهی در زیر پنل‌های خورشیدی انجام خواهد شد.

مجموعه احداث شده در حال حاضر متعلق به دی‌ام‌ای‌جی‌سی سولار است، ولی به‌زودی به یک شرکت دولتی واگذار می‌شود که مسئول بهره‌برداری و تعیین نحوه فروش برق حاصل از آن خواهد بود.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
سیستم‌عامل HarmonyOS هواوی در چین از iOS پیشی گرفت

داده‌های جدید نشان می‌دهد که سیستم‌عامل HarmonyOS هواوی توانسته به موفقیت قابل‌توجهی در بازار چین دست یابد و حتی سیستم‌عامل iOS اپل پشت سر بگذارد.

براساس داده‌های جدید منتشرشده توسط مؤسسه Counterpoint Research، سیستم‌عامل HarmonyOS اکنون در چین از iOS اپل پیشی گرفته است که نشان از موفقیت سیستم‌عامل اختصاصی هواوی در بازارهای محلی دارد. سیستم‌عامل اندروید با سهم ۶۴ درصدی در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۴ همچنان یکه‌تاز بازار چین است و HarmonyOS نیز سهمی ۱۹ درصدی از این بازار را در اختیار دارد و توانسته ۲ درصد سهم بیشتر نسبت به iOS را نصیب خود کند.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
03.05.202513:03
رئیس‌جمهور چین خواستار غلبه بر مشکلات تولید تراشه هوش مصنوعی شد

«شی جین‌پینگ»، رئیس‌جمهور چین، در بحبوحه رقابت تکنولوژیک با آمریکا تأکید کرد کشورش باید بر چالش‌های توسعه تراشه‌های پیشرفته غلبه کند و به خودکفایی در هوش مصنوعی برسد. او خواستار حمایت‌های سیاسی و تقویت زیرساخت‌ها برای تسریع پیشرفت در این صنعت استراتژیک شد.

در شرایطی که چین و آمریکا در رقابت شدید تکنولوژیک قرار دارند، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، بر لزوم غلبه بر چالش‌های توسعه تراشه‌های پیشرفته و حرکت به‌سوی خودکفایی در فناوری‌های پایه هوش مصنوعی تأکید کرد. او خواستار حمایت‌های سیاسی، اصلاحات زیرساختی و ایجاد محیطی مناسب برای تسریع رشد این صنعت راهبردی شد.

به گفته شی، هوش مصنوعی یکی از میدان‌های اصلی رقابت جهانی است و چین باید برای حفظ موقعیت خود، بر تحقیق و توسعه داخلی تکیه کند. این سخنان در نشست سه‌ماهه دفتر سیاسی حزب کمونیست و در بحبوحه تشدید جنگ تجاری با آمریکا مطرح شد.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
03.05.202505:34
چین نخستین منظومه ‌ماهواره‌ای جهان در مدار زمین-ماه را مستقر کرد

چین با موفقیت نخستین منظومه ماهواره‌ای جهان در مدار بازگشت دور در منطقه فضایی زمین-ماه را مستقر کرده است.

این پروژه پیشرفته توسط آکادمی علوم چین توسعه یافته و یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها در مسیر تسلط بر مدار ماه به شمار می‌رود.

منطقه زمین-ماه فضایی است که تا شعاع دو میلیون کیلومتری از زمین امتداد دارد و حجمی بیش از هزار برابر فضای مداری اطراف زمین دارد. توسعه این منطقه از اهمیت راهبردی بالایی برای اکتشاف منابع ماه، استقرار انسان در فراسوی زمین، ماموریت‌های بین‌سیاره‌ای و اکتشاف پایدار منظومه شمسی برخوردار است.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
پرتاب محموله ایرانی به ماه توسط کاوشگر چینی چانگِ ۸

در روز فناوری فضایی چین (۲۴ آوریل ۲۰۲۵)، دولت چین رسماً اعلام کرد که ایران به برنامه مهم چانگِ ۸ پیوسته است.

بر اساس این همکاری، یک محموله تحقیقاتی ایرانی که توسط یکی از مراکز دانشگاهی کشور طراحی می‌شود، توسط این کاوشگر در سطح ماه قرار می‌گیرد.

این نخستین‌بار است که ایران به‌صورت رسمی در پروژه‌ای بین‌المللی برای بهره‌برداری از سطح ماه مشارکت دارد.

مأموریت این محموله، اندازه‌گیری پتانسیل الکتریکی سطوح ماه است؛ موضوعی که برای توسعه آینده استخراج منابع ماه اهمیت بالایی دارد.

🌏 مشاهده خبر در منبع اصلی

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
18.04.202510:33
توسعه نخستین باتری هسته‌ای کربن-۱۴ چین

محققان چینی موفق به توسعه نخستین باتری هسته‌ای کربن-۱۴ این کشور شده‌اند که گامی مهم در پیشرفت فناوری باتری‌های ‏میکرو هسته‌ای محسوب می‌شود.

این باتری که با همکاری دانشگاه نرمال شمال غربی در لَنجو ‏و یک شرکت خصوصی داروسازی هسته‌ای ساخته شده است، از نیمه‌هادی کاربید سیلیکون برای تولید انرژی استفاده می‌کند.

‏باتری جدید که جولونگ‎ ‎نام دارد، از انرژی حاصل از واپاشی ایزوتوپ پرتوزای کربن-۱۴ بهره می‌برد. این ایزوتوپ دارای نیمه‌عمر ‌‏۵۷۳۰ سال است، به این معنی که باتری قادر خواهد بود برای بیش از یک قرن انرژی پایدار تولید کند. در فرایند واپاشی، ذرات ‏بتا منتشر شده با نیمه‌هادی کاربید سیلیکون واکنش داده و جریان مداومی از الکترون‌ها را تولید می‌کنند‎.‌‏

این باتری دارای جریان اتصال کوتاه ۲۸۲‌‎ ‎نانو آمپر، ولتاژ مدار باز ۲.۱‌‎ ‎ولت و بیشینه توان خروجی ۴۳۳‌‎ ‎نانو وات ‏است که بازده تبدیل انرژی ۸‌‎ ‎درصدی را فراهم می‌کند.

این ویژگی‌ها باتری را به گزینه‌ای مناسب برای تأمین انرژی دستگاه‌هایی ‏همچون حسگرهای اینترنت اشیا، کاوشگرهای اعماق دریا و فضاپیماها تبدیل می‌کند‎.‌‏ باتوجه‌به طول عمر بالای باتری، می‌توان ‏از آن به‌عنوان منبع انرژی دائمی برای ایمپلنت‌های پزشکی مانند رابط‌های مغز-رایانه و باتری‌های ضربان‌ساز قلب نیز استفاده کرد.

همچنین، این باتری دارای چگالی انرژی ۱۰ برابر بیشتر از باتری‌های لیتیوم-یونی تجاری است و قادر به عملکرد در دماهای ‏بین منفی ۱۰۰ تا مثبت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد خواهد بود. از دیگر ویژگی‌های مهم آن، عدم تولید گازهای آلاینده و قابلیت ‏استفاده در شرایط سخت محیطی است.

در آزمایش‌های اولیه، این باتری توانست یک تراشه بلوتوث را برای ارسال و دریافت ‏سیگنال تغذیه کند و یک چراغ ‏LED‏ را به مدت نزدیک به چهار ماه روشن نگه دارد. همچنین، عملکرد پایدار آن در بیش از ۳۵ ‏هزار بار چشمک‌زدن ثبت شده است.

شایان ذکر است، توسعه نمونه دوم این باتری با نام جولونگ ۲ در ‏حال انجام است. نمونه جدید دارای سلول‌های میکرو هسته‌ای کربن-۱۴ کاملاً محصور خواهد بود و آزمایش‌های عملی آن تا پایان ‏سال آغاز خواهد شد.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
چین: این آمریکا بود که از توافق هسته‌ای ایران خارج شد

سخنگوی وزارت امور خارجه چین:
در شرایط کنونی، طرف‌های مرتبط باید با رویکردی واقع‌بینانه، گفت‌وگو و تعامل را تقویت کنند تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری شود.

آمریکا که به‌صورت یک‌جانبه از توافق جامع هسته‌ای ایران خارج شد، مسئول وضعیت فعلی است

آمریکا باید استفاده از زور، تهدید به زور و سیاست فشار حداکثری را متوقف کند و از این رویکردهای اشتباه دست بردارد.

🌏 مشاهده خبر در منبع اصلی

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
افزایش ادغام و خرید در چین با گسترش بازار هوش مصنوعی و دیپ‌سیک

به گفته تحلیلگران پیش‌بینی می‌شود ادغام و خرید (M&A) در بازار سرمایه چین در سال جاری از پایین‌ترین سطح 10 ساله خود بازگردد، زیرا ظهور ناگهانی استارت آپ دیپ‌سیک معاملات بیشتری را در بخش فناوری پیش می‌برد.

موضوع M&A می‌تواند با سرعتی دو رقمی رشد کند، برخی نیز افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی را پیش بینی کرده‌اند. برخی عوامل می‌تواند ناشی از تقاضا برای سرمایه گذاری‌های خارج از کشور توسط شرکت‌های چینی، خروج صندوق‌های سهام خصوصی و تجدید ساختار شرکت‌های دولتی چین باشد.

دیپ‌سیک نه تنها در حوزه فناوری، بلکه در بازار سهام نیز تأثیر زیادی گذاشته است، دو ماه اول سال ۲۰۲۵ یکی از شلوغ‌ترین ماه‌ها برای بانک‌های چین بوده است.

برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

📢 کانال چین‌نگار
ChinNegar
दिखाया गया 1 - 24 का 121
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।