Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
فریدون راستی avatar

فریدون راستی

پژوهشگر دین بهی مزدیسنی زرتشتی
استادیار پیشین دانشکده حقوق در
Université de Lille
سابقه فعالیت حرفه ای در زمینه قضاوت اداری در
Cour administrative d'appel de Lyon
دانش آموخته رشته حقوق عمومی در
Université Jean Moulin Lyon 3
تماس با من:
rasti@orange.fr
TGlist reytingi
0
0
TuriOmmaviy
Tekshirish
Tekshirilmagan
Ishonchnoma
Shubhali
Joylashuv
TilBoshqa
Kanal yaratilgan sanaJul 17, 2021
TGlist-ga qo'shildi
Apr 16, 2025

Telegram kanali فریدون راستی statistikasi

Obunachilar

734

24 soat
2
-0.2%Hafta
3
-0.4%Oy
3
-0.4%

Iqtiboslar indeksi

0

Eslatmalar0Kanallardagi repostlar0Kanallardagi eslatmalar0

Bitta postning o'rtacha qamrovi

140

12 soat940%24 soat1400%48 soat2110%

Ishtirok (ER)

6.43%

Repostlar9Izohlar0Reaksiyalar0

Qamrov bo'yicha ishtirok (ERR)

19.07%

24 soat
0.05%
Hafta0%Oy0%

Bitta reklama postining qamrovi

140

1 soat2014.29%1 – 4 soat1611.43%4 - 24 soat6546.43%
Botimizni kanalingizga ulang va ushbu kanal auditoriyasining jinsini bilib oling.
24 soat ichidagi barcha postlar
0
Dinamika
-

"فریدون راستی" guruhidagi so'nggi postlar

کتاب صوتی ارداویراف نامه تصحیح داریوش کارگر با صدای ناصر زراعتی

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/npvb3UOwMfU

🍃 @Rastih72 🍃
ارداویراف و ارداویراف نامه : "منگ زرتشتان" و "منگ ویشتاسپان" چیست؟ آیا ارداویراف از مخدرات بهره برد؟

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/3lZ7B8GppHM

🍃 @Rastih72 🍃
ختنه در دین بهی مزدیسنی زرتشتی : آیا زرتشتیان فرزندان خویش را ختنه می کنند؟

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/z_diMMEQOsE

🍃 @Rastih72 🍃
مقایسه جایگاه رواداری (تسامح و تساهل) در دین بهی مزدیسنی زرتشتی با ادیان ضحاکی-ابراهیمی (بددینی)

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/8Z-CSDkMV-c

🍃 @Rastih72 🍃
Repost qilingan:
واج نامه avatar
واج نامه
آئین های پاکسازی در دین بهی مزدیسنی زرتشتی




✍🏻نگارنده: فریدون راستی
 
گرچه واژه ی پاکسازی با گذر زمان بار معنایی ِ دینی کسب کرده است لیک پیوند میان پاکی روان و پاکی تن از روزن دین بهی مزدیسنی زرتشتی انکار ناپذیر است. از روزن یزدان شناختی زرتشتی، هر ناپاکی مادی و معنوی و یا اخلاقی ریشه در بُن تاریکی و شر که همان اهریمن باشد، دارد و بدین واسطه ابزاری برای تجلی و حلول نیروهای اهریمنی در تن و روان مردمان می باشد. از همین روست که آیین های مرتبط با پاک سازی در دین بهی، الزاما به پاکی فیزیکی، بهداشت و سلامت خلاصه نمی شوند. در اوستا، پاکی ِ تن مقدمه ی پاکی ِ روان و پاکی ِ مادی لازمه ی پاکی ِ مینوی دانسته می شود و به روشنی گفته شده است که : "پاکی از همان بدو تولد بهترین است".
در دین بهی مزدیسنی زرتشتی، چهار گونه آئین و مناسک پاکسازی وجود دارد که عبارتند از: پادیاب، نَهن، برشنوم و ریمن.

🔹ادامه‌ی این نوشتار را در برگه‌ی ۱۰ از شماره چهاردهم واج نامه بخوانید⬇️
https://t.me/vajname/5805
...ادامه از قبل
با این حال، می‌توان برای لحظه‌ای فرض را بر آن گذاشت که شاید منتقدان توان درک و شناخت ندارند. این فرض از سوی آقای وکیلی و هوادارانشان مطرح شده است. اما خوشبختانه، علم نهادهایی برای ارزیابی و داوری دارد که می‌توانند در مقام معیار بیرونی برای سنجش اعتبار معرفت‌شناختی یک متفکر ایفای نقش کنند.

با اندکی بررسی، به‌ویژه در زمینه‌های مرتبط با مطالعات ایران، روشن می‌شود که تقریبا هیچیک از آثار آقای وکیلی در مجلات علمی دارای فرایند داوری منتشر نشده است. همچنین، ایشان در کنفرانس‌های علمی دانشگاهی در سطح ملی یا بین‌المللی حضور پیدا نمی‌کنند. جایگاه بین‌المللی ایشان عملا وجود ندارد و در بدنه‌ دانشگاهی نیز اثری از تأثیرگذاری مشاهده نمی‌شود.

نگاهی به صفحه‌ رسمی ایشان در پایگاه «Academia.edu» نیز به‌روشنی تاییدکننده این وضعیت است. در این صفحه، جستارهایی کوتاه به زبان انگلیسی، در قطع A4 و با سربرگ «انجمن زروان»، به‌عنوان «مقاله» بارگذاری شده‌اند. ایشان چند صد دنبال‌کننده دارد و تنها دو حساب دیگر را دنبال می‌کند. این وضع نشان‌دهنده‌ گسست کامل ایشان از شبکه‌ علمی و تخصصی، حتی رشته‌های خود ایشان جامعه‌شناسی و حشره‌شناسی، است.

با تاکید بر این نکته که به دلیل حجم انبوه تولیدات ایشان، ارزیابی کامل ممکن نیست، می‌توان گفت که آقای وکیلی «تقریبا» اثر داوری‌شده ندارند.

اگر واقعا با متفکری نوآور، با حجمی بالا و با کیفیتی ممتاز از تولید علمی روبرو بودیم، انتظار می‌رفت که این فرد در سطح ملی و بین‌المللی شناخته‌شده، محل ارجاع، و در کانون بحث‌های دانشگاهی قرار گرفته باشد. از آن‌جا که چنین جایگاهی برای ایشان متصور نیست، می‌توان با درجه‌ای از اطمینان نتیجه گرفت که یا آثار مزبور از حیث روش‌شناختی و معرفت‌شناختی در سطح بسیار پایینی‌اند، یا آن‌که بخش عمده‌ای از این حجم عظیم تولیدات، نتیجه‌ فرآیندهایی چون کتاب‌سازی، تکرار محتوا، یا تلفیق سطحی اندیشه‌های دیگران است.

در چنین شرایطی، تراکم عددی این آثار نه‌تنها نمی‌تواند دلیلی بر منزلت علمی باشد، بلکه برعکس، می‌تواند نشانگر نوعی رویه‌ غیراستاندارد در تولید نوشتارهایی شبه‌علمی باشد که بیرون از فرآیندهای رسمی داوری علمی و آکادمیک قرار می‌گیرند.

بهرام روشن‌ضمیر
مدرسه مطالعات عالی پاریس (سوربن) - پژوهشکده ادیان وابسته به مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه

۲۳ فروردین ۱۴۰۴
بازاندیشی معرفت‌شناختی در باب یک پدیده‌ فکری: مورد شروین وکیلی

دکتر شروین وکیلی چهره‌ای نسبتا شناخته‌شده در فضای فکری و فرهنگی ایران است. جدای از حضور پررنگ ایشان در فضاهای مجازی و حقیقی (نظیر کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی)، آنچه ایشان و حامیان فکری‌شان در مواجهه با نقدها همواره بر آن تأکید می‌ورزند، تألیف بیش از یک‌صد عنوان کتاب در حوزه‌هایی همچون جامعه‌شناسی، تاریخ، اسطوره‌شناسی و فلسفه است. این هواداران با استناد به حجم بالای تولید مکتوب و با تاکید بر وجود «پیشنهادهای نو» در آثار ایشان، منتقدان را به خواندن و نقد تک‌تک این آثار فرامی‌خوانند.

در اینجا تلاش می‌شود نشان داده شود که حجم بالای تولیدات مکتوب در حوزه‌های تخصصی متعدد، به‌تنهایی نه‌تنها ارزش معرفت‌شناختی محسوب نمی‌شود، بلکه می‌تواند نشانه‌ای از وجود یک اختلال در فرآیند تولید علم و معنا باشد.

اگر فرض را بر این بگذاریم که آثار وکیلی حاوی اندیشه‌هایی بدیع، تحلیلی و عمیق‌اند، آنگاه باید بپذیریم که با نبوغی در مقیاس جهانی و تاریخی روبروییم؛ خاصه آنکه این حجم از آثار، در فاصله‌ای نسبتا کوتاه و از سنین جوانی تا میانسالی تولید شده‌اند. چنین عملکردی در تاریخ اندیشه، بی‌سابقه و حتی فراتر از متفکرانی چون کانت، مارکس یا دورکیم است؛ چهره‌هایی که وکیلی به لحاظ رویکرد فرارشته‌ای خود، شاید از آنان الهام گرفته باشد.

برای سنجش بهتر جایگاه ایشان، می‌توان نگاهی تطبیقی به الگوهای پرکار در سنت‌های معتبر نظریه‌پردازی و تولید معنا انداخت. در حوزه‌های فلسفه، علوم اجتماعی و اپیستمولوژی، پدیده‌ «پرکاری فکری» اگرچه نادر، اما مسبوق به سابقه است. با این تفاوت که چنین حجمی از تولید، همواره با عمق تحلیلی، انسجام مفهومی، و پذیرش در گفتمان جهانی علم همراه بوده است.

برای نمونه، ارسطو – که از پرکارترین متفکران باستان است – حدود ۳۰ اثر اصیل دارد که آن‌ها نیز حاصل چند دهه تدریس در نهادهای معتبر علمی آن دوره (لیسه) و در چارچوب نظامی منسجم و نظام‌مند از تفکر هستند. کارل پوپر، از تأثیرگذارترین فیلسوفان علم قرن بیستم، با وجود فعالیت فکری گسترده، تنها حدود ۱۵ اثر عمده دارد که هر یک جایگاه مستحکمی در متون دانشگاهی دارند. میشل فوکو نیز با تاثیر گسترده بر فلسفه معاصر و علوم انسانی، کمتر از ۲۵ کتاب دارد. شاید تنها چهره‌ شبیه‌ به آقای وکیلی نوآم چامسکی است که بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب دارد. اما بخش عمده‌ای از این عناوین، مصاحبه‌ها، گردآوری مقالات پراکنده، و پروژه‌های مشترک‌اند، نه آثاری مستقل و پژوهش‌محور.

در مقابل، در مورد آقای وکیلی، با پدیده‌ای مواجه‌ایم که اگر آثار دیگر ایشان را نیز در نظر بگیریم، حجم تولیدات‌شان به‌راحتی به هزار عنوان نزدیک می‌شود. این حجم که عملا بی‌سابقه است پرسش‌هایی بنیادین درباره سازوکار تولید، اعتبار و فرآیند داوری آن‌ها برمی‌انگیزد.

در هیچ‌یک از سنت‌های علمی معتبر، کمیت آثار مکتوب به‌تنهایی شاخص اعتبار علمی محسوب نمی‌شود. آنچه معیار منزلت نظری است، کیفیت معرفت‌شناختی، انسجام درونی، سطح تأثیرگذاری بین‌المللی و جایگاه در نظام‌های علمی و دانشگاهی است.

بررسی محتوای آثار آقای دکتر وکیلی، شیوه ارجاع‌دهی، سبک نگارش، و جایگاه آثار وی در فضای آکادمیک داخل و خارج از کشور، تقریبا از همان ابتدا پرسش‌های جدی معرفت‌شناختی ایجاد کرده است. کتاب‌های ایشان اغلب فاقد ساختار نظام‌مند پژوهشی، منابع معتبر و ارجاعات دقیق به متون مرجع‌اند. شیوه‌ مرسوم در این آثار، تفسیر سلیقه‌ای منابع دست‌اول، استناد به آثار پیشین و آینده (زیر چاپ) مولف به‌جای متون کلاسیک یا دانشگاهی، و اتکا به اتوریته‌ شخصی در فرآیند استدلال است.

در واقع، برگ برنده گفتار و نوشتار ایشان نه در بنیان نظری، بلکه در بلاغت و زبان‌آوری (رتوریک) نهفته است؛ سبکی که با بهره‌گیری از مفاهیم نوپرداخته و نوساختار، مخاطب را بمباران اطلاعاتی می‌کند بی‌‌آنکه بنیانی تحلیلی یا انسجامی روش‌شناختی پیش چشم بگذارد، سبکی یادآور سنت بلاغی سوفسطائیان یونان باستان و‌ اوراتورهای آتن و اسکندریه. اساس این نوع خطابه که پیش از این نیز در ایران در آقای دکتر علی شریعتی تجربه شده بود، مبتنی بر فرآیند فریبنده‌ای از القای کاریزمای فکری پیش از اثبات معرفتی است: به‌جای حرکت از جز به کل، ابتدا کاریزمای مولف و نظام فکری‌اش القا می‌شود و سپس مخاطب معمولا ناآشنا با مباحث علمی تخصصی در پی بلاغت او حرکت می‌کند تا او فرصت و توان اندیشیدن را از دست داده و صرفا تلاش کند که جا نماند.

تنها در چنین سازوکاری است که می‌توان تلفیق‌های بی‌قاعده‌ ایشان میان اسطوره‌شناسی، زیست‌شناسی، روان‌شناسی تحلیلی، فلسفه، تاریخ و جامعه‌شناسی را در قالب متونی پذیرفت که بر خلاف ظاهر، عملا از جنس «شبه‌علم» و گفتمان‌های غیرنقادانه‌اند.

ادامه دارد...
دوستان و سروران گرامی ،
متأسفانه در فضای عمومی، مطالب کاملآ غیر علمی و نادرست زیادی درباره ی موضوعات مرتبط با دین بهی مزدیسنی زرتشتی پخش می گردد.
یکی از افرادی که به تولید انبوه «شبه علم» و سخنان کاملآ بی پایه و اساس درباره ی دین بهی مزدیسنی زرتشتی می پردازد و فاقد کوچکترین جایگاه علمی و پژوهشی است، جناب آقای شروین وکیلی می باشد.
بنده با مطالعه ی بخشی کوچک از نوشته های ایشان، به رویکرد غیر علمی و نادرست ایشان در موضوعات مرتبط با دین بهی مزدیسنی زرتشتی پی بردم و از اتلاف وقت خویش با دنبال کردن ایشان و کارهایشان اکیدا پرهیز می کنم، چه برسد که بخواهم به آنها ارجاع هم بدهم.
در زیر نقدی بر رویکرد غیر علمی و تاکیدی بر عدم اعتبار آکادمیک ایشان توسط جناب آقای بهرام روشن ضمیر صورت گرفته است:
👇👇👇
نقد مسیحیت (ترساگری) : آیا عیسی پسر خدا بود؟ آیا مریم از روح القدس آبستن بود؟ بر اساس کدام گواهی؟

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/QAP6egVJL8Y

🍃 @Rastih72 🍃
نقد اسلام، قرآن و یک بُن انگاری(توحید) از روزن دین بهی مزدیسنی زرتشتی و فلسفه ی دو بُن انگاری(ثنویت)

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/5rBgzJLEoFc

🍃 @Rastih72 🍃
چرا باید به کرفه روی آورد و از گناه پرهیز کرد؟

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/fFzgCZR0M4o

🍃 @Rastih72 🍃
آسیب شناسی دینی : چه موانعی سد راه گسترش دین بهی مزدیسنی زرتشتی می شوند؟

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/fr8jFR_lM8c

🍃 @Rastih72 🍃
هدف از زندگی برای ما مردمان چیست؟

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/suD1HPyJSxY

🍃 @Rastih72 🍃
آیا اورمزد می تواند جلوی مرگ و میر مردمان و آفریده های خویش توسط اهریمن را بگیرد و اگر می تواند پس چرا چنین نمی کند؟

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/qV-f9OAOECA

🍃 @Rastih72 🍃
سخنی با همکیشان مبنی بر لزوم رعایت اصل رواداری درون دینی

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/gbeg_NKgVxI

🍃 @Rastih72 🍃

Rekordlar

15.04.202500:44
737Obunachilar
15.03.202523:59
0Iqtiboslar indeksi
03.04.202523:59
269Bitta post qamrovi
03.04.202523:59
269Reklama posti qamrovi
16.04.202518:48
6.43%ER
16.04.202500:44
24.97%ERR

Rivojlanish

Obunachilar
Iqtibos indeksi
1 ta post qamrovi
Reklama posti qamrovi
ER
ERR
MAR '25MAR '25MAR '25APR '25APR '25APR '25

فریدون راستی mashhur postlari

15.04.202523:03
کتاب صوتی ارداویراف نامه تصحیح داریوش کارگر با صدای ناصر زراعتی

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/npvb3UOwMfU

🍃 @Rastih72 🍃
ختنه در دین بهی مزدیسنی زرتشتی : آیا زرتشتیان فرزندان خویش را ختنه می کنند؟

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/z_diMMEQOsE

🍃 @Rastih72 🍃
نقد مسیحیت (ترساگری) : آیا عیسی پسر خدا بود؟ آیا مریم از روح القدس آبستن بود؟ بر اساس کدام گواهی؟

🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/QAP6egVJL8Y

🍃 @Rastih72 🍃
09.04.202519:14
چرا غیر زرتشتیان نمی توانند وارد آتشکده شوند و یا بخشی از آیین ها و مناسک زرتشتی باشند؟

1) آتشکده یک مکان ِ تطهیر شده برای عبادت و بندگی می باشد که آتش ِ تقدیس شده را در خود جای می دهد. فرآیند ِ تطهیر، مستلزم ِ برگزاری چندین آیین ِ برجسته به منظور بالابردن ِ غلظت ِ پاکی و تقدس ِ آتش می باشد که طی ِ آن، آتش تطهیر شده از آتشی فیزیکی و عادی به جایگاهی متعالی دگرگون می شود و از توانایی هایی همچون انجام ِ وظیفه ی اهورایی ِ دریافت ِ نمازها، ذخیره گاه انرژی های اهورایی بودن، اعطای ِ برکت ها و محافظت از آسیب ِ اهریمن، برخوردار می شود.

2) آتش های ِ مقدس در آتشکده ها پس از آیین های تطهیر ِ متعدد و دنباله دار تخت نشین می شوند. بدین منظور رعایت ِ چندین قانون و دستورالعمل برای ِ حفظ و نگهداری ِ طهارت و پاکی ِ آتش ِ مقدس الزامی می باشد. به دیگر سخن، تطهیرشدگی و تقدیس شدگی ِ آنها بایستی مراقبت و پاسداری شود. بنابراین از هرگونه عملی که برهم زننده یا باطل کننده ی تطهیر و تقدیس شدگی ِ آنها باشد باید اکیدا و به هر قیمتی خودداری نمود.

3) نخستین دستور برای نگهداری از تطهیر و تقدیس شدگی، آنست که از روزن ِ آیینی هر کسی که بدان نزدیک می شود پاک و مطهر باشد. بدین منظور افراد موظف هستند که بلا استثناء در ایوان ِ آتشکده و پیش از ورود به محوطه ی آتشکده، کُستی نو کنند. افزون بر این، اگر شخصی از مکانی که از نگاه آیینی ناپاک است همچون دخمه و یا پیکرِ مرده و یا گورستان و یا سالن ِ سلمانی دیدن کرده باشد و یا مو و ناخن های خویش را تازه تراشیده و گرفته باشد و یا دفع ِ مدفوع کرده باشد، تا زمانی که کاملا دوش نگیرد نمی تواند بدان نزدیک شود. افزون بر این، بانوان نیز در طی ِ عادت ِ ماهانه ی خویش نمی توانند به درون ِ آتشکده بروند.

4) در این جهان ِ ناکامل و پرنقص، آتش های مقدس ِ آتشکده ها نیرومند می باشند ولی کاملا و مطلقا نیرومند نیستند. از همین روست که لازم است تا دقت شود که از تقدس ِ ساحت ِ آنها پاسداری و پاسبانی شود تا بتوانند وظایف ِ متعالی و ارجمند ِ خویش که بدان منظور تطهیر و تخت نشین شده اند را اجرا کنند.

5) اگر قوانین ِ تفکیک ِ آیینی به دقت و موشکافانه رعایت شوند، قدرت ِ آتش حفظ می گردد، حضور ِ هستومندان ِ مینوی بیشتر و محسوس تر گردیده و قابلیت و توانایی ِ آتش در جذب ِ انرژی ِ اهورایی بهینه می گردد. همین قوانین نیز در مورد ِ آیین ها صادق هستند چرا که آنها نیز به منظور ِ بهره مندی و جذب ِ انرژی ِ مینوی و طلب ِ حضور ِ اهورایی برگزار می شوند.

(به قلم ِ موبد دکتر رامیار کَرَنجیا، ترجمه به فارسی از فریدون راستی)

🍃 @Rastih72 🍃
چه فرقی بین اوروَن (روان)، دَئِنا و فرَوَشی وجود دارد؟ (درآمدی بر جایگاه انسان در دین بهی مزدیسنی زرتشتی)
https://www.balatarin.com/permlink/2025/4/7/6320169

اجزای مادی و روحانی وجود انسان در دین بهی مزدیسنی زرتشتی کدامند؟
https://www.balatarin.com/permlink/2025/4/7/6320172

سرود مروارید، سفر شگفت انگیز شاهزاده ی پارتی: زیباترین سروده ی جهان ایرانی پس از گاهان
https://www.balatarin.com/permlink/2025/4/7/6320177

🍃 @Rastih72 🍃
09.04.202519:13
چرا غیر زرتشتیان نمی توانند به آتشکده روند و یا بخشی از مناسک و آیین های زرتشتی باشند؟

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/obiENhQM_OM

🍃 @Rastih72 🍃
نماز ارجمند اَشِم وُهو (کوتاه ترین و پرتکرارترین نماز زرتشتی)

Ashem vohu, vahishtem asti,
Ushtā asti, ushtā ahmāi,
Hyat ashāi, vahish-tāi ashem.

🎥 در یوتیوب :
https://youtu.be/d2GXdIEg2OY

🍃@Rastih72 🍃
09.04.202520:18
چه شباهت‌هایی میان آتش و انسان وجود دارد؟

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/GgLNfbvK13Y

🍃 @rastih72 🍃
سوگندنامه وفاداری به دین بهی مزدیسنی زرتشتی برگرفته از بندهای ۸ و ۹ یسنا ۱۲ بر اساس خرده اوستای شاهنشاهی (بسیار مهم و اساسی)

شایسته است که این اعترافنامه به دین، هر روزه و مرتبا و در هر فرصتی توسط همکیشان تکرار و یادآوری و زمزمه شود.

Jasa me avanghe Mazda! (Bow the head) Jasa me avanghe Mazda! (Bow the head) Jasa me avanghe Mazda! (Bow the head).
Mazda-yasno ahmi, Mazda-yasno Zara-thushtrish. Frava-rāne āstu-taschā, fravare-taschā. Āstuye humatem mano, āstuye hukhtem vacho, āstuye hvarshtem shyao-thanem. Āstuye daenãm vanguhim Māzda-yasnim. Fraspāyo-khedhrãm, nidhāsnai-thishem, khvaetva-dathãm ashaonim. Yā hāiti-nãmchā, bushyeinti-nãmchā, mazish-tāchā, vahish-tāchā, sraesh-tāchā. Yā Āhui-rish Zara-thushtrish. Ahurāi Mazdāi vispā vohu chinahmi. Aeshā asti daena-yāo Māzda-yasnoish āstuitish.
Recite fully 1 Ashem vohu.

🎥 در یوتیوب :
https://youtu.be/UkWP29ya1ig

🍃@Rastih72 🍃
نماز ارجمند اَهونَوَر (مقدس ترین نماز زرتشتی)

Yathā ahu vairyo, athā ratush ashāt-chit hachā,
Vangheush dazdā Manangho, shyaotha-nanãm angheush Mazdāi,
Khsha-thremchā ahurāi ā, yim dre-gubyo dadat vāstārem.


🎥 در یوتیوب :
https://youtu.be/C6dai943Fa4

🍃@Rastih72 🍃
نماز ارجمند "کِم نا مَزداو" بر اساس خرده اوستای شاهنشاهی (بسیار موثر برای محافظت از تن و روان)

Kem nā Mazdā, mavaite pāyum dadāt,
Hyat mā dregvāo, didare-shatā aenanghe,
Anyem thwahmāt, āthraschā manang-haschā,
Yayāo shyaoth-nāish, Ashem thraoshtā Ahurā,
Tãm moi dāstvãm, daenayāi frā-vaochā

Ke vere-threm jā, thwā poi senghā yoi henti,
Chithrā moi dãm, ahum-bish ratum chizhdi,
At hoi Vohu, Sraosho jantu Mananghā,
Mazdā ahmāi, yahmāi vashi kahmāi-chit.

Pāta no tbish-yantat pairi, Mazdā-oscha Ārmai-tishcha Spen-tascha. Nase daevi drukhsh, nase daevo chithre, nase daevo frakarshte, nase daevo fradāite. Apa drukhsh nase, apa drukhsh dvāra,
apa drukhsh vinase, apā-khedhre apa-nasyehe. Mā meren-chainish gaethāo astvaitish ashahe. Nemaschā (bow to mother earth), yā Ārmai-tish izhāchā. Recite fully 1 Ashem vohu.

🎥 در یوتیوب :
https://youtu.be/cPerLocR8Vo

🍃@Rastih72 🍃
نماز ارجمند "یِنگهِه هاتام"

Yenghe hātãm āat yesne paiti vangho,
Mazdāo Ahuro vaethā ashāt hachā,
Yāong-hãmchā tãschā tāoschā yazamaide.

🎥 در یوتیوب :
https://youtu.be/pv2Ejm0TPjA

🍃@Rastih72 🍃
چرا در دین بهی مزدیسنی زرتشتی دوزخ ابدی دانسته نمی شود؟

🎥 در یوتیوب :
https://youtu.be/g-yMZiCmJIk

🍃@Rastih72 🍃
یکی از زشت ترین باورهای رایج در ایران و خاورمیانه احمق و کودن دانستن «خر» و توهین به این چهارپای مهربان و دوست داشتنی است.

بر خلاف باور عوام، خر جز باهوش ترین حیوانات است و خلق و خویی مهربانانه، آرام و اجتماعی دارد و عمیقأ صاحب خویش را دوست دارد.

شاید علت این نسبت ناروا به این حیوان سودرسان و همراه ِ کهن مردمان، پرکاری و سخت کوشی خر باشد امری که در کشورهای جهان سومی و عقب مانده که تنبلی و رانت خواری و بهره وری از دست رنج دیگران ارزش و نشانه «زرنگی» دانسته می شود و افراد سخت کوش را «خرکار» و «خرخوان» می نامند.

البته در دین بهی مزدیسنی زرتشتی ، کار و کوشش یک ارزش و جز خویشکاری های بنیادین مردمان است و یکی از زشت ترین کارها رانت خواری و مفت خوری و بهره وری از دسترنج دیگران است(ن.ک. به مینو خرد).

بر زرتشتیان فرض است که همه ی حیوانات سودمند را به طور کلی و خر را به طور خاص مورد احترام قرار دهند و از نسبت های ناروا به این همراه قدیمی انسان اکیدا بپرهیزند و سخت کوشی آن را الگو و ارزش بدانند.

✍ فریدون راستی
09.04.202520:09
چرا باید به آتشکده رفت؟

چرا من باید به آتشکده (آگیاری / آتش بهرام) بروم ؟

1) آتشکده ها مکان هایی هستند که در آن حضور ِ دائم ِ هستومندان ِ مینوی همچون امشاسپندان، ایزدان و فروشی ها و انرژی های مثبت محسوس است.

2) ما باید به خوراک دادن ِ آتش ِ مقدس با خوراک ِ مینوی ِ نماز به ویژه آتش نیایش بپردازیم.

3) ما باید با پرستاری از آتش مقدس که "دوست ِ نشسته"ی ِ ما است به او سوخت هایی همچون چوب ِ معطر و عنبر به عنوان خوراک های مادی هدیه دهیم.

4) آتشکده ها به برکت ِ مناسک و آیین های پرشمار ِ برگزار شده در آن، سراسر آکنده از انرژی اهورایی می باشند از همین روست که مکانی ایده آل برای ِ سرایش و خواندن نمازها می باشند.

5) ما به برکت ِ آتش ِ مقدس، زمانی که در نزدیکی آن هستیم، غرق ِ در انرژی اهورایی می شویم. امری که به سودهای جانبی همچون آرامش و آسایش ِ روح و روان و تنی درست و سالم منتهی می شود.

(به قلم موبد دکتر رامیار کَرَنجیا، ترجمه به فارسی از فریدون راستی)


🎥در یوتیوب:
https://youtu.be/ltow3wgb0uU

🍃 @Rastih72 🍃
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.