توی ۲-۳ سال اخیر کلاهبرداری به اسم Pig Butchering Scam خیلی رایج شده و میتونم بگم همین الان شاید توی اوج این نوع کلاهبرداریها باشیم. به فارسی نمیدونم چی میشه بهش گفت. شاید مثلا «پروارسازی برای تیغزنی» بشه گفت یا یه چیز اینطوری..
ماجرا معمولا شبیه همون کلاهبرداریهای رایج توی سوشال میدیا کار میکنه با این تفاوت خیلی مهم: اینا به جای اینکه سریع شروع به کار کنن برای دعوت شما به فرستادن پول و این حرفا.. معمولا مدت خیلی طولانیتری رو با قربانی سپری میکنن و سعی میکنن اعتمادش رو بدست بیارن. از هیچ چیزی هم دریغ نمیکنن. عکس میخوای از طرف؟ میفرسته.. ویدیو؟ میفرسته.. وویس؟ میفرسته.. کاملا هم رفیقت میشه.
توی اغلب این موارد کلاهبردار نقش معشوقه یا دوست صمیمی قربانی رو بدست میاره. یعنی اینا یه زمانی با هم آشنا شدن توی سوشال میدیا و بعد ممکنه حتی ماهها با هم در تماس بمونن. تماس تلفنی یا تصویری بگیرن و حرف بزنن و الخ.. تا بالاخره کم کم برنامهشون رو اجرا کنن و قربانی رو دعوت کنن به اینکه فلان جا حساب باز کن یا فلان کار رو با حساب بانکی یا والت کریپتوییت انجام بده و بعد پول رو از چنگ طرف در بیارن.
ممکنه الان براتون سوال بشه که خب پس چرا کلاهبردار با قربانی تماس تصویری و صوتی و اینا میگرفته و الان باید اطلاعات زیادی ازش داشته باشه. که اینجاست که باید بهتون بگم که معمولا این نوع کلاهبرداریها خیلی سازمان یافته اتفاق میفتن. تیمی که داره کلاهبرداری میکنه روشهای مختلفی رو استفاده میکنه از جمله:
- تغییر چهره و صدا با ابزارهای مختلف (هوش مصنوعی و این حرفا)
- استخدام افرادی (پسر یا دختر) که بیان جواب تماس ها رو بدن و ویدیو کال کنن و یا عکس بفرستن
- توی مواردی که مرتبط به شرق آسیا یا آسیای جنوبی باشه هم از افرادی استفاده میکنن که تحت فشار و یا با زور و اجبار این کارا رو براشون انجام میدن (معمولا میانمار، کامبوج و غیره)
دیگه درمورد روشهای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری نیاز نیست من صحبت کنم. قربانی قطعا به اون کلاهبردار بیشتر از من اعتماد داره :)) بالاخره با اون کلاهبرداره ساعتها مکالمه داشته، عکس و ویدیو و اینا..
من کجای کارم 😂
ولی جدی اگه خودتون یا کسی رو دیدید که توی سوشال میدیا با شخصی آشنا شده و از طریق اون شخص میخواد سرمایهگذاریی جایی بکنه.. بهش هشدار بدید.
@ziya_sadr_shares