Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
سیدجواد میری مینق avatar

سیدجواد میری مینق

Global Center for Intercivilizational Dialogue
Founder and Director of Global Critical Theory Center
&
Founding Editor of Islamic Perspective since 2007-2018 and Advisor since 2018 onwards
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateDec 08, 2015
Added to TGlist
Oct 26, 2024
Linked chat

Records

06.04.202523:59
4KSubscribers
24.03.202523:59
300Citation index
08.04.202521:15
780Average views per post
08.04.202521:15
780Average views per ad post
03.05.202506:11
29.79%ER
08.04.202523:59
19.27%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
NOV '24DEC '24JAN '25FEB '25MAR '25APR '25MAY '25

Popular posts سیدجواد میری مینق

@seyedjavadmiri
15.04.202509:31
■ ملت‌سازی بدون مشارکت واقعی ممکن نیست!
در نشست تخصصی «ملت-دولت‌سازی در ایران» مجله انجمن، اساتید برجسته از زوایای مختلف به بررسی ریشه‌های بحران پرداختند؛ از تعریف مبهم ملت و دولت در ایران، تا نقش روایت‌های تاریخی، فرهنگی و زبانی در شکل‌گیری هویت ملی.
- دکتر سید جواد میری معتقد است روایت رایج از ملت-دولت برگرفته از تجربه خاص غربی است و ما بدون نقد آن، همان مسیر را تکرار می‌کنیم.
- دکتر قاسم پورحسن معتقد است ملت و دولت در ایران تعاریف شفاف و بومی ندارند و ما هنوز با مفاهیم اروپایی قرن هفدهم درباره Nation و State مواجه‌ایم.
- دکتر مهدی شبروهی از منظر حقوقی تأکید می‌کند که ملت زمانی معنا دارد که از حقوق استحقاقی خود برخوردار باشد، وگرنه صرفاً جمعیتی در یک جغرافیاست.
- و دکتر قربان عباسی با رویکرد جامعه‌شناسی سیاسی، ملت را حاصل روایت مشترک تاریخی، فرهنگی و زبانی می‌داند که باید از دل جامعه شکل بگیرد، نه از بالا تحمیل شود.
👤@goroobonline
09.05.202513:57
سخنرانی سیدجواد میری با عنوان
نسبت هویت ملی و هویت دینی در ایران معاصر

و

پرسش و پاسخ

مکان: نمایشگاه بین‌المللی واقع در مصلی تهران
زمان: جمعه ۱۹ اردیبهشت ساعت ۱۱ الی ۱۲

@seyedjavadmiri
10.05.202506:53
آینده مذاکرات را چگونه می‌بینم؟

✍خبری بود در رویترز یکماه پیش مبنی بر اینکه ایران در سوریه به دنبال اجرای برنامه شبیه "مارشال پلن" بود که ایران و عراق و سوریه و لبنان را در یک حوزه اقتصادی مدیترانه‌ای قرار دهد.

✍این خبر ممکن است دروغ باشد یا اغراق و شاید هم راست اما آنچه این خبر را مهم می‌کند این است که غربی‌ها ذنب‌لایغفری را به جمهوری اسلامی نسبت دادند.

✍نتیجه این است که ما مسیر ساده‌ای پیش روی خود نداریم. جنگ تنها گزینه روی میز است و اگر جمهوری اسلامی مانند چین و روسیه و کره شمالی مسلح تا بن دندان نباشد یقین بدانید که نابودش می‌کنند.

سیدجواد میری

https://www.reuters.com/investigations/iran-had-imperial-ambitions-syria-secret-embassy-papers-show-why-it-failed-2025-05-01/

@seyedjavadmiri
نقد بازیگر تاجیکی سریال "پایتخت" به رویکرد سیاستگذاران هنری و سینمائی در ایران نسبت به "دیگری"


@seyedjavadmiri
11.05.202507:16
نقد و بررسی کتاب "ایرانیان و رویای قرآن پارسی" نوشته دکتر محمود فتوحی


در این نشست من تلاش نمودم روایت فتوحی را در نسبت با سه کلان‌روایت باستانگرایانه، اسلامگرایانه و تجددگرایانه مورد بحث و گفتگو قرار بدهم.

سیدجواد میری

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

@seyedjavadmiri
@seyedjavadmiri
08.05.202521:11
مفاهیم دینی هنگامیکه از بسترهای کلامی و دعواهای عقیدتی جدا می‌شوند و در ساحت وجودی با آنها مواجهه پیدا می‌کنیم به عظمت و سترگی و عمق آنها بیشتر می‌توان پی برد. به عنوان مثال، انسان وقتی با "فقدان" و "مرگ" روبرو می‌شود و مفهومی همچون "قضای الهی" را متذکر می‌شود آنگاه عمق وجودی مفاهیم دینی را در‌می‌یابد.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri
13.04.202520:44
https://youtu.be/XXO6_deLIH4?si=z0PDvD7AssirGV3B


پارسال پس از سقوط بشار اسد و خروج ایران از سوریه تحلیل من این بود که با حذف ایران و محور مقاومت شیعی، اسرائیل با محور عتپ یعنی عربستان و ترکیه و سرآخر با پاکستان درگیر خواهد شد. این تحلیل را ببینید که سخن از این به میان میآورد که آیا اسرائیل با ترکیه وارد جنگ خواهد شد؟ خروج ایران از سوریه در کوتاه‌مدت شاید به ضرر ایران باشد ولی در میان‌مدت و بلند‌مدت به نفع ملت ایران تمام خواهد شد و بار امنیت منطقه‌ای که به تنهایی بر دوش ایران بود را سرشکن خواهد کرد.

سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
امروز در خدمت دکتر سیدبیوک محمدی و دکتر بیژن عبدالکریمی در مصلی تهران نمایشگاه بین‌المللی کتاب


@seyedjavadmiri
08.05.202515:00
پوشه شنیداری 🔺🔺🔺

🔹انجمن جامعه شناسی ایران

🔹موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران


🔹عنوان نشست🔻
چالشهای علوم اجتماعی ایران :
مسایل اجتماع علمی


🔹با حضور 🔻

#سید_جواد_میری
( استاد جامعه شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی )

#مهرداد_عربستانی
(دانشیار انسان شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران )

#سید_محمود_نجاتی_حسینی
(پژوهشگر میهمان در موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران)

🔹زمان 🔻
۴ شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت ۱۳۳۰ تا ۱۵۰۰

🔹مکان:
دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
سالن اجتماعات انجمن هاي علمی


https://isa.org.ir
https://isr.ut.ac.ir
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
#موسسه_مطالعات_و_تحقیقات_اجتماعی
#دانشگاه_تهران
#دانشکده_علوم_اجتماعی
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
08.05.202509:02
جایگاه احادیث در "دیوان خطائی"


در غزل شماره ۹ در دیوان خطائی، شاه اسماعیل اینگونه می‌سُراید:

ای رموزِ خط و خالون شرح قرآن یا <<علی>>!
وی رخ فرخنده فالون، ماه تابان، یا <<علی>>!
خاکِ کویوندن مخمر اولدی آدم طینتی،
ای سر کویون نسیمی، روحِ انسان یا <<علی>>!

در این غزل مفاهیم مهمی مطرح شده است که از یک سو با "اسطوره خلقت انسان" مرتبط است و از سوی دیگر به خوانش حِکمی و عرفانی درباره جایگاه "پیشا-خلقتِ علی" در جهانبینی باطنی و در ساحت دیگر مسئله "قرآن صامت" و "قرآن ناطق" که "علی" محور این مقوله در رویکردهای گنوسی بوده است. برای شرح و بسط هر کدام از این مقولات ما نیازمند بازخوانی مباحث دینی، کلامی، عرفانی و حکمی در جهان اسلام و حتی مشابهت‌های موجود بین اسلام و مسیحیت و یهودیت هستیم. به عنوان مثال، عیسی به مثابه "کلمه" -پیش از خلقت- و نقش این انگاره در صورتبندی چارچوب‌هاب تئولوژیک مسیحی و جریان‌های گنوسی در حوزه طریقت‌های باطنی و نسبت‌های آنها با مانویت و حتی جریان‌های بودایی در چین و ژاپن و اروپای شرقی و مسیحیت "پراواسلاونای روسی" (Russian Orthodox Church) نشان می‌دهد که این غزل دارای مفروضاتی است که از روی تصادف در دیوان خطائی پدیدار نگشته است. به عنوان مثال، در تفسیر آیه‌ای که در قرآن مفسران به وجود شخصیتی به نام "آصف بن برخیا" در دربار سلیمان نبی اشاره شده است برخی از اهل تاویل (مانند شیخ حسین جمال الحق) قائل به این بودند که آن شخص "علی" بوده است. اما اینکه چه نسبتی بین علیِ تاریخی و علیِ فراتاریخی وجود دارد این مقوله‌ای است که کمتر در باب آن سخن گفته شده است. مفهوم تفسیر فلسفه تاریخ مبتنی بر "اسماء" و ظهور دوریِ اسماء از مباحثی است که با چارچوب‌های خطی فلسفه‌های معاصر و "منتالیته‌های خطی" (Linear Mentalities) همخوانی ندارد. برای درک نسبت "علیِ تاریخی" و "علیِ فراتاریخی" که شاه اسماعیل در این غزل به آن اشاره می‌کند ما نیازمند "تعلیق" باورهای خطی خود از وجود و بیرون اِستادن از چارچوب‌های مفهوم پروگرس هستیم. البته وقوف کامل دارم که گفتن این سخن عین ابراز کفر به "عقیده روشنگری" است که در نظام سرمایه‌داری مبتنی بر ارزش‌های بورژوازی عالمیت سوبژکتیویستی را شکل داده است و هر گونه انکار این مولفه‌ها منجر به تکفیر
(Excommunication)
خواهد شد. اما در مقام نظر باید در جایی اِستاد و از قدرت تکفیر نهراسید و با تفکیر راهی به سوی فرا-سوی عالمیت سوبژکتیویستی گشود. به عبارت ساده‌تر، آنچه خطائی به آن اشارت دارد تفسیر غیر-خطی (Non-Linear) از هستی است که نه تنها انسان را به سکون دعوت نمی‌کند بل او را دائم متذکر می‌گردد که لیس للانسان الا ما سعی ولی این سعی و تلاش و تدبیر در دایره "تقدیر" مستقر است. اما حال اجازه دهید بازگردیم به ربط این غزل و احادیث. به سخن دیگر، آیا موضوعی که شاه اسماعیل در این غزل به آن اشاره کرده است مبتنی بر حدیث یا مجموعه گفتارهای دینی است؟

سیدجواد میری
(بخش دوم)

#سنت_خطائی
#شاه_اسماعیل
#دارالارشاد_اردبیل


@seyedjavadmiri
12.05.202512:05
"هو" و جایگاه آن در دیوان خطائی

هنگامیکه شاه اسماعیل می‌گوید "هو دئیره‌م گرچک‌لرین دمینه" این بیت صرفاً یک توصیف استعاری نیست بل اشارتی به "حلقه ذکر دراویش" است که در آن حلقه مریدان ذکر "یاهو" می‌گویند. در کتاب "صوفیان نخستین در ادبیات ترک" محمد فواد کوپریلی در بخش پنجم به دیوان حکمت خواجه احمد یسوی اشاره می‌کند و در آنجا به مضامین و مفاهیمی که خواجه احمد یسوی به آن پرداخته بود و اینکه این دیوان چگونه بر شاکله حکمت و عرفان و تصوف در زبان ترکی تاثیر گذاشته است اشارات دقیقی می‌کند. (کوپریلی، ۱۳۸۵. ۱۶۵-۱۷۰)* خواجه احمد بسوی از شاعر-صوفیانی است که در اشعار خود به زیبایی به "حلقه ذکر هو" اشاره کرده است. او در شعری با عنوان "هو حلقه‌سی" اینگونه می‌گوید:

هُو حلقه سی قورولدی
ای درویشلر گلینگ‌لر
حق سفره‌سی یاییلدی
آندین اولوش آلینگ‌لر
هُو ارّه‌سین آلیـــبان
نفس باشیغه سالیـــبان
تونی گونــی طالب‌لر
جان نی قربان قیلینگ‌لر
حلقه ایچره هُو دینگ‌لر
عشق اوتیــغه یانینگ‌لر
تن جان برلــه طالب‌لر
تکبیر باشلاب آیتینگ‌لر
هُـو دیو زار ایـنگراب
هُو دیماک‌ده معنی بار
دیـداریـندین امیـدوار
رحمتــیدین آلیـنگ‌لر

به عبارت دیگر، خواجه احمد یسوی، می.گوید که حلقه هُو برگزار شد، ای درویشان بیایید، سفره حق گسترده شد، سهم خود را از آن برگیريد، ارّه هُو را گرفته، بر سر نفس فرود آورده، امروز جان طالبان را قربان کنید، درون حلقه، هُو بگویید، و در آتش محبت حق بسوزید، ای طالبان با تن و جان، تکبیر شروع کرده بگویید، هو گویید با زاری، در هُو گفتن معنا هست، از دیدار خداوند امیدوار باشید و از رحمتش برگیرید. همانطور که می‌بینید "حلقه هو" در طریقت‌های صوفیه در تمامی پهنه تمدن اسلامی جاری و ساری بود و پیران طریقت ذکر را نوعی تذکر برای "بیدار شدن" از غفلت وجودی می‌دانستند. به عبارت دیگر، هنگامیکه خطائی می‌گوید "هو می‌گویم" (هو دئیره‌م) این عبارت هم به معنای "حلقه ذکر صوفیان" است و هم اشارتی نظری به این نکته که "هو" بنیادِ بنیادِ وجود ( The Ground of the Ground of Being) است. به سخن دیگر، ما در اینجا با مسئله بنیادین وجود در خوانش خطائی روبرو هستیم. زیرا کلمه "هو" فراتر از یک ضمیر در زبان عربی است. هو نمادی از ذات بی‌نهایت و نامتناهی حق است که از هرگونه توصیف و تعین فراتر است. هنگامیکه خطائی بر "هو" تمرکز می‌کند به نوعی به ما می‌گوید که عارف باید توجه خود را از صفات و تجلیات خداوند به سوی ذات بی‌نهایت او معطوف کند. کلمه "هو" در زبان خطائی یک رمز و راز محسوب می‌شود که در نگاه او از نور دوازده امام به سالکان داده می‌شود تا ما بتوانیم به معرفت عمیق‌تر از هستی دست یابیم. هو دروازه ورود به دنیای عرفان و کشف حقایق پنهان هستی است. اما خطائی این دروازه را به "اهل‌البیت" پیوند می‌زند. در نتیجه باید دوباره تکرار کنم که ما در دیوان خطائی با یک دیوان شعر ساده روبرو نیستیم بل این متن نقطه اتصال جریان‌های بزرگ حکمی و عرفانی و فلسفی و نظری در جهان اسلام و شاید به یک اعتبار سنت‌های باطنی جهان می‌باشد که با تمامی پیچیدگی‌هایش و تنوعات سرچشمه‌های فکریش رنگ و بوی شیعی خود را نیز حفظ کرده است.

سیدجواد میری
(بخش سوم)

#سنت_خطائی
#شاه_اسماعیل
#دارالارشاد_اردبیل

*کوپریلی، محمد فواد. صوفیان نخستین در ادبیات ترک. ترجمه و توضیح توفیق سبحانی. انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، ۱۳۸۵.
@seyedjavadmiri
08.05.202516:51
@seyedjavadmiri
08.05.202511:16
سخنرانی سیدجواد میری با عنوان
نسبت هویت ملی و هویت دینی در ایران معاصر


مکان: نمایشگاه بین‌المللی واقع در مصلی تهران
زمان: جمعه ۱۹ اردیبهشت ساعت ۱۱ صبح

@seyedjavadmiri
Log in to unlock more functionality.