🔰 معاونت علمی بسیج دانشجویی دانشکده فیزیک دانشگاه تهران برگزار مینماید:
🌠 دوره آنلاین اخترفیزیک
⭐️ مدرس: دکتر آرش دانش
- دکتری نجوم و اخترفیزیک - مدرس المپیاد نجوم - محقق پسادکتری در رصدخانه ملی - محقق پژوهشگاه دانشهای بنیادی (IPM) - عضو کمیتهٔ علمی المپیاد نجوم و اخترفیزیک
🌌 سرفصلها:
۱- جایگاه ما در عالم ۲- سیمای ظاهری آسمان ۳- نجوم کروی ۴- فاصلهها و اندازهها در نجوم ۵- خورشید و منظومه شمسی ۶- قدر و درخشندگی ستارهها ۷- كهكشان ما و همسايهها ۸- کیهان شناسی
💫 زمان برگزاری دوره:
چهارشنبهها از ساعت ۱۷:۳۰ الی ١٩:۰۰ شروع دوره از ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
📝 دیگر نیازی به نوشتن جزوه نیست! با هیولا، فایلهای صوتی کلاسهای خود را ضبط کرده و به هیولا بسپارید. هیولا این فایلها را به جزوههای کامل، منظم و مناسب برای مرور دقیق تبدیل میکند.
🚀 ۱۰۰ هزار تومان اعتبار رایگان برای تبدیل صوت به جزوه، فقط تا دوشنبه.
📘 «کاشانیشناخت» پژوهشی در آثار ریاضی غیاثالدین جمشید کاشانی
✍️ تألیف و پژوهش: یونس کرامتی عضو هیات علمی دانشکده الهیات دانشگاه تهران
در پیشگفتار مؤلف آمده است: «غیاثالدین جمشید بن مسعود بن محمود بن محمد کاشانی بیگفتوگو یکی از برجستهترین ریاضیدانان روزگار خود و چه بسا برجستهترین آنها بوده است. او در روزگار خود نیز از آوازۀ بسیار برخوردار بود. با این همه به دشواری میتوان در منابع کهن نکتهای شایان توجه دربارۀ زندگی او یافت».
کرامتی ضمن بیان این مطلب که حتی پس از انتشار کاشانینامه ابوالقاسم قربانی و به رغم اختصاص نزدیک به ۱۴ صفحه به زندگینامۀ غیاثالدین، همچنان برخی نکات پوشیده و شایسته بحث و بررسی در زندگینامه او بر جای مانده بود، اشاره کرده است که در پژوهش حاضر تلاشی ویژه برای رفع این کاستی شده است.
وی در این باره نوشته است: «در این پژوهش با بررسی دقیق محتوای نامههای کاشانی، اشارات پراکندۀ او در آثار مختلفش و نیز مقایسۀ این دادهها با منابع تاریخی، زندگینامهای نو برای کاشانی تنظیم شده است که امید میرود شماری از کاستیهای پیشین را برطرف کرده باشد».
@cftis
16.01.202511:24
مدرسه تاریخ ریاضیات اصفهان ۱۷، ۱۸ و ۱۹ بهمنماه ۱۴۰۳؛ خانه ریاضیات اصفهان
۱۲ سخنرانی، ۶ کارگاه اصلی و ۳ کارگاه دانشآموزی
سخنرانان اصلی: یان هوخندایک از دانشگاه اوترخت هلند: ابزاری برای یافتن قبله نیکولانتاناکیس از دانشگاه مقدونیهٔ غربی یونان: ریاضیات یونان، استفاده از تاریخ ریاضی در آموزش ابتدایی و متوسطه حسین معصومی همدانی از انجمن حکمت و فلسفه : تاریخ ریاضیات محمد باقری از دانشگاه تهران: چهل سال با نسخههای خطی
شرکتکنندگان میبایست به صورت انفرادی یا گروهی طرحهای تحقیقاتی مرتبط خود را با راهنمایی اساتید در سه روز کارگاه پیش ببرند و در روز آخر آن را ارائه کنند.
کارگاههای دانشآموزی: - محاسبهٔ شعاع کرهٔ زمین توسط ابوریحان بیرونی - روشهای محاسبهٔ مساحت چهارضلعیها در طول تاریخ - استفاده از الگوهای هندسی در هنرهای اسلامی
ثبت نام اولیه رایگان است و پس از تأیید هزینه شرکت در کارگاه (۳۰۰ هزار تومان) دریافت میگردد. ضمنا هزینههای اسکان و اقامت بر عهده خانهٔ ریاضیات اصفهان است.