Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Iranian Defensive Power avatar
Iranian Defensive Power
Iranian Defensive Power avatar
Iranian Defensive Power
🔷 چشم دل باز کن که جان بینی!

🔹 قسمت پنجم سری ویدئوهای اکبر اعتماد از زبان خودش برگرفته از مستند "من اکبر اعتماد اتم‌ می‌شکنم"

▪️پی‌نوشت: اکبر اعتماد در سال ۱۳۰۹ شمسی در همدان به دنیا آمد. او برای ادامه تحصیل به سوئیس رفت و در سال ۱۳۴۲ از دانشگاه لوزان سوئیس فارغ‌التحصیل شد. دکتر اعتماد در سال ۱۳۴۴ به ایران بازگشت و به عنوان مشاور فنی طرح پژوهش‌های راکتور اتمی استخدام شد. در سال ۱۳۴۵ وی دفتر انرژی اتمی سازمان برنامه و بودجه را بنا گذاشت و به مدیریت آن منصوب شد و تا سال ۱۳۴۶ در این مسئولیت باقی ماند. او در سال ۱۳۴۷ به سمت نخستین رییس موسسه تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی منصوب شد. دکتر اعتماد در سال ۱۳۵۳ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست گرفت و این سازمان را بنیان نهاد. او تا سال ۱۳۵۷ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به‌عهده داشت. وی در ۲۲ فروردین سال ۱۴۰۴ در سن ۹۵ سالگی درگذشت.

قسمت چهارم

#اعتماد #انرژی_هسته‌ای
FND
@Partisan2015
🔸ملاحظات آمریکا در حمله به تأسیسات اتمی ایران

🔸آمریکایی‌ها دوگانه حمله یا مذاکره را مقابل ایران قرار داده‌اند. حال، این سؤال مطرح است که در صورت شکست احتمالی در رسیدن به توافقی با واشنگتن، این «راه دیگر»، «اتفاقات بد» و «بمبارانی» که ترامپ و تیمش از آن سخن می‌گویند، دقیقاً چه ماهیتی دارد، چه اهدافی را دنبال می‌کند و با چه چالش‌هایی روبه‌رو خواهد بود؟

🔸برخلاف اظهارات علنی، حمله نظامی به تأسیسات اتمی ایران برای آمریکایی‌ها موضوعی ساده و بدون‌چالش‌ نخواهد بود. در واقع همین ملاحظات چندوجهی هستند که طی دهه‌های پیش واشنگتن را به جای ابزار به‌ظاهر ساده‌تر نظامی به‌سوی فشار اقتصادی و سیاسی سوق داده‌اند.

🔸هر حمله احتمالی به برنامه اتمی ایران با چهار سؤال اساسی روبه‌رو خواهد بود:

🔸چه اهدافی باید مورد حمله قرار بگیرند؟

🔸آیا حملات در نابودی اهداف خود موفق خواهند بود؟

🔸واکنش ایران به این حملات چه خواهد بود؟

🔸این حملات چه تأثیری بر برنامه اتمی ایران خواهد داشت؟


1️⃣اهداف حمله

🔸برای از بین‌بردن یا حداقل کُندکردن توان ایران در ساخت تسلیحات هسته‌ای، آمریکایی‌ها نیازمند ضربه به سه بخش کلی از  برنامه اتمی کشور هستند:

▪️نابودی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران با غنا‌های مادون تسلیحاتی

▪️نابودی توان غنی‌سازی ایران برای تولید مواد پرتوزا با غنای تسلیحاتی

▪️نابودی توان ایران در تولید فلز اورانیوم و دیگر اقدامات لازم برای ساخت کلاهک اتمی

🔸برخلاف برنامه‌های اتمی سوریه و عراق که اسرائیل موفق به نابودی آن‌ها شد، تأسیسات اتمی ایران در نقاط مختلف کشور پراکنده‌اند که این امر حمله‌ای مؤثر را بسیار پیچیده‌ می‌کند. ضربه به هر یک از این تأسیسات نیز تأثیر متفاوتی بر توان ایران در تولید سلاح هسته‌ای خواهد داشت.

🔸نطنز و فردو: این دو سایت مشهورترین تأسیسات اتمی ایران هستند که مسئولیت اصلی غنی‌سازی مواد پرتوزا با غنای تسلیحاتی را خواهند داشت. سایت نطنز شامل بخش‌های تحقیق‌وتوسعه هم هست و در سال‌های اخیر به‌طور فزاینده‌ای در حال توسعه بخش‌های زیرزمینی خود بوده است. فردو نیز باتوجه به قرارگیری در عمق ده‌ها متری زمین، یکی از چالش‌های اصلی آمریکا در حمله نظامی محسوب می‌شود.

🔸موفقیت در نابودی کامل این دو سایت که چالش‌های متعددی روبروست، لزوما به‌معنای نابودی تمام توان غنی‌سازی کشور در مقیاس بزرگ نخواهد بود چرا که احتمال استقرار سانتریفیوژهای تغذیه نشده در سایتهای دیگر وجود دارد که به ایران امکان ادامه روند غنی‌سازی را خواهند داد. علاوه‌بر‌این، ایران توانایی فنی تولید سانتریفیوژها و تجهیرات لازم برا غنی‌سازی را دارا است.

🔸تأسیسات اتمی اصفهان: تاسیسات فرآوری اورانیوم اصفهان منطقی‌ترین گزینه برای ایجاد اخلال در روند تولید سلاح اتمی ایران محسوب می‌شوند. قرارگیری این تاسیسات روی زمین، آن‌ها را آسیب‌پذیرتر می‌کند و هرگونه اختلال در روند تبدیل UF6 به فلز اورانیوم، زنجیره تولید تسلیحات اتمی را متوقف می‌سازد. آسیب به بخش‌های حیاتی دیگر تاسیسات اتمی اصفهان مانند صنایع تولید زیرکونیوم و سوخت راکتور، با وجود اهمیت کلیدی در برنامه اتمی ایران، تأثیر مستقیمی بر توانایی فعلی برای ساخت کلاهک اتمی نخواهد داشت.

🔸باید در نظر داشت که اطلاعات دقیقی از وضعیت فعلی تاسیسات اصفهان در دسترس نبوده و مشخص نیست که فرآیند تولید خوراک UF6 و فلز اورانیوم در سایت‌های دیگری نیز عملیاتی شده باشد. در صورت نابودی کامل توان کشور در این حوزه‌ها، فرآیند تولید سلاح اتمی طولانی‌تر شده و نیازمند ایجاد سایت‌های امن جدید خواهد بود.

🔸تأسیسات اتمی تهران و کرج: این مراکز مسئول تولید برخی قطعات و زیرساخت‌های مهم برای ساخت سلاح اتمی هستند. آسیب به این تأسیسات می‌تواند روند طراحی و توسعه تجهیزات لازم را مختل کند، اما بسیاری از این مراحل از سال‌ها قبل به سرانجام رسیده است. بنابراین، در اکثر موارد تخریب این تأسیسات ضربه‌ای محدود و قابل مدیریت خواهد بود.

🔸سایت ساغند و کارخانه کیک زرد اردکان: اختلال در زنجیره تولید کیک زرد ایران تأثیر مستقیمی بر تولید سلاح هسته‌ای نخواهد داشت، اما به‌طور کلی توسعه برنامه اتمی کشور را دچار مشکل خواهد کرد.

🔸خنداب و انارک: آسیب به خنداب و انارک با وجود اهمیت بالای آن‌ها، تأثیر مستقیمی بر توانایی فعلی ایران در تولید سلاح اتمی نخواهد داشت.

🔸نیروگاه بوشهر: پسماند نیروگاه بوشهر روی کاغذ می‌تواند پلوتونیوم با پتانسیل تسلیحاتی در اختیار ایران قرار دهد، اما باتوجه پیچیدگی بالاتر و زمان‌بربودن چنین مسیری برای دستیابی به سلاح اتمی از سوی ایران، نگرانی کشورهای منطقه از نشت مواد پرتوزا و تابو موجود برای حمله به نیروگاه‌های اتمی، این سایت هدفی منطقی حداقل در موج نخست حملات محسوب نمی‌شود.

#آمریکا #ایران #برنامه_اتمی #سلاح_اتمی

۱/۲
🔸🔸🔸Archivist | FND | NPC
🔸 Partisan2015
اما نکته دوم پرتابگرهای موشک‌های خیبرشکن و حاج‌قاسم بود.

• بادقت به پرتابگرهای موشک‌های بالستیک سوخت جامدی نظیر خیبرشکن، تقریبا هیچ‌گونه سوختگی که ناشی از به‌کارگیری این پرتابگرها در عملیات‌های پیشین نظیر عملیات وعده‌صادق-۱ و ۲ باشد، شاهد نیستیم.

• در عملیات وعده‌صادق-۲ باتوجه به تنوع پرتابگرهای موشک‌های سری خیبرشکن، این احتمال می‌رفت که تعداد ۲۰۰ فروند موشک شلیک‌شده، بیش‌ترین حدِ ممکن از تعداد موشک‌هایی باشد که امکان شلیک هم‌زمان آن‌ها وجود داشت.

• اکنون باوجود چنین پرتابگرهایی که به‌نظر سابقه به‌کارگیری نداشته‌اند، می‌توان گفت که این تعداد انبوه پرتابگر موجود، یا در همین ۶ ماه اخیر به‌خدمت‌گیری شده‌اند و یا در عملیات‌های پیشین سابقه حضور نداشته‌اند.

○ البته احتمال رنگ‌آمیزی و پاک‌سازی پرتابگرها از عملیاتی‌های پیشین نیز وجود دارد، اما نیروی هوافضا سپاه در سوابق پیشین خود (چه در رزمایش‌ها و چه در رونمایی‌ها) پرتابگرهای با سابقه عملیاتی که اثر سوختگی داشتند را نیز به میدان می‌آورد و از این موضوع ابایی نداشت.

• به‌طور کلی می‌توان گفت که در کنار حجم بسیار بالای موشک‌های موجود در پایگاه (مثلاً مقیاس چند صد فروند بالستیک خیبرشکن/حاج‌قاسم)، سکوهای پرتاب موجود در این شهر زیرزمینی نیز جدید هستند که امکان حجم آتش هم‌زمان این چند صد فروند موشک جدید را مهیا خواهند کرد.

@iranian_defensive_power
Reposted from:
MESHKAT | مشکات avatar
MESHKAT | مشکات
😁 و اما هدف از انتخاب پایگاه نواتیم به‌عنوان هدف عملیات‌های وعده صادق چه بود؟

😁انتخاب پایگاه نواتیم به‌عنوان هدف اصلی برای دو حمله موشکی وعده صادق-1 و 2 باعث ایجاد انتظاراتی در اذهان شد. سال‌های طولانی در بین سخرانی مقامات نظامی ذکر شده و همچنان نیز می‌شود که درصورت پرواز جنگنده دشمن و حمله به ایران، پایگاه‌های دشمن در منطقه توسط موشک‌های ایرانی هدف قرار گرفته می‌شود و از کار خواهد افتاد.

😁مسئله‌ای که شاید تا مدت‌ها در ذهن دشمن باعث ایجاد ترس می‌شد اما با مشاهده  کیفیت عملیات حمله به عین‌الاسد (به‌عنوان انتقامی برای ترور سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی) و کیفیت دو عملیات موشکی وعده صادق توسط دشمن و مشاهده میزان تخریب این پایگاه‌ها که در مدت زمان اندکی نیز برطرف شده و مورد بازسازی قرار گرفته است، می‌توان بیان کرد این ترس اکنون در ذهن دشمنان از بین رفته است!

😁به این ترتیب با نظر گرفتن کیفیت عملیات‌های گذشته، می‌شد با انتخاب هدف دیگری به‌جز نواتیم و یا انتخاب بهتر اهداف برای دستیابی به حداکثر تخریب در این پایگاه (همانند انتخاب اهداف با پراکندگی کمتر در پایگاه نواتیم و حمله متمرکز به تعداد اهداف کمتر)، تصور ناتوانی ایران در غیرعملیاتی کرد یک پایگاه هوایی را در ذهن دشمن از بین برد؛ اقدامی که به‌نظر می‌رسد به سادگی از مقابل آن عبور شده است!

😁اگرچه در گزارش‌های بی‌ارزش صداوسیما گاهاً با خوش‌خیالی بسیار زیاد بیان می‌شود که پایگاه نواتیم نابود شده و در وضعیت غیرعملیاتی به‌سر می‌برد (لینک اما لازم به ذکر است که در هفته گذشته این پایگاه که به‌نظر می‌رسد صرفا در ذهن برخی به‌صورت فرضی نابود شده [!]، سه فروند جنگنده جدید و تازه‌وارد F-35I دریافت کرد. همچنین کار ساخت 8 شیلتر بتنی جدید که از حدود سال 2023 درحال ساخت بوده و پذیرای جنگنده‌های جدید F-35I خواهد بود، در این پایگاه به اتمام رسیده.

😁در سرعت بازسازی پایگاه نواتیم همین بس که پس از حمله انجام شده به این پایگاه، هواپیماهای سوخت‌رسان Kc-707 نیروی هوایی اسرائیل مستقر در این پایگاه، در چندین نوبت حمله هوایی به یمن، در پشتیبانی از جنگنده‌های عمل‌کننده حاضر بوده و اقدام به پشتیبانی و سوخت‌رسانی به آنها کرده‌اند! (لینک-1 و لینک-2)

5/5
😌@Projectmeshkat
Reposted from:
MESHKAT | مشکات avatar
MESHKAT | مشکات
24.03.202514:46
😁 بخش شمالی پایگاه هوایی نواتیم - محل استقرار جنگنده‌های F-35I ادیر:

😁همان‌طور که عنوان شد، در این بخش شاهد هدف قرارگرفتن 20 نقطه هستیم که از این تعداد، 6 اصابت با دقت پایین (اصابت پرت به اطراف یا با فاصله زیاد از مناطق مهم) مشاهده می‌شود. از بین 14 اصابت باقی‌مانده، یک مورد به باند پرواز، دو مورد به نزدیکی باند پرواز، شش مورد به مسیرهای فرعی، دو مورد در نزدیکی شیلترهای بتنی جنگنده‌های F-35I، یک مورد اصابت مستقیم به شیلتر بتنی (با تخریب بسیار ناچیز)، یک مورد با فاصله 70 متری شیلترهای غیربتنی و یک مورد اصابت مستقیم به یک ساختمان در بخش شمالی دیده می‌شود.

😁از بین تمام اصابت‌ها در بخش شمالی، تنها ساختمان مذکور با تخریب جدی مواجه شده که به‌نظر می‌رسد سازه آن برای بازسازی جمع‌آوری شده است. در بخش شمالی نیز همانند بخش جنوبی می‌شد با هدف قراردادن برج مراقبت باند شمالی نواتیم، بخش شمالی را حداقل تا زمان بازسازی برج و یا استقرار برج متحرک، غیرعملیاتی کرد که باتوجه به محل اصابت‌ها و درنظر گرفتن خطای متوسط 70~80 متری، به‌نظر می‌رسد تلاشی برای هدف قراردادن آن نشده باشد.

😁با نظرگرفتن حجم پایین تخریب موشک‌های بالستیک ایرانی بر ضد اهداف مستحکم شامل شیلترهای بتنی و سازه‌های سخت‌شده با بتن مسلح، در بخش شمالی این امکان وجود داشت تا به‌جای هدف گرفتن آشیانه‌های بتنی و مسیرهای فرعی و اصلی که در مدت زمان کوتاهی بازسازی می‌شود، سازه‌های غیرمستحکم شامل شیلترها و ساختمان‌های تعمیر و نگهداری هدف قرارگرفته شود تا با وجود تخریب پایین موشک‌ها، حداقل اهداف مهم مورد اصابت و تخریب قرار بگیرد، مسئله‌ای که به‌نظر می‌رسد توجه‌ای به آن نشده و به‌سادگی از مقابل آن عبور شده است.

3/5
😌@Projectmeshkat
09.03.202505:04
باسلام و احترام خدمت مخاطبین محترم، لطفا این نظرسنجی را در تمام گروه‌ها، کانال‌ها و افرادی که می‌توانید ارسال کنید تا جامعه آماری گسترده‌تر و بهتری در این نظرسنجی شرکت کرده باشند.

@iranian_defensive_power
⚫️سال‌گرد شهدای T4

▪️در چنین روزی به تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۹۷، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی پایگاه هوایی T4 در استان حمص سوریه را مورد حمله هوایی قرار دادند. در این حمله هوایی ۷ تن از متخصصین پهپادی و پدافندی نیروی هوافضا سپاه به شهادت رسیدند.

🔸شهید اکبر زوارجنتی از شهر تبریز
🔸شهید مهدی لطفی‌نیاسر از شهر قم
🔸شهید سیدعمار موسوی از شهر اهواز
🔸شهید مرتضی بصیری‌پور از شهر بیرجند
🔸شهید مهدی دهقان از شهر کاشان
🔸شهید حامد رضایی از شهر تهران
🔸شهید حجت‌الله نوچمنی از گلستان

▪️شهدای فوق ازجمله نفرات نخبه و برجسته‌ای بودند که در طراحی و به‌کارگیری بسیاری از سامانه‌های موثر فعلی هوافضای سپاه نقش داشتند.

#شهید #T4
#ایران #سوریه

🔸 NPC
🔸 Partisan2015
02.04.202506:30
● پسماند در دریاچه (بخش دوم)

• در رابطه با پسماند آزمایش‌های PC درحالت عادی بایستی ۸.۵ کیلوگرم از UO2 در اصفهان و ۱۴ کیلوگرم از UO2 در دریاچه نمک قم دفع می‌شد. پس از بررسی‌ها اما حدود ۴ کیلوگرم UO2 موجود در پسماند مایع در اصفهان از غنای بسیار پائین‌تری نسبت به دیگر نمونه‌ها برخودار بوده که ناشی از ترکیب ۴ کیلوگرم UO2 تهی‌شده با پسماند قبلی ناشی از آزمایش PC است. باتوجه به این‌که میزان پسماند موجود در اصفهان همان ۸.۵ کیلوگرم UO2 بوده است بنابراین به‌احتمال بالا ۴ کیلوگرم UO2 دیگر نیز به‌شکل پسماند مایع (با همان خلوص 2ppm) در دریاچه‌ی نمک قم دفع شده باشد. در صورت صحت میزان کل UO2 آزمایش PC که در دریاچه نمک قم دفع شده است از ۱۴ کیلوگرم به ۱۸ کیلوگرم می‌رسد.

• در رابطه با ۶۸ آزمایش مرتبط با حل‌کردن پودر و قرص UO2 به‌مقدار ۴ کیلوگرم نیز نکاتی مطرح است. از ۳.۹۹۱ کیلوگرم UO2 استفاده شده در آزمایش حدود ۰.۸۷ کیلوگرم آن حل نمی‌شود و مجموعا ۳.۷۸۵ کیلوگرم UO2 حل می‌شود. پس از بازرسی و با توجه به ادعای کشورمان مبنی بر تلف‌نشدن مواد در آزمایش و بازیابی نکردن مواد، بایستی ۳.۷۸۵ کیلوگرم UO2 در پسماند مایع موجود می‌بود. پس از بازرسی‌های آژانس اما نهایتا حدود ۲.۶ کیلوگرم UO2 در پسماند یافت می‌شود. بنابر نتیجه‌گیری آژانس باقی‌مانده‌ی پسماندی که دیگر وجود ندارد معادل حدود ۱‌.۲ کیلوگرم UO2 به‌شکل پسماند مایع در دریاچه‌ی نمک قم دفع شده بوده است.

پی‌نوشت۱: امروزه شرکت مدیریت پسماندهای پرتوزای ایران تنها متولی مدیریت بلندمدت پسماندهای پرتوزا و چشمه‌های مصرف‌شده حاصل از صنعت هسته‌ای و سایر صنایع تکمیلی در کشور است. این شرکت از سال ۱۳۸۶ کار خود را آغاز کرده است و پسماند نیروگاه بوشهر، مراکز پزشکی هسته‌ای، راکتور تحقیقاتی تهران، مراکز تحقیقاتی آموزشی و... را مدیریت می‌کند. مدیریت و نگه‌داری پسماند هسته‌ای کشور در سایت انارک نیز برعهده‌ی این شرکت است.

پی‌نوشت۲: رخ دادن این‌گونه اشتباه‌ها در محاسبه‌ی میزان مواد پرتوزای موجود در پسماند به‌دلیل خطای کاربر، خطای دستگاه، باقی‌ماندن بخشی از پسماند و مواد در دستگاه‌ها و روند آزمایش و... امری کاملا طبیعی است. شایسته است اشاره شود وجود پسماند مایع کم‌خطر در دریاچه‌ی نمک قم به خودی‌ِخود خطری برای سلامتی مردم منطقه ندارد. جهت بررسی این امر زوایای بیش‌تری بایستی بررسی شود.

#ایران #قم

@iranian_defensive_power
● در رابطه با رونمایی از شهر موشکی زیرزمینیِ جدید نیروی هوافضا در شب گذشته، دو نکته مهم قابل‌تحلیل بود.

نخست آنکه در این شهر موشکی جدید، موشک‌های بالستیک سوخت مایع رضوان و سوخت جامد حاج‌قاسم در تعداد بالایی انبار شده بودند.

• باتوجه به اینکه موشک حاج‌قاسم از نظر مشخصات، نسبت‌به موشک خیبرشکن در سطح پایین‌تری قرار دارد (جرم کلی بیش‌تر، جرم سرجنگی کم‌تر، برد کم‌تر و...)، پیش‌تر نیروی هوافضا خیبرشکنِ ساخت خود را به حاج‌قاسمِ ساخت وزارت دفاع ترجیح داده بود و موشک حاج‌قاسم در تعداد بالا در خدمت نیروی هوافضا مشاهده نشده بود.

• اکنون باعنایت به تحولات اخیر، به‌نظر می‌رسد که تصمیم جدیدی برای استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود در کشور گرفته شده تا در کنار به‌خدمت‌گیری خیبرشکن در تعداد بالاتر، ظاهرا حاج‌قاسم نیز در سبد سفارشات انبوه نیروی هوافضا سپاه هم وارد شده است.

• موشک رضوان نیز دوربردترین نسخه موشک‌های خانواده شهاب-۲/قیام/جهاد/رضوان محسوب می‌شود که با افزایش طول بدنه و مخازن سوخت، برد آن به ۱۴۰۰ کیلومتر افزایش یافته.

• موشک رضوان نسبت به خیبرشکن و حاج‌قاسم زمان آماده‌سازی بیش‌تری دارد و از کلاهک هدایت‌شونده برخوردار نیست. باعنایت به این موضوعات، به‌نظر می‌رسد که هدف از به‌کارگیری این موشک، استفاده از قابلیتِ احتمالی بارشی‌بودن (خوشه‌ای‌بودن) کلاهک و یا اشباع‌سازی سپر ضدموشکی دشمن باشد.

@iranian_defensive_power
Reposted from:
MESHKAT | مشکات avatar
MESHKAT | مشکات
24.03.202514:46
😁 در جمع‌بندی کیفیت حمله انجام شده به نواتیم، می‌توان موارد زیر را بیان کرد:

😁میزان دقت: در بررسی دقت اصابت‌ها به پایگاه نواتیم، همان‌طور که عنوان شد 36 اصابت در این پایگاه مشاهده شده است که از این تعداد، 14 اصابت به‌عنوان برخورد پرت درنظر گرفته شد و در بین اصابت‌های غیرپرت نیز عمدتا اصابت‌هایی با فاصله 70~80 متری به باند و مسیرهای دسترسی مشاهده می‌شود. در بحث دقت اگرچه نسبت به عملیات‌های موشکی گذشته پیشرفت قابل‌توجه‌ای دیده می‌شود اما همچنان در موارد زیادی، عدم اصابت دقیق به اهداف حیاتی و یا اصابت با فواصل بالا مشاهده می‌شود؛ مسئله‌ای که می‌تواند علاوه‌بر ارتباط با زیرسیستم‌های هدایت و ناوبری موشک، به وضعیت کلاهک‌ها در زمان بازگشت مجدد به جو و میزان پایداری آن (به‌ویژه در موشک‌های خیبرشکن و فتاح) نیز مربوط شود.

😁شدت تخریب: در بین نقاط هدف قرار گرفته تنها دو مورد (شیلتر غیربتتی در بخش جنوبی و ساختمان غیربتنی در بخش شمالی) با تخریب بالا مواجه شده و یک مورد (ساختمانی در بخش جنوبی) نیز با تخریب اندک مشاهده می‌شود و مابقی اصابت‌های انجام شده به مسیرهای فرعی دسترسی به باند و دو باند پرواز، با ایجاد گودال‌هایی به قطر حداکثر 8~9 متر، با تخریب پایین مواجه بوده است.

😁این مسئله که در سایر عملیات‌های موشکی نیز دیده شده و همچنان نیز دیده می‌شود و به‌نظر می‌رسد اقدامی برای آن انجام نگرفته است، از جمله مواردی است که نیازمند تحقیق و توسعه بیشتر توسط وزارت دفاع (به‌عنوان مسئول توسعه تسلیحات برای نیروهای مسلح) و نیروی هوافضای سپاه (به‌عنوان توسعه‌دهنده و به‌کارگیرنده تسلیحات موشکی) است.

😁افزایش میزان و حجم سرجنگی موشک‌های بالستیک (که به طبع ساخت موشک‌های سنگین‌تر نسبت به موشک‌های بالستیک خانواده فاتح را طلب می‌کند)، افزایش کیفیت مواد ناریه استفاده شده در کلاهک و افزایش بازدهی مواد منفجره، از جمله اقداماتی‌ست که می‌تواند برای بهبود حجم تخریب موشک‌های بالستیک ایرانی، اگر تاکنون انجام نشده باشد، انجام بگیرد.

4/5
😌@Projectmeshkat
● سهند باز می‌گردد! 👍

• پس از سانحه رخ‌داده برای ناو سهند در تیرماه سال گذشته و انتقال آن به حوض خشک و متعاقباً، آغاز عملیات بازسازی و به‌روزرسانی، سرانجام در هفته‌های اخیر سهند آزمایش‌های دریایی خود را آغاز کرده و راهی دریا شده است.

• ناو سهند در زمینه نصب تسلیحات و روسازه دچار دگرگونی اساسی شده است. مطابق تصویر بالا، پد بالگرد ناو یک عرشه بالاتر رفته و در فضای سابق نصب سامانه کمند و موشک‌های کروز ضدکشتی و به عرشه ۰۲ منتقل شده است؛ البته طول محل پد بالگرد جدید رو به عقب بیشتر شده است.

• در فضای سابق پد بالگرد در عرشه ۰۱، اکنون به‌ترتیب از انتهای ناو، شاهد نصب سامانه کمند، موشک‌های کروز ضدکشتی سری نور/قادر/قدیر و موشک‌های پدافندهوایی مایل‌پرتاب سری صیاد هستیم. موشک‌های پدافندهوایی در گذشته در فضای جلوی پل‌فرماندهی و همانند موشک‌های کروز ضدکشتی، در عرشه ۰۲ نصب شده بودند که اکنون پایین‌تر و به عرشه ۰۱ منتقل شده‌اند.

• دیگر تغییر برجسته این به‌روزرسانی، نصب مجتمع/برجک راداری جدید به‌جای دکل قدیم ناو است. دکل قدیم ناو میزبان رادار منسوخ AWS-1 بود که اکنون حذف شده است. در کناره‌های برجک و مجتمع راداری جدید، شاهد سنسورها و سامانه‌های جنگ الکترونیک هستیم و روی برجک نیز اکنون یک‌پوشش کروی نصب شده که از ماهیت آن اطلاع دقیقی وجود ندارد.

○ پی‌نوشت۱: برخلاف وعده‌های گذشته فرماندهان نداجا مبنی بر نصب سامانه راداری چشم‌عقاب و موشک‌های پدافندهوایی عمودپرتاب (نواب) برروی ناو سهند، اکنون باوجود نصب برجک و مجتمع راداری جدید، هم‌چنان شاهد نصب هیچ‌یک از این دو سامانه نام‌برده نیستیم. مشخص نیست نیروی دریایی ارتش چه زمانی قصد نصب حداقل موشک‌های نواب را دارد!

پی‌نوشت۲: در فضای بالا و پشتِ پل‌فرماندهی، پیش‌از وقوع سانحه برای سهند، رادار تک‌وجهی که اکنون بانام نجم دریاپایه شناخته‌شده، نصب شده بود و اکنون نیز هم‌چنان در محل سابق خود نصب است. این رادار توانایی جست‌وجو و کنترل‌آتش را دارد و موشک‌های پدافندهوایی سری صیاد-۳ را هدایت می‌کنند.

○ پی‌نوشت۳: باوجود گمان برخی از کانال‌های دوست و آشنا درباره انتقال پد بالگرد به فضایی نزدیک‌تر به مرکز و نقطه ثقل ناو و رهاسازی ناو سهند از مشکل ادعاشده درباره چالش پذیرش بالگردها از نظر جرمی، اما اکنون باتوجه به جرمی که به فضای سابق پد بالگرد و به‌طور ثابت اضافه شده (سامانه کمند: حداقل ۴ تن، ۸ موشک کروز ضدکشتی: حداقل ۱۰ تن، ۸ موشک پدافندهوایی: حداقل ۱۰ تن) این فرضیه رد می‌شود.

○ پی‌نوشت۴: انتقال تسلیحات موشکی و سامانه کمند به عرشه ۰۱ و بروز گشتاور کم‌تر در راستای کناره‌ها در هنگام آب‌وهوای نامناسب (که ناشی از نصب آن تسلیحات در ارتفاعات بالاتر و با فاصله بیش‌تر از نقطه ثقل شناور بود)، می‌تواند علت این جابه‌جایی باشد؛ وگرنه که بالگردی با MTOW حدود ۵ تن تاثیری برروی تعادل شناور هنگام نشست‌وبرخاست ندارد! به‌خصوص که اکنون بیش از ۲۰ تن جرم به فضای سابق پد بالگرد منتقل خواهد شد.

○پی‌نوشت۵: نیروی دریایی ارتش ظاهرا درباره هیچ‌یک از ناوهای کلاس موج قصد ندارد یک روسازه و یک چینش و سامانه‌های یکسان را اجرا کند و این موضوع درباره سهند به اوج خود رسیده است! تنوع محل نصب تسلیحات مشاهده شده بود اما اینکه محل پد بالگرد به‌کلی تغییر کند، امری نبود که مشاهده کرده باشیم!

#ارتش #نیروی_دریایی
#ناو_سهند

@iranian_defensive_power
Reposted from:
Iranian Naval Force avatar
Iranian Naval Force
موقعیت ناوها نیروی دریایی ارتش و سپاه

توجه : موقعیت های نشان داده شده ، از منابع غیر رسمی جمع آوری شده است و امکان اشتباه در آنها وجود دارد.

⚓️ @Navy_Iranian | #Z_S
Reposted from:
MESHKAT | مشکات avatar
MESHKAT | مشکات
🌹 13 فروردین؛ سال‌روز شهادت سرداران شهید محمدرضا زاهدی و محمدهادی حاج رحیمی و شهیدان حسین امان اللهی، سید مهدی جلادتی، محسن صداقت، علی آقابابایی و سید عباس صالحی روزبهانی

😌@Projectmeshkat
● پسماند در دریاچه (بخش اول)

• تصویر بالا متعلق به بخشی از گزارش‌های سری آژانس انرژی اتمی (IAEA) است که توسط صهیونیست‌ها سالیانی پیش دزدیده و بعدتر منتشر شد. در تصویر حساب دقیق اورانیوم و مواد پرتوزای خریداری‌شده از چین در دی‌ماه سال ۱۳۶۹ و سرنوشت آن آورده شده است. پیش‌تر به آزمایش‌های مرتبط با تولید اورانیوم فلزی با استفاده از UF4 چینی و بومی اشاره شد. باقی‌مانده‌ی UF4 چینی به میزان ۴۳ کیلوگرم، فلز اورانیوم تولیدی و تلفات این آزمایش‌ها در آزمایشگاه تحقیقاتی جابربن‌حیان (اختصارا JHL) قرار داشته‌اند.

• از نکات جالب اما در بخش پسماند UO2 و بند e آن است. طبق این بند کشورمان حدود ۲۲.۵ کیلوگرم پودر UO2 را در آزمایش‌های مربوط به Pulsed Column (اختصارا PC) استفاده کرده بوده است. استفاده از PC جهت افزایش خلوص کیک‌زرد (اورانیوم طبیعی) استفاده می‌شود و شامل چهار مرحله‌ی اصلی در UCF می‌شود. در مرحله‌ی ابتدایی محلول اورانیوم طبیعی دارای ناخالصی از بالا و ترکیب نفت‌سفید و TBP از پائین به PC تزریق می‌شود. محصول به‌شکل سرباره از PC اول جمع‌آوری می‌شود و وارد PCهای دوم، سوم و چهارم می‌شود. نهایتا اورانیوم طبیعی خالص و TBP به شکل محصول جمع‌آوری می‌شوند. آزمایش‌های مرتبط با PC نیز در JHL صورت پذیرفته بوده است.

• پسماند آزمایش‌های مرتبط با PC در آن زمان به‌شکل محلول آبی با خلوص 2ppm به‌شکل پسماند کم‌خطر در دریاچه‌ی نمک قم دفع شده است. میزان پسماند UO2 دفع‌شده به این روش حدود ۱۴ کیلوگرم بوده است که با خلوص گفته‌شده معادل حدود ۷ هزارتن پسماند می‌شده است. این میزان پسماند طبق گفته‌ی قنادی به‌شکل منظم در خندق‌های از پیش کَنده‌شده برای مدت ۸ سال دفع می‌شده است. البته گویا اعداد متفاوتی مانند خلوص 20ppm نیز برای پسماند دفع‌شده ذکر شده بوده است که زمان دفع را می‌تواند کاهش دهد. دفع پسماند در دریاچه‌ی نمک قم اما امری جدید نیست و طبق گزارش سال‌های ۱۳۸۲/۱۳۸۳ این امر برای حدود ۳۰ سال جهت دفع پسماند مایع کم‌خطر ناشی از فعالیت TRR، آزمایشگاه جابربن‌حیان، پسماند استخراج رادیوایزوتوپ و رادیوداروها و... صورت می‌پذیرفته است.

• از دیگر نکات جالب اما عملکرد و فعالیت سایت پسمانداری هسته‌ای انارک است. این سایت که به‌عنوان سایت رسمی دفن و نگه‌داری پسماند در کشورمان فعالیت می‌کند بسیار گمنام است.‌ طبق سند بالا پسماند مایع ناشی از بمباران نوترونی و پرتودهی ۱ الی ۲ گرم UO2 در TRR پس از جداسازی ایزوتوپ‌های ید و مولیبدن طی ترکیب با بتن جامدسازی شده و به سایت انارک جهت نگه‌داری خشک منتقل شده بوده است. تجربه‌های کسب‌شده از این اقدامات نهایتا ۱۴ سال بعد و در سال ۱۳۹۵ منجر به تاسیس و عملیاتی‌سازی سایت مرکزی شرکت مدیریت پسماند پرتوزای ایران در انارک می‌شود. سایت مرکزی قابلیت تفکیک، آمایش و نگه‌داری از انواع پسماند خطرناک و کم‌خطر و... را در ژرفنای ۵ متری زمین به‌روش خشک (Vault) دارد.

پی‌نوشت: نام قنادی در متن و تصویر اشاره به محمد قنادی دارد. وی در سازمان انرژی اتمی به سمت‌هایی نظیر رئیس مرکز فناوری هسته‌ای اصفهان (۱۳۶۲ الی ۱۳۶۵)، معاون سازمان و مدیرعامل شرکت تولید مواد اولیه سوخت هسته‌ای رسید. از جمله خدمات وی می‌توان به راه‌اندازی موفق پروژه UCF در سال ۱۳۸۳، تاسیس آزمایشگاه‌های تحقیقاتی JHL و... اشاره کرد. او از اردیبهشت سال ۱۳۸۷ تا خرداد سال ۱۳۹۰ عهده‌دار ریاست پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای نیز بود.

#انارک #ایران #چین

@iranian_defensive_power
25.03.202517:40
رونمایی از یک پایگاه موشکی جدید

• باتوجه به ویدئو منتشر شده از یکی دیگر از پایگاه‌های موشکی نیروی هوافضا سپاه شاهد ذخیره انبوهی از بوستر و کلاهک‌های موشک‌های بالستیک خیبرشکن-۲، حاج قاسم، قدر و سجیل و هم‌چنین موشک‌های کروز پاوه و همین‌طور حضور انبوه لانچرهای موشک بالستیک و کروز در این پایگاه زیرزمینی موشکی هستیم که باعث می‌شود فرایند آماده‌سازی و بارگذاری موشک بر روی لانچر در اختفا و داخل پایگاه انجام شود و تعداد زیادی از لانچرها به سرعت از پایگاه خارج شده و در موضع پرتاب قرار گیرند و اقدام به پرتاب موشک‌های خود کنند.

• از آنجا که لانچرها از استتار تجاری بهره می‌برند می‌توانند بدون اینکه شناسایی شوند در شعاع مختلفی از پایگاهِ مادر اقدام به پرتاب موشک کنند که این نوع استتار علاوه بر اینکه به اختفاءِ خود لانچر کمک می‌کند طبق اصول پدافند غیرعامل باعث می‌شود پایگاه زیرزمینی به‌سادگی شناسایی نشود.

#نیروی_هوافضا #موشک

@iranian_defensive_power
Reposted from:
MESHKAT | مشکات avatar
MESHKAT | مشکات
😁 پس از وعده صادق-2؛ از نواتیم چه‌خبر؟

😁از شب یکم اکتبر 2024 و آغاز عملیات وعده صادق-2 حدود 5 ماه و 23 روز گذشته است. پس از جنجال‌های فراوان پیرامون تعداد پرتابه‌های شلیک شده از سوی ایران، تعداد پرتابه‌های موفق به عبور از سد پدافند و تعداد مناطق هدف قرار گرفته، اکنون با به‌روزرسانی تصویر ماهواره‌ای از پایگاه هوایی نواتیم می‌توان درباره مناطق هدف قرارگرفته در این پایگاه، به یک جمع‌بندی با قطعیت بالا رسید.

😁پس از عملیات وعده صادق-2، مؤسسه مطالعات بین‌المللی میدلبری اولین نهادی بود که با بررسی و انتشار تصویر ماهواره‌ای از این پایگاه، اعلام کرد 32 پرتابه به این پایگاه اصابت کرده است. با بررسی تصاویر به‌روز شده از نواتیم، علاوه‌بر تأیید 32 مورد اصابت مورد ادعا، چهار مورد اصابت دیگر در این پایگاه مشاهده می‌شود که به ترتیب تعداد تمام اصابت‌ها به نواتیم، به رقم 36 می‌رسد.

😁از 36 نقطه هدف قرار گرفته در پایگاه هوایی نواتیم، 16 اصابت در بخش جنوبی و 20 اصابت در بخش شمالی این پایگاه مشاهده می‌شود که در ادامه به‌طور دقیق به آثار اصابت در نواحی شمالی و جنوبی این پایگاه و بررسی آنها خواهیم پرداخت:

1/5
😌@Projectmeshkat
20.03.202514:15
● فلسفه نام‌گذاری پیشرانه‌های سوخت جامد نیروی هوافضا سپاه🇮🇷

• در جریان رونمایی برخی موشک‌ها نظیر زُهیر، رونمایی برخی پیشرانه‌های سوخت جامد فضایی نظیر رافع و یا معرفی پیشرانه‌های برخی پرتابگرهای فضایی نیروی هوافضا سپاه همانند قائم-۱۰۰ و قائم-۱۰۵ (که از مرحله‌هایی به‌نام‌های نافع، سلمان و وهب استفاده می‌کنند)، ممکن است این سوال پیش آید که "منشأ انتخاب این نام‌ها چیست؟!"

• برخی از این نام‌ها را فهرست کنیم:
رافِع
□ نافِع
□ سلمان
□ وهب-۱
□ وهب-۲
□ زُهِیر


• این اسامی ممکن است برای برخی که در مسائل تاریخی و به‌خصوص، تاریخ اسلام اهل مطالعه باشند، جلب‌توجه کند، چرا که مشخصاً این نام‌ها در بین اسامی یاران امام حسین(ع) در واقعه عاشورا و در صحرای کربلا به‌چشم می‌خورد.

• انتخاب این اسامی به‌نوعی پیروی از یاران باوفای اباعبدالله(ع) بوده که سازندگان و توسعه‌دهندگان این پیشرانه‌ها، بنا بر اعتقادات دینی، با این نام‌گذاری برای پیشرانه‌های سوخت جامد، تصمیم گرفته‌اند وفاداری خود نسبت به امام زمان خودشان را نشان دهند؛ همان‌طور که یاران امام حسین(ع) در آن واقعه خاص امام زمانِ خودشان را تنها نگذاشتند و با تمام توان و تا پای جان‌شان وفادار ماندند.

• پیش‌تر در کلیپی که از آزمایش پیشرانه یکی از مراحل ماهواره‌بر قائم ساخت شهید حسن طهرانی‌مقدم در سال ۱۳۸۹ منتشرشده بود، ایشان پس از این آزمایش موفق آرزو می‌کند که این پیشرانه قدرتمند در کنار سایر دستاوردهای موشکی، زمینه‌سازی برای ظهور امام زمان(عج) باشد.

• باتوجه به این اعتقادات قلبی و قوی متخصصان که بارها توانستند با ضمیمه‌کردن توسل به دانش فنی، ناممکن‌ها را ممکن کنند، بعید نبوده که نام آن پیشرانه نیز برگرفته از نام یکی از ۷۲ تن یار باوفای سیدالشهداء(ع) بوده باشد. هم‌چنین می‌توان با قطعیت گفت که در ادامه، نام پیشرانه‌های قدرتمندتری که بناست تا در پرتابگرهای قائم-۱۱۰ و ۱۲۰ به‌کارگیری شوند، برگرفته از نام دیگر یاران امام حسین(ع) خواهند بود.

@iranian_defensive_power
05.03.202519:32
🔷سامانه پدافندهوایی باور-۳۷۳
🔷سامانه پدافندهوایی باور-۳۷۳ به‌عنوان نخستین سامانه پدافندهوایی دوربرد ایران در دهه ۹۰ توسعه یافت و با به‌روزرسانی‌هایی که دریافت کرد، اکنون توانایی انهدام اهداف را در فاصله بیش از ۳۰۰ کیلومتر دارد.

🔷Bavar-373 Air Defense System
🔷The Bavar-373 air defense system which was developed as Iran's long-range air defense system, has now received new upgrades that make capable of destroying targets at a distance of more than 300 kilometers.

🔷 @imaMedia_org 🇮🇷
2️⃣چالش‌های حمله

🔸باتوجه به پراکندگی اهداف و ساختارهای متفاوت تأسیسات اتمی ایران، حمله احتمالا شامل چندین مرحله و رویکردی ترکیبی خواهد بود. برای موفقیت در حمله به سایت‌های زیرزمینی و حفاظت‌شده مانند فردو، استفاده از بمب‌های سنگرشکن با دقت بالا لازم است. برای مثال، بمب‌های ۳۰ هزار پاوندی MOP که توسط بمب‌افکن‌های B-2 حمل می‌شوند، تنها گزینه مؤثر شناخته‌شده متعارف برای حمله به فردو هستند.

🔸بخش احتمالی مهمی از عملیات تهاجمی در چنین سناریویی حملات سایبری و الکترونیکی برای مختل‌کردن سامانه‌های کنترل و فرمان‌دهی تأسیسات و سامانه‌های دفاعی است. همچنین، قوای مهاجم نیاز به ایجاد یک‌کریدور امن برای ورود هواگردها و بمباران در عمق خاک ایران خواهند داشت که به‌نوبه خود لیست گسترده‌ای از اهداف نظامی را به فهرست حمله اضافه می‌کند. همچنین، عوامل کوچک و بزرگی مانند سرمایه‌گذاری ایران بر روی پدافندهای تمام‌متحرک مستتر در زمان صلح و احتمال گسترش درگیری‌ها به خلیج‌فارس، دریای عمان و پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه، چالش‌های مضاعفی برای طراحی و موفقیت این عملیات ایجاد خواهد کرد.

🔸علاوه‌بر موارد فوق، باید سوالات مربوط به عملکرد موفق پرتابه‌ها علیه سایت‌های زیرزمینی نیز درنظر گرفته شود. هم‌چنین، باید به‌یاد داشت که باتوجه به استفاده اسرائیل از تسلیحات رونمایی‌نشده در حملات خود به خاک ایران، رخدادهایی مشابه و به‌کاربردن تسلیحات نوین در حمله به تاسیسات اتمی ایران نیز غیرممکن نخواهند بود.

3️⃣واکنش احتمالی ایران

🔸پیش‌بینی روند افزایش تنش‌ها در پی حمله به سایت‌های اتمی ایران بسیار دشوار است. نابودی توان تهاجمی ایران بدون اجرای سناریوی یک‌جنگ و تهاجم تمام‌عیار ممکن نیست. پایگاه‌های آمریکایی در اطراف ایران به ویژه در جنوب خلیج فارس اهدافی قابل‌دسترس و آسیب‌پذیر هستند. باید به‌یاد داشت که سپرهای دفاعی مشابه آسمان اسرائیل در نقطه دیگری از جهان وجود ندارند و فاصله کمتر (مشابه حمله به ‌عین‌الاسد) چالش‌های مربوط به دقت پرتابه‌های بالستیک را کاهش می‌دهد.

🔸زدوخوردها می‌توانند به‌سادگی به سطح منطقه، خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند کشیده شوند. در یک سناریوی نامطلوب برای همه، درگیری‌ها ممکن است که به حملات ایران علیه تاسیسات انرژی جنوب خلیج فارس در پی اقداماتی مشابه از سوی آمریکا منجر شوند و در بدترین حالت، جریان انرژی از خلیج فارس متوقف گردد.

4️⃣نتایج احتمالی حمله به برنامه اتمی ایران

🔸یک‌تهاجم نظامی محدود نمی‌تواند توان ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای را به‌طور دائم از بین ببرد. دانش و فناوری لازم در داخل کشور وجود دارد و چیزی جز اشغال نظامی یا فروپاشی کامل حکومت نمی‌تواند مانعی دائمی برای دستیابی ایران به سلاح اتمی باشد. درواقع، شرایط فعلی میان ایران و آمریکا شباهت زیادی به توسعه تسلیحات اتمی در شوروی و چین در گذشته دارد. در سال ۱۹۴۹، آمریکا گزینه حمله به برنامه اتمی شوروی را بررسی کرد، اما درنهایت به این نتیجه رسید که شوروی حتی در صورت حمله، بازسازی و توسعه سلاح‌های اتمی خود را ادامه خواهد داد.

🔸از طرفی، آمریکایی‌ها می‌توانند روی ابزارهایی مانند ایجاد تنش داخلی و استفاده از گروه‌های تروریستی برای پیچیده‌تر کردن معادلات داخلی ایران حساب کنند. بااین‌حال، چنین تحولاتی نتایج غیرقابل‌اتکایی دارند و ایرانِ درگیر بحران داخلی نیز، در صورت اراده عملی، می‌تواند به سمت توسعه همه‌جانبه تسلیحات اتمی حرکت کند.

🔸در صورت فروکش‌کردن تنش‌های احتمالی پس از تهاجم به برنامه اتمی ایران، می‌توان انتظار داشت که حمله به سایت‌های اتمی، تهران را به‌سمت هسته‌ای‌شدن به هر قیمتی سوق دهد. ایران با بازسازی و انتقال یک برنامه نظامی اتمی به نقاطی خارج از دسترس تسلیحات نامتعارف، ممکن است با وجود اقدام نظامی آمریکا، به یک‌کشور هسته‌ای تبدیل شود. اما کشوری که این‌بار زخم‌خورده و دچار احساس ناامنی بوده، ناچار به اتکای هرچه بیشتر به توان اتمی خود برای پوشش نقاط ضعف امنیتی خواهد بود. چنین کشوری می‌تواند یک‌بازیگر هسته‌ای خطرناک‌تر در صحنه جهانی باشد که تنها مشکل بزرگ‌تری برای واشنگتن خواهد بود.

🔸با این وجود عملکرد ایران از سال ۲۰۲۰ تاکنون، تصویری از یک‌بازیگر قابل‌پیش‌بینی، متمایل به عقب‌نشینی و هراسان از افزایش سطح تنش ارائه کرده است. این موضوع، در کنار روایت اسرائیلی که بر ضعف نظامی ایران تأکید دارد، اقدام تهاجمی را جذاب‌تر خواهد کرد. اما احتمال قطع جریان انرژی از منطقه و گسترش غیرقابل‌کنترل درگیری‌ها می‌تواند هزینه اقدام علیه تاسیسات هسته‌ای ایران را به میزانی فراتر از آستانه تحمل آمریکا افزایش دهد که این موضوع در کنار دیگر ملاحظات فوق عناصری کلیدی در محاسبات آمریکا برای آغاز حملات خود خواهد بود.

#آمریکا #ایران #برنامه_اتمی #سلاح_اتمی

۲/۲
🔸🔸🔸Archivist | FND | NPC
🔸 Partisan2015
● کم‌تر، به‌تر!

• تصویر بالا متعلق به بخشی از گزارش‌های سری آژانس انرژی اتمی (IAEA) است که توسط صهیونیست‌ها سالیانی پیش دزدیده و بعدتر منتشر شد. حدود ۳۰ سال پیش و از نیمه‌ی دوم سال ۱۳۷۳، کشورمان دست به تولید اورانیوم فلزی در مقیاس انبوه با استفاده از UF4 در چهار مرحله و طی ۱۱۴ آزمایش در چندسال زد. هدف این کار کسب تجربه و دانش جهت راه‌اندازی تاسیسات فرآوری اورانیوم (UCF*¹) اصفهان و آشنایی با اصول ریخته‌گری و خالص‌سازی اورانیوم بوده است. در این سری آزمایش‌ها از UF4 وارداتی از چین و UF4 تولید شده در داخل با استفاده از اورانیوم خریداری شده از چین، آفریقای‌جنوبی و فرانسه استفاده شده بوده است.

• البته به‌دلیل نبود کامل دانش فنی و تجربه کافی در کنار حقیقت کار آزمایشی و تحقیقاتی، متأسفانه میانگین بازدهی این عملیات حدود ۴۶.۵ درصد بوده است. یعنی از حدود ۲۷۲ کیلوگرم فلز اورانیوم موجود در کل نمونه (با جرم ۳۵۹ کیلوگرم‌) صرفا حدود ۱۲۶.۵ کیلوگرم فلز اورانیوم استخراج و مابقی تلف شده بوده است. امروزه اما این میزان تلفات طی تبدیل (۵۳.۵ درصد تلفات) بسیار کاهش یافته است و در سال‌های اخیر این تلفات به حدود ۱۴ درصد برای تولید فلز اورانیوم با غنای ۶۰ درصد جهت استفاده در راکتور تحقیقاتی شهید فخری‌زاده (TRR*²) رسیده است. قابلیت کاهش تلفات در تولید فلز اورانیوم در کنار تولید مقادیر قابل‌توجهی از آن امری هست که خود را در زمان لازم جهت ساخت سلاح هسته‌ای به خوبی نشان می‌دهد.

پی‌نوشت۱: پیش‌تر به شکل خلاصه‌تر در مطلب ریپلای شده به انجام آزمایش‌های متعدد جهت تولید فلز اورانیوم با استفاده از اورانیوم وارداتی از چین اشاره شده بود.

پی‌نوشت۲: اورانیوم وارداتی از فرانسه شامل ۵۰ کیلوگرم UO2 و ۲۰ کیلوگرم U3O8 تهی‌شده (غنای کم‌تر از غنای طبیعی) می‌شده است که در سال ۱۳۵۶ از فرانسه وارد ایران می‌شود.

پی‌نوشت۳: نکات بیشتر پیرامون مسائل مطرح‌شده در مطلب فوق بررسی خواهند شد.

*[1]: Uranium Conversion Facility
*[2]: Tehran Research Reactor

#ایران #چین #اصفهان

@iranian_defensive_power
25.03.202515:13
رونمایی از پایگاه موشکی زیرزمینی جدید

• براساس تصاویر منتشرشده، نیروی هوافضا سپاه ساعاتی دیگر از یک‌شهر موشکی جدید رونمایی خواهد کرد. در تصاویر منتشرشده موشک‌های کروز سری پاوه بالستیک سوخت جامد سجیل، حاج‌قاسم و خیبرشکن در تعداد بسیار بالایی به‌نمایش درآمده است.

@iranian_defensive_power
Reposted from:
MESHKAT | مشکات avatar
MESHKAT | مشکات
24.03.202514:46
😁 بخش جنوبی پایگاه هوایی نواتیم - محل استقرار پرنده‌های تانکر، ترابری و آواکس:

😁همان‌طور که عنوان شد، در این بخش شاهد 16 اصابت هستیم که از این تعداد، 7 اصابت با دقت پایین (اصابت پرت به اطراف یا اصابت با فاصله زیاد از مناطق مهم) مشاهده می‌شود. از بین 9 اصابت باقی‌مانده، یک مورد به باند پرواز، یک مورد در مجاورت باند پروازی، سه مورد به مسیرهای فرعی، دو مورد در نزدیکی رمپ استقرار پرنده‌های تانکر و ترابری، یک مورد به شیلتر غیربتنی هواپیماهای آواکس G-550 و یک مورد به یک ساختمان در بخش جنوبی اصابت کرده است.

😁از این بین موارد فوق، شیلتر پرنده‌های آواکس با تخریب بالا مواجه بوده که دلیل آن نیز به ساختار غیربتنی سازه بازمی‌گردد. براساس این تصاویر، ساختمان مورد اصابت قرارگرفته در بخش جنوبی نیز با تخریب زیادی مواجه نشده و به‌علت برخورد پرتابه تنها دچار آسیب جزئی شده و آثار تخریب هرچند اندک در آن مشاهده می‌شود.

😁در بخش جنوبی این امکان وجود داشت تا با هدف قراردادن برج مراقبت باند جنوبی، بخش جنوبی نواتیم حداقل تا زمان بازسازی و یا استقرار برج مراقبت متحرک، از فعالیت ساقط شود اما این اتفاق رخ نداده است.

😁همچنین این امکان وجود داشت تا با هدف قراردادن شیلتر محل استقرار هواپیمای Wing zion ضمن انهدام این شیلتر، پیامی جدی و محکم به مقامات رژیم صهیونیستی منتقل شود اما از این اقدام نیز خودداری شده است.

😁همچنین این امکان وجود داشت تا با شلیک پرتابه‌های بیشتر با سرجنگی خوشه‌ای، حداقل برای آسیب رساندن به پرنده‌های تانکر، ترابری و آواکس پارک‌شده در رمپ جنوبی اقدام نمود که از این کار نیز خودداری شده و صرفا به هدف قراردادن برخی شیلترها و مسیرهای فرعی و اصلی باند بسنده شده است؛ موضوعی که می‌توانست علاوه‌بر وارد نمودن خسارت مادی جدی، به ماشین جنگی ارتش رژیم و توانمندی لجستیکی هوایی آن نیز صدمه جدی وارد کرد  و بخشی از توان نیروی هوایی اسرائیل را نیز از بین برد.

2/5
😌@Projectmeshkat
17.03.202504:38
سلام و احترام خدمت مخاطبان محترم.

• هفته گذشته این نظرسنجی در کانال درج شد و با هم‌کاری دیگر کانال‌ها و مجموعه‌ها، بیش از ۱۰ هزار نفر (که غالبا از قشر میلیتاریست هستند) در آن شرکت کردند.

• نتیجه نظرسنجی فوق واضح بوده و نیاز به تفسیر و توضیح ندارد؛ رزمایش‌ها، رویدادها و رونمایی‌هایی که توسط نیروهای مسلح در ۳ ماه اخیر انجام گرفته‌اند، از نظر مخاطبان میلیتاریست، باعث تغییر انگیزه دشمنان در اقدام نظامی بر علیه کشورمان نشده‌اند.

• این در حالی است که حتی روز گذشته (۲۶ اسفند ۱۴۰۳) شاهد حملات نظامی آمریکا به یمن بودیم که در ادامه با تهدید نظامی مستقیم ایران توسط آمریکا همراه بود.

• در چنین شرایطی که مشخصاً ۳ ماه تلاش نیروهای مسلح تاثیر بازدارنده‌ای در برابر انگیزه اقدام نظامی دشمنان نداشته، نیاز است تا نیروهای مسلح در برنامه‌ریزی‌ها و تصورات خود از واقعیت میدان تجدیدنظر کنند.

• در فضای فعلی منطقه و تنش‌ها و درگیری‌های موجود، انفعال و لفاظی در برابر دشمنانی که بسیار عمل‌گرا هستند، تنها نتیجه عکس دارد.

• در ۲ سال اخیر قدرت اراده ایران هدف قرار گرفته‌شده و در چنین شرایطی حتی رونمایی از جنگنده نسل پنجمِ واقعی در کنار یک سوپرکریر واقعی نیز به‌تنهایی باعث تغییر دیدگاه دشمن نمی‌شود؛ چه برسد به اینکه مقیاس ۲۵٪ قاهر به معرض نمایش درآید!

@iranian_defensive_power
● یاک‌های مشاهده‌شده در ایران 👍

• بررسی تصاویر منتشرشده نشان‌دهنده یک‌رجیستر جدید دیگر به‌شماره 9703-7 (سریال 104) است. در تصویر بالا تمام رجیستر یاک‌های ایران که تاکنون دیده شده‌اند قابل مشاهده است.

• به‌ترتیب از بالا:
□ 7-9700 (101)
□ 7-9701 (102)
□ 7-9703 (104)
□ 7-9704 (105)
□ 7-9705 (106)

○ پی‌نوشت۱: از رجیستر 9700 تا 9705، تنها رجیستر 9702 مشاهده‌نشده که احتمالا در آینده مشاهده شود. براین‌اساس به‌طور قطعی می‌توان از تحویل ۶ فروند یاک-۱۳۰ به نیروی هوایی ارتش سخن گفت.

○ پی‌نوشت۲: براساس برخی گفته‌ها و شنیده‌ها، ۱۲ فروند یاک-۱۳۰ به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل شده و گفته می‌شود سفارشات ایران تکمیل شده ست.

#ارتش #ایران
#نیروی_هوایی #یاک۱۳۰

@iranian_defensive_power
Shown 1 - 24 of 54
Log in to unlock more functionality.