Notcoin Community
Notcoin Community
Whale Chanel
Whale Chanel
Proxy MTProto
Proxy MTProto
Notcoin Community
Notcoin Community
Whale Chanel
Whale Chanel
Proxy MTProto
Proxy MTProto
ادبیات، فلسفه و سینما avatar
ادبیات، فلسفه و سینما
ادبیات، فلسفه و سینما avatar
ادبیات، فلسفه و سینما
🔹 30-40 میلیون تومن هزینه طراحی سایت؟!
نه ممنون خودم بلدم!🎨

بدون کدنویسی، بدون پیچیدگی، فقط با وردپرس.
ظرف مدت یکی دو هفته یاد بگیر چطوری سایت حرفه‌ای خودتو بسازی.
این دوره با توجه به نیازهای هنرمند‌ها طراحی شده. کاملا پروژه محوره، طوری که آخر دوره یه وب‌سایت کامل برای خودت داری.

🔥30% تخفیف ویژه اعضای کانال
کد: fz30

(مخصوص 10 نفر)

چرا مهمه هنرمند خودش طراحی وب‌سایت بلد باشه؟
جواب:👈
https://t.me/art_website
🔹برای ثبت‌نام و اطلاعات بیشتر هم:👇
https://mehranjalilvand.com
10.04.202514:51
«کابینه دکتر کالیگاری» فیلمی محصول سال ۱۹۲۰ و ساخته «رابرت وینه» است. تا سال ۱۹۵۰، تصور عمومی بر این بود که هیچ نسخه‌ای از این فیلم باقی نمانده است و این فیلم برای همیشه یه خاطره‌ها پیوسته. اما در همین سال، بازیگر آلمانی «ورنر کراوس» اعلام کرد که یک نسخه از این فیلم را در اختیار دارد. این نسخه بعد از مرگ کراوس توسط یک کلکسیونر آلمانی خریداری شد اما همچنان برای عموم خارج از دسترس بود. سرانجام و پس از ۷۵ سال، این فیلم منحصر به فرد در سال ۱۹۹۵ به صورت عمومی منتشر شد.

فیلم «کابینه دکتر کالیگاری» از دسته فیلم‌هایی است که پیش از تعریف رسمی ژانر وحشت، و با مشخصه‌های همین ژانر ساخته شد.
چهره و فرم نهایی فیلم به همان اندازه که متاثر از الهامات خلاقانه و مشخصه‌های اکسپرسیونیستی است، متاثر از کمبود بودجه و محدودیت‌های فیلمبرداری در آلمان آن سالها نیز می‌باشد! در سالهای پس از جنگ جهانی اول، برق در آلمان سهمیه بندی شده بود و دسترسی به چیدمان‌های نورپردازی دلخواه میسر نبود. برای همین، رابرت واین مجبور بود تا مسیرهای نور را روی پس زمینه‌های پشت صحنه نقاشی کند. همچنین فیلمیرداری روی صحنه‌های کوچک و محدود نیز او را مجبور به استفاده از زوایای غیر معمول دوربین برای فیلم‌برداری کرده بود.

#رابرت_وینه


@NazariyehAdabi
09.04.202517:43
▪️ژان‌لوک گدار از خودکشی می‌گوید!

▫️بخشی از فيلم «قطعاتی از یک گفتگو» به کارگردانی؛ آلن فلشر- سال 2007

گدار: اگر دلم می‌خواست خودکشی کنم؛ اگر واقعا بهش فکر می‌کردم دچار دردسر می‌شدم. نمی‌دونم کجا می‌تونم اسلحه بخرم. می‌ترسم که زیادی سم بخوری و سه چهار روز مریض بشم. نمی‌دونم از کجا مواد منفجره بخرم که خودم رو بترکونم ...

#ژان_لوک_گدار


@NazariyehAdabi
07.04.202517:49
مایکل ایگناتیف: «دیوانگی نخست یک حقیقت نیست، بلکه داوری است؛ حتی اگر این داوری، خود تبدیل به حقیقت شود.»

به راستی آن‌سان که فوکو نوشت: «ما هنوز باید تاریخِ آن شکلِ دیگرِ دیوانگی را بنویسیم که با آن افرادِ انسان از راهِ عملکردِ خردِ حاکم، همسایگانِ خویش را زندانی کردند و با زبانِ بی‌رحمِ نادیوانگی، یکدیگر را شناختند و با هم ارتباط یافتند». این نکته‌یِ ضمنی، باورِ فوکو است که آنچه عقلْ می‌خوانیم، هیچ پیوندِ خاصی با خردمندی و عقلانیت ندارد. در واقع آن چه عقل را از دیوانگی جدا می‌سازد، منشِ ذاتی نیست، نادیوانگی‌ای که می‌پنداریم عقل داراست.

▪️اریک برنز: نویسندگان قرن بیستم فرانسه / #میشل_فوکو/ دیوانگیِ خِرَد/ ترجمه‌ی: بابک احمدی


@NazariyehAdabi
28.03.202516:05
تاریخ فلسفه- برتراند راسل

دکتر امین حسینی

#فلسفه
#برتراند_راسل

@NazariyehAdabi
27.03.202513:12
مقاله «دفاع از حقیقت (نقد و بازسازی الگوی حقیقت در عصر مدرن و تأثیر آن در فلسفه سیاسی از دیدگاه هوسرل و اشتراوس)


▪️نگارندگان: محمدحسین جمشیدی و مسعود کریمی بیرانوند


▫️منبع: متافیزیک (مجله علمی - پژوهشی)- دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه اصفهان- سال چهل و نهم- دوره‌ی جدید، سال پنجم، شماره‌ ۱۶، پاییز و زمستان ۱۳۹۲، ص ۹۲-۷۳

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

«هوسرل و اشتراوس دو فیلسوفی هستند که درصدد اصلاح تفکّر فلسفی و به تبع آن فلسفه سیاسی برآمده اند؛ امّا علی رغم اشتراک نظر در هدف و مبانی، چگونه و چرا هوسرل را در صف خط شکنان مبارزه با فلسفه متافیزیکی به اصطلاح سنّتی و اشتراوس را در نقطه مقابل او و رهبر فلسفه‌گرایی سنتی و محافظه کارانه به شمار می آورند؟ مطابق با روش اندیشه شناختی توماس اسپریگنز، هر چند این استاد و شاگرد آلمانی تبار، دارای دغدغه ای مشترک در باب افول تفکر حقیقت جوی فلسفی اند اما درک متفاوت آن ها از ریشه های این بحران و نیز تصوّر حالت کمال مطلوب، مختوم به فلسفه-های سیاسی متفاوت و بسا متضاد شده است. برخلاف هوسرل که نوعی اصالت انسان و تفاهم بین الاذهانی را بستر فکری و فرهنگی طرح خود؛ یعنی پدیدارشناسی قرار می دهد، اشتراوس از سرشت طبیعی امور سیاسی و محکوم بودن فلسفه سیاسی به قواعد خارج از کنترل انسان سخن می گوید. در نتیجه از پدیدارشناسی هوسرل گونه ای فلسفه سیاسی پسامتافیزیکی منتج می شود، که امور سیاسی را در بطن زندگی روزمره و تعاملات و تفاهمات اجتماعی و تاریخی می یابد؛ اما اشتراوس با تکیه بر فلسفه سیاسی کلاسیک، محتاطانه به دنبال پاسخ گویی به سوالات بنیادین و فراگیر سیاست، در ضمن کاوش مستمر و فروتنانه در برابر سرشت امور سیاسی است.»

#پدیدارشناسی
#ادموند_هوسرل
#لئو_اشتراوس
#فلسفه_سیاسی


@NazariyehAdabi
نکبت و خستگی و بیزاری سر تا پایم را گرفته، دیگر بیش از این ممکن نیست. به همین مناسبت نه حوصلهٔ شکایت و چس ناله دارم و نه می‌توانم خود را گول بزنم و نه غیرت خودکشی دارم، فقط یک جور محکومیتِ قِی آلودی است که در محیط گند بی‌شرمِ مادرقحبه‌ای باید طی کنم، همه چیز بن بست است و راه گریزی هم نیست. زیاد پرت و پلا نوشتم، سرتان را درد آوردم. خیلی متأسفم که باعث زحمت شدم. امیدوارم همیشه خوش و خرم باشید و ما هم این گوشه و کنارها برای خودمان می‌پلکیم.

#صادق_هدایت
نامه‌ به محمدعلی جمالزاده


@NazariyehAdabi
10.04.202511:58
نمایش‌ رادیویی «سرگذشت عارف قزوینی»


▪️از نمایش‌های رادیویی اجرا شده در رادیو ملی ایران، دهه‌ی چهل و پنجاه خورشیدی

▫️نویسنده و کارگردان: پرویز خطیبی


@NazariyehAdabi
09.04.202512:27
پوپولیسم عمدتاً با وجود رهبر (مرد) قدرتمندی گره خورده که جذابیت‌های کاریزماتیک شخصی‌اش، نه برنامه‌ی ایدئولوژیکی وی، مبنای طرفداری از اوست.

شکل ناب بسیج اجتماعی پوپولیستی آن است که یک نفر – عموماً مستقل از سازمان‌های حزبی موجود – اقدام کند و حمایت‌هایی را بر مبنای جذابیت شخصی خود جلب کند. رافائل کورئا در اکوادور، پیم فورتوین در هلند، آلبرتو فوجیموری در پرو، بپه گریلو در ایتالیا، راس پیروت در ایالات متحده و تاکسین شیناواترا در تایلند نمونه‌های آن هستند؛ در تمام این موارد، اکثر طرفداران احساس می‌کردند پیوندی شخصی (شده) با رهبر دارند و این شیوه‌ی بسیج کردن کاملاً از بالا به پایین است.

گرچه رهبری شخص‌محور در تمام جهان مصادیقی دارد، در بعضی مناطق، مثل آمریکای لاتین, شایع‌تر است. در سه موج پوپولیسم در آمریکای لاتین، گونه‌ی اصلی  بسیج اجتماعی رهبری شخص‌محور بوده است: از پرون در موج اول تا فوجیموری در موج دوم و کروئا در موج سوم. در بیشتر کشورهای غیرغربی هم که پوپولیست‌ها در آنجا با موفقیت توانسته‌اند گروه‌ها را بسیج کنند، مثل کره‌ی جنوبی و تایوان، اینگونه بوده است. وجه اشتراک این کشورها آن است که در آن‌ها دموکراسی به همراه نظام ریاستی و احزاب سیاسی فاقد سازماندهی قوی جریان دارد.

پوپولیسم
کاس موده و کریستووال روویرا کالتواسر

#کاس_موده

@NazariyehAdabi
«آخه این چه شهریه. حاکم‌ دزده، وکیلش دزده، سیدش دزده ...»

▪️سکانسی از فیلم «تنگسیر 1352» به کارگردانی امیر نادری و با بازی #بهروز_وثوقی

#تنگسیر
#امیر_نادری


@NazariyehAdabi
27.03.202509:40
تراژدی در شاهنامه | استاد قدمعلی سرامی


▪️تعریف مدرن از تراژدی این است که تراژدی درگیری دو حق است. این حق‌ها وقتی درگیر می‌شوند، بی‌گمان یکی از آن‌ها زیان می‌بیند.

«خداوند جان و خرد» از سویی به خداوند (آفریدگار) جان و خرد اشاره می‌کند و از سویی به خداوندی (انسان) که دارندۀ جان و خرد است. البته که تقدیر خداوند جهان همیشه بر تدبیر انسان چیره است. همۀ حرف شاهنامه در این یک مصرع نهفته است.»

#قدمعلی_سرامی
#تراژدی
#شاهنامه
#فردوسی


@NazariyehAdabi
20.04.202509:28
▪️نگاهی بر آثار آلفرد هیچکاک- روند تولید فیلم، شکل نماهای تصویربرداری، همکاری مداوم، صحنه‌های تکراری در فیلم‌های هیچکاک

▫️به طور کلی خلاصه همه چیز در مورد آلفرد هیچکاک را در این ویدئو ملاحظه نمایید.

▫️زیر نویس: مهدی ناظمی

#آلفرد_هیچکاک


@NazariyehAdabi
10.04.202507:44
تفاوت اصلی میان دموکراسی (بدون هیچ صفتی) و لیبرال دموکراسی این است که منظور از دومی نظامی سیاسی است که نه‌تنها به حاکمیت مردم و حکمرانی اکثریت احترام می‌گذارد، بلکه نهادهای خصوصی مستقلی نیز برای صیانت از حقوق اساسی, مثل آزادی بیان و حفاظت از اقلیت‌ها، ایجاد می‌کند. وقتی پای صیانت از حقوق اساسی به میان می‌آید، دیگر یک قالب ازپیش‌آماده برای همه‌ی قواره‌ها نداریم و در نتیجه نظام‌های لیبرال دموکرات شکل‌های نهادین متفاوتی به‌خود می‌گیرند. مثلاً بعضی از آن‌ها قانون اساسی مکتوب قوی و دادگاه عالی دارند (مثل ایالات متحده) و بعضی دیگر هیچ کدام از این‌ها را ندارند (مثل بریتانیا). با وجود این تفاوت‌ها، مشخصه‌ی تمام دموکراسی‌های لیبرال وجود نهادهایی است که قصد دارند از حقوق اساسی صیانت کنند و نیتشان جلوگیری از «استبداد اکثریت» است.

پوپولیسم بر ضد دموکراسی نیست، بلکه با لیبرال دموکراسی سر ناسازگاری دارد. پوپولیسم مجموعه‌ای از ایده‌ها در دفاع از اکثریت‌سالاری و حمایت از دموکراسی غیرلیبرال است. پوپولیسم شدیداً جانبدار حاکمیت مردم و حکمرانی اکثریت است، ولی با حقوق اقلیت و کثرت‌گرایی مخالف است. اما حتی رابطه‌ی آن با لیبرال دموکراسی هم تک‌بُعدی نیست. نیروهای پوپولیستی، در سراسر جهان، می‌کوشند صدای گروه‌های حاشیه‌ای باشند و به آن‌ها قدرت بدهند، اما در کنارش علیه قوانین رقابت اساسی و اصل وجود نیروهای مخالف می‌جنگند.

پوپولیسم
کاس موده و کریستووال روویرا کالتواسر

#کاس_موده


@NazariyehAdabi
09.04.202508:19
▪️زندگی و زمانه‌ی زینت پیرزاده؛ کمدین، مدل، نویسنده‌ و شاعر مطرح ایرانی و صاحب‌نام در سوئد

▫️زینت پیرزاده سال ۱۹۹۱ به سوئد مهاجرت کرد و تحصیلات خود را در رشته روان‌شناسی با اخذ فوق لیسانس علوم تربیتی اجتماعی به پایان رساند. او نویسندگی، بازی در تئاتر و تلویزیون، تدریس در مدرسه و مددکار اجتماعی بودن را تجربه کرده‌است و سخنران و فعال شناخته شده حقوق‌بشر در سوئد است. زینت پیرزاده یکی از محبوب‌ترین و سرشناس‌ترین کمدین‌های سوئد به‌شمار می‌رود. او موفق شد در سال ۲۰۱۰ به‌عنوان محبوب‌ترین کمدین سال در این کشور انتخاب شود. فعالیت‌ها حقوق‌بشری زینت پیرزاده یکی دیگر از ویژگی‌های اصلی این کمدین است؛ او سال‌ها علیه ازدواج کودکان مبارزه کرده‌است تا اینکه از سوی سازمان ملل متحد در سوئد، مورد تقدیر قرار گرفت.

@NazariyehAdabi
29.03.202510:25
نظریه‌پردازان بسته‌ای نام‌شان را از کار دیوید هیوم گرفته‌اند. این فیلسوف توصیف کرده است که چه‌گونه به تجربه‌های شخصی‌اش دقت کرده و در پی تجربه کردنِ «خود» رفته است اما کل چیزی که یافته است فقط تجربه‌ها بوده‌اند. دیوید هیوم به این نتیجه رسید که «خود» یک چیز واحد نیست بلکه بیشتر شبیه یک «بسته از احساس‌ها» است؛ زندگی آدم سلسله‌ای از تأثرات است که انگار به شخص واحدی تعلق دارند، اما واقعاً با حافظه به هم وصل شده‌اند، یا با ربط و رابطه‌های دیگری از این قبیل.

دانشمندانی داریم که مذهبی‌اند و دانشمندانی هم داریم که می‌گویند علم و دین جمع‌پذیر نیستند، اما مسئله «خود» نکته‌ای است که مورد توجه هر دو دسته است. اگر هر شخص روح یا جانی هم علاوه بر مغز داشته باشد، پس علم باید بتواند ردیابی‌اش کند، اما تا به حال نتوانسته است. معنی‌اش این نیست که هیچ‌گاه نخواهد توانست، بلکه معنی‌اش این است که قطعاً مسئله‌ای در کار است.
در میان ادیان، فقط آیین بودا ست که ایده‌ی «خود» را نفی می‌کند. بودای تاریخی که حدود دوهزاروپانصد سال پیش در شمال هند می‌زیست، از قرار معلوم، بعد از مراقبه‌ای طولانی در زیر یک درخت به اشراق رسید. بودا آموزه‌های مذهبی رایج زمان خود را نفی کرد، از جمله خودِ ذاتی ابدی یا آتمان را. در مقابل، گفت که علت مصایب آدمی همان جهل است و بخصوص چسبیدن به تصور کاذبی در باب «خود»؛ راه خروج از مصایب دور ریختن همه‌ی امیال و تعلقاتی است که مدام «خود» را تجدید می‌کنند. به این ترتیب اساس تعالیم بودا «بی‌خود»ی است. منظور این نیست که «خود» وجود ندارد، بلکه توهم است – یا آنچه می‌نماید نیست. هویت پایداری نیست که زندگی شخص را می‌زید، بلکه فقط اسمی قراردادی است که روی مجموعه‌ای از اجزا و عناصر گذاشته‌اند. بودا همچنین می‌گفت که هر چیزی وابسته به علل قبلی است و هیچ چیز قائم به خود پدید نمی‌آید؛ مانند این ایده‌ی مدرن که عالم وابستگی درونی دارد و به لحاظ علّی بسته است. به همین سبب بود که می‌گفت: «اعمال هست، تبعات اعمال هم هست، اما شخصی که عمل کند نیست.» پارفیت بودا را نخستین نظریه‌پرداز بسته‌ای نامیده است.

آگاهی
#سوزان_بلکمور


@NazariyehAdabi
مردمان طبقه کارگر نه پولش را و نه مهارتش را داشتند و نه از قدرت پیش‌بینی برخوردار بودند، نه به اطلاعات دسترسی داشتند و نه راه‌وچاهش را می‌شناختند. بنابراین آوار پول‌های متورم نهایت روی سر آنها خراب شد. بعد از اولین فروپاشی، فریاد گرسنگان بلند شد. جاده‌ها و پل‌ها به حال خود رها شد، تولیدکنندگان در نهایت نومیدی کار خود را رها کردند. «هیچ اعتمادی از هیچ نوعی به آینده وجود نداشت، اندک بودند کسانی که جرات سرمایه‌گذاری هرچقدر کوتاه‌مدت داشتند.»

کلا، رها کردن لذایذِ آنی و لحظه‌ای حماقت شمرده می‌شد، چون پس‌انداز برای آینده‌ای چنان نامعلوم معنی نداشت و بنابراین مصرف آنی بهترین گزینه بود.

▪️تورم و اخلاق- نگارنده: اندرو دیکسون وایت
مترجم:حسن دیباج


@NazariyehAdabi
فروید نوشته که عشق یعنی کوچک شمردنِ واقعیت و بزرگ شمردنِ ابژه‌ی مطلوب. از آنجا که تصورِ ارزش‌گذاری صحیحِ یک شخص اگرنه ناممکن که غیرعادی است، می‌توانیم این‌طور بگوییم که فروید چنین منظوری داشته: به‌دلایل گوناگونی که خیلی‌هایشان هم دلایلی خودآزارانه‌اند، ما درگیر رابطه با کسانی می‌شویم که امکان ندارد بتوانند چیزی را که می‌خواهیم به ما بدهند؛ می‌توانیم هرقدر بخواهیم منتظر بمانیم، ولی آن‌ها چیزی ندارند که به ما بدهند، تا اینکه یک روز، اگر تحملش را داشته باشیم که خیالات‌مان را کنار بگذاریم و چیزی را که هست واضح و روشن ببینیم، شاید مستقیم با واقعیت رو در رو شویم. آن‌وقت می‌توانیم، برای رسیدن به رضایت خاطر، به جای دیگری رو کنیم _ به جایی که ممکن است در آن نیازهایمان واقعاً برآورده شوند.

کلاهبردارِ من
#حنیف_قریشی


@NazariyehAdabi
09.04.202518:32
✍️📖 آیا آموزش کمکی به آفرینش هنری می‌کند؟

زیاد از من می‌پرسند #کلاس_نویسندگی به درد می‌خورد یا نه؟ کتاب #آموزش_نویسندگی به درد می‌خورد یا نه؟ این سوال را می‌شود به تمام فعالیت‌های خلاقه گسترش داد و پرسید: اساساً آیا آموزش کمکی به آفرینش هنری می‌کند؟ ویدئوی زیر را ضبط کردم که جواب خودم را به این سوال و یکی دو پرسش مرتبط بدهم:
- آیا اساساً چیزی آموختنی در مورد #آفرینش_هنری وجود دارد؟
- انواع مختلف آموزش چیست؟
- معمولا چه کسانی می‌گویند آموزش هنر فایده‌ای ندارد؟
- آیا دانشگاه‌های هنری مزیت خاصی دارند؟
امیدوارم تماشای ویدئو برای شما هم مفید باشد:
📌 لینک ویدئو: https://youtu.be/emIYNVFdKzY

#یوتوب #آموزش_نویسندگی
08.04.202509:54
طراحی منحصر بفرد تیتراژ فیلم‌های مهم سینما توسط سال باس برای کارگردانانی چون اتو پرمینجر و آلفرد هیچکاک تا استیون اسپیلبرگ و مارتین اسکورسیزی

@NazariyehAdabi
29.03.202509:17
▪️فروغ فرخ‌زاد وهنرپیشگی در تئاتر

▫️با حرف‌هایی از بهرام بیضایی، پرویز پورحسینی، محمدعلی سپانلو و عزت‌الله انتظامی

#فروغ_فرخزاد


@NazariyehAdabi
28.03.202508:29
مستند «رامبرانت» (1669-1606)


▪️این مستند از زندگی و نقاشی‌های رامبرانت هنرمند نقاش سبک رئال و همچنین نحوه کار و محل زندگی او با تاکید بر تابلوی «درس آناتومی» او می‌گوید. رمبرانت هارمنزون وان راین نقاش هلندی و از مهره‌های عصر طلایی آن کشور بود.

#رامبرانت


@NazariyehAdabi
26.03.202517:04

پویانمایی کوتاه «جایگزین 1961»

Surogat 1961


▪️کارگردان: دوشان ووکوتیچ

▫️برنده جایزه اسکار بهترین انیمیشن کوتاه 1962


@NazariyehAdabi
Shown 1 - 24 of 105
Log in to unlock more functionality.