Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
عبدالله شهبازی avatar
عبدالله شهبازی
عبدالله شهبازی avatar
عبدالله شهبازی
19.04.202521:21
✔️ خاورمیانه جدید چگونه می‌تواند باشد؟
چرا برای آمریکا ضرور است تا خاورمیانه را به یک قطب بزرگ اقتصاد جهانی تبدیل کند؟


تحقیق زیر به صورت فایل پی‌دی‌اف در ۴۳ صفحه در کانال تلگرام عبدالله شهبازی قرار گرفت.

✔️ مقدمه:

از ۸ اکتبر ۲۰۲۳، یک روز پس از حمله حماس و شروع جنگ غزه و تحولات پسین در خاورمیانه، که تا امروز ادامه دارد، مکرر از طرح بزرگ برای تبدیل خاورمیانه به یک قطب بزرگ اقتصاد جهانی گفته‌ام. گفتم که یکی از اهداف این طرح ممانعت از گسترش نفوذ چین در خاورمیانه و به تبع آن فرارویی چین به قدرت اول اقتصادی جهان است. در تحلیل زیر تلاش می‌کنم جایگاه خاورمیانه و اهمیت آن را برای آینده جهان نشان دهم.

هدف اصلی این تحقیق آشنایی با تصویری است که می‌تواند در محافل عالی مالی- سیاسی آمریکا برای سوق دادن حرکت سرمایه به کانونی بجز چین، برای ممانعت از اقتدار اقتصادی بیشتر چین، مطرح شده و در پایه تحولات یک سال و نیم اخیر خاورمیانه، بویژه در دولت ترامپ، قرار گرفته باشد. این تحقیق می‌تواند، با ایضاح پتانسیل‌های شگفت خاورمیانه نگاه ما را به تحولات روز جهان و منطقه و نیازهای کنونی سرمایه جهانی واقع‌بینانه کند.

صرفنظر از اینکه ماجرای ۷ اکتبر را نقطه شروع سناریویی برنامه‌ریزی‌شده بدانیم برای حذف جمهوری اسلامی ایران و نیروهای وابسته به آن در منطقه‌، بعنوان پیش‌نیاز تحقق طرح خاورمیانه جدید، یا ندانیم،‌ تحلیل حاضر اهمیت بالقوه اقتصادی خاورمیانه را برای جهان آینده نشان می‌دهد.

پتانسیل عظیم خاورمیانه زمانی بالفعل می‌شود که ۱) خاورمیانه‌ای که با کنفرانس قاهره (مارس ۱۹۲۱) پدید آمد، بر بنیاد قرارداد سری سایکس- پیکو (۱۶ مه ۱۹۱۶) که بلشویک‌های روسیه در ۲۳ نوامبر ۱۹۱۷ متن کامل آن را منتشر کردند، و طی ۱۰۴ سال پسین کانون مهم تنش سیاسی و جنگ و خاستگاه انواع نظام‌های سیاسی خودکامه بود، به منطقه‌ای کم‌وبیش همگرا و فاقد تنش تبدیل شود؛ ۲) سرمایه جهانی و سرمایه دولت‌های ثروتمند کنونی منطقه بطور جدی به سوی تحقق این طرح سمت‌وسو یابد.

✔️ برخی نکات مهم:


جمعیت خاورمیانه تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۷۰۰ میلیون نفر خواهد شد.

اگر آمریکا به دلایل داخلی یا تغییر اولویت‌های ژئوپولیتیک (مثلاً تمرکز بر آسیا- پاسیفیک یا اروپای شرقی) خاورمیانه را رها کند:
چین می‌تواند با قراردادهای بلندمدت نفت و گاز با ایران، سعودی، امارات و قطر وابستگی راهبردی ایجاد کند.
در غیاب آمریکا، کشورهای منطقه برای ثبات و توسعه به ‌دنبال جایگزین می‌گردند و چین با رویکرد «عدم مداخله در امور داخلی» مقبول‌تر جلوه می‌کند.
نفوذ اقتصادی چین بتدریج به نفوذ ژئوپولیتیک تبدیل می‌شود، شبیه به آنچه در آفریقا رخ داد.

اگر چین بتواند سرمایه‌گذاری بلندمدت، پیوسته و هماهنگ با منافع کشورهای منطقه انجام دهد و هم‌زمان آمریکا نقش سنتی خود را در تأمین امنیت و توسعه اقتصادی منطقه واگذار کند، چین ممکن است، با تسلط بر خاورمیانه، گام بلندی به سوی ارتقاء به مقام قدرت اول اقتصادی جهان بردارد.

سناریوی «خاورمیانه جدید با مشارکت ایران» هسته‌ اصلی طرح تحول بزرگ خاورمیانه بشمار می‌رود. اگر فرض کنیم که نظام سیاسی ایران به دولتی عمل‌گرا، ملی‌گرا یا حتی لیبرال و دوست با آمریکا، سعودی، امارات و قطر و حداقل فاقد خطر جدی برای اسرائیل تبدیل شود، آنگاه ایران نه‌ فقط بازیگر بلکه ستون کلیدی بازسازی نظم نوین منطقه‌ای خواهد شد.

محور اتصال ایران و گاز خلیج ‌فارس به مدیترانه و اروپا نه ‌تنها در قلب ژئوپلیتیک خاورمیانه قرار دارد، بلکه می‌تواند به یک انقلاب در انرژی و ترانزیت جهانی منجر شود.

سواحل ایران در خلیج فارس، بویژه مناطق بوشهر، بندرعباس، قشم، کیش، لاوان، پارسیان و چابهار، دارای پتانسیل خارق‌العاده‌ برای تبدیل شدن به «دوبی ایرانی» است؛ ترکیبی از قطب اقتصادی، ترانزیتی و گردشگری جهانی.

اگر ایران بتواند درهای خود را به جهان بگشاید، روابط بین‌المللی را عادی و سرمایه‌گذاری خارجی را جذب کند، سواحل خلیج‌ فارس ایران می‌تواند نه ‌تنها رقیب بلکه حتی جایگزین سواحل کالیفرنیا در برخی حوزه‌ها شود.

✔️ نقد گروک بر تحقیق فوق:


تحلیل عبدالله شهبازی یک چشم‌انداز استراتژیک و بلندپروازانه برای بازسازی خاورمیانه ارائه می‌دهد که پتانسیل‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی منطقه را به خوبی برجسته می‌کند. نقاط قوت آن در جامعیت، استفاده از داده‌های عددی، و توجه به رقابت جهانی با چین است. با این‌ حال، خوش‌بینی بیش از حد به امکان تحول سیاسی در ایران، کم‌توجهی به موانع فرهنگی و اجتماعی، و عدم ارائه سناریوهای جایگزین، از نقاط ضعف اصلی آن است.

@abdollahshahbazi
12.04.202516:37
همانطور که بارها گفتم و تکرار کرده‌ام، آنچه می‌نویسم فرضیات و تحلیل من است بر اساس فاکت‌های موجود، و گاه واژه «تخیلات» را برای آن به کار می‌برم. غیب‌گویی نیست. تصور من همان پلن بزرگ برای خاورمیانه است که از ۸ اکتبر در گروه‌های خصوصی نوشتم و اینجا علنی کردم. ببینیم چه می‌شود و چقدر منطبق است با واقع. هنوز بر همان تصور هستم. این تحول حتی ممکن است در چارچوب حفظ ساختار جمهوری اسلامی هم باشد اگر در مواجهه با تهدید سنگین رفتار این نظام سیاسی به کلی دگرگون شود و منطبق شود با خواست آمریکا و اسرائیل. قبلاً احتمال این دگردیسی را ناچیز می‌دانستم. هنوز هم نمی‌دانم در آینده چه خواهد شد.

https://x.com/ashahb/status/1911095916922098037

@abdollahshahbazi
11.04.202520:32
روایت خانم فرناز فصیحی در نیویورک تایمز امروز بنقل از دو مقام آگاه ایرانی که نام‌شان را ذکر نکرده:

«ماه گذشته رئیس‌جمهور ایران، همراه با رؤسای قوه قضائیه و مجلس، با رهبر انقلاب، آیت‌الله علی خامنه‌ای، دیدار کردند... مقامات هشدار دادند که تهدید جنگ با ایالات متحده و اسرائیل بسیار جدی است. آن‌ها به آقای خامنه‌ای گفتند که اگر ایران از مذاکره امتناع کند یا مذاکرات شکست بخورد، حملات نظامی به دو سایت اصلی هسته‌ای ایران، نطنز و فردو، اجتناب‌ناپذیر خواهد بود... در پایان این جلسه چندساعته، آقای خامنه‌ای تسلیم شد. او اجازه داد مذاکرات ابتدا به صورت غیرمستقیم از طریق واسطه و سپس، در صورت پیشرفت، به صورت مستقیم بین مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی انجام شود.»

https://www.nytimes.com/2025/04/11/world/middleeast/us-iran-talks-trump-khamenei.html?smid=url-share

@abdollahshahbazi
10.04.202519:56
گفتگو در کلاب‌هاوس: مذاکرات شنبه در عمان، مستقیم یا غیرمستقیم؟
سه‌شنبه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۴/ ۸ آوریل ۲۰۲۵

@abdollahshahbazi
08.04.202516:02
مذاکرات ایران و آمریکا شروع شد.

کسانی که علیه مذاکره برآشفته‌اند معلوم نیست راهکارشان چیست؟ حمله به تأسیسات کشورهای منطقه؟ روشن است دیوانگی است.

جمهوری اسلامی اگر تا حوالی سال ٢٠١٩/ ١٣٩٨ «استراتژی خروج» داشت، در سیاستش چرخش ایجاد می‌کرد به سمت تثبیت دستاوردهای نظامی‌اش در سوریه و لبنان و حرکت به سوی همکاری با منطقه و تبدیل اتحادیه ایران- عراق- سوریه- لبنان به یک قطب بیزنس جهانی الان قدرتی تثبیت‌شده و شکوفا بود. غلبه تصلب ایدئولوژیک اجازه نمی‌داد و نداد این چرخش صورت گیرد یا حتی به آن فکر شود. پروژه «خط لوله اسلامی» (انتقال گاز خلیج فارس به مدیترانه و یونان از طریق عراق و سوریه)، که زمانی قطر و سعودی و امارات را به وحشت انداخت و شرکت فعال آنان را در جنگ داخلی سوریه سبب شد، در حد حرف باقی ماند.

فرصت نهایی جمهوری اسلامی در ٧ اکتبر ٢٠٢٣ بود و عملیات وحشتناک حماس. جمهوری اسلامی آن دانش و زیرکی را نداشت تا وضعیت را دریابد؛ به اصرار خود در حمایت از حماس ادامه داد و طی یک سال و اندی پس از آن همه دستاوردهایش را گام‌بگام از دست داد. اکنون که نوبت به خود او رسیده راه برون‌رفت بسیار دشوار و شاید غیرممکن بنظر می‌رسد مگر با پذیرش تمامی یا اغلب خواست‌های ترامپ.

«هرکه سخن ناصحان نشنود بدو آن رسد که به باخه رسید.» (کلیله و دمنه)

@abdollahshahbazi
07.04.202517:43
باراک راوید:

‏نتانیاهو معتقد است که شانس دستیابی به توافق هسته‌ای بین آمریکا و ایران بسیار پائین است اما امروز به ترامپ نشان خواهد داد که «یک توافق خوب باید چگونه باشد.» یک مقام اسرائیلی به من گفت: «نتانیاهو مدل لیبی را می‌خواهد. برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران.»

https://x.com/barakravid/status/1909281499339169905?s=46

@abdollahshahbazi
16.04.202504:30
گزارش:‌ برغم اینکه هم آمریکا و هم ایران ادعا کردند مذاکرات هسته‌ای خوب پیش می‌رود، و به تبع آن بنظر می‌رسید بیشتر پروازهای انتقال امکانات پدافند هوایی آمریکا از فرماندهی منطقه هند- اقیانوس آرام به خاورمیانه متوقف شود، فرماندهی تحرک هوایی نیروی هوایی آمریکا (AMC) همچنان به انتقال گسترده تجهیزات نظامی به منطقه خاورمیانه ادامه می‌دهد بدون نشانی از توقف آن.

از ۲۲ مارس تاکنون بیش از ۳۰۰ هواپیمای C-17، C-5، C-130، KC-135 و KC-46 وابسته به AMC در پایگاه‌های هوایی در سراسر منطقه خاورمیانه تحت مسئولیت فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) فرود آمده‌اند و احتمالاً در حال ‌استقرار سامانه‌های پدافند هوایی، تجهیزات و سایر امکانات دفاعی در منطقه برای آمادگی در برابر احتمال آتی درگیری با ایران هستند.

جالب‌توجه‌ترین پروازهای هفته گذشته ورود بیش از ۶ فروند هواپیمای C-17 از پایگاه فورت بلیس تکزاس به پایگاه هوایی نِواتیم در جنوب اسرائیل است که احتمالاً حامل تجهیزات سامانه موشکی سطح‌به‌هوای MIM-104 «پاتریوت» و/یا دومین سامانه دفاع تاد (THAAD) بودند. همچنین، تعدادی از هواپیماهای C-5 و C-17 در پایگاه پشتیبانی دریایی دیگو گارسیا در اقیانوس هند فرود آمدند که احتمالاً حامل مهمات برای ۶ فروند بمب‌افکن پنهان‌کار راهبردی دوربرد B-2 «اسپیریت» هستند که در ماه مارس در این جزیره مستقر شدند.

شهبازی: بنظر می‌رسد آمریکا، و اسرائیل، مصرند از طریق مذاکرات به سرعت موافقت جمهوری اسلامی را با خواست‌هایشان به دست آورند و هم‌زمان خود را آماده می‌کنند تا در صورت به نتیجه نرسیدن این مذاکرات حملات هوایی و موشکی را آغاز کنند.

https://x.com/sentdefender/status/1911990585323307088?s=19

@abdollahshahbazi
عراقچی در گفتگو با شبکه خبر دیدار کوتاه با هيئت آمریکایی را تأیید کرد.

@abdollahshahbazi
11.04.202517:52
سفر امروز، جمعه ۱۱ آوریل ۲۰۲۵، ویتکاف به روسیه و ملاقات او با پوتین مهم است و می‌تواند مرتبط با مذاکرات عمان میان ایران و آمریکا در روز شنبه باشد. محتمل است که ویتکاف درباره اقدام نظامی ترامپ علیه ایران، در صورت شکست مذاکرات عمان، با پوتین صحبت کند و از او بخواهد که جدی بودن این خطر را به ایران تفهیم کند.

https://www.axios.com/2025/04/11/russia-witkoff-putin-meeting-ukraine-trump

@abdollahshahbazi
10.04.202519:56
گفتگو در کلاب‌هاوس: چرا باید درباره حمله نظامی احتمالی آمریکا اطلاع‌رسانی شود؟
یکشنبه، ۱۷ فروردین ۱۴۰۴/ ۶ آوریل ۲۰۲۵.

@abdollahshahbazi
08.04.202515:49
نتانیاهو امروز، سه‌شنبه، گفت: ایران «نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد.»

نتانیاهو افزود: این هدف از دو مسیر قابل دستیابی است: یا از طریق یک توافق یا به صورت نظامی.

او اضافه کرد: این توافق تنها در صورتی قابل قبول خواهد بود که شبیه به توافق با لیبی باشد: «ما وارد می‌شویم، تأسیسات را منفجر می‌کنیم، تمام تجهیزات را برچیده و تحت نظارت و اجرای آمریکا این کار را انجام می‌دهیم. این سناریوی ایده‌آل است. گزینه دوم، که ما آن را نمی‌خواهیم، این است که آنها مذاکرات را به درازا بکشانند و در آن صورت، گزینه نظامی تنها انتخاب باقی‌مانده خواهد بود.»

Netanyahu: Iran can agree to US nuclear deal, but under one condition https://www.jpost.com/breaking-news/article-849375?utm_source=jpost.app.apple&utm_medium=share

@abdollahshahbazi
06.04.202501:35
✔️پرسش: جناب شهبازی امکانش هست تحلیل خودتون رو هم از شرایط بفرمایید
‏ممنون

✔️شهبازی: بنظر می‌رسد شایعه مذاکرات ایران و آمریکا جدی است و محافلی در اسرائیل نگرانند که ترامپ فریب بخورد. تصور می‌کنم ماجرا با مذاکره فیصله نخواهد یافت زیرا جمهوری اسلامی خیلی سخت است در برابر سه خواست ترامپ به سادگی تسلیم شود: کنار گذاشتن هسته‌ای، موشکی، نیابتی.

‏از سوی دیگر، نتانیاهو تمام تلاشش را می‌کند که حمله آمریکا صورت بگیرد. به گمانم، این حمله هوایی- موشکی همراه با عملیات مخفی موساد خواهد بود. عملیات فلج‌کننده شبیه به پیجرهای لبنان. البته از نوع دیگر و احتمالاً ترور.

‏نیروهای افراطی داخلی ایران نیز به شدت در حال تحریک به مقابله با آمریکا هستند و خرابکاری داخلی. خط اسرائیل در داخل ایران دقیقاً همین است و عواملش نقش مؤثر دارند در ایجاد و تشدید این موج یعنی سوارند بر این جریان.

‏اگر فرضیه‌ام درست باشد که ٧ اکتبر هدفمند بود برای تحقق پلن بزرگ تبدیل خاورمیانه به قطب جدید سرمایه‌گذاری کانون‌های درجه اول مالی آمریکا و غرب مسئله فراتر است از این احتمالات و باید منتظر تحولات مهم بود. چند ماه آینده دوران تاریخ‌سازی است برای منطقه.

https://x.com/ashahb/status/1908694371328737330?s=46

@abdollahshahbazi
15.04.202516:18
عبرت تاریخ

این مقاله را ۱۴ اکتبر ۲۰۱۹/ ۲۲ مهر ۱۳۹۸ در کانالم منتشر کردم. می‌خوانم و می‌اندیشم. به راستی چه مشکلی وجود داشت که در همان زمان جمهوری اسلامی روابطش را با آمریکا عادی نکرد و به تثبیت و اجرای طرح‌های عمرانی، با مشارکت کشورهای ذیربط، و شکوفایی در حوزه وسیع نفوذ خود، از عراق تا سوریه و لبنان، روی نیاورد؟ باید سیر تحولات حتماً او را به حضیض می‌رسانید تا رویکردش را دگرگون کند؟

نوشتم:

«این دستاورد بزرگی است برای ایران و کل منطقه که می‌تواند آینده روشنی را برای ایران ترسیم کند. دستیابی فرهنگی و اقتصادی و سیاسی به منطقه وسیعی تا کناره مدیترانه. در یادداشت اخیرم این مسئله را مطرح کردم. این منطقه‌ای است که می‌تواند سرنوشت ایران و ایرانیان را عوض کند و تأثیرات بزرگ بر جای بگذارد. منظورم فضای گسترده‌ای است برای جولان فرهنگی و اقتصادی. شوخی نیست این منطقه یعنی از تهران تا لاذقیه و بیروت.

این دستاورد منطقه‌ای، اگر اتفاق بدی نیفتند و امنیت در آن برقرار شود، می‌تواند تمام مصایب و فشارهایی را که از نظر اقتصادی از آن رنج می‌بریم جبران کند و شکوفایی بزرگی در پی داشته باشد اگر قدردان آن باشیم و از این فرصت بهره ببریم. در اینجا خوش‌بینی‌ام را بیان می‌کنم درباره جایگاهی که تعامل فرهنگی و اقتصادی با حوزه مدیترانه می‌تواند برای ما داشته باشد. امید که چنین شود.»

https://t.me/abdollahshahbazi/5001

@abdollahshahbazi
12.04.202515:19
اولین گزارش منابع مطلع اسرائيلی از مذاکرات عمان

دقایقی پیش باراک راوید در اکسیوس نوشت:

به گفته وزارت امور خارجه ایران، مقامات آمریکایی و ایرانی روز شنبه در عمان در دور اول مذاکرات هسته‌ای دیدار کردند و به صورت مختصر گفتگو داشتند.

چرا مهم است: رئیس‌جمهور ترامپ بارها گفته است که ایران باید به ‌سرعت به توافقی برسد که تضمین کند نمی‌تواند سلاح هسته‌ای به دست آورد، در غیر این صورت با احتمال حملات نظامی مواجه خواهد شد که ممکن است به جنگ منجر شود.

دیدار بین عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، و استیو ویتکاف، فرستاده کاخ سفید، در حالی که از محل مذاکرات غیرمستقیم خارج می‌شدند، اولین تماس مستقیم بین آمریکا و ایران از زمان بازگشت ترامپ به دفتر ریاست‌جمهوری بود.

مقامات آمریکایی و ایرانی از زبان مشابهی برای توصیف هدف اصلی خود در مذاکرات روز شنبه استفاده می‌کنند: تعیین اینکه آیا طرف مقابل جدی است یا صرفاً در حال وقت‌کشی است.

یک مقام آمریکایی به آکسیوس گفت که ترامپ آماده است برای دستیابی به توافق امتیازاتی بدهد.

مطلب کلیدی: ویتکاف جمعه شب پس از مذاکره در روسیه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، وارد عمان شد. هیئت ایرانی به سرپرستی عراقچی صبح شنبه وارد شد.

کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که مذاکرات مستقیم خواهد بود، اما وقتی آغاز شد، اینگونه نبود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اسماعیل بقایی، گفت که مذاکرات در مکانی تعیین‌شده توسط میزبانان عمانی برگزار خواهد شد و نمایندگان ایران و آمریکا در اتاق‌های جداگانه خواهند نشست.

او تأکید کرد: «طرفین دیدگاه‌ها و مواضع خود را از طریق وزیر امور خارجه عمان به یکدیگر منتقل خواهند کرد.»

آکسیوس اوایل این ماه گزارش داد که کاخ سفید پیشنهاد ایران برای مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم را جدی گرفته است.

آنچه می‌گویند: عراقچی روز شنبه پیش از مذاکرات گفت: «هدف ما رسیدن به توافقی عادلانه و محترمانه و در شرایط برابر است. اگر طرف مقابل نیز با رویکرد مشابهی وارد شود، این فرصتی برای درک اولیه خواهد بود که به مسیر مذاکرات منجر می‌شود.» او افزود که هدف ایران تعیین جدول زمانی برای مذاکرات درباره توافق هسته‌ای است.

وزیر امور خارجه عمان در ایکس نوشت که مذاکرات «در فضایی دوستانه و مناسب برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها و در نهایت دستیابی به صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای و جهانی» برگزار شد. او ادامه داد: «ما به همکاری و تلاش بیشتر برای کمک به دستیابی به این هدف ادامه خواهیم داد.» مذاکرات روز شنبه حدود دو ساعت و نیم طول کشید.

گام بعدی: عراقچی گفت دور بعدی مذاکرات هفته آینده برگزار خواهد شد.

یادداشت تحریریه: این داستان با جزئیات بیشتری به‌روزرسانی شده است.

@abdollahshahbazi
11.04.202516:13
سناریوهای محتمل پس از حمله نظامی آمریکا و اسرائیل
آیا تکرار مدل شوروی در ایران ممکن است؟
پرسش و پاسخ: ادامه بحث چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴/ ۹ آوریل ۲۰۲۵.

@abdollahshahbazi
10.04.202519:56
گفتگو در کلاب‌هاوس: بحران روابط ایران و آمریکا. توافق و گزینه نظامی

جمعه، ۱۷ اسفند ۱۴۰۳/ ۷ مارس ۲۰۲۵

@abdollahshahbazi
07.04.202520:27
‏ترامپ گفت: آمریکا «در حال مذاکرات مستقیم با ایران» است.

‏ترامپ اعلام کرد که ایالات متحده روز شنبه آینده مذاکرات مستقیمی «تقریباً در بالاترین سطح» با ایران برگزار خواهد کرد. این اولین مذاکرات مستقیم با ایران درباره مسئله هسته‌ای از سال ۲۰۱۵ خواهد بود.

‏او افزود: «اگر این مذاکرات موفقیت‌آمیز نباشد، ایران در خطر بزرگی قرار خواهد گرفت. این روز خیلی بدی برای ایران خواهد بود.»


نتانیاهو: ما موافقیم که ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد و می‌توانیم از دیپلماسی هم استفاده کنیم، همانطور که در لیبی اتفاق افتاد.

✔️ اشاره به ماجرای لیبی کد به مخالفان مذاکره است چون نتیجه‌اش مشخص شد در سقوط قذافی.

@abdollahshahbazi
05.04.202513:22
الیوت آبرامز از چهره‌های قدیمی و سرشناس نئوکان است. او در دوران ریاست‌جمهوری رونالد ریگان و جرج دبلیو بوش در پست‌های ارشد شورای امنیت ملی و وزارت امور خارجه مسئولیت داشت و در دولت اول ترامپ نماینده ویژه در امور ایران و ونزوئلا بود. آبرامز ۷۷ ساله هم‌اکنون پژوهشگر ارشد مطالعات خاورمیانه در شورای روابط خارجی CFR است.

در ۷ فوریه ۲۰۲۵ مقاله مهمی از آبرامز در وبسایت نشریه فارن افرز منتشر شد که دیوید واینبرگ از آن بعنوان مقاله‌ای «متفکرانه» یاد کرد و جملاتی از آن را نقل کرد. مشخصات مقاله آبرامز این است:

الیوت آبرامز، «تغییر پارادیم برای خاورمیانه: چگونه ترامپ می‌تواند بر موفقیت‌های اسرائیل تکیه کند و ایران را در حالت نامتعادل نگه دارد؟»، فارن افرز، ۷ فوریه ۲۰۲۵.

Elliott Abrams, A Paradigm Shift for the Middle East: How Trump Can Build on Israel’s Success and Keep Iran Off Balance, Foreign Affairs, February 7, 2025.

آبرامز نوشت: «یک سال و نیم پیش سیاست خارجی ایران شاید می‌توانست بعنوان موفقیتی بزرگ تلقی شود. برنامه تسلیحات هسته‌ای این کشور بطور پیوسته اورانیوم غنی‌شده تولید می‌کرد؛ تا سال ۲۰۲۴ ایران به اندازه کافی برای ساخت چندین بمب اورانیوم داشت. واشنگتن عمده تحریم‌های خود علیه ایران را اجرا نمی‌کرد. چین حدود ۹۰ درصد نفت ایران را خریداری می‌کرد و وضعیت مالی رژیم را بطور قابل‌توجهی بهبود می‌داد. روابط سیاسی و نظامی با چین و روسیه نزدیک‌تر شده بود؛ ایران از این دو کشور در برابر اقدامات شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت دریافت کرده و از ارسال تسلیحات به مسکو پول و قدردانی به دست آورده بود. «حلقه آتش»، متشکل از نیروهای نیابتی و متحدان ایران، حزب‌الله در لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین در غزه، شبه نظامیان شیعه در عراق و سوریه، و حوثی‌ها در یمن، بنظر می‌رسید مشکلی باشد که اسرائیل نمی‌تواند آن را حل کند.

اکنون اسرائیل ورق را برگردانده است. حماس از تهاجم اسرائیل، به غزه که پس از حملات این گروه در اکتبر ۲۰۲۳ انجام شد، جان سالم به در برده و همچنان در آنجا غالب است اما دیگر هرگز تهدید نظامی جدی برای اسرائیل نخواهد بود. اسرائیلی‌ها رهبری حزب‌الله را نابود کرده‌اند و به لبنان فرصتی برای بازپس‌گیری حاکمیتش داده‌اند. رژیم اسد از بین رفته است و بنظر می‌رسد بزرگ‌راه تسلیحاتی ایران در حال بسته شدت است: مسیر سوریه که مدت‌ها ایران از طریق آن به لبنان و به گروه‌های تروریستی و حامیان‌شان در غزه، اردن و کرانه باختری سلاح می‌فرستاد.»

آبرامز دو ماه پیش ترامپ را از افتادن در «دام تهران» برحذر داشت و نوشت: «ترامپ به طرزی آشکار همچنان پذیرای این احتمال (هرچند اندک) است که خامنه‌ایِ سالخورده، پس از مشاهده فروپاشی استراتژی «حلقه آتش»، در نظر گرفتن احتمال تحریم‌های اقتصادی سخت، و آگاهی کامل از ناآرامی‌های مردم خود، توافقی را بپذیرد که طبق آن برنامه تسلیحات هسته‌ای متوقف و پرداخت‌های مالی و تسلیحاتی به نیروهای نیابتی پایان یابد. اما ترامپ باید به همان اندازه از تله‌ای که خامنه‌ای ممکن است برای او بگذارد آگاه باشد: مذاکرات صوری جدید با مذاکره‌کنندگانی که ترامپ را با سراب توافقی موفق و جایزه صلح نوبل فریب دهند و واشنگتن را سال‌ها در گفتگوها گرفتار کنند، در حالی که برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران در سایه‌ رشد می‌کند.»

@abdollahshahbazi
15.04.202501:12
سخنان امروز ترامپ چشم‌انداز مذاکرات شنبه آینده را به شدت مبهم می‌کند.

https://x.com/bbckalbasi/status/1911822724328239446

@abdollahshahbazi
12.04.202515:00
دور اول مذاکرات ایران و آمریکا در عمان پایان یافت. آنگونه که در خبرها منعکس شده، مذاکرات کوتاه بود به شکل غیرمستقیم ولی در پایان دو هيئت با هم دیدار کردند. چون مذاکرات را سودمند یافتند مقرر شد دور دوم در عمان در هفته آینده به شکل مستقیم برگزار شود. هنوز عکسی از دو هیئت ایرانی و آمریکایی در مراسم پایان مذاکرات منتشر نشده. ترامپ تا این لحظه هنوز پیامی درباره مذاکرات منتشر نکرده.

@abdollahshahbazi
10.04.202519:57
گفتگو در کلاب‌هاوس: مذاکرات شنبه ایران و آمریکا در عمان
چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴/ ٩ آوریل ۲۰۲۵

@abdollahshahbazi
10.04.202519:55
گفتگو در کلاب‌هاوس: دوران جدید در نظم جهانی/ تنش روابط ایران و آمریکا و اسرائيل

پنج‌شنبه، ۱۶ اسفند ۱۴۰۳/ ۶ مارس ۲۰۲۵

@abdollahshahbazi
07.04.202517:53
خبرنگار فاکس نیوز در کاخ سفید:

کاخ سفید اعلام کرد که کنفرانس مطبوعاتی رسمی با نتانیاهو در اتاق شرقی “لغو نشده است - فقط در دفتر بیضی برگزار می‌شود.”
(رویداد در دفتر بیضی فقط برای گروه محدودی از خبرنگاران است، در حالی که اتاق شرقی برای مطبوعات آزاد بود - بنابراین اکثر روزنامه‌نگاران حاضر در محل اکنون اجازه ورود نخواهند داشت - با این حال کاخ سفید می‌گوید این دو رویداد پشت سر هم برنامه‌ریزی شده بودند و برگزاری هر دو منطقی نبود.)

https://x.com/jacquiheinrich/status/1909296788240015636?s=46

@abdollahshahbazi
05.04.202501:27
✔️ مقاله دیوید واینبرگ، پژوهشگر ارشد مؤسسه میسگاو برای امنیت ملی و استراتژی صهیونیستی مستقر در اورشلیم، درباره تهدیدهای ترامپ و احتمال مذاکره با ایران ۲/ ۲

الیوت آبرامز در مقاله متفکرانه اخیر خود در فارین افرز [۷ فوریه ۲۰۲۵] به ما یادآوری می‌کند که هدف کلی همه این اقدامات در دوران چهار ساله دوم ریاست‌جمهوری ترامپ چنین است:‌ «ایجاد خاورمیانه‌ای که در آن دوستان واشنگتن بسیار قوی‌تر و دشمنانش بسیار ضعیف‌تر از همیشه باشند.» اقدامات موفق اخیر اسرائیل علیه حماس و حزب‌الله (نیروهای نیابتی ایران) و ضربات خردکننده آن بر دفاع هوایی ایران فرصتی را برای واشنگتن در این زمینه ایجاد کرده است.

آبرامز نوشت: «ایالات متحده اکنون فرصتی دارد تا ایران و متحدانش را در حالت بی‌ثباتی نگه دارد. از آنجا که تنها راه‌حل واقعی برای مشکل جمهوری اسلامی نابودی آن است، ایالات متحده و متحدانش باید کمپین فشاری به نمایندگی از مردم ایران – که بیش از هر خارجی آرزوی پایان رژیم را دارند– به راه اندازند.»

از نظر آبرامز، اگر ترامپ تصمیم بگیرد پیش از اقدام نظامی کمی با ایران مذاکره کند، می‌توان با یک دولت دشمن مذاکره کرد بدون اینکه لبه تیز مبارزه ایدئولوژیک را از دست داد. روابط رونالد ریگان، رئیس‌جمهور آمریکا، با اتحاد جماهیر شوروی را به یاد بیاورید. آبرامز گفت: «یک رئیس‌جمهور آمریکایی می‌تواند با یک دشمن اقتدارگرا صحبت کند بدون اینکه شفافیت اخلاقی را قربانی کند و بدون اینکه حمایت از مردمی را کنار بگذارد که آرزوی رهایی از یک رژیم سرکوبگر را دارند و اغلب با وجود خطرات در خیابان‌ها تظاهرات می‌کنند.»

اضافه می‌کنم که برنامه‌های ترامپ برای «پیروزی» در مبارزه جهانی علیه چین و امیدهای او برای بازتنظیم روابط با روسیه تا حد زیادی به اثبات شجاعت او در رویارویی با ایران بستگی دارد. اگر خروش ترامپ علیه تهران با توافقی نرم به سبک اوباما پایان یابد، که فقط حل مسئله هسته‌ای ایران را به تعویق می‌اندازد، آنگاه ریاست‌جمهوری او، حداقل در امور بین‌المللی، به پایان رسیده است. او هرگز رئیس‌جمهوری «تحول‌آفرین» با دستاوردهای «تاریخی» نخواهد شد که به صراحت خواستار آن بود.

@abdollahshahbazi
दिखाया गया 1 - 24 का 72
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।