Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Реальна Війна | Україна | Новини
Реальна Війна | Україна | Новини
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Реальна Війна | Україна | Новини
Реальна Війна | Україна | Новини
جمهوریت avatar

جمهوریت

TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateApr 05, 2016
Added to TGlist
Nov 26, 2024

Latest posts in group "جمهوریت"

📝📝افت سه پله‌ای رتبه علمی ایران در جهان

👤وزیر علوم:

♈️جایگاه علمی کشور در سال ۲۰۲۱ رتبه ۱۴ در جهان بود که متاسفانه با تغییر جایگاه این عدد به ۱۷ رسیده است.
♈️امروز استاد باید برای چاپ مقاله باید بیش از ۱۰۰۰ دلار بدهد که بسیاری از اساتید این توانمندی را ندارند.
♈️ارائه مقالات نیازمند پشتوانه مالی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰با وجود ماینرها هم، مصرف برق ایران کمتر از اروپاست

✍محمد فاضلی جامعه‌شناس
:

♈️آنکه به رئیس‌جمهور گفته ایران ۶ برابر اروپا برق مصرف می‌کند باید توبیخ و تنبیه شود.

♈️فقط آلمان ۵۰۵ و فرانسه ۴۶۷ تراوات ساعت مصرف دارند (سال ۲۰۲۳) و از ایران با ۳۸۰ بیشتر مصرف می‌کنند. بدمصرفی داریم اما این گزاره غلط است.

♈️این‌ها به آبروی دولت و رئیس‌جمهور ضربه سخت می‌زنند.

♈️درمان بدمصرفی (از جمله تبدیل نشدن انرژی به ارزش و شدت انرژی بالا) با این دست اعداد و گزارش‌های نادرست ممکن نیست.

♈️مسأله پیچیده‌تر از آن است که بتوان با تمرکز بر صرفا خاموش کردن لامپ و/یا صرفا اصلاح قیمتی، آنرا تعدیل کرد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و بهاری همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
هفته خوب و شاد و پربرکتی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا بهشتی پنهان است،
اردبیل ، نیارق ، روس قلعه سی یا قلعه روسی،

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
♈️ داروغه و دزد و کیش و گزمه هم‌ دستند
شد آشکارا چهره پنهان خیلی ها

از نام دین هرروز و هرشب مایه بگذارند
با دین گره خودردست گویا نان خیلی ها

گرچه هیاهو داشت، لیک می ارزید
لب سوز چای دبش شد لیوان خیلی ها

یارب مباد آندم که باشد موقعیت جور
در می رود درجا، کش از تنبان خیلی ها

🔰 بنظرم این روحانی شیرین زبان و آزاده، جزو معدود کسانی است که ارزشش را دارد که پشتش نماز خواند، تا اونیز در میان دو خطبه از فقر و فساد خیلی ها سخن بگوید
🌹

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
📝📝خاورمیانه را با عینک تهران نبینید
✍عبدالرضا خزایی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی
@jomhuriyat

♈️دکتر صادق زیباکلام در یادداشتی که به‌تازگی منتشر کرده، با نگاهی از بالا به تحولات عربستان سعودی و نقش بن‌سلمان در آن، تلاش کرده تصویری دوگانه از پیشرفت‌های عمرانی و عقب‌ماندگی‌های سیاسی این کشور ترسیم کند؛ تحلیلی که در ظاهر منصفانه و دلسوزانه است، اما در واقع ترکیبی از ساده‌سازی، معیارهای دوگانه و غفلت از واقعیت‌های ژئوپلیتیک امروز خاورمیانه است.

♈️دکتر زیباکلام عزیز، شما استاد علوم سیاسی هستید و نیک می‌دانید که توسعه و دموکراسی لزوماً به‌صورت هم‌زمان و هم‌میزان در جوامع رخ نمی‌دهند.

♈️تاریخ تحولات آسیا، اروپا و حتی آمریکا پر است از مثال‌هایی که نشان می‌دهد توسعه اقتصادی گاهی چند دهه زودتر از تحولات دموکراتیک رخ می‌دهد.

♈️انتظار دارید عربستان، که تا همین یک دهه پیش جامعه‌ای به‌شدت بسته و مبتنی بر ساختارهای ماقبل‌مدرن بود، ظرف چند سال به الگویی شبیه به سوئد بدل شود؟

ا♈️ینکه محمد بن سلمان زیرساخت‌ها را متحول کرده، سرمایه خارجی جذب کرده، گردشگری را توسعه داده، از قدرت سنتی روحانیون کاسته، زنان را وارد بازار کار کرده و دست به رفرم‌های بزرگ اقتصادی و اجتماعی زده، دست‌کم برای هر ناظر بی‌طرف نشانه‌ای از گذار پرهزینه اما ضروری است. چنین اصلاحاتی در خاورمیانه نه از مسیر تظاهرات خیابانی، که اغلب با اتکا به رهبری قدرتمند و متمرکز امکان‌پذیر بوده است. ترکیه آتاتورک و امارات بن‌زاید مثال‌های زنده‌اند.

♈️شما از بن‌سلمان گلایه دارید که چرا آزادی احزاب و مطبوعات نمی‌دهد، اما نگفتید این جامعه تا پیش از ۲۰۱۵ با چه نوع ساختار قدرتی اداره می‌شد؟

♈️گویی انتظار دارید در عرض یک دهه، کشوری که از قرون وسطی یک‌راست به عصر دیجیتال پرتاب شده، هم‌زمان به الگوی دموکراسی هم بدل شود!

♈️آیا در تحلیل‌های‌تان از ایران پیش از انقلاب، توسعه اقتصادی بدون دموکراسی را تا این اندازه منفی می‌دیدید یا آنجا با تفسیر دیگری همراهش می‌کردید؟

♈️و اما آنجا که می‌فرمایید «جنیفر لوپز و جام‌جهانی دموکراسی نمی‌آورد»، حرفی درست اما ناقص است. گویی فراموش کرده‌اید که ظهور هنر، ورزش، تکنولوژی و گشودگی فرهنگی – ولو کنترل‌شده – در جوامع بسته، گام اول در شکل‌گیری طبقه متوسط، مطالبه‌گر و مدرن است.

♈️اگر اصلاحات ولیعهد عربستان را صرفا با حضور رونالدو و جنیفر لوپز خلاصه کنیم، نه تنها بی‌انصافی است، بلکه تحلیل را از واقعیت‌های عینی جدا می‌کنیم.

♈️در خصوص موضوع فلسطین هم، گره‌زدن پیشرفت‌های داخلی عربستان به جنگ‌های خون‌بار اسرائیل و غزه نوعی مغلطه‌ تحلیلی است. مگر مسئولیت بمباران جبالیه با عربستان است؟
مگر تا امروز، سیاست‌های مبتنی بر «مسئله فلسطین» برای کشورهایی مثل سوریه، عراق یا حتی ایران رفاه یا آزادی به ارمغان آورده‌اند؟

♈️بن‌سلمان به‌درستی درک کرده که عربستان جدید باید از گروگان‌گیری مسئله فلسطین توسط بازیگران رادیکال فاصله بگیرد. این عقلانیت است، نه خیانت.

♈️و سرانجام آن‌جا که از محمدرضا شاه یاد می‌کنید، بدون اشاره به تفاوت‌های تاریخی، بستر اجتماعی، و حتی جایگاه عربستان امروز در معادلات جهانی، مقایسه‌ای خطی و نادرست به دست می‌دهید.
نه بن‌سلمان محمدرضاست، نه ۱۴۰۴ هجری عربستان، شباهتی به ایران ۱۳۵۷ دارد.

♈️خاورمیانه جدید، اگرچه خالی از تناقض نیست، اما در حال تولد است؛ و این تولد نه از پنجره تهران، بلکه از دل تحولات تاریخی و منطقه‌ای قابل فهم است.

♈️نقد بن‌سلمان، اگر قرار است علمی باشد، باید هم‌زمان ظرفیت فهم زمینه، سرعت تحولات و واقع‌گرایی ژئوپلیتیک را داشته باشد. تحلیل علمی، چیزی فراتر از قضاوت اخلاقی است.
#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
📝📝ترامپ در مسجد شیخ زاید چه می کند؟
#صلاح_الدین_خدیو
@jomhuriyat
♈️سرانجام تور عربی ترامپ به ابوظبی رسید. پس از سومین استقبال باشکوه، اماراتی ها او را به مسجد شکوهمند شیخ زاید بردند. یکی از بزرگ ترین و مجلل ترین مساجد دنیا که به جاذبەای گردشگری بدل شده است.
در مسجد شیخ زاید، ترامپ بر روی بزرگ ترین فرش دستباف دنیا عکس یادگاری گرفت و زبان به تحسین زیبایی های فاخر این مکان مقدس گشود.

♈️تصویر ترامپ در محوطه و شبستان مسجد شیخ در کنار محمد بن زاید به لحظەای تماشایی از نمایش اتحاد دو رهبر با جهان بینی های مشابه سیاسی و مذهبی مبدل شد.
ترامپ یک مسیحی انجیلی است. نحلەای پروتستان که در پاک دینی و بازگشت به سلفیت تا جایی پیش می رود که به ریشه های یهودی مسیحیت نزدیک می شود؛ نوعی مسیحی یهودی!
بن زاید هم نه سلفی و نه سنت گرا، بلکه مصلحت گرایی قهار است. در مسیر مصلحت تا خود ابراهیم نبی نیای مشترک ادیان اسلام و مسیحیت و یهودیت می رود و با پیروان هر سه عقد اخوت می بندد!

♈️امارات متحدەی عربی در دنیا با ساخت مساجد عظیم و فاخر شهرتی به هم زده است.
مسجد زیبا، مجلل و پرخرج نماد اسلام اماراتی است. نسخه ای که ابوظبی اصرار دارد، معتدل، میانه رو و غیرسیاسی خوانده شود.
امارات با هر نوع دریافت سیاسی از اسلام خصومت می ورزد و به یکسان اسلام سلفی عربستان و اخوانیسم اردوغان را ناخوش می دارد.

♈️برای کشوری که هیچ گاه سابقەای معتبر در اسلام نداشته و فاقد یک طبقەی مولد عالمان دینی است، برند سازی از نوع خاصی از اسلام، محتاج تاکید روی جاذبه های معماری و ویژگی های زیباشناسانه در قالب نوعی دیپلماسی مساجد است.
مساجد امارات بسان مساجد صدر اسلام، بناهایی ساده و بسیط نیستند. آنها نقشی فراتر از عبادتگاهی ساده بر عهده دارند.

♈️این سازه های مجلل بازتابی از ماهیت حکومتند و نقشی از اقتصاد سیاسی را بر خود دارند:
ترکیب سنت و استبداد، بادیه و شهر، دین و سرمایه و دولت اقتدارگرا و اقتصاد بازار.

♈️صد البته دیپلماسی مساجد امارات دو رقیب قدرتمند دارد: ترکیه و عربستان سعودی!
دو کشوری که برای نفوذ در جهان اسلام و گسترش رهیافت خود از اسلام در حال رقابتی تنگاتنگند.

♈️امارات البته فاقد جاه طلبی هایی از این قسم است. اسلام امارات، اسلامی ضد انقلابی و محافظه کار است و وظیفەی حفظ ثبات و برقراری صلح مدنی در داخل و خارج نزدیک آن را بر عهده دارد.

♈️به عنوان شاهد، در چند کیلومتری مسجد مجلل شیخ زاید، خانەی خانوادەی ابراهیمی قرار دارد. ترکیبی از سه مسجد، یک کنیسەی یهودی و کلیسایی کاتولیک. هر سە هم مجلل!
این بنا هم بازتابی از سیاست خارجی امارات و صلح پر سر و صدای آن با اسرائیل است.
حتی جایزەی بین المللی صلح امام حسن هم چنین است. یک نوبل صلح اماراتی مبلغ محافظه کاری که وظیفەی بیان رجحان انعطاف و میانه روی را بر جهاد و شهادت را بر دوش دارد.

♈️تساهل و میانه روی اسلام امارات زمانی به اوج خود می رسد که شاهد ساختن عبادتگاه های مجلل و پرهزینه برای پیروان ادیان سیک و هندو می شویم.
ابوظبی مدعی است که پایتخت رواداری و گفتگوی میان ادیان و مذاهب است. همانطور که گفته شد انگیزەی اصلی تداوم ثبات اجتماعی و سیاسی و افزودن به جذابیت های کشور جهت جلب سرمایەی خارجی است.

♈️این نسخه از اسلام بیش از آنکه سر در سنت و سیرەی سلف صالح داشته باشد و یا اینکه دلمشغول سازگاری با مدرنیته و لیبرالیسم باشد، با مقتضیات نئولیبرالیسم و گردش جهانی سرمایه و بین المللی شدن اقتصاد همخوان است.
می گویند اسلام توسط تاجران مسلمان به شرق آسیا و جزایر اندونزی برده شد. بی جهت نیست که امروز امارات به معلم دین جاکارتا و معمار و سازندەی اصلی مساجد آن تبدیل شده است.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
📝📝در حسرت سیاست خارجی توسعه گرا

@jomhuriyat

♈️سیاست خارجی کارآمد سبب ارتقای رفاه و توسعه کشور می شود و سیاست خارجی بی توجه به توسعه اقتصادی و رفاه مردم و  منافع ملی ، چیزی جز گرفتاری و فلاکت برای مردم نمی افریند.

♈️بی برقی و بی آبی و ورشکستگی های متعدد در حوزه های مختلف در
ج.ا‌.ایران ناشی از یک سیاست خارجی بی توجه به توسعه و توجه ویژه به ایدئولوژی حتی با فداکردن رفاه مردم است.

♈️تا زمانیکه نگاه توسعه گرا بخصوص در حوزه اقتصادی در سیاست خارجی ایران اولویت نیابد دولتهای منطقه راه های رفاه ساز خویش را پیش خواهند گرفت و ما همچنان درگیر ضعفهایی هستیم که در دوران جنگ تحمیلی با آن رو برو بودیم.

♈️ایران بدون اولویت به شایستگی و برتری دادن ایدئولوژی بر پیشرفت اقتصادی راه به جایی نخواهد برد....
/دیپلماسی در یک نگاه


#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و بهاری همراهان فرهیخته جمهوریت بخیر
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ یکی از حیرت‌ انگیزترین روستاهای تاریخی ایران

♈️ استان آذربایجان شرقی، شهرستان میانه، روستای کهبنان (کوبلان)

♈️ در دل منطقه حفاظت‌شده دربند مشکول، یکی از حیرت‌انگیزترین روستاهای تاریخی ایران پنهان شده؛ روستای کهبنان یا کوبلان، با چشم‌اندازهایی باورنکردنی و خانه‌هایی که بر پرتگاه‌های سنگی بنا شده‌اند، تصویری از معماری فراموش‌شده‌ی کوه‌نشینان را زنده می‌کند.

♈️ ورودی روستا با دو تونل صخره‌ای و رازآلود مشخص می‌شود؛ تونل‌هایی که در گذشته برای احداث سد شهریار در نظر گرفته شده بودند و حالا به دروازه‌ای رؤیایی برای ورود به این گنجینه‌ی باستانی تبدیل شده‌اند.
نزدیکی این روستا به پل تاریخی پردلیس نیز اهمیت آن را دوچندان کرده است

♈️ متأسفانه بسیاری از خانه‌های صخره‌ای این روستا در معرض تخریب قرار دارند و نیاز جدی به مرمت و استحکام‌سازی دارند تا این میراث ارزشمند برای نسل‌های آینده حفظ شود.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
🔰 چرا صدای رنج در جامعه شنیده نمی شود؟

♈️اهمیت پرداختن به رنج اساسا از این مسئله نشات می گیرد که آن طور که باید در امور انسانی و اجتماعی، رنج مرکزیت پیدا نکرده است.

♈️به گزارش اکوایران، مارال لطیفی، دانش آموخته جامعه شناسی و مترجم بیان می کند که بخشی از اهمیت رنجش، در طول زمان در جامعه کمرنگ شده است.

♈️او یکی از دلایل این اتفاق را تقسیم کار علوم بیان می کند.

♈️لطیفی به این موضوع می پردازد که نقطه شروع علوم انسانی و اجتماعی پرداختن به رنج است، اما درحال حاضر چنین چیزی دیده نمی شود.

♈️همچنین قرار است در فرایند تفکر از رنج بکاهیم و به سمت بهبودی برویم.

نسخه کامل در سایت 
نسخه کامل در یوتیوب

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
🔰واکنش یک نماینده مجلس به افزایش ۷۵ درصدی تعرفه اینترنت؛

♈️فشار مضاعف بر معیشت مردم است

♈️منافع عمومی نباید قربانی سودخواهی برخی شرکت‌ها شود


♈️عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از طرح موضوعاتی مبنی بر افزایش ۷۵ درصدی تعرفه‌های اینترنتی، این تصمیم را تحمیل بار اقتصادی تازه‌ای بر دوش اقشار ضعیف و متوسط جامعه دانست و گفت: اجازه نخواهیم داد منافع عمومی قربانی سودخواهی برخی شرکت‌ها شود.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
📝📝سقوط آزاد زنان از نردبان اقتصاد؛
درآمدی بر تاریخ حضور زنان در بازار کار ایران
✍فاطمه موسوی‌ویایه
@jomhuriyat

♈️در ایران عصر قاجار، مانند سایر جوامع کشاورز، زنان در جایگاه فرودست مردان قرار داشتند. همۀ مشاغل مهم در اختیار مردان بود. هیچ شغل رسمی درباری به زنان اختصاص نداشت. زنان در میان مقامات دیوانی و لشکری نیز جایی نداشتند و مقام‌های دینی در سطوح بالا و متوسط نیز در انحصار مردان بود. در شیوۀ تولید کشاورزی نیز تنوع مشاغل اندک بود و قدرت بدنی برای کار و جنگاوری مزیت مهمی به حساب می‌آمد.

♈️زنان به‌دلیل قدرت بدنی کمتر، دوران بارداری و شیردهی، و خشونت و ناامنی فضای عمومی، فرصت‌های محدودی برای اشتغال و استقلال مالی داشتند. مشاغل خانگی و صنایع دستی کم‌درآمد بودند و ازدواج بهترین راه تأمین معاش برای زنان بود.

♈️زنانی که شوهری نداشتند و به‌دلایل مختلف از حمایت خانوادۀ خود (پدر، برادر و پسر) نیز محروم بودند، یا باید در فقر و گدایی می‌ماندند یا تن‌فروشی می‌کردند.

♈️تجربۀ زیستۀ همۀ زنان یکسان نبود. به گفتۀ اغلب جهانگردان و شاهدان خارجی، زنان روستایی در برداشت محصول مزرعه و باغ به مردان کمک می‌کردند و در عین حال وظایفی همچون تهیۀ مواد غذایی (پخت نان یا گرفتن ماست و پنیر و کره از شیر گاو و گوسفند)، تهیۀ پوشاک (خیاطی، نخ‌ریسی، بافندگی و…)، بافت زیرانداز (قالی، گلیم) و تبدیل تپاله به سوخت را هم به عهده داشتند.

♈️تعدادی از زنان در قالب مهریه، جهیزیه یا ارث، دارای حق آب، زمین، باغ، احشام و غیره بودند. بنا بر فقه اسلامی، اموال زنان متأهل به خود آنها تعلق داشت و به زنان امکان تأثیرگذاری بر حیات اجتماعی و اقتصادی خود و دیگران را می‌بخشید.

♈️با این حال، دارایی زنان بخشی از دارایی‌های خانواده محسوب می‌شد و تحت نظارت مردان مورد بهره‌برداری قرار می‌گرفت و بعدتر به فرزندان ارث می‌رسید.
زنان شهری گاه از مزایای تحصیل و خواندن و نوشتن برخوردار می‌شدند، مراسم مذهبی خود را انجام می‌دادند و در مواردی بلوای نان در شهرها را رهبری می‌کردند؛ البته تجربۀ زیستۀ همۀ زنان شهری یکسان نبود.

♈️جایگاه اجتماعی زنان به‌شدت به پایگاه اقتصادی و اجتماعی خانوادۀ محل تولد آنها و بعدتر خانوادۀ شوهر بستگی داشت. تعدادی از زنان که به خانوادۀ اعیان و اشراف تعلق داشتند خود نیز متمول بودند.

♈️در کتاب آمار دارالخلافۀ تهران آمده که شهر تهران در سال ۱۲۶۹ هجری قمری ۷۸۷۴ باب خانه و ۴۲۲۰ باب دکان داشت. این آمار حاوی اطلاعات بسیار دقیقی از مالکان خانه‌ها بر‌اساس طبقات اجتماعی و انواع دکان‌ها و تعداد اجاره‌نشین‌ها و صاحبان خانه ‌است.

♈️شمار زنانی که در این آمار از آنها با عنوان صاحبخانه نام برده شده‌ اندک ‌است و از یک درصد تجاوز نمی‌کند.
تعداد دکان‌های متعلق به زنان از این مقدار هم کمتر است. املاک شهری در قالب ارثیه یا مهریه به زنان می‌رسید و تعداد اندکی نیز در املاک شهری سرمایه‌گذاری می‌کردند (اتحادیه، ۱۳۷۷: ۲۶۱، ۲۶۴). به گفتۀ کدی، اینکه زنان ارث می‌برده‌اند و زن متأهل می‌توانسته اموال خود را برای خویش نگه دارد، زن ایرانی را تا قبل از قرن مزبور (دوران مدرن) در وضعیتی بهتر از زنان غرب قرار می‌داده است (فوران، ۱۳۷۷: ۶۵).

♈️بر‌مبنای داده‌های تاریخی عصر قاجار، زنان از فعالیت در عرصۀ فرهنگ و دسترسی به آموزش و حضور در قلمرو سیاست و قدرت محروم بودند و به‌لحاظ تقسیم کار نیز بیشتر به مشاغل خانگی مشغول بودند و در واحد اقتصادی خانوادۀ گسترده فعالیت می‌کردند.

♈️استقلال مالی آنها بسیار محدود بود چون در جامعۀ سنتی، تعداد مشاغل اندک و انجام بیشتر آنها مستلزم توان جسمانی بالا یا حضور در مکان‌های عمومی و اختلاط با مردان است که از نظر اجتماعی پذیرفته نبود.

♈️انقلاب مشروطه و تغییر سلطنت و استقرار دولت مدرن که توسعۀ آمرانه را در دستور کار قرار داده بود صورت‌بندی اجتماعی ایران را تغییر داد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
📝📝 سیاست از این بازی ها زیاد دارد!

✍اجلال قوامی
@jomhuriyat

♈️دیدار دونالد ترامپ و احمد الشرع در ریاض و دست دادن دو رئیس‌جمهور چندان امر غریبی به نظر نمی رسد. اگر تا دیروز احمد الشرع در لیست سیاه آمریکا و تحت تعقیب بود، امروز در شمایل یک رئیس کشور دست در دست ترامپ می گذارد و گویی او نه تنها در لیست تروریستی اولین قدرت جهان نبوده بلکه یار گرمابه و گلستان هم بوده اند.

♈️سیاست همین است. باورش شاید برای آنانکه چندان با امر سیاسی مانوس نیستند، تعجب برانگیز و رقت آور باشد اما دنیای سیاست همین است که در زمین واقع می بینیم. دوست و دشمن دائمی و ابدالدهر ندارد. این منافع دولت ها و کشورها است که امروز دوست و فردا دشمن می سازد.

♈️اگر دیروز احمد الشرع دشمن بود در این ماه های پسا اسد در تمنای دیدار با ترامپ بود.
اگر صدام حسین در سال های دور متحد آمریکا بود بعدها خصم شد و از صحنه سیاست حذف شد.

♈️پیوند زدن فعل و امر سیاسی و سیاست ورزی با عواطف و احساسات کژ راهه است و بنیاد سیاست بسان علم بر پایه عقلانیت استوار است. پس دیدار ترامپ و الشرع را در همین چارچوب باید ارزیابی کرد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
♈️اگر به طور میانگین برای هر مراسم فقط ۳۰میلیون تومان هزینه شود، در مجموعِ ۱۲۰هزار مراسم، حدود ۳۶۰۰میلیارد تومان برای یادبود ایشان هزینه می‌شود. حتی با یک‌سوم این رقم یعنی۱۲۰۰میلیارد تومان می‌شد کلی از مشکلات بهداشت و درمان ملت را حل کرد

✍سامان صحرایی

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
📝📝سدها خالی است و وزیر نیرو طلب‌کار است: آینه‌‌ی تمام نمای مدیریت در ایران!
✍محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️ وزیر نیرو آینه‌ی تمام نمای مدیریت در ایران امروز است؛ مدیریتی که فقط ادعا دارد و حقوق گرفتن بلد است. این مدیران یاد گرفته‌اند که هر جایی را همان‌طور که قبلی‌ها اداره می‌کردند، بچرخانند. والا نه اشرافی به حوزه‌ی تحت مدیریت خود دارد، نه می‌تواتد بحران‌ها را پیش‌بینی کند و نه برنامه‌ای برای گذر از آن‌ها دارد، و از همه مهم‌تر این‌که از عالم و آدم طلب‌کار است و انتظار دارد که دیگران به او او و تیمش راهکار بدهند!

♈️ انگار که وزارت، سازمان یا مجموعه‌ای که به آن‌ها تحویل داده‌اند یک ماشین آخرین سیستم اتوماتیک روبراه است که حتی راننده هم دارد؛ فقط یک جنتلمن می‌خواهد که به عنوان صاحبش بنشیند و راه رفتن خودرو را تماشا کند و به حرکت آن افتخار کند؛ انگار که اگر او نباشد ماشین نمی‌تواند از جای خود یک قدم هم جلوتر برود.

♈️ بهمن‌ماه گذشته همین جناب وزیر گفت که «من انتظار دارم تابستان سال آینده مردم دیگر شاهد بی‌برقی نباشند. برنامه گسترده‌ای را برای رفع مشکل ناترازی انرژی در دست داریم که تا پایان سال ۱۴۰۳ به وضعیتی برسیم که در تابستان سال ۱۴۰۴ مطلقا مشکلی وجود نداشته باشد.» (خبرگزاری تسنیم- ۴ بهمن ۱۴۰۳) حالا ولی انتظار حضرت وزیر برآورده نشده است و هنوز تابستان نشده بی‌برقی امان همه را بریده است و برای تابستان هم اعلام شده که مردم، آفتابه و بادبزن تهیه کنند. اما این وسط چه کسی مقصر است؟!

♈️ سال‌هاست در ایران هرکه مسئول‌تر است، طلب‌کارتر است و نهایتا مقصر مردم هستند که انتظارات این حضرات بزرگوار را برِآورده نکرده‌اند. این واقعیت را به تمامی در سخنان تازه‌ی وزیر نیرو می‌توانید ببینید که اعلام کرده‌ است: «کسی فکر می‌کند چرا باران نمی‌آید؛ سد لتیان و سد کرج را ببینید؛ سدها خالی است. چرا علما فکری نمی‌کنند؟ در بعضی مناطق ۱۹ درصد رشد مصرف برق داشتیم؛ اصلا باورکردنی نیست. در اردیبهشت ماه ۴/۵ درجه متوسط دمای کشور افزایش پیدا کرده. کسی باور می‌کرد؟» یعنی همه، از آسمان که نمی‌بارد تا زمین که سدها‌یش خالی است، از همه‌ی کسانی که فکرشان کار می‌کند اما درباره خالی بودن سدها فکر نکرده‌اند تا مردمی که آب و برق مصرف می‌کنند، همه و همه مقصرند غیر از این حضرت وزیر که طلب‌کار شده‌اند...

♈️ وزیر تراز باید هم چنین باشد؛ او آینه‌ی تمام نمای مسئولیت و مدیریت در ایران امروز است!

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Records

14.03.202523:59
5.6KSubscribers
30.04.202523:59
400Citation index
25.03.202523:59
982Average views per post
12.05.202505:09
1.5KAverage views per ad post
22.03.202523:59
15.38%ER
25.03.202523:59
17.53%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
JAN '25APR '25

Popular posts جمهوریت

♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و بهاری همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
هفته خوب و شاد و پربرکتی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا بهشتی پنهان است،
اردبیل ، نیارق ، روس قلعه سی یا قلعه روسی،

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
♈️ داروغه و دزد و کیش و گزمه هم‌ دستند
شد آشکارا چهره پنهان خیلی ها

از نام دین هرروز و هرشب مایه بگذارند
با دین گره خودردست گویا نان خیلی ها

گرچه هیاهو داشت، لیک می ارزید
لب سوز چای دبش شد لیوان خیلی ها

یارب مباد آندم که باشد موقعیت جور
در می رود درجا، کش از تنبان خیلی ها

🔰 بنظرم این روحانی شیرین زبان و آزاده، جزو معدود کسانی است که ارزشش را دارد که پشتش نماز خواند، تا اونیز در میان دو خطبه از فقر و فساد خیلی ها سخن بگوید
🌹

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
09.05.202506:22
♈️ 📽 ای ناجیِ نسلِ ما،
ای معلّم...
.
.
✅سرود اوایل انقلاب، با عنوان "ای معلّم" که در وصف معلّم شهید، دکتر علی شریعتی سروده شد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
11.05.202506:21
📝📝عجیب ولی واقعی !
فرهنگستان حدادعادل
@jomhuriyat
♈️دیروز یک ارابه ی بیماربر با فانوس فغان کش،بیماری را به وسیله ی تن کش روان به بخش ما اورد که جوالدوز رگ گشایش هم، خراب شده بود،مجبور شدیم با صاعقه ی افکن دل، بیمار را احیا کنیم،،البته به دلیل نداشتن هوا دان ،از هوادانچه استفاده کردیم و بدین ترتیب بیمار نجات پیدا کرد !

♈️فرهنگستان زبان پارسی  در اقدامی نو معادل فارسی اصطلاحات پزشکی مستعمله در بخش اورژانس  را به شرح زیر ارائه داد:

🔰آنژیوکت:جَوالدوز رگ گُشا
🔰برانکارد: تَن کشِ روان
🔰ترالی: توشه ی دوا و تریاق
🔰بند فیکس: لگام چسبان
🔰دی سی شوک :صاعقه افکن دل
🔰اِی ایی دی: صاعقه افکن خودمختار
🔰ساکشن: همکِشنده ی برقی
🔰آمبولانس: اَرّابه ی بیماربری
🔰آژیر: فانوس فغان کش
🔰لارنگسکوپ: تیشه ی تنبوشه باز کن
🔰گلوکومتر: قندآزما
🔰کپسول اکسیژن سانترال: هوادان
🔰کپسول اکسیژن پرتابل: هوادانچه

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
♈️ افشاگری های چندسال پیش محمود احمدی نژاد  در مورد واردات  کالای قاچاق در گمرک بوشهر از سوی نهادهای امنیتی و برادران قاچاقچی که امروز شنیدنی تر از گذشته به نظر می رسد‼️

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
09.05.202514:12
♈️ فرق دکترای اهل کار و تلاش و همت و دکترای دیگر،

♈️ این آقا، اگر اهل یک کشور اروپایی می بود، الان در تمام گروه‌ها و پیج ها از کار بزرگ او صحبت می شد!

♈️ وطن دوستی و عشق به مردمش، باعث شده تا با کمترین امکانات کاری کند که هیچ مسئولی با بودجه میلیاردی انجام نداده!

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
14.05.202508:32
📝📝این خاموشی ها فقط خاموشی نیست نشانه فروپاشی تدریجی است

✍️حسین عبده تبریزی،اقتصاددان
@jomhuriyat

♈️نوشتنم نیمه‌کاره می‌ماند؛ خاموشی آمده. نه در کوهستانی دورافتاده، بلکه در قلب پایتخت. لابد در حاشیه‌ها، در خانه‌هایی که همیشه سهم‌شان اندک بوده، تاریکی سنگین‌تر است.آن هم در بهار؛ پیش از گرمای خرداد.

♈️چه خفت‌بار است که از دل بزرگ‌ترین منابع انرژی جهان، باید به شمع پناه ببرم. در سکوت حاصل از خاموشی، حتی زمزمه‌ی همیشگی یخچال‌ها و کولرها نیز به خاموشی فرو می‌رود. زندگی فرومی‌ریزد در گرما و تاریکی.

♈️گریه‌ام می‌گیرد از این همه ذلت. نه از خاموشی، از معنای آن. از این پسرفتِ بی‌پایان. کشوری با ثروت طبیعی، اما تهی از مدیریت، تهی از صداقت، تهی از تدبیر. قرار بود صادرکننده‌ی برق باشیم، نه پناه‌برنده به نور زرد شمع.

♈️این خاموشی‌ها فقط خاموشی نیست. علامت است؛ نشانه‌ای‌ست از فروپاشی تدریجی. تاریکی‌ای در جان حکمرانی، در ذهن تصمیم‌گیران.
خود بی‌برقی نیست که ذله‌ام می‌کند؛ معنای این بی‌برقی است که دیوانه‌ام می‌کند. چه تصویری مضحک‌تر از آن‌که در سال ۱۴۰۴ ــ همان سالی که قرار بود بر اساس «سند چشم‌انداز» اول منطقه باشیم ــ برق در پایتخت کشور قطع می‌شود؟

♈️۱۴۰۴؛ سالی که قرار بود «اول منطقه» باشیم! چه شوخی تلخی‌ست که درست در سال موعود، برق تهران به وقت تقویم خاموش می‌شود!
سند چشم‌انداز، رویای ملی، حالا به تمسخر ایستاده؛ سند چشم‌انداز را برعکس خوانده‌ایم. پایتخت بی‌برق شده. چه هجویه‌ی ناخواسته‌ای بر آن رویاها: اول‌شدن در علم، اقتصاد، زیرساخت، فناوری، و در رفاه. چهل سال گذشت؛ اما گویی نه برای ساختن، بلکه برای دورزدن مشکلات، عقب‌انداختن بحران‌ها، و فراموش‌کردن چشم‌اندازها.

♈️آینده را نه ساختیم که سوزاندیم. نه پیشرفت که واگشت؛ نه اقتدار که سرگردانی.
و می‌گویند بعد از برق، نوبت آب است. شاید این‌بار کولرها که کار نمی‌کنند هیچ، شیرها هم دیگر نچکند. شاید گاز هم در زمستان نباشد.

♈️سقوطی بی‌صدا در راه است.
فروریختنی آرام، بی‌هیاهو. همانند خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده.
حس آشنایی است؛ یادآور دهه‌ی شصت.

♈️شب‌هایی با شمع و چراغ‌نفتی، با بوی نفت و سکوت کودکان خواب‌آلود، با کابوس حمله‌ی هوایی و خبرهای جبهه. اما آن روزها جنگ بود، دشمن بود، تحریم‌های تازه‌نفس، و هنوز امیدی به ساختن داشتیم. حالا اما…  چهار دهه‌‌ی گذشته. امروز، ما وارث بزرگ‌ترین منابع انرژی جهان؛ نفت، گاز، آفتاب، باد، و هنوز نمی‌توانیم خانه‌هایمان را روشن نگه داریم. این‌بار فقط یک واژه می‌ماند: شرم.

♈️این یک خاموشی ساده نیست. این یک هشدار است. یک علامت سرافکندگی‌ست.
این خاموشی‌ها فقط قطع برق نیست. نشانه‌ی تاریکی عمیق‌تری است. تاریکی در مدیریت، در برنامه‌ریزی، در امید، در صداقت با مردم. نشانی از تاریکی‌ای که در تاروپود ساختار نفوذ کرده. و این همه، گریه دارد. نه از درد فیزیکی، بلکه از زخمی که بر امید این مردم نشسته است.

♈️برای کشوری با این‌همه ثروت طبیعی، برای مردمی با این‌همه صبر، این وضعیت فقط نشانه‌ی شکست فنی نیست. نشانه‌ی یک انحطاط حکمرانی‌ست. تاریکی‌ای که نه با شمع روشن می‌شود، نه با وعده.
#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
🔰با وجود ماینرها هم، مصرف برق ایران کمتر از اروپاست

✍محمد فاضلی جامعه‌شناس
:

♈️آنکه به رئیس‌جمهور گفته ایران ۶ برابر اروپا برق مصرف می‌کند باید توبیخ و تنبیه شود.

♈️فقط آلمان ۵۰۵ و فرانسه ۴۶۷ تراوات ساعت مصرف دارند (سال ۲۰۲۳) و از ایران با ۳۸۰ بیشتر مصرف می‌کنند. بدمصرفی داریم اما این گزاره غلط است.

♈️این‌ها به آبروی دولت و رئیس‌جمهور ضربه سخت می‌زنند.

♈️درمان بدمصرفی (از جمله تبدیل نشدن انرژی به ارزش و شدت انرژی بالا) با این دست اعداد و گزارش‌های نادرست ممکن نیست.

♈️مسأله پیچیده‌تر از آن است که بتوان با تمرکز بر صرفا خاموش کردن لامپ و/یا صرفا اصلاح قیمتی، آنرا تعدیل کرد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
♈️ مردم دیگر خیلی از قوانین فقهی و شرعی را نمی خواهند؛

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
15.05.202507:11
🔰همزمان با سفر ترامپ به عربستان و انعقاد قراردادهای تجاری عظیم و بی‌سابقه بین عربستان و آمریکا، این ویدیو توجهات بسیاری را در فضای مجازی جلب خود کرده است.

♈️در ویدیو ملک فیصل، پادشاه وقت عربستان را می‌بینیم که حین خوشامدگویی از محمدرضا شاه پهلوی، او را ستایش می‌کند و وی را «رهبر و  فرماندهٔ» منطقه می‌خواند، نمودی از قدرت بلامنازع شاه در خاورمیانه و تلاش مقامات کشورهای منطقه برای نزدیکی هرچه بیشتر با او و نیز مایهٔ حسرت‌ ما مردمان امروز ایران.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
21.04.202511:06
🔰 هشدار شورای هماهنگی به وزیر آموزش و پرورش: فرهنگیان اجازه نمی دهند که مدارس را پادگان کنید

✍محمد حبیبی؛ سخنگوی شورای هماهنگی

♈️در پی اظهارات تأسف‌برانگیز وزیر آموزش و پرورش که خود را "سرباز رادان" نامیده، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با شدیدترین لحن این موضع تحقیرآمیز و نگران‌کننده را محکوم می‌کند.

♈️وزارت آموزش و پرورش، ملک شخصی وزیر یا میدان رژه نیروهای نظامی نیست. ورود احتمالی نیروی انتظامی به حریم امن مدارس، اقدامی آشکارا غیرقانونی، سرکوبگرانه و ناقض حقوق دانش‌آموزان و معلمان است.

♈️آموزش را نمی‌توان با باتوم و تهدید مدیریت کرد. ما به وزیر آموزش و پرورش هشدار می‌دهیم که وظیفه‌اش دفاع از حرمت معلمان و امنیت روانی دانش‌آموزان است، نه فرمان‌بری از نهادهای نظامی؛ فرهنگیان سراسر کشور اجازه نخواهند داد مدارس به پادگان تبدیل شوند.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
15.05.202504:10
📝📝 فردوسی بزرگ به روایت شریعتی:
"فردوسی کیست
؟
⚛ @jomhuriyat

♈️ یک ایرانی درمیان دوسنگ آسیای خلافت عرب وسلطنت ترک که هردو بر یک محور می چرخند تا او راخرد کنند وموجودیت وماهیت وشخصیتش رانفی وتحقیر نمایند وسلطه ی خودرا براین "موالی " توجیه نمایند ودراین کار، همراه شمشیر غازیان وبرده گیری خواجگان ، غوغای فقیهان وقاضیان و واعظان دارالخلافه ی بغداد و دربار سلطان محمود همه راخاموش وهراسان کرده است .
درچنین روزگاری است که ناگاه فریادی بلند وبی باک مردی تنها از گوشه ی روستایی درخراسان ،زمان رابه لرزه می افکند و والیان مسلط برزمان را به وحشت که :
زترک وزایران وازتازیان / نژادی پدیدآمداندر میان.
نه ترک ونه ایران ، نه تازی بود/سخن ها به کرداربازی بود.
زیان کسان ازپی سودخویش /بجویند ودین اندر آرندپیش !
پیداست که این نامه رستم به فرخزاد برادرش نیست ،اعلامیه ی فردوسی است که ازروستای "باژ" به دربارغزنه ودارالخلافه ی خلیفه می فرستدوجامعه ای راکه ساخته اندبه رسوایی می کشاندونقاب دین راازچهره های کفرشان برمی کشد وچنین دلیری ازیک روستایی تنهادربرابردوکانون اصلی قدرت درجهان کاری است که امروز ناقدان فردوسی پهنای آن را نمی بینند."

♈️ "فردوسی شاعر وسخن سرایی است که بی شک اورا باید یکی از بزرگترین وبهترین خدمتگزاران سرزمین ایران به حساب آورد.
اوباآفریدن اثرفناناپذیرخودشاهنامه درواقع "ملیت "ایران وآن چه راکه بیگانگان درصددازبین بردن آن بودند،به بهترین صورت خود احیا نموده است.

♈️ اینکه بعضی ها می گویند :فردوسی به خاطر زر و سکه شاهنامه را سروده است وبرای این سروده که درمقابل ازمحمودغزنوی دینار وزر بستاند، سخنی کاملا نادرست وبی اساس است ، زیرا فردوسی سرودن شاهنامه را در زمانی شروع کرد که ازمحمود وسلطنت محمود اثری نبود.

♈️ وفردوسی تنها به خاطر ملیت ازدست رفته ودرحال اضمحلال کشورش ودر مقابل دستگاه خلافت که می خواهد هرچه بیشتر ایران رابکوبد وتحقیر نماید ، قدعلم می کندواصل فلسفه ی شاهنامه هم دراین است که می خواهد آن چه راکه عرب وترک غزنوی به لجن کشیده وتحقیر می نماید ،ازنو باصورتی عالی احیا نماید .می خواهد بیان نماید که اگر ایرانی شخصیت داشته باشد زیر بار زور و تحقیر نمی رود."

🔰علی شریعتی .م.آ.27ص 200و7

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
25.04.202510:32
📝📝 در کشورهایی که از دیکتاتوری به دموکراسی گذار کرده‌اند، چه بر سر هیئت حاکمه‌ و صاحبان نفوذ و قدرت در نظام استبدادی آمده است؟
⚛ @jomhuriyat

♈️خاویر پادییا، پژوهشگر علوم سیاسی دانشگاه شهر نیویورک، و نویسندگان همکارش برای پاسخ دادن به این پرسش به‌طور مشخص بر مورد گذار اسپانیا از یک دیکتاتوری چهل‌ساله‌ به دموکراسی متمرکز شده‌اند: فرایندی که با مرگ ژنرال فرانسیسکو فرانکو در سال ۱۹۷۵ آغاز شد.

♈️اگر طی حدود یک قرن گذشته به موارد گذار مسالمت‌آمیز از حکومت‌های اقتدارگرا به دموکراسی‌ بنگریم، می‌بینیم که نهادهای دموکراتیک این کشورها را اغلب اعضای هیئت حاکمه‌ی نظام پیشین طراحی کرده‌اند. نخبگان نظام‌های دیکتاتوری در مسیر گذار به دموکراسی کوشیده‌اند کاری کنند که در حکومت بعدی جای خودشان امن باشد، به‌دلیل جنایت‌هایشان تحت تعقیب قرار نگیرند و تا حد ممکن امتیازاتشان را هم از دست ندهند. این همان چیزی است که به گذار از بالا موسوم است.

♈️اما طی گذار به دموکراسی دقیقاً چه اتفاقی برای کلیت حاکمان چنین کشورهایی می‌افتد؟ پژوهشگران پرونده‌ی زندگی ۶۱۴ نفر از کسانی را که مناصب بالای سیاسی، اقتصادی، نظامی، مذهبی و فرهنگی را در ۱۰سال آخر دوران فرانکو عهده‌دار بودند بررسی کردند تا ببینند این افراد در دموکراسی اسپانیا چه وضعی پیدا کردند. آدم‌هایی نظیر وزرا و رؤسای نهادهای دولتی، مدیرکل‌های بزرگ‌ترین شرکت‌های اقتصادی، روحانیون عالی‌رتبه و فرماندهان کل نظامی، استانداران، شهرداران شهرهای بزرگ، رؤسای دانشگاه‌ها، نمایندگان سنا، سفرای کشورها، استادان دانشگاه‌های مشهور، رؤسای بانک‌ها و غیره.

♈️با بررسی داده‌ها یک فرضیه‌ی مهم تأیید می‌شود: چون فرایند گذار اسپانیا به دموکراسی فرایندی از بالا به پایین بوده است، هر چه فرد در دوران دیکتاتوری فرانکو اهمیت بیشتری داشت، موقعیتی که در دوران دموکراسی کسب کرد هم مهمتر بود.

♈️نخبگان اقتصادی دوران فرانکو در دوران دموکراسی در قیاس با دیگر نخبگان دوران دیکتاتوری بیشتر صاحب نفوذ باقی ماندند. افول قدرت آنها سال‌ها بعد شروع شد و آن‌هم ناشی از کهولت و بازنشستگی و یا مرگ بود. بسیاری از نخبگان اقتصادی دوران فرانکو در دوران گذار به دموکراسی، خصوصاً در سال‌های حساس اولیه اغلب متصدی مشاغل سیاسی مهمی بودند؛ یعنی اهمیتشان در این دوره افزایش یافته بود و روی شکل‌گیری قانون اساسی و دموکراسی اسپانیا تأثیرگذار بودند.

♈️نخبگان سیاسی هم توانستند تا حدی موقعیت خود را در دوران گذار حفظ کنند. مانوئل فراگا، بنیان‌گذار «حزب همبستگی مردمی» که حزبی محافظه‌کار و مسیحی بود در دوران فرانکو وزیر اطلاعات و گردشگری بود؛ آدولفو سوارز، که  برجسته‌ترین چهره‌ی گذار و اولین نخست‌وزیر منتخب در دموکراسی هم بود، در دوران فرانکو یک «فالانژ» (معادل اسپانیایی فاشیست) و مدیر تلویزیون دولتی بود.

♈️کسانی که فرایند گذار را هدایت می‌کردند با این استدلال که باید از شورش و کودتا جلوگیری کرد، درصدد برآمدند تا تغییرات اقتصادی شدیدی به‌وجود نیاورند و عامدانه از برهم‌زدن ترکیب نخبگان اقتصادی و همچنین تعقیب و پاکسازی نخبگان نظامی، سیاسی و همچنین روحانیون کلیسا که حامیان رژیم فرانکو بودند خودداری کردند.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
♈️ درسِ درست زندگی را این خانم معلم به شاگردانش آموخت.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
12.05.202508:10
📝📝آقاتهرانی: می‌توان وزارتخانه‌ای برای جدی مطرح شدن زیارت تعریف کرد.

🔰بهتر نیست بجای دولت ستاد ایجاد اشتغال برای روحانیون ایجاد کنید؟

✍️مازیار اوستا
@jomhuriyat

♈️یا شیخ !با توجه به اینکه چند وقت پیش از فرستادن روحانیون بعنوان ناظران شرعی به شعب بانک ها  گفتید و در همه  سازمان ها و ادارات هم  روحانیون حضوری پر رنگ دارند !  درصورت امکان بفرمایید :

🔰اولا ، شما نماینده مجلسی ؟ یا رییس ستاد ایجاد اشتغال برای  روحانیون؟

🔰ثانیا ،حوزه های علمیه مبلغ دینی تربیت می کنند یا مدیر ،کارمند و معلم  برای سازمانها و ادارات دولتی و غیر دولتی ؟
البته در مورد پیشنهاد «وزارت زیارت »  زیاد هم بی راه نگفته اید!

♈️زیرا در کشوری که یمن مدیریت شماها برق و گاز  نداریم ! صنعت هم  نیمه تعطیل است!
از کار و اشتغال برای مردم  عادی هم  خبری  نیست !
بودجه های فرهنگی هم  سهم صدا و سیما و موسسات و مدارس دینی غیر پاسخگوی دوستانتان می شود !
بخاطر تحریم ها تجارت آزاد و قانونی هم  عملا ممکن نیست !
با خشک شدن دریاچه ها ، رودها و از بین رفتن آب های زیر زمینی و جنگل ها و.. نیازی به وزارت جهاد کشاورزی و  سازمان و ادارات منابع طبیعی و محیط زیست هم نمی باشد ! و...

♈️همان  بهتر که بر اساس پیشنهاد جنابعالی همه  وزارت خانه ها را تعطیل کرده ، به جای آنها :
وزارت زیارت ,
وزارت نماز ،
وزارت حجاب،
وزارت روزه ،
وزارت جهاد و مقاومت ،
وزارت ایجاد اشتغال و تامین ارز برای آقا ها و آقا زاده ها داخل و خارج نشین ،
وزارت دور زدن تحریم ها و....تاسیس شده ،همه مناصب  در اختیار روحانیون محترم  و آقازاده های معززقرار گیرد!

♈️و اما  شیخ ! ما ملت بعنوان رعیت عوام در جایگاهی نیستیم که به شما اسوه های تقوا و پرهیزکاری توصیه یا نصیحتی کنیم !
اما اگر بر اساس  گفته های پیشین  خودتان  به خدا و آخرت اندک اعتقاد دارید لازم است بدانید که بیش از هفتاد درصد بودجه دولت از مالیات و عوارضی  که از جیب  مردم و مصرف کنندگان نهایی که بسیاری از آنها با سختی و مشقت کسب معاش کرده و بسیاری در سطل های زباله بدنبال روزی خود می گردند تامین می شود !

♈️بنابراین روا نیست به جای فکر کردن برای حل مشکلات مردم به دنبال ادای دین به هم لباسان و  هزینه تراشی برای دولت و ملت باشیدتا اندک اعتقاد باقی مانده مردم به دین و روحانیت  را هم  با چنین طراح های غیر مفید و غیر ضروری از بین ببرید!

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat
Log in to unlock more functionality.