Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
نشانه شناسی اجتماعی avatar

نشانه شناسی اجتماعی

ارتباط با ادمین، پیشنهادات، انتقادات و ارسال متون:
@Kamran_paknejad
TGlist 评分
0
0
类型公开
验证
未验证
可信度
不可靠
位置
语言其他
频道创建日期May 04, 2019
添加到 TGlist 的日期
Mar 30, 2025

记录

15.04.202523:59
1.1K订阅者
09.04.202513:05
300引用指数
28.02.202515:16
164每帖平均覆盖率
28.02.202515:16
164广告帖子的平均覆盖率
31.03.202523:59
7.93%ER
31.03.202523:59
14.66%ERR
订阅者
引用指数
每篇帖子的浏览量
每个广告帖子的浏览量
ER
ERR
FEB '25MAR '25APR '25

نشانه شناسی اجتماعی 热门帖子

04.04.202518:50
🔸فایل صوتی کارگاه هفت نظام معنایی در هنر: از انجماد تا ذوب

استاد حمیدرضا شعیری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، 24 آذر 1403
www.instagram.com/academyshamseh
www.academyshamseh.com
@academyshamseh

🆔@social_semiotics
13.04.202510:30
🔸کتاب نشانه‌شناسی مسائل و کنش‌های اجتماعی (مجموعه مقالات)

به کوشش:
دکتر حمیدرضا شعیری
دکتر فاطمه عظیمی فرد
نشر نویسهٔ پارسی

🆔@social_semiotics
30.03.202510:05
🔸​​آیا انسان‌ها برای تفکر نیازمند زبان هستند؟

این بحث میان دو دانشمند معروف MIT، یعنی نوام چامسکی و اوولینا فدورینکو، مطرح شده‌است. چامسکی یکی از نظریه‌پردازان برجسته زبان‌شناسی است که زبان را برای تفکر ضروری دانسته و تفکر را به‌عنوان نوعی گفت‌و‌گو با خود می‌بیند. چامسکی معتقد است بدون کلمات، تفکر واقعی امکان‌پذیر نیست.
در مقابل، اوولینا فدورینکو و تیم تحقیقاتی‌اش با استفاده از پیشرفت‌های علمی و تکنولوژی‌های تصویربرداری پیشرفته، شواهدی ارائه می‌دهند که نشان می‌دهد مناطق مغزی مرتبط با زبان هنگام انجام کارهای منطقی و حل مسائل ریاضی فعالیتی از خود نشان نمی‌دهند. فدورینکو از سال ۲۰۰۹ تحقیقاتی را آغاز کرد و با استفاده از اسکنرهای پیشرفته، توانست داده‌های دقیقی از فعالیت مغزی افراد مختلف جمع‌آوری کند. او به این نتیجه رسید که هنگام حل معماها و انجام سایر فعالیت‌های فکری، مناطق مغزی مرتبط با زبان معمولاً خاموش و سایر مناطق مغز فعال می‌باشند.
این تحقیقات نشان می‌دهند با این که زبان یک ابزار قدرتمند برای انتقال دانش فرهنگی است، اما به‌نظر نمی‌رسد که پیش‌نیازی برای تفکر پیچیده باشد. فدورینکو و همکارانش در مقاله‌ای که منتشر کرده‌اند، اظهار نمودند: «هرچند ظهور زبان به وضوح فرهنگ انسانی را دگرگون کرده‌است اما به‌نظر نمی‌رسد که شرط لازم برای تفکر پیچیده، از جمله تفکر نمادین باشد.»
این مقاله به نقد فرضیات تاریخی در مورد ذهن انسان نیز می‌پردازد. نویسندگان آن بر این باورند که شواهدی از فعالیت‌های ذهنی انسان در دوران پیشاتاریخی وجود دارد که نشان‌دهنده پیچیدگی تفکر انسان، حتی در غیاب زبان است. البته آن‌ها به این نکته نیز اشاره می‌کنند که زبان ممکن است در کشف مفاهیم ریاضی نقشی نداشته باشد، اما برای به اشتراک گذاشتن و گسترش این مفاهیم، بسیار ضروری است.
همچنین مقاله پرسش‌هایی را مطرح می‌کند درباره اینکه آیا مفهوم دگرگشت [تکامل] ذهن انسان می‌تواند درک ما از ارتباط آن با عملکرد مغز را تحت‌تأثیر قرار دهد یا خیر. نهایتاً این بحث به چالش‌های فلسفی و علمی عمیق‌تر در زمینه زبان و تفکر منجر شده و سوالاتی را درباره طبیعت تفکر انسان و نقش زبان در آن بیان می‌دارد.

✍🏼سحر کاویانی

بازنشر از کانال:
@ir_academy_evolution

🆔@neurobiology_of_art
🆔@social_semiotics
نشرلوگوس منتشرکرد:

باگذشت چهار دهه از طرح «نظریه استعاره مفهومی» جای اثری عمیق و تحلیلی در نقد و ارزیابی آن، به‌ویژه در قالب یک کتاب جامع‌ومانع خالی به نظر می‌رسید. در کتاب حاضر، کوچش با طرح «نظریه استعاره مفهومی گسترش‌یافته» وبا پیشنهاد یک الگوی چهارسطحی، محققان حوزه استعاره را قادر می‌کند بسیاری از مسائل را که نظریه معیار استعاره مفهومی به آنها توجه نکرده و یا قادر به توجیه آنها نبوده، با دقت تحلیل نمایند. برخی از این جنبه‌ها که در قالب فصل‌های مختلف کتاب مطرح شده عبارتند از: فرایند مفهوم‌سازی استعاری؛ واکاوی رابطه استعاره و مجاز؛ مسئله برون‌خط یا برخط بودن استعاره‌ها؛ ارتباط نگاشت‌های استعاری با سایر مفاهیم و سازوکارهای شناختی؛ استعاره‌ها: مفهومی و یا بافت- بسته؛ میزان همگانی بودن، فرهنگ- بستگی و یا منحصربه‌فرد و خلاق بودن استعاره‌های مفهومی.
@bookcitycc
登录以解锁更多功能。