Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
شکفتن در آفتاب avatar

شکفتن در آفتاب

دانیال عظیمی
@azimi_danial
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateJan 27, 2024
Added to TGlist
Jan 07, 2025

Statistic of Telegram Channel شکفتن در آفتاب

Subscribers

2 278

24 hours
4
-0.2%Week
5
0.2%Month
95
4.4%

Citation index

0

Mentions1Shares on channels0Mentions on channels1

Average views per post

297

12 hours239
10.3%
24 hours297
16%
48 hours395
17.2%

Engagement rate (ER)

4.97%

Reposts13Comments0Reactions2

Engagement rate by reach (ERR)

14.99%

24 hours
0.48%
Week
3.59%
Month
2.88%

Average views per ad post

273

1 hour6021.98%1 – 4 hours3111.36%4 - 24 hours-4-1.47%
Connect our bot to the channel to find out the gender distribution of this channel's audience.
Total posts in 24 hours
15
Dynamic
4

Latest posts in group "شکفتن در آفتاب"

«هفت پیکر نظامی»
درسگفتار دکتر مریم حسینی
شهر کتاب - ۲۵ خرداد و اول تیر ۱۳۹۰
@shekoftandaraftab
در جهان امروز که دسترسی به معنویت اصیل هر روز مشکل‌تر شده و آن زیبایی که روزی همه‌جا بود، جنبه تجملی به خود گرفته است، موسیقی سنتی ایران دارای ارزشی فوق‌العاده است، چون مانند پناهگاهی است در بین طوفانی دهشت زا و واحه‌ای است خرّم در میان بیابانی سوزان. بسیاری امروزه به این موسیقی علاقه‌مندند بدون اینکه خود دلیل عمیق آن را بدانند. در واقع این افراد در جست و جوی معنویت اند و آن سکوت و آرامشی که در اندرون تار و پود این موسیقی نهفته است. آنها در جست و جوی اسرار اَلَست‌اند در حجاب نغمه‌ای که زیبایی آن آنان را به خود می کشد و حزن ظاهری آن مقدمه ای برای سرور توصیف ناپذیری است که در بطن آن موجود است.

هنر و معنویت اسلامی - حسین نصر
@shekoftandaraftab
من در طول عمرم چندبار متون فلسفی فلاسفه ای نظیر افلاطون، ارسطو، ابن سینا، سهروردی و ملاصدرا را مطالعه کرده‌ام و میتوانم ادعا کنم که مثلا پس از چندین‌بار مطالعه نجات ابن سینا یا پرتونامه حکمت اشراق سهروردی، بر این متون تا حدی احاطه دارم. اما حتی پس از مؤانست روزانه با قرآن کریم، هیچوقت احساس نکردم که بر معانی آن احاطه دارم، بلکه این قرآن کریم بوده است که همیشه بر شعور و آگاهی من احاطه داشته است.

آفاق حکمت در سپهر سنت - حسین نصر
@shekoftandaraftab
نقد نظریه‌ی تکاملی داروین
نوشته‌ی دکتر سیدحسین نصر
رشد آموزش معارف اسلامی بهار ۱۳۸۸
@shekoftandaraftab
تصوف و تأثیر آن در موسیقی
نوشته‌ی دکتر سیدحسین نصر
مقام موسیقایی پاییز و زمستان ۱۳۷۷
@shekoftandaraftab
اذکار و اوراد در تصوف

از دیدگاه صوفیه، تزکیۀ نفس تنها با اندیشیدن دربارۀ آن، و حتى به‌کار بردنِ ارادۀ فردی برای وصول به مراتب بالاتر ممکن نیست، هرچند که ارادۀ فرد، یعنی همت، از لوازمِ سیر و سلوک است. آنچه سیر و سلوک را امکان‌پذیر می‌سازد، ذکر و مدد است که به صورت خاص در طرق تصوف به‌کار برده میشود؛ قرآن کریم دربردارندۀ آیات متعددی دربارۀ اهمیت ذکر است و گاه در آن، ذکر بالاترین اعمال و عبادات دانسته شده است. البته همۀ مسلمانان به پیروی از دستور قرآن، خداوند را به اسماء او می‌خوانند، اما ذکر در تصوف معنای دیگری دارد و بدون نظارتِ مرشد و پیش از طی مقدمات لازم امکان‌ پذیر نیست و صوفیه پرداختن به آن به شیوۀ اهل تصوف را، بدون این اجازه خطرناک دانسته‌اند. ذکر هم به معنای به یاد خداوند بودن، و هم به معنای نام او را خواندن و نام او را بردن است. در تصوف، مریدان به دستورِ پیرِ خود به ذکر اسم یا اسمائی از اسماء خداوند، و یا کلمۀ طیبۀ «لا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰه» به صورت منظم می‌پردازند. در طریقه‌‌هایی که هنوز زنده‌اند، این عمل با خلوت گرفتن و آنچه در قدیم چله‌‌نشینی خوانده می‌شد ، توأم است، هرچند که لازم نیست طولِ خلوت، به‌ویژه در اوضاع و احوال امروزی، چهل روز باشد. از آنجا که فکر آدمی به زودی متشتت و آشفته می‌شود و خاطر او بنا به طبیعت پراکنده است، ذکر به ناچار باید با تفکر به معنای صوفیانۀ آن توأم باشد.

تصوف (اصول و مبانی) - سیدحسین نصر
@shekoftandaraftab
علامه طباطبائی در حدود آذرماه ۵۷ به خود من گفتند: بزرگترین قربانی این نهضت (جمهوری اسلامی) خود اسلام خواهد بود. / سیدحسین نصر
@shekoftandaraftab
عارف کامل را احتیاج به موسیقی یا هنر سنتی دیگر نیست، چون او و زندگی او خود یک هنر است. لکن از آنجا که حواس باطنی او بیدار شده است، میتوان گفت که او در حال سماع دائمی است. تمام عالم از برای او یک نغمه جاویدان موسیقی است، و او هستی را همواره با هماهنگی و زیبایی توام دیده، همانطور که از راه بصر این زیبایی را به صورت الوان و اشکال عالم طبیعت و خلقت مینگرد، از راه سمع به صورت موسیقی آن را میشنود. حیات او هیچگاه از موسیقی و شادی و سرور آن دور نیست. اگر او قطعه ای از موسیقی را به معنای عادی آن میشنود و از آن حظ میبرد، فقط به این علت است که این قطعه موید احوال درونی اوست، اگر این موسیقی از آن سکوت معنوی که به آن اشارت رفت برخاسته باشد. و اگر او از آنچه امروزه بعضی آن را موسیقی مینامند، لکن سروصدایی بیش نیست، دور از هرگونه معنی و ارزش معنوی، دوری میجوید، به این علت است که استماع آن مخرب حال معنوی است و صدایی است ناهنجار که نغمه موسیقی درون وجود او را مختل ساخته و ضایع میکند.

خرد جاودان
مجموعه مقالات دکتر سیدحسین نصر
به اهتمام دکتر سیدحسن حسینی
@shekoftandaraftab
سرچشمهٔ تصوف

سرچشمهٔ تصوف، وحی قرآنی و ولایتی است که از قرآن و از رهگذر پیامبر به متصوفه منتقل شد و عمل به تصوف را ممکن ساخت. وانگهی نظر من بر این است که عرفان هر دینی، نه تنها ریشه در همان دین دارد بلکه قلب آن دین است، هرچند همواره ممکن است که بعدها پاره ای تأثیرات بیرونی را هم به خود بپذیرد. بسیار مهم است که به یاد داشته باشیم تصوف، بعد باطنی واپسین وحی جهان شمول، یعنی دین اسلام است که پایان بخش وحی های پیشین بوده و از این رو می تواند جامع چیزهایی باشد که پیش از آن آمده است. به همین جهت است که تصوف نیز مانند اسلام از چنین توان بالای تلفیقی برخوردار است و عناصر گوناگون را از عرفان های گوناگون در ساختار خود گردهم آورده است در حالی که خاستگاه ها و جوهره اش همواره اسلامی بوده و خواهد بود. تعالیم تصوف همهٔ ابعاد ممکن باطنی گری را _ از منظر ودانتا گرفته تا دیدگاه قدیس یوحنای صلیبی و هرچه در این میان است‌_ در خود جای داده است.

در جست‌وجوی امر قدسی:
گفت‌وگوی رامین جهانبگلو با سیدحسین نصر،
ترجمه سیدمصطفی شهرآیینی
@shekoftandaraftab
دکتر سیدحسین نصر
قاهره مصر - ۱۹۹۲
@shekoftandaraftab
«اگر ما مجبوریم با زمانه عوض شویم زمانه باید با چه چیزی عوض شود؟
آنچه انسان غربی انجام داد این است که Zetigeist (روح زمانه) را جایگزین Heillige Geost (روح‌القدس) کرده است... اینک روح‌القدس را کنار گذاشته و روح زمانه را بر جایش نشانده‌اند و به معنایی اکنون او مرشد و راهنمای ماست. ما بردگانی سخت سرسپردهٔ این «روح»ایم. ما زمان را مطلق ساخته‌‌ایم_کاری که به لحاظ فلسفی بی‌معناست_ و اینک در پی آنیم که چگونه باید خود و حتی دین‌مان را با این طرز فکر سازگار کنیم... من در اینجا می‌خواهم نقل‌قولی را از هانری کُربن بیاورم. او دربارهٔ این موضوع با من بسیار هم‌داستان بود. روزی در این باره با هم سرگرم بحث بودیم که او سخن جالبی بر زبان آورد؛ او گفت: «آدم معمولی به رنگ زمانه درمی‌آید اما آدم معنوی، زمانه را به رنگ خودش درمی‌آورد.»

در جست‌وجوی امر قدسی:
گفت‌وگوی رامین جهانبگلو با سیدحسین نصر،
ترجمه سیدمصطفی شهرآیینی
@shekoftandaraftab
دکتر سیدحسین نصر
آندلس اسپانیا - ۱۹۶۴
@shekoftandaraftab
از دروغ‌هایی که زمانی درباره ایشون (محمدرضا شفیعی کدکنی) منتشر شده بود، داستان افتتاحیه یکی از جشنواره با حضور ایشان و آیت‌الله جنتی بود. خودشون نشستند و خبرش رو از سایت درآوردند و برای مان خواندند. معلوم نبود منشأ اشتباه! کجا بوده است. بنده از ایشان در باره فرهنگ نخعی پرسیدم. همان ریمن که اخیرا دیدم مرحوم محجوب هم در خاطراتش در باره وی سخن گفته و آقای شفیعی گفتند که در مجله آشفته که عماد عصار در میآورد و شبیه خواندنیها بود او هم مقاله مینوشت. این ریمن یک مرتبه مذهبی شد و فامیلش را نخعی کرد. بعد هم رفت طلبه شد و عمامه گذاشت. نوشته ای به نام کجروی‌های کسروی دارد. از آقای شفیعی در باره خاطرات منتشره دکتر نصر که اخیرا به اسم حکمت و سیاست چاپ شده پرسیدم. ایشان گفت آنچه در باره من گفته خلاف است و چنین چیزی نبوده، با این که از من تعریف کرده است. مطلبی که نصر آنجا نوشته این است که پس از شرحی در باره پرینستون و این که جای مهمی بود و هر کسی را می فرستادیم یک حالت چپ گرایی پیدا میکرد و بر میگشت، من براهنی را فرستادم. هما ناطق را فرستادم و مهدوی ... مهدوی نه. همان که الان استاد است در ادبیات فارسی. الان در ایران بزرگترین استاد است. خیلی دوستش دارم. سوال کننده می پرسد: آقای شفیعی کدکنی که منظورتان نیست؟ نصر میگوید: [محمدرضا] شفیعی کدکنی، بارک‌الله، آقای شفیعی کدکنی که بسیار آدم فاضلی است. این ها و یک عده دیگر را من فرستادم آنجا. هر سال یک دانه‌شان را و نمیدانم چه میگذشت (حکمت و سیاست، ص 302 _ 303). آقای شفیعی کدکنی گفتند من قسمت خودم را خواندم. اصلا درست نبود. این که می گوید من فرستادم درست نیست. آن وقت اصلا ایشان رئیس دانشکده نبود. رئیس محمد حسن گنجی بود. او تا دم در دانشکده مرا همراهی کرد و یک خداحافظی به فرانسه هم گفت. من دانشیار بودم و بعد از چهار سال خدمت یک سال حق داشتم فرصت مطالعاتی بروم. این برای آکسفورد بود. پرینستون هم خودشان از من دعوت کردند. البته آقای نصر در این کتاب به من لطف کرده و تعریف کرده اما این ها اصلا درست نیست. آن وقت ایشان دانشگاه آریامهر [شریف فعلی] بود. آقای شفیعی گفتند: بخش اعظم تاریخ معاصر ما شایعات است. همانجا هم بین دوستان صحبت شد که نصر به خصوص در این کتاب گرفتار توهم شده و چنان تصویری از اوضاع میدهد که گویی غیر از ایشان و اعلیحضرت و شهبانو کسی در ایران نبوده است.

دکتر رسول جعفریان
@shekoftandaraftab
برگی از کتاب "حکمت و سیاست"؛ خاطرات دکتر سیدحسین نصر [به کوشش حسین دهباشی]، و نقل قولی که دکتر نصر "اشتباها" در مورد استاد شفیعی کدکنی ذکر کردند.
@shekoftandaraftab
به باور ابن‌سینا، آفرینش نه با عمل خدا، بلکه با اندیشه کردن خدا آغاز شد. هرگاه کسی به چیزی بیندیشد، صورتی از آن چیز در ذهنش پدیدار می‌شود که از اصل خود بهرهٔ کمتری از حقیقت دارد، اما به هر حال تصویری از آن اصل است. به همین ترتیب خدا در ازل، به خودش اندیشید، و صورتی از خدا پدید آمد که تصویر تمام‌نمای خدا بود، تنها با این فرق که مخلوق بود. اما آفرینش در همین جا پایان نگرفت، و آن تصویر نیز در خودش و در خدا اندیشه کرد، و صورت‌های بیشتری پدید آمد که هر یک به نوبهٔ خود در خودشان و در خدا اندیشه می‌کردند و تصاویر بیشتری می‌آفریدند. این تصاویر هر چه از خدا فاصله می‌گرفتند بهره‌شان از حقیقت کمتر می‌شد، تا در نهایت پایین‌ترین تصویر خدا با اندیشه کردن در خود، جهان مادی و انسان را پدید آورد که تصویر تصویر تصویر خداست. به عبارت دیگر، ما همه فکرهای خدا هستیم.

سه حکیم مسلمان - سیدحسین نصر
@shekoftandaraftab

Records

12.05.202523:59
2.3KSubscribers
27.02.202523:59
200Citation index
10.02.202501:03
601Average views per post
10.02.202501:03
601Average views per ad post
11.03.202523:59
100.00%ER
10.02.202501:03
32.59%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
FEB '25MAR '25APR '25MAY '25

Popular posts شکفتن در آفتاب

21.04.202521:55
مشتاق و پریشان

شعر: سعدی
آهنگ: علینقی وزیری
تنظیم‌: روح‌الله خالقی
خواننده‌‌‌: غلامحسین بنان
@shekoftandaraftab
17.05.202520:50
«هفت پیکر نظامی»
درسگفتار دکتر مریم حسینی
شهر کتاب - ۲۵ خرداد و اول تیر ۱۳۹۰
@shekoftandaraftab
16.05.202523:30
علامه طباطبائی در حدود آذرماه ۵۷ به خود من گفتند: بزرگترین قربانی این نهضت (جمهوری اسلامی) خود اسلام خواهد بود. / سیدحسین نصر
@shekoftandaraftab
21.04.202520:48
طنز در پند سعدی
نوشته‌ی دکتر حسین معصومی همدانی
مجله سعدی‌شناسی، پاییز ۱۳۹۹، شماره ۸
@shekoftandaraftab
15.05.202523:45
تقریرات دروس استاد حشمت‌پور
(به صورت فایل پی‌دی‌اف)

1- شفا - طبیعیات
2- شفا - برهان
3- شوارق‌الإلهام (لاهیجی)
4- شرح توحید صدوق
5- منازل‌السائرین
6- منظومه
7- رساله وجود رابط آقا علی حکیم
8- کلام و فلسفه (پرسش و پاسخ)
@shekoftandaraftab
10.05.202509:02
اولین نقدی است که بنده بر «شرح شوق»( کتابی پنج جلدی در شرح حافظ از دکتر سعید حمیدیان)، نوشتم. تا کنون جمعاً چهار نقد بر این کتاب نوشته ام که همگی در فصلنامهٔ دریچه چاپ شده است. - رضا ضیا
ایستاده از راست: اصغر دادبه، ناصرالدین پروین، سیروس شمیسا، جلال خالقی مطلق، جلال متینی، سیدمحمد ترابی، بیژن پیرنیا، سعید حمیدیان. نشسته از راست: حشمت مؤید، ذبیح‌الله صفا،؟، اظهر دهلوی، بهروز ثروتیان
@shekoftandaraftab
15.05.202522:04
(مقالات ۷ تا ۱۰)
@shekoftandaraftab
15.05.202522:04
(مقالات ۵ تا ۶)
11.05.202513:18
«شگردهای زبانی در گلستان سعدی»
سخنرانی دکتر حسن ذوالفقاری
شهر کتاب - آبان‌ماه ۱۳۸۸
@shekoftandaraftab
23.04.202510:24
این محبوبیت سعدی را در اروپا، تنها با نوعی تجانس فکری وی با نبوغ غربی می توان تعبیر کرد، تجانسی که بی شک اصولاً بر اثر سبک زیبا و ظریف و موجز سعدی به وجود آمده است، ما غربیان وقتی آثار شاعران بزرگ ایران را می خوانیم با وجود همه ی نبوغ آنان فکری ناآشنا در آنها می یابیم، در آثار سعدی حتی با خواندن ترجمه ی آنها این تباین از بین می رود؛ با خواندن کتاب های سعدی این پیوستگی دائم و معتدلِ عقل و تخیل، این فلسفه عقل سلیم، و این اخلاق کاملاً عملی که با سبکی بسیار هموار بیان شده است، مشاهده می گردد. ارنست رونان که همیشه بسیار دان بود وقتی میگفت سعدی به واقع یکی از ماست اشتباه نمی‌کرد.

تحقیق درباره‌ی سعدی - هانری ماسه
@shekoftandaraftab
15.05.202522:04
💢 انتشار برای نخستین بار در فضای مجازی
🔰 تدریس کتاب الهیاتِ شفای ابن‌سینا (مقالات ۱ تا ۴)
🎙 استاد محمدحسین حشمت‌پور
🔆 فایل‌ها دسته‌بندی و مرتب شده؛ هم مقالات تفکیک شده‌ و هم جلسات به ترتیب ذکر شده‌اند.

🔴 این کاملترین و باکیفیت‌ترین تدریس الهیات شفا است که برای نخستین‌بار در این کانال منتشر می‌گردد. متأسفانه آنچه که در سایت فقاهت و برخی دیگر از کانال‌ها وجود دارد، نواقصِ بسیار دارد.

🔴 منبع کانال بیت الحکمه
https://t.me/joinchat/Tci4IQuau99W6BZT
21.04.202522:27
روز اول اردیبهشت به نام شاعرِ شاعران، سعدی است. معمولاً وقتی اساتید فن از سعدی حرف می‌زنند از شعر و هنر او می‌گویند. فوقش گاهی در مورد اطلاعات زندگی او و اینکه از فلان بیت می‌شود فهمید که سعدی چه کار کرده و چند سالش بوده یا نه. اما یک چیز مهم در مورد سعدی که معمولاً یادمان می‌رود، این است که سعدی این اشعار مثل قند خودش را در یکی از سختترین دورا‌نهای حیات ملت ایران سروده است. سعدی در عصر پرآشوب حملۀ مغول زندگی می‌کرد. عصری پر از خشونت. جایی در ابتدای باب پنجم از «بوستان» سعدی دربارۀ یک دوست اصفهانی‌اش می‌گوید که «جنگاور و شوخ و عیار» بوده و «نه در مردی او را نه در مردمی/ دوم در جهان کس شنید آدمی» و خلاصه خیلی کارش درست بوده. سعدی می‌گوید وقتی بعد از یک مدت بیخبری رفیقش را دوباره دیده، دیده تمام موی سرش سفید شده: «چو کوه سفیدش سر از برف موی/ دوان آبش از برفِ پیری به روی». سعدی علت را می‌پرسد و جوان می‌گوید «جنگِ تَتَر» او را به این روز انداخته و بعد سعدی تصویری هولناک از ایلغار مغول‌ها (احتمالاً جنگ رمضان ۶۲۵ در حوالی اصفهان) به دست می‌دهد. منظور اینکه سعدی با چنین وحشت دایمی روزگار می‌گذرانده و احتمالاً بسیاری از سفرهای متعددش برای دور شدن از جنگ بوده. اما چیزی که سعدی در آن زمانۀ عسرت به دست داده، اصلا شباهتی به دورانش ندارد. سعدی کتاب «گلستان» را دقیقاً در سال ۶۵۶ نوشت، همان سالی که بغداد، شهر عاشقی و جوانیِ او به دست مغول سوخت و سعدی معتقد بود که «آسمان را حق بُوَد گر خون بگرید بر زمین». سعدی در چنین حالی، در ستایش عشق و زیبایی و خوبی نوشته است. همان طور که دیگر شاعر بزرگ ما، حافظ هم درست همزمان با وقتی که تیمور داشت از سرهای کشتگان مناره می‌ساخت، آن غزلیات شاهکار را سرود. در روزهای سخت، پیش می‌آید که به سعدی و حافظ هم فکر کنم. به آن ذهن‌های روشنی که در سخت‌ترین لحظات هم باور داشتند که «زندگی زیباست».

احسان رضایی
@shekoftandaraftab
21.04.202506:38
قبر شیخ سعدی و دروازهٔ کازران

گویند قبر شیخ سعدی در مکانی واقع است که چون برابر او روی دروازهٔ کازران پیداست. دراین اوقات شخصی از امراء زند که در شیراز مقام داشت روزی به تفرّج بر سر قبر شیخ آمد، بر میان قبر شیخ بنشست و پائی بر سر پا افکند متوجّه دیدن کازران بود در این اثناء گفت: کلّیّات شیخ را بیاورید تا تفأّل حال خود کنم چون گشود این شعر بر آمد:

گر بر سر کير ما نشینی
دروازهٔ کازران ببینی

بی اختیار آن شخص از روی قبر برخاسته به زیر آمد به گوشه ای خَجِل نشسته.

خزائن - ملّا احمد نراقی
به تصحیح حسن حسن زادهٔ آملی
@shekoftandaraftab
01.05.202521:01
نقدی بر کتاب رستاخیز کلمات شفیعی کدکنی
(رستاخیز کلمات: اثری در دفاع از فرمالیسم)
نوشته‌ی عیسی امن خانی
پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی سال هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ شماره ۲
@shekoftandaraftab
Log in to unlock more functionality.