Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
کانال اندیشه (دکتر علی اکبر امینی) avatar

کانال اندیشه (دکتر علی اکبر امینی)

بررسی مسایل تاریخی، سیاسی و ادبی
ایران
آدرس پیج اینستاگرام:
https://www.instagram.com/aminii.aliakbar?igsh=MWo4NmI5dDBqeDcyaQ==
Рэйтынг TGlist
0
0
ТыпПублічны
Вертыфікацыя
Не вертыфікаваны
Надзейнасць
Не надзейны
Размяшчэнне
МоваІншая
Дата стварэння каналаВер 12, 2019
Дадана ў TGlist
Лют 11, 2025

Апошнія публікацыі ў групе "کانال اندیشه (دکتر علی اکبر امینی)"

🗞️برخی و شاید هم بتوان گفت بسیاری از پژوهشگران از دیرباز تا کنون همواره گرفتار تناقض و تعارضی درونی و تاریخی بوده اند: مرز میان مقدس و نامقدس را نمیشناسند و آنها را درهم می آمیزند. هرچند کتابهای آسمانی و پیامبران و اولیای هر دین مقدسند، ولی تاریخ و کارکرد پیروانشان دیگر مقدس نیستند. برای نمونه قرآن و اسلام و پیامبر و خاندان پاکش را مقدس می شماریم ولی تاریخ اسلام و کردار مسلمانان چیز دیگری است. چگونه می توانیم امویان و عباسیان و... را که جامه زهد و ریا بر تن می کردند ولی همگی خونخوار و ستمکار و فاسد بودند تا آنجا که می توان گفت در تاریخ بشر همانندشان کمتر دیده شده جزیی از مقدسات به شمار آوریم؟
ما باید تاریخ مسلمانان را نه به مثابه یک تاریخ مقدس بلکه بعنوان تاریخی ساخته دست خود انسانها مانند هر تاریخ انسانی دیگر... بخوانیم. به گفته عشماوی اسلام متفاوت از جلوه های خوب یا بد تاریخی اش است. اگر این مسأله درست فهمیده شود میتوان مسائل را به درستی ارزیابی کرد.
هرگاه مورخ، فیلسوف، ادیب، سیاست شناس و نظریه‌پرداز اسلامی خوب به این نکته توجه کند هم خود را از آن تناقض می رهاند و دیگر ناگزیر نیست آب توبه بر سر خلفای اموی و عباسی بریزد هم میتواند در فضایی روشن درباره ابن مقفع و ابومسلم و مازیار و افشین و بابک و یعقوب لیث و...به داوری بنشیند و به آسانی خواهد توانست ایدئولوژی را از اپیستمولوژی (معرفت شناسی) جدا کند؛ زیرا میان دین و معرفت دینی تفاوتی آشکار است.
برگرفته از :
مقاله ی «پدر ناشناخته ی اندیشه سیاسی در ایران »اطلاعات سیاسی اقتصادی ۳۱۸-۳۱۹
📺زرتشت قسمت سوم و پایانی
محوربحث: طبیعت
فروردین ۱۴۰۴

#دکتر_علی_اکبر_امینی
در سنهٔ ست و خمس مایة (۵۰۶) به شهر بلخ در کوی برده‌فروشان در سرای امیر ابو سعد جره خواجه امام عمر خیامی و خواجه امام مظفر اسفزاری نزول کرده بودند و من بدان خدمت پیوسته بودم.

در میان مجلس عشرت از حجة الحق عمر خیام شنیدم که او گفت:

📝«گور من در موضعی باشد که هر بهاری شمال (نسیم) بر من گل‌افشان می‌کند.»


مرا این سخن مستحیل نمود.

و دانستم چنوئی که گزاف نگوید.

چون در سنهٔ ثلاثین به نشابور رسیدم چهار (چندین) سال بود تا آن بزرگ روی در نقاب خاک کشیده بود و عالم سفلی از او یتیم مانده.

و او را بر من حق استادی بود.

آدینه‌ای به زیارت او رفتم و یکی را با خود ببردم که خاک او به من نماید. مرا به گورستان حیره بیرون آورد. و بر دست چپ گشتم در پایین دیوار باغی خاک او دیدم نهاده و درختان امرود و زردآلو سر از آن باغ بیرون کرده و چندان برگ شکوفه بر خاک او ریخته بود که خاک او در زیر گل پنهان شده بود. و مرا یاد آمد آن حکایت که به شهر بلخ از او شنیده بودم. گریه بر من افتاد که در بسیط عالم و اقطار ربع مسکون او را هیچ جای نظیری نمی‌دیدم. ایزد تبارک و تعالی جای او در جنان کناد بمنه و کرمه
نظامی عروضی چهار مقاله، حکایت هفت
📺زرتشت قسمت دوم
فروردین ۱۴۰۴

#دکتر_علی_اکبر_امینی
📺به مناسبت زادروز زرتشت
قسمت اول

فروردین ۱۴۰۴
#دکتر_علی_اکبر_امینی
به مناسبت زادروز زرتشت👇
پیشنهاد مطالعه:
فصلنامه اطلاعات سیاسی- اقتصادی
زمستان ۱۴۰۲
شماره۳۱۸- ۳۱۹
گر هزاران دام باشد در قدم
چون تو با مایی نباشد هیچ غم


مولانا
✍️هر بار که نوروز از راه می‌رسد، احساس می‌کنم که من نیز با "سرمدیت" آن در دنیایی که ممکن است بهترین دنیایِ ممکن هم نباشد و در عین حال، بهترین بودنش هم غیر ممکن نیست، تولّدی دوباره پیدا می‌کنم و خود را برای مرور بر گذشته ای که نوروز بارها آن را پسِ پشت گذاشته است و ردّ پای خود را در چین پیشانی من نقش کرده است، آماده می‌یابم و هم ‌اکنون نیز که توالی شصت نوروز را دارم پشت سر می‌گذارم، به رغم محنت‌ها و مصایبی که یاد آنها در غربت بیشتر از هر جا و به هنگام تجدید سال بیشتر از هر وقت بر دل سنگینی می‌کند، همچنان مثل نوروزِ پیر وجودم را در گذرگاه این نفحۀ ایزدی تسلیم جاذبۀ حیات سرمدی می‌یابم و دل پیرم را بعد از گذشتِ سالهای دورِ جوانی هنوز از وسوسۀ عشق خالی نمی‌بینم.

این عشقی است که جان مرا با هرچه زیباست و هرچه انسانی است پیوند می‌دهد و بقایِ آن بعد از فنای من نیز همچنان ممکن است، غیر ممکن نیست.

عبدالحسین زرین کوب،
پاریس

@Draliakbaramini
🔰گزارش ایبنا از بازار کتاب‌های اندیشه در سالی که گذشت؛
انسان ایرانی در جست‌وجوی معنا


🔸خوانندگان ایرانی در سال 1403 بیش از پیش به دنبال آثاری بودند که نه تنها به آن‌ها در مواجهه با چالش‌های زندگی کمک کند، بلکه بینشی نو درباره هستی و جایگاه انسان در جهان ارائه دهد. کتاب‌هایی که در صدر فهرست پرفروش‌ها قرار گرفتند، عمدتاً به موضوعاتی همچون خودشناسی، روابط انسانی، معناجویی و مدیریت اضطراب و استرس در دنیای پرتلاطم امروز پرداخته‌اند.

🔸سرویس دین و اندیشه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - الهام عبادتی: بازار کتاب‌های حوزه اندیشه در سالی که گذشت شاهد افزایش علاقه مخاطبان به موضوعاتی درباره زندگی روزمره و معنای زندگی بود، به‌گونه‌ای که پرفروش‌ترین آثار این سال بازتاب‌دهنده دغدغه‌های عمیق جامعه نسبت به مسائل زندگی روزمره و پرسش‌های بنیادین درباره معنای زندگی بودند.


🔻این گزارش به معرفی پرفروش‌ترین کتاب‌های اندیشه در سال ۱۴۰۳ می‌پردازد:


ibna.ir/x6xjN

@ibna_official
بوی باران، بوی سبزه، بوی خاک،
شاخه‌های شسته، باران‌خورده پاک،
آسمانِ آبی و ابر سپید،
برگ‌های سبز بید،
عطر نرگس، رقص باد،
نغمه‌ی شوق پرستوهای شاد
خلوتِ گرم کبوترهای مست
نرم‌نرمک می‌‌رسد اینک بهار،
خوش به‌حالِ روزگار

#فریدون_مشیری

https://t.me/Draliakbaramini/295
نوروز! ای جاودانۀ سرافراز و سربلند!
ای نژاده، یادگار ماندگار پاک و پاکیزه!
اسطوره‌ای تابانتر از حقیقت خورشید!
فراتر از زمان و مکان و هر ایده و رنگ و نیرنگ!
ای آیت و نعمت بی فتور اهورایی!
همدم و همراز جام جهان نمای جمشیدی!
همای اوج فرهنگ و تاریخ و تمدن! جلوه گاه هویت و هستی!
 شناسنامۀ ملتی دیرین و دیرینه!
"خوش آمدی بربام ما"
ما، شرمنده از آنیم که اندر خور شأن تو ای والای وارسته! سفره‌ای نگسترده‌ایم!
و می‌دانم تو می‌دانی چراهایش:
از آن رودی که لب تشنه است و خشکیده
وز آن سدی که خود عریان و عطشان است و تفدیده
وز آن خونین دل خندان افسرده!

ولیک
"با همه دردم امید درمان است"!
تا تو ای ابد مدت ازلی با منی، اهورای نگهبان تو با من و با ماست.
فرخنده و درخشان باشی ای یکتای بی‌همتا!
نوروز ۱۴۰۴

#دکتر_علی_اکبر_امینی
@Draliakbaramini

https://www.instagram.com/aminii.aliakbar?igsh=MWo4NmI5dDBqeDcyaQ==
Пераслаў з:
اندیشکده خرد avatar
اندیشکده خرد
این عادت غلط را کنار بگذاریم

امیر دبیری مهر

یکی از عادات غلطی که چند سال اخیر رایج شده فوروارد کردن پیام تبریک دیگران بدون ذکر نام گیرنده به مناسبت های مختلف از جمله اعیاد مذهبی یا ملی است.

این ارسال ها نه تنها معنای تبریک و شادباش ندارد بلکه عملا به معنای ارسال اسپم و پیام مزاحم است.

پیشنهاد می کنم هر پیام تبریک را با ذکر نام و نام خانوادگی گیرنده ارسال کنید و در انتهای متن هم نام خود را کامل قید کنید.
همچنین تلاش کنید متن ارسالی نوشته خودتان باشد حتی اگر بسیار ساده و کوتاه باشد.
اطلاعیه خانه اندیشمندان علوم انسانی درباره اتفاقات اخیر

به نام خداوند جان و خرد

در آستانه نوروز و شروع لیالی قدر، تقارن بهار طبیعت با بهار قرآن و معنویت را به فال نیک گرفته، ضمن تبریک آغاز سال نو و آرزوی خوشبختی و سرافرازی برای ملت شریف ایران در سال ۱۴۰۴، به استحضار هم‌وطنان فرهیخته و شهروندان فرهنگ دوست تهران می‌رساند در طول یک هفته گذشته اخباری دال بر صدور آرایی از طرف محاکم قضایی کشور مبنی بر بطلان قرارداد بهره‌برداری خانه اندیشمندان علوم انسانی از ساختمان واقع در بوستان ورشو منتشر شد که کام بسیاری از علاقه‌مندان به این مجموعه علمی و فرهنگی را تلخ کرد و موجی از نگرانی و ناامیدی در جامعه به‌ویژه در میان اصحاب علم و فرهنگ به وجود آورد.
با توجه به بازتاب گسترده انتشار این اخبار در محافل علمی و فرهنگی و به منظور رفع ابهامات موجود در ذهن برخی از مخاطبین گرامی به استحضار مردم شریف ایران و شهروندان فرهیخته تهرانی که دل‌نگران تعطیلی این نهاد مدنی بوده و هستند، می‌رساند با پیگیری مداوم و رایزنی‌های گسترده جمعی از نیک‌اندیشان، دلسوزان و صاحب‌منصبان فهیم و فرهنگ‌پرور کشور، خوشبختانه فرآیند اجرای آراء فوق که متضمن تخلیه و واگذاری ساختمان فعلی خانه اندیشمندان علوم انسانی بود؛ به تعویق افتاده است. بر همین اساس و با امید به رفع موانع و مشکلات موجود در سال جدید به آگاهی شما مخاطبان گرامی می‌رسانیم برنامه‌های خانه اندیشمندان از همان روزهای آغازین سال طبق روال سابق برگزار خواهد شد. ما عمیقا بر این باوریم خانه اندیشمندان تعطیل شدنی نیست چرا که اساسا اندیشه‌ورزی تعطیل شدنی نیست و فضای فیزیکی و کالبد و ساختمان در تداوم حیات و باروری این شجره طیبه و روشن ماندن این چراغ عامل کلیدی نخواهد بود. 
فرصت را مغتنم شمرده از همه شخصیت‌های فرزانه، نهادهای مدنی و انجمن‌های علمی که طی یک هفته اخیر دغدغه‌مندانه موضوع خانه را پیگیری کرده و به انحاء مختلف از تداوم حیات این مجموعه علمی و فرهنگی حمایت کردند؛ تشکر و قدردانی می کنیم. همچنین از اصحاب شریف رسانه که در تنویر افکار عمومی نقش مؤثر و بسزایی ایفا کردند و نیز از همه دلسوزان کشور که مانع خاموش شدن چراغ این خانه شدند و نشاط و امید را به عموم مردم به‌ویژه جوانان برومند کشور بازگرداندند، صمیمانه سپاسگزاریم. انشاءالله در مجالی دیگر در مورد جزئیات اتفاقات دو سال گذشته به‌ویژه روند پرونده حقوقی خانه به تفصیل با شما سخن خواهیم گفت.
به امید اعتلای ایران و آرزوی آینده‌ای درخشان و پرافتخار برای مردم شریف و فرهنگ دوست کشور

خانه اندیشمندان علوم انسانی
  ۱۴۰۳/۱۲/۲۹

🆔 @iranianhht
خجسته باد جشن ایرانزمینی چهارشنبه سوری
نمادی از یگانگی ملی ایرانیان



ایرانزمین گهواره فرهنگ است و جشن های شاد و دیرپا از جلوه های زیبای این فرهنگ پربار و ماندگار...
به درستی ریشه  تاریخی و دقیق جشن چهارشنبه سوری را نمی دانیم.چون پس از اسلام بود که نامیدن روزهای هفته به شیوه امروزین رواج یافت و در روزگاران کهن تر ، هر روز ماه نامی مخصوص به خود داشت.اما نیک می دانیم آیین چهارشنبه سوری جشنی دیرپا و البته ایرانیست .آن را در شامگاه روز سه شنبه که فردایش آخرین چهارشنبه سال قدیم است جشن می گیرند و صبح  فردایش در برخی جاها مانند آذربایجان به رودخانه ها می روند و کوزه آبی پر می کنند که بر این باورند شگون دارد و کوزه کهنه را دور می اندازند. برخی سنت های این جشن ایرانی یگانه است و ایرانیان در دیگر جاها نیز افزودنی های نیک به آن آمیخته کرده اند.
واژه سور را دو گونه معنا کرده اند: یکی برگرفته از جشن و دودیگر برگرفته از سرخی آتشی که بر پای می کنند واز روی آن می پرند و این اصلی ترین بخش جشن است.
  تمامی آیین ها و یادمان هایی که ملت ایران در هنگامه های گوناگون برپا می داشتند و بخشی از آنها همچنان در فرهنگ این سرزمین پایدار شدند، با منش، اخلاق و خرد نیاکان ما در آمیخته بودند و در همه آنها باور  به پروردگار، امید به زندگی، نبرد با اهریمنان و بدسگالان و مرگ پرستان گنجانده شدند و چهارشتبه سوری هم از آن دور نیست.
یکی از زیبایی های این آیین جلوه های گوناگون آن در شهرها وجاهاست که شیرینی آن را دو چندان کرده است.در کنار آتش افروزی و دید و بازدید از کهنسالان و قاشق زنی و فالگوش ایستادن که بخش مشترک این آیین دیرپاست هر شهر و دیاری جلوه های زیبایی به این سور افزوده است.شرح جزییات این رسوم نیازمند نوشتاری دراز است.کوتاه سخن می توان از آب و گلاب پاشی به دیگران و شال اندازی در تبریز، آجیل خوری و کوزه تازه از آب پرکردن در ارومیه، قایق سواری پس از آتش افروزی در بوشهر، کوزه قدیمی را از نمک و ذغال و سکه پرکردن و شکستن در خراسان،آتش زدن پتو و نمد کهنه در سیستان و بلوچستان،حلوا و آش پختن در فارس،برگزاری جشن در صحرا و جمع آوری سنگ و پرتاب به پشت سر در کردستان،آتش زدن پوشال برنج همراه با اسپند در گیلان،خرمن آتش هفت تایی در لرستان،پخت آش هفت ترشی و کشتی گیری در مازندران،حلواپزی به یاد درگذشتگان در برخی شهرهای استان مرکزی بعنوان  بخش کوچکی از این آیین های زیبا یاد کرد.
جشن هایی چون چهارشنبه سوری و دیگر مراسم آئینی که یادگار دیرپای  نیاکان پاک نهاد ایرانزمین  است باید نگاهبانی شده  و در گستره جهانی معرفی شوند . اهمیت دادن به این آداب و رسوم ، غرور ملی ایرانیان را به عنوان یک ملت ریشه دار تقویت کرده و حس میهن دوستی  و عشق به ایران و یگانگی ملی  را در آنها زنده می کند .
چهارشنبه سوری و آیین هایش آنقدر زیباست که باید بکوشیم آن را به جشنی جهانی بدل کنیم.
خیلی تلاش کردند نابودش سازند .ولی نتوانستند.
تا ایران و ایرانی هست این جشن نیز ماندگار خواهد ماند.

سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳خورشیدی
جشن  ایرانی چهارشنبه سوری خجسته باد!

افشین جعفرزاده
💚🤍❤️


https://www.instagram.com/p/DHUL_XTid8X/?igsh=MXJ2NGU5d3F5Zmx4Nw==

چکامه خوانی زیبای استاد شهریار به مناسبت نوروز و چهارشنبه سوری👇

https://www.instagram.com/tv/CMe63lIplOl/?igshid=1udjjlmlsoznj

Рэкорды

13.02.202523:59
1.3KПадпісчыкаў
23.02.202523:59
100Індэкс цытавання
12.02.202512:56
287Ахоп 1 паста
11.02.202523:59
287Ахоп рэкламнага паста
21.03.202523:59
38.46%ER
12.02.202512:56
21.51%ERR

Развіццё

Падпісчыкаў
Індэкс цытавання
Ахоп 1 паста
Ахоп рэкламнага паста
ER
ERR
БЕР '25КВІТ '25

Папулярныя публікацыі کانال اندیشه (دکتر علی اکبر امینی)

08.04.202518:36
🗞️برخی و شاید هم بتوان گفت بسیاری از پژوهشگران از دیرباز تا کنون همواره گرفتار تناقض و تعارضی درونی و تاریخی بوده اند: مرز میان مقدس و نامقدس را نمیشناسند و آنها را درهم می آمیزند. هرچند کتابهای آسمانی و پیامبران و اولیای هر دین مقدسند، ولی تاریخ و کارکرد پیروانشان دیگر مقدس نیستند. برای نمونه قرآن و اسلام و پیامبر و خاندان پاکش را مقدس می شماریم ولی تاریخ اسلام و کردار مسلمانان چیز دیگری است. چگونه می توانیم امویان و عباسیان و... را که جامه زهد و ریا بر تن می کردند ولی همگی خونخوار و ستمکار و فاسد بودند تا آنجا که می توان گفت در تاریخ بشر همانندشان کمتر دیده شده جزیی از مقدسات به شمار آوریم؟
ما باید تاریخ مسلمانان را نه به مثابه یک تاریخ مقدس بلکه بعنوان تاریخی ساخته دست خود انسانها مانند هر تاریخ انسانی دیگر... بخوانیم. به گفته عشماوی اسلام متفاوت از جلوه های خوب یا بد تاریخی اش است. اگر این مسأله درست فهمیده شود میتوان مسائل را به درستی ارزیابی کرد.
هرگاه مورخ، فیلسوف، ادیب، سیاست شناس و نظریه‌پرداز اسلامی خوب به این نکته توجه کند هم خود را از آن تناقض می رهاند و دیگر ناگزیر نیست آب توبه بر سر خلفای اموی و عباسی بریزد هم میتواند در فضایی روشن درباره ابن مقفع و ابومسلم و مازیار و افشین و بابک و یعقوب لیث و...به داوری بنشیند و به آسانی خواهد توانست ایدئولوژی را از اپیستمولوژی (معرفت شناسی) جدا کند؛ زیرا میان دین و معرفت دینی تفاوتی آشکار است.
برگرفته از :
مقاله ی «پدر ناشناخته ی اندیشه سیاسی در ایران »اطلاعات سیاسی اقتصادی ۳۱۸-۳۱۹
در سنهٔ ست و خمس مایة (۵۰۶) به شهر بلخ در کوی برده‌فروشان در سرای امیر ابو سعد جره خواجه امام عمر خیامی و خواجه امام مظفر اسفزاری نزول کرده بودند و من بدان خدمت پیوسته بودم.

در میان مجلس عشرت از حجة الحق عمر خیام شنیدم که او گفت:

📝«گور من در موضعی باشد که هر بهاری شمال (نسیم) بر من گل‌افشان می‌کند.»


مرا این سخن مستحیل نمود.

و دانستم چنوئی که گزاف نگوید.

چون در سنهٔ ثلاثین به نشابور رسیدم چهار (چندین) سال بود تا آن بزرگ روی در نقاب خاک کشیده بود و عالم سفلی از او یتیم مانده.

و او را بر من حق استادی بود.

آدینه‌ای به زیارت او رفتم و یکی را با خود ببردم که خاک او به من نماید. مرا به گورستان حیره بیرون آورد. و بر دست چپ گشتم در پایین دیوار باغی خاک او دیدم نهاده و درختان امرود و زردآلو سر از آن باغ بیرون کرده و چندان برگ شکوفه بر خاک او ریخته بود که خاک او در زیر گل پنهان شده بود. و مرا یاد آمد آن حکایت که به شهر بلخ از او شنیده بودم. گریه بر من افتاد که در بسیط عالم و اقطار ربع مسکون او را هیچ جای نظیری نمی‌دیدم. ایزد تبارک و تعالی جای او در جنان کناد بمنه و کرمه
نظامی عروضی چهار مقاله، حکایت هفت
✍️هر بار که نوروز از راه می‌رسد، احساس می‌کنم که من نیز با "سرمدیت" آن در دنیایی که ممکن است بهترین دنیایِ ممکن هم نباشد و در عین حال، بهترین بودنش هم غیر ممکن نیست، تولّدی دوباره پیدا می‌کنم و خود را برای مرور بر گذشته ای که نوروز بارها آن را پسِ پشت گذاشته است و ردّ پای خود را در چین پیشانی من نقش کرده است، آماده می‌یابم و هم ‌اکنون نیز که توالی شصت نوروز را دارم پشت سر می‌گذارم، به رغم محنت‌ها و مصایبی که یاد آنها در غربت بیشتر از هر جا و به هنگام تجدید سال بیشتر از هر وقت بر دل سنگینی می‌کند، همچنان مثل نوروزِ پیر وجودم را در گذرگاه این نفحۀ ایزدی تسلیم جاذبۀ حیات سرمدی می‌یابم و دل پیرم را بعد از گذشتِ سالهای دورِ جوانی هنوز از وسوسۀ عشق خالی نمی‌بینم.

این عشقی است که جان مرا با هرچه زیباست و هرچه انسانی است پیوند می‌دهد و بقایِ آن بعد از فنای من نیز همچنان ممکن است، غیر ممکن نیست.

عبدالحسین زرین کوب،
پاریس

@Draliakbaramini
گر هزاران دام باشد در قدم
چون تو با مایی نباشد هیچ غم


مولانا
پیشنهاد مطالعه:
فصلنامه اطلاعات سیاسی- اقتصادی
زمستان ۱۴۰۲
شماره۳۱۸- ۳۱۹
31.03.202512:43
📺زرتشت قسمت سوم و پایانی
محوربحث: طبیعت
فروردین ۱۴۰۴

#دکتر_علی_اکبر_امینی
27.03.202515:18
📺زرتشت قسمت دوم
فروردین ۱۴۰۴

#دکتر_علی_اکبر_امینی
26.03.202511:14
📺به مناسبت زادروز زرتشت
قسمت اول

فروردین ۱۴۰۴
#دکتر_علی_اکبر_امینی
به مناسبت زادروز زرتشت👇
Увайдзіце, каб разблакаваць больш функцый.