در سال 1402 و در زمانی که فضای اجتماعی و سیاسی ایران را به غایت ضد پزشک کرده بودند مجموعا بنای دستگیری 15 پزشک گذاشته شده بود که برای تک تک آن ها هم با استفاده از همان تعامل موثر با ارکان حاکمیتی ممانعت از حبس به عمل آمد.
در فروردین 1403 و در تعطیلی کشوری و در ماه رمضان خبر تلخ و جگر سوز خودکشی همکار عزیزمان مرحوم خانم دکتر پرستو بخشی به میان آمد.بر خلاف رویه ی ناصواب اکتفا کردن به درج پیام تسلیت صرف، در کمتر از 24 ساعت عزیمت به محل حادثه با ارتباط موثر با سایر نهاد ها صورت گرفت تا شرایط به گونه ای دیگر رقم نخورد تا جای جلاد و شهید عوض شود و دخترک مظلوم مقصر جلوه کند. آن جا هم نه خبری از انتخابات بود و نه نیاز به تبلیغات و بعد از بازگشت به تهران هم گزارشی 15 صفحه ای که آن زمان محرمانه بود به دادستان کل کشور و سازمان بازرسی کل کشور نوشته شد و به قصور و تقصیر مقصران پرداخته شد. این ها در زمانی انجام می شد که هیچ همراهی و حمایتی از متولیان سلامت مردم که وزارت بهداشت باشد شامل حال ما نمی شد.
در نزدیکی بامداد دوشنبه شبی در آبان 1403 دکتر مسعود داوودی همکار متخصص قلب را در یاسوج به شکل مظلومانه ای به قتل رساندند.در کمتر از 16 ساعت به شیراز و از آنجا زمینی به یاسوج عزیمت شد و در شرایط پر التهابی که یک سوی آن درگیری طایفه ای و سوی دیگرش آغاز اعتصابات سراسری کادر درمانی با جرقه ی اعتراض به قتل و اعتراض به عدم پرداخت معوقات بود رئیس سازمان به شدید ترین شکل ممکن در پشت تریبون و در برابر چند هزار نفر مردم عزادار به صدا و سیما به علت گسترش پزشک ستیزی اعتراض کرد. برای اولین بار می گویم یکی از سخت ترین هماهنگی های امنیتی تاریخ نظام سلامت کشور هماهنگی در سطح شورای عالی امنیت ملی بود که برای برگزاری مراسم بزرگداشت و ختم مرحوم مسعود داوودی در سراسر 220 نظام پزشکی های کل کشور صورت گرفت تا حضور تمامی اعضای جامعه ی پزشکی در نظام پزشکی ها بدون تبعات خاصی باشد. پیگیری پرداخت معوقات و بیمه ی عمر مرحوم دکتر نیز با استفاده از ظرفیت رسانه ای و غیره صورت گرفت و اگر نیت تبلیغاتی و انتخاباتی در آن بود مسکوت گذاشته نمی شد.
اینها تنها قسمتی از خروجی گفتنی هایی است که بر پایه ی تعامل موثر نظام پزشکی با ارکان صورت گرفته است.
بنده هم می دانم چند ماه دیگر ایام انتخابات است ولی کارهای ناتمام زیادی هستند که باید در این ایام تمام شوند و به بار بنشینند و از همین رو قویا و همکارانه توصیه می کنم از کلمه ی انتخاباتی در توصیف عملکرد نظام پزشکی حداقل استفاده شود تا احقاق حقوق جامعه ی گرفتار پزشکی پشت شائبه ی انتخاباتی بودن از استیفا محروم نگردد.
دکتر سید محمد میرخانی
سوم فروردین 1404