احمد میدری: صندوق بازنشستگی را منحل نمیکنیم / هدف ما افزایش کارآمدی و عدالت است
پیامی نادرست به جامعه بازنشستگان انتقال یافته با این عنوان که ما میخواهیم صندوق بازنشستگی را منحل و وضع بازنشستگان را بدتر کنیم. در حالی که ما معتقدیم صندوق بازنشستگی هویت بازنشستگان ایران است و نمیتوان آن را منحل کرد. انحلال آن به دولت و جامعه آسیب میزند.
نه تنها به دنبال انحلال صندوق بازنشستگی نیستیم، بلکه معتقدیم که ساختار آن هم باید ارتقا یابد تا بتوانیم مسائل رفاهی بازنشستگان را مثل بیمه تکمیلی و درمانی ارتقا دهیم و ورزش سالمندان را گسترش دهیم و خانههای امید را به کانون های بازنشستگان تبدیل کنیم؛ اما متاسفانه پیام بد منتقل شد.
هدف ما افزایش کارآمدی در اقتصاد ایران و افزایش عدالت است. میخواهیم شرکتهای موازی را اصلاح کنیم تا دولت بتواند زندگی بازنشستگان کشوری را از نوسان سود شرکتها نجات دهد که قدمی به سمت بهبود وضعیت بازنشستگان است اما در انتقال پیام به جامعه ناتوان بودیم و نتوانستیم و احتمال دارد در تحقق این هدف موفق نباشیم.
وقتی میخواهید انسانی بودن یک جامعه را بسنجید، رفتار آن جامعه با بیپناهان، کودکان و سالمندان را مورد مطالعه قرار دهید. به عبارت دیگر شاخص انسانی بودن یک جامعه به میزان توجه آن به فرودستان بستگی دارد. سه حوزه امنیت، آموزش و سلامت؛ نابرابری و ناعدالتیبردار نیست. اگر کسی از امنیت کمتری نسبت به دیگران برخوردار شود بر امنیت دیگران هم اثر منفی گذاشته و با ناامن کردن جامعه، سبب رو به زوال رفتن آن میشود. اصلاً امکانپذیر نیست که امنیت به شکل ناعادلانه در جامعه توزیع شود. آثار نابرابری بر سلامت و آموزش فقط در کوتاه مدت نیست و چون بین نسلی است، تنها با مطالعات ژرفینگر و طولی قابل بررسی است.
وزیر آموزش و پرورش: ۷۵۰ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل داریم در حالیکه دسترسی به آموزش برای تمام دانش آموزان کشور فراهم است. در دوره اول ابتدایی حدود ۱۵۰ هزار نفر و بقیه مربوط به متوسطه اول و دوم است. بازماندگان از تحصیل ربطی به آموزش و پرورش ندارد.
بازماندگان در دوره متوسط مربوط به کسانی است که دنبال کار و مهارت هستند. بخشی از این تعداد ممکن است مربوط به دختران روستایی باشد که به خاطر کلاس مختلط از تحصیل بازمانده باشند، البته این تعداد خیلی محدود است.
در زمینه بازماندگان از تحصیل نباید اول سراغ آموزش و پرورش رفت. ما ۵ هزار کلاس با کمتر از ۵ دانش آموز داریم یعنی دسترسی به آموزش برای تمام دانش آموزان کشور فراهم است، ولی عوامل خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی موجب شده است که دانشآموز بازمانده از تحصیل داشته باشیم.
در جلسات ستاد هماهنگی اقتصادی موضوع ارز ترجیحی بررسی شد و تصمیم گرفته شد ارز ترجیحی به کالاهای اساسی تخصیص داده شود. مبلغ دلاری ارز به کالاهای اساسی تخصیص داده خواهد شد.
گامهای ارزیابیشده، عملگرایانه و متعهدانه معاون جوانان دولت پزشکیان
✍️یادداشت - سجاد سالک، مدیرکل اسبق مشارکتهای اجتماعی جوانان
معاون جوانان دولت چهاردهم در ابتدای فعالیت خود با حاشیههایی مواجه شد و انتقادات شدیدی را تحمل کرد. با این حال، دور از انصاف است اگر اکنون که وارد فضای انتصابات شده است، عملکرد او را نادیده بگیریم. هفته گذشته، به پیشنهاد علیرضا رحیمی، خانم اعظم کریمی با حکم احمد دنیامالی به عنوان مدیرکل طرحهای ملی و فراگیر جوانان منصوب شد. این انتصاب نباید از کنار آن به سادگی گذشت و معتقدم این اولین انتصاب رحیمی باید به پنج دلیل ستود.
۱. بسیاری از معاونین وزرا در دیگر وزارتخانهها، علیرغم گذشت بیش از دو ماه از آغاز فعالیت خود، هنوز تغییرات چشمگیری در زیرمجموعههای خود اعمال نکردهاند. اما رحیمی که دیرتر از دیگران انتخاب شد، تغییرات را به سرعت آغاز کرد و نشان داد که در برابر مدیران غیرهمسو با رئیسجمهور تعارف ندارد و اهل مماشات نیست. امیدواریم سایرین نیز از این روحیه قاطع و عملگرایانه درس بگیرند.
۲. رحیمی برای اولین تغییر خود، مهمترین و چالشبرانگیزترین حوزه را انتخاب کرد تا نشان دهد در این مدت کوتاه، آسیبشناسی دقیقی از عملکرد دوره گذشته داشته و آماده است تا نواقص و کاستیها را برطرف کند.
۳. در اولین انتصاب خود، رحیمی به یکی از بانوان اعتماد کرد و نخستین مدیرکل خانم وزارت ورزش و جوانان را به پیشنهاد خود به «ساختمان سایه» معرفی کرد. این حرکت، نمادی از احترام به توانمندیهای بانوان و حمایت از حضور آنها در پستهای مدیریتی است.
۴. متاسفانه در برخی وزارتخانهها، مدیرانی غیرهمسو با مشی دولت به کار گرفته شدهاند. اما رحیمی در نخستین انتصاب خود، یکی از مدیران همراهبرد با دولت پزشکیان را انتخاب کرد تا شروعی باشد برای تشکیل تیمی هماهنگ و همسو با سیاستهای دولت.
۵. انتخاب مدیری از بدنه وزارتخانه، نشان میدهد که رحیمی قصد دارد از تجربیات ارزشمند کارشناسان حوزه جوانان بهرهبرداری کند. علاوه بر این، انتخاب یک چهره خوشنام و با کارنامه نشان میدهد که رحیمی، برخلاف تصورات قبلی مبنی بر ناآشنایی با این حوزه، در یک ماه گذشته بررسیهای دقیقی انجام داده و با ظرفیتهای این حوزه به خوبی آشنا شده است. این اقدام نویدبخش این است که در سایر انتصابات حوزه جوانان نیز شاهد حضور چهرههای تحولگرا، وفاقمدار و شایسته خواهیم بود تا پرچم حوزه جوانان در دست اهلش قرار گیرد.
در نهایت، اولین گامهای معاون امور جوانان در این مسیر، نشاندهنده ارزیابیهای دقیق، عملگرایانه و متعهدانهای است که در صورت استمرار، میتواند نویدبخش آیندهای روشنتر برای حوزه جوانان باشد.