Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
رضا منصوری avatar

رضا منصوری

کانال شخصی رضا منصوری
ارتباط با کانال از طریق
@rmansouri_admin

وبگاه
www.rmansouri.ir
Twitter: @rmansouri_ir
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateJul 22, 2017
Added to TGlist
Jan 10, 2025

Records

31.01.202505:52
4KSubscribers
29.11.202423:59
0Citation index
26.12.202403:47
7.4KAverage views per post
26.12.202403:47
7.4KAverage views per ad post
14.03.202510:10
6.33%ER
26.12.202403:47
189.78%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
DEC '24JAN '25FEB '25MAR '25APR '25MAY '25

Popular posts رضا منصوری

09.05.202509:33
دولت‌ها دست از سر علم و دانشگاه بردارند
متن مصاحبه با انصاف‌نیوز
✍️ رضا منصوری
جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

دولتی‌ها باید دست از آزار دانشگاه‌ها بردارند؛ مداخلات تا امروز فقط منجر به تخریب شده است و اولویت زنده نگه داشتن نهادهای علمی است.

رضا منصوری درباره‌ی مهم‌ترین اولویت دانشگاه‌ها در پنج سال آینده در گفت‌وگو با انصاف نیوز گفت «چه فایده‌ای دارد؟ چه کسی در شرایط فعلی به آن توجه می‌کند؟ مخاطب این حرف‌ها چه کسانی هستند؟

«علم و دانشگاه‌ها را تخریب کرده‌اند»

دولتی‌ها باید دست از علم و دانشگاه بردارند و این قدر اذیت نکنند، چون فقط تخریب کرده‌اند.
علاوه بر دولت که شامل وزرا است که مستقیما با آموزش و علم در ارتباط هستند، کمیسیون آموزش مجلس، شورای انقلاب فرهنگی جزو نهادهای حکمرانی در کشور هستند.
معاون اسبق وزارت علوم گفت «آنچه در شورای انقلاب فرهنگی اتفاق میفتد و بارها هم درباره‌ی آن نوشته‌ام، تخریب دانشگاه‌هاست که مصادیق آن مفصل است.
این شورا در طول چهل سال گذشته هیچ شناختی از دانشگاه، علم و آموزش نداشته است و معمولا در جهت‌گیری‌های فرهنگی خاصی فعالیت داشته و مصوباتی را پیش برده است که حاصلش تخریب دانشگاه‌ها بوده است.»
به گفته‌ی این استاد دانشگاه «کمیسیون آموزش مجلس در این سال‌ها هیچ توجهی به علم و دانشگاه از خودش نشان نداده است و تنها مواردی که درباره‌شان صحبت کرده درباره‌ی حجاب دانشجویان بوده است. مصوبه‌ یا بیانیه‌ای ندیدیم که بیانگر درکی از علم باشد. فقط مهم بوده است که حقوق اعضای هیئت علمی پرداخت شود
علم بسیار حساس است و مثل اقتصاد می‌ماند؛ اما رفتارهایی را با علم دیدیم که باعث شدند کیفیت هیئت علمی در حد یک معلم ساده‌ فروکاسته شود.»
منصوری در نقد عملکرد گذشتگان اضافه کرد «دولت‌‌های دهم و سیزدهم کاری کردند که مستقیم در جهت تخریب علم و دانشگاه بود و افراد بی‌کیفیت را در دانشگاه‌ها تزریق کردند و بعد از آن کسانی که باکیفیت بودند رفتند.

نخبه‌هایمان به خاطر فشارها رفتند | نمی‌شود روی نخبه‌ها قیمت گذاشت
کافی است به آمار دانشگاه‌ها نگاه کنید. ۵۰۰ عضو هیئت علمی در دانشگاه صنعتی شریف داشتیم اما حالا تعدادشان به ۴۰۰ نفر رسیده است که این پیامد تخریب است.
تک تک افراد هیئت علمی، نسل‌ها زحمت کشیدند و نمی‌شود رویشان قیمت گذاشت اما برخی‌هایشان به دلیل برخی فشارها از ایران رفته‌اند. نهادهای قدرت باید دست از سر علم و دانشگاه بردارند.

دولت‌ها هزینه‌ی حل مسائل ره به دانشگاه‌ها بپردازند
اگر دولت‌ها نیازی دارند، آن را به دانشگاه‌ها اعلام و هزینه‌اش را پرداخت کنند. درصورتی‌که دولت درطول پنج سال آینده، بگذارد دانشگاه در مسیر خودش حرکت کند، دانشگاه‌ها آماده‌ می‌شوند خودشان را اصلاح کنند و برای رفع نیازهای جامعه کاری انجام دهند.»
او درباره‌ی مهم‌ترین اولویت‌هایی که دانشگاه‌ها باید در نظر بگیرند، گفت «اول باید خودشان را تعریف کنند. دو هزار دانشگاه داریم و موسسه‌هایی هستند که آموزش هم می‌دهند. دانشگاه‌ها دو دسته‌اند. یکی‌اش مدارس عالی هستند و دومی‌اش همان چیزی است که به عنوان عرف جهانی شناخته شده و می‌تواند به مسائل جامعه بپردازد.

کم‌کاری دانشگاه‌ها در حل مسائل جامعه
آموزش باید در جهت تربیت کسانی باشد که بتوانند مشکلات جامعه را حل کنند. دانشگاه‌هایی نداریم که به مسائل فکر کنند.»
منصوری ادامه داد «آیا فقط قرار است دانشجوها برای مقاطع ارشد و دکتری تربیت شوند؟ برای چه کاری؟ که بعدا بی‌کار بمانند؟ چه کسی باید برای این موضوع فکر کند؟ بخشی از آن به عهده‌ی حاکمیت است که اصلا به آن فکر نکرده است و بخش دیگر به عهده‌ی خود دانشگاه‌هاست.
دانشگاه وظایفی مفصل‌تر، دقیق‌تر و مهم‌تری نسبت به مدارس عالی و آموزش صرف دارد. برخی از دانشگاه‌ها قراردادهایی بسته‌اند و یاد گرفته‌اند برای حل مسائل کاری انجام بدهند.
البته هنوز دانشگاه برای خودش ساختاری نتراشیده است و وزارت علوم هم متوجه این موضوع نیست. روال دانشگاه‌ها هم برای حل مسئله تعریف نشده است.
حل مسئله‌ی به اندازه‌ی توان فعلی | روال‌ها مریض است
او درباره‌ی مسائلی که اولویت دارند دانشگاه‌ها به آن بپردازند گفت «هر مسئله‌ای. فرقی نمی‌کند. مثلا دانشگاه صنعتی شریف ۴۰۰ عضو هیئت علمی دارد و نمی‌تواند کار چهارهزار نفر را انجام دهد. پس باید توانشان را اعلام کنند و بگویند به چه مسائلی می‌توانند بپردازند و چه نیازهایی دارند.
اولویت وقتی مطرح است که با روال سالم روبه‌رو باشیم اما درحال‌حاضر روال دولت‌داری و مدیریت دانشگاهی مریض است و اولویت فقط زنده نگه داشتن است.»
منصوری درباره‌ی مهاجرت نخبگان گفت «این مسئله‌ی ملی است و دانشگاه توانِ حل این مسئله را ندارد چون موضوعی‌ست که به حکمرانی مربوط می‌شود.»
https://ensafnews.com/586219/رضا-منصوری-دولتها-دست-از-سر-علم-و-دانش/
آیین رونمایی از
چهار کتاب نخست پروژهٔ بیرونی


زمان: جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، ساعت: ۱۸
نشانی: تهران، خیابان فرشته، بعد از چناران، پلاک ۵۰، فرهنگان فرشته
25.04.202508:48
ناترازی خرد؟
گذار از نقطه عطف ظهور جهل در سیاست؟

✍️ رضا منصوری
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

rmansouri.ir

سال گذشته شاهد مطرح شدن انواع ناترازی‌ها در فضای عمومی کشور بودیم. غایب این نمود ناترازی‌ِ خِرَد بود. خرد و خردمندی بسیار وابسته به دانش و عقل سلیم حاکم است. و چون علم نوین و دانش مرتبط با آن در بخش وسیعی از کشور- به‌ویژه در بخش وابسته به قدرت- ناپسندیده تلقی- و گاهی به عمد از آن غفلت- می‌شود باید منظورم را کمی روشن کنم: آنچه غایب است پذیرش ناترازی خرد مبتنی بر دانش نوین بشر است.
در این میان، هنوز انتظار از بخش‌های مثلادولتِ مدرن در ایران- مانند وزارت عتف و شورای انقلاب فرهنگی و کمیسیون آموزش مجلس- به کوبیدن آب در هاون می‌ماند. پس روی نظرم با سمن‌ها است و بخشی از ملت که شاید بیدار شده باشد.
دیدن مظاهر جهل نیاز چندانی به غور ندارد. مشتی که این‌جا آورده‌ام نمونه خروار است.
جهل را نمی‌شود با قدرت به خِرَد تبدیل کرد؛ اما قدرت می‌تواند ساکت‌اش کند، که چندان منطبق بر توسعه‌ای پایدار نیست. پس مبارزه با آن روش‌هایی نرم می‌طلبد و دراز مدت است. بر افراد و سمن‌ها است که در این جهت بکوشند.
شواهد نشان می‌دهد که جامعه و حکمرانان فرمان هدایت را به این سو گردانده‌اند- دست کم در موردهایی ممکن- با گردشی بسیار نرم.
پس در این جهت بکوشیم. باشد که از اوج قدرت جهل و رها کردن فریادهای جهل‌آمیز به‌زودی عبور کرده باشیم.
آن‌ها که ایران را به‌طریقت به ثَمَن بَخس فروختند به‌نظر دست‌شان خالی شده. دستِ پر نشان دهیم. یادگیری جامعه بشری از پیچیده‌ترین و درازمدت‌ترین فرایندهای انسانی است. فرگشت یادمان نرود.
02.05.202508:51
اَست| اَسته: هر اَستی هست نیست
✍️ رضا منصوری
جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

rmansouri.ir

ذهن فارسیِ من همیشه در جانشانی درست مفهوم کلمهء fact مشکل داشته. واقعیت یا امر واقع؟ وجودِ چیزی؟ همیشه هم برای بیان هر چیز موجود از «هست» استفاده می‌کردم بی اشکال؛ بی اشکال در زبان انگلیسی یا آلمانی. حتی خودم ترکیب «موجود ریاضی» را حدود ۵۰ سال پیش برای مفاهیم ریاضی مانند بردار و تانسور ساختم. اما هیچگاه تفکیک موجودات عینی و ذهنی (معنائی) برایم در فارسی- گاهی هم در زبان‌های بیگانه- روشن نبوده. نوشتهء فیلسوفان هم چندان راه‌گشا نبوده و ابهام آن‌ها همواره به دنبالم بوده؛ در تمایز انواع وجود و موجود، حقیقت و واقعیت و مجاز- چه در ادبیات چه در فلسفه- حرف‌ها زده شده اما ندیده‌ام کسی به تفاوت میان است و هست، مرتبط با تمایز میان فرد و اجتماع یا فرد و سامانه- و ارتباط آن در زبان فارسی و مرتبط با مفهوم وجودهای عینی و ذهنی پرداخته باشد. گره‌های فکری فیلسوفان و شاعران و بازتاب آن در مفاهیمی مانند پرتاب‌شدگی (Geworfenheit) از هایدگر که در مفهوم Dasein او- دَربود- در شناخت وجودِ انسانِ او منعکس شده، یا هستانه- وجود مادی در حسرت دانش ناهستانه- در شعر (مولانا) «دانا شده‌ای لیکن از دانش هستانه/ بی‌ دیدهء هستانه رو دیده تو بینا کن» و ارتباط آن با fact و facticity یا factuality در تمایز با actuality گوریده مانده.

https://telegra.ph/است-استه-هر-استی-هست-نیست-05-02
18.04.202505:42
انسان ایرانی- و نقش آن در آیندهء جهان
✍️ رضا منصوری
جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴

rmansouri.ir

می‌شود دوباره در ایرانْ عشق به انسانیت و مدارا و رواداری دست بالا را بگیرد؟
از غوغای شهادت دیگر خبری نباشد و کسی به خاطر نمازِ عشق با خون وضو نگیرد؟
خِرَدْ همراهِ با عشق دست بالا را بگیرد و ما الگو شویم برای دنیا؛ دنیایی که در آن قدرتِ مطلق دست بالا را دارد و ما درفشِ عشقِ مطلق را در مقابلِ آن عَلَم کرده‌ایم؟
همیاری و تعامل با جهان داشته باشیم و نقشی ایرانی به‌عهده بگیریم؟

https://telegra.ph/انسان-ایرانی--و-نقش-آن-در-آیندهء-جهان-04-18
16.05.202509:57
پروژه بیرونی- فرهنگان
پاکیزه‌نویسی ۴۲ - قید و عبارت‌های زائد
✍️ رضا منصوری
جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

https://birouni-prj.ir/contents/قیدوعبارتهایزائد

به جملهء زیر نگاه کنید

«قیمت کره به طرز سرسام‌آوری گران بود.» ترجمهء

Butter was prohibitively expensive.

منظور: «کره گران‌تر از آن بود که بشود خرید.» حتی اگر بخواهیم تنها بگوییم بسیار گران بود نباید از این ترکیب که متاسفانه برای بیان قید از زبان انگلیسی مصطلح شده رو بیاوریم. می‌شود ساده گفت:
«قیمت کره سرسام‌آور بود.»

نمونه‌ای دیگر:
«هدف آن احیای دوبارهٔ کنسرت‌‌ها به شکل مجازی بود.»
برای قید virtual.
چرا نگوییم:
«هدف آن احیای مجازی کنسرت بود.» یا چیزی شبیه به این بسته به مضمون متن.

نمونه‌ای دیگر
«به لحاظ فرهنگی، مدام در گوش ما خوانده‌اند که باید مسئولیت اشتباهات خودمان را بپذیریم.»
ترجمهٔ

Culturally, we talk a lot about taking responsibility for failure.

منظور:
«فرهنگ ما را موظف به پذیرش مسئولیت اشتباهات‌مان کرده!»
Log in to unlock more functionality.