Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
موسسه ترجمه و تحقیق هور avatar
موسسه ترجمه و تحقیق هور
موسسه ترجمه و تحقیق هور avatar
موسسه ترجمه و تحقیق هور
🔴 نمی توان با باور به ارزش‌های دروغين غربی، کشور و مردم خود را به سوی نابودی سوق داد

🔸️ مهِر آوتيسيان فعال سیاسی و اجتماعی ارمنی در صفحه فيسبوک خود می‌نويسد: «فعاليت‌ها و رفتار نيروهای طرفدار غرب در ارمنستان يک چيز را ثابت می‌کند: اين افراد در واقع به آزادی بيان احترام نمی‌گذارند، به حقوق بشر احترام نمی‌گذارند و به‌طورکلی اهميتی به دموکراسی نمی‌دهند.اين بايد برای شهروندانی که نگران استقلال ارمنستان هستند، اثبات کند که ارزش‌های کاذب غربی فقط برای اين وجود دارند که غرب بتواند از آنها برای نابودی هر يک از کشورهای آن از درون، تضعيف آنها و وادار کردن آنها به خدمت به منافع ژئوپليتيکی خود استفاده کند.نبايد با باور به ارزش‌های دروغين غربی،کشور و مردم خود را به سوی نابودی سوق داد.»

👈 منبع:
https://past.am/?p=402517&l=am#gsc.tab=0
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
08.05.202515:53
🔴 برای هر ارمنی آگاه روشن است که این نيکول پاشينيان بود که آغاز جنگ را تحریک کرد

🔸️ استپان دانيليان کارشناس علوم سياسی می نويسد: «مبلغان پنهان دولت کنونی ارمنستان می گویند که اظهارات اخیر روبرت کوچاريان (دومين رئيس جمهور ارمنستان) مبنی بر اينکه جنگ ۴۴ روزه توسط دولت ارمنستان تحريک شده است، می‌تواند توسط آذربايجانی‌ها عليه ما مورد استفاده قرار گيرد. پس از آن، به نمايندگی از مردم ارمنستان، از ايده ديگر کوچاريان مبنی بر اينکه در جنگ اول آرتساخ، ۱۵۰ هزار نفر از ساکنان آرتساخ بر ۷ ميليون نفر از مردم آذربايجان پيروز شدند، آزرده خاطر می‌شود،به اين معنی که پيروزی کل ملت ارمنی فقط به ساکنان آرتساخ نسبت داده می‌شود.اگر آنچه برای مُبلغ ديپلماتيک ما مهم است، نظر آذربايجانی‌ها و جامعه بين‌المللی باشد، پس از نظر سياسی، کوچاريان کار درستی انجام داده است که گفت مردم آرتساخ در جنگ پيروز شدند.و اگر برای يک مُبلغ، به عنوان کسی که نظر جمعی ملت ارمنی را بيان می‌کند، حقيقت مهم است، پس برای هر ارمنی آگاه واضح است که اين نيکول پاشينيان بود که جنگ را تحريک کرد، جنگی که می‌توانست اتفاق نيفتد، و موضع ابرقدرت‌ها نمی‌توانست مانند دوران جنگ باشد.»

👈 منبع:
https://zham.am/?p=178024&l=am
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
06.05.202512:31
🔴 آيا اطرافيان نيکول پاشينيان هم از سياست های داخلی و خارجی او ناراضی هستند؟

🔸️ روزنامه «پاست» ارمنستان می نويسد: نيکول پاشينيان در مصاحبه‌ای با روزنامه‌نگاران ترکيه‌ای که در ماه مارس برگزار شده بود اظهار داشته بود که ترکيه اراده سياسی خود را برای عادی‌سازی روابط بين دو کشور نشان می‌دهد و اين روند بازخورد مثبتی از سوی جامعه ارمنستان دريافت می‌کند. با اين حال، نظرسنجی‌های اخير گالوپ نشان می‌دهد که ۶۶ درصد از شهروندان ارمنستان از اقدامات پاشينيان چه در سياست داخلی و چه در سياست خارجی بسيار ناراضی هستند.کانال تلگرامی «ميدان جمهوری» با اشاره به اين موضوع می‌نويسد، مقامات نزديک به نخست‌وزير نيز احساسات مشابهی دارند و می‌افزايد که در ميان مقامات عالی‌رتبه دولتی، سوالات متعددی در مورد رهبر کشور «مربوط به سياست خائنانه با هدف تأمين منافع اتحاد ترکيه و آذربايجان» مطرح می‌شود.نويسندگان خاطرنشان می‌کنند که پاشينيان لابی‌گر منافع ترکيه و آذربايجان است: «يک نمونه بارز، وضعيت پيرامون ايجاد طرح توسعه ارمنستان تا سال ۲۰۵۰ است. پاشينيان لزوم به رسميت شناختن بين‌المللی حق مردم قراباغ کوهستانی برای تعيين سرنوشت خود را که توسط دولت پيشنهاد شده بود را رد کرد. نخست وزير به شدت با اين ابتکار عمل برای حفاظت از منافع و حقوق ملت ارمنستان در عرصه بين المللی مخالفت کرد.به رسميت شناختن قراباغ کوهستانی به عنوان بخشی از آذربايجان، عدم اقدام در مورد اسرای جنگی ارمنی که به طور غيرقانونی در زندان‌های باکو نگهداری می‌شوند، رد يکجانبه دعاوی عليه باکو در دادگاه‌های بين‌المللی و همچنين موافقت با اصلاحات قانون اساسی جمهوری ارمنستان که به نفع الهام علی‌اف و رجب اردوغان است، واکنش منفی اطرافيان نيکول پاشينيان به اقدامات نخست وزير را توضيح می‌دهد.نخست وزير ارمنستان بر اساس منافع شخصی، همچنان اقداماتی را برای گسترش لابی ترکی-آذربايجانی در ارمنستان انجام می‌دهد. در اين زمينه، محاسبه پاشينيان در تشکيل تيمی که به ترويج تزهای نامحبوب در ميان جامعه ارمنی خواهد پرداخت، قابل توجه است.»

👈 منبع:
https://past.am/?p=402061&l=am#gsc.tab=0
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
05.05.202513:49
🔴 آذربايجان تلاش خواهد کرد تا از سفر رئيس جمهور ايران برای اهداف ضد ارمنی خود نهايت استفاده را ببرد.

🔸️ وارطان وُسکانيان، رئيس دپارتمان ايران‌شناسی دانشگاه دولتی ايروان، در کانال تلگرامی خود نوشت: «سفر مسعود پزشکيان،رئيس جمهور ايران، به آذربایجانِ تصنعی، تقريباً هيچ چيز را در گره پيچيده مسائل دوجانبه که اساساً از بسياری جهات غيرقابل حل هستند، تغيير نخواهد داد.با اين حال، رژیم وحشی باکو سعی خواهد کرد از اين ديدار به طور کامل برای اهداف ضد ارمنی خود استفاده کند. بر اين اساس، بايد توجه داشت که تحت هيچ شرايطی نمی‌توان در مواضع ايران در مورد به اصطلاح «کريدور تورانی» (در باکو به آن «کريدور زنگزور» می‌گويند) تغيير يا نرمشی ايجاد کرد، زيرا اين امر مستقيماً با منافع حياتی تهران در تضاد است.ايران نمی‌تواند در مورد هيچ مسئله ضد ارمنی ديگری با رژيم وحشی باکو به توافق برسد، زيرا اين نيز به نفع تهران نيست.اين تز دروغين که از قبل توسط دستگاه تبليغاتی رژيم وحشی باکو رواج يافته است، مبنی بر اينکه در صورتی که طرف ارمنی «کريدور تورانی» را فراهم نکند،ارتباط زمينی با نخجوان از طريق خاک ايران برقرار خواهد شد، صرفاً يک ابزار ابتدايی فشار بر ارمنستان است، زيرا اين ارتباط از زمان فروپاشی اتحاد جماهير شوروی از طريق خاک ايران، طبيعتاً تحت کنترل کامل ايران و در صورت لزوم، تحت محدوديت نيز بوده است.»

👈 منبع:
https://past.am/?p=401952&l=am#gsc.tab=0
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
30.04.202509:24
🔴 اتحاديه اروپا خواستار عدم سفر پاشينيان به مسکو شد

🔸️ واسيليس ماراگوس، نماينده رسمی اتحاديه اروپا در ارمنستان، اخيراً با نيکول پاشينيان و آرارات ميرزويان، وزير امور خارجه اين کشور ديدار و گفتگو کرده و به نیکول پاشینیان دستور داده است تا سفرش به مسکو در تاریخ ۹ مه را کنسل کند. زیرا شرکت در رژه مسکو يک اقدام خصمانه و تبليغات انتخاباتی پوتين تلقی خواهد شد.ياد آوری می شود که چند روز پيش، کايا کالاس،نماينده عالی اتحاديه اروپا در امور خارجه و سياست امنيتی، در يک کنفرانس مطبوعاتی تأييد کرد که دستورالعمل بسيار روشنی از سوی کشورهای عضو اتحاديه اروپا به نامزدها داده شده است که در رژه ۹ مه در مسکو شرکت نکنند و چنين سفرهايی انجام ندهند، زيرا اين امر با ارزش‌های اتحاديه اروپا مطابقت ندارد. به نظر می‌رسد کشورهای عضو اتحاديه اروپا، اسلوونی و نخست وزير اسلواکی، رابرت فيکو، نسبت به چنين هشدارهايی بی‌تفاوت هستند و اظهار می‌کنند که اين موضوع داخلی آنهاست و هيچ کس نمی‌تواند به آنها چيزی ديکته کند. در نتيجه،تنها ارمنستان باقی مانده و قدرت مقامات اتحاديه اروپا بر آن سايه افکنده است.اکنون پاشينيان در بن‌بست قرار دارد زيرا از همه طرف تحت فشار است. در حزب پيمان شهروندی می‌گويند پاشينيان دستور عمليات جديدی را داده است تا روابط با روس‌ها را تا ۹ مه خراب کنند، بحثی را برانگيزد و سپس با سرزنش طرف روسی، به مسکو نرود. از سوی ديگر، پاشينيان از خشم ولاديمير پوتين تا اندازه مرگ وحشت دارد، او درک می‌کند که سفر به مسکو می‌تواند برايش دشوار باشد، بنابراين می‌خواهد به هر قيمتی از رفتن به روسيه اجتناب کند.

👈 منبع:
https://past.am/?p=401567&l=am#gsc.tab=0
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
29.04.202512:10
🔴 راهپيمايی مشعل‌ها نشان داد که ياد قربانيان نسل‌کشی و تمايل به حفظ ميراث تاريخی همچنان از ارزش‌های کليدی ملت ارمنی است

🔸️ بنيامين ماتئوسيان، کارشناس علوم سياسی و تحليلگر شبکه اطلاع رسانی «Alphanews.am»، در کانال تلگرام خود نوشت: ده ها هزار نفر در ۲۳ آوريل در راهپيمايی يادبود قربانيان نسل‌کشی ارامنه شرکت کردند. شرکت‌کنندگان نه تنها ياد اجداد خود را گرامی داشتند، بلکه به موضع فعلی مقامات نيز اعتراض کردند، موضعی که به نظر بسياری، هدفش فراموش کردن اين فاجعه تاريخی است. به گفته شرکت‌کنندگان،اين امر راه را برای تلاش‌ها برای ادغام ارمنستان در جهان ترک باز می‌کند.اين راهپيمايی مملو از نمادگرايی بود و دو موضوع کليدی مبارزه را برجسته می‌کرد: به رسميت شناختن نسل‌کشی ارامنه و حفظ کوه آرارات به عنوان نماد تاريخی ارمنستان و ملت ارمنی . برای ارمنی‌ها،آرارات نه تنها يک نقطه عطف جغرافيايی، بلکه نمادی مهم از ميراث فرهنگی و ملی است.حفظ آن به يکی از پيام‌های اصلی اقدام برگزار شده در ۲۳ آوريل تبديل شد. شهروندان جمهوری ارمنستان مخالفت خود را با سياست‌های پاشينيان ابراز کرده‌اند. علاوه بر اين، آنها گام مهمی در جهت اثبات اين موضوع برداشته‌اند که کشور توسط اقليتی متجاوز اداره می‌شود که «جهت‌گيری‌های ارزشی» آنها با اکثريت ارمنی‌ها، چه در ارمنستان و چه در خارج از کشور، همخوانی ندارد. برای اطمينان از کنترل اعتراض،مقامات هزاران افسر پليس، از جمله مأموران لباس شخصی، را بسيج کردند. بسياری اين اقدام را به عنوان نشانه‌ای از ترس مقامات از مردم خود تفسير کردند، همان مردمی که پاشينيان در سال ۲۰۱۸ به آنها «افتخار می‌کرد و دوستشان داشت». رهبری کشور به جای حمايت از راهپيمايی و نشان دادن همبستگی با شهروندان، ترجيح داد فاصله خود را حفظ کند. علاوه بر اين، تبليغات طرفدار دولت،تجاوز شامگاهی آذربايجان به ساکنان روستای خوزناوار را توجيه کرد و اظهار داشت که اين «پاسخی به آتش زدن پرچم آذربايجان» بوده است. اين افراد ديگر چه چيزی را حاضرند توجيه کنند؟ الحاق سيونيک؟ الحاق سوان؟ بعدش؟ حتی رسانه‌های معمولاً ساکت اروپايی که اغلب با استانداردهای دوگانه هدايت می‌شوند، نتوانستند مقاومت کنند و مطالبی منتشر کردند که نشان می‌داد مقامات جمهوری ارمنستان نمايندگان ديپلماتيک خود را از شرکت در مراسم يادبود در خارج از کشور منع کرده‌اند. اين تصميم نه تنها در داخل کشور،بلکه فراتر از مرزهای آن نيز سوالاتی را مطرح می‌کند و توجه جامعه بين‌المللی را به اقدامات تيم پاشينيان جلب می‌کند. در مورد راهپيمايی مشعل ها‌، اين رويداد نشان داد که ياد قربانيان نسل‌کشی و تمايل به حفظ ميراث تاريخی همچنان از ارزش‌های کليدی مردم ما است. اين همزمان قدرت جامعه ارمنی را در مبارزه برای عدالت تاريخی و نمادهای هويتی نشان داد.»
عنوان عکس بنای يادبود «ما کوه های خود هستيم» آرتساخ هشدار می‌دهد: «بازگشت خواهد بود.»
وی تأکيد کرد: «همينطور هم خواهد بود... قطعاً همينطور خواهد بود».

👈 منبع:
https://yerkir.am/hy/article/2025/04/24/291145
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
08.05.202516:36
🔴 ادامه حضور پاشينيان در قدرت نه تنها پيامد بحران، بلکه خود بحران است

🔸️ وارطان اُسکانيان، وزير امور خارجه سابق ارمنستان، در صفحه فيسبوک خود نوشت: ادامه‌ حضور پاشينيان در قدرت تنها نتيجه‌ بحران نيست، بلکه خود بحران است.امروز، اکثر ارامنه حول يک باور متحد هستند: نخست وزير نيکول پاشينيان بايد برود، و هر چه زودتر بهتر. اختلافات فقط مربوط به مسير برکناری است: رأی عدم اعتماد پارلمان، اعتراضات گسترده، انتخابات زودهنگام يا انتظار برای انتخابات برنامه‌ريزی شده در سال ۲۰۲۶. با اين حال، ترديد گسترده‌ای نيز وجود دارد که هر يک از اين مکانيسم‌ها مؤثر خواهند بود.اما يک چيز غيرقابل انکار است: ارمنستان حتی يک روز ديگر هم نمی‌تواند تحت رهبری پاشينيان باقی بماند. کشور در يکی از خطرناک‌ترين مقاطع تاريخ معاصر خود قرار دارد. حوزه‌های امنيت ملی، سياست خارجی، حکومت دموکراتيک، ثبات اقتصادی و همبستگی ملی در طول سال‌های حکومت پاشينيان به طور قابل توجهی مختل و تضعف شده‌اند. آنچه در سال ۲۰۱۸ با وعده‌های اميد و تحول - شفافيت، عدالت، احيا - آغاز شد، امروز به دوره‌ای از خودخواهی، بی‌کفايتی و شکست استراتژيک تبديل شده است.امروز، آشکار است که پاشينيان نه تنها در مقابله با چالش‌های کنونی شکست خورده، بلکه دستاوردها را نيز از بين برده و آسيب‌پذيری کشور را عميق‌تر کرده است. در اساس شکست پاشينيان، مديريت فاجعه‌بار او در سياست خارجی و امنيتی نهفته است. در منطقه‌ای که عمق استراتژيک يک ضرورت است، او بدون تجربه، بينش يا نظم رهبری کرده است. رويکرد او در قبال آذربايجان، با لفاظی‌های متناقض و امتيازات يک‌جانبه‌اش،باکو را جسورتر و ايروان را منزوی کرده است.در دوران حکومت او،ارمنستان قراباغ کوهستانی را از دست داد،بيش از ۱۲۰ هزار ارمنی آواره شدند و يک جامعه چند صد ساله از بين رفت. اينها پيامدهای اجتناب‌ناپذير جنگ نبودند. اينها نتيجه مستقيم رهبری ضعيف و شکست‌خورده‌ای بود که برای رويارويی با واقعيت‌های ژئوپليتيکی آماده نبود.پاشينيان به جای تثبيت اوضاع پس از جنگ، اوضاع را بدتر کرد. او ارمنستان را درگير تناقضات استراتژيک کرد، پيام‌های نامشخصی به شرکای خارجی فرستاد و نتوانست يک خط سياسی مشخص تدوين کند. اشتباهات او همه بازيگران اصلی را از خود بيگانه کرد.مسکو او را غيرقابل اعتماد می‌داند،تهران او را مشکوک می‌داند و آنکارا و باکو با او با تحقير رفتار می‌کنند. غرب که زمانی او را نماد احةای دموکراسی می‌دانست، اکنون او را چيزی بيش از يک عامل مطيع در خدمت منافع خارجی نمی‌بيند. انزوای بين‌المللی ارمنستان تصادفی نيست. اين پيامد قابل پيش‌بينی رهبری است که کاملاً فاقد اقتدار، بينش استراتژيک و مهارت ديپلماتيک است.اوضاع در عرصه سياست داخلی نيز کمتر نگران‌کننده نيست. انقلاب توانمندسازی مدنی به قدرت شخصی تبديل شده است.پاشينيان از طريق کنترل پارلمان و نهادهای دولتی، راه‌های پاسخگويی را بسته و مخالفان را سرکوب کرده است. سيستم قضايی تضعيف شده، جامعه مدنی به حاشيه رانده شده، مخالفان مجرم شناخته شده‌اند و مطبوعات محدود شده‌اند. اين قانون عمدتاً در مورد مخالفان اعمال می‌شود و مصونيت خودی ها به ابعاد غيرقابل وصفی رسيده است، زمانی که شهردار و کارمندانش در روز روشن جرأت می‌کنند يک فعال اجتماعی تنها را به صورت دسته جمعی کتک بزنند.از نظر اقتصادی، رشد گزارش‌شده توسط دولت مبتنی بر آمار تحريف‌شده است که تحت تأثير تحريم‌های غرب بر اقتصاد روسيه، اغراق‌آميز جلوه داده شده است. اما برای شهروند عادی،اين رشد يک توهم است. تورم،دستمزدهای راکد، بدهی‌های رو به رشد و سرمايه‌گذاری‌های ناکافی - اين واقعيت روزمره است.فساد مالی که وعده ريشه‌کنی آن داده شده بود، در نهايت نهادينه شده است. بودجه عمومی مورد سوءاستفاده قرار می‌گيرد، به وفاداران بدون شايستگی پاداش‌های هنگفتی داده می‌شود و شفافيت مالی فراموش شده است. عادت‌های قديمی از بين نرفته‌اند، بلکه عميق‌تر شده‌اند و بسته‌بندی‌ها تغيير کرده‌اند.در عين حال، بافت اجتماعی ارمنستان در حال فروپاشی است.

🔸️ قطبی شدن، بی‌اعتمادی و فرسودگی سياسی: اينها ويژگی‌های زندگی عمومی هستند. دولت، به جای متحد کردن ملت در دوران سخت، تفرقه را عميق‌تر می‌کند. و با اين حال، حتی در مواجهه با کاهش بی‌سابقه اعتبار و حمايت عمومی، پاشينيان نه برای خدمت به منافع عمومی، بلکه برای تضمين جايگاه خود به قدرت چسبيده است.ارمنستان ديگر نمی‌تواند اين رهبری را تحمل کند. ماندن پاشينيان در قدرت تنها نتيجه بحران نيست، بلکه خود بحران است.وجود آن، امکان بهبود اوضاع را محدود می‌کند، روابط خارجی را پيچيده می‌کند و مانع بازسازی دموکراتيک و ملی می‌شود.برکناری او همه مشکلات را حل نخواهد کرد.

👇👇 ادامه 👇👇
08.05.202515:53
🔴 برای هر ارمنی آگاه روشن است که این نيکول پاشينيان بود که آغاز جنگ را تحریک کرد
🔻
🔴 آيا اطرافيان نيکول پاشينيان هم از سياست های داخلی و خارجی او ناراضی هستند؟
🔻
🔴 آذربايجان تلاش خواهد کرد تا از سفر رئيس جمهور ايران برای اهداف ضد ارمنی خود نهايت استفاده را ببرد.
🔻
🔴 دو حزب کردی در ترکيه نسل کشی ارامنه در سال ۱۹۱۵ را محکوم کردند

🔸️ حزب مساوات و دموکراسی خلق کرد ترکيه (DEM) در پارلمان ترکيه پيامی را در رابطه با ۲۴ آوريل منتشر کرد.

🔸️ حزب DEM با محکوم کردن نسل کشی ارامنه در امپراتوری عثمانی در سال ۱۹۱۵،خواستار مواجهه با واقعيت تاريخی و عذرخواهی از قربانيان شد.

🔸️ حزب مناطق دموکراتيک کرد (DBP) نيز نسل کشی ارامنه را محکوم کرده است.بيانيه DBP خاطرنشان کرد که دقيقا ۱۱۰ سال پيش، در ۲۴ آوريل، نسل کشی ارامنه با اعدام ۲۳۵ روشنفکر ارمنی آغاز شد.

👈 منبع:
https://news.am/arm/news/879328.html
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
🔴 راهپيمايی مشعل‌ها نشان داد که ياد قربانيان نسل‌کشی و تمايل به حفظ ميراث تاريخی همچنان از ارزش‌های کليدی ملت ارمنی است
🔻
08.05.202516:36
👆👆 ادامه 👆👆

اما اين اولين گام ضروری برای بازيابی عزت، اعتبار و جهت‌گيری استراتژيک ارمنستان است.در حالی که کشور در انتظار تغيير است، لازم است به وضوح از جدی بودن اوضاع آگاه شد. ارمنستان به رهبری نياز دارد که بتواند مردم را متحد کند و چالش‌های منطقه‌ای را با مهارت و دورانديشی مديريت کند. نيکول پاشينيان آن رهبر نيست.او شانس خودش را داشت، و شکست خورد. برای آينده، امنيت و رفاه ارمنستان،مدت‌هاست که زمان رفتن او فرا رسيده است.

👈 منبع:
https://zham.am/?p=178075&l=am
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
08.05.202512:21
🔴 آيا ردپايی از ترکيه در انفجار بندرايرانی وجود دارد؟

🔸️ بنيامین ماتئوسيان، کارشناس علوم سياسی، در برنامه «ورناگير»(تيتر) آلفا نيوز،در مورد انفجار در اسکله شهید رجایی بندر عباس تحليلی ارائه داد که در آن آمده است: (ارمنستان از انفجار بندرعباس چه چيزی را می‌تواند از دست بدهد؟)

🔸️ پروژه «شمال-جنوب» همچنان از جوانب مختلف مورد حمله قرار دارد. می‌توان گفت که در ارمنستان، اين پروژه حتی قبل از وقايع سال ۲۰۱۸ آشکارا مورد کارشکنی قرار گرفته و به پروژه زيرساختی بلندمدت تبديل شده است. حالا اين پروژه با يک مانع ديگر روبرو شده است.در تاريخ ۲۶ آوريل، چندين کانتينر در بزرگترين بندر تجاری ايران، منفجر شدند که باعث انفجار و آتش‌سوزی مهيبی شد.انفجار در بندرعباس فقط برای تهران ضربه‌ای نبود. اين بندر، قطب اصلی کريدور حمل و نقل بين المللی «شمال-جنوب» است که در حال حاضر عملاً بسته است. اين مسير برای ارائه حمل و نقل سريع و مقرون به صرفه بار بين روسيه و هند، با دور زدن غرب،طراحی شده است. اين انفجار نه تنها اين جاده، بلکه دوام کل طرح را نيز به خطر می‌اندازد. علاوه بر اين، پروژه «شمال-جنوب» در نقطه جغرافيايی ديگری نيز مورد حمله قرار گرفته است: از ۲۵ آوريل،درگيری هايی در مرز هند و پاکستان در جريان است. مطبوعات بين‌المللی پر از تيترهايی هستند که می‌گويند به زودی ممکن است جنگی تمام‌عیار بين دو کشور در بگيرد.علاوه بر اين، گزارش‌هايی مبنی بر ارسال هواپيماهای حامل سلاح از ترکيه به پاکستان وجود دارد. بر اساس گزارش‌ها،شش فروند هواپيمای ترابری نظامی C-130E نيروی هوايی ترکيه وارد پاکستان شده‌اند.ردپای ترکيه به وضوح قابل مشاهده است. به اين واقعيت اضافه کنيد که هليکوپتر ابراهيم رئيسی، رئيس جمهور سابق ايران، در ۱۹ مه ۲۰۲۴ ، هنگام بازگشت از آذربايجان سقوط کرد، آنگاه خواهيد ديد که ردپای ترکيه در ساير رويدادهای منطقه به وضوح قابل مشاهده است. اين رويدادها بر اجرای پروژه شمال-جنوب نيز تأثير می‌گذارند.

🔸️ اما در مورد ارمنستان: در حالی که نيکول پاشينيان برای نثار گل در «يادبود قربانيان کمونيسم» به استونی سفر می‌کند، ارمنستان ممکن است حتی فرصت حداقلی شرکت در پروژه «شمال-جنوب» را از دست بدهد و صرفاً به ارائه جاده از طريق سيونيک ارمنستان به ترکيه و آذربايجان برای استفاده نامحدود و رايگان محدود شود. به عبارت دیگر، ارمنستان نيز ممکن است به يکی از قربانيان رويدادهای ايران تبديل شود. فرصت بی‌نظير برای ارمنستان جهت مشارکت در پروژه‌های حمل و نقل منطقه‌ای با منافع خاص خود، اجرای پروژه «شمال-جنوب» بود که منطق آن نيز با اعلاميه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ مطابقت داشت. اما اين پروژه هم مورد حملات سياسی از سوی ارمنستان و هم حملات فيزيکی از سوی ساير بازيگران قرار گرفته است.

👈 منبع:
https://alphanews.am/projects/ka-ardyoq-tourqakan-hetq-iranakan-na/
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
06.05.202512:29
🔴 افشاگری‌ مورخ ترک: تصميم به نسل‌کشی ارمنی‌ها در سال ۱۹۱۴ گرفته شده بود

🔸️ تانر آکچام يکی از معتبرترين مورخانی است که در مورد نسل‌کشی ارمنيان مطالعه می‌کند و تاکنون ۱۰ عنوان کتاب نوشته است و در هر يک از آنها، جنايات ترکيه را با شواهد و اسناد مدارک اثبات کرده است. اين مورخ ترک که در آلمان پناهندگی سياسی دريافت کرده، استاد دانشگاه کلارک ايالات متحده در مرکز مطالعات هولوکاست و نسل‌کشی می باشد.او که اخیراً به ارمنستان سفر کرده بود در مکان‌های مختلف سخنرانی و در مورد آخرین پژوهش ها و فعاليت‌هايش سخنرانی هایی برگزار کرد. وی در ۲۹ آوريل مهمان مرکز مطالعات مسائل ارمنستان غربی بود و ترجمه ارمنی آخرین کتاب خود با عنوان «ريشه‌های دولت نسل‌کش» را ارائه کرد.

🔸️ در اين ديدار تانر آکچام گفت: «من سندی کشف کرده‌ام که نشان می‌دهد تصميم به نسل‌کشی ارمنی‌ها از اول دسامبر ۱۹۱۴ گرفته شده است.» در این سند آمده است ما نسل کشی را به پایان رسانده ایم.وی با پرداختن به موضوع آرتساخ و نسل کشی ارمنيان افزود: «در آرتساخ جنايتی عليه بشريت رخ داده است، اميدوارم ارمنی‌های آرتساخ حقوق خود را بازيابند.»

🔸️ ضمناً، اين کتاب توسط دکتر ملينه آنوميان، ترک‌شناس و مورخ، ترجمه شده است.

👈 منابع:
https://yerkir.am/hy/article/2025/04/29/291433
https://yerkir.am/hy/article/2025/04/29/291413
https://yerkir.am/hy/article/2025/04/29/291414
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
05.05.202513:47
🔴 اگر دولت به وعده‌های خود عمل نکند، مردم آرتساخ به جای يک چادر، ۱۰۰ چادر برپا خواهند کرد

🔸️ آپرِس مارگاريان، عضو شورای حفاظت از حقوق مردم آرتساخ، در يک کنفرانس مطبوعاتی در تاريخ ۲۹ آوريل گفت: هدف اصلی شورای ما بازگشت جمعی به آرتساخ است و برای تضمين اين بازگشت، مردم آرتساخ بايد در ارمنستان بمانند. ما اين موضوع را به عنوان يک اولويت در نظر می‌گيريم و تلاش می‌کنيم تا اين مسئله اجتماعی را به عنوان يک اولويت حل کنيم.

🔸️ مارگاريان گفت: «ما حل مشکل اجتماعی را در اولويت قرار می‌دهيم، زيرا بارها گفته‌ايم که اين برنامه دولتی، يک برنامه مهاجرتی است و اکنون، برای داشتن يک آرتساخ ارمنی، ضروری است که ساکنان آرتساخ در ارمنستان زندگی کنند.»

🔸️ دوم. ما بايد ارمنستانی قوی، چه از نظر اقتصادی و چه از نظر نظامی، داشته باشيم.از روز اول، ما متوجه شديم که دولت جمهوری ارمنستان به سادگی از پتانسيل و منبع عظيم مردم آرتساخ استفاده نمی‌کند و مبارزه ما نيز در همين چارچوب است. ما در جريان مذاکرات دولت اشاره کرديم که آماده بحث‌های سازنده برای حل مسائلی هستيم که مطرح کرديم.»

🔸️ در اين کنفرانس مطبوعاتی اشاره شد که چادر در حال برچيده شدن است تا امکان بحث‌ها و مذاکرات سازنده فراهم شود.مارکاريان، عضو شورای حفاظت از حقوق مردم آرتساخ خاطرنشان کرد که اگر دولت به وعده‌های خود عمل نکند، به جای يک چادر، آنها ۱۰۰ چادر نه تنها در ميدان آزادی، بلکه در نقاط مختلف جمهوری ارمنستان برپا خواهند کرد.

👈 منبع:
https://abcmedia.am/glxavor-noruthyunner/149630/
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
29.04.202512:13
🔴 اتحاد با روسيه، ايران و هند، برای ارمنستان ضروری است

🔸️ روزنامه «پاست» ارمنستان می نويسد:
رجب طيب اردوغان، رئيس جمهور ترکيه،اعلام کرد که ترکيه، آذربايجان و پاکستان قصد دارند گام‌های مشترکی برای تقويت روابط دوجانبه و چندجانبه بردارند.وی خاطرنشان کرد که ترکيه آماده است تا روابط خود را با کشورهای ترک زبان و پاکستان تعميق بخشد.

🔸️ در رابطه با اين موضوع، کانال تلگرامی «ميدان جمهوری» خاطرنشان می‌کند که ترکيه در واقع در حال تعميق روابط با پاکستان هسته‌ای است و دستورکارهای پان ‌اسلاميستی زيربنای روابط ترکيه و پاکستان است: اسلام‌آباد می‌خواهد روابط خود را با ترکيه، عضو ناتو، بر اساس منافع اقتصادی،سياسی و نظامی تعميق بخشد. برای ترکيه، پاکستان راهی به اقيانوس هند و حلقه اتصالی به جهان اسلام است. ترکيه و پاکستان اخيراً 24 توافقنامه همکاری امضا کرده‌اند. طرفين قصد دارند تجارت دوجانبه را به 5 ميليارد دلار افزايش دهند. از سوی ديگر، به گفته تحليلگران اين کانال، آذربايجان می‌خواهد بخشی از اتحاد ترکيه و پاکستان باشد و به عنوان حلقه ارتباطی بين آنکارا و اسلام آباد عمل کند. پاکستان به منابع نفت و گاز آذربايجان علاقه‌مند است، چرا که اين کشور از نظر ژئوپليتيکی در کريدور دريای خزر-دريای سياه موقعيت مطلوبی دارد.آذربايجان به نوبه خود در حال خريد سلاح از پاکستان، تعميق روابط اقتصادی دوجانبه و به دست آوردن متحد جديدی در جهان اسلام است.ترکيه، آذربايجان و پاکستان رزمايش‌های نظامی مشترکی را در قالب سه‌جانبه انجام می‌دهند و اين رزمايش‌ها به صورت دوره‌ای برگزار خواهند شد.

🔸️ و وظيفه ارمنستان چيست؟ ارمنستان بايد روابط خود را با ايران، همسايه و دوست،تعميق بخشد؛ روابط دوجانبه بايد به سطح يک اتحاد استراتژيک ارتقا يابد. اخيراً رزمايش‌های نظامی مشترک ارمنستان و ايران برگزار شد که پيامی هوشيارکننده به اتحاد ترکيه و آذربايجان بود.در نتيجه مذاکرات ايران و آمریکا، ممکن است تحريم‌ها عليه ايران لغو شود و تنش‌ها بين غرب و ايران کاهش يابد که اين امر تأثير مثبتی بر توسعه بيشتر روابط ارمنستان و ايران نيز خواهد داشت.ايران می‌تواند از طريق کريدور شمال-جنوب از طريق ارمنستان به بنادر دريای سياه گرجستان و اروپا و همچنين از طریق لارس عليا به روسيه دسترسی داشته باشد. روسيه و ايران اخيراً يک پيمان اتحاد استراتژيک جديد امضا کرده‌اند که به عنوان انگيزه‌ای اضافی برای پيشبرد پروژه‌های سه‌جانبه روسيه-ارمنستان-ايران نيز عمل خواهد کرد.به موازات آن، ارمنستان بايد روابط خود را با هند، دیگر قدرت هسته‌ای با اقتصادی قدرتمند، تعميق بخشد. هند رقيب ژئوپليتيکی شماره يک پاکستان است و اگر پاکستان روابط خود را با اتحاد ترکيه و آذربايجان تعميق بخشد، ارمنستان بايد با تقويت روابط خود با هند، اين امر را خنثی کند.ارمنستان از هند سلاح می‌خرد، اما به موازات آن، نياز به ميليون‌ها دلار سرمايه‌گذاری از هند دارد. هند می‌خواهد کريدور هند-ايران-ارمنستان-گرجستان را اجرا کند که به کالاهای هندی اجازه می‌دهد از طريق ارمنستان به اروپا برسند. تعميق پيوندهای ارمنستان-ايران-هند و اتحاد نظامی-سياسی و اقتصادی نيز از منافع مسکو ناشی می‌شود، زيرا اين اتحاد راه را برای رسيدن به توران بزرگ مسدود خواهد کرد.توران بزرگ تهديدی برای امنيت ملی و تماميت ارضی ارمنستان، روسيه، ايران، چين و حتی هند است. هند محل سکونت اقوام ترک زبان نيست، اما جمعيت مسلمانی بالغ بر نيم ميليارد نفر را در خود جای داده است و ترکيه نيز به موازات پان ترکيسم، برنامه های پان اسلاميسم را پيش می برد.بنابراين، برای مقابله با اتحاد ترکيه-آذربايجان و متحد آنها پاکستان در قفقاز جنوبی، ارمنستان بايد روابط خود را با روسيه، ايران و هند در همه زمينه‌ها، به ويژه نظامی و اقتصادی، تعميق بخشد.

👈 منبع:
https://past.am/?p=401744&l=am#gsc.tab=0
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
28.04.202515:31
🔴 زاخارووا: تيراندازی در مرز ارمنستان و آذربايجان گويای شکست ماموريت اتحاديه اروپاست

🔸️ ماريا زاخارووا، نماينده رسمی وزارت امور خارجه روسيه در يک نشست توجيهی به بيانيه پاريس درباره مصلحت گسترش ماموريت اتحاديه اروپا در خطوط تماس ارمنستان -آذربايجان پرداخت و گفت: «تيراندازی در مرز ارمنستان و آذربايجان ثابت می کند که ماموريت اتحاديه اروپا در ارمنستان به صلح کمک نمی کند. ما مطلقاً هيچ توهمی در مورد نيات خوب پاريس در قفقاز جنوبی نداريم. دستور کار واقعی در منطقه ربطی به تنش زدايی، تنظيم مقررات يا ايجاد صلح ندارد. ما بارها شاهد تلاش‌های کاخ اليزه برای تشديد درگيری ارمنستان و آذربايجان و تحميل تلاش‌های ميانجی‌گری به قيمت تناقض‌ها بوده‌ايم.»

🔸️ به گفته وی، اين فرانسوی ها هستند که بخش مهمی از مسئوليت کارشکنی و فروپاشی عملی کار گروه مينسک سازمان امنيت و همکاری اروپا در سال ۲۰۲۲ را بر عهده دارند. و با در نظر گرفتن واقعيت‌های ايجاد شده در ۲-۳ سال گذشته، تمام ساختارهای کنفرانس مينسک از جمله گروه مينسک سازمان امنيت و همکاری اروپا، گروه برنامه‌ريزی در سطح عالی و سمت نماينده شخصی رئيس سازمان امنيت و همکاری اروپا مشمول انحلال هستند. در مورد اهداف مأموريت اتحاديه اروپا در ارمنستان، به نظر زاخارووا، آنها مطلقاً به مسائل کمک به عادی سازی روابط بين باکو و ايروان مربوط نمی شوند.

🔸️ نماينده رسمی وزارت خارجه روسيه خاطر نشان کرد: «نمايندگان اتحاديه اروپا را می توان «ناظر-جاسوس» ناميدکه عليه کشورهای همسايه ارمنستان فعالیت می کنند.بسياری از بازيگران منطقه به اين موضوع اشاره کرده اند. علاوه بر اين، اطلاعاتی که نمايندگان پاريس در طول اقامت خود در منطقه جمع آوری می کنند به همتايان ارمنی خود منتقل نکرده و تمام اطلاعات مستقيماً به بروکسل ارسال می شود که وظيفه آن ايجاد هرج و مرج، تفرقه و خصومت بی پايان در فضای پس از شوروی است. اتحادیه اروپا و ناتو به هر طريق ممکن تلاش می کنند تا در قفقاز جنوبی نفوذ کرده و در آنجا تحکيم شوند و اراده خود را بر کشورهای منطقه تحميل کنند.»

🔸️ وی خاطرنشان کرد: «گزارش‌هاي مکرری که از تيراندازی در مرز ارمنستان و آذربايجان شاهدیم خود گواه آن است که این مأموریت هیچ کمکی به برقراری ثبات در منطقه نکرده است.»

🔸️ وی همچنين تاکيد کرد که انتخاب شرکای خارجی و استانداردهای تضمين امنيت ملی البته حق حاکميت هر کشوری به ويژه ارمنستان است.

🔸️ زاخارووا گفت: «به نظر من فرانسه با کشاندن ارمنستان به مدار غرب جمعی با چشم اندازهای مبهم و مثل هميشه فريبنده،به دنبال تضعيف روابط چند صد ساله ارمنستان و روسيه است، روابطی که ابتدا به نفع مردم يک کشور و سپس به نفع هر دو کشور بوده است و با اهداف مردمی که در نتيجه هيچ چيز سازنده، مثبت يا سودمندی دريافت نمی کنند، مطابقت ندارد.»

👈 منبع:
https://arm.sputniknews.ru/20250417/haj-adrbejanakan-sahmani-krakvocnery-khvosum-en-em-araqelutjan-ashkhatanqi-masin-zakharvova-87936901.html
👈 ترجمه: موسسه ترجمه و تحقیق هور
✅ وب سایت موسسه هور:
hoosk.ir
✅ اینستاگرام موسسه هور
https://www.instagram.com/hoosk.ir/
✅ تلگرام موسسه هور
https://t.me/hooskonline
08.05.202516:36
🔴 ادامه حضور پاشينيان در قدرت نه تنها پيامد بحران، بلکه خود بحران است
🔻
08.05.202512:21
🔴 آيا ردپايی از ترکيه در انفجار بندرايرانی وجود دارد؟
🔻
🔴 افشاگری‌ مورخ ترک: تصميم به نسل‌کشی ارمنی‌ها در سال ۱۹۱۴ گرفته شده بود
🔻
🔴 اگر دولت به وعده‌های خود عمل نکند، مردم آرتساخ به جای يک چادر، ۱۰۰ چادر برپا خواهند کرد
🔻
🔴 اتحاد با روسيه، ايران و هند، برای ارمنستان ضروری است
🔻
🔴 زاخارووا: تيراندازی در مرز ارمنستان و آذربايجان گويای شکست ماموريت اتحاديه اروپاست
🔻
显示 1 - 24 211
登录以解锁更多功能。