Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی) avatar
نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی)
نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی) avatar
نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی)
06.05.202518:09
بهترین خبر!

پایان درگیری نظامی بین آمریکا و حوثی‌ها اگر به طور نهایی و قطعی تأیید شود، بهترین خبر این چند ماه اخیر برای من است و بدترین خبر برای کیهان و بر و بچ!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
05.05.202511:08
امتیاز اقتصادی برای حجاب؟

همشهری سالخوردۀ ما شیخ محمدعلی موحدی کرمانی که ریاست مجلس خبرگان را به عهده دارد، در نشست بهارۀ این مجلس گفته است: " در خصوص مسئله حجاب قوانینی تصویب کنیم که برای افراد محجبه امتیار قائل شود، از جمله تخفیف مالیاتی و بخشودگی جرایمی مانند جرایم رانندگی تعلق بگیرد، این امتیاز باعث می‌شود افراد به سمت حجاب تشویق شوند."
به نظرم آقای موحدی با این توصیه خواسته راهی برای عبور از منازعات خیابانی بر سر حجاب بگشاید، اما این راه نیست، چاه است.
اولاً اگر حجاب "حکم شرعی" است قاعدتاً قائلان به آن، باید به قصد قربت عامل به آن باشند. حجابی که انگیزه‌اش تخفیف مالیاتی و بخشودگی جرائم رانندگی باشد، چه اهمیت و ارزشی دارد؟ این درست مثل این است که گفته شود برای نمازگزاران و روزه‌داران هم این امتیازات در نظر گرفته شود، تا دیگران هم برای انجام آن تشویق شوند!
ثانیاً، اگر در نظام فقهی"حجاب شرعی"، "معروف" به حساب می‌آید، تخلف رانندگی در هر نظام فکری ،به طور قطع، "منکر" تلقی می‌شود چون پای جان و مال مردم در میان است. حال چطور برای تشویق آنچه عده‌ای "معروف" تلقی می‌کنند، می‌توان یک "منکر" مورد اجماع بشریت را از جریمه معاف کرد؟
با چنین معافیتی آیا افراد محجبه به تخلف از مقررات راهنمایی و رانندگی، مثل عبور از خطوط ویژه و چراغ قرمز و سبقت غیرمجاز و... تشویق و ترغیب نمی‌شوند و جان و مال مردم و کل امنیت جامعه را به خطر نمی‌اندازند؟
مسئلۀ حجاب فقط یک راه دارد و آن گردن نهادن به عرف جامعه است.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
کارگاه یک روزه

وضعیت مذاکرات و چشم انداز آینده
به روايت احمد زيد‌آبادی

🗓شنبه/ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
🕕ساعت ۱۸ تا ۲۱

🎟ثبت‌نام در تیوال

https://www.tiwall.com/p/mozakerat

📌مذاکرات میان ایران و آمریکا، پس از پیشرفت‌های غیر مترقبه اولیه، با وقفه روبرو شده است. وضعیت کنونی و چشم انداز آیندۀ آن در یک کارگاه سه ساعته مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

اطلاعات بیشتر به شکل پیام
( واتس‌اپ):
09944921267

📍وصال شیرازی/ بین کشاورز و ایتالیا/ کوچه شیرین بیانی/ موزه تصاویر معاصر

@MTMTehran
03.05.202511:39
ضرورت گزارش شفاف علت انفجار

افکار عمومی اعلام شفافِ دلایل انفجار در اسکلۀ شهیدرجایی بندرعباس را طلب می‌کند. تنها از این طریق، اعتماد از دست رفته بر اثر نوع اطلاع رسانی در بارۀ سقوط هواپیمای اوکراینی ، تا اندازه‌ای قابل اعاده است. این خودش بزرگترین مصلحت است و مصلحتی فراتر از آن وجود ندارد.
به هر حال، انفجاری که سراسر شهر بندرعباس را از فاصۀ 30 کیلومتری از محل وقوع حادثه به لرزه درآورده و موج انفجار آن، شیشۀ منازل مردم را در شعاع ده‌ها کیلومتر شکسته و در زمین حفره‌های عمیق ایجاد کرده است، واضح است که نمی‌تواند ناشی از انفجار کانتینرهای حاوی ماهی یا مواد خوراکی و مصرفی و یا لوازم بهداشتی و کپسول گاز مایع باشد.
بنابراین توصیه‌ام این است که دولت، مصلحت خود و مردم را در این مورد در نظر بگیرد و گزارشی جامع و شفاف و بدون سانسور ارائه کند. شاید حتی یک گزارش جامع و شفاف هم برخی افراد را اقناع نکند. پس منظورم اقناع همۀ افراد نیست چون برخی افراد اصولاً دنبال "کشف حقیقت" نیستند و اهداف سیاسی خود را از طریق جنگ روانی دنبال می‌کنند. منظورم اقناع جامعۀ کارشناسی کشور در حوزه‌های مربوط به این انفجار است. اگر آنان اقناع شوند کلیت جامعه هم به تبع آنها اقناع خواهد شد.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
01.05.202508:24
از اینترنشنال تا ایرنا!

برای اطلاع از روند آتش‌سوزی در ارتفاعات بیت‌المقدس که خبر آن صفحات نخست عموم رسانه‌های اسرائیلی را به خود اختصاص داده است به سایت رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور نگاهی انداختم. در سایت رادیو فردا که اصلاً خبرش را ندیدم. سایت شبکۀ ایران‌اینترنشنال هم حادثه را چنان به حاشیه برده که گویی اصلاً اتفاق خاصی نیافتاده است!
آتش‌سوزی بلاست و در هر گوشه از زمین که رخ دهد، مایۀ تأسف و تأثر آدمیزاد می‌شود، اما این چه طرز خبررسانی است؟ چطور خبر فاجعه‌ای به این بزرگی در اسرائیل را می‌توان نادیده گرفت یا به حاشیه راند، اما از انتشار تصویر"مرئی شدن نوار بهداشتی" در یک داروخانه در ایران نمی‌توان گذشت؟ این نوع اطلاع‌رسانی چه هدفی را دنبال می‌کند؟ آیا منظور این است که آتش بد و خوب وجود دارد؟ یک جا می‌سوزاند و جای دیگر به گلستان تبدیل می‌شود؟ بدبختانه این رسانه‌ها که به مدد ابتذال صدا و سیما به خانه‌های ایرانیان راه یافته‌اند، نقش بزرگی در ایجاد استرس و عوارض ناشی از آن مثل افسردگی و احساس بدبختی در بین مردم ایران بازی می‌کنند! حتی یک خبر مثبت در بارۀ ایران منتشر نمی‌کنند! گویی از افسردگی و ناراحتی مردم لذت می‌برند!
در همین حال، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) نوشته است: "پیشنهاد کمکِ - دولت محمود عباس- در خاموش کردن آتش‌سوزی در سرزمین‌های اشغال شده فلسطین توسط صهیونیست‌ها، به عنوان یک اقدام سیاسی بسیار مهم تلقی می‌شود که دروغین بودن ادعا‌های تشکیلات خودگردان فلسطین مبنی بر حمایت از مقاومت و مردم فلسطین را آشکار می‌کند."
ظاهراً مسئولان ایرنا نمی‌دانند که اولاً محمودعباس هیچگاه ادعای حمایت از "مقاومت" را مطرح نکرده و دشمن قسم‌خوردۀ اقدامات مسلحانه علیه اسرائیل است چون آن را به زیان فلسطینی‌ها می‌داند. ثانیاً یهودیان و فلسطینیان در آن منطقۀ متراکم، چنان در هم آمیخته شده‌اند که هر بلایی مثل سیل و توفان و آتش‌سوزی، فقط به یک طرف آسیب نمی‌زند، هر دو طرف را مبتلا می‌کند! آتش موجود خودآگاهی نیست که اگر به جان بیت‌المقدس افتاد، یهودیان را بسوزاند و عرب‌ها را معاف دارد! یا دیوار ندبه را بسوزاند و به مسجدالاقصی سرایت نکند! بنابراین خوشحالی از آتش‌سوزی در بیت‌المقدس و ناراحتی از کمک به فرونشاندن آن چه معنایی دارد؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
30.04.202506:21
«‌آسکاریس‌»! (گفت و شنود)

گفت: در حالی که چند روز از حادثه دردناک اسکله شهید رجائی بندرعباس گذشته است، رهبران کشورهای اروپایی حتی از ارسال یک پیام همدردی هم دریغ کرده‌اند!
گفتم: از این جرثومه‌های فساد و پلیدی غیر از این هم انتظاری نبوده و نیست.
گفت: یکی از مدعیان اصلاحات نوشته است این که رهبران کشورهای اروپایی پیام همدردی نفرستاده‌اند هم تقصیر جمهوری اسلامی ایران است(!). چرا که برای اپوزیسیون خارج‌نشین (بخوانید پادوهای دشمن‌)! عفو عمومی نمی‌دهد!
گفتم: آن وقت امثال همین مدعی اصلاحات جیغ بنفش می‌کشند که چرا مردم آنها را پادوی دشمن و بی‌عاطفه نسبت به هموطنان خود می‌دانند؟!
گفت: ظاهراً آمریکا می‌داند که این پادوها اهل «رنج عقل‌»! و «‌زحمت هوش‌‌»! نیستند. به همین علت است که ماموریت آنها را در یک نسخه خلاصه کرده است، «حمایت از غرب و دشمنی با ایران»‌! و برای هر موضوعی همین نسخه را می‌پیچند و به عقل و منطق و‌... هم کاری ندارند!
گفتم: یکی از روستائیان دل درد شدیدی داشت و پزشک به او داروی مقابله با «‌آسکاریس» داد و او این دارو را برای همه بیماران تجویز می‌کرد‌(!) از قضا، این دارو را برای فرزند یکی از اهالی که از درخت افتاده بود هم تجویز کرد. پدر که آدم باسوادی بود وقتی نسخه و دارو را دید به طرف پرخاش کرد و گفت؛ مرد ناحسابی! پسر من از درخت افتاده است این دارو چیست که به او داده‌ای؟! یارو که دید بدجوری بُز آورده، گفت؛ پسر تو اگر «‌آسکاریس‌» نداشت بالای درخت نمی‌رفت که بیفته؟

این گفت و شنود خنک را کیهان در پاسخ به مطلب دیرور من نوشته است. متن یادداشت من این بود:

"دریغ از یک پیام همدردی!

با گذشت چهار روز از انفجار در اسکلۀ شهیدرجایی بندرعباس، هنوز هیچکدام از مسئولان کشورهای اروپایی یک پیام همدردی با مردم ایران نفرستاده‌اند!
در این حادثه قریب صد ایرانی کشته و بیش از هزار نفر زخمی شده‌اند. این مصیبت، نیازی به صدور یک پیام همدردی هم ندارد؟
به نظرم ذهنیت رهبران کشورهای اروپایی نسبت به مسائل ایران پاک آشفته شده است. آنها مسائل ایران را از چشم خیلِ تبعیدی‌هاو مهاجران سیاسی ایرانی در اروپا می‌بینند و تحلیل می‌کنند. آنکه به دلایل سیاسی مهاجرت می‌کند و یا ناخواسته تبعید می‌شود، قابل همدردی و دلسوزی است، اما اغلب، مسائل را از پشت عینکِ رنجی که متحمل شده است، می‌بیند و متأسفانه از پشت عینک رنجیدگی امور در جای واقعی و حقیقی خود دیده نمی‌شوند.
تا مشکل مهاجران سیاسی از طریق یک عفو عمومی و رفت و آمد آزاد و امن آنان به کشور حل نشود، این وضعیت پابرجاست!"

پاسخ چنین مطلبی را با آن ادبیات دادن، واقعاً از چه نوع موجوداتی برمی‌آید؟ البته بر کیهانیان "حرجی" نیست. همین‌اند دیگر! اگر آنها این ذهنیات زهرآلود خود را در یک تریبون خصوصی مطرح می‌کردند، ارزش کمترین توجهی نداشت، اما آنها یک مؤسسۀ باسابقه و متعلق به عموم مردم ایران را به تریبون شخصی خود برای ترویج اهانت و بهتان به شهروندان قرار داده‌اند و کوچکترین احساس شرمی هم نمی‌کنند! شکایت از آنها که اتلاف وقت و عملی بیهوده است! پس از شر آنان به کجا باید پناه برد؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
06.05.202511:20
05.05.202506:29
بررسی نسبت حوثی‌ها و ایران درپی حمله موشکی به فرودگاه بن گوریون اسرائیل؛
اثر شلیک بر مذاکرات

اصابت موشک بالستیک حوثی‌های یمن به اطراف فرودگاه بن گوریون در نزدیکی تل‌آویو فضای خاورمیانه را بیش از پیش ملتهب کرده است. به‌رغم بمباران بی‌وقفۀ منافع نظامی و تأسیسات زیربنایی و انرژی و خدماتی حوثی‌های یمن توسط بمب‌افکن‌های آمریکایی، حوثی‌ها همچنان شلیک موشک به اهداف اسرائیلی و ناوهای آمریکایی در منطقه را ادامه می‌دهند.
در چند روز گذشته، منابع اسرائیلی از هدف قرار دادن چند موشک بالستیک حوثی‌ها بر فراز اسرائیل با استفاده از دو سامانۀ ضدموشکی پیکان و تاد خبر داده بودند، اما این دو سامانه که یکی اسرائیلی و دیگری آمریکایی است، از شکار موشک روز یکشنبۀ حوثی‌ها عاجز ماندند؛ به‌طوری‌که موشک در نزدیکی فرودگاه فرود آمد و ضمن زخمی کردن سطحی پنج نفر، پروازهای عادی فرودگاه را مختل کرد.
بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی، برنامۀ پرواز خود به فرودگاه را برای چند روز لغو کرده‌اند و علت آن را «مشکلات امنیتی» برشمرده‌اند. برخی تحلیل‌گران بین‌المللی حوثی‌های یمن را به مثابۀ «فندقی سفت» که شکستن آن به آسانی امکانپذیر نیست، توصیف کرده‌اند. ظاهراً دولت ترامپ در حال تجربۀ درگیری با این فندق سفت است.
چند روز پیش شبکۀ خبررسانی سی‌ان‌ان گزارش داد که ناو هواپیمابر ترومن در دریای سرخ برای فرار از موشک حوثی‌ها مجبور به انجام عملیات «زیگزاگ» شده است؛ به‌طوری‌که یک فروند جنگندۀ اف 18 به قیمت 60 میلیون دلار از عرشۀ ناو به دریا سقوط کرده و غرق شده است. متعاقب این گزارش، پیتر برایان هگست وزیر دفاع آمریکا با انتشار متنی در شبکۀ ایکس با عنوان «پیام به ایران» نوشت: «ما شاهد حمایت مرگبار شما از حوثی‌ها هستیم و دقیقاً می‌دانیم چه می‌کنید.»
هگست تهدید کرد: «شما به خوبی از توانایی ارتش ایالات متحده آگاهید و به شما هشدار داده شده بود. تاوان این حمایت را در زمان و مکانی که ما تعیین می‌کنیم، خواهید پرداخت.»
پس از هشدار تهدیدآمیز وزیر دفاع آمریکا به ایران، رسانه‌های اسرائیلی به نقل از رسانه‌های عربی از «توقیف یک کشتی حامل کمک‌های ایران به حوثی‌های یمن» در آب‌های منطقه خبر دادند. این گزارش از سوی منابع رسمی تاکنون تأیید نشده است.....(ادامۀ یادداشت در لینک زیر)
@ahmadzeidabad
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-37440
04.05.202507:58
موشک به فرودگاه بن‌گوریون و تأثیر آن بر مذاکرات ایران و آمریکا

حوثی‌های یمن یک فروند موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرده‌اند. ارتش اسرائیل اذعان کرده که سیستم دفاع ضد موشکی آن، در هدف قرار دادن این موشک ناکام مانده است. موشک حوثی‌ها به فرودگاه بن گوریون اصابت کرده و پروازهای فروگاه به طور موقت متوقف شده است.
بلافاصله پس از این حادثه، بنی‌گانتز از رهبران اپوزیسیون دولت اسرائیل، مسئولیت شلیک موشک را متوجه ایران کرده است. او نوشته است: "این یمن نیست. این ایران است. این ایران است که به سمت اسرائیل موشک شلیک کرده است و باید جوابگوی آن باشد." بنی‌گانتز از دولت اسرائیل خواسته است که "از خواب برخیزد و یک پاسخ شدید به ایران را رهبری کند."
سه روز پیش از این هم، پیتر برایان هگست وزیر دفاع آمریکا با هشداری شدیداللحن، ایران را مسئول اقدامات حوثی‌ها دانسته بود. برایان هگست قرار است هفتۀ آینده پیش از سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی، از اسرائیل دیدار کند.
برخی رسانه‌های عربی و اسرائیلی، توقف مذاکرات بین ایران و آمریکا را به ارسال کمک‌های نظامی تهران به حوثی ها مربوط دانسته‌اند. ادعا شده است که نیروهای آمریکایی یک کشتی حامل این نوع کمک‌ها را توقیف کرده‌اند. هشدار وزیر دفاع آمریکا نیز به همین موضوع نسبت داده شده است.
اسرائیل و بخشی از دولت ترامپ می‌کوشند تا با ربط دادن تحرکات نظامی حوثی‌ها به ایران، روند مذاکرات تهران-واشینگتن را تخریب کنند. اصابت موشک حوثی‌ها به فرودگاه بن‌گوریون به نظرم روند مذاکرات را به مرز تخریب می‌رساند.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
03.05.202507:22
حوثی‌ها و سود و زیان آنان

بمباران مواضع حوثی‌های یمن توسط جنگنده‌های آمریکایی تشدید شده است.
این حجم از بمباران، منابع نظامی و ساختارهای زیربنایی و انرژی و اقتصادی مناطق تحت کنترل حوثی‌ها را ویران کرده است، اما حوثی‌ها همچنان به شلیک موشک به سمت اسرائیل و برخی اهداف آمریکایی در آب‌های منطقه ادامه می‌دهند و قصد کوتاه آمدن ندارند.
این میزان سرسختی به نگاه مذهبی حوثی‌ها مربوط است. آنها شیعیان زیدی هستند. زیدی‌ها مسائل سیاسی را در چارچوب سود و زیان و شکست و پیروزی ارزیابی و تحلیل نمی‌کنند. از نگاه آنان "امام" باید "قائم بالسیف" یعنی اهل مبارزۀ مسلحانه باشد، گرچه جانش را از دست بدهد و امکان پیروزی هم نداشته باشد. زیدبن علی و فرزندش یحیی بنا به همین دیدگاه علیه امویان قیام مسلحانه کردند و هر دو جان خود را از دست دادند، بدون آنکه دستاوردی داشته باشند. زیدی‌ها سپس در زمان انتقال خلافت از امویان به عباسیان و چند صباحی پس از آن، دست به چند قیام خونین زدند که همه‌اش ناکام ماند و امامان آنها کشته شدند. امام صادق، رهبر شیعیان دوازده امامی با قیام امامان زیدی همراهی نکرد و از این جهت، مورد اذیت و آزار هم قرار گرفت.
در زمان حاضر عبدالملک حوثی امام شیعیان زیدی یمن یعنی امام حوثی‌هاست. او هم ظاهراً به برد و باخت و هزینه و فایدۀ جنگ جاری برای یمن التفاتی ندارد. احساسی از یک "رسالت دینی" پیشران رفتار اوست، حال هر نتیجه‌ای که می‌خواهد بدهد بدهد.
در دهۀ 40 و 50 در بین برخی از گروه‌های مذهبی شیعۀ دوازده امامی در ایران نوعی قرائت زیدی از قیام و مبارزۀ مسلحانه مرسوم شد که در تدوال آن، بین گروه‌های دیگری در سال‌های اخیر بازتولید شده است بدون آنکه منشأ خود را بشناسند!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
01.05.202506:46
ماجرای یک مناظره!

دانشگاه شاهد در شمالِ عوارضی اتوبان تهران-قم واقع شده است. دور از دسترس است و در ساعات پرترافیک پایتخت، رفت و آمد به آنجا وقت زیادی را تلف می‌کند.
دانشجویان از این دورافتادگی گله‌مندند خصوصاً آنها که اهل فعالیت‌های غیردرسی‌اند. می‌گویند کمتر کسی دعوت آنان را برای حضور در برنامه‌های دانشجویی در دانشگاه می‌پذیرد چون مدعوین راه دور و ترافیک مسیر را بهانه می‌آورند. ساخت دانشگاه در آن منطقه، زمانی برای خودش دلایل داشته که با گذشت زمان همه‌شان منتفی شده‌اند.آنچه فعلاً برای دانشجویان و اساتید و کارکنان دانشگاه باقی مانده همان بُعد مسافت و مشقت رفت و آمد است.
تا اندازه‌ای به دلیل همین مهجوریت، دعوت انجمن علمی علوم سیاسی آن دانشگاه را برای حضور در دانشکدۀ انسانی پذیرفتم. واقعیت این است که سالیان درازی است غبار نومیدی و بی‌انگیزگی چهرۀ دانشگاه‌های کشور را فرا گرفته است. برخوردهای امنیتی، دانشجویان فعال را مأیوس کرده و دیگران را هم به لاک خود فرو برده است.
یأس و نومیدی معمولاً تبدیل به خشم و قهر می‌شود؛ به‌طوری‌که هر گاه زمینه برای وزیدن نسیمی تازه به سمت دانشگاه‌ها فراهم می‌آید، متأسفانه وقوع یک حادثه، فضای امنیتی را بازتولید و تشدید می‌کند و رخوت و بی‌تحرکی و سرخوردگی در بین دانشجویان را افزایش می‌دهد.
در واقع فضای دانشگاه‌ها دچار دور باطل شده است! گاه فضای حاکم بر دانشگاه‌ها چنان سرد و رخوت‌آلود می‌شود که خودِ تشکل‌های حامی حکومت را هم به خشم می‌آورد و موجب فشار آنان برای گشودن روزنه‌ای در جهت بازتر شدن فضا می‌شود. تصمیم‌گیران اصلی اما حداکثرش، به برگزاری مناظره بین طیف‌های مختلف در سطح دانشگاه‌ها رضایت می‌دهند که آن هم خودش آفت‌زده شده است.
در شرایط حاضر به تصدیق تشکل‌هایی حتی مثل بسیج دانشجویی، اغلب چهره‌های شناخته‌شده‌تر اصولگرا از حضور در هر مناظره‌ای گریزانند و به آن تن نمی‌دهند. چهره‌های اصلاح‌طلب هم انگیزه و رغبت سابق را به حضور در مناظرات سیاسی از دست داده‌اند و خسته به نظر می‌رسند.
در این میان، برخی تندروهای پا به رکاب اصولگرا که به مناظره روی خوش نشان می‌دهند، بدبختانه از حداقل‌های فهم متعارف امور هم گویی عاجزند. آنها مناظره را به چشم یک دعوای شخصی در خیابان می‌نگرند و توانایی تبدیل آن به یک بحث معقول و مفید را ندارند. به همین جهت، مناظره با آنان اغلب به مضحکه تبدیل می‌شود.....(ادامۀ یادداشت در لینک زیر)
@ahmadzeidabad
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-37107
29.04.202509:26
از حمایت تا اهانت!

برخی از این افرادی که از موضع "چپگرایی" از سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی دفاع می‌کردند و متحد نزدیک و محرم راز اصولگرایان افراطی شده بودند، چه زود کارشان به اهانت به مسئولان بلندپایهٔ نظام رسید!
این افراد ظاهراً هیچ درکی از سرشت تراژیک سیاست، اقتضائات ملت-دولت، مصالح ملی و توازن قوا ندارند و فقط تشنهٔ درگیر کردن کشور در جنگ‌های بی‌سرانجام به قیمت کشتار مردم و نابودی کیان ایران هستند!
هر حکومتی که بخواهد این قبیل نیروها را پایهٔ اجتماعی خود قرار دهد، محکوم به به باد دادن کشور است چون این نیروها به چیزی کمتر از ورود به جنگ‌های خونین و خانمانسوز برای ارضای ذهنیات وهم‌آلود خود راضی نمی‌شوند!
راه اصلاح و حفظ کشور فاصله گرفتن از این طیف است و چه خوب که این روند آغاز شده است.!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
06.05.202508:25
مهار گرد و غبار نظام همکاری منطقه‌ای می‌طلبد

این حجم از گرد و غبار که نفس بسیاری از استان های ایران را گرفته است، علاوه بر منشأ داخلی، منشأ خارجی هم دارد. توفان و گرد و خاک مرز سیاسی و جغرافیایی نمی‌شناسد. از هر صحرا و تالاب خشکیده‌ای که برخیزد، تا آخرین قطرۀ انرژی خود در همه سو به پیش می‌تازد و زیست را سخت و گلوگیر می‌کند. از همین رو، برخی از مشکلات راه‌حل داخلی ندارند و فقط از طریق همکاری منطقه‌ای قابل کنترل و مهارند. مشکل زیست‌محیطی خاورمیانه یک مشکل منطقه‌ای است. بدون یک نظام همکاری در کل منطقه، نه فقط حل این مشکل امکانپذیر نیست بلکه روز به روز بر ابعاد آن افزوده می‌شود تا جایی که زندگی را به امری غیرممکن تبدیل می‌کند. نظام همکاری منطقه‌ای الزمات خود را دارد. با زیاده‌خواهی و بحران‌آفرینی و جنگ و ستیز و نفرت‌پراکنیِ ناشی از تعصبات ایدئولوژیک به دست نمی‌آید. اگر در این منطقه به صلح و همکاری به قصد حفظ ضروریات اولیۀ زندگی مثل هوا و آب و خاک "سلام" گفته نشود، همگی محکوم به مرگ هستیم و مسببان آن نیز دشمنان صلح و همکاری‌اند!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
04.05.202516:31
03.05.202517:46
ز تعارف کم کن و.....!

یکی از همولایتی‌های ما کاری سزاوار قدردانی کرده بود و به همین جهت مورد تقدیر شهردار وقت قرار گرفت. شهردار در تجلیل از هم‌ولایتی، زبان به نثری سرشار از ستایش و سجع گشود اما در حالی که هنوز کلامش تمام نشده بود، همولایتی به آهنگ بلند در حضور جمع خطاب به او گفت: ز تعارف کم کن و بر مبلغ افزای!
حالا من هم می‌خواستم به مناسبت روز معلم و کارگر، چیزی برای بزرگداشت مقام آنان بنویسم، اما با این حقوق و مزایایی که معلمان و بخش بزرگی از کارگران دریافت می‌کنند، تمجید و تحسین‌ها به تعارف می‌ماند!
وقتی زندگی در حد متعارف و معمول آن هم نگذرد، دیگر چه قدر و منزلتی باقی می‌ماند؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
01.05.202518:17
دوربرگردان ترامپ؟

دونالد ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری خود، ابتدا جمعی از "عقلا" را به عنوان همکار خود در دولت آمریکا انتخاب کرد، اما پس از مدت کوتاهی، آنها را یکی بعد از دیگری به خانه‌شان فرستاد و به جای آنها جمعی از عناصر تندخو و افراطی را گمارد.
در این دوره از ریاست جمهوری ترامپ، چه بسا او روندی معکوس را در پیش گیرد بدین صورت که عناصر افراطی تازه به خدمت گرفته شده را به تدریج از دور خارج سازد و افراد عاقل‌تر و معتدل‌تر را جایگزین آنان کند.
عزل مایکل والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید از مقامش شاید آغاز این مسیر باشد. امیدوارم که همینطور باشد.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
30.04.202516:38
آتش‌سوزی در اسرائیل و عوارض احتمالی آن

آتش‌سوزی گسترده در تپه‌های مشرف به بیت‌المقدس و سرایت آن به بزرگراه منتهی به تل‌آویو که در نوع خود بی‌سابقه است، ممکن است عوارض سیاسی خطرناکی به دنبال داشته باشد.
راستگرایان افراطی در اسرائیل بی‌میل نیستند تا فلسطینی‌های ساکن شرق بیت‌المقدس را به عنوان مسبب آتش‌افروزی معرفی کنند و این اتهام را دستمایۀ تشدید سلطۀ اسرائیل بر این ناحیه از شهر و یا اخراج فلسطینی‌ها از آنجا قرار دهند.
احتمال نسبت دادن ماجرا به جمهوری اسلامی به قصد خرابکاری در روند مذاکرات تهران-واشینگتن و دست زدن به ماجراجویی‌های تازه هم منتفی نیست.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
29.04.202507:52
دریغ از یک پیام همدردی!

با گذشت چهار روز از انفجار در اسکلۀ شهیدرجایی بندرعباس، هنوز هیچکدام از مسئولان کشورهای اروپایی یک پیام همدردی با مردم ایران نفرستاده‌اند!
در این حادثه قریب صد ایرانی کشته و بیش از هزار نفر زخمی شده‌اند. این مصیبت، نیازی به صدور یک پیام همدردی هم ندارد؟
به نظرم ذهنیت رهبران کشورهای اروپایی نسبت به مسائل ایران پاک آشفته شده است. آنها مسائل ایران را از چشم خیلِ تبعیدی‌هاو مهاجران سیاسی ایرانی در اروپا می‌بینند و تحلیل می‌کنند. آنکه به دلایل سیاسی مهاجرت می‌کند و یا ناخواسته تبعید می‌شود، قابل همدردی و دلسوزی است، اما اغلب، مسائل را از پشت عینکِ رنجی که متحمل شده است، می‌بیند و متأسفانه از پشت عینک رنجیدگی امور در جای واقعی و حقیقی خود دیده نمی‌شوند.
تا مشکل مهاجران سیاسی از طریق یک عفو عمومی و رفت و آمد آزاد و امن آنان به کشور حل نشود، این وضعیت پابرجاست!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
05.05.202514:22
جن زدگی!

این بر و بچه‌های کیهان و رجاء‌نیوز انگار پاک جن‌زده شده‌اند! یا اصلاً مطالب را نمی‌خوانند و یا اینکه می‌خوانند ولی از درک چند جملۀ متعارف عاجزند. شاید هم غرض و مرض دیگری در کار است.
امروز چنان به تیتر هم‌میهن حمله کرده‌اند که گویی منبع تمام ناکامی‌های سیاسی‌شان در این تیتر خلاصه شده است! یادداشت هم‌میهن تأثیر اصابت موشک حوثی‌ها به فرودگاه بن‌گوریون را بر مذاکرات ایران و آمریکا ارزیابی کرده است. تیتر هم همین را منعکس کرده است. اصلاً قابل درک نیست که این همه عصبانیت و خشونت کلامی برای چیست؟ به نظرم گردانندگان این دو رسانه و همفکران آنها از اصل انجام مذاکره با آمریکا سخت ناراحتند اما چون دیگر قادر به مخالفت علنی با آن نیستند، دیوار هم‌میهن را کوتاه دیده‌اند تا تمام عقده و خشم خود را بر سر آن خالی کنند! این نوع برخورد کار بزدلان و بردگان است!
مگر هم‌میهن یا گردانندگان آن تصمیم به انجام مذاکره با آمریکا گرفته‌اند که اینطور مورد غضب این آقایان قرار گرفته‌اند؟
در ثانی، کل یادداشت هم‌میهن در جهت اثبات این نکته نوشته شده که حوثی‌ها "مستقل" عمل می‌کنند و مسئولیت کارهای آنان با خودشان است. چرا این موضوع به مذاق کیهان و رجاءنیوز این همه تلخ آمده است؟ انتظار دارند از فردا بنویسیم حوثی‌ها از جمهوری اسلامی فرمان می‌گیرند؟ یعنی در این کشور حمایت از سیاست رسمی و اعلام‌شدۀ کشور جرم شده است و حتماً باید در جهت نقض آن مطلب نوشت؟
شرم‌آورتر از واکنش کیهان و رجاءنیوز، تذکر کتبی هیئت نظارت بر مطبوعات به مدیر مسئول هم‌میهن و ارجاع پرونده به دادگاه است. یعنی اعضای این هیئت از چنین تذکر و ارجاعی خجالت نمی‌کشند؟ بررسی اثر شلیک موشک بر مذاکرات هم شد جرم؟ این چه باج سخیفی است که به مخالفان تندروی سیاست رسمی کشور داده‌اند؟
با این رفتارها، کاری نکنید که عطایتان را به لقایتان ببخشیم و بین سندان تندروهای داخلی و چکش رسانه‌های براندار خارج از کشور به حال خود رهایتان کنیم!
همانا که یک مثل معروف زیدآبادی مصداق این وضعیت است! حیف که قابل نشر نیست!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
04.05.202512:21
03.05.202512:55
پیام صلح خیر ولی پیام جنگ آری؟

فؤاد ایزدی از اصولگرایانی که به عنوان "استاد روابط بین‌الملل" در دانشگاه تهران تدریس می‌کند ظاهراً در انتقاد از سردار باقری فرماندۀ ستاد کل نیروهای مسلح کشور گفته است: "آمریکایی و نیروهای منطقه باید از افراد نظامی ما بترسند. احساس آن‌ها به نیروی نظامی ما باید این باشد که این سربازان حزب‌الهی هستند و ایدئولوژی دارند. این سربازان منتظر دستور فرمانده کل قوا هستند، تا بروند و آمریکایی را بکشند. نیروی نظامی ما نباید در این شرایط، پیام صلح بفرستد، اگر فردی نظامی احساس می‌کند که به ادبیات دیپلماتیک علاقه دارد، باید یونیفرم خود را درآورد و برود دیپلمات شود، قطعا آقای دکتر عراقچی هم به کمک نیاز دارد! نیروی نظامی ما نه باید در کار فرهنگی و مسائل اقتصادی اظهارنظر کند و نه در کار دیپلماتیک دخالت کند."
در واقع تنها حرف درست در اظهارات آقای ایزدی همان جملۀ آخر یعنی ضرورتِ عدم دخالت نیروی نظامی در کار فرهنگی و اقتصادی و دیپلماتیک است. اما مگر وی واقعاً چنین باوری دارد؟ اگر بگوید آری، پس چرا تاکنون از سردارانی که وظیفۀ ذاتی خود را دخالت در همۀ شئون کشور از جمله سیاست و اقتصاد و فرهنگ آن می‌دانند، کوچکترین انتقادی به عمل نیاورده است؟
گذشته از این، صدر و ذیل اظهارات آقای ایزدی با هم در تناقض است. اگر یک فرماندۀ نظامی نباید پیام صلح دهد، به طریق اُولی پیام جنگ هم نباید بدهد! تصمیم در مورد جنگ و صلح هر دو ماهیت سیاسی دارد و در صلاحیت رهبران سیاسی است. نظامیان حق تصمیم‌گیری در این باره را ندارند. با این اوصاف، آقای ایزدی با چه منطقی با پیام صلح نظامیان مخالف اما با پیام جنگ آنها موافق است؟ هیچ منطقی ندارد. ظاهراً اشتیاق آقای ایزدی به وارد کردن کشور به جنگ با آمریکا جایی برای "منطق" باقی نگذاشته است!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
01.05.202511:10
🔊 #صوت_مناظره
🔴مناظره سیاسی پیرامون گفتگو با آمریکا
📌مذاکرات هسته‌ای و منافع ملی: بازگشت به برجام یا مسیر متفاوت؟

🗣با حضور:
▪️جناب دکتر عبدالحسین الله کرم
▪️جناب دکتر احمد زیدآبادی

🔸دبیر مناظره:
▪️رادین رحیمیان

🗓دوشنبه | ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
📍دانشگاه شاهد

🔍 انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه شاهد

🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | روبیکا

🔰 @shahed_ut_political 🇵🇸🇮🇷
30.04.202508:02
ویتنام و آمریکا نیم قرن پس از جنگ خونین!

امروز پنجاهمین سالروز پایان جنگ خونین ویتنام است؛ جنگی که به دلیل شدت تلفات انسانی و بمباران‌های بی‌امان، به عنوان یکی از بزرگترین فجایع قرن 20 در تاریخ ثبت شده است.
ویتنام و آمریکا بعد از پایان آن همه کشت و کشتار، به سوی عادی‌سازی رابطه حرکت کردند به طوری که علاوه بر بازگشایی سفارتخانه‌ها در پایتخت‌های یکدیگر، حجم تجارت بین دو کشور سالانه از 100 میلیارد دلار هم گذشته است. بخش عمدۀ این تجارت، صادرات ویتنام به آمریکاست.
تاریخ روابط ویتنام و آمریکا نشان می‌دهد که کشورها منافع خود را گروگان گذشته نمی‌کنند. حال و آینده را در می‌یابند. درست به همین دلیل نه کودتای 28 مرداد و نه اشغال سفارت آمریکا در سال 58 در تهران، هیچکدام مانعی واقعی برای بهبود روابط دو کشور نیست. به نظرم طیف‌هایی به عمد به گذشته چسبیده‌اند تا حال و آینده را خراب کنند، چون سود شخصی و باندی‌شان در این است. نه ایران مثل ویتنام از آمریکا آسیب دیده و نه آمریکا از ایران مثل ویتنام ضربه خورده است. چطور آنجا از منازعه عبور شد ولی اینجا منازعه باید عبورناپذیر تلقی شود؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
29.04.202506:49
چرا سازمان بنادر با سرپرست اداره می‌شود؟

روزنامۀ کیهان در پاسخ به یکی از یادداشت‌های من در شمارۀ امروز خود نوشته است:
"نگیم با سرپرست اداره میشه بگیم تقصیر دولت رئیسیه‌(!)
عضو تیم گرداننده روزنامه زنجیره‌ای هم‌میهن، مدعی شد انتصاب برخی افراد فاقد صلاحیت در سازمان بنادر در دولت شهید رئیسی موجب فاجعه اخیر در بندر شهید رجایی شده است. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که سازمان بنادر ماه‌هاست بدون سرپرست اداره می‌شود!
«احمد-‌ز» که به مهمل‌نویسی شناخته می‌شود، ضمن طرح ادعایی خلاف واقع نوشت: «‌دوستی که به دلیل نوع تخصصش، با سازمان بنادر در ارتباط است و از آنجا شناخت عمیقی دارد، در دوران ریاست‌جمهوری مرحوم رئیسی بارها به من یادآوری کرد که برخی مدیران گماشته‌شده در این سازمان از الفبای امور بندرداری بی‌اطلاعند و این مسئله به‌زودی با وقوع بحران، خود را نشان خواهد داد.
به‌کارگیری افراد نالایق و ناشایست در پست‌های کلیدی و تخصصی که تنها هنرشان تظاهر به دین‌داری و حمایت از حکومت است، بزرگ‌ترین بلا و آفت مدیریت در کشور شده است. هر نهاد و سازمانی را از این قبیل نیروها چنان پر کرده‌اند که دستگاه دولت به موجودی آماس‌‌کرده و حجیم و بی‌تحرک و تنبل و کژکارکرد تبدیل شده است و بخش عظیمی از بودجه جاری کشور را هم می‌بلعد. این وضع، حال
هر‌ آدم دلسوز و آگاهی را به‌هم می‌زند و نومید می‌کند. بدبختانه هر باندی برای خود شبکه‌ای از رسانه هم در اختیار دارد که به محض برکناری یکی از اعضا، قیل و قالش به آسمان می‌رود! مگر در برنامه‌های اعلامی، همیشه قرار نبوده دولت کوچک و چابک و کارآمد شود؟ پس چرا هر‌چه زمان گذشته، این دستگاه حجیم‌تر و تنبل‌تر و ناکارآمدتر شده و کار به این نقطه اسف‌بار رسیده است؟ امیدوارم پس از فرونشستن آتش بندرگاه رجایی، دولت تیم بیطرف و متخصصی را مأمور تحقیق و تهیه گزارشی از وضعیت سازمان بنادر در طول چند سال اخیر کند».
این آقای همه‌چی‌دان(!) ظاهراً داخل غار زندگی می‌کند و خبر ندارد که هشت ماه است دولت عوض شده و مدعیان اصلاحات، چقدر عناصر دارای با وابستگی‌های حزبی و جناحی و اغلب فاقد تخصص‌های کاری را در برخی مصادر مهم دولتی گماشته‌اند!
ثانیاً رسم‌ بر این است که هر دولت و مدیر ذی‌ربطی مسئولیت حوادث رخ داده در زیر‌مجموعه مسئولیتی خود را بر‌عهده بگیرد و عجیب است که کسانی با نقاب دفاع از دولت بخواهند این مسئولیت را لوث کنند. هر‌چند که این عناصر در دولت‌های خاتمی و روحانی نشان داده‌اند تظاهرشان به حمایت از دولت، پوششی برای پیشبرد منویات منافقانه خویش است.
ثالثاً آن‌گونه که نماینده مردم قم در مجلس عنوان کرده، چند ماه است که سازمان بنادر بدون رئیس و با سرپرست اداره می‌شود. منان رئیسی در این‌باره پرسیده است:
۱- چرا سازمان بنادر که از زیرمجموعه‌های مهم وزارت راه و شهرسازی است چندین ماه است که رئیس ندارد و با سرپرست اداره می‌شود؟! آن‌هم سرپرستی که حتی یک روز هم سابقه مرتبط با سازمان بنادر ندارد و مدرک تحصیلی‌اش فوق‌لیسانس کشاورزی است!
۲- دلیل عزل ناگهانی، عجولانه و غیرقانونی رئیس سابق سازمان بنادر که نیرویی متخصص و مجرب بود و حکم ریاست ایشان نیز به‌تازگی تأیید شده بود چه بود؟!
۳- چرا بعد از عزل عجولانه رئیس قبلی سازمان بنادر، چندین ماه است که برخی معاونت‌های مهم سازمان بنادر بلاتصدی است و تعیین تکلیف نمی‌شود؟
۴- چرا به‌رغم سپری شدن چندین ماه،‌ از ۵ نفر هیئت عامل سازمان بنادر (به‌عنوان بالاترین رکن سازمان) فقط ۲ نفر تعیین تکلیف شده‌اند؟! این رهاشدگی و انفعال چندین ماهه نسبت به این سازمان مهم چه توجیهی دارد؟!" (ادامه در کامنت بعد)
显示 1 - 24 276
登录以解锁更多功能。