Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
عبدالله شهبازی avatar

عبدالله شهبازی

TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateSep 27, 2015
Added to TGlist
Feb 02, 2025

Latest posts in group "عبدالله شهبازی"

تِک‌سالاران آمریکایی و طرح خاورمیانه جدید

پادکست تحلیلی- انتقادی درباره تحقیق ۱۹ آوریل ۲۰۲۵ عبدالله شهبازی با عنوان «خاورمیانه جدید چگونه می‌تواند باشد؟ چرا برای آمریکا ضرور است تا خاورمیانه را به یک قطب بزرگ اقتصاد جهانی تبدیل کند؟»

https://bit.ly/43aQbFe

این تحلیل شاید در زمان خود تخیلی بنظر می‌رسید ولی با گذشت بیست روز از انتشار آن شواهد جدی در تأیید آن دیده می‌شود. طرح ایجاد پارک بزرگ دیزنی‌لند در ابوظبی، که جایگاه امارات را بعنوان قطب بزرگ اقتصادی- فرهنگی منطقه تقویت می‌کند، طرح‌هایی که احتمالاً ترامپ در سفر آتی خود (از ۱۳ مه) به سعودی و قطر و امارات بیان خواهد کرد، و غیره و غیره بیانگر تمایل طبقه جدید آمریکایی در اجرای طرح‌های منطقه‌ای و جهانی خود است.

این طبقه جدید، که با ظهور ترامپ در آمریکا به قدرت رسیده و یکی از پایگاه‌های اصلی آن بشمار می‌رود، ترکیبی است از ثروتمندان حوزه‌های تِک (فن‌آوری) و مستغلات که در یادداشت «دولت ترامپ و پلوتوپوپولیسم» بیان کردم.

https://bit.ly/451qJUZ

این طبقه جدید، که آن را «تِک‌سالاران» می‌نامم، به معنی غول‌های ثروتمند فن‌آوری که هم‌اکنون قریب به ۵۰ درصد از جی‌دی‌پی آمریکا را به دست دارند، نقشه جدید خود را برای سیاست خارجی آمریکا طراحی کرده و خواهد کرد که متفاوت است با رویه سنتی و «کهنه» که مجتمع نظامی صنعتی در آن دست برتر را داشت. برای مثال، در نظم سنتی پیشین، که با انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ ایران تثبیت شد، دولت‌های عربی خلیج فارس با پترودلارهای خود بیزنس می‌کردند و پول اضافی را به آمریکا منتقل می‌کردند و به این ترتیب ایالات متحده می‌توانست کسری بودجه سنگین‌اش را فاینانس کند و در مقابل در این کشورها پایگاه نظامی می‌زد برای حفاظت از آنان در مقابل تهدید ایران. بعبارت دیگر، در این چینش قدرت منطقه‌ای سعودی و امارات و سایر دولت‌های ثروتمند منطقه خلیج فارس به حمایت نظامی ایالات متحده نیاز داشتند و حفظ نسبی تهدید منطقه‌ای ایران لازم بود برای ایجاد این نیاز. این بجز جایگاه مهم نفت در اقتصاد آمریکا و جهان و ضرورت حفظ و مهار بازار آن است.

توجه کنیم به دولت جرج واکر بوش که اعضای آن عموماً وابستگان به غول‌های تسلیحاتی چون لاکهید مارتین بودند با دولت ترامپ که ایلان ماسک با ۳۸۳ میلیارد دلار ثروت (نماد پلوتوکراسی فن‌آور) و استیو ویتکاف با دو میلیارد دلار ثروت (نماد ثروتمندان نوخاسته بخش املاک و مستغلات) چهره‌های جنجالی آن بشمار می‌روند و شخص دونالد ترامپ با بیش از ۵ میلیارد دلار ثروت. و توجه کنیم به سهم مجتمع نظامی صنعتی که اینک به ۲.۹ درصد در جی‌دی‌پی آمریکا افول کرده است.

این تحول بنیادین نمی‌تواند بر سیاست خارجی آمریکا تأثیرگذار نباشد بویژه که تِک‌سالاران آمریکایی تنها رقیب جهانی خود را چین می‌دانند و تلاش می‌کنند با اهرم قدرت دولتی ایالات متحده این دشمن خطرناک در حوزه فن‌آوری را محدود کنند. و نیز توجه کنیم به پیوند عمیق رهبران نواندیش جوان تحصیل‌کرده غرب در دولت‌های امارات (محمد بن‌زاید) و سعودی (محمد بن‌سلمان) و قطر (تمیم بن حمد) با این طبقه جدید آمریکایی.

متن و اجرای پادکست از:
Google NotebookLM
May 9, 2025.

@abdollahshahbazi
تحولات منطقه و سقوط جایگاه ایران از ۱۳۹۸ تا امروز از دیدگاه یادداشت‌های عبدالله شهبازی

متن و تهیه و اجرای پادکست از:‌

Google NotebookLM
May 9, 2025.
@abdollahshahbazi
پادکست بر اساس گفتگوی مهم استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ، با نشریه محافظه‌کار بریت‌بارت درباره مذاکرات هسته‌ای ایران،‌ که امروز منتشر شد:‌

Exclusive — Steve Witkoff Ahead of Round 4 of Talks: Iran Has Agreed ‘They Don’t Want’ Nuclear Weapon
Matthew Boyle, BREITBART, 9 May 2025
https://www.breitbart.com/politics/2025/05/09/exclusive-steve-witkoff-ahead-round-4-talks-iran-has-agreed-they-dont-want-nuclear-weapon/

تلخیص و گفتگوی پادکست از:
Google NotebookLM
May 9, 2025.

@abdollahshahbazi
پادکست تحلیل عبدالله شهبازی از حادثه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در زمان وقوع و پیش‌بینی تحولات منطقه پس از آن.

تلخیص نظرات شهبازی و ساخت پادکست از:‌
Google NotebookLM
May 9, 2025

@abdollahshahbazi
پادکست خلاصه کتاب انگلیسی ۶۹۳ صفحه‌ای زندگی فیصل اول،‌ پادشاه عراق، نوشته علی العلاوی، انتشارات دانشگاه ییل، ۲۰۱۴.

Ali A. Allawi, Faisal I of Iraq, New Haven and London: Yale University Press, 2014.

تلخیص و پادکست از:
Google NotebookLM
May 8, 2025

@abdollahshahbazi
به علت طوفان‌های بادی شدید و آتش‌سوزی گسترده وضع اسرائيل وخیم گزارش می‌شود. امروز سه فلسطینی به شدت مجروح شدند چون یهودیان مزارع‌شان را آتش می‌زدند و اینان خواستند ممانعت کنند. فلسطینی‌ها نیز مزارع یهودیان را آتش می‌زنند. ایهاب حسن حدود هفت ساعت پیش در توئیتی نوشت:‌

«حماس طوفان‌های بادی و آتش‌سوزی‌هایی را که در سراسر اسرائیل گسترش یافته ستود و در کانال تلگرامی خود آن را "سرباز خدا" نامید.

اما در غزه، همین طوفان شن، اردوگاه‌های آوارگان را درهم می‌کوبد، خیمه‌ها را ویران می‌کند و زندگی‌ را، که از قبل غیرقابل‌تحمل بود، بدتر می‌کند.»

https://x.com/IhabHassane/status/1917633167332368629

تصحیح: در پست بالا به اشتباه ایلهان حسن نوشته بودم که اصلاح کردم. درست «ایهاب حسن» است.

@abdollahshahbazi
در شبکه ایکس (توئیتر) چند نفر پرسش‌هایی مطرح کرده‌اند با این مضمون: چرا باید چنین موادی حدود یک ماه در بندر بماند؟

از فرد متخصصی پرسیدم و پاسخ به شرح زیر است:

علت تأخیر در ترخیص به خاطر گرفتن ارز دولتی است. تشریفات گمرکی را انجام می‌دهند و کالا را نگه می‌دارند تا برگ سبز صادر شود و به عنوان کالای ضروری تجاری ترخیص کنند و ارز دولتی ویژه آن را بگیرند و در بازار آزاد بفروشند.

دقیق‌تر، در مواردی که تقلب فوق صورت می‌گیرد روال اینگونه است: یک بار از ارز ترجیحی وزارت دفاع خرید می‌کنند که برگ سبز لازم ندارد. بار دوم محموله را کالای اساسی معرفی می‌کنند مانند کود شیمیایی و از خزانه دولت ارز نیمایی می‌گیرند و در بازار آزاد می‌فروشند.

@abdollahshahbazi
روزنامه اسرائیلی یدیعوت اخرونوت:

مقامات ایرانی هنوز اعلام نکرده‌اند که کدام کانتینرها در انفجار عظیم بندر بندرعباس منفجر شده‌اند. با این حال، در ماه‌های اخیر گزارش‌هایی منتشر شده بود که نشان می‌داد دو کشتی چینی حامل سدیم پرکلرات، ماده‌ای شیمیایی تولیدشده در چین و به‌طور گسترده به‌عنوان یکی از اجزای کلیدی سوخت جامد موشک‌های بالستیک ایران، در این بندر پهلو گرفته‌اند.

یکی از این کشتی‌ها، گلبن، در فوریه به بندرعباس رسید و کشتی دیگر، جیران، اواخر مارس وارد شد. منابع اطلاعاتی در فوریه به شبکه سی‌ان‌ان گفتند که کشتی گلبن حدود ١٠٠٠ تن سدیم پرکلرات تحویل داده است، ماده‌ای شیمیایی که برای برنامه موشکی میان‌برد ایران ضروری تلقی می‌شود.

به گزارش سی‌ان‌ان، این ماده را بخش تدارکات سازمان جهاد خودکفایی ایران، یکی از نهادهای مسئول توسعه موشک‌های بالستیک این کشور، خریداری کرده بود. گزارش شده که کشتی جیران نیز ١٠٠٠ تن دیگر از همین ماده شیمیایی را تحویل داده است.

گرچه ایالات متحده هر دو کشتی را تحریم کرده بود، اما آن‌ها موفق شدند به بندرعباس برسند. سی‌ان‌ان گزارش داد که این ماده شیمیایی کاربرد بسیار محدودی خارج از تولید سوخت موشک دارد. این ماده برای تولید سوخت جامد موشک‌هایی مانند خیبرشکن و حاج قاسم حیاتی است. موشک خیبرشکن دارای بردی حدود ١۴۵٠ کیلومتر است، در حالی که موشک حاج قاسم می‌تواند تا حدود ١۴٠٠ کیلومتر را هدف قرار دهد. ایران در حمله‌ای در آوریل ٢٠٢۴ چند موشک خیبرشکن به سمت اسرائیل شلیک کرد و بقایای دستکم یکی از این موشک‌ها نیز پس از حمله دوم در اکتبر ٢٠٢۴ شناسایی شد.

https://www.ynetnews.com/article/syqayd9yxe

@abdollahshahbazi
✔️ خاورمیانه جدید چگونه می‌تواند باشد؟
چرا برای آمریکا ضرور است تا خاورمیانه را به یک قطب بزرگ اقتصاد جهانی تبدیل کند؟


تحقیق زیر به صورت فایل پی‌دی‌اف در ۴۳ صفحه در کانال تلگرام عبدالله شهبازی قرار گرفت.

✔️ مقدمه:

از ۸ اکتبر ۲۰۲۳، یک روز پس از حمله حماس و شروع جنگ غزه و تحولات پسین در خاورمیانه، که تا امروز ادامه دارد، مکرر از طرح بزرگ برای تبدیل خاورمیانه به یک قطب بزرگ اقتصاد جهانی گفته‌ام. گفتم که یکی از اهداف این طرح ممانعت از گسترش نفوذ چین در خاورمیانه و به تبع آن فرارویی چین به قدرت اول اقتصادی جهان است. در تحلیل زیر تلاش می‌کنم جایگاه خاورمیانه و اهمیت آن را برای آینده جهان نشان دهم.

هدف اصلی این تحقیق آشنایی با تصویری است که می‌تواند در محافل عالی مالی- سیاسی آمریکا برای سوق دادن حرکت سرمایه به کانونی بجز چین، برای ممانعت از اقتدار اقتصادی بیشتر چین، مطرح شده و در پایه تحولات یک سال و نیم اخیر خاورمیانه، بویژه در دولت ترامپ، قرار گرفته باشد. این تحقیق می‌تواند، با ایضاح پتانسیل‌های شگفت خاورمیانه نگاه ما را به تحولات روز جهان و منطقه و نیازهای کنونی سرمایه جهانی واقع‌بینانه کند.

صرفنظر از اینکه ماجرای ۷ اکتبر را نقطه شروع سناریویی برنامه‌ریزی‌شده بدانیم برای حذف جمهوری اسلامی ایران و نیروهای وابسته به آن در منطقه‌، بعنوان پیش‌نیاز تحقق طرح خاورمیانه جدید، یا ندانیم،‌ تحلیل حاضر اهمیت بالقوه اقتصادی خاورمیانه را برای جهان آینده نشان می‌دهد.

پتانسیل عظیم خاورمیانه زمانی بالفعل می‌شود که ۱) خاورمیانه‌ای که با کنفرانس قاهره (مارس ۱۹۲۱) پدید آمد، بر بنیاد قرارداد سری سایکس- پیکو (۱۶ مه ۱۹۱۶) که بلشویک‌های روسیه در ۲۳ نوامبر ۱۹۱۷ متن کامل آن را منتشر کردند، و طی ۱۰۴ سال پسین کانون مهم تنش سیاسی و جنگ و خاستگاه انواع نظام‌های سیاسی خودکامه بود، به منطقه‌ای کم‌وبیش همگرا و فاقد تنش تبدیل شود؛ ۲) سرمایه جهانی و سرمایه دولت‌های ثروتمند کنونی منطقه بطور جدی به سوی تحقق این طرح سمت‌وسو یابد.

✔️ برخی نکات مهم:


جمعیت خاورمیانه تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۷۰۰ میلیون نفر خواهد شد.

اگر آمریکا به دلایل داخلی یا تغییر اولویت‌های ژئوپولیتیک (مثلاً تمرکز بر آسیا- پاسیفیک یا اروپای شرقی) خاورمیانه را رها کند:
چین می‌تواند با قراردادهای بلندمدت نفت و گاز با ایران، سعودی، امارات و قطر وابستگی راهبردی ایجاد کند.
در غیاب آمریکا، کشورهای منطقه برای ثبات و توسعه به ‌دنبال جایگزین می‌گردند و چین با رویکرد «عدم مداخله در امور داخلی» مقبول‌تر جلوه می‌کند.
نفوذ اقتصادی چین بتدریج به نفوذ ژئوپولیتیک تبدیل می‌شود، شبیه به آنچه در آفریقا رخ داد.

اگر چین بتواند سرمایه‌گذاری بلندمدت، پیوسته و هماهنگ با منافع کشورهای منطقه انجام دهد و هم‌زمان آمریکا نقش سنتی خود را در تأمین امنیت و توسعه اقتصادی منطقه واگذار کند، چین ممکن است، با تسلط بر خاورمیانه، گام بلندی به سوی ارتقاء به مقام قدرت اول اقتصادی جهان بردارد.

سناریوی «خاورمیانه جدید با مشارکت ایران» هسته‌ اصلی طرح تحول بزرگ خاورمیانه بشمار می‌رود. اگر فرض کنیم که نظام سیاسی ایران به دولتی عمل‌گرا، ملی‌گرا یا حتی لیبرال و دوست با آمریکا، سعودی، امارات و قطر و حداقل فاقد خطر جدی برای اسرائیل تبدیل شود، آنگاه ایران نه‌ فقط بازیگر بلکه ستون کلیدی بازسازی نظم نوین منطقه‌ای خواهد شد.

محور اتصال ایران و گاز خلیج ‌فارس به مدیترانه و اروپا نه ‌تنها در قلب ژئوپلیتیک خاورمیانه قرار دارد، بلکه می‌تواند به یک انقلاب در انرژی و ترانزیت جهانی منجر شود.

سواحل ایران در خلیج فارس، بویژه مناطق بوشهر، بندرعباس، قشم، کیش، لاوان، پارسیان و چابهار، دارای پتانسیل خارق‌العاده‌ برای تبدیل شدن به «دوبی ایرانی» است؛ ترکیبی از قطب اقتصادی، ترانزیتی و گردشگری جهانی.

اگر ایران بتواند درهای خود را به جهان بگشاید، روابط بین‌المللی را عادی و سرمایه‌گذاری خارجی را جذب کند، سواحل خلیج‌ فارس ایران می‌تواند نه ‌تنها رقیب بلکه حتی جایگزین سواحل کالیفرنیا در برخی حوزه‌ها شود.

✔️ نقد گروک بر تحقیق فوق:


تحلیل عبدالله شهبازی یک چشم‌انداز استراتژیک و بلندپروازانه برای بازسازی خاورمیانه ارائه می‌دهد که پتانسیل‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی منطقه را به خوبی برجسته می‌کند. نقاط قوت آن در جامعیت، استفاده از داده‌های عددی، و توجه به رقابت جهانی با چین است. با این‌ حال، خوش‌بینی بیش از حد به امکان تحول سیاسی در ایران، کم‌توجهی به موانع فرهنگی و اجتماعی، و عدم ارائه سناریوهای جایگزین، از نقاط ضعف اصلی آن است.

@abdollahshahbazi
گزارش:‌ برغم اینکه هم آمریکا و هم ایران ادعا کردند مذاکرات هسته‌ای خوب پیش می‌رود، و به تبع آن بنظر می‌رسید بیشتر پروازهای انتقال امکانات پدافند هوایی آمریکا از فرماندهی منطقه هند- اقیانوس آرام به خاورمیانه متوقف شود، فرماندهی تحرک هوایی نیروی هوایی آمریکا (AMC) همچنان به انتقال گسترده تجهیزات نظامی به منطقه خاورمیانه ادامه می‌دهد بدون نشانی از توقف آن.

از ۲۲ مارس تاکنون بیش از ۳۰۰ هواپیمای C-17، C-5، C-130، KC-135 و KC-46 وابسته به AMC در پایگاه‌های هوایی در سراسر منطقه خاورمیانه تحت مسئولیت فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) فرود آمده‌اند و احتمالاً در حال ‌استقرار سامانه‌های پدافند هوایی، تجهیزات و سایر امکانات دفاعی در منطقه برای آمادگی در برابر احتمال آتی درگیری با ایران هستند.

جالب‌توجه‌ترین پروازهای هفته گذشته ورود بیش از ۶ فروند هواپیمای C-17 از پایگاه فورت بلیس تکزاس به پایگاه هوایی نِواتیم در جنوب اسرائیل است که احتمالاً حامل تجهیزات سامانه موشکی سطح‌به‌هوای MIM-104 «پاتریوت» و/یا دومین سامانه دفاع تاد (THAAD) بودند. همچنین، تعدادی از هواپیماهای C-5 و C-17 در پایگاه پشتیبانی دریایی دیگو گارسیا در اقیانوس هند فرود آمدند که احتمالاً حامل مهمات برای ۶ فروند بمب‌افکن پنهان‌کار راهبردی دوربرد B-2 «اسپیریت» هستند که در ماه مارس در این جزیره مستقر شدند.

شهبازی: بنظر می‌رسد آمریکا، و اسرائیل، مصرند از طریق مذاکرات به سرعت موافقت جمهوری اسلامی را با خواست‌هایشان به دست آورند و هم‌زمان خود را آماده می‌کنند تا در صورت به نتیجه نرسیدن این مذاکرات حملات هوایی و موشکی را آغاز کنند.

https://x.com/sentdefender/status/1911990585323307088?s=19

@abdollahshahbazi
عبرت تاریخ

این مقاله را ۱۴ اکتبر ۲۰۱۹/ ۲۲ مهر ۱۳۹۸ در کانالم منتشر کردم. می‌خوانم و می‌اندیشم. به راستی چه مشکلی وجود داشت که در همان زمان جمهوری اسلامی روابطش را با آمریکا عادی نکرد و به تثبیت و اجرای طرح‌های عمرانی، با مشارکت کشورهای ذیربط، و شکوفایی در حوزه وسیع نفوذ خود، از عراق تا سوریه و لبنان، روی نیاورد؟ باید سیر تحولات حتماً او را به حضیض می‌رسانید تا رویکردش را دگرگون کند؟

نوشتم:

«این دستاورد بزرگی است برای ایران و کل منطقه که می‌تواند آینده روشنی را برای ایران ترسیم کند. دستیابی فرهنگی و اقتصادی و سیاسی به منطقه وسیعی تا کناره مدیترانه. در یادداشت اخیرم این مسئله را مطرح کردم. این منطقه‌ای است که می‌تواند سرنوشت ایران و ایرانیان را عوض کند و تأثیرات بزرگ بر جای بگذارد. منظورم فضای گسترده‌ای است برای جولان فرهنگی و اقتصادی. شوخی نیست این منطقه یعنی از تهران تا لاذقیه و بیروت.

این دستاورد منطقه‌ای، اگر اتفاق بدی نیفتند و امنیت در آن برقرار شود، می‌تواند تمام مصایب و فشارهایی را که از نظر اقتصادی از آن رنج می‌بریم جبران کند و شکوفایی بزرگی در پی داشته باشد اگر قدردان آن باشیم و از این فرصت بهره ببریم. در اینجا خوش‌بینی‌ام را بیان می‌کنم درباره جایگاهی که تعامل فرهنگی و اقتصادی با حوزه مدیترانه می‌تواند برای ما داشته باشد. امید که چنین شود.»

https://t.me/abdollahshahbazi/5001

@abdollahshahbazi
سخنان امروز ترامپ چشم‌انداز مذاکرات شنبه آینده را به شدت مبهم می‌کند.

https://x.com/bbckalbasi/status/1911822724328239446

@abdollahshahbazi
همانطور که بارها گفتم و تکرار کرده‌ام، آنچه می‌نویسم فرضیات و تحلیل من است بر اساس فاکت‌های موجود، و گاه واژه «تخیلات» را برای آن به کار می‌برم. غیب‌گویی نیست. تصور من همان پلن بزرگ برای خاورمیانه است که از ۸ اکتبر در گروه‌های خصوصی نوشتم و اینجا علنی کردم. ببینیم چه می‌شود و چقدر منطبق است با واقع. هنوز بر همان تصور هستم. این تحول حتی ممکن است در چارچوب حفظ ساختار جمهوری اسلامی هم باشد اگر در مواجهه با تهدید سنگین رفتار این نظام سیاسی به کلی دگرگون شود و منطبق شود با خواست آمریکا و اسرائیل. قبلاً احتمال این دگردیسی را ناچیز می‌دانستم. هنوز هم نمی‌دانم در آینده چه خواهد شد.

https://x.com/ashahb/status/1911095916922098037

@abdollahshahbazi
عراقچی در گفتگو با شبکه خبر دیدار کوتاه با هيئت آمریکایی را تأیید کرد.

@abdollahshahbazi
اولین گزارش منابع مطلع اسرائيلی از مذاکرات عمان

دقایقی پیش باراک راوید در اکسیوس نوشت:

به گفته وزارت امور خارجه ایران، مقامات آمریکایی و ایرانی روز شنبه در عمان در دور اول مذاکرات هسته‌ای دیدار کردند و به صورت مختصر گفتگو داشتند.

چرا مهم است: رئیس‌جمهور ترامپ بارها گفته است که ایران باید به ‌سرعت به توافقی برسد که تضمین کند نمی‌تواند سلاح هسته‌ای به دست آورد، در غیر این صورت با احتمال حملات نظامی مواجه خواهد شد که ممکن است به جنگ منجر شود.

دیدار بین عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، و استیو ویتکاف، فرستاده کاخ سفید، در حالی که از محل مذاکرات غیرمستقیم خارج می‌شدند، اولین تماس مستقیم بین آمریکا و ایران از زمان بازگشت ترامپ به دفتر ریاست‌جمهوری بود.

مقامات آمریکایی و ایرانی از زبان مشابهی برای توصیف هدف اصلی خود در مذاکرات روز شنبه استفاده می‌کنند: تعیین اینکه آیا طرف مقابل جدی است یا صرفاً در حال وقت‌کشی است.

یک مقام آمریکایی به آکسیوس گفت که ترامپ آماده است برای دستیابی به توافق امتیازاتی بدهد.

مطلب کلیدی: ویتکاف جمعه شب پس از مذاکره در روسیه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، وارد عمان شد. هیئت ایرانی به سرپرستی عراقچی صبح شنبه وارد شد.

کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که مذاکرات مستقیم خواهد بود، اما وقتی آغاز شد، اینگونه نبود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اسماعیل بقایی، گفت که مذاکرات در مکانی تعیین‌شده توسط میزبانان عمانی برگزار خواهد شد و نمایندگان ایران و آمریکا در اتاق‌های جداگانه خواهند نشست.

او تأکید کرد: «طرفین دیدگاه‌ها و مواضع خود را از طریق وزیر امور خارجه عمان به یکدیگر منتقل خواهند کرد.»

آکسیوس اوایل این ماه گزارش داد که کاخ سفید پیشنهاد ایران برای مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم را جدی گرفته است.

آنچه می‌گویند: عراقچی روز شنبه پیش از مذاکرات گفت: «هدف ما رسیدن به توافقی عادلانه و محترمانه و در شرایط برابر است. اگر طرف مقابل نیز با رویکرد مشابهی وارد شود، این فرصتی برای درک اولیه خواهد بود که به مسیر مذاکرات منجر می‌شود.» او افزود که هدف ایران تعیین جدول زمانی برای مذاکرات درباره توافق هسته‌ای است.

وزیر امور خارجه عمان در ایکس نوشت که مذاکرات «در فضایی دوستانه و مناسب برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها و در نهایت دستیابی به صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای و جهانی» برگزار شد. او ادامه داد: «ما به همکاری و تلاش بیشتر برای کمک به دستیابی به این هدف ادامه خواهیم داد.» مذاکرات روز شنبه حدود دو ساعت و نیم طول کشید.

گام بعدی: عراقچی گفت دور بعدی مذاکرات هفته آینده برگزار خواهد شد.

یادداشت تحریریه: این داستان با جزئیات بیشتری به‌روزرسانی شده است.

@abdollahshahbazi

Records

28.04.202515:31
12.6KSubscribers
28.02.202522:46
525Citation index
27.03.202515:33
10.1KAverage views per post
27.03.202515:04
10.1KAverage views per ad post
07.03.202523:59
11.13%ER
27.03.202515:05
89.14%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
MAR '25APR '25MAY '25

Popular posts عبدالله شهبازی

19.04.202521:21
✔️ خاورمیانه جدید چگونه می‌تواند باشد؟
چرا برای آمریکا ضرور است تا خاورمیانه را به یک قطب بزرگ اقتصاد جهانی تبدیل کند؟


تحقیق زیر به صورت فایل پی‌دی‌اف در ۴۳ صفحه در کانال تلگرام عبدالله شهبازی قرار گرفت.

✔️ مقدمه:

از ۸ اکتبر ۲۰۲۳، یک روز پس از حمله حماس و شروع جنگ غزه و تحولات پسین در خاورمیانه، که تا امروز ادامه دارد، مکرر از طرح بزرگ برای تبدیل خاورمیانه به یک قطب بزرگ اقتصاد جهانی گفته‌ام. گفتم که یکی از اهداف این طرح ممانعت از گسترش نفوذ چین در خاورمیانه و به تبع آن فرارویی چین به قدرت اول اقتصادی جهان است. در تحلیل زیر تلاش می‌کنم جایگاه خاورمیانه و اهمیت آن را برای آینده جهان نشان دهم.

هدف اصلی این تحقیق آشنایی با تصویری است که می‌تواند در محافل عالی مالی- سیاسی آمریکا برای سوق دادن حرکت سرمایه به کانونی بجز چین، برای ممانعت از اقتدار اقتصادی بیشتر چین، مطرح شده و در پایه تحولات یک سال و نیم اخیر خاورمیانه، بویژه در دولت ترامپ، قرار گرفته باشد. این تحقیق می‌تواند، با ایضاح پتانسیل‌های شگفت خاورمیانه نگاه ما را به تحولات روز جهان و منطقه و نیازهای کنونی سرمایه جهانی واقع‌بینانه کند.

صرفنظر از اینکه ماجرای ۷ اکتبر را نقطه شروع سناریویی برنامه‌ریزی‌شده بدانیم برای حذف جمهوری اسلامی ایران و نیروهای وابسته به آن در منطقه‌، بعنوان پیش‌نیاز تحقق طرح خاورمیانه جدید، یا ندانیم،‌ تحلیل حاضر اهمیت بالقوه اقتصادی خاورمیانه را برای جهان آینده نشان می‌دهد.

پتانسیل عظیم خاورمیانه زمانی بالفعل می‌شود که ۱) خاورمیانه‌ای که با کنفرانس قاهره (مارس ۱۹۲۱) پدید آمد، بر بنیاد قرارداد سری سایکس- پیکو (۱۶ مه ۱۹۱۶) که بلشویک‌های روسیه در ۲۳ نوامبر ۱۹۱۷ متن کامل آن را منتشر کردند، و طی ۱۰۴ سال پسین کانون مهم تنش سیاسی و جنگ و خاستگاه انواع نظام‌های سیاسی خودکامه بود، به منطقه‌ای کم‌وبیش همگرا و فاقد تنش تبدیل شود؛ ۲) سرمایه جهانی و سرمایه دولت‌های ثروتمند کنونی منطقه بطور جدی به سوی تحقق این طرح سمت‌وسو یابد.

✔️ برخی نکات مهم:


جمعیت خاورمیانه تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۷۰۰ میلیون نفر خواهد شد.

اگر آمریکا به دلایل داخلی یا تغییر اولویت‌های ژئوپولیتیک (مثلاً تمرکز بر آسیا- پاسیفیک یا اروپای شرقی) خاورمیانه را رها کند:
چین می‌تواند با قراردادهای بلندمدت نفت و گاز با ایران، سعودی، امارات و قطر وابستگی راهبردی ایجاد کند.
در غیاب آمریکا، کشورهای منطقه برای ثبات و توسعه به ‌دنبال جایگزین می‌گردند و چین با رویکرد «عدم مداخله در امور داخلی» مقبول‌تر جلوه می‌کند.
نفوذ اقتصادی چین بتدریج به نفوذ ژئوپولیتیک تبدیل می‌شود، شبیه به آنچه در آفریقا رخ داد.

اگر چین بتواند سرمایه‌گذاری بلندمدت، پیوسته و هماهنگ با منافع کشورهای منطقه انجام دهد و هم‌زمان آمریکا نقش سنتی خود را در تأمین امنیت و توسعه اقتصادی منطقه واگذار کند، چین ممکن است، با تسلط بر خاورمیانه، گام بلندی به سوی ارتقاء به مقام قدرت اول اقتصادی جهان بردارد.

سناریوی «خاورمیانه جدید با مشارکت ایران» هسته‌ اصلی طرح تحول بزرگ خاورمیانه بشمار می‌رود. اگر فرض کنیم که نظام سیاسی ایران به دولتی عمل‌گرا، ملی‌گرا یا حتی لیبرال و دوست با آمریکا، سعودی، امارات و قطر و حداقل فاقد خطر جدی برای اسرائیل تبدیل شود، آنگاه ایران نه‌ فقط بازیگر بلکه ستون کلیدی بازسازی نظم نوین منطقه‌ای خواهد شد.

محور اتصال ایران و گاز خلیج ‌فارس به مدیترانه و اروپا نه ‌تنها در قلب ژئوپلیتیک خاورمیانه قرار دارد، بلکه می‌تواند به یک انقلاب در انرژی و ترانزیت جهانی منجر شود.

سواحل ایران در خلیج فارس، بویژه مناطق بوشهر، بندرعباس، قشم، کیش، لاوان، پارسیان و چابهار، دارای پتانسیل خارق‌العاده‌ برای تبدیل شدن به «دوبی ایرانی» است؛ ترکیبی از قطب اقتصادی، ترانزیتی و گردشگری جهانی.

اگر ایران بتواند درهای خود را به جهان بگشاید، روابط بین‌المللی را عادی و سرمایه‌گذاری خارجی را جذب کند، سواحل خلیج‌ فارس ایران می‌تواند نه ‌تنها رقیب بلکه حتی جایگزین سواحل کالیفرنیا در برخی حوزه‌ها شود.

✔️ نقد گروک بر تحقیق فوق:


تحلیل عبدالله شهبازی یک چشم‌انداز استراتژیک و بلندپروازانه برای بازسازی خاورمیانه ارائه می‌دهد که پتانسیل‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی منطقه را به خوبی برجسته می‌کند. نقاط قوت آن در جامعیت، استفاده از داده‌های عددی، و توجه به رقابت جهانی با چین است. با این‌ حال، خوش‌بینی بیش از حد به امکان تحول سیاسی در ایران، کم‌توجهی به موانع فرهنگی و اجتماعی، و عدم ارائه سناریوهای جایگزین، از نقاط ضعف اصلی آن است.

@abdollahshahbazi
28.04.202500:06
در شبکه ایکس (توئیتر) چند نفر پرسش‌هایی مطرح کرده‌اند با این مضمون: چرا باید چنین موادی حدود یک ماه در بندر بماند؟

از فرد متخصصی پرسیدم و پاسخ به شرح زیر است:

علت تأخیر در ترخیص به خاطر گرفتن ارز دولتی است. تشریفات گمرکی را انجام می‌دهند و کالا را نگه می‌دارند تا برگ سبز صادر شود و به عنوان کالای ضروری تجاری ترخیص کنند و ارز دولتی ویژه آن را بگیرند و در بازار آزاد بفروشند.

دقیق‌تر، در مواردی که تقلب فوق صورت می‌گیرد روال اینگونه است: یک بار از ارز ترجیحی وزارت دفاع خرید می‌کنند که برگ سبز لازم ندارد. بار دوم محموله را کالای اساسی معرفی می‌کنند مانند کود شیمیایی و از خزانه دولت ارز نیمایی می‌گیرند و در بازار آزاد می‌فروشند.

@abdollahshahbazi
27.04.202505:06
روزنامه اسرائیلی یدیعوت اخرونوت:

مقامات ایرانی هنوز اعلام نکرده‌اند که کدام کانتینرها در انفجار عظیم بندر بندرعباس منفجر شده‌اند. با این حال، در ماه‌های اخیر گزارش‌هایی منتشر شده بود که نشان می‌داد دو کشتی چینی حامل سدیم پرکلرات، ماده‌ای شیمیایی تولیدشده در چین و به‌طور گسترده به‌عنوان یکی از اجزای کلیدی سوخت جامد موشک‌های بالستیک ایران، در این بندر پهلو گرفته‌اند.

یکی از این کشتی‌ها، گلبن، در فوریه به بندرعباس رسید و کشتی دیگر، جیران، اواخر مارس وارد شد. منابع اطلاعاتی در فوریه به شبکه سی‌ان‌ان گفتند که کشتی گلبن حدود ١٠٠٠ تن سدیم پرکلرات تحویل داده است، ماده‌ای شیمیایی که برای برنامه موشکی میان‌برد ایران ضروری تلقی می‌شود.

به گزارش سی‌ان‌ان، این ماده را بخش تدارکات سازمان جهاد خودکفایی ایران، یکی از نهادهای مسئول توسعه موشک‌های بالستیک این کشور، خریداری کرده بود. گزارش شده که کشتی جیران نیز ١٠٠٠ تن دیگر از همین ماده شیمیایی را تحویل داده است.

گرچه ایالات متحده هر دو کشتی را تحریم کرده بود، اما آن‌ها موفق شدند به بندرعباس برسند. سی‌ان‌ان گزارش داد که این ماده شیمیایی کاربرد بسیار محدودی خارج از تولید سوخت موشک دارد. این ماده برای تولید سوخت جامد موشک‌هایی مانند خیبرشکن و حاج قاسم حیاتی است. موشک خیبرشکن دارای بردی حدود ١۴۵٠ کیلومتر است، در حالی که موشک حاج قاسم می‌تواند تا حدود ١۴٠٠ کیلومتر را هدف قرار دهد. ایران در حمله‌ای در آوریل ٢٠٢۴ چند موشک خیبرشکن به سمت اسرائیل شلیک کرد و بقایای دستکم یکی از این موشک‌ها نیز پس از حمله دوم در اکتبر ٢٠٢۴ شناسایی شد.

https://www.ynetnews.com/article/syqayd9yxe

@abdollahshahbazi
09.05.202519:57
تِک‌سالاران آمریکایی و طرح خاورمیانه جدید

پادکست تحلیلی- انتقادی درباره تحقیق ۱۹ آوریل ۲۰۲۵ عبدالله شهبازی با عنوان «خاورمیانه جدید چگونه می‌تواند باشد؟ چرا برای آمریکا ضرور است تا خاورمیانه را به یک قطب بزرگ اقتصاد جهانی تبدیل کند؟»

https://bit.ly/43aQbFe

این تحلیل شاید در زمان خود تخیلی بنظر می‌رسید ولی با گذشت بیست روز از انتشار آن شواهد جدی در تأیید آن دیده می‌شود. طرح ایجاد پارک بزرگ دیزنی‌لند در ابوظبی، که جایگاه امارات را بعنوان قطب بزرگ اقتصادی- فرهنگی منطقه تقویت می‌کند، طرح‌هایی که احتمالاً ترامپ در سفر آتی خود (از ۱۳ مه) به سعودی و قطر و امارات بیان خواهد کرد، و غیره و غیره بیانگر تمایل طبقه جدید آمریکایی در اجرای طرح‌های منطقه‌ای و جهانی خود است.

این طبقه جدید، که با ظهور ترامپ در آمریکا به قدرت رسیده و یکی از پایگاه‌های اصلی آن بشمار می‌رود، ترکیبی است از ثروتمندان حوزه‌های تِک (فن‌آوری) و مستغلات که در یادداشت «دولت ترامپ و پلوتوپوپولیسم» بیان کردم.

https://bit.ly/451qJUZ

این طبقه جدید، که آن را «تِک‌سالاران» می‌نامم، به معنی غول‌های ثروتمند فن‌آوری که هم‌اکنون قریب به ۵۰ درصد از جی‌دی‌پی آمریکا را به دست دارند، نقشه جدید خود را برای سیاست خارجی آمریکا طراحی کرده و خواهد کرد که متفاوت است با رویه سنتی و «کهنه» که مجتمع نظامی صنعتی در آن دست برتر را داشت. برای مثال، در نظم سنتی پیشین، که با انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ ایران تثبیت شد، دولت‌های عربی خلیج فارس با پترودلارهای خود بیزنس می‌کردند و پول اضافی را به آمریکا منتقل می‌کردند و به این ترتیب ایالات متحده می‌توانست کسری بودجه سنگین‌اش را فاینانس کند و در مقابل در این کشورها پایگاه نظامی می‌زد برای حفاظت از آنان در مقابل تهدید ایران. بعبارت دیگر، در این چینش قدرت منطقه‌ای سعودی و امارات و سایر دولت‌های ثروتمند منطقه خلیج فارس به حمایت نظامی ایالات متحده نیاز داشتند و حفظ نسبی تهدید منطقه‌ای ایران لازم بود برای ایجاد این نیاز. این بجز جایگاه مهم نفت در اقتصاد آمریکا و جهان و ضرورت حفظ و مهار بازار آن است.

توجه کنیم به دولت جرج واکر بوش که اعضای آن عموماً وابستگان به غول‌های تسلیحاتی چون لاکهید مارتین بودند با دولت ترامپ که ایلان ماسک با ۳۸۳ میلیارد دلار ثروت (نماد پلوتوکراسی فن‌آور) و استیو ویتکاف با دو میلیارد دلار ثروت (نماد ثروتمندان نوخاسته بخش املاک و مستغلات) چهره‌های جنجالی آن بشمار می‌روند و شخص دونالد ترامپ با بیش از ۵ میلیارد دلار ثروت. و توجه کنیم به سهم مجتمع نظامی صنعتی که اینک به ۲.۹ درصد در جی‌دی‌پی آمریکا افول کرده است.

این تحول بنیادین نمی‌تواند بر سیاست خارجی آمریکا تأثیرگذار نباشد بویژه که تِک‌سالاران آمریکایی تنها رقیب جهانی خود را چین می‌دانند و تلاش می‌کنند با اهرم قدرت دولتی ایالات متحده این دشمن خطرناک در حوزه فن‌آوری را محدود کنند. و نیز توجه کنیم به پیوند عمیق رهبران نواندیش جوان تحصیل‌کرده غرب در دولت‌های امارات (محمد بن‌زاید) و سعودی (محمد بن‌سلمان) و قطر (تمیم بن حمد) با این طبقه جدید آمریکایی.

متن و اجرای پادکست از:
Google NotebookLM
May 9, 2025.

@abdollahshahbazi
09.05.202517:33
پادکست تحلیل عبدالله شهبازی از حادثه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در زمان وقوع و پیش‌بینی تحولات منطقه پس از آن.

تلخیص نظرات شهبازی و ساخت پادکست از:‌
Google NotebookLM
May 9, 2025

@abdollahshahbazi
16.04.202504:30
گزارش:‌ برغم اینکه هم آمریکا و هم ایران ادعا کردند مذاکرات هسته‌ای خوب پیش می‌رود، و به تبع آن بنظر می‌رسید بیشتر پروازهای انتقال امکانات پدافند هوایی آمریکا از فرماندهی منطقه هند- اقیانوس آرام به خاورمیانه متوقف شود، فرماندهی تحرک هوایی نیروی هوایی آمریکا (AMC) همچنان به انتقال گسترده تجهیزات نظامی به منطقه خاورمیانه ادامه می‌دهد بدون نشانی از توقف آن.

از ۲۲ مارس تاکنون بیش از ۳۰۰ هواپیمای C-17، C-5، C-130، KC-135 و KC-46 وابسته به AMC در پایگاه‌های هوایی در سراسر منطقه خاورمیانه تحت مسئولیت فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) فرود آمده‌اند و احتمالاً در حال ‌استقرار سامانه‌های پدافند هوایی، تجهیزات و سایر امکانات دفاعی در منطقه برای آمادگی در برابر احتمال آتی درگیری با ایران هستند.

جالب‌توجه‌ترین پروازهای هفته گذشته ورود بیش از ۶ فروند هواپیمای C-17 از پایگاه فورت بلیس تکزاس به پایگاه هوایی نِواتیم در جنوب اسرائیل است که احتمالاً حامل تجهیزات سامانه موشکی سطح‌به‌هوای MIM-104 «پاتریوت» و/یا دومین سامانه دفاع تاد (THAAD) بودند. همچنین، تعدادی از هواپیماهای C-5 و C-17 در پایگاه پشتیبانی دریایی دیگو گارسیا در اقیانوس هند فرود آمدند که احتمالاً حامل مهمات برای ۶ فروند بمب‌افکن پنهان‌کار راهبردی دوربرد B-2 «اسپیریت» هستند که در ماه مارس در این جزیره مستقر شدند.

شهبازی: بنظر می‌رسد آمریکا، و اسرائیل، مصرند از طریق مذاکرات به سرعت موافقت جمهوری اسلامی را با خواست‌هایشان به دست آورند و هم‌زمان خود را آماده می‌کنند تا در صورت به نتیجه نرسیدن این مذاکرات حملات هوایی و موشکی را آغاز کنند.

https://x.com/sentdefender/status/1911990585323307088?s=19

@abdollahshahbazi
09.05.202502:39
پادکست خلاصه کتاب انگلیسی ۶۹۳ صفحه‌ای زندگی فیصل اول،‌ پادشاه عراق، نوشته علی العلاوی، انتشارات دانشگاه ییل، ۲۰۱۴.

Ali A. Allawi, Faisal I of Iraq, New Haven and London: Yale University Press, 2014.

تلخیص و پادکست از:
Google NotebookLM
May 8, 2025

@abdollahshahbazi
01.05.202500:08
به علت طوفان‌های بادی شدید و آتش‌سوزی گسترده وضع اسرائيل وخیم گزارش می‌شود. امروز سه فلسطینی به شدت مجروح شدند چون یهودیان مزارع‌شان را آتش می‌زدند و اینان خواستند ممانعت کنند. فلسطینی‌ها نیز مزارع یهودیان را آتش می‌زنند. ایهاب حسن حدود هفت ساعت پیش در توئیتی نوشت:‌

«حماس طوفان‌های بادی و آتش‌سوزی‌هایی را که در سراسر اسرائیل گسترش یافته ستود و در کانال تلگرامی خود آن را "سرباز خدا" نامید.

اما در غزه، همین طوفان شن، اردوگاه‌های آوارگان را درهم می‌کوبد، خیمه‌ها را ویران می‌کند و زندگی‌ را، که از قبل غیرقابل‌تحمل بود، بدتر می‌کند.»

https://x.com/IhabHassane/status/1917633167332368629

تصحیح: در پست بالا به اشتباه ایلهان حسن نوشته بودم که اصلاح کردم. درست «ایهاب حسن» است.

@abdollahshahbazi
10.04.202519:57
گفتگو در کلاب‌هاوس: مذاکرات شنبه ایران و آمریکا در عمان
چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴/ ٩ آوریل ۲۰۲۵

@abdollahshahbazi
09.05.202518:59
تحولات منطقه و سقوط جایگاه ایران از ۱۳۹۸ تا امروز از دیدگاه یادداشت‌های عبدالله شهبازی

متن و تهیه و اجرای پادکست از:‌

Google NotebookLM
May 9, 2025.
@abdollahshahbazi
12.04.202516:37
همانطور که بارها گفتم و تکرار کرده‌ام، آنچه می‌نویسم فرضیات و تحلیل من است بر اساس فاکت‌های موجود، و گاه واژه «تخیلات» را برای آن به کار می‌برم. غیب‌گویی نیست. تصور من همان پلن بزرگ برای خاورمیانه است که از ۸ اکتبر در گروه‌های خصوصی نوشتم و اینجا علنی کردم. ببینیم چه می‌شود و چقدر منطبق است با واقع. هنوز بر همان تصور هستم. این تحول حتی ممکن است در چارچوب حفظ ساختار جمهوری اسلامی هم باشد اگر در مواجهه با تهدید سنگین رفتار این نظام سیاسی به کلی دگرگون شود و منطبق شود با خواست آمریکا و اسرائیل. قبلاً احتمال این دگردیسی را ناچیز می‌دانستم. هنوز هم نمی‌دانم در آینده چه خواهد شد.

https://x.com/ashahb/status/1911095916922098037

@abdollahshahbazi
09.05.202518:28
پادکست بر اساس گفتگوی مهم استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ، با نشریه محافظه‌کار بریت‌بارت درباره مذاکرات هسته‌ای ایران،‌ که امروز منتشر شد:‌

Exclusive — Steve Witkoff Ahead of Round 4 of Talks: Iran Has Agreed ‘They Don’t Want’ Nuclear Weapon
Matthew Boyle, BREITBART, 9 May 2025
https://www.breitbart.com/politics/2025/05/09/exclusive-steve-witkoff-ahead-round-4-talks-iran-has-agreed-they-dont-want-nuclear-weapon/

تلخیص و گفتگوی پادکست از:
Google NotebookLM
May 9, 2025.

@abdollahshahbazi
11.04.202520:32
روایت خانم فرناز فصیحی در نیویورک تایمز امروز بنقل از دو مقام آگاه ایرانی که نام‌شان را ذکر نکرده:

«ماه گذشته رئیس‌جمهور ایران، همراه با رؤسای قوه قضائیه و مجلس، با رهبر انقلاب، آیت‌الله علی خامنه‌ای، دیدار کردند... مقامات هشدار دادند که تهدید جنگ با ایالات متحده و اسرائیل بسیار جدی است. آن‌ها به آقای خامنه‌ای گفتند که اگر ایران از مذاکره امتناع کند یا مذاکرات شکست بخورد، حملات نظامی به دو سایت اصلی هسته‌ای ایران، نطنز و فردو، اجتناب‌ناپذیر خواهد بود... در پایان این جلسه چندساعته، آقای خامنه‌ای تسلیم شد. او اجازه داد مذاکرات ابتدا به صورت غیرمستقیم از طریق واسطه و سپس، در صورت پیشرفت، به صورت مستقیم بین مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی انجام شود.»

https://www.nytimes.com/2025/04/11/world/middleeast/us-iran-talks-trump-khamenei.html?smid=url-share

@abdollahshahbazi
11.04.202516:13
سناریوهای محتمل پس از حمله نظامی آمریکا و اسرائیل
آیا تکرار مدل شوروی در ایران ممکن است؟
پرسش و پاسخ: ادامه بحث چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴/ ۹ آوریل ۲۰۲۵.

@abdollahshahbazi
10.04.202519:56
گفتگو در کلاب‌هاوس: مذاکرات شنبه در عمان، مستقیم یا غیرمستقیم؟
سه‌شنبه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۴/ ۸ آوریل ۲۰۲۵

@abdollahshahbazi
Log in to unlock more functionality.