Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مطالعات راهبردی آمریکا avatar
مطالعات راهبردی آمریکا
مطالعات راهبردی آمریکا avatar
مطالعات راهبردی آمریکا
04.05.202516:31
🌎 ارزیابی وضعیت ایران: اختلاف ترامپ و نتانیاهو
چرا ترامپ دیپلماسی را به جنگ ترجیح داده است؟
ترامپ فقط مدیون اسرائیل نیست...

در ویدئو لینک زیر ببینید👇
https://aparat.com/v/xeia72u
04.05.202505:04
🌐چرا مذاکرات هسته‌ای به تعویق افتاد؟

#تحلیل_کوتاه
#مذاکرات_هسته‌ای

🔹در حالی که مذاکرات هسته‌ای روند مثبتی را طی کرده بود، وزیر خارجه عمان در پیامی خبر از تعویق مذاکرات «به دلایل لجستیکی» داد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز با تایید این موضوع گفت تعویق مذاکرات به درخواست عمان بوده است. با این وجود، چنین امری در میانه تحولات اخیر بین ایران و آمریکا، این احتمال را ایجاد می‌کند که پیشران‌های سیاسی در روند مذاکرات اخلال ایجاد کرده باشد. می‌توان چندین نشانه احتمالی را در این خصوص مشاهده کرد.

💢تغییر تیم و تغییر اولویت‌ها

🔸اگرچه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اصل این گزاره که توافقی درباره مذاکره در روز شنبه وجود داشته را زیر سوال برده است اما یک دلیل تعویق مذاکره می‌تواند به تغییرات در تیم ترامپ برگردد. ترامپ اخیرا والتز مشاور امنیت ملی را کنار گذاشته و مارک روبیو وزارت خارجه را با حفظ سمت به جای او گماشته است. چنین تغییراتی علاوه بر این که ممکن است بر مسیر مذاکره با ایران اثر بگذارد می‌تواند حاکی از تغییر اولویت دولت ترامپ نیز باشد. ترامپ به دنبال حصول یک دستاورد سریع است و به نظر می رسد متوجه شده که توافق با ایران به سرعت حاصل نمی‌شود. تغییر تمرکز به موضوعی مانند جنگ غزه می تواند یک دلیل تعویق مذاکرات با ایران باشد. چه بسا حل موضوع غزه به عنوان بخشی از یک توافق نانوشته منطقه‌ای پیش نیاز توافق با ایران باشد.

💢ناکامی در یمن و هشدار به ایران

🔸تعویق مذاکرات می‌تواند به تحولات اخیر یمن از جمله سقوط جنگنده اف-18 از  ناو  USS Harry S. Truman در پی حمله موشکی انصارالله ارتباط داشته باشد. پس از این اتفاق، پیت هگزت، وزیر دفاع آمریکا در حساب ایکس خود خطاب به ایران نوشت که آمریکا «از حمایت کشنده شما از حوثی‌ها آگاه است. شما در زمان و مکانی که ما انتخاب می‌کنیم بهای آن را خواهید پرداخت.» نکته برجسته‌تر آن بود که ویتکاف این پیام هگزت را بازنشر کرد. چنین درگیری می‌تواند اثر جدی بر روند مذاکرات داشته باشد. به عبارت دیگر، ممکن است طرف آمریکایی به دلیل تنش کنونی خواستار تعویق مذاکرات شده باشد تا به ایران هشدار بدهد.

💢ایران و عدم مذاکره زیر فشار

🔸تعویق مذاکرات می‌تواند اقدامی از سوی ایران نیز بوده باشد. یک روز پیش از اعلام وزیر امور خارجه عمان، ترامپ در شبکه اجتماعی خود (Truth Social) بیان کرد هر کشور یا شخصی که از ایران نفت بخرد، دیگر نمی‌تواند با ایالات متحده تجارت کند. اگرچه او نامی از چین نبرد، اما کاملاً مشخص بود که مقصود او این کشور است؛ چرا که سهم بالایی از نفت ایران را خریداری می‌کند. سخن ترامپ با واکنش منفی طرف ایرانی نیز مواجه شد. همچنین روز چهارشنبه، آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه نهادهای مرتبط با تجارت نفت و پتروشیمی ایران اعمال کرد. بنابراین تعویق مذاکره ممکن است اقدامی از سوی ایران باشد تا به طرف مقابل نشان دهد که زیر فشار مذاکره نمی‌کند.

💢مسئله غنی‌سازی و اختلافات فنی

🔸احتمالی که از سایر موارد می‌تواند جدی‌تر باشد، اختلاف طرفین بر سر جزئیات توافق است. اگرچه به نظر می‌رسد ایران و آمریکا در کلیات توافق به موضع یکدیگر نزدیک شده‌اند اما مواضع متناقض مسئولین آمریکایی می‌تواند عاملی باشد تا طرف ایرانی مذاکرات را متوقف کند. موضع مارکو روبیو در مصاحبه با فاکس نیوز مبنی بر اینکه ایران حق غنی‌سازی در خاک خود را ندارد و پاسخ عراقچی مبنی بر حق ایران بر داشتن چرخه کامل سوخت در داخل خاک خود طبق معاهده منع اشاعه (NPT) و تاکید بر این حق در تماس تلفنی با دبیر کل سازمان ملل این احتمال را تقویت تقویت می‌کند.

🔸نباید فراموش کرد که جمهوری‌خواهان تندرو در کابینه ترامپ و به طور کل در واشنگتن دی.سی تلاش فراوانی می‌کنند که در توافق جدید، ایران تأسیسات هسته‌ای خود را به کلی نابود کرده یا تمام فعالیت‌های غنی‌سازی را متوقف کند. البته نقاط اختلاف شامل موارد دیگری (همچون ماندن یا خارج کردن مواد غنی‌سازی‌شده ۶۰٪ و ۲۰٪ از ایران) نیز می‌شود. به عبارت دیگر، ممکن است آمریکا در مذاکرات خواسته‌های خود را تحت تأثیر تندروها تغییر داده و به همین دلیل، ایران درخواست تعویق مذاکرات را کرده باشد.

💢جمع‌بندی

✅در صورتی که مسائل فنی، مذاکرات را متوقف نکرده باشد، این موارد عوامل مهمی برای اخلال در روند آن هستند. ایران با یک دولت جمهوری‌خواه در حال مذاکره است که شامل عناصر میانه‌رو و تندروی قدرتمندی می‌شود. به همین دلیل موانع بسیاری در به نتیجه‌رسیدن مذاکرات وجود دارد با این حال اکنون نمی‌توان صحبت از شکست مذاکرات کرد.

🔄مطالب مرتبط
▫️چهار چالش فنی که می‌تواند منجر به شکست مذاکرات هسته‌ای شود!
▫️پله بعدی اقدام آمریکا علیه یمن چیست؟

✅اندیشکده تهران✅

🌐https://institutetehran.com/art/392
🌐@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1
🔴فوری| ترامپ به لحن تهدید ایران بازگشت:تمام خریدهای نفت یا محصولات پتروشیمی ایران باید همین حالا متوقف شود!

ترامپ:

🔸️«هشدار: تمام خریدهای نفت یا محصولات پتروشیمی ایران باید همین حالا متوقف شود! هر کشور یا شخصی که هر مقدار نفت یا محصولات پتروشیمی از ایران بخرد، بلافاصله مشمول تحریم‌های ثانویه خواهد شد.

🔸️آنها اجازه نخواهند داشت به هیچ وجه، شکل یا صورتی با ایالات متحده آمریکا تجارت کنند. از توجه شما به این موضوع، رئیس جمهور دونالد ترامپ، متشکرم.»

🇺🇸 @US_REVIEW 📍پایش آمریکا 📍
29.04.202507:38
🌎 چرا اسرائیل نگران رابطه ایران و آمریکاست؟

رضا نصری
t.me/rezanasrichannel
🌿 از نگاه اسرائیل، تهدید واقعی در تسلیحاتی که ایران ندارد نیست، بلکه در تضعیف موضع خصمانه‌ای است که آمریکا طی دهه‌ها به نفع منافع راهبردی اسرائیل حفظ کرده است... اسرائیل با ترسیم چهره‌ای یاغی از ایران، موفق شده است مزایای مادی و دیپلماتیک قابل توجهی به دست آورد: دریافت میلیاردها دلار کمک نظامی، جلب حمایت سیاسی بی‌قیدوشرط، و به حاشیه راندن رقبای منطقه‌ای.

🌿 نگرانی اصلی اسرائیل نه توانمندی‌های هسته‌ای ایران، بلکه این احتمال است که ایران و ایالات متحده به حل اختلافات خود از طریق دیپلماسی عادت کنند.

🌿 از نگاه اسرائیل، تهدید واقعی در تسلیحاتی که ایران ندارد نیست، بلکه در تضعیف موضع خصمانه‌ای است که آمریکا طی دهه‌ها به نفع منافع راهبردی اسرائیل حفظ کرده است. اسرائیل طی دهه‌ها، ایران را تهدیدی وجودی معرفی کرده و نسبت به یک «فاجعه قریب‌الوقوع هسته‌ای» در صورت دستیابی تهران به توانمندی‌های اتمی هشدار داده است. این روایت نقش کلیدی در تثبیت سیاست خارجی آمریکا بر مبنای بی‌اعتمادی، مهار و فشار علیه ایران ایفا کرده است.

🌿 اسرائیل با ترسیم چهره‌ای یاغی از ایران، موفق شده است مزایای مادی و دیپلماتیک قابل توجهی به دست آورد: دریافت میلیاردها دلار کمک نظامی، جلب حمایت سیاسی بی‌قیدوشرط، و به حاشیه راندن رقبای منطقه‌ای. تهدید ایران هسته‌ای، بیش از آنکه بازتاب واقعیتی قریب‌الوقوع باشد، ابزاری برای حفظ معماری خاصی از ائتلاف‌ها و دشمنی‌ها بوده است.

🌿 در واقع، نگرانی راهبردی اسرائیل فراتر از میزان غنی‌سازی یا تعداد سانتریفیوژهاست. آنچه واقعاً سیاستمداران اسرائیلی را نگران می‌کند، این احتمال است که واشنگتن و تهران از طریق گفت‌وگوهای مستمر به مزایای همزیستی پی ببرند. عادی‌سازی روابط می‌تواند نقش ویژه اسرائیل را به عنوان شریک استراتژیک بی‌بدیل آمریکا در خاورمیانه تضعیف کند. همچنین روایت غالب مبنی بر "تنهایی اسرائیل در برابر ایران تهدیدآمیز" را به چالش می‌کشد و راه را برای بازگشت تدریجی ایران به بازارها و عرصه‌های سیاسی بین‌المللی باز می‌کند؛ روندی که انزوای ایران و در نتیجه اهرم فشار اسرائیل را کاهش می‌دهد.
 
🌿 دیپلماسی این تهدید را ایجاد می‌کند که چهره ایران از یک دشمن دائمی به کنشگری منطقی با دغدغه‌های مشروع امنیتی بازتعریف شود. چنین تحولی سرمایه‌گذاری چند دهه‌ای اسرائیل و متحدانش در واشنگتن برای تثبیت روایت تقابل با ایران را از بین می‌برد. در نتیجه، اولویت‌های منطقه‌ای آمریکا بازتنظیم می‌شود و سیاستمداران آمریکایی را وادار می‌کند تا رویکردی واقع‌بینانه‌تر و کمتر تحت تأثیر برداشت‌های امنیتی اسرائیل در قبال خاورمیانه اتخاذ کنند.

🌿 بنابراین، نگرانی اصلی اسرائیل نه بمب فرضی ایران است —  چرا که خود اسرائیل زرادخانه‌ای قوی اما اعلام‌نشده از سلاح‌های هسته‌ای دارد و سال‌ها از بازدارندگی استراتژیک برخوردار بوده است — بلکه این است که در صورت موفقیت دیپلماسی، آمریکا ایران را به عنوان کشوری پیچیده و دارای منافع مشروع درک کند، نه دشمنی ساده‌انگارانه و کاریکاتوری. 

🌿 این تحول جایگاه ممتاز اسرائیل در محاسبات راهبردی آمریکا را تضعیف می‌کند و بسیج حمایت آمریکا علیه ایران را دشوارتر خواهد ساخت. درک این واقعیت برای کسانی که می‌خواهند مانع‌تراشی مستمر در برابر تعامل ایران و آمریکا را بفهمند ضروری است. این خصومت تنها ریشه در نگرانی‌های مربوط به عدم اشاعه ندارد؛ بلکه دفاع از وضع موجودی است که اسرائیل از آن منافع زیادی برده است.

🌿 چنانچه سیاستگذاران آمریکایی این واقعیت را درک نکنند، خطر آن وجود دارد که به خصومت‌های بیهوده گذشته ادامه دهند و فرصت‌های ایجاد خاورمیانه‌ای باثبات‌تر را از دست بدهند. فهمیدن اینکه نگرانی عمیق‌تر اسرائیل از خود دیپلماسی است — نه صرفاً از توانمندی‌های ایران — نخستین گام به سوی تدوین سیاست خارجی مستقل‌تر و مبتنی بر منافع واقعی ایالات متحده است؛ سیاستی که به جای ترس‌های تصنعی، بر ارزیابی واقع‌بینانه فرصت‌های صلح استوار باشد.
27.04.202511:28
تبلیغات پذیرفته می‌شود
26.04.202515:31
🎥اظهارات وزیر امور خارجه پس از دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا در مسقط


🔸@s_a_araghchi
04.05.202511:29
🚨  ناگفته‌های قرن 21 🚨

(( هر روز مقالات معتبر را ترجمه میکنیم ))

✅ آنچه را که نشریه‌های معتبر جهان درباره ایران و منطقه مینویسند ترجمه میکنیم ...

✅ با رصد خبرگزاری های معتبر جهان به بررسی حقایق ناگفته غرب و اروپا می‌پردازیم ...

♦️ با عضویت در کانال تلگرام " ناگفته‌ها " از ما و فعالیتهای ما حمایت کنید تا همیشه بروز باشید🙏🙏

T.me/nagoftehaa_21
T.me/nagoftehaa_21
T.me/nagoftehaa_21
02.05.202518:21
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا:

-بحث «درجه غنی‌سازی» بی‌ربطه؛ اگه بتونی ۳.۶۷٪ غنی‌سازی کنی، چند هفته بعد میتونی ۶۰٪ و ۹۰٪ برای سلاح هسته‌ای تولید کنی

-جمهوری اسلامی ایران باید درب همه تاسیساتش، از جمله سایت‌های نظامیش رو، چون احتمالا سلاح هسته‌ای اونجاها ساخته میشه، به روی بازرسان، از جمله بازرس های آمریکایی باز کند.

@EsfandiarKhodaee
01.05.202513:51
مناظره سیاسی پیرامون گفتگو با آمریکا
📌مذاکرات هسته‌ای و منافع ملی: بازگشت به برجام یا مسیر متفاوت؟

🗣با حضور:
▪️جناب دکتر عبدالحسین الله کرم
▪️جناب دکتر احمد زیدآبادی

🔸دبیر مناظره:
▪️رادین رحیمیان

🗓دوشنبه | ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
📍دانشگاه شاهد

🔍 انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه شاهد
@shahed_ut_political
28.04.202507:53
🌎 شش دلیل که احتمال موفقیت مذاکرات با ترامپ را تقویت می‌کند
 
🔹 روزنامه شرق
✍ اسفندیار خدایی

🌿 مذاکرات ۲۰۱۵ با سختی‌های فراوان در نهایت به توافق شکننده برجام انجامید. این توافق امیدهایی در زمینه رفع تحریم‌ها و عادی‌سازی روابط ایران با جهان غرب ایجاد کرد، اما دوامی نداشت و هرگز به اهداف خود نرسید. برجام به‌ دلیل ضعف‌های ساختاری، فشارهای مخالفان برجام و تداوم بی‌اعتمادی میان طرفین، در نهایت ناکام ماند. با خروج ترامپ از این توافق، تنش‌ها میان تهران و واشنگتن بار دیگر اوج گرفت و منطقه خاورمیانه در آستانه بحران‌های پیاپی قرار گرفت. در این نوشتار به مقایسه مذاکرات برجام با مذاکرات اخیر ترامپ با ایران می‌پردازیم. برخلاف فضای سنگین و پرچالش برجام، امروز شش عامل مهم، مسیر توافق جدید را هموارتر کرده و به توافق احتمالی شانس بیشتری بخشیده است. از ماهیت دوجانبه‌ مذاکرات جدید و انگیزه شخصی ترامپ برای ساختن میراثی دیپلماتیک‌ گرفته تا تغییر موازنه قدرت در منطقه پس از حملات هفتم اکتبر و تحولات غزه، لبنان و سوریه و تغییرات در مواضع بازیگران کلیدی همچون اسرائیل، کنگره آمریکا و کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس، ‌همگی به نفع توافق جدید عمل می‌کنند. با توجه این دلایل، پیش‌بینی می‌شود‌ این مذاکرات آسان‌تر به نتیجه برسد و توافق احتمالی، مؤثرتر و پایدارتر از برجام باشد.

۱. مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا احتمال موفقیت را افزایش داده است


برخلاف برجام سال ۲۰۱۵ که با مشارکت شش قدرت جهانی و ایران صورت گرفت، مذاکرات ۲۰۲۵ میان ترامپ و ایران دوجانبه است و عمان تنها نقش میانجی را ایفا می‌کند. عمان نه رقیب ایران است و نه آمریکا‌ و همین بی‌طرفی شانس موفقیت مذاکرات را افزایش داده است. در مذاکرات چندجانبه برجام، تضاد منافع و رقابت میان قدرت‌هایی همچون چین، روسیه، آمریکا و اروپا روند مذاکرات را پیچیده می‌کرد. به‌طور کلی در مذاکره و معامله هرچه تعداد بازیگران بیشتر باشد، هماهنگی و مدیریت جلسات گفت‌وگو، هم‌راستا‌کردن منافع ملی و مقابله با دخالت‌های مخالفان مذاکره‌ بیشتر می‌شود و جزئیات گفت‌وگوها محرمانه نمی‌ماند و موجب حاشیه‌سازی و بروز سوء‌تفاهم‌ها‌ و اختلال در مذاکرات می‌شود. در چنین شرایطی، مخالفان توافق ‌-مانند اسرائیل- فرصت بیشتری برای تأثیرگذاری و ایجاد مانع از طریق نفوذ در برخی مذاکره‌کنندگان پیدا می‌کنند؛ اما گفت‌وگوی متمرکز و مستقیم دوجانبه، این خطرات و مداخلات را به حداقل می‌رساند. بنابراین انتظار می‌رود مذاکرات دوجانبه اخیر ترامپ و ایران با سرعت بیشتری به پیش رود و به هدف نزدیک‌تر شود.

۲. ترامپ به دنبال میراثی ماندگار است، نه جنگ ایدئولوژیک

ترامپ بیشتر به اهداف راهبردی خود فکر می‌کند تا جنگ‌های ایدئولوژیک. تمرکز او بر اقتصاد، منازعه تجاری با چین و سایر قدرت‌های اقتصادی، الحاق کانادا و گرینلند به خاک آمریکا، مسئله مهاجران و مسائلی همچون خاتمه‌دادن به جنگ اوکراین و بحران غزه است. ایران اولویت ترامپ نیست، بلکه فقط یکی از بندهای فهرست بلندبالای دغدغه‌های بلندپروازانه او است. ترامپ از تجربه تلخ جنگ پرهزینه جورج بوش پسر در عراق درس گرفته و نمی‌خواهد آمریکا را وارد جنگی فرسایشی با ایران کند. او در سال ۲۰۱۸ در دانشگاه میشیگان گفت: «آمریکا هفت تریلیون دلار در خاورمیانه هدر داد، بدون هیچ فایده‌ای». اکنون در آخرین دور ریاست‌جمهوری، ترامپ می‌خواهد میراثی ماندگار بر جای بگذارد و در رؤیای آن است که خود را در ردیف بزرگ‌ترین رؤسای‌جمهور آمریکا قرار دهد. همچنین او چشم به جایزه صلح نوبل دارد و بر این باور است که پایان‌دادن به جنگ‌های غزه و اوکراین و توافق با ایران می‌تواند او را به این هدف برساند؛ ‌مانند اوباما که در سال ۲۰۰۹ این جایزه را دریافت کرد. برخلاف تصورات اولیه، شخصیت خودمحور ترامپ کمتر تحت تأثیر لابی‌های صهیونیستی یا تندروهای جنگ‌طلب جمهوری‌خواه قرار می‌گیرد. او جسورانه آنچه را که به نفع آمریکای ترامپ تشخیص می‌دهد، دنبال می‌کند و کمتر تحت کنترل لابی‌ها و ارکان قدرت سنتی آمریکا قرار دارد و این امکان توفیق مذاکرات را افزایش می‌دهد.

۳. ایران توافق را بر جنگ ویرانگر و فعال‌شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های سازمان ملل ترجیح می‌دهد


جمهوری اسلامی ترجیح می‌دهد به توافقی دست یابد تا اینکه وارد جنگ با ترامپ شود و زیرساخت‌های هسته‌ای‌اش هدف قرار گیرد. چنین تقابلی نه‌تنها هزینه‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی در پی دارد، بلکه با آسیب احتمالی به تأسیسات هسته‌ای کشور، قدرت چانه‌زنی آینده ایران را نیز کاهش می‌دهد. شرایط اقتصادی ایران نیز اقتضا می‌کند که از جنگ پرهیز کند. همچنین مطابق بند مکانیسم ماشه برجام، در صورت عدم پایبندی ایران، طرف‌های مقابل می‌توانند بدون رأی‌گیری مجدد شورای امنیت، تحریم‌های سازمان ملل...👇

👈 لینک ادامه متن در روزنامه شرق www.sharghdaily.com
27.04.202507:26
🌎 نیویورک‌تایمز: چه چیزی در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در خطر است

🔹 نیویورک‌تایمز

🌿 برنامه‌ریزی برای برگزاری دور سوم مذاکرات طی سه هفته، امیدها برای دستیابی به توافق هسته‌ای جدید با ایران را افزایش داده است؛ توافقی که می‌تواند از بروز یک درگیری جدید در خاورمیانه جلوگیری کند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای با مجله تایم گفته است که باور دارد دستیابی به توافق در دسترس است.

تهران - آوریل ۲۶، ۲۰۲۵
سومین دور مذاکرات میان ایران و آمریکا درباره فعالیت‌های هسته‌ای تهران برای روز شنبه برنامه‌ریزی شده است؛ مذاکراتی که امید به دستیابی به توافقی جدید را زنده کرده و می‌تواند از بروز جنگ دیگری در خاورمیانه جلوگیری کند.
ترامپ که در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود در سال ۲۰۱۸ از توافق پیشین با ایران خارج شده بود و آن را "توافقی معیوب" می‌دانست، این بار ابراز امیدواری کرده است که توافقی جدید حاصل شود.

این مذاکرات می‌تواند امنیت منطقه‌ای و جهانی را تغییر دهد؛ از جمله با کاهش احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران با حمایت آمریکا و جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای. همچنین یک توافق می‌تواند چشم‌انداز اقتصادی و سیاسی ایران را از طریق کاهش تحریم‌های آمریکا و جذب سرمایه‌گذاری خارجی دگرگون کند.

چه چیزی قرار است شنبه رخ دهد؟
استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه؛ عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران؛ و تیم‌های کارشناسی دو طرف قرار است در عمان، که نقش میانجی را ایفا می‌کند، دیدار کنند.
این دور از مذاکرات شامل جلسات تخصصی خواهد بود که در آن تیم‌های فنی هسته‌ای و مالی برای بررسی جزئیات فنی گرد هم می‌آیند؛ مسائلی همچون نظارت بر تاسیسات هسته‌ای ایران، سطح غنی‌سازی اورانیوم و سرنوشت ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران، و همچنین چگونگی کاهش تحریم‌ها.
ترامپ هدف مذاکرات را جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تعریف کرده است. با این حال، برخی از مقام‌های دولت او پیام‌های متناقضی در این زمینه داده‌اند. مذاکرات شنبه می‌تواند ابعاد توافق احتمالی را روشن‌تر کند.

چه چیزی در معرض خطر است؟
یک توافق جدید می‌تواند بروز درگیری گسترده میان ایران، اسرائیل و آمریکا را به تعویق انداخته یا حتی از آن جلوگیری کند. از زمان آغاز جنگ غزه در سال ۲۰۲۳، ایران و اسرائیل حملات مستقیمی علیه یکدیگر انجام داده‌اند.
هفته گذشته نیویورک تایمز گزارش داد که اسرائیل قصد داشت در ماه آینده به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند، اما ترامپ این حمله را متوقف کرد زیرا ترجیح داد مذاکراتی با تهران انجام دهد.
ترامپ در مصاحبه خود با تایم گفت که مانع حمله اسرائیل نشده است، اما "شرایط را برایشان راحت نکرده است" زیرا معتقد است که می‌توان بدون حمله نظامی به توافق رسید. البته افزود: «ممکن است مجبور به حمله شویم، چون ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.»
طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران در حال غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص ۶۰ درصد است؛ نزدیک به حد لازم برای تولید سلاح. این کشور ذخایری دارد که در صورت تصمیم به ساخت سلاح، می‌تواند چندین بمب هسته‌ای تولید کند.
ایران تأکید دارد که برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است و آژانس نیز تاکنون نشانه‌ای از تلاش ایران برای ساخت سلاح نیافته است.

ایران هشدار داده که در صورت حمله به تأسیساتش، واکنشی شدید نشان خواهد داد و حتی ممکن است از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خارج شود.
علاوه بر این، سرنوشت اقتصاد ایران و زندگی ۹۰ میلیون ایرانی نیز در گرو این مذاکرات است.

سال‌ها تحریم، تورم مزمنی ایجاد کرده که با سوءمدیریت اقتصادی و فساد تشدید شده است. بسیاری از ایرانیان احساس می‌کنند در چرخه‌ای نزولی گرفتار شده‌اند و امید دارند توافقی با آمریکا بتواند گشایشی ایجاد کند.

مذاکرات قبلی چگونه بود؟
دور نخست مذاکرات هسته‌ای دو هفته پیش در عمان و دور دوم هفته گذشته در رم برگزار شد.
دو طرف مذاکرات را سازنده توصیف کرده و گفته‌اند که روند رو به پیشرفت است.
مقام‌های ایرانی اعلام کرده‌اند که حاضرند سطح غنی‌سازی را به میزان توافق ۲۰۱۵ (۳/۶۷ درصد) کاهش دهند؛ سطحی که برای تولید سوخت نیروگاه‌های برق کافی است.

موانع اصلی چیست؟
اجازه ادامه غنی‌سازی اورانیوم در ایران، مشاوران ترامپ را دچار اختلاف کرده است.
استیو ویتکاف از طرحی سخن گفته که بر اساس آن ایران می‌تواند اورانیوم را در سطح پایین برای تولید سوخت غنی کند و تحت نظارت قرار گیرد.
اما مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در مصاحبه‌ای گفته است که ایران می‌تواند یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد بدون اینکه خود غنی‌سازی کند، یعنی سوخت غنی‌شده را مانند بسیاری از کشورها وارد...👇

لینک متن کامل مقاله
https://vrgl.ir/Tz3QC
26.04.202509:53
بخشی از مصاحبه ترامپ با تایم در مورد ایران

تایم: شما مذاکرات مستقیم با ایران را آغاز کرده اید. آیا آماده دیدار با رئیس جمهور یا رهبر ایران هستید؟

ترامپ: مطمئنا

تایم: گزارش شده است که شما اسرائیل را از حمله به سایت های هسته ای ایران منع کردید.

ترامپ: این درست نیست.

تایم: درست نیست؟

ترامپ: نه، درست نیست. من آنها را منع نکردم. اما من این کار را هم برای آنها راحت نکردم، زیرا فکر می کنم بدون حمله می توانیم معامله کنیم. امیدوارم بتوانیم. ممکن است مجبور شویم حمله کنیم زیرا ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. اما من این کار را برای آنها راحت کردم، اما نه هم نگفتم.
در نهایت می‌خواستم این انتخاب را به آنها بسپارم، اما گفتم که معامله را به بمباران ترجیح می‌دهم.

تایم: آیا نگران هستید که نتانیاهو شما را به جنگ بکشاند؟

ترامپ: خیر
بیایید در مورد برخی از مسائل مربوط به دانشگاه ها صحبت کنیم- اتفاقاً ممکن است وارد جنگ شود؛ اما ما به داخل آن کشیده نمی‌شویم.

تایم: اگر اسرائیل وارد آن شود، ایالات متحده از آن کنار می‌ماند؟

ترامپ: نه من اینو نگفتم، پرسیدی که آیا او من را به داخل جنگ می‌کشاند، مثل اینکه من ناخواسته وارد شوم!
نه، اگر نتوانیم به توافقی برسیم، ممکن است با کمال میل وارد شوم. اگر به توافق نرسیم، من رهبری جمعی خواهم بود.

🇺🇸 @US_REVIEW 📍پایش آمریکا 📍
04.05.202511:28
تبلیغات پذیرفته می‌شود
30.04.202513:45
🌎 مذاکره با آمریکا خیانت نیست

✍ صادق زیباکلام، ۲۸ آبان ۱۳۷۶

🌿 تیترهفته نامه آبان در دیماه ۱۳۷۶ ،"مذاکره با آمریکا خیانت نیست" را میبایستی یکی از پس لرزه‌های زلزله دوم خرداد درسال۱۳۷۶دانست. زلزله "دوم خرداد" بسیاری از باورهای سیاسی و اجتماعی نظام را تکان داد.

🌿 اگرسال‌های نخست انقلاب را مستثنی نماییم، برای نخستین بار بعد از انقلاب بود که نسلی ازمطبوعات درایران ظاهر شده بودند که مهمترین شاخصه آنها مستقل بودنشان از نظام می‌بود.

🌿 شرایط سیاسی واجتماعی ایران آنچنان تکان خورده بود که برخی ازایرانیان مقیم خارج، حتی بفکر بازگشت به ایران افتاده بودند. برای نخستین بار شماری از باورهای انقلابی نظام، با پرسش‌هایی روبرو شده بودند."اشغال سفارت آمریکا"، "ادامه جنگ بعدازفتح خرمشهر"،"نظارت استصوابی"،"اقتصاد دولتی"،"عملکرد صدا و سیما"،"دشمنی با غرب بعنوان سیاست خارجی ج.ا" وبسیاری ازبت‌های دیگرانقلابی، با پرسش هایی روبرو شده بودند.

🌿 یکی ازموضوعاتی که برای نخستین بار درعرصه مطبوعات و دانشگاه‌ها وحتی درصدا وسیما مورد بحث قرار گرفته بود "دشمنی با آمریکا" بود.تا قبل از دوم خرداد، باور عمومی آن بود که استکبارستیزی و دشمنی با اروپا و آمریکا، یکی از بنیان‌های انقلاب می‌باشد. همه دستاوردهای غرورآفرین جمهوری اسلامی یکطرف، واینکه پرچم پرافتخار مبارزه با آمریکا را بردوش گرفته بود،طرف دیگر.

🌿 اصلا فکر اینکه با آمریکا گفتگویی صورت بگیرد حتی درمخیله شخصیت‌های میانه‌رو نظام هم جایی نداشت چه رسد به انقلابیون. احدی جرات نمی‌کرد که پیرامون تنش زدایی با آمریکا سخنی بمیان آورد. کیفرخواست بلندی ازجنایات آمریکا علیه ملت مظلوم، قهرمان، آزادیخواه، استقلال طلب و مسلمان ایران تنظیم شده بود.

🌿 ازکودتای ۲۸ مرداد گرفته تا جنایات آمریکا دردوران پهلوی، تا برسیم به فهرست بلند بالای جنایات و توطئه‌های آمریکا بعد ازپیروزی انقلاب. بنابراین هر کلامی پیرامون تنش زدایی با آمریکا بمثابه خیانت بخون شهدا،تسلیم ونوکری واشنگتن تلقی می‌شد.
 
🌿 اما فضای دوم خرداد باعث شده بود تا ایدئولوژی دشمنی با آمریکا درمحافل دانشگاهی ومطبوعات دوم خردادی برای نخستین بارمورد بررسی قراربگیرد.چه شدکه اساساً دشمنی با آمریکا بدل به گفتمان اصلی انقلاب شد؟

🌿 واینکه بسیاری ازاتهامات ما به آمریکا، یکسویه و تحریف شده است. بعلاوه نشان داده شده که اصرار بر دشمنی با آمریکا بعد از انقلاب چگونه تیشه به ریشه منافع ملی ما وارد ساخته./ ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

t.me/EsfandiarKhodaee
27.04.202516:34
روزی ایرانیان فکر می‌کردند با کندن چاهی عمیق به آمریکا خواهند رسید و امروز و از پس گذشت بیش از دو قرن، بسیاری از ایرانیان به دنبال پر کردن چاه بی‌اعتمادی بین ایران و آمریکا هستند. ما در این قسمت به سراغ داستان ایران و آمریکا رفتیم، داستانی پر از عشق، سوءظن و نفرت!

📌"منابع"
کتاب ایران و آمریکا، گذشته شکست‌خورده و مسیر آشتی اثر سید حسین موسویان، کتاب مقاومت شکننده، تاریخ تحولات اجتماعی ایران اثر جان فوران، گزارش‌های وبسایت دیپلماسی ایرانی و روزنامه هم‌میهن و چندین رسانه معتبر دیگر
@movarekhpodcast
🌐مایکل آنتون، مسئول مذاکرات فنی، چگونه به توافق هسته‌ای می‌نگرد؟

#تحلیل_کوتاه
#مذاکرات_هسته‌ای

📝عرفان علمشاهی

🔹مذاکرات هسته‌ای امروز توسط عراقچی و ویتکاف در حالی برگزار شد که تیم‌های فنی کارشناسی نیز حضور داشتند. دو روز پیش مایکل آنتون توسط دولت آمریکا به عنوان مسئول مذاکرات فنی آمریکا با ایران انتخاب شده بود. او مدیر «دفتر برنامه‌ریزی سیاست» در وزارت خارجه آمریکا است. در دولت بوش، آنتون سخنرانی‌نویس رئیس‌جمهور و در دولت نخست ترامپ نیز دستیار معاون ترامپ در ارتباطات راهبردی و سخنگوی شورای امنیت ملی بود. البته گذشته سیاسی آنتون به این موارد ختم نمی‌شود و نشانه‌هایی را از رویکرد سیاسی او به ما می‌دهد.

💢یک محافظه‌کار ملی‌گرا


🔸آنتون در مقاله «انتخابات پرواز ۹۳» (که در میانه انتخابات ۲۰۱۶ منتشر شد) رویکرد سیاسی خود را در حزب جمهوری‌خواه به بحث می‌گذارد. او به جمهوری‌خواهان مخالف ترامپ (جمهوری‌خواهان سنتی و نومحافظه‌کار) انتقاد می‌کند که هیچ برنامه‌ای برای نجات کشور از دست لیبرال‌ها ندارند. به عقیده او مهم‌ترین مسائل کنونی آمریکا مهاجرت، تجارت و جنگ هستند که ترامپ بر خلاف سایر جمهوری‌خواهان بر آن تمرکز دارد. آنتون را می‌توان جزو جریان جدیدی در جمهوری‌خواهی قلمداد کرد که طرفدار محافظه‌کاری ملی‌گرا هستند.

🔸او در مقاله دیگری به ایده نظم بین‌المللی لیبرال انتقاد می‌کند؛ چراکه از اهداف اصلی خود (تأمین امنیت، اعتبار و رفاه مردم آمریکا) دور شده است. این موارد نشان می‎‌دهد آنتون مخالف نخبگانی است که به دنبال اشاعه لیبرال‌دموکراسی از طریق جنگ و آسیب به منافع ملی هستند. به عقیده او، آمریکا باید خود را اولویت قرار دهد نه دیگر کشورها را. می‌توان گفت آنتون از همان ابتدا یک ترامپیست بوده است.

💢آنتون و دولت نخست ترامپ

🔸موقعیت سیاسی مایکل آنتون در دولت نخست ترامپ متأثر از درگیری‌های داخل کابینه بود. پس از آنکه تیلرسون (وزیر امور خارجه) با اصرار ترامپ برای انتشار گزارشی مخالفت کرد که نشان می‌داد ایران تعهدات خود در برجام را نقض کرده است؛ ترامپ تیمی را تشکیل داد تا گزارشی را منتشر کنند که پایبندی ایران به توافق را رد می‌کرد. یکی از اعضای این تیم مایکل آنتون بود. آنتون در یکی از مواضع خود بیان کرده بود که برجام دارای نواقضی است و خروج یکجانبه آمریکا از برجام می‌تواند به رفع این نواقص بیانجامد.

🔸سپس حضور آنتون در دولت تحت تأثیر انتصاب جان بولتون به جای هربرت مک‌مستر به عنوان مشاور امنیت ملی قرار گرفت. به گفته برخی منابع، آنتون یکی از کسانی بود که قربانی پاکسازی‌های شورای امنیت ملی توسط بولتون شد. او تا زمانی که بولتون به این سمت منصوب شود، سخنگوی شورا بود؛ اما پس از آن از شورا بیرون آمد. این اتفاق در کنار انتقادات پیشین آنتون به نومحافظه‌کاران نشان از مرزبندی او با گروه مذکور دارد. حال، او در نبود نومحافظه‌کاران به دولت ترامپ بازگشته است.

💢آنچه برای ایران اهمیت دارد

🔸آنتون در مقاله‌ای که سال ۲۰۱۰ با نام «ایران و هزینه‌های سیاست مهار» اشاره می‌کند که اجرای این سیاست مشابه سیاست مهار شوروی، می‌تواند هزینه‌های غیرضروری را بر آمریکا تحمیل کند و به منافع‌اش در منطقه آسیب بزند؛ چراکه خطر ایران و برنامه هسته‌ای آن به اندازه شوروی جدی نیست (در عوض می‌توان به گزینه تغییر رژیم فکر کرد). نمی‌توان با قطعیت گفت پس از ۱۵ سال آنتون به این مسئله چگونه نگاه می‌کند. با این حال او در دولت نخست ترامپ نشان داد با جمهوری‌خواهان تندرو فاصله دارد و موافق رویکرد ایدئولوژیک آن‌ها در سیاست خارجه نیست. از این جهت، می‌توان او را نزدیک به جریان ویتکاف-گابارد-ونس در کابینه ترامپ دانست.

🔸از این مهم‌تر، صلاحیت او به عنوان مسئول تیم فنی مذاکرات است. با بررسی گذشته آنتون نه تنها هیچ فعالیت تخصصی خاصی در خصوص بحث هسته‌ای یافت نمی‌شود، بلکه برخی از نوشته‌های او رنگ ‌و بوی تئوری توطئه نیز دارند. او درگذشته سخنرانی‌نویس بوش بوده، او پیش از پیروزی ترامپ در ۲۰۱۶ در مؤسسه کلرمونت فعالیت داشته و مقالات او ارتباط چندانی با بحث‌های تخصصی ندارند. سابقه او نیز در این بحث اندک است.

✅این نکات می‌توانند نشانه‌های مثبتی برای حضور او در مذاکرات باشند. او با نومحافظه‌کاران و جمهوری‌خواهان تندرو فاصله دارد. همچنین سابقه اندکش در حوزه هسته‌ای می‌تواند دست طرف ایرانی را در مباحث فنی و تبادل امتیاز هسته‌ای بازتر کند. اما نباید فراموش کرد که او تنها نیست و تیمی تخصصی همراه خود دارد. این می‌تواند مباحث کارشناسی را پیچیده کند.

🔄مطالب مرتبط
▫️چهار چالش فنی که می‌تواند منجر به شکست مذاکرات هسته‌ای شود!
▫️تاجری در لباس یک دیپلمات؛ استیو ویتکاف کیست؟

✅اندیشکده تهران✅

🌐https://institutetehran.com/art/376
🌐@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1
26.04.202506:50
گاردین: معامله ترامپ با ایران، تندروها و نتانیاهو را تضعیف می‌کند

✍ محمد بَزّی
🔹استاد روزنامه‌نگاری در دانشگاه نیویورک و مدیر مرکز خاور نزدیک هاگوپ کِوورکیان

🌿 دونالد ترامپ به‌طور یک‌جانبه ایالات متحده را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد و تحریم‌هایی را که اقتصاد ایران را فلج کرد، دوباره اعمال نمود. او توافق سال ۲۰۱۵ را که ایران پس از سال‌ها مذاکره با شش قدرت جهانی امضا کرده بود، پاره کرد. طبق آن توافق، تهران برنامه هسته‌ای خود را محدود می‌کرد و در عوض از تحریم‌های بین‌المللی رهایی می‌یافت. ترامپ اصرار داشت که می‌تواند توافقی بهتر از آنچه دولت باراک اوباما به دست آورده، مذاکره کند.

🌿 در دومین دوره ریاست‌جمهوری‌اش، ترامپ مشتاق است توافقی را اصلاح کند که حدود هفت سال پیش آن را نابود کرده بود.

🌿 اگرچه سیاست خارجی کلی ترامپ آشفته بوده و متحدان سنتی آمریکا در اروپا و دیگر مناطق را از خود دور کرده، اما او اکنون فرصتی برای رسیدن به توافق با ایران دارد؛ توافقی که جو بایدن از دستیابی به آن ناتوان بود. از زمان خروج ترامپ از توافق اولیه، ایران بیش از هر زمان دیگر به آستانه ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک شده است. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، ایران به اندازه کافی اورانیوم با غنای نزدیک به سطح تسلیحاتی انباشته کرده که برای ساخت شش بمب هسته‌ای کافی است. با این حال، تحلیلگران معتقدند حتی پس از دستیابی به اورانیوم لازم، ایران هنوز به حدود یک سال زمان نیاز دارد تا یک کلاهک هسته‌ای قابل نصب بر موشک بالستیک بسازد.

🌿 ماه گذشته، ترامپ نامه‌ای به ایران، ارسال کرد و اعلام کرد که آمریکا مایل به مذاکره برای توافقی جدید است. او سپس تهدیدی علنی کرد که اگر ایران وارد مذاکرات نشود، با «بمباران‌هایی مواجه خواهد شد که هرگز نظیر آن را ندیده است». پس از این تهدیدها و اعزام نیروهای بیشتر آمریکایی به خاورمیانه، ارتش ایران هشدار داد که در صورت هرگونه حمله، پایگاه‌های آمریکا در منطقه را هدف قرار خواهد داد.
با این وجود، رهبران ایران با مذاکرات غیرمستقیم، نه مستقیم، موافقت کردند. ترامپ استیو ویتکاف، سرمایه‌گذار املاک و فرستاده ویژه خود را برای رهبری تیم مذاکره‌کننده آمریکا به عمان فرستاد تا با مقامات ارشد ایرانی، از جمله وزیر امور خارجه عباس عراقچی، به‌طور غیرمستقیم گفتگو کنند. دو دور مذاکره در ماه جاری با میانجی‌گری عمان برگزار شده و تیم‌های مذاکره‌کننده قرار است این آخر هفته دوباره در مسقط، پایتخت عمان، برای گفتگو درباره جزئیات فنی توافق احتمالی دیدار کنند.

🌿 اگرچه هر دو طرف در هفته‌های اخیر لحن خود را تعدیل کرده‌اند، موانع بزرگی همچنان وجود دارد؛ از جمله تندروها در تهران و واشنگتن، و همچنین مخالفت دولت راستگرای بنیامین نتانیاهو در اسرائیل، که سال‌ها تلاش کرده روند مذاکرات میان آمریکا و ایران را تضعیف کند. مهم‌ترین مانع، احتمال اصرار دولت ترامپ بر انهدام کامل برنامه هسته‌ای ایران است – مدلی موسوم به «مدل لیبی»، که به حذف برنامه تسلیحات هسته‌ای آن کشور در سال ۲۰۰۳ منجر شد. اما این تصمیم، اهرم فشار معتبری را از معمر قذافی، دیکتاتور وقت لیبی، سلب کرد و در نهایت زمینه‌ساز سرنگونی و کشته شدن او در جریان خیزش‌های بهار عربی در ۲۰۱۱ شد.

🌿 برخی از تندروهای سیاست خارجی در واشنگتن، از جمله مشاور امنیت ملی ترامپ، مایکل والتز، و وزیر امور خارجه، مارکو روبیو، همچنان خواهان چنین رویکرد حداکثری هستند – رویکردی که بازتاب‌دهنده خواست نتانیاهو است، مبنی بر اینکه ایران باید به‌طور کامل زیرساخت‌های غنی‌سازی خود را از بین ببرد. در صورت پافشاری ترامپ بر این مسیر، مذاکرات احتمالاً فروخواهد پاشید و گزینه حمله نظامی در دستور کار قرار می‌گیرد.

🌿ایران صراحتاً اعلام کرده که حاضر نیست برنامه هسته‌ای خود را به‌طور کامل متوقف کند، اما به رویکردی مبتنی بر راستی‌آزمایی – مشابه توافق ۲۰۱۵ – پایبند خواهد بود. آن توافق، محدودیت‌هایی جدی بر توان غنی‌سازی ایران اعمال می‌کرد و تحت نظارت شدید بازرسان بین‌المللی بود. به نظر می‌رسد برخی از مشاوران ترامپ، از جمله ویتکاف و معاون رئیس‌جمهور جی‌دی ونس، از این رویکرد حمایت می‌کنند.
رهبران ایران ظاهراً این پیام را دریافت کرده‌اند – و تلاش کرده‌اند با احترام گذاشتن به ترامپ، او را مجاب کنند. ویتکاف در مصاحبه‌ای با تاکر کارلسون، مجری رسانه‌ای راستگرا، گفت: «من فکر می‌کنم ترامپ می‌خواهد با احترام با ایران برخورد کند. او اگر بتواند...👇

لینک متن کامل مقاله

https://vrgl.ir/48BL8
04.05.202508:08
واشنگتن پست: مذاکرات والتز با نتانیاهو بر سر حمله به ایران، ترامپ را خشمگین کرد و او را برکنار ساخت

✍واشنگتن پست:

🌿 تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای برکناری مایکل والتز، مشاور امنیت ملی خود، محصول انباشت تدریجی ناامیدی از یک افسر سابق کلاه سبز بود که بسیار مشتاق‌تر از رئیس خود در دفتر بیضی شکل به استفاده از نیروی نظامی دیده می‌شد. سرنوشت والتز با گنجاندن یک روزنامه‌نگار در یک گفتگوی گروهی حساس سیگنال در ماه مارس قطعی شد. اما مقامات ارشد و مشاوران ترامپ روز جمعه گفتند که او از اوایل دولت با دیگر مقامات ارشد، از جمله بر سر اینکه آیا اقدام نظامی علیه ایران را دنبال کند یا خیر، اختلاف نظر داشته است.

این ماجرا باعث شده برخی از مقامات ارشد کاخ سفید لزوم وجود یک شورای امنیت ملی سنتی را زیر سوال ببرند و راضی شوند مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، که ترامپ روز پنجشنبه او را به عنوان جایگزین موقت والتز معرفی کرد، برای مدتی طولانی در سمت سرپرست باقی بماند، تصمیمی که احتمالاً نهادی را که نقش قدرتمندی در شکل‌دهی سیاست خارجی ریاست جمهوری‌های مدرن داشته است، تضعیف خواهد کرد. مقامات گفتند که این امر یک چهره کلیدی در کاخ سفید با سابقه طولانی طرفداری از مداخله نظامی را به حاشیه می‌راند. ترامپ والتز را به عنوان سفیر خود در سازمان ملل متحد معرفی کرده است، بنابراین او در دولت باقی خواهد ماند.

به گفته یک مقام ارشد کاخ سفید، یک مشاور ترامپ و یک فرد دیگر که با این موضوع آشنا هستند، مشکلات والتز به مرور زمان افزایش یافت و سوزی وایلز، رئیس دفتر کاخ سفید، به طور فزاینده‌ای احساس می‌کرد که او برای رئیس جمهور مناسب نیست. آنها و دیگران به شرط ناشناس ماندن در مورد ملاحظات داخلی پرسنل صحبت کردند.

اما دو نفر از این افراد گفتند که والتز همچنین پس از دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از دفتر بیضی شکل در اوایل فوریه، ترامپ را ناراحت کرد، زمانی که به نظر می‌رسید مشاور امنیت ملی با رهبر اسرائیل در این باور که زمان حمله به ایران فرا رسیده، هم‌نظر است.

این دو منبع گفتند که به نظر می‌رسد والتز پیش از دیدار نتانیاهو و ترامپ در کاخ سفید، هماهنگی‌های فشرده‌ای با نتانیاهو در مورد گزینه‌های نظامی علیه ایران داشته است.

به گفته یکی از این افراد، والتز «می‌خواست سیاست ایالات متحده را به سمتی ببرد که ترامپ با آن راحت نبود، زیرا ایالات متحده هیچ تلاشی برای یک راه‌حل دیپلماتیک نکرده است.»

آن شخص گفت: «این موضوع به ترامپ گزارش شد و رئیس جمهور از آن راضی نبود.»

استیون چونگ، مدیر ارتباطات کاخ سفید، پس از تحقیقات واشنگتن پست در بیانیه‌ای گفت: «رئیس‌جمهور دستور کار را تعیین می‌کند و اجرای آن سیاست‌ها به دولت او بستگی دارد و همه در یک جهت حرکت می‌کردند و به همین دلیل است که او موفق‌ترین ۱۰۰ روز اول تاریخ را داشت.»

دیدگاه برخی در دولت این بود که والتز سعی داشت کفه ترازو را به نفع اقدام نظامی سنگین کند و با اسرائیلی‌ها همکاری می‌کرد. یکی از مشاوران ترامپ با اشاره به وزیر امور خارجه بوش گفت: «اگر جیم بیکر با سعودی‌ها برای براندازی جورج اچ. دبلیو. بوش معامله‌ای فرعی انجام می‌داد، اخراج می‌شد. تو نمی‌توانی این کار را بکنی. تو برای رئیس جمهور کشور خودت کار می‌کنی، نه برای رئیس جمهور یک کشور دیگر.»

دو مقام ارشد کاخ سفید روز جمعه گفتند که برکناری والتز در حالی صورت گرفت که برخی دیگر از اعضای برجسته دولت، از جمله جی دی ونس، معاون رئیس جمهور، سعی داشتند به اعتبار او کمک کنند. ونس، والتز را در سفر ماه مارس به گرینلند برد، جایی که ترامپ گفته است می‌خواهد آن را به دست آورد. یکی از مقامات گفت که تصمیم به همراه بردن او تا حدودی برای تقویت این مشاور تحت فشار بود، چند روز پس از آنکه آتلانتیک گزارش داد که والتز سهواً سردبیر مجله را در یک گفتگوی برنامه‌ریزی برای هماهنگی اقدام نظامی در یمن گنجانده است.

این مقام گفت معاون رئیس جمهور - که در مسائل سیاست خارجی نسبت به اقدام نظامی بسیار بدبین تر از والتز است - همچنین سعی کرد مشاور امنیت ملی را به دیگر محافظه کارانی که در اردوگاه ونس قرار داشتند معرفی کند.

با این حال، در نهایت، وایلز و دیگر اعضای ارشد کاخ سفید به این احساس رسیدند که والتز برای حضور در جناح غربی کاخ سفید - و به ویژه برای ترامپ - مناسب نیست. حتی قبل از ماجرای سیگنال‌گیت، مشاور امنیت ملی در وضعیت نامساعدی قرار داشت و برخی از مقامات کاخ سفید هشدار داده بودند که او ممکن است یکی از اولین مشاوران ارشدی باشد که کنار گذاشته می‌شود.

آنا کلی، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه در دفاع از استفاده‌ی کلی‌تر والتز از این اپلیکیشن گفت: «سیگنال یک اپلیکیشن مورد تایید برای استفاده‌ی دولتی است و روی گوشی‌های دولتی نصب می‌شود.»
t.me/EsfandiarKhodaee
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی
اخطار وزیر دفاع آمریکا به ایران/ مسئولیت ارسال پیامک‌های حجاب با کیست؟/ ورود غیر مستقیم اروپا به مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا


این نودمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

دیدارنیوز _ اتاق خبر: درود بر شما بینندگان و همراهان عزیز دیدارنیوز. اینجا استودیوی تلویزیونی دیدارنیوز و من، محمدرضا حیاتی با یک مجله خبری دیگر در خدمت شما هستم.

در این برنامه می‌بینید و می‌شنوید:

۱- آتش بندر فروکش کرده، اما آتش دل داغدیدگان نه!
۲- ورود غیر مستقیم اروپا به مذاکراتِ مستقیم ایران-آمریکا
۳- لوایح پالرمو و CFT در مجمع؛ دقت زیاد یا خودتحریمی
۴- ارسال چراغ خاموش پیامک‌های تذکر حجاب به زنان، اینبار در تهران

برای مشاهده روی لینک زیر کلیک کنید⬇️
▶️ youtube.com/watch?v=kxOCUCxdsk0

🔵 این برنامه در سایت دیدارنیوز

🔵 @didarnews1
🔵 @didarnewsir
🌐مایکل آنتون، مسئول مذاکرات فنی، چگونه به توافق هسته‌ای می‌نگرد؟

#تحلیل_کوتاه
#مذاکرات_هسته‌ای

📝عرفان علمشاهی

🔹مذاکرات هسته‌ای امروز توسط عراقچی و ویتکاف در حالی برگزار شد که تیم‌های فنی کارشناسی نیز حضور داشتند. دو روز پیش مایکل آنتون توسط دولت آمریکا به عنوان مسئول مذاکرات فنی آمریکا با ایران انتخاب شده بود. او مدیر «دفتر برنامه‌ریزی سیاست» در وزارت خارجه آمریکا است. در دولت بوش، آنتون سخنرانی‌نویس رئیس‌جمهور و در دولت نخست ترامپ نیز دستیار معاون ترامپ در ارتباطات راهبردی و سخنگوی شورای امنیت ملی بود. البته گذشته سیاسی آنتون به این موارد ختم نمی‌شود و نشانه‌هایی را از رویکرد سیاسی او به ما می‌دهد.

💢یک محافظه‌کار ملی‌گرا


🔸آنتون در مقاله «انتخابات پرواز ۹۳» (که در میانه انتخابات ۲۰۱۶ منتشر شد) رویکرد سیاسی خود را در حزب جمهوری‌خواه به بحث می‌گذارد. او به جمهوری‌خواهان مخالف ترامپ (جمهوری‌خواهان سنتی و نومحافظه‌کار) انتقاد می‌کند که هیچ برنامه‌ای برای نجات کشور از دست لیبرال‌ها ندارند. به عقیده او مهم‌ترین مسائل کنونی آمریکا مهاجرت، تجارت و جنگ هستند که ترامپ بر خلاف سایر جمهوری‌خواهان بر آن تمرکز دارد. آنتون را می‌توان جزو جریان جدیدی در جمهوری‌خواهی قلمداد کرد که طرفدار محافظه‌کاری ملی‌گرا هستند.

🔸او در مقاله دیگری به ایده نظم بین‌المللی لیبرال انتقاد می‌کند؛ چراکه از اهداف اصلی خود (تأمین امنیت، اعتبار و رفاه مردم آمریکا) دور شده است. این موارد نشان می‎‌دهد آنتون مخالف نخبگانی است که به دنبال اشاعه لیبرال‌دموکراسی از طریق جنگ و آسیب به منافع ملی هستند. به عقیده او، آمریکا باید خود را اولویت قرار دهد نه دیگر کشورها را. می‌توان گفت آنتون از همان ابتدا یک ترامپیست بوده است.

💢آنتون و دولت نخست ترامپ

🔸موقعیت سیاسی مایکل آنتون در دولت نخست ترامپ متأثر از درگیری‌های داخل کابینه بود. پس از آنکه تیلرسون (وزیر امور خارجه) با اصرار ترامپ برای انتشار گزارشی مخالفت کرد که نشان می‌داد ایران تعهدات خود در برجام را نقض کرده است؛ ترامپ تیمی را تشکیل داد تا گزارشی را منتشر کنند که پایبندی ایران به توافق را رد می‌کرد. یکی از اعضای این تیم مایکل آنتون بود. آنتون در یکی از مواضع خود بیان کرده بود که برجام دارای نواقضی است و خروج یکجانبه آمریکا از برجام می‌تواند به رفع این نواقص بیانجامد.

🔸سپس حضور آنتون در دولت تحت تأثیر انتصاب جان بولتون به جای هربرت مک‌مستر به عنوان مشاور امنیت ملی قرار گرفت. به گفته برخی منابع، آنتون یکی از کسانی بود که قربانی پاکسازی‌های شورای امنیت ملی توسط بولتون شد. او تا زمانی که بولتون به این سمت منصوب شود، سخنگوی شورا بود؛ اما پس از آن از شورا بیرون آمد. این اتفاق در کنار انتقادات پیشین آنتون به نومحافظه‌کاران نشان از مرزبندی او با گروه مذکور دارد. حال، او در نبود نومحافظه‌کاران به دولت ترامپ بازگشته است.

💢آنچه برای ایران اهمیت دارد

🔸آنتون در مقاله‌ای که سال ۲۰۱۰ با نام «ایران و هزینه‌های سیاست مهار» اشاره می‌کند که اجرای این سیاست مشابه سیاست مهار شوروی، می‌تواند هزینه‌های غیرضروری را بر آمریکا تحمیل کند و به منافع‌اش در منطقه آسیب بزند؛ چراکه خطر ایران و برنامه هسته‌ای آن به اندازه شوروی جدی نیست (در عوض می‌توان به گزینه تغییر رژیم فکر کرد). نمی‌توان با قطعیت گفت پس از ۱۵ سال آنتون به این مسئله چگونه نگاه می‌کند. با این حال او در دولت نخست ترامپ نشان داد با جمهوری‌خواهان تندرو فاصله دارد و موافق رویکرد ایدئولوژیک آن‌ها در سیاست خارجه نیست. از این جهت، می‌توان او را نزدیک به جریان ویتکاف-گابارد-ونس در کابینه ترامپ دانست.

🔸از این مهم‌تر، صلاحیت او به عنوان مسئول تیم فنی مذاکرات است. با بررسی گذشته آنتون نه تنها هیچ فعالیت تخصصی خاصی در خصوص بحث هسته‌ای یافت نمی‌شود، بلکه برخی از نوشته‌های او رنگ ‌و بوی تئوری توطئه نیز دارند. او درگذشته سخنرانی‌نویس بوش بوده، او پیش از پیروزی ترامپ در ۲۰۱۶ در مؤسسه کلرمونت فعالیت داشته و مقالات او ارتباط چندانی با بحث‌های تخصصی ندارند. سابقه او نیز در این بحث اندک است.

✅این نکات می‌توانند نشانه‌های مثبتی برای حضور او در مذاکرات باشند. او با نومحافظه‌کاران و جمهوری‌خواهان تندرو فاصله دارد. همچنین سابقه اندکش در حوزه هسته‌ای می‌تواند دست طرف ایرانی را در مباحث فنی و تبادل امتیاز هسته‌ای بازتر کند. اما نباید فراموش کرد که او تنها نیست و تیمی تخصصی همراه خود دارد. این می‌تواند مباحث کارشناسی را پیچیده کند.

🔄مطالب مرتبط
▫️چهار چالش فنی که می‌تواند منجر به شکست مذاکرات هسته‌ای شود!
▫️تاجری در لباس یک دیپلمات؛ استیو ویتکاف کیست؟

✅اندیشکده تهران✅

🌐https://institutetehran.com/art/376
🌐@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1
27.04.202511:29
🚨  ناگفته‌های قرن 21 🚨

(( هر روز مقالات معتبر را ترجمه میکنیم ))

✅ آنچه را که نشریه‌های معتبر جهان درباره ایران و منطقه مینویسند ترجمه میکنیم ...

✅ با رصد خبرگزاری های معتبر جهان به بررسی حقایق ناگفته غرب و اروپا می‌پردازیم ...

♦️ با عضویت در کانال تلگرام " ناگفته‌ها " از ما و فعالیتهای ما حمایت کنید تا همیشه بروز باشید🙏🙏

T.me/nagoftehaa_21
T.me/nagoftehaa_21
T.me/nagoftehaa_21
Deleted28.04.202518:56
26.04.202518:04
تبلیغات پذیرفته می‌شود
25.04.202508:04
🌎 معمای موفقیت چین با وجود تضاد درونی و خصولتی‌سازی

✍ مجید بیرانوند، روزنامه‌نگار

🌿 چین امروز به عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی جهان مطرح است. اما راز این موفقیت چیست؟ آیا چین به جاده‌ای متفاوت از دیگر کشورهای کمونیستی در گذر زمان گام نهاده است؟ وقتی دنگ شیائوپنگ در اواخر دهه هفتاد میلادی سکان هدایت کشور را به دست گرفت، وعده‌های بسیاری از جمله پایان رکود اقتصادی و رهایی از فقر مطرح کرد، اما آنچه در عمل رخ داد، چیزی فراتر از اصلاحات اقتصادی معمول بود.
آنچه در چین روی داد، دگرگونی بنیادین در ساختار قدرت، مالکیت و فلسفه حاکمیت حزب کمونیست بود: «خصولتی‌سازی» تدریجی منابع، نهادها و مناسبات اقتصادی در سایه حزب.

۱. از مالکیت جمعی تا مدیریت حزبی سرمایه

در دوران قبل از دنگ، چین بر پایه مالکیت دولتی و برنامه‌ریزی متمرکز حرکت می‌کرد. اما در دوران اصلاحات، روند مالکیت به مسیری متفاوت و خاکستری رفت.
صنایع دولتی نه به‌طور کامل خصوصی شدند، بلکه به شرکت‌های نیمه‌خصوصی تبدیل شدند که در آن حزب کمونیست به‌عنوان مالک پنهان عمل می‌کرد.
در واقع، این شرکت‌ها در خدمت اهداف اقتصادی و سیاسی حزب قرار داشتند و نه مردم.

حزب کمونیست، کارفرما و مالک پنهان

حزب کمونیست چین به‌طور غیرمستقیم به بزرگ‌ترین کارفرما و سرمایه‌گذار کشور تبدیل شد.
شرکت‌های خصولتی که هرچند به‌ظاهر به بخش خصوصی تعلق داشتند، در عمل به ابزارهای اجرای سیاست‌های کلان اقتصادی و توسعه کشور تبدیل شدند.
در حقیقت، حزب از این شرکت‌ها نه تنها به عنوان منابع مالی بلکه به‌عنوان واحدهایی برای گسترش نفوذ خود در تمامی سطوح اقتصادی و اجتماعی بهره‌برداری کرد.

فساد و رانت، اما با هدف توسعه

شاید در ابتدا، بتوان چین را به عنوان نمونه‌ای از کشوری که فساد در آن حکمرانی می‌کند دید. اما این فساد، برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر، به‌عنوان ابزار برنامه‌ریزی صنعتی و اقتصادی در خدمت اهداف کلان توسعه‌ای حزب قرار گرفت.
رانت، به جای آنکه سدی در برابر رشد باشد، به ابزاری برای تحقق اهداف توسعه‌ای تبدیل شد.
این ساختار رانتی به حزب اجازه داد تا در پروژه‌های کلان از جمله توسعه زیرساخت‌ها و صنایع راهبردی کشور به‌طور متمرکز وارد عمل شود.

پس چرا موفق شد؟ تضاد درونی مدل چینی

چطور ممکن است یک سیستم که در ظاهر از بازار آزاد، مالکیت دولتی، و سرکوب سیاسی تشکیل شده، به موفقیت دست یابد؟
این، دقیقاً همان معمای چینی است که برای بسیاری قابل فهم نیست.
اما حقیقت این است که این مدل غیرمتعارف و متناقض در شرایط خاص چین با نظارت حزبی و قدرت اجرایی قوی، به‌خوبی عمل کرد.
چین توانست با حفظ «ثبات سیاسی»، جذب سرمایه خارجی، و استفاده از نیروی کار ارزان، به یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای دنیا تبدیل شود.

دلایل این موفقیت را می‌توان چنین خلاصه کرد:

ثبات سیاسی متمرکز: در چین، حزب کمونیست با حذف تنش‌های سیاسی داخلی و به حداقل رساندن خطرات اقتصادی ناشی از بحران‌های سیاسی، یک فضای باثبات برای رشد اقتصادی ایجاد کرد.

جذب سرمایه خارجی با نیروی کار ارزان و منضبط: چین با بهره‌گیری از نیروی کار ارزان و منظم، که در سایه سرکوب آزادی‌های سیاسی قرار داشت، به کارگاه جهان تبدیل شد.

حمایت دولتی از صنایع خاص: دولت چین با حمایت از صنایع مادر و ارائه تسهیلات ویژه به شرکت‌های خاص، آنها را به قله‌های رقابت جهانی رساند.

فقرزدایی هدفمند و دستوری: برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر، چین فقر را با دستور حزبی به‌طور هدفمند کاهش داد و آن را به دستاوردی اجتماعی تبدیل کرد.

سوسیالیسم یا سرمایه‌داری دولتی؟

با گذشت زمان، حزب کمونیست چین بیشتر به حزب «سرمایه‌داران دولتی» تبدیل شد تا نماینده طبقه کارگر.
این تغییر ماهوی، تناقضی جدی در بنیان ایدئولوژیک حزب ایجاد کرد.
اما حزب، به جای مواجهه با این تضاد، با بازتعریف مفاهیم سوسیالیسم، سرمایه‌داری دولتی را به ابزار جدیدی برای حفظ قدرت و رشد اقتصادی تبدیل کرد.
بدین ترتیب، چین از یک اقتصاد بسته و کمونیستی به یک سیستم اقتصادی نیمه‌سرمایه‌داری ولی تحت کنترل حزب کمونیست تبدیل شد.

نظامی از جنس تضاد و مهار

موفقیت اقتصادی چین در دوران دنگ شیائوپنگ و پس از آن، نه تنها به دلیل «باز شدن درهای اقتصاد»، بلکه به دلیل مهندسی دقیق تضادهای درونی آن بود.
چین از یک طرف سیستم رانتی را به‌عنوان ابزار توسعه و مدیریت استفاده کرد و از طرف دیگر با سرکوب مخالفان، توانست فضا را برای رشد اقتصادی فراهم کند.
این مدل موفق، در شرایط خاص چین به‌طور موقت عمل کرده است، اما پرسشی که باقی می‌ماند این است که آیا این مدل بدون مشارکت مردمی، آزادی سیاسی و رقابت در درازمدت پایدار خواهد ماند؟
t.me/EsfandiarKhodaee
Shown 1 - 24 of 256
Log in to unlock more functionality.