Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Лачен пише
Лачен пише
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Лачен пише
Лачен пише
بررسی تحولات افغانستان avatar
بررسی تحولات افغانستان
بررسی تحولات افغانستان avatar
بررسی تحولات افغانستان
🔻 نقش دیپلماسی حج در روابط طالبان و عربستان

با توجه به این که برخی مقامات ارشد حکومت طالبان مانند سراج الدین حقانی تحت تحریم‌های شورای امنیت سازمان اجازه سفر ندارند، اخذ مجوز سفر برای این مقامات، از تلاش مجدانه ریاض به منظور تعامل با حکومت طالبان حکایت دارد.

کابل به دلایل متعددی تعامل نزدیک‌ با ریاض را در دستور کار قرار داده است؛ ابطال نظریه انزوای حکومت، اهمیت و جایگاه عربستان در جهان اسلام، ظرفیت ریاض در سرمایه‌گذاری و امید به میانجی‌گری بین کابل و غرب از جمله این دلایل هستند.


از سوی دیگر، حکومت طالبان تلاش دارد تا با دیپلماسی حج، توازن در روابط بین کشورهای عربی ایجاد کند و با سفرهای متعدد به عربستان، علاوه بر این که به چراغ سبز ریاض برای تعامل، پاسخ مثبت دهد، توازن در روابط بین عربستان، قطر و امارات هم ایجاد کند.

یکی از مهمترین اهداف احتمالی پشت پرده سفر وزیر خارجه حکومت طالبان به عربستان آن است تا در پوشش حج عمره، در آستانه سفر دونالد ترامپ به ریاض، با مقامات سعودی مذاکره کند تا بین کابل و واشنگتن میانجیگری کنند.

بیشتر بخوانید...

https://afgreview.com/?p=2917

@AfghanistanDevelopments
🔻 سنت‌های مردم افغانستان در عید فطر

عید فطر عید اول مردم افغانستان است. هر چند که عید نوروز و عید قربان هم در افغانستان با شکوه خاصی تجلیل می‌شوند اما تجلیل از عید فطر قابل قیاس با اعیاد دیگر نیست.

در این جشن 3 روزه، مجموعه‌ای از رسومات فرهنگی و دینی را می‌توان ملاحظه کرد که شکوه خاصی به آن می‌بخشد. عید فطر را باید در بین مردم افغانستان بود تا زیبایی‌های آن را تجربه کرد.

در افغانستان رسم است که در اتاق پذیرایی، سفره بزرگی پهن می‌شود و بر روی این سفر، انواع خوراکی‌ها شامل بادام، توت خشک، کشمش، نخود، سیمیان (نوعی خوراکی از آرد نخود که به شکل رشته‌ای ساخته می‌شود)، انواع شکلات، شیرینی، گوش فیل (شیرینی مخصوص، چای و میوه فصل برای پذیرایی از مهمانان چیده می‌شود.

در این عید، مردم افغانستان معمولا لباس سنتی می‌پوشند؛ مردان پیراهن و تنبان و زنان، لباس‌های رنگی با نقش و نگارهای چشم‌نواز.

بیشتر بخوانید...

https://afgreview.com/?p=2861

@AfghanistanDevelopments
🔻 تبعات دگردیسی رویکرد ترامپ در قبال طالبان

سفر هئیت آمریکایی به کابل، عجیب‌ترین اتفاقی است که در روابط آمریکا- طالبان پس از حاکمیت مجدد طالبان بر افغانستان رخ داده است. ترامپ با اعزم این هئیت به کابل، تمام واسطه‌ها و کشورهای تاثیرگذار ثالث را دور زد و شگفتی آفرید.

ترامپ چندین بار بر بازپس‌گیری سلاح‌های به‌جا مانده آمریکایی در افغانستان و تصاحب دوباره پایگاه هوایی بگرام تاکید کرده بود که بر سیاست سخت وی در حوزه تئوریک دلالت داشت اما با فرستادن یک هیئت به کابل نشان داد که حوزه نظر و عمل ترامپ فاصله بسیاری از هم دارند.

هر چند که تعامل مستقیم آمریکا با حکومت طالبان، در حوزه داخلی جایگاه حکومت طالبان را ارتقاء خواهد داد اما تداوم این سیاست، تبعاتی برای کابل خواهد داشت. از جمله این که با توجه به وضعیت حساس منطقه‌ و تقابل قدرت‌های منطقه‌ با آمریکا، اعتمادشکننده کشورهای منطقه در قبال حکومت طالبان را به شدت متزلزل خواهد ساخت.

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2814

@AfghanistanDevelopments
13.03.202506:41
🔻 سناریوهای آینده حکومت طالبان

با توجه به تثبیت موقعیت حکومت طالبان، ضعف اپوزیسیون و موضع کشورهای اثرگذار در تحولات افغانستان 3 سناریو برای آینده حکومت طالبان می‌توان ترسیم کرد.

سناریوی اول: تداوم وضع موجود

سناریوی دوم: تغییر از درون

سناریوی سوم: تغییر از بٌرون
در این سناریو، طبق منافع برخی کشورها باید اصلاحاتی در حکومت طالبان بوجود آید و بدین منظور تضعیف، حذف و یا تغییر رهبر طالبان در دستور کار قرار می‌گیرد. به منظور عملیاتی ساختن این طرح، طیفی از درون حکومت طالبان که مخالف وضع موجود هستند، باید عوامل خارجی را همراهی کنند.

احتمال وقوع جنگ داخلی در سناریوی تغییر از بٌرون
برآیند این سناریو این است که ورود عوامل خارجی با کمک طیف طالبان عملگرا به فاز براندازی و حذف، جنگ‌های خونینی را افغانستان رقم خواهد زد.

بیشتر بخوانید ...


https://afgreview.com/?p=2737

@AfghanistanDevelopments
08.03.202501:10
🔻 Pakistan's aims in detaining ISIS-K members


The arrest of three key operatives of ISIS Khorasan who were involved in the attacks in Kerman and Moscow, followed by the arrest of Sharifullah, the mastermind of the Kabul airport suicide attack, reflects a noteworthy and likely targeted action by Pakistan’s military and security officials.

The rapid arrest of significant figures of ISIS Khorasan, especially the swift apprehension of Sharifullah, indicates the opportunism of the Pakistanis. It is highly likely that Pakistan allowed important members of this group to enter the country with some freedom of movement, aiming to achieve a significant concession from the U.S. by arresting these key operatives at the opportune moment. In the perception of Rawalpindi officials, the attention-seeking and business-minded Trump will repay this favor to Pakistan.


https://afgreview.com/?p=2669

@AfghanistanDevelopments
24.02.202504:31
🔻Identity Formation in 1st and 2nd Generation Afghan Refugees in Iran

One of the most important challenges faced by various generations of Afghan refugees residing in Iran is the issue of identity formation and how to redefine that identity.

This challenge arises from the fact that Afghan immigrants, despite sharing commonalities with Iranian society, encounter differences in various areas and must redefine their identity in a different context.

An individual who has become socialized in Iranian society no longer has a strong attachment to the original homeland of their parents, while at the same time, they are still referred to as guests in Iranian society.

The various contradictions and the state of limbo between these two situations, along with the back-and-forth between these opposing states, lead to challenges, difficulties, and confusion in the identity formation for this group of refugees.

Tt is important to pay attention to the identity of Afghan refugees who are living legally in Iran.

https://afgreview.com/?p=2579

@AfghanistanDevelopments
🔻 نقشه راه خلیلزاد برای تغییر ساختار قدرت پاکستان

با تمرکز بر پیام‌های خلیلزاد در ارتباط با مسائل پاکستان به ویژه مطالبه برای آزادی عمران خان طی یک و نیم سال گذشته، می‌توان گفت که وی حرکتی حساب شده برای برهم زدن ساختار قدرت نظامی محور پاکستان را دنبال می‌کند.

عمران خان، در نقشه راه خلیلزاد نقش ویژه‌ای دارد. موضع انتقادی وی در قبال ارتش، پشتون بودن وی و اعتقاد به تعامل با حکومت طالبان افغانستان ویژگی‌های مهم خان به حساب می‌آیند.

خلیلزاد که از مدافعان حکومت طالبان است، برای رفع چالش بنیادی بین پاکستان و افغانستان که روز به روز در حال عمیق‌تر شدن است، به قدرت رسیدن عمران خان را راهی به سوی صلح بین دو کشور می‌داند. وی نگران است که چالش بین کابل و اسلام آباد، سرانجام منجر به آن شود که پاکستان همانند نیم قرن گذشته متوسل به راهکار براندازی حاکمیت غیر همسو با خود در افغانستان شود.

بیشتر بخوانید...

https://afgreview.com/?p=2896

@AfghanistanDevelopments
🌺 عید سعید فطر مبارک

ایام و روزگارتان به خوشی و شادی


«بررسی تحولات افغانستان»
🔻 تحلیلی بر سفر هیئت آمریکایی به افغانستان

سفر هیئت‌ آمریکایی به افغانستان به ریاست نماینده ویژه ترامپ در امور گروگان‌ها با همراهی زلمی خلیلزاد به لحاظ سیاسی، زمانی، مکان و عملکرد حائز اهمیت است.

در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، دولت آمریکا سفر مقامات خود به کابل را به دلیل نقض حقوق بشر توسط کابل تحریم کرد و سفر روز پنجشنبه هیئت آمریکایی به کابل حکایت از آن دارد که دولت ترامپ دستور کار جدیدی را دنبال می‌کند.

از سوی دیگر، سفر هیئت‌ آمریکایی به افغانستان نشان از رویکرد غیر تهاجمی دولت ترامپ در قبال حکومت طالبان دارد و بیانگر آن است که تمایل واشنگتن بر حل و فصل اختلافات با کابل از دریچه مذاکره است.

موافقت حکومت طالبان با آزادی تبعه آمریکایی به معنای استقبال کابل از رویکرد دولت ترامپ در قبال افغانستان است و قندهار با آزادی زندانی آمریکایی حسن نیت خود را نشان داده است.

از سوی دیگر حضور زلمی خلیلزاد در ترکیب این هئیت که احتمالا با مشورت کاخ سفید بوده است، نشانه‌ای بر نقش احتمالی وی در کادر افغانستان دولت ترامپ است.

بیشتر بخوانید...

https://afgreview.com/?p=2797

@AfghanistanDevelopments
11.03.202507:53
🔻 ماهیت و کارکرد لویه جرگه در افغانستان

به لحاظ تبارشناسی، کارکرد لویه جرگه حل مشکلات میان اقوام و قبایل پشتون بوده است.

از لحاظ جامعه‌شناختی، جرگه با سنت قبایلی همذات است. به اعتقاد افغانستان‌شناسان، جرگه در افغانستان نماد اقتدار قبایل است و فرمانروایان افغان همواره ناگزیر بوده‌اند که تصامیم خود را با جرگه وفق دهند.

حکومت‌های افغانستان، در هفت مورد در تصویب قانون اساسی، در شش مورد برای تصمیم‌گیری در سیاست خارجی و دستکم دو مورد در تصمیم‌گیری کلان داخلی از جمله برای پیمان امنیتی کابل-واشنگتن به سراغ لویه جرگه رفته‌اند.

عده‌ای، لویه جرگه را کهن ترین سنت کشور خوانده و نقش لویه‌جرگه را در تصامیم بزرگ ملی برجسته می‌دانند اما برخی دیگر لویه‌جرگه را به مثابه ابزار قدرت برای توجیه سیاست‌های رسمی حاکمان عنوان می‌کنند.

بیشتر بخوانید...

https://afgreview.com/?p=2717

@AfghanistanDevelopments
🔻 اهداف پاکستان از دستگیری عناصر داعش خراسان

رئیس سیا در دومین روز کاری خود، طی تماس تلفنی با رئیس آی.اس.آی پاکستان خواهان همکاری وی برای دستگیری عاملان داعش خراسان دخیل در حمله انتحاری فرودگاه کابل شد. کمتر از 40 روز فردی به نام شریف الله به عنوان مغز متفکر این حمله در خاک پاکستان دستگیر و تحویل مقامات آمریکایی شد.

دستگیری 3 عامل کلیدی داعش خراسان که در حملات کرمان و مسکو دست داشتند و سپس دستگیری شریف الله مغز متفکر حمله انتحاری فرودگاه کابل اقدامی در خور تامل و احتمالا هدفمند از سوی مقامات نظامی و امنیتی پاکستان است.

دستگیری عناصر دانه درشت داعش خراسان توسط پاکستان به ویژه دستگیری سریع شریف ‌الله، حکایت از فرصت‌شناسی پاکستانی‌ها دارد. به احتمال زیاد پاکستان با آزادی عمل به داعش خراسان، به عناصر مهم این گروه اجازه داد تا وارد این کشور شوند تا در فرصت طلایی با دستگیری عوامل مهم این گروه امتیاز بزرگی را از آمریکا کسب کند. در ادراک مقامات راولپندی، ترامپ شهرت طلب و تاجر پیشه این لطف پاکستان را جبران خواهد کرد.

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2650

@AfghanistanDevelopments
🔻 تحلیل رفتار قدرت‌های بزرگ در قبال افغانستان، سوریه و اوکراین

الگوی رفتاری قدرت‌های بزرگ در تاریخ معاصر از جمله در بحران‌هایی مانند افغانستان، سوریه و اوکراین تبیین کننده این موضوع است که کشورهای متکی به کمک‌های خارجی در زمان بحران قربانی منافع راهبردی قدرت‌های حامی خود می‌شوند.

طبق نظریه واقع‌گرایی، کشورهایی که به قدرت‌های بزرگ وابسته هستند، در معرض خطر فروپاشی قرار دارند چرا که این قدرت‌ها منافع خود را در اولویت قرار داده و ممکن است متحدان خود را رها کنند.

تحلیل سرگذشت افغانستان، سوریه و اوکراین بیانگر آن است که اعتماد به قدرت‌های بزرگ، بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های ژئوپلیتیکی، می‌تواند منجر به فروپاشی نظام‌های تحت حمایت این قدرت‌ها شود.

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2568

@AfghanistanDevelopments
🔻 حال و هوای غرب کابل در عید فطر 1404

توافق نشست مشترک کمیسیون عالی شیعیان، شورای علمای شیعه و نمایندگان حکومت طالبان بر این شد که در عید فطر ملاحظات شیعیان لحاظ گردد. بر این اساس، روز دوشنبه به عنوان نخستین روز عید فطر شیعیان، هماهنگی‌های مناسبی از جانب حکومت طالبان در غرب کابل روی دست گرفته شد.

تدابیر اتخاذ شده برای تامین امنیت عید فطر، سبب شد که هیچ حادثه امنیتی در غرب کابل و دیگر نقاط روی ندهد و از سویی برخورد نیروهای امنیتی با شیعیان توام با احترام بود.

چهارشنبه روز سوم عید فطر با سیزده بدر مصادف شد. در روز سیزده بدر، مرسوم است که ساکنان غرب کابل، کوله‌بار را برداشته و با پای پیاده به تپه‌های اطراف شهر کابل رهسپار می‌شوند. تقارن عید و سیزده بدر و هوای مناسب بهاری، فرصتی برای مردم کابل پدید آورد تا در این روز، زنگار روزگار از دل بشویند.

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2882

@AfghanistanDevelopments
🔻 نگاهی به پیام رهبر طالبان به مناسبت عید فطر 1404

با توجه به آن که قندهار مرکز حکمرانی حکومت طالبان است، پیام‌های عیدانه رهبر طالبان بازگو کننده خط مشی حکمرانی این حکومت تلقی می‌شود.

اولین موضوع پیام، حفظ اتحاد و یکپارچگی است. تاکید فراوان رهبر طالبان بر حفظ اتحاد از آنجا ناشی می‌شود که در ماه‌های اخیر خبرهایی مبنی بر اختلافات بین برخی مقامات منتشر شده است.

حمایت قاطع رهبر طالبان از مردم فلسطین نشان می‌دهد که مخالفت با رژیم صهیونسیتی بخشی از اصول سیاست خارجی خدشه‌ناپذیر حکومت طالبان است.

آنچه که در پیام عیدانه ملا هبت‌ الله آخوندزاده می‌توان به صورت انتقادی به آن نگریست، تاکید وی بر فقه حنفی است. تاکید بر اجرای محاکم طبق فقه حنفی به مفهوم نادیده گرفتن حق شیعیان افغانستان است.

لحن پیام رهبر طالبان در خصوص روابط خارجی کاملا صلح‌جویانه است. وی روابط حسنه با کشورهای اسلامی را بر مبنای اخوت اسلامی فارغ از هرگونه قید و شرطی دانسته و سایر کشورها را نیز با رعایت اصول و معیارهایی به داشتن روابط حسنه دعوت کرده است.

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2845

@AfghanistanDevelopments
🔻 جشن نوروز؛ ابزار استمرار هویت برای مهاجرین افغان

نوروز در افغانستان تنها یک رویداد تقویمی نیست، بلکه نمادی از مقاومت فرهنگی، پیوستگی اجتماعی و انتقال ارزش‌های تاریخی است. در جشن نوروز همانند اعیاد فطر و قربان، سفره‌ای پهن می‌کنند که در آن از هفت میوه و شیرینی گرفته تا میوه‌های تازه و خشک و چای چیده شده است.

نوروز برای مهاجران افغان نه‌تنها یک جشن، بلکه نشانه‌ای از هویت، پیوند با سرزمین مادری و مقاومت در برابر ذوب شدن در فرهنگ میزبان است و معنایی فراتر از یک جشن دارد. نسل اول مهاجرین، نوروز را فرصتی برای بازسازی پیوند خود با سرزمین مادری و نوعی نوستالژی می‌دانند.

متاسفانه نشانه‌هایی از تغییر در جشن نوروز میان مهاجران افغان دیده می‌شود. مثلاً در اروپا، نوروز بیشتر به یک مهمانی خانوادگی تبدیل شده و دیگر از برگزاری مراسم سنتی خاصی که در کشور مالوف خود انجام می‌دادند خبری نیست.

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2782

@AfghanistanDevelopments
09.03.202509:05
🔻 عملکرد تیم ملی فوتسال افغانستان در تورنمنت برزیل

گرچه تیم ملی فوتسال افغانستان از راه یافتن به فینال تورنمنت برزیل بازماند اما عملکرد درخشان این تیم، از روزهای روشن پیش رو حکایت دارد.

تیم افغانستان با انجام بازی‌های زیبا و فنی در مقابل تیم‌های قدرتمند برزیل و ایران ثابت کرد که یک تیم معمولی نیست و می‌تواند برای تیم‌های صاحب نام دردساز شود.

شاگردان مجید مرتضایی، مربی خوشنام مشهدی در بازی مقابل برزیل، هر چند که این بازی را با نتیجه 4 بر یک واگذار کردند اما شکوه و بزرگی نام برزیل نتوانست جوانان فوتسال افغانستان را تحت تاثیر خود قرار دهد و عملکرد بسیار خوبی در برابر برزیلی‌ها داشتند.

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2678

@AfghanistanDevelopments
04.03.202510:22
🔻 نقش پشتونوالی در رویکرد طالبان

گفتمان پشتونوالی قدرتمند‌ترین نظام ارزشی و نماد اصالت ساختار جامعه پشتون‌ها است. این ساختار را می‌‌توان قانون اساسی نانوشته پشتون‌ها دانست که هویت جامعه پشتونی را شکل داده و حتی رفتار مذهبی آنان را متأثر ساخته است.

ملا محمد عمر رهبر پیشین طالبان بر اساس سنت پشتونوالی از تسلیم دادن اسامه بن لادن به آمریکا امتناع کرد و بهای سنگینی برای این پایبندی به سنت قبیله پرداخت.

در حال حاضر نیز تعهد به پشتونوالی را می‌توان در تمام جریان طالبان شاهد بود به ‌خصوص در نسل اول طالبان که بخش عمده‌ای از قدرت مرکزی را در دستگاه حکومت در اختیار دارند. اما نسل دوم طالبان که در آینده نزدیک قدرت را در اختیار خواهد گرفت، در دو راهی بین پشتونوالی و سیاست‌گری چه خواهد کرد؟

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2642

@AfghanistanDevelopments
🔻 نگاهی به وضعیت جماعت انصارالله در افغانستان

پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان گزارش‌های متعددی درباره فعالیت جماعت انصارالله منتشر شده است. در این بین گزارش‌های تیم مانیتورینگ شورای امنیت سازمان ملل حائز اهمیت است که به عنوان یک مرجع برای تحلیل کارشناسان و خبر رسانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گزارش‌های تیم مانیتورینگ به ویژه گزارش اخیر آن از فعال شدن جماعت انصارالله در افغانستان و تاسیس پایگاه‌های نظامی آن در دست کم دو ولایت افغانستان از جمله ولایت استراتژیک بدخشان که با دو کشور تاجیکستان و چین هم مرز است، حکایت دارند.

این مطلب به تحلیل پارادوکس موجود بین این گزارش‌ها که دال مرکزی آن فعال شدن جماعت انصارالله است با واقعیت صحنه که سیاست‌های حکومت طالبان می‌باشد، می‌پردازد. سیاست‌هایی از جمله همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان، مشارکت در کلان پروژه‌های اقتصادی با آسیای مرکزی و تلاش برای اخذ موافقت چین برای گشایش کریدور واخان.

https://afgreview.com/?p=2562

@AfghanistanDevelopments
🔻 Pakistan's New Tools for Strategic Depth Policy in Afghanistan

It was believed that the Taliban would be the ideal tool for Pakistan to implement its strategic depth policy. However, contrary to expectations, the Taliban government not only did not move towards realizing Pakistan’s strategic depth but also adopted the behavioral patterns of previous governments. This means that Pakistan’s strategic depth policy has not been achieved even with the Taliban in power.

As Pakistan’s survival and stability depend on strategic depth, Islamabad has employed a combination of political, economic, and security tools to compel the Taliban government to comply. The destructive premonitions of this policy are beginning to manifest in Afghanistan under Taliban rule.

After several decades, Afghanistan has gained the ability to respond to Pakistan’s maneuvers, and it seems that the Taliban government is responding in a manner akin to Pakistan’s approach.

https://afgreview.com/?p=2805

@AfghanistanDevelopments
🔻 توصیه‌هایی برای رهایی افغانستان از وابستگی ترانزیتی به پاکستان

از زمان تشکیل کشوری به نام پاکستان، همواره سطحی از تشنج در روابط کابل-اسلام‌ آباد حکمفرما بوده و در این بین، پاکستان از وابستگی افغانستان به مسیرهای ترانزیتی خود همواره استفاده ابزاری کرده است.

افغانستان به منظور رهایی از وابستگی به مسیرهای ترانزیتی پاکستان، 3 رویکرد را در دستور قرار داده است؛ استفاده از بندر چابهار، استفاده از ظرفیت آسیای مرکزی و تلاش برای گشایش کریدور واخان. با این وجود، به دلایل مختلف هیچ یک از این طرح‌ها تاکنون نتوانسته به ظرفیت لازم برسد.

در چنین شرایطی کابل باید تدابیری از جمله مذاکره با هند برای سرمایه‌گذاری در چابهار، ترغیب کشورهای منطقه برای احداث راه آهن داخلی از جمله هرات-قندهار و هرات-مزارشریف، تعیین تکلیف گروه‌های ایغوری و جماعت انصارالله برای اطمینان خاطر چین و ... را اتخاذ کند تا بتواند طرح‌های مقابله‌ای خود را عملیاتی کند.

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2829

@AfghanistanDevelopments
🔻نفت و معدن؛ ستون‌های رشد اقتصادی افغانستان

در 3 و نیم سال گذشته، حکومت طالبان برای افزایش درآمد ملی توجه ویژه‌ای به استخراج معادن و نفت داشته است و در کنار آن برای تقویت جایگاه منطقه‌ای خود به دنبال پیوستن به طرح‌های زیرساختی بین‌المللی است. در این بین، تلاش محسوس حکومت طالبان برای افزایش رشد اقتصادی افغانستان و در نتیجه درآمد خود به دو ستون اصلی و البته دست نخورده افغانستان یعنی نفت و معادن متکی بوده است.

بر اساس آخرین داده‌ها، در حال حاضر از 24 حلقه چاه، ۳ هزار تن در روز استخراج می‌شود و ۹ پالایشگاه خصوصی مشغول به فعالیت هستند که این پالایشگاه‌ها ۸۰ درصد دیزل (گازوئیل) مصرفی افغانستان را تامین می‌کنند.

همچنین حکومت طالبان توانسته است در زمینه استخراج معادن توافقاتی با ارزش 6 میلیارد و 500 میلیون دلار امضا کند. شرکت‌های سرمایه‌گذار در این سرمایه‌گذاری سنگین از کشورهای چین، قطر، ترکیه، ایران و انگلیس هستند.

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2756

@AfghanistanDevelopments
08.03.202506:18
🔻 تأثیر جنگ افغانستان بر سلامت روان جامعه

جنگ افغانستان که بیش از چند دهه به دراز کشیده است، پیامدهای نامطلوبی بر سلامت اعضای جامعه، بافت اجتماعی، زیرساخت‌های جامعه، جابه‌جایی افراد، محیط‌زیست، رفتارهای اجتماعی، روابط خارجی، حقوق بشر و توسعه افغانسان داشته است.

افرادی که در معرض جنگ قرار دارند، با نرخ بالای اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلالات اضطرابی مواجه می‌شوند. این اختلالات باعث تغییر در روابط خانوادگی و اجتماعی می‌شوند.

ترومای ناشی از جنگ بر نسل‌های بعدی نیز اثر می‌گذارد. فرزندان بازماندگان جنگ اغلب پاسخ‌های استرسی بالاتر، مشکلات در تنظیم هیجانات و دشواری در سازگاری اجتماعی را تجربه می‌کنند.

مطالعات جامعه‌شناختی نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض خشونت، حساسیت افراد و جوامع را نسبت به خشونت کاهش داده و باعث می‌شود که حل اختلافات از طریق خشونت به‌عنوان یک هنجار اجتماعی پذیرفته شود. این عادی‌سازی می‌تواند چرخه‌های خشونت را در ساختارهای سیاسی و خانوادگی جوامع پس از جنگ ادامه دهد.

بیشتر بخوانید ...

https://afgreview.com/?p=2658

@AfghanistanDevelopments
02.03.202511:05
🔻The Struggle Among Anti-Taliban Leaders

The anti-Taliban movements have generally adopted two different policies. The “National Resistance Council for the Salvation of Afghanistan,” based in Turkey, considers negotiation and dialogue with the Taliban government to be preferable to a military solution. Meanwhile, the “National Movement for Peace and Justice,” led by Hanif Atmar, has also stated that war is not a solution. However, the “National Resistance Front of Afghanistan” and the “Freedom Front” emphasize a military solution and war.

Another aspect of the disagreement among the anti-Taliban groups involves ethnic, geographical, and linguistic issues. A look at the structure of each of the four organizations reveals their foundational basis. The “National Resistance Council for the Salvation of Afghanistan” is primarily Tajik, Uzbek, and Hazara-centric. The “National Resistance Front of Afghanistan” and the “Freedom Front” are mainly Tajik-centric, while the “National Movement for Peace and Justice” is Pashtun-centric, and the “Justice and Development Party” is Hazara-centric. Although members of other ethnic groups are present in some of these organizations, their participation is so minimal that it can be overlooked.

https://afgreview.com/?p=2637/

@AfghanistanDevelopments
21.02.202518:49
In the success of opposition movements, the nature, strength, and cohesion of the opposition, foreign support, and the host’s position are influential factors.
These elements have fundamental weaknesses within the Vienna process.

On the other hand, for the first time in half a century, the relationships of regional and global governments with Afghanistan have become state-government centered, and groups have been excluded from these relationships. This situation weakens the chances of success for the Vienna process.

The factor of ethnicity has been one of the key elements in Afghan politics over recent decades. A look at the composition of the members of the Vienna process shows that it has failed to convince leaders of other ethnic groups, including the Pashtuns and Uzbeks, to participate.

In contrast to the Vienna process, which emphasizes a military solution and places a central role on two leaders of armed fronts, the policies of regional and global countries, as well as the United Nations, are based on dialogue. This contradiction poses a challenge to the success of the Vienna process.

See more ...

https://afgreview.com/?p=2552

@AfghanistanDevelopments
显示 1 - 24 31
登录以解锁更多功能。