Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مهرستان☀️ avatar

مهرستان☀️

راه در جهان یکیست و آن راه راستیست.
LUMBIN COMMUNITY PRESENTS ☀️
MAIN CHANNEL: @LUMBINCOMMUNITY
Рэйтынг TGlist
0
0
ТыпПублічны
Вертыфікацыя
Не вертыфікаваны
Надзейнасць
Не надзейны
Размяшчэнне
МоваІншая
Дата стварэння каналаТрав 27, 2024
Дадана ў TGlist
Бер 01, 2025
Прыкрепленая група

Рэкорды

13.04.202523:59
73Падпісчыкаў
29.03.202523:59
100Індэкс цытавання
03.04.202518:29
103Ахоп 1 паста
23.04.202521:13
0Ахоп рэкламнага паста
14.04.202509:22
46.67%ER
03.04.202523:59
177.59%ERR

Развіццё

Падпісчыкаў
Індэкс цытавання
Ахоп 1 паста
Ахоп рэкламнага паста
ER
ERR
БЕР '25КВІТ '25

Папулярныя публікацыі مهرستان☀️

خوراک پسند ایرانی ها و گوشت خوک

برخلاف آنچه برخی خود فروخته بر طبل می کوبند، دینبهی مزدیسنی و اسلام در همگی بخش های زندگی دگرسانند. بسیار محرمات اسلام در دین مزدیسنی نیک و پسند شمارده شده همچون گوشت خوک و شراب. ایرانیان باستان و نامسلمان، گوشت خوک و شراب میخوردند و از آفریده های یزدان بهره می جستند. برای نمونه در رساله خسرو و ریدک هنگامی که شاهنشاه از خوراک‌های نیکو و گوشت‌هایی که سرد نهاده می‌شوند می پرسد ریدک پاسخ می دهد:
(29) ... انوشه باشی! این گوشت‌ها همه خوش و نیکو هستند:
(30) گاو، گور، گوزن، گراز، شتر بچه، گوساله یک‌ساله، گاومیش، گور خانگی (الاغ) و خوک خانگی.
(31) اما هیچ گوشتی که سرد نهاده شده باشد، بر گوشت گوساله پرچربی که با اسپست و جو پرورده شده، با سرکه ترش آغشته و به شیوه درست چاشنی داده‌اند و پشت آن را در آب‌نمک نهاده‌اند، برتری ندارد. آن گوشت سرد نهاده خوش‌تر و نیکوتر است.»
(32) شاهنشاه پسندید و آن را پذیرفت.


رساله خسرو و ریدک بند های 29 تا 32

JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
27.03.202508:50
عقاب دوسر، نمادی ایرانی🦅

بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده در منابع موجود، کهن‌ترین نقش‌مایه‌ی عقاب یا شاهین در هنر ایران باستان، با ویژگی‌های شناخته‌شده‌ی عقاب دوسر، مانند بال‌های باز، پاهای گشوده و ترسیم بدن از نمای روبه‌رو، در یک ظرف سفالی مربوط به ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد در گودین‌تپه دیده شده است.
بلخاری‌قهی، با استناد به کتاب فرهنگ ایران باستان اثر پورداوود، عقاب را همان شاهین دانسته و پرندگان اسطوره‌ای و مذهبی مانند سیمرغ، هما و ورغان را از جمله‌ی عقاب‌ها برمی‌شمارد.
از دیدگاهی دیگر، این نقش‌مایه ارتباط مستقیمی با ادیان پیش از اسلام، به‌ویژه آیین مهرپرستی داشته است. در هنر اشکانی و ساسانی، عقاب به‌عنوان نمادی از خدای خورشید، میترا، مورد استفاده قرار گرفته است.
حاتم نیز بر این باور است که در آیین رستاخیز مهر [میترا]، در بسیاری از آثار هنری، نماد مهر به شکل عقاب به تصویر کشیده شده است.

📚منابع:
Motevalli, M., Ghazizadeh, K., & Afshari, M. (2024). Retrieving the Evolution of the Double-Headed Eagle Motif in Iranian Art from the Ancient Period to the Seljuk Era.

JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
23.03.202516:32
شوربختانه بازدید پست ها به شدت پایین هست در صورتی که برخی پست ها نیاز به چندین ساعت برای نگارش دارند. لطف کنید برای رشد سریع تر کانال، پست ها را به گپ های خودتان فروارد کنید تا انگیزه برای نوشتن پست های بعدی هم باشه.
11.04.202519:22
Пераслаў з:
مهرستان☀️ avatar
مهرستان☀️
05.04.202510:58
#ایزدان کیستند؟ معنی واژه ایزد چیست؟

1) واژه اوستایی ِ یَزَتَه به معنی "در خور ستایش" می باشد. از همین روست که همه ی هستومندان مینوی از جمله خود اهورامزدا را می توان به عنوان ایزدان در نظر گرفت. گفتنیست که نخستین نام از صد و یک نام خداوند نیز یَزَد (ایزد) می باشد.

2) از نگاه فنی، واژه ایزد به دسته ای از هستومندان ِ مینوی اشاره دارد که زیر نظر اهورامزدا و امشاسپندان کار می کنند. هر کدام از هفت امشاسپندان ایزدان ِ همکاری نیز دارد که با همکاری با وی هدفی مشابه را دنبال می کنند.

3) هستومندان ِ مینوی همچون آناهیتا، بهرام، مهر، آذر و رشن جزء ایزدان می باشند. هر کدام از ایزدان کارکردی ویژه در ابعاد ِ فیزیکی، مینوی و یا اخلاقی دارد. برخی از ایزدان همزمان چندین کارکرد دارند.

4) از نگاه ِ مینوی، ایزدان شبکه های انرژی اهورایی می باشند. هر شبکه نقشی مشخص ایفا کرده و هدفی ویژه را دنبال می کند. آنها از منبع ِ لایتنهایی و بی پایان ِ انرژی که همانا اهورامزدا باشد نشات می گیرند.

5) در اوستای پاک گفته شده است که ایزدان ِ بی شماری وجود دارد. با این وجود، حدودا چهل ایزد مهمتر دانسته شده و با نام ذکر شده اند. بسیاری از این ایزدان نامشان بر یکی از روزهای ِ گاهشمار زرتشتی گذاشته شده است و بر آفریده ایی خاص و فضیلتی ویژه ناظر هستند.

6) زرتشت ِ پیامبر، علیرغم ِ اینکه یک میرنده بودند، از عنوان ِ ایزد برخوردار می باشند.

به قلم موبد دکتر رامیار کارانجیا، برگردان به پارسی از فریدون راستی

JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
نقش گردونه بر کاخ کوه اوشیدا 卍

کوه اوشیدا(کوه خواجه) در جنوب غربی زابل، یکی از مراکز مهم باستان شناسی دوران تاریخی ایران به شمار می رود. بنیان سیستان همانند دیگر مناطق باستانی ایران زمین، ریشه در اسطوره و تاریخ دارد. سیستان زادگاه رستم، کیکاووس و کیقباد است و نخستین سنگ بنای آن را به گرشاسپ نسبت می دهند. اوشیدرن نام کوهی است که در بین پدیده های جغرافیایی برای نخستین بار در اوستا آمده است و در دین مزدیسنی مقدس است چرا که سوشیانس از آنجا ظهور خواهد کرد. این گچ بری در سال های 1925-1929 و در حفاری های هرتسفلد از دوازه ورودی کشف شد و به دلیل تداوم و تداخل اشکال، یکی از شاهکارهای گچ بری دوران تاریخی ایران به شمار می آید. در پلاک به دست آمده از کاخ کوه خواجه، کنگره ها جای گل های چهار پر را گرفته و با سواستیکا تصویری واحد را به وجود آورده است. نماد گردونه(سواستیکا) به وفور در گچ بری های ساسانی به کار رفته است و در محوطه های حاجی آباد، قلعه ی یزدگرد و خارک که متعلق به قرن پنچم و ششم میلادی است، به دست آمده است.

📚منبع:
مقاله تحلیل، گونه شناسی و تاریخ گذاری گچ بری های کاخ کوه خواجه

JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
Пераслаў з:
مهرستان☀️ avatar
مهرستان☀️
05.04.202510:35
ایزد مهر #ایزدان

میترا ایزد عهد و پیمان است.
مهر در اوستا و در کتیبه های شاهان هخامنشی میثرَ Mithra آمده است. در پهلوی میتر Mitr شده، امروز مهر می گوییم و معانی مختلف از آن اراده می کنیم. کریستین بارتولومه و آنتوان میله، نام میترا را از ریشه هندواروپایی *mei، به معنای مبادله کردن می‌دانند. جولیوس پوکورنی تفسیر *mei را به عنوان «پیوند دادن» می‌داند که در ترکیب با پسوند -tra نام این خدا باید به معنای آن‌که پایبند است و عهد، پیمان، قول و سوگند و ... باشد. در اوستا، مهر یشت که پس از فروردین یشت بلند ترین یشت است منسوب به اوست. مهر یکی از ایزدان است هرچند که در جزو هفت امشاسپند نیست ولی همگی اوستا سرودگوی جایگاه او است. پرستش ایزدان چون مهر منافاتی با پرستش اهورامزدا ندارد. همانطور که در مهر یشت اوستا، کرده 1 بند نخست میخوانیم:
اهورامزدا به اسپنتمان زرتشت گفت: ای اسپنتمان هنگامی که من مهر دارنده دشت های فراخ را بیافریدم او را در شایسته ستایش بودن مساوی، در سزاوار نیایش بودن مساوی با خود که اهورامزدا هستم بیافریدم.


📚منابع:
اوستا، جلد دوم، یشت ها، برگردان پورداود

JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
05.04.202511:49
نماد گردونه یا سواستیکا卐

نخست بار آریایی های باستان اسب را رام کردند و سوار بر ارابه بر بسیار سرزمین ها تاختند و بر دیگر نژادها چیره شدند. نماد گردونه تماما ایرانی و آریایی است و یادگار ارابه و افتخار پدران آریایی ماست. در اوستا هم مهر و آناهیتا که ایزدانی والا مرتبه هستند سوار بر ارابه وصف گشتند. در مهر یشت میخوانیم:
مهر را می ستاییم، کسی که دارای دشت های پهن است، کسی که از سخن راستین آگاه است، زبان آوری که دارای هزار گوش است... کسی که با گردونه چرخ بلند به طرز مینوی ساخته شده از کشور ارزَهی به سوی کشور خونیرَث شتابد، از نیروی زمان و از فر مزدا آفریده و از پیروزی اهورا آفریده برخوردار است.

همچنین در اوستا بر ایزدبانو آناهیتا آمده:
کسی که در سر گردونه نشسته لگام گردونه گرفته می راند
... برای فروغ و فرش من او را با نماز بلند می ستایم...

از برچسب خوردن نترسیم و نمادهای ایرانی و آریایی را ارج بنهیم


📚منابع:
اوستا، برگردان پورداود، جلد دوم، مهریشت بند 67

همان، آبان یشت بند 11
JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
آن وقت عده ای نادان می پندارند که اروپا از خاطر مسیحیت پیشرفت کرده است؛ پس ما باید مسیحی بشویم تا به دستاوردهای آنان برسیم. آخر اگر که قرار بر مسیح پرستی باشد که خودمان حسین داشتیم!

JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
آوارایر، نبرد نیروهای اهریمن و اورمزد⚔️

بخش پایانی، شکست اهریمن


مسیحی ها به پادگان‌های ایران یورش بردند و دروازه هون‌ها را تصرف کردند و پاسداران ایرانی سد هون‌ها را کشتند. سرانجام یزدگرد سپاهی بزرگ فراهم آورده و به نبرد با آنان پرداخت. آسیب اندکی به سپاه ایران وارد آمد اما ترسایان شکست سختی خوردند و سی هزار تن از آنان کشته شد. همواره مسیحیان از این نبرد همراه با بغض یاد کردند و کوشش کردند تخم نفرت از ایران بکارند. برای نمونه سبئوس اسقف مسیحی و تاریخنگار ارمنی سدهٔ هفتم این چنین از این نبرد و ایرانیان یاد کرده است:
...او با همکاری کلدانیان شرور و برجسته و تمام اشراف بزرگ قلمرو خود، نقشه‌ای هولناک و سهمگین طرح کرد تا آثار دینداری را از سرزمین ارمنستان بزداید. اما نه‌تنها سودی از این کار نبرد، بلکه زیانی بزرگ بر او وارد شد، و دین‌داری با شکوهی بیش از پیش شکوفا گردید.
منظورم دوران حکومت یزدگرد ملعون است، که قصد نابودی آیین الهی را داشت؛ اما اشراف دلیر ارمنی....


تاریخ سبئوس، ص 77 و 78

JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
02.04.202513:20
نایکی🕊
ایزدبانو پیروزی در باور یونانیان و ایرانیان

نایکی نمادی از موفقیت در جنگ، ورزش و رقابت‌هاست. او معمولاً به صورت یک ایزد بالدار به تصویر کشیده می‌شد که سرعت و پیروزی را مجسم می‌کرد. نایکی در میان جنگجویان و فرماندهان به عنوان الهه‌ای که پیروزی را به ارمغان می‌آورد، مورد پرستش قرار می‌گرفت. او اغلب در کنار زئوس و آتنا به تصویر کشیده می‌شد، نمادی از تأیید الهی در پیروزی‌های نظامی. در برخی آثار هنری، نایکی در حال تاج‌گذاری بر جنگجویان پیروز دیده می‌شود. او معمولاً شاخه‌ی نخل، تاج یا نواری در دست دارد که همگی نمادهای پیروزی و افتخار هستند. یکی از مشهورترین تجسم‌های نایک، پیروزی بالدار ساموتراس است که شاهکاری از مجسمه‌سازی هلنیستی محسوب می‌شود و حرکت و شکوه این الهه را به زیبایی نمایش می‌دهد.

در هنر و آثار ایرانی، نخست بار نگاره او را بر سکه های وادافرادات یکم شاه محلی پارس میبینیم. وادافرادات در حال ستایش اهورا مزدا است که نایکی دیهم شاهی بر سرش میگذارد(
بنگرید). نایکی بر طاق بستان و سکه های اشکانی نیز نقش شده است. ایرانیان همچون یونانیان او را ستایش می کردند.


JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
عبرت از سرنوشت مزدکی ها

مزدک موبدی بود که خوانش او از دین زرتشتی همان است که امروزه میگوییم کمونیسم. پس از آنکه مزدکی ها دستبرد به اموال شاهنشاهی و مهتران زدند و غارت گری را پیشه ساختند، دستور برای قتل مزدک و یارانش داده شد چرا که مدارا با آنان راه به جایی نمی برد. در شاهنامه فردوسی بزرگ روایت اعدام مزدک این چنین آمده:
به درگاه کسری یکی باغ بود که دیوار او برتر از راغ بود

همی گرد بر گرد او کنده کرد مر این مردمان را پراگنده کرد

بکشتندشان هم به سان درخت زبر پای و زیرش سرآگنده سخت

به مزدک چنین گفت کسری که رو به درگاه باغ گرانمایه شو

درختان ببین آنکه هر کس ندید نه از کاردانان پیشین شنید

بشد مزدک از باغ و بگشاد در که بیند مگر بر چمن بارور

همانگه که دید از تنش رفت هوش برآمد به ناکام زو یک خروش

یکی دار فرمود کسری بلند فروهشت از دار پیچان کمند

نگون‌بخت را زنده بر دار کرد سر مرد بی‌دین نگون‌سار کرد

از آن پس بکشتش به باران تیر تو گر باهشی راه مزدک مگیر

باشد که کمونیست ها از آنچه که خسروان با پدرانشان کردند درس عبرت بگیرند.

JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
Пераслаў з:
Satanic Shariah avatar
Satanic Shariah
28.03.202517:55
برخی گمراهان دو شخصیت ابراهیم و اشو زرتشت بزرگ را یکی می پندارن اما در دینکرد سوم،کرده۲۲۷در باب پیدایش یهودیت و شریعت ابراهیم چنین آمده که:

«از ضحاک، نخست به ابراهیم صاحب شریعت یهودیان رسید و از ابراهیم به موسی که از وی پیوند دارد، کسی که یهود در مقام پیغمبر و کیش‌آورنده در نظر دارند، رسید.
و آن سخن را انتقال دادند به شاگرد موسی که کیش یهودی را رواج داد.
و از آن پس، این فریب دیوان، ضحاک، به گزندرسانی بر آفریده‌ها گرایید؛ گزاره‌ی بددینی، ستون دین یهودی در زمانه، به‌ویژه در فرود و نشیب دین مزدایی و ایران، با چیرگی آشموغی، بهره‌به‌بهره، دوباره و سه‌باره، در جهان پیدا شد؛ با آن پیدایی، چیرگی دیوان و تباهی اخلاق مردم و آلودگی جهان و ویرانی، تنابندگان را فریب و سیه‌روزی فرا گرفت و نیکان را نگونی و تنگی و دشواری آمد و بدتران را فرازگیری و فراخی و پادشاهی برآمد.
و همی تا این بن پتیاره‌آور آفریده‌ها در این بوم‌وبر ریشه دارد، چه بسیار گزند و سیه‌روزی تنابندگان از آن رستن آید.»


این بخش از دینکرد اثباتی است بر ضحاکی بودن و اهریمنی بودن دین های ابراهیمی در اینجا از پیدایی یهودیت برای دومین بار و سومین بارسخن میرود روشن است مقصود از این حرف مسیحیت و اسلام است. محمد خیالی میراث دار عیسی است و عیسی میراث دار موسی و موسی نیز میراث دار ضحاک است پس یکی دانستن اشو زرتشت و ابراهیم ضحاکی دیو پرست تنها توهینی است به زرتشت بزرگ.
بر خویشکاری(=وظیفه) ارتشتار
abar xvēškārīh ī artēštār

«از اوستا پیداست که چون انیر دشمنان به ایرانشهر آیند و بسیار برده و زیان خواهند کردن، ارتشتار برای باز داشتن شان به سوی ایشان بتازد. ای بسا که پرشمار ارتشتار بکشند، و یا حتی انیرانیان بیایند و بنابر مصالحشان آتش بهرام و مردمان اهلو را بکشند و در ایرانشهر برده بسیار گیرند و زیان آورند. ارتشتاری که آن کارزار نکند و بگریزد، مرگ ارزان است؛ آن ارتشتار که کارزار کند و اندر آن کشته شود، بهشتی است. »


روایت پهلوی، 17d10

JOIN US | LUMBIN COMMUNITY PRESENT
🌳 سیزده بدر خجسته باد 🌳


جشن و شادی برای تندرستی تن و روان انسان، در باورهای مزدیسنی همواره شایسته و بایسته است. سیزده بدر در کنار خانواده، بر همگان شاد و خوش باد.
ایرانیان در روز تشتر (۱۳) به دامان طبیعت می‌روند و در کنار آبها می‌نشینند که در پیوند با ایزد تشتر می‌باشند.


🌐 @EchoesofGATAHA
Увайдзіце, каб разблакаваць больш функцый.