پنل قرآن و عهدین | همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن 🔹 @interdisciplinarity
پنل تخصصی قرآن و عهدین در دومین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن برگزار میگردد. این پنل بهصورت همگانی بوده و همه علاقهمندان میتوانند در آن شرکت کنند.
👥 سخنرانان کلیدی همایش: 🔹 پروفسور هولگر زلنتین | استاد دانشگاه توبینگن 🔹 دکتر آنا داویتاشویلی | استاد دانشگاه هایدلبرگ 🔹 پروفسور عبدالله گلدری | استاد دانشگاه خلیفه امارات
🗓 زمان برگزاری پنل: چهارشنبه ۱۵:۳۰ تا ۱۷:۳۰ 🌍 دسترسی آزاد: از طریق لینک زیر میتوانید در این نشست علمی شرکت کنید:
🔸روزهای همایش (۱۷ و ۱۸ بهمن ۱۴۰۳) 🔸با حضور شخصیتهای برجسته داخل و خارج از کشور
🔸محورهای اصلی برنامه:
🔵مطالعات میان رشتهای قرآن 🔵مطالعات عهدینی و قرآن 🔵مطالعات تاریخی و قرآن 🔵اعجاز قرآن و گونه های آن 🔵مطالعات زبان شناختی و قرآن 🔵علوم اجتماعی و قرآن 🔵مطالعات جنسیت و قرآن 🔵قرآن و چالشهای جهان معاصر 🔵قرآن و هوش مصنوعی 🔵علوم تربیتی و سبک زندگی
👥 سخنرانان کلیدی:
👤دکتر علیرضا طالبپور دانشگاه شهید بهشتی
👤دکتر غلامرضا حسنزاده دانشگاه علوم پزشکی ایران
👤پروفسور هولگر زلنتین دانشگاه توبینگن
👤پروفسور الریکا مارتنسون دانشگاه اسلو
👤پروفسور عبدالله گلدری دانشگاه امارات
🖋 فهرست تفصیلی برنامه و معرفی ارائهکنندگان بزودی اطلاع رسانی خواهد شد.
🗓مهلت ثبت نام: تا۱۶ بهمن ماه
🔴تخفیف ویژه دانشجویی 🔴اعطای گواهینامه معتبر 🔴برگزاری حضوری جلسات در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی
🔺برای ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه فرمایید: 🔻لینک ثبت نام
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در ساعات اداری با شمارههای زیر تماس بگیرید:
🔸 به اطلاع پژوهشگران محترم میرسانیم که به دلیل استقبال و درخواستهای مکرر، مهلت ارسال مقاله کامل به «دومین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم و هفتمین همایش ملی اعجاز قرآن کریم» تمدید شد. ✍️✨
⭐️«چالههای استشراقی پیشروی مطالعات مدرن و روشمند قرآن»⭐️
خلاصه سخنرانی دکتر زهرا اخوان صراف
✅ارائه شده در اولین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن و ششمین همایش ملی اعجاز قرآن اسفند ماه ۱۴۰۰
👤 معرفی از : ملیحه علیزاده بایگی
🔵خاورپژوهانی که از آغاز نیمهٔ دوم قرن بیستم به مطالعات قرآنی پرداختند، به بازنگری مطالعات بر اساس دستاوردهای علوم انسانی معاصر غرب توصیه کردند. آنان امیدوار بودند که دستاوردهای مدرن کتاب مقدس را به تفسیر قرآن تعمیم دهند. با این حال، نتایجی که از این رویکرد بهدست آمده، با مختصات قرآن و اهداف آن همخوانی ندارد.
❓ سؤال اصلی پژوهش این است که آیا این روشها میتواند در حوزهٔ مطالعات قرآنی بهکار گرفته شوند؟
❗️ هدف این پژوهش نقد این روشها نیست و یا آنکه فواید آنها نادیده گرفته شود، بلکه هدف اصلی ژرفکاوی در روند اصلاح و بازسازی تفسیر مسلمانان در دورهٔ مدرن است .
🖋 مهمترین خصیصهٔ علمی دورهٔ مدرن آن است که دانشهای بشری از جمله تفسیر و علوم قرآن بازیابی و باززایی شوند. خاورپژوهان بر این باورند که تفسیر اسلامی فاقد روش علمی است. آنان بیاعتباری تفسیر مأثور را به تأثیر گرایشهای کلامی متأخر و جعل روایات برای اهداف اعتقادی نسبت میدهند. همچنین، تفسیر اجتماعی را به دلیل عدم مستند بودن به منابع اولیه و مخالفتهای اندیشمندان اسلامی با آن، فاقد اعتبار علمی میدانند.
💬 توصیهٔ محققان غربی در تفسیر پژوهی، بازنگری در تفسیر قرآن مبتنی براساس دادههای علوم انسانی معاصر غرب است. این نقص روششناختی به این معنا نیست که قواعد استنباط یا سبکهای مختلف تفسیر وجود ندارد، بلکه مقصود، عدم وجود الگوریتمهای مشخص است که مراحل علمی تبدیل الفاظ به معانی را مشخص کند.
🎛 الگوریتم مجموعهای از دستورالعملهاست که بهترتیب خاصی اجرا میشود تا مسئلهای را حل کند. برای درست بودن الگوریتم باید شروع و پایان مشخص، مراحل واضح، زبان دقیق و تمام شرایط مسئله در نظر گرفته شود.
🔗 نقد فرمی که جدیدترین و پرطرفدارترین روش معنایابی کتاب مقدس است و توجه نواندیشان مسلمان را به خود جلب نموده، یک الگوریتم محسوب میگردد و دارای ۴ مرحله است:
🔺جداکردن تکههای مشخص از متن تحلیل و تعیین ژانر ادبی آن تکه. یافتن معنا پس از دانستن ارتباط بین ژانر ادبی و بستر اجتماعی و پیشزمینهٔ فرهنگی طرح پرسش و نتیجهگیری
🔺 اُری رُبین، خاورپژوه یهودی، در تفسیر واژههای «مزمل» و «المدثر» در قرآن سه نوع تفسیر ارائه میدهد: 🔵تبیینهای خنثی (لغوی)، ستایشی (که پوشیدن ردا را اقدامی مقدس میداند) و مذمتی (که به کسالت و انزوا اشاره دارد). وی معتقد است که در دورانهای ابتدایی، پوشیدگی پیامبر نشانه ناتوانی وی در ادای رسالت بود، اما بعدها این تفسیر تغییر کرد، همچنین او این پوشیدگی را به کوتاهی در وظیفه پیامبر میداند. 🔵نقد این تفسیرها، از دیدگاه مسلمانان، بر این است که پوشیدگی پیامبر نه نشانهٔ سستی، بلکه بهعنوان واکنشی طبیعی در برابر مسئولیت سنگین رسالت تفسیر میشود. در دیدگاه مسلمانان، عتابهای قرآن نسبت به پیامبر، جزء مکانیزم عصمت او بوده و هیچ تناقضی با عصمت نداشته است. 🔵بررسی مصداقی مطالعات قرآنی جدید خاورپژوهان آشکار میکند که حتی خود آنان در اِعمال این روشها، برای معنایابی موجه آیات موفق نبودهاند. ✅پس تحقیقات قرآنی متدیک_روشمند_ خود خاورپژوهان به دلیل آفت بیرونیگری یا نقص insider info با دونمود «نقص معرفتی» و «نقص همدلی»، قابل توصیه نیست.
🧠برای ایجاد پیوند میان سنت تفسیری و تفسیر جدید مبتنی بر شکاکیت مدرن، باید به چند پرسش علمی پاسخ داد:
⏺چه کسی و چگونه الگوریتم را طراحی میکند؟ ⏺چه کسی و با چه معیاری الگوی طراحی شده را ارزشسنجی و راستیآزمایی میکند؟ ⏺آیا هر تفسیر منتج از یک اِعمال الگوریتم، معتبر و در راستای مرادات الهی است؟ یا از کجا مطمئن باشیم که خروجی یک الگوریتم دارای اعوجاج و تحریف یا حتی ضدمعنا و مقصود وحیانی نباشد؟
🗣با این اوصاف هر چند ضروری است که مسلمانان در دورهٔ مدرن تفسیر آراء را روشمند کنند اما شتابزدگی و نگرانی برای مدرنیزه کردن تفسیر بر اساس چنین یافتههایی، موجه نیست.
⭐️«گفتمان روایت: پارادایمی برای مطالعه میان رشتهای وجوه گفتار و اندیشه در منتخب داستانهای قرآن»⭐️
خلاصه سخنرانی دکتر ابوالفضل حری استادیار دانشگاه اراک
✅ارائه شده در اولین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن و ششمین همایش ملی اعجاز قرآن اسفند ماه ۱۴۰۰
👤 معرفی از : فاطمه آشتیانی
🔺حدود یک چهارم گزارههای قرآنی در قالب قصه و روایت است. میتوان روایتگری قرآن را معادل داستان گویی قرآن در نظر گرفت.
🔺نیاز است که در کنار سبک شناسی بلاغی قرآن به سبک شناسی روایتگری قرآن هم پرداخته شود. مسئله این است که چگونه میتوان روایت شناسی را در سطح سنخ شناسی وجوه گفتمان قرآنی در نظر گرفت. روش این پژوهش بر اساس نظریه روایت شناختی ژرار ژنت است.
🔺 روایتهای قرآن در دو سطح در نظر گرفته شده است. یکی داستان به معنای ماده خام اولیه و دیگری متن و روایتگری نهایی است. در روایتهای قرآنی با متن نهایی داستان روبرو هستیم که این متن دارای ساز و کار است. به نظر میرسد در گزارههای داستانی قرآن آن جا که بحث گفتگو و اندیشه و گفتار است، یک سیر از روایت محض شامل گزارش راوی از کنشها و اعمال، گزارش راوی از کنشهای کلامی و اندیشه رانی، گفتار غیر مستقیم از زبان راوی، اندیشه غیر مستقیم از زبان راوی، گفتار غیر مستقیم و آزاد دیده میشود.
🔺یکی از پیش فرضهای این پژوهش این است که قرآن به مثابه یک متن ادبی است. هم چنین پیش فرض دیگر این است که در یک قصه قرآنی یک تعامل زنده رخ داده است و این موضوع با بحث شفاهیت قرآن بسیار ارتباط دارد.
🗣این نکته قابل بیان است که در عمده داستانهای قرآن روایت محض به کار رفته است که در آن معمولاً خداوند به عنوان راوی اصلی اتفاقات اصلی را تعریف میکند. برای نمونه داستان حضرت موسی که در سورههای مختلف بیان شده است.
✍️ روایت محض شامل کنشها و اعمال است و معمولاً در آغاز قصههای قرآن گزارههای جهان شمول درباره کتاب المبین آمده است و سپس خداوند در مقام راوی اول شخص جمع یک مینیاتور کلی از داستانها را در همان چند آیه اول ترسیم میکند. برای نمونه در آیات آغازین سوره قصص خداوند در قالب روایت محض کل ماجرای فرعون را پیش از آنکه حضرت موسی بیاید توصیف میکند و بعد برمیگردد ویژگیها و مشخصات فرعون را بیان میکند. در روایت محض خداوند عمدتاً گفتار و اندیشه کافران را به طور کلی توصیف میکند و وارد جزئیات نمیشود. مانند آیه ۱ تا ۲۷ سوره حجر.
✍️ از جمله جلوه روایت محض گفتار و اندیشه، بازگفت غیر مستقیم محتوا است که عمدتاً سوره و قصص به این محتوا و و مضامین به صورت غیر مستقیم اشاره میکند که نمونههای فراوان در قرآن دارد.
🗣یکی از گفتارهای غیر مستقیم جذاب که در قرآن آمده داستان باغداران در سوره قلم است. در این گفتار نقل از خداوند در مقام راوی جمع آغاز میشود اندکی بعد برخی سخنان این باغداران به صورت غیر مستقیم است. جذابیت آن جایی است که وقتی نوبت به خود کلام باغدار میرسد نقل مستقیم میشود تا مخاطب را به عنوان خواننده در جریان داستان قرار دهد. بحثی که چالش برانگیز است و مشخص نیست که تا چه اندازه در قرآن است، بحث سخن غیر مستقیم و آزاد است. باید توجه داشت که مبنای نظری این پژوهش بر روی ترجمههای قرآن کریم است. شاید بتوان سخن حضرت یوسف درباره برادرانش را در پایان سوره از این نوع دانست. البته باید این نکته را در نظر داشت که این دستهبندیها برای متون بشری است و تا چه حد میتوان اینها را برای آیات الهی قرآن در نظر گرفت، قابل تامل است.
⏺یکی از پربسامدترین انواع گفتار و اندیشه در قرآن گفتار مستقیم است که در قالب قال، قالوا... آمده است که نشان دهنده یک تعامل زنده و پویا میان خواننده و آیات قرآن است. به طوری که انسان خود را مخاطب آیات قرآن میپندارد و هرگاه کتاب خوانده شود گویی که با انسان سخن میگوید. وقتی کلام باغداران مستقیماً از زبان آنها بیان میشود بسیار تاثیرگذارتر است تا اینکه فرد سومی آن را توصیف کند. گفتار مستقیم باغداران در عین حالی که گفته آنها در حکم سند و اعتراف شخصی و نقل مستقیم است ناباوری آنها از رهگذر لحن و زبانی که آنها به کار میگیرند، کاملاً ترسیم میشود. در انتها باغداران استغفار میکنند و خداوند آنها را به باغهای بهشتی وعده میدهد.
🗣کارکرد اصلی این بحث نشان از وجود یک تعامل زنده و پویا میان خداوند در مقام راوی اصلی، پیامبر و مخاطبان دارد که نه تنها مختص به مخاطبان هم عصر پیامبر نیست بلکه مخاطب امروز و آینده هم امکان ارتباط با متن قرآن را دارد.
⭐️«ارتباطات بینامتنی میان اصلیترین متون مقدس یهودیت، مسیحیت و اسلام با رویکرد حقوقی»⭐️
👤معرفی از : فاطمه آشتیانی
⚪️خلاصه سخنرانی دکتر هولگر زلنتین رئیس هیئت مدیره انجمن بینالمللی مطالعات قرآنی و استاد دانشگاه توبینگن با عنوان: «The Hebrew Bible, the New Testament, and the Quran: A Legal Approuch» ارائه شده در «اولین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن و ششمین همایش ملی اعجاز قرآن»
✅مسئله اصلی این است که چه ارتباطی میان تورات و قرآن و سنتهای یهودی مسیحی وجود دارد؟
🔥در عهد قدیم قوانین فقهی حقوقیای وجود دارد که مخاطبان آن اسرائیل یا بنی اسرائیل است، همچنین قوانین دیگری در تورات وجود دارد که مخاطبان آن غیر یهودیها و بیگانگان هستند. وقتی میتوان قرآن را با عهد عتیق تطبیق داد که مقایسه میان آن دسته قوانینی صورت بپذیرد که برای غیر یهودیها و ملل بیگانه آمده است.
🔺سنت فقهی در عهد قدیم وجود دارد که انعکاس و امتداد آن در عهد جدید و قرآن دیده میشود ولی عبارتها و اسمها متفاوت است. برای نمونه یکی از اسمها «ساکن» است. منظور ساکنین غیر بنی اسرائیلی در سرزمین مقدس است که در عهد قدیم آمده است. در سنت یهودیت ربانی این عبارت عوض شده و به صورت« آل نوح» یا« اهل نوح» آمده است به معنی کسانی که غیر بنی اسرائیل هستند که دارای قوانین فقهی مخصوص خودشان هستند . در مسیحیت متقدم در سفر پیدایش و سفر خروج نمونههایی از قوانین فقهی برای افراد یهودی و غیر یهودی دیده میشود. هم چنین قوانینی وجود دارد که برای هر دو دسته یهودی و غیر یهودی ساکن در سرزمین مقدس بیان شده است .
✍️ از جمله این قوانین مشترک در کتاب لاویان آمده است :
۱) منع از بت پرستی ۲) منع از نوشیدن خون ۳) منع مردارخواری ۴)منع اعمال خلاف عفت ۵) منع دزدی ۶) منع ازدواجهای بین نسلی ۷)منع جادو ۸)منع عقیم سازی ۹)منع کفرگویی
🔵با بررسی قوانین فقهی در یهودیت ربانی متقدم که بعدها در عهد جدید انعکاس پیدا کرده و مخاطب آن افراد غیر یهودی (بیگانگان) ساکن ارض مقدس هستند به نظر میرسد این قوانین مبنای همان فقه قرآنی است. به عبارتی به افرادی که در عهد قدیم غیر یهودی یا بیگانه خطاب می شدند در عهد جدید آل نوح تعبیر میشوند.
🔺در مسیحیت متقدم به بیگانگان ساکن ارض مقدس «ملل» میگفتند. تقریبا تمام قوانین فقهی بیگانگان در یهودیت ربانی در بین مسیحیها برای آل نوح یا ملل جاری است.
🖋 در یکی از کتابهای دینی مسیحی این قوانین دیده میشود. برای نمونه در این کتاب الوهیت حضرت عیسی مورد قبول نیست که به سنت قرآنی و اسلامی نزدیک است. همچنین شستشوی پیش از عبادت چیزی شبیه به وضو برای مسیحیها لازم شمرده شده است یا در این کتاب گوشت خوک و شراب ناپاک تلقی شده است،هر چند حرام نمیداند ولی میتواند شیاطین و اجنه را به خود جذب کند.
✍️ هم چنین در آیه ۳ سوره مائده در قرآن آمدهاست: «بر شما حرام شدهاست مردار خون و گوشت خوک و آنچه با نام غیر خدا کشته شده باشد».
⏺معلوم میشود که سنت مسیحی متقدم و آیه ۳ سوره مائده در این مورد فقهی به هم نزدیک هستند. در واقع این قوانین فقهی مشترک میتوانند ادامه دهنده قوانین در عهد عتیق باشند .
✅این مهم است که معلوم شود که مسیحیهای متقدم در مسائل فقهی چگونه عمل میکنند و در امتداد آن مسیحیت متأخر و اسلام راحتتر قابل تعقیب هستند. در واقع سنت اصلی مسیحیت که در دوره متقدم انجام میشده است، همان قوانین فقهی قرآن است که در دورهای مسیحیها به آن پایبند بودهاند.
🔥دکتر زلنتین برای روشن شدن بحث مثالهای زیادی از قوانین فقهی میآورد که برای اطلاع بیشتر میتوانید به صوت و فیلم ارائه ایشان مراجعه نمایید.
🔸 به اطلاع پژوهشگران محترم میرسانیم که به دلیل استقبال و درخواستهای مکرر، مهلت ارسال چکیده مقالات به «دومین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم و هفتمین همایش ملی اعجاز قرآن کریم» تمدید شد. ✍️✨
👤«قاسم درزی» در اولین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم و ششمین همایش ملی اعجاز قرآن کریم
👤معرفی از : فاطمه آشتیانی
⏺از جمله مباحث بسیار مهم در پژوهشهای میان رشتهای، بررسی آسیب شناسی این گونه مطالعات است. اساساً توجه پژوهشگران به چگونگی میان رشتهای بودن یک موضوع پیادهسازی تمامی مؤلفههای تاثیرگذار در به سرانجام رسیدن درست پژوهش بسیار حائز اهمیت است.
💬میتوان تعریف جامع میانرشتگی را به صورت زیر بیان کرد : فرایند پاسخ به سوال، حل مسئله یا مواجه با یک موضوع که بسیار گستردهتر و پیچیدهتر از آن است که بتوان با یک رشته یا تخصص به آن پرداخت. این فرایند ابتدا باید با استخراج بینشهای رشتهها آغاز شود و سپس با شناسایی رشتهها و تلفیق میان این بینشها کار ادامه یابد و در انتها ادراک جامع در آن مسئله برای پژوهشگر حاصل شود.
🗣در صورتی که هر کدام از مولفههای اصلی میان رشتگی از جمله فرایندی بودن، پیچیده بودن، تلفیق و ادراک جامع به شکل درست پیاده نشود؛ پژوهش میان رشتهای با آسیب جدی مواجه میشود.
⏺بر اساس استقراء ناقص میتوان چند آسیب رایج در مطالعات میان رشتهای قرآن را به شکل زیر برشمرد: 🟣استفاده نابجای روش (به دلیل عدم شناخت کامل پژوهشگر با دانش پایه عموماً روش مناسبی برای پژوهش اتخاذ نمیشود). 🟣استفاده از تطبیق به جای تلفیق در بینشهای میان رشته ها. 🟣بی توجهی به تمایزهای اصطلاح شناختی بین قرآن و علم در خلال فرایندی بودن مطالعات میان رشتهای و به اشتباه جایگزین کردن اصطلاحات شبیه به هم. 🟣بی توجهی به پارادایمهای متفاوت هر رشته و ایجاد خطاهای راهبردی کلان در پژوهش
⭐️« پژوهشهای آکادمیای آلمان پیرامون مریم (س) در قرآن»⭐️
👤«محمد لگنهازن» در اولین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم و ششمین همایش ملی اعجاز قرآن کریم
👤معرفی از : فاطمه آشتیانی
🔴عنوان ارائه :
«Recent German Publications on Mary in the Qur’ān»
⏺لگنهازن برای تبیین بحث « انتشارات آلمانی در مورد حضرت مریم در قرآن » به معرفی سه کتاب و نویسندههای آن میپردازد.اولین مورد آنجلیکا نویورث استاد عربیشناس در دانشگاه آزاد برلین هستند که از سال ۲۰۰۷ میلادی مدیر پروژه کورپوس کورانیکوم هستند. پژوهشهای بسیاری در غرب با الهام از کار نویورث صورت میپذیرد.
💬 روش نویورث از ۴ جهت حائز اهمیت است:
🟣توجه به زمان نزول آیات قرآن نسبت به یکدیگر و توجه به چگونگی تغییر موضوع در آیات قرآن و جریان موجود در چینش آیات 🟣زمینهگرایی که عبارت است از توجه به زمینه سیاسی، فکری و دینی جامعه اولیه مسلمانان در زمان نزول برای فهم بهتر آیات قرآن نسبت به موقعیت نزول 🟣اهمیت توجه به آیات در قالب سوره مختص خود؛ چرا که سوره واحد اصلی در معنای قرآن است. 🟣کنار نگذاشتن روایات، احادیث و تفاسیر سنتی
🗣نویورث با مقایسه قرآن و انجیل لوقا در مورد حضرت مریم بیان میکند، هر دو کتاب دارای وجوه مشترکی در مورد حضرت مریم و حضرت مسیح هستند ولی تفاوتهایی هم دارند. از جمله بحث الوهیت حضرت مسیح که در قرآن هیچ اشاره ای به آن نشده است . هم چنین تفاوت دیگر توجه ویژه به پاکدامنی حضرت مریم در آیات سوره آل عمران است.
⏺دومین اثر مربوط به «زیشان غفار» استاد تفسیر قرآن در دانشگاه پادربن است که چندین سال با پروژه کورپوس کورانیکوم همکاری داشته است. عنوان کتاب ایشان « قرآن در زمینه تاریخ دین و تاریخ جهان » است. 🗣روش مطالعاتی او همچون نویورث توجه به زمان نزول و ترتیب نزول آیات و زمینهگرایی نزول آیات است. غفار نشان میدهد که زمینه سیاسی در عصر نزول پررنگ بوده است، به گونهای که رقابت بین امپراتوری رم و ایران و استفاده از نمادهای سمبولیک که دارای معانی خاصی در آن دوره بوده به چشم میخورد. ✔️زیشان غفار چنین میافزاید که هراکلیوس امپراطور پیشین رم برای غلبه بر امپراتوری ایران از مجسمه حضرت مریم به عنوان تبلیغ استفاده کرده است .
⏺سومین نمونهای که لگنهاوزن در موضوع حضرت مریم در قرآن و مسیحیت معرفی میکند کتاب «منی ططری» استاد اسلامشناس الهیات نظاممند اسلامی در دانشگاه پادربورن با همراهی کلاوس فوناستوش است. 🗣این کتاب به صورت بحث و مناظره بین یک مسلمان و مسیحی است که درباره حضرت مریم و حضرت مسیح گفتگو میکنند. هر دو اعتقادات دینی خود را ابراز میکنند. ططری اذعان میدارد که الهیات کاتولیک و الهیات اسلامی درباره حضرت مریم و حضرت مسیح از غنای بیشتری برخوردارند. او نیز مانند نویورث به زمینه، زمان و ترتیب نزول آیات قرآن توجه دارد، کتاب ططری و فوناستوش شامل ۴ قسمت است :
🔵حضرت مریم در سنت مسیحی 🔵حضرت مریم در قرآن 🔵حضرت مریم از دیدگاه الهیات اسلامی 🔵نتیجه گیری
✍️ لگنهاوزن در این ارائه به طور اجمالی پژوهشهای محققین برجسته در آلمان که به مطالعات تطبیقی در حوزه قرآن و مسیحیت و به طور خاص درباره حضرت مریم به پرداختهاند را معرفی مینماید و روش انجام این پژوهشها را مورد بررسی قرار میدهد. در صورت تمایل و برای آگاهی بیشتر میتوانید به پژوهشهای ایشان مراجعه نمایید.
انتشار مقالات برتر «دومین همایش بین المللی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم و هفتمین همایش ملی اعجاز قرآن کریم» در مجله علمی-پژوهشی مطالعات بین رشته ای قرآن
🔻#در_آیینه_رسانه_ها 🙍♂️ ✍️ اطلاع رسانی همایش در خبرگزاری ایکنا
🔹️بهاره مظاهری، مدیر داخلی «دوفصلنامه مطالعات بین رشتهای قرآن» ضمن اشاره به اینکه هدف از انتشار مجله فراهم کردن بستری برای انتشار پژوهشهای علمی در حوزه مطالعات میانرشتهای قرآن کریم در سطح بینالمللی است، درباره برخی از مزایا و همچنین شرایط نگارش یک مقاله بینالمللی در این حوزه توضیح داد. در لینک زیر بخوانید: