به نظر من تجربه ۴۶ ساله “حکومت دینی” و "ولایت فقیه" شکست فاحشی خورده است.
دلیل؟ ✅اوضاع فاجعهبار اقتصادی و رفاهی؛ ✅شکست حجاب اجباری؛ ✅شکست فیلترینگ و تکصدایی؛ ✅ناتوانی در ارائه خدمات آب، برق و گاز؛ ✅عقبماندن از همسايگان؛ ✅حذف از کریدورها و بازارهای جهانی؛ ✅رشد جهشوار بزهها و ناهنجاریهای اجتماعی؛ ✅بیمعناشدن انتخابات نزد اکثریت؛ ✅از دسترفتن مرجعیت صداوسیما؛ ✅مهاجرت فزاینده سرمایههای مادی و معنوی؛ ✅شکست در لغو تحریمها؛ ✅دائمیشدن وضعیت امنیتی و پلیسی؛ ✅ترس حاکمیت از سایه خود و کمترین تکانهها؛
میدونید چرا #میر_حسین اینقدر مهمه؟؟ #میر_حسین #آخرین_سنگر بود، آخرین جایی که ایستادیم و برای حقمون مبارزه کردیم پشت سر این مرد بود، بعد از اون دیگه هیچ کس چنین شجاعتی نداشت، پراکنده شدیم و همدیگه رو گم کردیم .!
#پنج_هزار_و_صد_و_هفتاد_و_شش_روز_زندان !
چه تلخ میشماریم روزشمار #زندان ( #حصر_خانگی ) #غیر_قانونی ، غیراخلاقی ، غیر شرعی و #ظالمانه را ، به #یادآریم_۵۱۷۶_روز ... #ننگ_است_فراموشی
✅این هفته به معرفی همبندی عزیزی میپردازم که سابقه دوستی ۳۵ ساله با او دارم. با برادر بزرگوارش سیدمحمد بهشتی نیز از ۴۳سال پیش حشرونشر داشتهام و از مصاحبت با دو بزرگوار بهره فراوان بردهام.
✅سیدعلیرضا بهشتی متولد ۱۳۳۹ و انسانی خلیق، صبور، فداکار، مومن، ایراندوست، آزادیخواه و عدالتطلب است. او لیسانس اقتصاد دارد و در سال ۱۳۵۸ کار خود را با خبرنگاری در روزنامه جمهوری اسلامی آغاز کرد. پس از چندی مسول گروه سیاسی روزنامه و عضو دفتر سیاسی حزب جمهوری اسلامی شد. در سال ۱۳۶۰ سردبیری ارگان حزب را به عهده گرفت و به عضویت شورای مرکزی آن درآمد. دو سال بعد قائممقام دفتر سیاسی حزب و در سال ۱۳۶۴ مشاور نخست وزیر و مدیرکل روابط عمومی و دبیر دولت شد. سال ۶۸ مدیرعاملی انتشارات بینالمللی المهدی را پذیرفت و در سال ۱۳۷۰ انتشارات روزنه را تاسیس کرد و تا امروز همچنان مدیرعامل آن است. آقای بهشتی در سال ۱۳۷۸ عضو گروه مشاوران مهندس موسوی در انتخابات سال ۸۸ و سردبیر روزنامه کلمه سبز شد.
✅علیرضای عزیز در تیرماه ۱۳۸۸ چند روز پس از حمله به دفتر روزنامه کلمه سبز دستگیر و پس از مدت کوتاهی آزاد شد. اما در دی ماه همان سال راهی اوین گردید تا محکومیت ۵ساله خود را در آنجا پشتسر بگذارد. او با دانش و تجربه بیشتر به آغوش خانواده محترم خویش بازگشت، اما بار دیگر به جرم سخنرانی در همایش کلابهاووسی «برای نجات ایران» به دو سال زندان جدید محکوم شد، از فرودین ۱۴۰۳ بار دیگر به زندان بازگشت و حدود سه ماه پیش همراه با آقایان قدیانی و بهزادیان نژاد به سالن ۴ اوین انتقال یافت.
✅او همچنان مومن به آرمانهای خود و وفادار به مهندس موسوی است. از فرصت زندان حداکثر استفاده را برای مطالعه، نوشتن مقاله و ترجمه کتاب میبرد. دوستان از آشپزی خوب او در فاصله سالهای ۸۸ به بعد تعریف میکنند اگر چه در این دوره به علت کمردرد فرصت هنرنمایی چندانی ندارد، تکیهکلام سعید مدنی عزیز، به نقل از بهشتی دوستداشتنی، هنگامی که غذا آن چنان که باید و شاید از کار در نمیآمد، این بود: جای نگرانی نیست زیرا تناولکنندگان غذا همه مرد هستند! منظور این بود که مردان قدرت چندانی در تشخیص هر از بر را در غذای طبخشده ندارند! موقعی باید نگران بود که بانوان تشریف دارند!
✅جای تاسف است که دانشیمردی صدیق، پاکدست، پاکدامن و دلسوز حتا برای حاکمیتی که به او ظلم زیادی کرده است، در زندان باشد. او که قلمی زیبا دارد، نویسنده کتاب «مائدههای آسمانی» است. فهرست کتابهایی که آقای بهشتی ترجمه کرده، به شرح زیر است؛
۱- راه باریک آزادی (دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون) مشترک با دکترجعفر خیرخواهان ۲- نزاع هزار ساله ما (دارون عجم اوغلو، سایمون جانسون) مشترک با دکتر محمدرضا فرهادیپور ۳- دانشنامه سیاست حزبی (ویلیام کروتی و ریچارد اس. کاتر) مشترک با محسن میردامادی ۴ - اعتماد (فوکویاما) ۵ - والدن (هنری دیوید ثورو) ۶ - کلیات علم اقتصاد (جانای. لیست، جیمزای. رابینسون، دارون عجم اوغلو) با همکاری محمدحسین نعیمیپور ۷- علم اقتصاد و جامعه خوب (جوزفای. استیگلیتز)
✅برای او آرزوی سلامتی کامل و آزادی هرچه سریعتر دارم.
🔶🔷 هوش مصنوعی grok هم دولت رییسی را فاسدترین دولت بعد از انقلاب میداند.
از نظر گروک، پس از دولت رییسی، دولت احمدی نژاد، در رتبه دوم فاسدترین دولتهای پس از انقلاب قرار میگیرد. عبدالرضا داوری
♦️طی ٣۵ سال اخیر، دولت خاتمی پاکترین و دولت رییسی فاسدترین دولتها هستند. پس از دولت خاتمی، دولت رفسنجانی، رتبه دوم را در جدول کم فسادترین دولتها به دست اورد. فساد در دولت احمدی نژاد نسبت به دولت خاتمی ٣۵ برابر شد با اینحال فساد در دولت روحانی نسبت به دولت احمدی نژاد ٣۵۴% کاهش یافت / عبدالرضا داوری
🔴پاسخ به نامه ترامپ اگر مبارزهطلبانه بود رسانهای میشد.
✍هاشم بنی اسدی
اگر پاسخ به خطونشان کشیدنهای ترامپ مقتدرانه و مبارزهطلبانه ودر جهت خواست تندروها بود رسانهای میشد وصداوسیمای جلیلی_جبلی خطخط آن را تجزیه و تحلیل میکرد و حالا که پاسخ به این نامه در سکوت رسانهای به عمان تحویل شده یعنی در آن خبری از ادعاها و روزمرگیهای مسئولان در پشت تریبونها نیست و این یعنی وقتی موضوعی اینگونه رنگ وبوی واقعیت به خود میگیرد سنگینی کفه ترازو حتی در وسط میدان جولان تندروها هم به سمت عقلانیت چربتر میشود.. با همه آنچه در این مدت گذشته است جمهوری اسلامی و ایران در پیچ تاریخی خود قرار گرفتهاند و قطعا به هر نحوی که پیش برود آینده مثل امروز نخواهد بود
یکم. هنوز بسیار زود است تا از نتیجه و موفقیت یا عدم موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا سخن گفت اما فرض را بر این می گذاریم که پروژه نوشیدن جام زهر توسط امام دوم انقلاب مانند امام اول در جریان پذیرش قطعنامه ۵۹۸ کلید خورده است.
دوم. اصلاح طلبان راهگشا و روزنه گشا نباید این حرکت را به حساب فعالیتهای خود بگذارند (و در سودای تداوم نظام ناجمهوری نااسلامی بر آیند و برای جانشینی ولی فقیه مورد نظر خود برنامه ریزی کنند!) بلکه این محصول گردن کلفتی ترامپ و نتانیاهو و هراس از بمب افکنهای بی ۵۲ و دیدن عاقبت رهبران ارتشهای نیابتی (نصرالله، هنیه، سنوار، اسد و ...) و خیانت پوتین است که حاکم شجاع!، انقلابی!، سازش ناپذیر! و مستظهر به امدادهای غیبی! نظام را در مسیر تنازل و نوشیدن جام زهر قرار داده است.
سوم. دلیلی ندارد با این تنازل و نوشیدن جام زهر مخالفت کرد اما گام بعدی باید آن باشد که جام سوم زهر نیز از سوی حاکم مطلق نوشیده شود و آقای خامنه ای از سمت خود استعفا داده و مسئولیت همه سیاستهای خود را در دوران ۳۵ ساله رهبری اش پذیرفته و اعلام یک رفراندوم برای تعیین نوع نظام حکمرانی مورد نظر اکثریت مردم ایران با حضور همه ایرانیان داخل و خارج از کشور و با نظارت نهادهای معتبر بین المللی کند. هر راه و سیاستی به جز این نباید جناحهای سیاسی وطن خواه و ملی گرا و مردم ایران را از ادامه مبارزه برای عبور از حاکمیتی که فاجعه ای تمام عیار برای ایران و ایرانیان بوده، باز دارد.
✍️محمد مهاجری آقای کروبی پس از خاتمه حصر بیانیهای منتشر کرد و در آن با معجزه هزاره سوم خواندن احمدینژاد، نتیجه انتخابات ۱۳۸۴ را مخدوش و شورای نگهبان و سپاه و بسیج را به دخالت متهم کرد و نهایتا نتیجه انتخابات را مخالف دمکراسی خواند.
🔸او همچنین نوشت دوران حصر را همچون حبسهای دوره پهلوی تحمل کرده و از این پس نیز برای احقاق حقوق مردم از پای نمینشیند.
🔸طبیعی بود که نوشته آقای کروبی مورد نقد و حمله دوستان اصولگرا قرار گیرد. عدهای با توهین و ناسزا و گروهی با انتقادات منطقیتر به او واکنش نشان دادند.
🔸واقعا بعد از ۱۵ سال حصر، آقای کروبی باید چه میگفت؟ باید از موضع خودش کوتاه میآمد و میگفت احمدی نژاد چه گوهر ارزشمندی بود؟ کسی که نتیجه انتخابات را باخته، طبیعیترین واکنشی که دارد، زیر سوال بردن رای گیری و شمارش آرا و نحوه تبلیغات است. حتی بسیاری از دوستان اصولگرا که در انتخابات مجلس شکست خوردهاند حریفشان را به رگبار انواع تهمتها بستهاند. هرچند این حرفها را در رسانهها نگفتهاند اما در جمع اعضای ستاد انتخاباتی خود، رقیب را به بداخلاقی و انجام کارهای غیرقانونی و خرید رای متهم میکنند و حتی مجریان و ناظران انتخابات را نیز از تیغ حملات خود مصون نمیدارند. برخی از این نامزدها هنوز و مثلا بعد از ۳۰ سال مرغشان یک پا دارد و اصرار دارند که علیهشان توطئه شده است. بعید نیست بخشی از حرفهایی که میزنند درست هم باشد.
🔸 این تصویر را که در انتخابات، تقلب یا تخلف شده چه کسانی میسازند؟ طبیعتا دوستان و نزدیکان و اعضای ستادهای انتخاباتی به برساخت روایت میپردازند. خود کاندیداها شخصا نه فرصت بررسی دقیق همه چیز را دارند و نه از تخصص کافی در این زمینه برخوردارند. طبیعی است اتهاماتی که آقای کروبی به آنها اشاره میکند برگرفته از گزارشهایی است که حامیانش به او دادهاند. قاعدتا این یافتهها در تعارض با اطلاعات رسمی منتشر شده از سوی مراجع قانونی است و لذا اختلاف از همین جا شروع میشود.
🔸مرحوم آقای هاشمی نیز در انتخابات ۱۳۸۴ مدعی تقلب بود. دستکم دو نفر را میشناسم که از قول ایشان گفتهاند درمرحله دوم انتخابات ۱۳۸۴ بین ۵ تا ۵٫۵ میلیون رای او را نخواندهاند و همین رقم را به عدد آرای آقای احمدی نژاد اضافه کردهاند. روایت مرحوم هاشمی نیز محصول برساخت روایتی بود که افرادی که به آنها اعتماد داشت نقل کرده بودند. او هرگز از موضع خود در باره شمارش آرا کوتاه نیامد و بعد از انتخابات نیز در نامه مشهوری که برای رهبر معظم انقلاب نوشت، کار را به خدا ارجاع کرد.
🔸از آن سوی مگر چارهای جز این هست که اعتبار نتیجه انتخابات را تنها از مراجع قانونی پذیرفت؟ لازم نیست پذیرفتن نتیجه، پذیرش قلبی باشد. همین که تمکین به آن باشد کافی است. کاری که مرحوم هاشمی و حتی آقای کروبی انجام دادند.
🔸اینک که آقای کروبی نتیجه انتخابات ۸۴ را زیر سوال برده، بعضی اصولگرایان برای اثبات درستی نتیجه، استدلالی به کار میبرند که خنده دار است. این استدلال میگوید اگر آن انتخابات مخدوش است، دولت خاتمی برگزار کرده بود. خب. یعنی اگر وزیر کشور وقت همین ادعای مخدوش بودن را قبول کند، باید بگوییم احمدی نژاد یک رئیس جمهور اشتباهی بوده است؟!
🔸انتقاد دیگری که به بیانیه کروبی شده این است که وی سالها در حصر بوده و به همین دلیل با اتقاقات سیاسی بیگانه است و بیانیه را هم دیگران برایش نوشتهاند! مگر همه افرادی که در حصر نبودهاند متن سخنرانیها یا بیانیهشان را خودشان مینویسند؟ از این بالاتر، حتی میتوان گفت اگر کروبی به قلم خودش بیانیه مینوشت چه بسا به مراتب تندتر از متنی بود که الان آن را میبینیم. باز گلی به جمال مشاورانی که نگذاشتند متن تندتر شود!
🔸 کوتاه سخن انکه بیانیه اقای کروبی عادیترین و طبیعیترین و حتی نرمالترین موضعی است که میتوان از او انتظار داشت. به اشارتی میتوان به این هم پرداخت که در انتخابات ۸۴ و حتی ۸۸ آقای کروبی یک کاندیدای اصلاح طلب خوش خیم بود و به قول روزنامه کیهان، خیانت نکرد. اگر در فضای انتخابات آن دو دوره، یارگیری درستی انجام میشد شاید احمدینژاد رئیسجمهور نمیشد و بلاهایی که او به سر کشور اورد، امکان وقوع نمییافت.
🔴شورای عالی فضای مجازی دولت پزشکیان را گروگان گرفته؛ قانون انتصابات هم مینگذاری کرده
✍🏻 محمد مهاجری
🔸یک نامزد ریاست جمهوری با ارائه شعارها ، وعده ها و برنامههای متعدد، وارد کارزار انتخابات می شود. شوروهیجان شکل می گیرد،کمپینها تشکیل میشود، میتینگ ها برگزار میگردد و سرانجام ، نامش از صندوق بیرون می آید.
🔸طرفدارانش شادی میکنند؛ دوستانش به او تبریک میگویند؛ سیاسیون پشتیبانی و همراهی می کنند و حتی رقبا برایش آرزوی توفیق می نمایند.
🔸خب، با این مقدمات باید اسب زین کردهای آماده باشد و راهی هموار در پیش رو قرار گیرد و موانع یکی یکی برداشته شود.واقعیت اما این نیست.
🔸رئیسجمهور هر که باشد ناگهان با کوهی از ناملایمات روبرو میشود که شاید پیش از انتخابات، بزرگی آن را تصور هم نمیکرد. حال اگر رئیس جمهور از جناحی برگزیده شده باشد که با مجلس و نهادهایی چون شورای نگهبان و مجمع تشخیص و مجلس خبرگان و... همسو نباشد، حسابش با کرام الکاتبین است. به اینها بیفزایید پایگاههای قدرت غیررسمی را که قابل شمردن نیستند.
🔸اجازه بدهید مصداقی ورود کنیم. آقایپزشکیان در طول انتخابات، بسیار کم وعده داد اما ملموس ترینش بحث فیلترینگ بود. مطالبه بزرگ شهروندان ، حتی کسانی که به او رای ندادهاند رفع و حذف فیلترینگ بود اما چند ماه است که تقریبا هرروز این مطالبه تکرار میشود اما جز رفع فیلتر دو اپلیکیشن که یکی اش اصلا مهم نبود به نتیجه نرسیده. کاملا واضح است فرصت فراوانی از دولت بخصوص شخص رئیس جمهور و وزیر ارتباطات، صرف آن شده. حال آنکه اگر این مشکل در هر کشور دیگری وجود داشت ظرف کمتر از یک دقیقه و با فشردن یک کلید حل میشد.
🔸آقای پزشکیان در یک مصاحبه تلویزیونی دلیل این تعلل را ساختار اداری کشور بیان کرد. در موضوع فیلترینگ، شورای عالی فضای مجازی به عنوان یک مانع بزرگ ، جلوی برداشتن فیلترینگ را گرفته. آیا شخص رئیسجمهور میخواهد مدت طولانی با این ساختار چانه بزند؟ بعضی از عزیزان این شورا تا صبح قیامت حتی با استدلالهایی به عظمت وحی هم قانع نمیشوند و اگر رئیسجمهور بخواهد منتظر این نهاد بماند تا پایان دوره ریاستجمهوریاش به نتیجه نمیرسد و به قول ملک الشعرای بهار، "این قافله تا به حشر لنگ است".
🔸پس چه باید کرد؟ به نظر می رسد رئیس جمهور دو راه دارد: نخست اینکه مانند ورزشکاران دو میدانی که در مسابقات دو با مانع شرکت می کنند و از روی موانع می پرند، آقای پزشکیان هم با قدرت از روی مانع شورای عالی فضای مجازی عبور کند و به خط پایان برسد. دوم اینکه تلاش کند با لابی،برخی اعضای کنونی شورا را با افرادی که نظر مردم و قریب به اتفاق کارشناسان را قبول دارند جابجا کند. البته می تواند هر دو اقدام را نیز همزمان انجام دهد.
🔸مانع دیگری که بر سرراه دولت وجود دارد قانون انتصابات است که در پاییز سال 1401 و شلوغیهای آن دوره تصویب شد و صاحبنظران سیاسی و حقوقی بدلیل شرایط خاص آن دوره، متوجهش نشدند.
🔸این قانون در واقع مین گذاری در مسیر حرکت دولت است. خنده دار است که رئیسجمهور به عنوان بالاترین مقام کشور پس از رهبری، اختیار ندارد همکاران خود را برگزیند کمااینکه هم اینک و 6ماه بعد از تشکیل دولت برخی پستهای وزارتخانه ها لنگ پاسخ استعلام است.
🔸کسی منکر بررسی صلاحیتهای شخصی و اجتماعی افراد برای تصدی پستها نیست، اما در شرایط حاضر و با این قانون، عملا نوعی گروگانگیری صورت می گیرد. طبق قانون قبلی که کاملا منطقی هم بود در صورتی که پاسخ استعلام در مورد یک مدیر پیشنهادی منفی بود، مقام نصب کننده با مسئولیت خودش حکم صادر می کرد. با توجه به اینکه دستگاههایی که استعلام از آنها اجباری شده در مظان سیاسی کاری قرار دارند راه برون رفت آن است که اسناد و مدارک خود علیه افراد را به شخص رئیسجمهور یا فردی که امین اوست بسپارند و تصمیم نهایی با رئیس دولت باشد. وگرنه بازی "اره بده تیشه بگیر" میتواند اولا دولت را مدتها بلاتکلیف بگذارد و ثانیا دولت مجبور شود افراد ناتوان را که راحت از قیف استعلام عبور می کنند معرفی نماید.
🔸به این موانع و مینها بیفزایید اقداماتی مانند جوسازی اقلیت مجلس، تصمیمات ناتراز شورای انقلاب فرهنگی، دخالت گروهای فشار و... که هرکدام وقت و انرژی قابل اعتنایی را از دولت تلف می کند.
🔹 زمانیکه وزارت امور خارجه تلاش میکند کاری را به سرانجام برساند، یکباره چندین صدای گوشخراش و چندین عمل تخریبی بر سر آن آوار میشود. یکی از جنگطلبی میگوید، دیگری راجع به بمب سخنسرایی میکند و آخرالامر، کسی میگوید« باید ترامپ را با گلوله زد!»،
🔹اگر بناست دیپلماسی بهقاعده شود باید با قید فوریت این عوامل مخرب را کنترل کنند تا دستکم توان دستگاه دیپلماسی در این جهت مستهلک نشود. البته همزمان باید توجه داشت که نباید به بهانه سیاستهای کلان کشور، باب نقد را ببندیم و منتقدان را خاموش کنیم.
🔹ثبات فقط ناظر به جنگ نشدن نیست، وضعیت غیرجنگی شرط لازم است و شرط کافی تلاش برای تغییر جهت نظام سیاسی به سمت توسعه پایدار است. بنابراین نباید پشت ایده جنگ نمیشود متوقف بمانیم و باید گامهای بعد را ببینیم که متأسفانه معدل گفتار سیاسی حاکمیت چنین تصویری بهدست نمیدهد/ خبرآنلاین
🔺امسال دقیقا ۲۳ سال است که ایران گرفتار تنش هسته ای و پدیده ای تحت عنوان مذاکره است!
🔺یعنی جوانی که امروز از یک رشته مهندسی یا کارشناسی فارغ التحصیل شده تمام طول زندگی خود را در عالم برزخ بالاخره می شود یا نمی شود گذارنده است !
🔺خودمان را با حرفهای عوام فریبانه گول نزنیم که مملکت در این ۲۳ سال کار خود را انجام می داده است و معطل نماند. با عدد و رقم صحبت کردن را تبدیل به یک فرهنگ کنیم. گزارشات رسمی نشان می دهد ایران حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی را در این مدت از دست داده است، فقط در سالی که گذشت حدود ۳۰ میلیارد دلار و همچنین زیانی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار از عدم سرمایه گذاری خارجی در کشور اتفاق افتاده است، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از دارایی های ایران در خارج از کشور بلوکه و غیرقابل استفاده شد و محدودیت در استفاده از سیستم مالی جهانی مبادلات بین المللی برای تجار ایرانی را مختل کرد، رانت حاصل از دونرخی کردن ارز که یکی از دستاوردهای تحریم بود با سالی ۲۰ میلیارد دلار برای واردات و همچنین زیان حاصل از صادرات با نرخ غیرواقعی هم به سالی ۲۰ میلیارد دلار رسید، جمع زیان برآورد شده بالغ بر ۸۰۰ میلیارد دلار است. تورم سر به فلک کشید، نرخ دلار و هزینه زندگی مردم در این ۲۳ سال، ۱۰۰ برابر شد و نیمی از مردم ایران به زیر خط فقر سقوط کردند
🔺با این پول ایران ما می توانست توسعه گازی کشور در پارس جنوبی را از ۲۴ فاز به ۳۲۰ فاز و ۴۰ شبکه مستقل برساند، میتوانست ۸۰۰ واحد یک گیگاواتی برق نیروگاه سیکل ترکیبی و ۵۳۰.۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی و رفع کامل هدررفت شبکه برق کشور را انجام می داد، می توانست ۲۷۰ پالایشگاه برای خودکفایی بنزین و ۱۶۰ میلیون خودروی برقی در کشور تولید یا وارد کند، می توانست ۱۶۰ مسیر انتقال آب از خلیج فارس به داخل کشور بسازد، می توانست ۴۰۰ میلیون هکتار از زمین های کشاورزی را آبیاری قطره ای کند ، می توانست ۸۰۰ واحد شیرین سازی آب دریا بخرد. بله با این پول ما بزرگترین معضل کشور که ناترازی در برق و آب و گاز و بنزین است و تا پنج سال آینده غیرقابل رفع خواهد شد، نداشتیم.
🔺می توانست ۸۰۰ خط مترو یا ۹۰۰ هزار اتوبوس هیبریدی به سیستم حمل و نقل کشور بیافزاید، می توانست ۸۰۰۰ فروند هواپیما بخرد و ۴۰۰ فرودگاه در سطح کشور بسازد، می توانست ۱۶.۰۰۰ کیلومتر خط آهن قطار سریع السیر و ۸۰.۰۰۰ کیلومتر اتوبان در این مملکت بسازد، می توانست ۱۶۰۰ بیمارستان مجهز و ۸۰۰.۰۰۰ مدرسه و ۲۰ میلیون واحد مسکن برای مردم ایران بسازد. همه این پروژه های ملی با این بودجه عملیاتی بود.
🔺این بهایی است که پرداخت شده است. یک روز در خلوت خودمان محاسبه کنیم که ارزشش را داشت یا نداشت.
🔺همین امروز اگر تمام تحریم ها برداشته شود ۷ سال طول خواهد کشید تا این خسارتها جبران شود آنهم به شرط آنکه تحت یک مدیریت سیستماتیک و علمی عمل کنیم مشکل اما اینجاست که همه خسارتها قابل جبران نیست. فرار مغزها و مهاجرت نخبگانی که در این ۲۳ سال از کشور رفتند را چگونه جبران کنیم؟ فرصتهای از دست رفته در بازارهای منطقه ای و بین المللی که توسط دیگر کشورها تسخیر شده است را چگونه جبران کنیم؟ فساد گسترده ای که در ساختار اقتصادی ایران ریشه دوانده را چگونه بسوزانیم؟ و از همه مهمتر عمرمان، ۲۳ سال زمان و عمر تلف شده را چگونه جبران کنیم؟
🔺شاید اگر این متن را همه ما بیش از یک بار می خواندیم، به خصوص مسئولین محترمی که امروز مسئولیت ادامه مذاکرات ۲۳ ساله را به عهده گرفته اند و آنهایی که خط مشی مذاکرات را تعیین می کنند چاره ای دیگر می اندیشیدند ...
میدونید چرا #میر_حسین اینقدر مهمه؟؟ #میر_حسین #آخرین_سنگر بود، آخرین جایی که ایستادیم و برای حقمون مبارزه کردیم پشت سر این مرد بود، بعد از اون دیگه هیچ کس چنین شجاعتی نداشت، پراکنده شدیم و همدیگه رو گم کردیم .!
#پنج_هزار_و_صد_و_هفتاد_و_شش_روز_زندان !
چه تلخ میشماریم روزشمار #زندان ( #حصر_خانگی ) #غیر_قانونی ، غیراخلاقی ، غیر شرعی و #ظالمانه را ، به #یادآریم_۵۱۷۶_روز ... #ننگ_است_فراموشی
🔶🔷 هوش مصنوعی grok هم دولت رییسی را فاسدترین دولت بعد از انقلاب میداند.
از نظر گروک، پس از دولت رییسی، دولت احمدی نژاد، در رتبه دوم فاسدترین دولتهای پس از انقلاب قرار میگیرد. عبدالرضا داوری
♦️طی ٣۵ سال اخیر، دولت خاتمی پاکترین و دولت رییسی فاسدترین دولتها هستند. پس از دولت خاتمی، دولت رفسنجانی، رتبه دوم را در جدول کم فسادترین دولتها به دست اورد. فساد در دولت احمدی نژاد نسبت به دولت خاتمی ٣۵ برابر شد با اینحال فساد در دولت روحانی نسبت به دولت احمدی نژاد ٣۵۴% کاهش یافت / عبدالرضا داوری
🔴صدای روزنامه اصولگرا هم از برنداشتن فیلترینگ درآمد/ شورای عالی فضای مجازی دنبال بهانه جویی است
روزنامه خراسان نوشت:
🔸در شرایطی برخی اعضای شورای عالی فضای مجازی همچنان به تداوم سیاست محدودیت های اینترنتی قائل هستند که این سیاست، نه امروز بلکه سال هاست که در عمل هیچ فایده ای را نصیب کشور نکرده و نمی کند.
🔹 حدود ۸۱ درصد کاربران اینترنت در ایران از فیلترشکن استفاده میکنند. البته که در این نظرسنجی، ۷۸ درصد مردم از کیفیت اینترنت اعلام نارضایتی کرده بودند: ۳۴.۵ درصد کاربران «اصلا» از سرعت اینترنت راضی نیستند و ۴۳.۲ درصد، رضایت خود را «کم» توصیف کردهاند. در این میان تنها ۱۹.۸ درصد رضایت «زیاد» و ۲.۴ درصد رضایت «خیلی زیاد» از سرعت اینترنت داشتهاند.
🔻این مقاله را ۱۴ اکتبر ۲۰۱۹/ ۲۲ مهر ۱۳۹۸ در کانالم منتشر کردم. میخوانم و میاندیشم. به راستی چه مشکلی وجود داشت که در همان زمان جمهوری اسلامی روابطش را با آمریکا عادی نکرد و به تثبیت و اجرای طرحهای عمرانی، با مشارکت کشورهای ذیربط، و شکوفایی در حوزه وسیع نفوذ خود، از عراق تا سوریه و لبنان، روی نیاورد؟ باید سیر تحولات حتماً او را به حضیض میرسانید تا رویکردش را دگرگون کند؟
نوشتم:
«این دستاورد بزرگی است برای ایران و کل منطقه که میتواند آینده روشنی را برای ایران ترسیم کند. دستیابی فرهنگی و اقتصادی و سیاسی به منطقه وسیعی تا کناره مدیترانه. در یادداشت اخیرم این مسئله را مطرح کردم. این منطقهای است که میتواند سرنوشت ایران و ایرانیان را عوض کند و تأثیرات بزرگ بر جای بگذارد. منظورم فضای گستردهای است برای جولان فرهنگی و اقتصادی. شوخی نیست این منطقه یعنی از تهران تا لاذقیه و بیروت.
این دستاورد منطقهای، اگر اتفاق بدی نیفتند و امنیت در آن برقرار شود، میتواند تمام مصایب و فشارهایی را که از نظر اقتصادی از آن رنج میبریم جبران کند و شکوفایی بزرگی در پی داشته باشد اگر قدردان آن باشیم و از این فرصت بهره ببریم. در اینجا خوشبینیام را بیان میکنم درباره جایگاهی که تعامل فرهنگی و اقتصادی با حوزه مدیترانه میتواند برای ما داشته باشد. امید که چنین شود.»
از دهه هشتاد درگیر مذاکرات فرسایشی هستهای هستیم، چند مرتبه تجربه توافق و نقض توافق داریم نه اقتصاد داریم نه بمب داریم نه برق هستهای داریم و کلی تحریم داریم و ... دلار هفتصد تومانی به ١٠٠ هزار تومان رسیده
امروز داشتم فکر میکردم چقدر قصه ما شبیه قصه یاسر عرفات شد ...
چند دهه مردماش را گرفتار مذاکرات فرسایشی اسلو کرد بارها توافقات نقض شد هم اسلحه را زمین گذاشت هم زمین داد هم نهایتا کشور مستقل فلسطین به رسمیت شناخته نشد و ...
نسل ما بارها از زبان مسئولان مختلف جمهوری اسلامی این چند جمله را در نقد یاسر عرفات شنیده است ... چه دنیای گردی است
مردم فلسطین به معنای واقعی کلمه در این سالها نه از مذاکره و مصالحه و سازش به حقشان رسیدند، نه از درگیری که تجربه اخیرش چند صدهزار کشته و وقایع تلخ روزانه بعد از عملیات ٧ اکتبر است. بن بستی شبیه به همین وضعیتی که ما داخلاش هستیم.
✅معرفی یکی از همبندیان این بار اختصاص دارد به استبدادستیزی نستوه که اسم او در تاریخ جنبشهای آزادیخواهانه ملت ایران به یاد خواهد ماند؛ ابوالفضل قدیانی.
✅شیر پیر خستگیتاپذیری که دو بار در رژیم گذشته در سالهای ۱۳۵۱ و ۱۳۵۵ به بند کشیده شد. بار دوم ابتدا به حبس ابد و سپس در دادگاه تجدیدنظر به ۱۰ سال زندان محکوم گردید. در دوران آقای خامنهای نیز به جرم مخالفت صریح با رویکرد فقرگستر، فسادپرور و سرکوبگر رهبر دو بار دیگر در سالهای ۱۳۸۸ و ۱۴۰۳ به زندان اقتاد. او تاکنون نزدیک به ۱۰ سال از عمر شریف خود را در زندان سپری کرده است. عبرتآموز اینکه پزشکی قانونی چندبار حکم به عدم تحمل کیفر آقای قدیانی داده است، اما دمودستگاه ولایت فقیهی، از رهبر تا مقامات قضایی و بازجوها، بی توجه به ضوابط قانونی، او را همچنان در حبس نگه داشتهاند. آنان نه به عواقب قانونشکنی خود درباره مبارزی ۸۰ ساله میاندیشند و نه میفهمند که غلوزنجیر قادر به ساکت و منفعلکردن قدیانی نیست و او با جسم رنجور، اما عزم استوارش لحظهای از روشنگری و افشای ظلم غافل نمیشود و در زندان و بیرون آن چونان شمع بر پیرامونش نور میافکند.
✅قدیانی چنان خوشروحیه است که هر وقت عزیزی با اشاره به سن و بیماریهای او بر تصمیم نابخردانه حاکمیت تاسف میخورد، به شوخی میگوید من هنوز عضو شاخه جوانان سازمان مجاهدین انقلاب هستم! و به راستی که هنوز شور شباب را دارد و همچون یک جوان آرمانخواه، پای استقلال و آزادی، دموکراسی و حق حاکمیت ملت، یکپارچگی ملی و سرزمینی ایران ایستاده است.
✅در زندان رژیم سابق آقایان بهزاد نبوی و قدیانی به اتفاق تعداد دیگری از زندانیان سیاسی مانند آقایان محمد سلاقی و صادق نوروزی «امت واحده» را تشکیل دادند که یکی از گروههای تشکیلدهنده سازمان مجاهدین اسلامی شد. من در روند تاسیس سازمان مزبور در همان سال اول انقلاب توفیق آشنایی و همکاری با قدیانی عزیز را پیدا کردم و به رغم برخی اختلاف نظرها به دوستی با وی افتخار میکنم و قدرشناس وجود نازنینش هستم.
✅آقای قدیانی تا سال ۱۳۸۸ در چارچوب همین نظام سیاستورزی میکرد، اگرچه انتقادهای جدی به قانون اساسی آن داشت. اما پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ که من آن را «کودتای انتخاباتی» میخوانم و او به تقلب گسترده در آن بارو دارد، جمهوری اسلامی را اصلاحناپذیر خواند و لبه تیز انتقادهای خود را متوجه آقای خامنهای کرد به باور او رهبر مسبب مشکلات اصلی کشور و مانع بزرگ بهبود اوضاع است. بر همین اساس استعفا یا برکناری او را اولین گام در جهت بهسامانآوردن امور میخواند.
✅به اعتقاد آقای قدیانی که من هم با او همعقیدهام، حکومت دینی پروژهای محکوم به شکست است که هم اسلام را بدنام میکند و هم سیاست را از معنای خود تهی میسازد و به دین و دنیای مردم لطمه میزند. مدل مطلوب او یک جمهوری دموکراتیک سکولار است و با هر نوع استبداد چه دینی و چه سکولار و سلطنتی مرزبندی دارد و دموکراسی را علاج دردهای ایران میداند.
✅ابوالفضل قدیانی نماد یک مخالف شریف است. شخصیتی پایبند به اصول اخلاقی، با یک زندگی ساده، پاک و بی هیچ حرفوحدیثی و با همسری همراه، فداکار و صبور. سرکار خانم زهرا رحیمی، که مثل خود او در رژیم پیشین زندان کشید، و با سه پسر یکی بهتر از دیگری. قدیانی نه با بیگانگان سر و سری دارد و نه اساسا به دخالتهای دولتهای بزرگ دل بسته است. خشونت را نمیپسندد و برای خود هیچ نمیخواهد. برای استقامت جانانه مهندس موسوی ارزش ویژه قائل است و از دیگر محصوران عزیز، آقای کروبی و خانم رهنورد به نیکی یاد میکند.
✅قدیانی گرامی جز آبادی و سربلندی ایران و آزادی و رفاه ایرانیان خواستی ندارد. به راستی چرا باید چنین شخص خدوم، وارسته، فهیم، شجاع، صادق و خوشنامی که عمری به راستی و پرهیزگاری سپری کرده است، در کهنسالی و با بیماریهای متعدد در زندان به سر برد؟ حاکمیت از حبس غیرقانونی او تاکنون چه نتیجهای گرفته است، جز آنکه ترس و بیمنطقی خود را بیشتر به نمایش بگذارد، در افکار عمومی منزویتر شود، بر نفوذ کلام قدیانی بیافزاید و نامش را بلندآوازهتر کند؟
🔵 چرا رم علامت مثبتتری از مسقط برای مذاکرات ایران و آمریکا است؟
✍🏻 علی افشاری
هنوز میزبان دور دوم گفتگو بین دولتهای ایران و آمریکا مشخص نیست. ابتدا برخی از رسانههای غربی رم را معرفی کردند. در ادامه وزارت خارجه ایران مسقط را به عنوان محل مذاکرات ۱۹ آوریل اعلام کرد. حال دوباره سخن از رم به میان آمده و سخنگوی وزارت خارجه ایران تلویحا از جابجایی مکان گفتگوها ابراز ناخرسندی کرده است.
منتهی باید توجه داشت که چه رم و چه مسقط میزبان باشند، باز قرار است که دولت عمان میانجی مذاکرات غیرمستقیم باشد. تماس تلفنی ترامپ با سلطان هیثم نشانگر اهمیت عمان در مذاکرات است. در عین حال سفر ویتکاف به مسکو پیش از دور اول مذاکرات و سفر قریبالوقوع عراقچی به آنجا پیش از دور دوم مذاکرات نشانگر جایگاه خاص روسیه در فرایند میانجیگری است که محدود به عمان نیست.
انتخاب رم نه تنها تعارضی با نقشآفرینی عمان ندارد، بلکه بر اساس اطلاعات معتبر پیشنهاد خود عمانیها کشورهای اروپایی برای میزبانی ادامه مذاکرات بوده است. وقتی مذاکرات غیرمستقیم است و رابطه رسمی هم بین ایران و آمریکا وجود ندارد، لاجرم محل مذاکرات باید جایی باشد که فاصله نسبتا برابر با دو کشور داشته باشد. ویتکاف برای سفر به مسقط باید یک پرواز ۱۷ ساعته را طی کند، درحالیکه عراقچی فقط ۲ ساعت در پرواز بسر میبرد. بنابراین برای توازن در مدت سفر ناگزیر یک کشور اروپایی باید انتخاب شود؛ همانگونه که ژنو، لوزان و وین محلهای اصلی مذاکرات برجام بودند.
جمهوری اسلامی به دلیل بنبست ایجاد شده در مذاکرات با تروئیکای اروپا فعلا تمایل ندارد که در کشورهای بریتانیا، آلمان و فرانسه با نمایندگان دولت ترامپ مذاکره کند.
اما انتخاب رم به طور نسبی پالس مثبتتری را میفرستد چون نشان میدهد که انتظار تعداد جلسات بیشتری میرود که رم انتخاب شده و گرنه اگر امید کم بود مسقط را بر میگزیدند. البته در عین حال باید توجه داشت که محل مذاکرات، یک مسئله ثانوی است. همچنین برگزاری دور دوم مذاکرات چه در رم؛ چه در مسقط و چه در جای دیگر حتمیتی برای موفقیت مذاکرات و دستیابی به توافق ایجاد نمیکند.
🔻🔴🎥 ظریف: اولین موضوعی که ما را به شورای امنیت برد موضوع هستهای نبود، دو سخنرانی آقای احمدی نژاد بود
سخنرانی های ضد اسراییلی احمدی نژاد که گفت اسرائیل باید از صحنه روزگار حذف شود باعث شد دو بیانیه در پاییز 84 توسط علیه ایران صادر شود
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
17.04.202504:10
#توییت_روز #خبر_روز
✍🏻 معاون وزیر خارجه درباره سطح مذاکره کننده ها:
🔷 ویتکاف جایگاهی که در امریکا دارد از وزیر بالاتر است
ویتکاف در سفر با فرانسه با رییس جمهور دیدار خواهد کرد، اما وزیر خارجه امریکا با همتای فرانسوی دیدار میکند
او در سفر به روسیه نیز یک روز قبل از مذاکرات مسقط حدود ۵ ساعت با پوتین مذاکره کرد و طرف حساب او وزیر خارجه روسیه نبود بلکه خود پوتین بود انتخاب
✍🏻محمد مهاجری (روزنامه نگار) اصولگرا و نزدیک به جناح اصلاحات
صدوپنجاه نمایندهمجلس از مجمعتشخیص خواستهاند که بررسی #پالرمو و #CFT را در شرایط فعلی متوقف کنند.
آماده ام در مناظره با همه این۱۵۰نفر ثابت کنم ۹۰درصدشان حتی معنی این دو موضوع را نمیدانند و آنها هم که میدانند بلااستثنا در بارهاش توهم دارند.
✍🏻داود حشمتی (روزنامهنگار) نزدیک به جناح اصلاحات
حمله #ثابتی به بانکهای خصوصی برای فرار از رسوایی #بانک_سپه و آرامش خاطر دادن به #بانک_شهر است. در لیست وام های معوقه بانک شهر رتبه بالاتری از گردشگری دارد. نکته اما اینجاست که در تمام این سالها فسادی که در بانک های دولتی اتفاق افتاده بدتر بوده اما صدای این جماعت در نیامد.
✍🏻 اظهارات رسایی بعد از سخنان رهبر
مخالفت های ما با مذاکره ، جنگ زرگری است!!
من در مجلس به درخواست عراقچی با مذاکرات مخالفت میکنم تا دستش برای چانه زنی باز باشد!
🔻خودت هم اعتراف نکنی همه می دانند که شما شخصیتی از خود ندارید و گماشته ای هستید در اختیار ارباب قدرت /سهام نیوز
✍🏻اعضای مجمع تشخیص مصلحت، تعیین تکلیف #FATF را چنان به مذاکرات و توافق گره زدهاند که انگار تصویب آن امتیازی به غرب یا اهرمی در مذاکرات است! حال آنکه عدم تصویب آن تنها به افزایش روزانه هزینههای مبادله در تجارت فرامرزی و فشار بر معیشت مردم منجر میشود /سهام نیوز
✍🏻ترامپ به رهبری نامه مینویسد، رهبری به پوتین پیام میفرستد. رئیس جمهور کجای این تحولات است؟ / حسین سلاح ورزی
🔻پ ن: کشور و نظام را به لجن کشید که به دنیا بگوید ريیس جمهور در ایران کاره ای نیست و باید با من مذاکره کنید /سهام نیوز
✍🏻 آمریکا: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هستهای تعیین شود
دور اول مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن «مثبت» و «سازنده» بود.
انتظار میرود در دور بعدی مذاکرات چارچوبی برای مذاکرات پیرامون برنامه هستهای ایران تعیین شود.
ما هنوز در مراحل اولیه هستیم و معیارها را تعیین نکردهایم.
این یک گام اولیه بسیار مثبت است اما راهی طولانی در پیش داریم./ایسنا
✍🏻۲۵ سال پیش اقتصاد ایران دو برابر عربستان و ۳۰ درصد بزرگتر از ترکیه بود، امروز اقتصاد عربستان ۲/۵ برابر و ترکیه ۳ برابر اقتصاد ایران است؛ یعنی اگر همین امروز توافقی صورت بگیرد و تحریمها هم برداشته شود با یک رشد معقول ۸-۷ درصدی نیم قرن میکشد به این دو کشور برسیم! /آینده
✍🏻از سال ۹۷ که مذاکره با ترامپ حرام بود تا روزی که حلال شد فقط ۷ سال گذشت تا نرخ دلار ۱۳ برابر، گوشت قرمز ۲۰ برابر و سکه ۴۰ برابر شود نمیدانیم چرا حرام بود و نمیدانیم چطور حلال شد اما میدانیم بهایش را مردم با عمر و زندگی و امیدهای برباد رفته پرداخت کردند... /محمد پارسی
✍🏻 بیل گیتس: هوش مصنوعی در ۲۰ سال آینده اغلب مشاغل انسانی را تصاحب میکند
🔹بیل گیتس : به لطف پیشرفتهای هوش مصنوعی، جهان دیگر با چالشهایی مانند کمبود نیرو در برخی حوزهها ازجمله پزشکی، آموزش و غیره مواجه نخواهد بود. گیتس همچنین در ادامه اشاره کرد هوش مصنوعی میتواند هفتههای کاری را کوتاهتر کند و به افراد اجازه دهد حتی زودتر از موعد بازنشست شوند.