Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
اشکان زارع avatar
اشکان زارع
اشکان زارع avatar
اشکان زارع
转发自:
شرق وحشی avatar
شرق وحشی
نه آقای عبدالکریمی، آبادان فاحشه‌خانه نبود!
*
آقای بیژن عبدالکریمی «فیلسوف» هستند و می‌گویند «آبادان ما فاحشه‌خونۀ سربازان آمریکایی» بود! ارتجاع همین شکلی است، هر چقدر هم که خودش را پشت عناوین پرطمطراق و عبارت‌های دهن‌پرکن پنهان کند، باز هم هم برمی‌گردد، بالاخره ارتجاع است و باید به گذشته رجوع می‌کند.
آقای فیلسوف بدون ذره‌ای شرم کل شهر را «فاحشه‌خانه» می‌خواند و به مردمش نسبت ناروا می‌دهد، همین جماعت از فحاشی مخالفانشان شاکی می‌شوند!
این نسبت فاحشه‌خانه را به کرۀ جنوبی هم می‌دهند! بارها پیش آمده از دیکتاتوری کرۀ شمالی گفته‌ام و بلافاصله گفته‌اند «پس کرۀ جنوبی خوب است که فاحشه‌خانۀ سربازان آمریکایی است؟» این‌ها، همین شکلی‌اند، با دیدن مردمی که جور دیگری زندگی می‌کنند، موسیقی دیگری گوش می‌کنند، وقتی کنار ساحل می‌روند لباس دیگری می‌پوشند، می‌رقصند و خوشحالند، فقط یک چیز به ذهنشان می‌رسد، «فاحشه»!
نه آقای عبدالکریمی، آبادان فاحشه‌خانه نبود، جایی بود که مردم فرصت داشتند جوری زندگی کنند که شما برایشان نمی‌پسندید و برای همین بلافاصله به تنظیمات کارخانه برمی‌گردید و لب به دشنام باز می‌کنید!

https://t.me/yusefmasoud
07.05.202519:32
🖥 خلیج فارس یک واقعیت نام بخش

👤 اشکان زارع

خلیج فارس را نمی­‌توان یک نام دانست؛ خلیج فارس یک واقعیت مفهومی نام بخش است.

🔗 نسخه یوتیوب

◽️@utfinance◽️
28.04.202520:23
به یادِ بیرنگ؛ مشروطه‌خواهِ مهجورِ تبریزی

آرسام محمودی

🔸علی حریری که بعدها نام خانوادگی بیرنگ را برای خود برگزید، از رجال ایرانپرست، آزادی‌خواه و مشروطه‌طلب تبریز در اواخر دوران قاجار بود. تاریخ دقیق فوت او نامعلوم است، اما چون روزنامه ناهید که توسط ابراهیم ناهید، دوست صمیمی‌اش منتشر می‌شد، آگهی درگذشت او را در شماره مورخ ۵ اردیبهشت ۱۳۲۱ چاپ کرده است، بنابراین، تاریخ درگذشت علی حریری (بیرنگ) باید بین روزهای یکم تا پنجم اردیبهشت ۱۳۲۱ باشد.

🔸کربلایی علی حریری از صنف بازاریان تبریز بود و با شروع تحولات مشروطه به صف مشروطه‌خواهان ملحق شد. عضو حزب دموکرات تبریز بود و در دوران محاصره تبریز به دست محمدعلی‌سلطان قجر، در کنار چندتن دیگر از مشروطه‌خواهان تبریزی، اسلحه به دست گرفت و «فوج نجات تبریز» را تشکیل داد. گروهی که وظیفه شکستن محاصره تبریز و تهیه آذوقه را برعهده داشت. در جریان جنگ جهانی اول و ماجرای قحطی حاصل از جنگ، کمک‌های حزب دموکرات تبریز به مردم، باعث محبوبیت این حزب و اعضایش شد و قدرت در تبریز عملا در اختیار حزب دموکرات تبریز و سه تن از سران این حزب، محمد خیابانی، اسماعیل نوبری و علی حریری بود.

🔸در سال‌های ابتدایی قرن بیستم، ایده اتحاد اسلام توسط عثمانی تبلیغ می‌شد و در برخی از شهرهای ایران، دفاتری نیز توسط ترکان عثمانی به نام اتحاد اسلام تأسیس شده بود. علی حریری و سایر اعضای حزب دموکرات تبریز، این حرکت را ایده‌ای استعماری از سوی عثمانی اعلام و با آن به مخالفت پرداخته و برای برچیدنشان کوشیدند. در جریان جنگ جهانی اول، ترکان عثمانی دست به اشغال تبریز و آذربایجان زدند که با مخالفت سخت حزب دموکرات تبریز و اعضایش همراه شد. مواضع حزب دموکرات و مخالفتش با ایده اتحاد اسلام و مقاومتش در برابر اشغال آذربایجان به دست ترکان عثمانی، باعث شد چندتن از سران حزب دموکرات تبریز از جمله محمد خیابانی و اسماعیل نوبری توسط ترکان، دستگیر، تبعید و زندانی شوند. در این میان علی حریری تلاش‌های فراوانی برای بسیج عشایر آذربایجان بر علیه قوای اشغالگر عثمانی انجام داد.

🔸حریری همچنین در کنار همشهریان تبریزی خود، صادق رضازاده شفق، محمد نخجوانی و حیدرزاده، از نزدیکترین دوستان عارف قزوینی بود. رفاقتی که موجب شد عارف به آذربایجان توجهی ویژه نشان دهد. نامه‌های رد و بدل شده میان علی حریری با عارف قزوینی و سایر دوستانش، نشان‌دهنده علاقه بی‌حد و اندازه حریری به میهنش ایران و زادگاهش تبریز است. علی حریری در یکی از نامه‌هایش به ابراهیم ناهید چنین نوشته است: «آذربایجانی همیشه اشخاص باشرف و ایرانی‌نژاد و خدمتکار را از جان و دل دوست داشته و خدمات ایشان را تقدیر و همچنین بی‌شرفان اجنبی‌پرست و خائنین را دشمن وطن خود دانسته و هر وقت توانست سزایشان را به کنارشان خواهد گذاشت.»

🔸اشعار و تصانیفی هم که عارف برای آذربایجان سرود، حاصل همین رفاقت مشروطه‌خواهان تبریزی با او و بر اثر تلقینات و درخواست‌های آنان است. همچنین عارف در سفر چندماهه‌ای که به تبریز داشت، در منزل علی حریری (بیرنگ) در محله ششگلان تبریز ساکن شد و از آنجایی که منزل ابوالحسن‌خان اقبال آذر نیز در همین محله بود، در زمان اقامت عارف در تبریز، شب‌های بسیاری، مجالس خوانندگی با حضور عارف و اقبال آذر در منزل علی حریری برگزار می‌شد. در نهایت هم به پیشنهاد حریری و یاران تبریزی‌اش، عارف دو کنسرت در تبریز برگزار کرد که قبلاً در یادداشتی جداگانه، ماجرای آن و حواشی‌اش شرح داده شده است.

🔸پس از فوت علی حریری (بیرنگ)، دکتر صادق شفق، یار، همشهری و همسنگر دیرینه او در دوران مشروطه در تبریز، مطلبی پر سوز و گداز و پراحساس برای او نوشت که در شماره مورخ ۸ اردیبهشت ۱۳۲۱ نشریه ناهید منتشر شد که برای مطالعه آن می‌توان به آرشیو روزنامه ناهید یا کتاب «اخبار عارف قزوینی در مطبوعات» نوشته مهدی نورمحمدی مراجعه کرد./آسیانیوز

https://B2n.ir/tg1263

آتوسا: نهاد ترویجی اندیشه سیاسی و دانش تاریخی در ایران

🆔 @atusa_sbu
19.04.202510:52
📝مقاله “مدرسه پلی تکنیک و ماجراجویی‌‌ ذهن‌های فنی در علوم انسانی” در روزنامه The Epoch Times منتشر و به زبان یونانی ترجمه شد.

لینک مقاله (همراه با نسخه صوتی)

ترجمه یونانی
05.04.202522:12
در اهمیت‌ مدیریت‌ پسماند
پنجاه و هفتی‌ها پیر و فرتوت افتاده‌اند گوشه‌ای و خزعبلات خاص خود را تکرار می‌کنند. بیچاره‌ها شصت سالی می‌شود که سمت غلط تاریخ‌اند. ملت ایران هم کاری به کارشان ندارند؛ اصلا نمی‌دانند که از جانشان چه می‌خواهند. برای همه هم روشن‌شده که این جماعت مرگ‌خوارند. دشمن زندگی و آزادی اند. آن‌ها امروز بلاموضوع‌اند. گویی تاریخ تصمیم گرفته این جماعت پتجاه و هفتی را در یک واژه واصطلاح خلاصه‌ کند و بقیه زندگی‌شان را به زباله‌دان ارجاع دهد.
آنچه مسئله آینده ایران است پنجاه و هفتی‌ها یعنی همان به زباله‌دان پیوستگان نیستند؛ مسئله پسماند باقی مانده آن‌هاست. همان‌ها که جای بوی جوراب و گلاب حسینیه ارشاد بوی ادکلن و جوراب می‌دهند، همان‌ها که خود را نخبه دانشگاهی می‌دانند؛ همان پشت کوهی‌هایی که هنوز با استعمار در ستیزند. همان‌هایی که دغدغه‌ توسعه متوازن دارند. پسماند پنجاه و هفت همان‌هایی‌اند که درنبود حقوق شهروندی در ایران از فمنیست صحبت می‌کنند. پسماند پنجاه و هفت تلوزیون خبری انیران اینترنشال است که خاک‌ ایران را به باز توزیع گذاشته است. پسماند پنجاه و هفت همانی است که دنبال رهبر فرهمند می‌گردد. پسماند‌ها آن روزنامه‌نگاران‌ وسط بازی‌اند که مدام نشخوار می‌کنند فرق می‌کنه کی رئیس جمهور باشد؛ پسماند غیرقابل بازیافت همان‌هایی‌ اند که از عدالت اجتماعی حرف می‌زنند. پسماند بیمارستانی روشنفکران دینی عاشق شریعتی و طالقانی و سروش اند. پسماند رادیواکتیو اما آنهایی اند که منتظر گذار سنت از مدرنتیه این اصطلاح شیادانه، منتظر گذار بزرگ یا تحول خواهی‌اند. خلاصه که مدیریت پسماند مهم است. برای آینده این ملک و ملت مفید است.
#زباله_نریزیم #پسماند #پنجاه_هفتیها #مارکسیسم #حسینیه_ارشاد #روشنفکری_دینی #سروش #شریعتی
#طالقانی

https://t.me/iranpazhohi
از صفحه اینستاگرام مهندس آرسام محمودی:


«تبریز: زعم المنجّمون أنّها لا تصیبها من الترک آفة، لأن طالعها عقرب و المریخ صاحبها. فکان الامر إلی الآن کمآ قالوا. ما سلم من بلاد أذربیجان مدینة من الترک غیر تبریز.»
زکریا بن محمد بن محمود قزوینی (قرن هفتم هجری)، آثار البلاد و اخبار العباد، ص ۳۳۹، چاپ ۱۹۹۸، بیروت ترجمه:
«منجمین گفته‌اند که تبریز را از ترکان آفتی نخواهد رسید، چرا که طالع تبریز عقرب است و مریخ صاحب آن است. و تا کنون حرف ایشان راست درآمده است. چه از جمیع بلاد آذربایجان، هیچ شهری از دستبرد ترکان محفوظ نمانده است، جز تبریز.»
یاوه‌گویی و گستاخی اردوغان درباره تبریز مَثَل عِرض خود بردن و زحمت ما داشتن است. اگر در دنیا سه شهر باشد که در برابر حملات ترکان ایستادگی کرده باشد، تبریز به قطع یکی از آن‌هاست. تبریز با وجود اینکه زبانش در اثر تحولات قرون متأخر اسلامی به زبان کنونی تغییر پیدا کرده، در طول تاریخ، حتی زمانی که دولت ملی و مقتدری در ایران بر سر کار نبوده، همواره در برابر ترکان مقاومت کرده و همانطور که...


ادامه متن...


#تبریز


🏠 @maktabetabriz
در نمایشگاه کتاب و میان جمعیت انبوه روشنفکران و چرکا( جمع چریک) ا
07.05.202518:13
📄 جمال عبدالناصر: جعل نام «خلیج عربی»، سوسیالیسم، آرمان فلسطین و پان‌عربیسم

جمال عبدالناصر، دومین رئیس‌جمهور مصر (1956–1970)، اولین کسی بود که از نام جعلی «خلیج عربی» برای «خلیج فارس» استفاده کرد.

جمال عبدالناصر از چهره‌های برجسته قرن بیستم در جهان عرب است. او با تلفیق عقاید سوسیالیستی، ناسیونالیسم عربی (پان‌عربیسم) و حمایت قاطع از آرمان فلسطین، نقش مهمی در شکل‌گیری سیاست‌ها و ایدئولوژی‌های خاورمیانه ایفا کرد. او نه تنها یک رهبر ملی‌گرا بلکه صدایی پرطنین برای اتحاد ملت‌های عرب بود؛ صدایی که تا سال‌ها پس از مرگش نیز در میان مردم طنین‌انداز باقی ماند.

سوسیالیسم ناصری: عدالت اجتماعی با رنگ عربی

سوسیالیسم در دیدگاه ناصر، یک کپی‌برداری از مدل‌های مارکسیستی شوروی یا اروپای شرقی بود هرچند خود معتقد به ساخت تفسیری بومی‌شده از آرمان‌های عدالت اجتماعی بود. او مالکیت خصوصی را محدود، صنایع کلیدی را ملی و اصلاحات ارضی گسترده‌ای را برای کاهش قدرت فئودال‌ها و توانمندسازی دهقانان اجرا کرد.
ناصر بر این باور بود که توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی بدون دخالت فعال دولت ممکن نیست. او به دنبال ایجاد استقلال اقتصادی و کاهش نفوذ غربی‌ها در اقتصاد مصر بود.

پان‌عربیسم: ایدئولوژی وحدت

یکی از برجسته‌ترین جنبه‌های ایدئولوژی ناصر، ناسیونالیسم عربی یا همان پان‌عربیسم بود. او بر این باور بود که ملت‌های عرب، به‌رغم مرزهای جغرافیایی مصنوعی که استعمارگران ترسیم کرده‌اند، یک ملت واحد با زبان، فرهنگ و تاریخ مشترک هستند.
تلاش برای وحدت با سوریه در قالب «جمهوری متحده عربی» (1958–1961) نمود عملی این آرمان بود؛ هرچند این اتحاد دیری نپایید. با این حال، ناصر تا پایان عمر بر وحدت جهان عرب به‌عنوان شرط ضروری برای رهایی از استعمار و پیشرفت اقتصادی اصرار ورزید.

حمایت از فلسطین: آرمانی ملی و عربی

ناصر، مسئله فلسطین را نه‌تنها یک بحران انسانی یا سیاسی، بلکه آزمونی برای کرامت و هویت جهان عرب می‌دانست. او صراحتاً رژیم اسرائیل را امتداد پروژه استعمار در خاورمیانه می‌دانست و از همان ابتدای کارزارهای خود، بر حمایت قاطع از فلسطینیان تأکید می‌کرد.
جنگ ۱۹۶۷ (جنگ شش‌روزه)، که با شکست سخت ارتش‌های عرب و اشغال کرانه باختری، نوار غزه، صحرای سینا و بلندی‌های جولان همراه بود، ضربه‌ای جدی به وجهه ناصر وارد کرد. با این حال، استعفا و بازگشت دوباره او به قدرت در پی تظاهرات مردمی، نشان‌دهنده محبوبیت او در میان مردم عرب به‌ویژه به‌دلیل مواضع ضداسرائیلی‌اش بود.
جمال عبدالناصر، با ترکیب سوسیالیسم عدالت‌محور، آرمان وحدت عربی و حمایت بی‌قیدوشرط از فلسطین، مدلی از رهبری سیاسی در خاورمیانه عرضه کرد که همزمان ضد استعماری، مردمی و ایدئولوژیک بود. اگرچه بسیاری از پروژه‌هایش به‌دلیل چالش‌های داخلی، فشارهای خارجی و کاستی‌های اجرایی ناکام ماند.

◽️@utfinance◽️
22.04.202522:22
روزنامه‌نگاران اقتصادی چون برای شرکت‌های فولاد و پتروشیمی و بورس و کاسه بشقاب سازی و این چیزها رپورتاژ می‌نویسند وقتی می‌خوان برندینگ سیاسی کنن فرد رو با شی اشتباه می‌گیرند. خبرنگاران اقتصادی ایران فقط بسته‌بندی می‌کنند ولی بدبختانه هیچی داخلش نیست؛ البته مدنی زاده فرد باسوادی است اما وزیر خوب شدن فقط سواد نمیخواد وانگهی مسئله جمهوری اسلامی اینه که دولت نیست؛ هر شیوه کشورداری رو دولت نمی‌گن. بگذریم. شیرین عقلی هم جالبه!
19.04.202510:52
03.04.202519:48
«در کانال یوتیوب تأملات با اشکان زارع منتشر شد»
قسمت دوم گفت و گو با دکتر مهرداد ملکزاده و دکتر کورس سنگاری به مفاهیم اساسی در تاریخ ایران باستان پرداختیم. یکی از این موضوعات شیوه حکمرانی در ایران باستان است. به این موضوع زیاد پرداختیم.

قسمت اول را از این لینک ببینید!



https://t.me/iranpazhohi
28.03.202513:50
https://youtu.be/Fn6uWngkXPI?si=pJGOFIAXHn2JIAyc



بخش نخست‌گفت و گو درباره ایران باستان؛ در این‌گفت و گو با دکتر ملکزاده باستان شناس و دکتر کورس سنگاری مورخ ایران باستان به صحبت‌ نشستیم.

https://t.me/iranpazhohi
08.05.202509:52
تیشه بر ریشه ایران در روزنامه دنیای اقتصاد به نام لیبرالیسم
07.05.202518:12
آئین رونمایی از کتاب‌های «تاریخ خلیج فارس (جزایر و بنادر)»، «اطلس نقشه‌های تاریخی خلیج فارس» و «نام خلیج فارس در تفاسیر قرآن» همزمان با روز ملی خلیج فارس

صحبت‌های جناب آقای دکتر علی بهرامیان
معاون علمی مرکز دایرة‌المعارف بزرگ اسلامی

مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه _ چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404
 
@mirasmaktoob
.
درباره سیدعلی مدنی‌زاده

سیدعلی مدنی‌زاده در دانشگاهی درس خوانده که 30 اقتصاددان برنده نوبل در آن تدریس کرده‌اند و چند نفر از این اقتصاددانان سرشناس، استاد او بوده‌اند. گری بکر و رابرت لوکاس-دو برنده جایزه نوبل- در گفت‌وگو با هفته‌نامه تجارت‌فردا از هوش، خلاقیت و تلاش شاگرد خود تعریف کرده‌اند.

او پس از پایان تحصیل در دانشگاه شیکاگو با پیشنهادهای زیادی برای تدریس در بهترین دانشکده‌های اقتصاد جهان مواجه شد اما ترجیح داد به ایران بازگردد.
سیدعلی مدنی‌زاده شاگرد اول مکتب علم اقتصاد است و اگر دولتی به این درجه از عقلانیت برسد که از دانش چنین اقتصاددانی بهره ببرد، باید خوشحال باشیم و نه این‌که به تخریب او بپردازیم.

دکتر مدنی‌زاده شاگرد اول مکتب عقلانیت است نه مکتب رانت و اگر قرار است اقتصاد ایران در مسیر اصلاح قرار گیرد، چه کسی بهتر از او می‌تواند برای این گذار سخت، نقشه راه ترسیم کند؟

@Economicjournalists
لینک تماشا:

https://youtu.be/D89lmpT0bEw?si=TTKUpLQ5Q1SJe97Q

انسان نئاندرتال گروهی منقرض‌شده از انسان‌های باستانی هستند که عموماً گونه‌ای جداگانه در نظر گرفته می‌شوند؛ چراکه برخی آن‌ها را زیرگونه‌ای از انسان خردمند محسوب می‌دارند. نئاندرتال‌ها تا حدود ۴۰ هزار سال پیش در اوراسیا زندگی می‌کردند. نئاندرتال ها‌، نمادِ گونه، سال ۱۸۵۶ در درهٔ نئاندرتال آلمان کشف شد و این گونه به همین دلیل نئاندرتال نام گرفته است.
انسان نئاندرتال تابحال در قلمرو ایران کشف نشده اما دست سازه هایش بسیار در ایران وجو داشته اند. و به احتمال زیاد درآینده اثراتی از آن در ایران پیدا خواهد شد.
اشکان زارع در این گفتگو با حامد وحدتی نسب در تلاش است که در این حوزه آخرین دستیافت های بشری را برای شما مخاطبین عزیز شرح دهد.


برای حمایت از برنامه تأملات با اشکان زارع می‌توانید از این طریق و لینک اقدام کنید.
https://t.me/iranpazhohi
02.04.202519:03
گفته بودم نوروز جمشیدی در یوتیوب منتشر می‌شود؛ دو موسیقی داشت که مشمول کپی‌رایت از سوی قوانین یوتیوب شد.
حیف‌مان آمد که «ای ایران» را از این فیلم برداریم. فیلم را که در نگاهم یک سفرنامه است در کانال تلگرام می‌گذارم. کامل‌تر که شد آن را با شمایلی دیگر و شاید قصه‌ای دیگر در یوتیوب هم بگذارم.
برنامه تأملات با اشکان زارع قصدش دفاع از ایران است. امید که این فیلم نیز بخشی از وظیفه ما در دفاع از ایران را بتواند انجام دهد.

پ ن؛
اگر قصد حمایت از برنامه‌ تأملات با اشکان زارع را دارید از دو طریق زیر می‌توانید حمایت کنید.
۱-لینک حامی باش
۲-اسپاتسری برنامه که می‌توانید اطلاع دهید.
@ashkanzarereflection
27.03.202517:49
سخنرانی بهرام روشن‌ضمیر با عنوان ایرانشهر، ایرانشهر، جهانشهر، در بنیاد فرهنگ ایران و انیران با حضور دکتر اسماعیل سنگاری

سخنران در این فرصت تلاش می‌کند در پی مقالاتی که در این باره به چاپ رسانده نشان دهد که «ایرانشهر» معادل یا برابر قلمرو شاهنشاهی ساسانیان نیست، بلکه این شاهنشاهی شامل دو بخش درونی (ایرانشهر) و بیرونی (ایرانشهر) می‌شده است و بخش درونی یک «مفهوم» تاریخی - فرهنگی - جغرافیایی بوده است که تا امروز به یادگار مانده است: ایران.

به این ترتیب بخش بیرونی با از دست رفتن شاهنشاهی (به بیان اروپایی: امپراتوری) از دست رفته است و بخش درونی مانده است. به بیان دیگر، ایران امروز نتیجه تجزیه و باقی‌ماندن بخشهایی از ایران «بزرگ» قدیمی نیست، بلکه ایران ما اصالتی جغرافیایی - تاریخی - هویتی دارد و نتیجه چند شکست و پیروزی و حادثه نیست و مرزهای آن بر خلاف ادعاهای جریانات رمانتیک پان‌ایرانیستی و ناسیونالیستی احیاگر، حقیقی و اصیل‌اند.
08.05.202509:52
📌 ایران آزاد، عرصهٔ هم‌زیستی

لیبرالیسم، خط بطلانی بر فاشیسم ملی و قومی

در میانه بحران‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، فضای فکری ایران گرفتار دو قطب افراطی شده است: از یک‌سو فاشیسم ملی، و از سوی دیگر فاشیسم قومی. این دو در ظاهر متفاوت‌اند، اما در بنیان فکری و روش حکمرانی، برادران خونی‌اند.
یکی می‌خواهد یک ملت، یک زبان، یک روایت تاریخی و یک فرهنگ را بر همگان تحمیل کند؛ و دیگری، با تأکید افراطی بر تفاوت‌های قومی و زبانی، به دنبال بازتعریف مرزها و گسست از دیگران است.
در این میان، بخش قابل توجهی از لیبرال‌ها در ایران بر این باورند که تنها راه نجات کشور دوری‌گزینی از این دو نحلهٔ افراطی و تأکید بر نهادینه کردن آزادی در تمامی شئون اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است.

متن کامل در سایت روزنامه دنیای اقتصاد

🖊 نویسندگان:
جعفر ساعی‌نیا
فرزین رحیمی زنوز


🆔 @LibertasFarzin
🆔 @anjoman_elmi_eqtesad
07.05.202518:08
هجوم به بانی وضعیت عین دفاع از ایران است؛

با انتشار خبر(چه تکذیب شود چه نه) تغییر نام تاریخی، اصلی و اول و آخر خلیج فارس به نام مجعول خلیج عربی توسط ترامپ موج ملی‌گرایی و ایران‌پرستانه‌ای علیه این خبر شکل گرفته است. اما این موج باید از نجاست تطهیر شود. در موج و فضای مدنظر، نجاست اصلاح‌طلبی جمهوری‌اسلامی‌‌طلب جایی ندارد. اگر امثال عراقچی و ظریف توییت منتشر می‌کنند و نام خلیج فارس را به زبان می‌آورند از سر علاقه و ایران‌دوستی نیست از سر استیصال نظم سیاسی‌شان است. نظم سیاسی این‌ها امروز می‌خواهد از این خبر برای اهداف پلیدی استفاده کند، اما این همه ماجرا نیست، شما باید قسمت‌های دیگری را هم ببینید. قسمت‌هایی مانند از دست دادن زنگزور، حذف از مسیرهای ترانزیتی، به خطر انداختن جزایر سه‌گانه، حراج بنادر مملکت به چین و واگذاری حوزه دریای کاسپین و افتضاح ژئوپلتیکی در سوریه، عراق و افغانستان و هدر دادن سرمایه‌های این مملکت در راه نیروهای مسلح نیابتی که هرکدام ترکانده شدند. این‌ها قسمت‌هایی هویدا هستند ولی اصلاح‌طلبان نظم اسلامی می‌خواهند با اخباری مانند خبر امروز، شکست‌ها و میهن‌فروشی‌هایشان را پنهان کنند، آن هم در خلیج فارس که سنگر آخر همه‌ی ماست. این موج و وحدت ملی جای هرکسی باشد، جای نیروهای نظم اسلامی و آن‌ها که در برآمدن این نظم نقش داشتند، نیست. تازه از پیوند این خبر به مذاکرات اخیر و احتمالات مربوطه عبور می‌کنم تا جایی دیگر و نوشته‌ای دیگر.
اما جدای از اینکه ما باید از بانی این وضعیت عبور کنیم، در این نقطه در مقابل سیاست‌های تهاجمی نیز خطی بکشیم و از ایران دفاع کنیم.  پیش‌تر ها که خبر تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا وجود داشت به‌نسبت این قضیه احساس بسیار بدی داشتم. معتقد بودم که دگرگونی‌های این‌چنینی که ماهیتی سیاسی دارند و اثرگذار بر روابط بین‌الملل، در جایی که کشورمان در موضع ضعف است به علت ناکارآمدی نظم برآمده از 57، می‌تواند یقه‌مان را بگیرد، مخصوصا زمانی که همسایه‌های ما از این ضعف شادان و خندان استفاده می‌کنند و پول‌پاشی‌‌هایشان زیاد است(بنگرید به نقش عربستان در مذاکرات ج.ا با آمریکا). سپس هنگامی که مسئله‌ی کانادا پیش آمد و بعد از آن اوکراین و حتی مسائلی چون الحاق گرینلند، نگرانی‌م بیشتر شد. نگرانی من ناشی از آن بود که ایران در وضعیتی‌ست که اگر اقدامی هم صورت گیرد، سیاست‌مداران 57ی نمی‌خواهند از آن جلوگیری شود، و اگر هم بخواهند، توانایی‌ش را ندارند.
اما سیاستی که آمریکا بعد از به قدرت رسیدن ترامپ در پیش گرفت از نظر من تأمین حداکثر منفعت ملی آمریکا و تلاش برای حفظ جایگاه شماره یک تولید ثروت و منشاء تجارت جهانی  با استفاده از حفظ و تسلط بر مسیرهای تجارت جهانی به واسطه اعمال قدرت نظامی جهت تأمین امنیت آن مراکز و همچنین قدرت سیاسی برای جلوگیری از نفوذ آمریکاستیزی اقتصادی و تجاری در آن حوزه‌ها بود. این رویکرد نه‌تنها الگوی‌های قبلی سیاست آمریکا بعد از پیروزی‌هایش در جنگ سرد را زیر پا له می‌کرد بلکه ماهیتی ضد آن داشت. آن پیروزهای آمریکا و تسلط قدرت امنیتی اقتصادی و حتی نظامی خود در دنیا باعث توسعه بی اندازه نظم اقتصادی_تجاری دنیا و اصطلاحا جهانی شدن آن شد، باعث ظهور کشورهایی بود که به سرعت رو توسعه بودند و از جایی به بعد خود منشاء تولید می‌شدند، کشورهایی مانند چین یا کشورهای شرق آسیا از همین سنخ‌اند. این نگرانی آمریکا و ترامپ برای حفظ قدرت اقتصادی و تجاری خود در دنیا، همان‌طور که گفتم، تأمین حداکثری منافع ملی آمریکا است. آن‌ها نمی‌خواهند هزینه‌هایی که در گذشته برای تأمین امنیت و توسعه تجارت جهانی کردند، امروزه با پیشی گرفتن کشورهایی که توسعه‌شان حاصل سیاست‌های آمریکاست، از دست برود. اگر امروزه رویکردهای تهاجمی آمریکا در مورد اعمال تعرفه‌های سنگین، موضع‌گیری هایش در مورد اوکراین و هجوم سیاسی به تغییر نام خلیج مکزیک و همچنین دگرگونی سیاسی در کانادا و امروزه سیاست‌هایش در مورد ایران این‌چنین است، از همین مسئله منشاء می‌گیرد. همچنین در نوشته‌های قبلی‌م اهمیت کنترل چین برای آمریکا و ترامپ را نیز شرح داده‌ام و این مورد را نیز اضافه فرمایید.
و البته ما نیز برای حفظ داریی‌های‌مان باید در مقابل این تهدید‌ها ایستادگی کنیم، این ایستادگی ما اما هرجا که باشد، در زمین نظم اسلامی نیست، ایستادگی در زمین اصلاح‌طلبانی چون ظریف و عراقچی، شکست و بر باد دادن ایران است، ایران را بر باد ندهیم. سیاست همین است، دفاع از منفعت ملی و تلاش برای تأمین آن.

پ‌ن: واقعاً سیاست عجیب است. تصور کنید نامی جعلی برای خلیج فارس بگذارید به اسم خلیج عربی که ابزار سیاسی اسرائیل‌ستیز و آمریکاستیز بزرگی چون جمال عبدالناصر است، بختت را ایرانی...

https://t.me/chshmeiran
20.04.202523:43
هر کس به زمان خویشتن بود
من سعدی آخرالزمانم!
سال گذشته که فردای اقتصاد به امسال نرسیده بود، هنوز فردایش طلوع نکرده بود؛ یعنی ورشکست نشده بود( از معنا و محتوا)، چرا که تا خواست فردایی از برایش طلوع کند تمام شد؛ از سعدی گفتم.
در سفرم، داشتم به کرده‌های پارسال فکر می‌کردم. علاقه‌ام به آرشیو باعث شد، در کامپیوتر روز سعدی را سرچ کنم. چند نوشته، مقاله و ویدیو در پوشه بود. دیدم که پارسال در آن رسانه جنت مکان این‌ صحبت‌ها را کردم.
در حالی که به این صحبت‌ها گوش می‌کنم، این نوشته‌ها را می‌نویسم با خودم می‌گویم چرا وارد رسانه‌های اقتصادی شدم؟!

https://t.me/iranpazhohi
11.04.202522:46
استودیو ایرانشهر به زودی فعالیت خود را در زمینه های فیلم سازی، ویدیو‌ کست و پادکست آغاز می‌کند؛ در صورتی که تمایل به همکاری با استودیو ایرانشهر را دارید می‌توانید به آی‌دی پایان نوشته اطلاع دهید.
شیوه همکاری اما به چه روش است؟
۱-اگر ‌ ایده و یا طرحی در قالب‌های مطرح شده در بالا دارید می‌توانید آن را پیشنهاد دهید، در صورت توافق استودیو ایرانشهر تهیه کننده شما می‌شود.
۲-اگر صاحب تجارت، کسب و‌کار هستید می‌توانید‌ در بسته‌های مختلف پیشنهادی استودیو، اسپانسر برنامه‌ها و فیلم‌های در دست تهیه استودیو شوید.
یکی از محصولات استودیو ایرانشهر تأملات با اشکان زارع هست که در انواع پلتفرم‌های مجازی بیش از صدهزار بار دیده شده است.


@ashkanzarereflection
نوروز چکیده فرهنگ ایرانی است؛ فرهنگی که از سوی مهاجمان به ایران، چه دشمنان درونی و چه ایران ستیزان بیرونی مورد هجمه و مصادره است. در بی‌التفاتی به ایران از سوی حکمرانان فعلی هر کسی بخشی از خاک و فرهنگ ما ملت ایران را طلب می‌کند. نوروز خاک و فرهنگ ماست که ارتجاع قومی به سرکردگی اردوغان به آن چشم دوخته است. مستند جمشیدی که گزارش سفر یک روزه به تخت جمشید در نوروز امسال است سعی کرده به نوروز جمشیدی توجه کند. این مستند کوتاه فردا در کانال یوتیوب تأملات با اشکان زارع منتشر خواهد شد.
#پاینده_ایران #ایرانشهر #اشکان_زارع #ملت #نوروز
مانی بشرزاد، دانشجوی ایرانی، موفق شد رتبه اول مسابقه سیاست پولی موسسه امور اقتصادی (IEA) را کسب کند. این مسابقه که با همکاری دانشگاه باکینگهام برگزار می‌شود، یکی از رقابت‌های معتبر در حوزه سیاست پولی است که مختص دانشجویان مقطع کارشناسی از سراسر جهان است. جایزه رتبه اول این مسابقه ۲۵۰۰ پوند تعیین شده است.
موضوع پژوهش برنده امسال، بررسی اقتصاد کلان دوره لنین بود؛ زمانی که بلشویک‌ها تلاش کردند اقتصادی بدون پول ایجاد کنند، اما نتیجه آن ابرتورمی و فروپاشی اقتصاد شوروی شد. این نابسامانی نه تنها در داده‌های اقتصادی بلکه در آثار ادبی مانند رمان دکتر ژیواگو نیز به تصویر کشیده شده است.
موسسه امور اقتصادی (Institute of Economic Affairs - IEA) از برجسته‌ترین اندیشکده‌های اقتصادی بریتانیا محسوب می‌شود. مارگارت تاچر، نخست‌وزیر پیشین بریتانیا، نقش این نهاد در تغییر فضای فکری و پیروزی سیاسی خود را تأیید کرده بود.
显示 1 - 24 57
登录以解锁更多功能。