Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران avatar

انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران

این کانال تاریخی با محوریت زنان ایرانی است که از دوره باستان تا به امروز را در بر می گیرد.
سایت انجمن:
www.wahrorg.ir
صفحه اینستاگرام:
Zanane_pazhoheshgare_tarikh
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
LocationІран
LanguageOther
Channel creation dateFeb 07, 2018
Added to TGlist
Feb 24, 2025

Records

09.05.202521:23
1.3KSubscribers
01.04.202514:47
500Citation index
08.05.202521:23
691Average views per post
08.05.202514:34
691Average views per ad post
10.04.202515:59
5.80%ER
08.05.202512:17
51.49%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
JAN '25FEB '25MAR '25APR '25MAY '25

Popular posts انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران

سرکار خانم دکتر منصوره اتحادیه استاد تاریخ دانشگاه تهران اسناد خاندان نظام مافی را به کتابخانه مرکزی اهدا کردند. هزاران برگ سند مهم متعلق به حسینقلی خان و رضاقلی خان نظام السلطنه که از رجال مشهور عصر قاجار بودند از سوی بازماندگان این خاندان به کتابخانه مرکزی منتقل شد. کتابخانه مرکزی ضمن سپاس از خانواده محترم نظام مافی، پس از فهرستنویسی و اسکن این اسناد آنها را در اختیار پژوهشگران قرار خواهد داد.
26.04.202506:58
🔴برف چال یا ورف چال
✍گردآورنده : نرگس خاتون میر حسینی

برف چال ریشه تاریخی و مذهبی دارد و پیشینه این مراسم به دوره آل بویه در طبرستان، بازمی‌گردد. برگزاری این مراسم حدود ۶۰۰ سال پیش، توسط  «سیدحسن ولی» که گفته شده از نوادگان امام  حسن عسگری، بوده آغاز شده است. به این شکل که روزی فرد نام برده از این منطقه گذر میکرده که متوجه مشکل اهالی میشود. وی با توجه به شناختی که از این منطقه داشته با نوک عصایش مکانی را نشان می دهد که آن جا را برای کندن گودال انتخاب کنند و هرساله تا قبل از ذوب شدن برف زمستانی آنها را در این گودال انبار کنند. بنابراین این مراسم، قبل از ذوب شدن آخرین برف‌ زمستانی انجام میشود. مردان روستا برف‌ها را از بالای کوه حمل کرده و در چاله های عمیقی که از قبل در محلی مناسب پایین کوه کنده اند میریزند تا به عنوان منبع آب برای دام‌های خود استفاده کنند. سپس سایر مردان روستا با قربانی کردن گوسفند به شرکت کنندگان در مراسم غذا می دهند. جالب است بدانید که وظیفه جمع‌آوری و منتقل کردن برف‌ها از کوه به چاله ها بر عهده مردان است و زنان در روستا می مانند. از همین رو زنان این روستا یک روز مانده به مراسم برف چال در مازندران به شور می نشینند و یک نفر را به عنوان حاکم آن سال انتخاب می کنند تا بر مسند حکومت تکیه بزند. حاکم تعیین شده، “حاآمی” خوانده می شود و روز قبل از اجرای مراسم از مقام خود اطلاع پیدا میکند.
♦️فرمانروای زن در آن روز در خانه می ماند و زنان دیگر روستا با رقص و پایکوبی و ظاهری آراسته به منزل وی می روند و آنقدر به نواختن ادامه میدهند تا او پا از خانه بیرون بیاید و سپس او را به محل برگزاری مراسم می برند. در گذشته تخت مدوری برای او میساختند که در وسط آن می نشسته. در طی این مراسم حکومت نیمروزی آب اسک به دست زنان می افتد و آنها بلافاصله پس از خروج مردان، روسری از سر بر می دارند، لباس های شاد می پوشند و خود را می آرایند و به راستی بر آب اسک حکومت می کنند.
♦️این مراسم پس از خروج مردان روستا آغاز می شود و در طول مدت زمان اجرای آن هیچ مردی حق ندارد در مراسم زن شاهی روستا شرکت کن چه بومی و چه غیر بومی! به استثنای مردان بیمار و ناتوان و هیچ مردی هم حق ورود به آن روستا را ندارد. این مراسم هر ساله در تاریخ پانزدهم اردیبهشت و در روز جمعه، در منطقه آب اسک شهرستان آمل برگزار می‌شود.

♦️منبع: دانشنامه فرهنگ مردم، دایره المعارف بزرگ اسلامی
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
@zananepazhoheshgartarikh1396
.
انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با همکاری باشگاه اندیشه برگزار می‌کند:

مشارکت اقتصادی اجتماعی زنان در استان‌های شمالی ایران

با ارائهٔ
فخرالسادات محتشمی‌پور

دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴
ساعت ۱۶:۳۰

خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳

حضور برای عموم آزاد و رایگان است

@zananepazhoheshgartarikh1396 | @bashgahandishe
16.04.202512:14
🔴انجمن زنان پژوهشگر تاریخ اولین نشست علمی خود در سال ۱۴۰۴ را با توجه به همایش پیش‌رو به موضوع «حضور اقتصادی و اجتماعی زنان در استان‌های شمالی» اختصاص داد.
در این برنامه، که عصر روز دوشنبه ۲۵ فروردین در باشگاه اندیشه برگزار شد، فخرالسادات محتشمی‌پور با حضور تعدادی از کارآفرینان از پهنه شمال ایران به معرفی کارآفرینی زنان در سه استان کشورمان(گلستان، گیلان و مازندران) پرداخت. او در سخنان خود تأکید کرد کارآفرینی مقوله‌ای هم اقتصادی و هم اجتماعی است. وی پس از معرفی کارآفرینان حاضر در جلسه که با پخش فیلم‌های کوتاهی از آنان همراه بود، از حاضرین خواست تا به تأثیرگذاری‌های اجتماعی این عزیزان دقت بیشتری داشته باشند.
♦️در این برنامه که مورد استقبال علاقمندان تاریخ پژوهی و کارآفرینی زنان قرار گرفته بود، عضو موسس دو‌انجمن زنان کارآفرین و انجمن زنان پژوهشگر تاریخ بر ضرورت و اهمیت شبکه زنان برای تواناتر شدن ایشان و رفع مشکلات و چالش‌های پیش‌رو تأکید کرد.
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران
#زنان_کار_آفرین
@zananepazhoheshgartarikh1396
تاریخ اجتماعی و اقتصادی ایران در آثار شیرین مهدوی

سخنرانان:
دکتر منصوره اتحادیه
دکتر قاسم خرمی
دکتر الهام ملک‌زاده

دبیر نشست:
دکتر صفورا برومند

زمان و مکان:
دوشنبه، 1 اردیبهشت‌ماه 1404
ساعت: ۱۰ تا ۱۲
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
سالن حکمت
پیوند ورود برخط(آنلاین) به نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/rooms/zul-32a-cgr-vrt/join

🍀🍀
@ihcssir
چهل و ششمین نشست نقد کتاب بزرگسال کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار می‌شود:

*نقد و بررسی کتاب «حظ کردیم و افسوس خوردیم» *

🔰 با حضور نویسندگان فاطمه معزی و پدرام خسرونژاد و منتقد حمیرا رنجبر عمرانی

🗓️ شنبه 30 فروردین 1404؛ ساعت 17
کتابخانه پارک شهر؛ سالن جلسات

🌐 پخش زنده:
https://www.aparat.com/parkeshahrlib

🔊 @parkeshahrlib
▪️انا لله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت استاد برجسته و گرانقدر تاریخ، دکتر علی‌محمد ولوی، موجب تأسف و تأثر فراوان شد.
بی‌شک فقدان این تاریخ پژوه صاحب سبک، ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای جامعه علمی و فرهنگی کشورمان است.
این مصیبت بزرگ را به خانواده محترم، شاگردان، همکاران و تمامی دوستداران ایشان تسلیت عرض کرده از خداوند متعال برای آن مرحوم، رحمت واسعه و علو درجات و برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت داریم.

▪️ روابط عمومی انجمن زنان پژوهشگر تاریخ
@zananepazhoheshgartarikh1396
26.04.202507:01
08.05.202510:01
🔴معاون رئیس جمهور: زنان در بطن حیات اجتماعی ایران نقش بی‌بدیلی دارند

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در پیامی به همایش زن و تاریخ محلی ایران، پهنه شمال، گفت: بی‌گمان زنان ایران‌زمین از آغازین لحظات شکل‌گیری تمدن تا امروز در بطن حیات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی این سرزمین حضوری فعال دارند.

♦️ زهرا بهروز آذر امروز پنجشنبه همزمان با آغاز به کار همایش «زن در تاریخ محلی ایران، پهنة شمال» در ساری در پیامی اظهار کرد: آغاز این همایش وزین را به برگزارکنندگان گرامی پژوهشگران پرتلاش و تمامی اندیشمندان و فرهنگ‌سازان این بخش از میهن عزیزمان صمیمانه تبریک می‌گویم. افسوس که امکان حضور در این گردهمایی ارزشمند را نیافتم، اما به‌واسطة اهمیت موضوع، وظیفه دانستم کلامی هرچند کوتاه در همراهی با این حرکت علمی بیان کنم.

♦️معاون رئیس جمهور گفت: بی‌گمان زنان ایران‌زمین از آغازین لحظات شکل‌گیری تمدن تا امروز در بطن حیات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی این سرزمین حضوری فعال و تأثیرگذار داشته‌اند؛ حضوری که به هیچ‌وجه به محیط خانه محدود نبوده و گستره‌ای از کشاورزی و دامداری گرفته تا صنایع بومی، آموزش غیررسمی، انتقال سنت‌ها، مشارکت در دانش و آفرینش ادبی را در بر می‌گرفته است. با این‌حال، آنچه از این واقعیت در روایت‌های رسمی تاریخ باقی مانده، سهمی اندک و سایه‌وار است.

♦️وی در پیام خود می افزاید: همواره گفته شده است که ساختار مردانة تاریخ‌نگاری، عامل این حذف یا کم‌نمایی بوده است؛ ساختاری که در آن، صداهای غیررسمی و زیسته، به‌ویژه صدای زنان، مجال ورود نیافته‌اند. بی‌تردید، این تحلیل بخشی از واقعیت را روشن می‌کند. اما بسنده کردن به آن، خطری در خود دارد: اینکه به‌جای واکاوی علل عمیق‌تر، تنها به تحلیلی آشنا و تکرارشونده بچسبیم. گاه چنین تحلیلی، بی‌آنکه بخواهد، به نوعی «خطای شناختی جمعی» بدل می‌شود؛ سپری که در پشت آن از مواجهه با ریشه‌های پنهان‌تر و مسئولیت‌های ناگفته گریزان می‌مانیم.

♦️بهروز آذر خاطر نشان کرد: واقعیت آن است که مردانه بودن تاریخ، پیش و بیش از آن‌که نتیجة مستقیم یک نظام آگاهانه مردسالار باشد، «نشانگر وجود یک مسئله ساختاری در سازوکار ثبت و روایت تاریخ» است؛ مسئله‌ای که زنان نیز به‌گونه‌ای ناخواسته، در تداوم آن نقش داشته‌اند. بسیاری از نقش‌هایی که آنان ایفا کرده‌اند، آن‌چنان در بطن زندگی و ساختارهای روزمره تنیده بوده که به‌صورت امری «بدیهی» زیسته شده و نیازی به ثبت، دفاع یا تبیین نیافته است. این «بدیهی‌سازی» نقش‌ها، شاید خود یکی از دلایل خاموش ماندنشان باشد.

♦️وی ادامه داد:‌ از سوی دیگر، باید پذیرفت که تاریخ، به‌طور سنتی و ساختاری، صدای عرصه‌های رسمی قدرت است؛ سیاست، سلطنت، جنگ، قانون‌گذاری. حال آنکه بسیاری از زنان، در عرصه‌هایی فعال بوده‌اند که به‌رغم اهمیت‌شان، کمتر وارد حافظه مکتوب شده‌اند -عرصه‌هایی چون اقتصاد محلی، شبکه‌های عاطفی، آموزش سنتی، حمایت‌های اجتماعی، و تولید فرهنگی شفاهی. شکاف میان آن‌چه زنان «زیسته‌اند» و آن‌چه «نوشته شده»، بزرگ‌تر از آن است که تنها با ارجاع به سلطة مردانه فهمیده شود. برای پرکردن این فاصله، باید ساختار روایت را بازنگری کنیم و از خود بپرسیم: «چرا برخی فضاها تاریخی شده‌اند و برخی دیگر نه؟ چرا برخی صداها ثبت شده‌اند و برخی، حتی اگر پرطنین بوده‌اند، در حافظه ما خاموش مانده‌اند؟»

♦️معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از پیام خود صریح کرد: پاسخ به این پرسش‌ها ما را از سطح به عمق می‌برد. ما را به آنجا می‌برد که ببینیم چگونه عادت‌های فرهنگی، شیوه‌های زیستن، نظام‌های ارزش‌گذاری و حتی برداشت خود زنان از جایگاهشان، در کنار ساختارهای رسمی قدرت، در شکل دادن به سکوت تاریخی آنان نقش داشته است. در این مسیر، باید از تلاش‌های خستگی‌ناپذیر نهادهایی چون «انجمن زنان پژوهشگر تاریخ» یاد کرد؛ نهادی که طی بیش از دو دهه فعالیت پیگیر، کوشیده است با برگزاری همایش‌های علمی، مجالس نکوداشت و نشست‌های فکری، بستری برای روایت زنان در تاریخ فراهم آورد. همچنین بهره‌گیری هوشمندانه این انجمن از ظرفیت سایرنهادهای مدنی، از جمله همراهی با انجمن ایرانی تاریخ، نمونه‌ای از هم‌افزایی موفق است.

♦️وی گفـت: امروز که بیش از هر زمان دیگر به مشارکت فعال، گفت‌وگوی بین‌فرهنگی و حفظ انسجام ملی در عین تنوع فرهنگی نیاز داریم، برگزاری چنین همایش‌هایی با محوریت زنان که نیمی از سرمایة فکری و تخصصی ایران عزیز هستند، گامی بلند در مسیر توسعة پایدار فرهنگی و تاریخی است. از همراهی نهادهای اجرایی، مراکز علمی و رسانه‌ها نیز باید قدردانی کرد؛ این همدلی نشان از بلوغ فرهنگی و درک اولویت‌های امروز ایران دارد.
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#همایش_زن_در_پهنه_شمال_ایران

@zananepazhoheshgartarikh1396
Log in to unlock more functionality.