📚 مکتب ملّی
✍️ دکتر عبدالغفار بدیع
اوْیۇن اوْلدۇق!
ایتیمیز قۇرد اوْلالی،
بیز ده قایېتدېق قوْیۇن اوْلدۇق!
ایت ایله قوْل- بوْیۇن اوْلدۇق!
(شهریار)
📌 انقلاب یعنی طغیان علیه مولفههای نظام پیشین. انقلاب ما علیالقاعده میبایست علیه همه مولفههای طاغوتی رژیم پهلوی (شعوبیه نئومدرن) میبود. یعنی طغیانی علیه همه شاکلههای فکری طاغوتی آن دستگاه پهلوی. به دلیل فقدان فلسفه و مکتب ملی، اندیشه پانفارسیسم از پتک انقلاب جان سالم به در برد. همین عبور صحیح، سالم و بیخدشه از صافی انقلاب، باعث خروج تعریف انقلاب از تعاریف متداول گشت. یعنی تبعیض و تحقیر غیر فارسها توسط ایرانشهریان پانفارسیست باستانگرای صلیبیاندیش، عدالت را هم رنجور کرد و ما را با فرقهای ضالّهای تحت عنوان شعوبیه پسامدرن (ایرانشهریان) مواجه نمود.
📌 مکتبی با تثلیث آنتیعرب، آنتیترک و آنتیاسلام را دوام و قوام بخشیدند و در نهادهای تصمیمسازی نفوذ کردند و باعث انباشت بغض و نفرت پیرامون علیه متن و مرکز شدند. تمام سرمایه را به مرکز کشاندند. اینان مسببان کوچ نخبگان و تنافر قومیاند. اینان مفاهیم شریفی چون هویّتطلبی را که یک مفهوم فلسفی، جامعهشناختی و روانشناختی است و میبایست در محافل دانشگاهی در سطح نخبگان، پیرامون آن بحثها میرفت امنیتی کردند و فرصتها را به تهدیدها بدل نمودند.
📌 تمام ۵۳۷ شعبه KFC (رستورانهای زنجیرهای آمریکایی) در ترکیه پس از اعلام ورشکستگی که تحت تاثیر جنبش بایکوت برای دفاع از مردم فلسطین اتفاق افتاده بود، تعطیل شدند. به این میگویند مبارزه مدنی؛ مبارزه مدرن. اتّحاد ملّت ترکیه در دفاع از هویّت اسلامی و فلسطین که ماسونها و صلیبیون، بطور کلّی غربیها با هیچ قدرت نظامی نمیتوانند با اراده یک ملّت آگاه، با شعوری ملّی، فلسفی و مکتبی مبارزه کنند و مجبورند تسلیم شوند. آن هم ملّت مکتبی و هویّتی مانند ملّت ترکیه. مکتب ملّی سیاسی تبریز نیز در گذشته دارای این اراده بود. از دل این مکتب، جریانات تاریخساز بسیاری برخاسته است.
📌 اندیشه پانترکیسم یعنی یکی کردن همه ترکان، نخستین بار از سوی آرمینیوس وامبری فیلسوف یهودی - مجاری در دهه ۱۸۶۰ ساخته و پرداخته گشت. وامبری رایزن سلطان عثمانی بود و در نهان جاسوس بریتانیا. طرح این اندیشه در کنار پانعربیسم برای فروپاشی عالم اسلام بود. غربیان، اسلام حقیقی را در چشم و چشمه ترکان میدیدند. هنوز هم گاهی قرآن را در برابر سفارت ترکیه به آتش میکشند. اصلا آنها به مسلمان می گویند تورکو. پانترکیسم بدوا خواستگاهی حاکمیتی داشت. یعنی این اندیشه در بدنه جامعه جایی نداشت. اصطلاحی فلسفی سیاسی برای تحقق یک اندیشه سیاسی خبیث و شیطانی.
📌 اینکه پارهای از هویّتطلبان و فعالان مدنی با این اصطلاح از گردونه سیاستورزی خارج میشوند، ترسه دوشونجهای [تفکر و فهم معکوس] درباره معنا و مفهوم این اصطلاح رخ داده است. فعالان مدنی ترک اگر از این نام و لقب به فخر یاد میکنند تنها آلترناتیو و نقطه مقابل پانفارسیسم را تعریف میکنند و تعریفشان حداقلی است؛ یعنی طرفدار ترک و هواخواه عقلانیّت و عدالت.
📌 ما به جرّاحی در دوشونجه [تفکر و فهم] حاجت داریم. نسل گذشته به اصطلاح دانشگاهی و تحصیل کرده ما خیلی بیهویّت و به هویّت و به منافع ملّیاش خیلی بیسواد بوده است. مع الاسف، تخصّص و شغل را سواد و آگاهی میدانند و به جامعه هم همین ژست را تزریق و پمپاژ میکنند. پدر مادرها و معلمان هم ربات گونه سودهای آنی را به بچهها یاد میدهند. حال اینکه هزاران متخصص را میتوان مانند کالا از خارج وارد کرد؛ همچنان که غربیان از شرقیان اینک هزاران متخصص، دکتر و مهندس وارد میکنند اما اجازه وارد کردن فلسفه و فیلسوف را نمیدهند. زیرا فلسفه باید بومی و ملّی باشد. نمیشود فلسفه را وارد کرد. وارد کردن فلسفه، یاساق و قدغن است.
📌 فلسفه در عقلانیّت یک قوم و یک ملّت در هزاران سال ساخته میشود و هر زمان با تغییر سوالات، پاسخ هایش هم عوض میشود. آیا ما میتوانیم فیالمثل شهریار را از دیگر ممالک و ملل وارد کنیم؟ هرگز. ولی هزاران مهندس و دکتر را میتوان وارد کرد. علوم غیر دقیقه ملّی چون فلسفه و حکمت، ثروت معنوی یک ملّت است؛ کالا نیست که بشود معامله کرد. فلسفه ملی به شما میگوید که ترقّی و توسعه پیدا کنی یا نه! برده باشی یا آزاده. @dr_abdoulgaffarebadie
▪️ پینوشت آنتیپانفارسیسم: متن تخلیص شده است.
🆔 @anti_panfarsism