Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
ImmunoInsights avatar

ImmunoInsights

#ImmunoInsights | ‌رسانه پیشتاز ایمونولوژی

💉 جهان ایمونولوژی در دستان شما
🔦 بررسی بروز ترین‌ تحقیقات علمی
وبسایت

immunoinsights.ir
TGlist reytingi
0
0
TuriOmmaviy
Tekshirish
Tekshirilmagan
Ishonchnoma
Shubhali
Joylashuv
TilBoshqa
Kanal yaratilgan sanaJun 04, 2024
TGlist-ga qo'shildi
Jan 31, 2025

"ImmunoInsights" guruhidagi so'nggi postlar

Repost qilingan:
تبادل
🌟 فرصتی طلایی برای دانشجویان عزیز! 🌟

🩺 اگر در رشته‌های پزشکی، ارشد آزمایشگاهی، استخدامی، جابه‌جای دارویی یا پرستاری تحصیل می‌کنید، این کانال‌ها به شما کمک خواهند کرد تا به بهترین و جدیدترین اطلاعات و مطالب علمی دسترسی داشته باشید.👇😉😍

https://t.me/addlist/UKj0fy14cZw4ZTZk
=======================
https://t.me/addlist/9J9QJp5Jy845MmY8
💫💫دانشمندان یک هدف جدید برای ایمونوتراپی سرطان شناسایی کرده‌اند: سلول‌های B ناکارآمد

🎯 این سلول‌ها که در خارج از ساختار لنفوئیدی سوم قرار دارند، در تماس نزدیک با تومورها به طرز ناخوشایندی دچار اختلال می‌شوند. این یافته به آنکولوژیست‌ها هدف جدیدی برای توسعه ایمونوتراپی‌ها ارائه می‌دهد و ممکن است به عنوان یک هدف مفید برای برنامه‌ریزی درمان باشد.

💡 سلول‌های Double Negative Memory B Cells که به دلیل وجود دو مارکر منفی در سطح خود با این نام خوانده می‌شوند، ممکن است به عنوان یک هدف مفید برای برنامه‌ریزی درمان‌ها باشند.

✅ با درک بهتر از انواع مختلف سلول‌های B و محل قرارگیری آنها، می‌توانیم آنها را تقویت کنیم و پتانسیل ضد تومور آنها را آزاد کنیم.
سلول‌های B یکی از انواع گلبول‌های سفید خون هستند که در مغز استخوان تولید شده و پاتوژن‌ها مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و سلول‌های سرطانی را شناسایی کرده و آنها را برای حذف از بدن نشانه‌گذاری می‌کنند.

✅ سلول‌های B خاطره، سلول‌های با عمر طولانی‌ هستند و "پاتوژن‌ها را به خاطر می‌آورند"، که در صورت مواجهه مجدد باعث می‌شود سیستم ایمنی به سرعت پاسخ دهد.

✅ زمانی که افراد به سرطان یا یک عفونت مزمن مبتلا می‌شوند، بدن آنها ممکن است ساختارهای لنفوئیدی سوم را نزدیک یا در داخل تومور تشکیل دهند. این ساختارها حاوی سلول‌های ایمنی هستند که عمدتاً سلول‌های B بوده و بیماران با این ساختارها معمولاً نتایج بهتری دارند.


✍ آیانا روفین، پژوهشگر پسادکترا دانشگاه اموری، مشاهده کرد که سلول‌های B خاطره در خون بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن، به‌ویژه در افرادی که به خوبی بهبود می‌یابند، فراوان هستند. آیانا دریافت که سلول‌های Double Negative Memory B در مطالعات عفونت مزمن و خودایمنی به خوبی توصیف شده‌اند ولی اطلاعات کمی در مورد نقش آن‌ها در سرطان وجود دارد.

✍ وی با بررسی نمونه‌های تومور دریافت که این سلول‌ها در سایت توموری نیز حضور دارند، اما ناکارآمد بوده و ویژگی‌هایی از خستگی را نشان می‌دادند.

✍ روفینیکی از اولین افرادی بود که این خستگی را در سلول‌های خاطره B در داخل و نزدیکی تومورها، خارج از ساختار لنفوئیدی سوم مشاهده کرد.

✅ با توجه به اینکه دانشمندان به تحقیق روی سلول‌های CTL علاقه‌مند بودند، سلول‌های B در حوزه تحقیقات سرطان تا حد زیادی نادیده گرفته شده‌اند. اما سلول‌های B واقعاً منحصر به فرد هستند - آنها می‌تواننداز آنتی‌بادی‌ها برای خنثی کردن پاتوژن‌ها استفاده کنند. همچنین سلول‌های T را آموزش می‌دهند تا بدانند که چگونه سرطان یا عفونت‌ها را نابود کنند."

⁉️⁉️ کیسی و تیم تحقیقاتی او اکنون در حال بررسی ایمونوتراپی‌های موجود برای سرطان هستند، تا بررسی کنند آیا راهی وجود دارد که بتوان این سلول‌ها را اصلاح کرد. آنها همچنین در حال بررسی درمان‌ بیماری‌های خودایمنی با استفاده از سلول B هستند تا ببینند آیا می‌توان آنها را برای مبارزه با سرطان به کار برد.





📱Instagram | اينستاگرام

🆔 @Immuno_Insights



🌐منبع:
science daily




🖋تهیه و گردآوری:
محمد قنبرزاده، دانشجو کارشناسی ارشد ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکي شهید بهشتی
تب و سلول T

⚡️⚡️افزایش دما خواه سیستمیک باشد یا موضعی یکی از نشانه های التهاب محسوب می‌شود. اگرچه می‌دانیم سلولهای ایمنی قادر به پاسخ به تغییرات دمایی هستند اما تاثیرات افزایش دمای ناشی از تب بر متابولیسم سلولهای T کمتر شناخته شده است.

✍✍ مطالعه‌ای که توسط Heintzman و همکارانش انجام گرفته به این موضوع میپردازد. در این مطالعه سلولهای T موشی در دو دمای ۳۷ (دمای طبیعی) و ۳۹ درجه (دمای تب) کشت داده شدند.

✅ مشخص شد در دمای ۳۹ درجه سلولهای Th1 و Th17 به ترتیب IFNγ و IL-17 بیشتری ترشح مینمایند اما سلولهای Treg عملکرد مهاری کمتری بروز می‌دهند.


✅ افزایش دما همچنین فرایند گلیکولیز در سلولهای Th17 و Treg را برخلاف Th1 سرعت می‌بخشد. به نظر میرسد Th1ها مقاومت کمتری نسبت به افزایش دمای ناشی از تب دارند.

✅ این یافته با افزایش توده میتوکندری و تولید سوپراکسید میتوکندریایی همراه است که نشانه‌ای از نقص عملکرد میتوکندری محسوب می‌شود. سوپراکسید با آسیب زدن به DNA زنده‌مانی سلول را کاهش می‌دهد. فرایندی که با افزایش فسفریلاسیون هیستون H2AX سنجیده شده و در سلولهای Th1 بیشتر از دو زیرگروه دیگر مشاهده شد.


✅ از طرف دیگر این پژوهش نشان داد آسیب DNA با افزایش فعالیت پروتئین پیش اپوپتوزی p53 و افزلیش فعالیت مسیر انتقال پیام STING در سلولهای Th1 همراه است. مسیر STING تولید IFNγ را در سلول تحریک میکند.


🎯 این یافته‌ها نشان میدهد STING در هنگام تب، استرس سلولی و التهاب را تقویت می‌نماید در حالی که فعالیت p53 با حذف سلولهای Th1 به کاهش التهاب کمک می‌کند.


🎯🎯 در نهایت شاید بتوان نتایج چنین پژوهش‌هایی را به شرایط التهاب مزمن نیز تعمیم داد. چراکه افزایش جمعیت‌های سلول Th1 تولید کننده IFNγ با امضای ژنی مرتبط با آسیب DNA و افزایش فعالیت STING و گلیکولیز در بیمارانی همچون آرتریت روماتوئید مشاهده شده است.





📱Instagram | اينستاگرام

🆔 @Immuno_Insights



🌐منبع:
https://www.nature.com/articles/s41577-024-01101-w




🖋تهیه و گردآوری:
علی عابدیان، دانشجو کارشناسی ارشد ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکي شهید بهشتی
تب و سلول T
✨🌸 سال نو مبارک! 🌸✨

یک سال دیگر گذشت و بهار، پیام‌آور تازگی و امید از راه رسید. آرزو داریم سال پیش رو سرشار از سلامتی، شادی و موفقیت برای شما و عزیزانتان باشد.

از همراهی صمیمانه شما در سالی که گذشت سپاسگزاریم و امیدواریم در سال جدید، لحظات شیرین‌تری را در کنار هم تجربه کنیم.

سال نو بر شما مبارک و دلتان همیشه بهاری!


🆔️@Immuno_Insights
⛑⛑تشخیص بیماری‌های پیچیده با هوش مصنوعی و رمزگشایی از حافظه سیستم ایمنی

✍پژوهشگران دانشگاه استنفورد موفق به توسعه روشی نوین بر پایه هوش مصنوعی شده‌اند که می‌تواند با تحلیل حافظه سیستم ایمنی بدن، بیماری‌های متنوعی از جمله دیابت نوع ۱، لوپوس، کووید-۱۹ و واکنش به واکسن آنفلوآنزا را تشخیص دهد.

🦾🦾این سامانه هوشمند که Mal-ID (Machine Learning for Immunological‌‌‌‌ Diagnosis) نام دارد، با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین و تحلیل توالی گیرنده‌های سلول‌های B و T، قادر است الگوهای خاص فعالیت سیستم ایمنی را شناسایی کرده و بیماری‌های مختلف را از یکدیگر تفکیک کند.

✍به گفته محققان، سیستم ایمنی بدن اطلاعات ارزشمندی از تمام بیماری‌ها و تهدیداتی که در طول عمر با آن‌ها مواجه شده است در خود نگه می‌دارد Mal-ID با بررسی میلیون‌ها توالی پروتئینی این سلول‌ها، موفق می‌شود ردپای واکنش بدن نسبت به بیماری‌های مختلف را کشف کند.

در این مطالعه که نتایج آن در مجله Science منتشر شد، داده‌های مربوط به ۵۹۳ فرد شامل افراد سالم، مبتلایان به عفونت‌هایی مانند کووید-۱۹ و HIV، افراد واکسینه‌شده علیه آنفلوآنزا و بیماران مبتلا به لوپوس و دیابت نوع ۱ بررسی شد.

✅ نتایج نشان داد که ترکیب اطلاعات سلول‌های T و B می‌تواند دقت تشخیص را افزایش دهد و به‌صورت موثری وضعیت ایمنی افراد را صرف‌نظر از سن، جنس یا نژاد شناسایی کند.

دکتر ماکسیم زاسلاوسکی، نویسنده اصلی این پژوهش، در این باره گفت:
سیستم ایمنی مانند یک آرشیو بیولوژیک از بیماری‌های گذشته عمل می‌کند و ما با کمک یادگیری ماشین، توانستیم زبان پیچیده گیرنده‌های ایمنی را رمزگشایی کرده و به الگوهای مخفی در واکنش‌های بدن دست پیدا کنیم.

✅به باور محققان، این فناوری علاوه بر تسهیل تشخیص بیماری‌های پیچیده و خودایمنی مانند لوپوس، می‌تواند در آینده به شناسایی زیرگروه‌های مختلف یک بیماری و تعیین بهترین مسیر درمان کمک کند. همچنین Mal-ID قابلیت ردیابی اثربخشی درمان‌های ایمنی‌درمانی سرطان و کشف اهداف درمانی جدید را نیز دارد.

دکتر اسکات بویید، از نویسندگان ارشد مطالعه، افزود:
زیبایی این روش در آن است که حتی بدون دانستن دقیق هدف حمله سیستم ایمنی، می‌توانیم الگوهای واکنش افراد را تحلیل کرده و از دل آن به سرنخ‌های جدید درمانی و پژوهشی برسیم.

🎯🎯محققان امیدوارند این ابزار در آینده نزدیک برای شناسایی طیف وسیعی از بیماری‌های دیگر و به‌ویژه بیماری‌های خودایمنی که تشخیص آن‌ها دشوار است، به کار گرفته شود.




📱Instagram | اينستاگرام

🆔 @Immuno_Insights



🌐منبع:
https://www.science.org/doi/10.1126/science.adp2407




🖋تهیه و گردآوری:
علی عزیزی، دانشجو کارشناسی ارشد ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکي شهید بهشتی
تشخیص بیماری‌های پیچیده با هوش مصنوعی و رمزگشایی از حافظه سیستم ایمنی
🚨سل؛ يكى از بزرگ ترين علل مرگ و مير ناشى از عفونت در جهان

🔦سل توسط باكترى مايكوباكتريوم توبركلوزيس ايجاد می شود. واكسن BCG تنها واكسن مجاز براى سل می باشد، اما اثربخشى آن در بزرگسالان ناپايدار است، به همين دليل نياز به واكسن هاى جديدى كه بتواند حفاظت در برابر سل را بهبود ببخشند، احساس می شود.

🎯يک واكسن mRNA جديد با استفاده از فناورى نانوذرات ليپیدى (LNP) به تازگى براى تقويت ايمنى در برابر بيمارى سل معرفى شده است.

✅این واكسن، كه به عنوان (mRNACV2) شناخته می شود، در مطالعات انجام شده بر روى موش ها، به تنهايى يا به عنوان يک تقويت كننده براى واكسنBCG، منجر به كاهش بار باكتريايى و كاهش التهاب در ريه ها شد.

✅موشهايى كه با BCG واكسینه شده بودند و سپس با mRNACV2 تقويت شدند، پاسخ هاى ايمنى قوی تر و حفاظت طولانی مدت ترى نسبت به موشهايى كه فقط با BCG واكسینه شده بودند، نشان دادند.

✅اين واكسن با استفاده از فناورى نانوذرات لييدى (LNP) و mRNA طراحى شده است كه mRNA به سلولهاى بدن دستورالعمل می دهد تا پروتئين هاى خاصى را توليد كند كه به عنوان آنتی ژن عمل می كنند و باعث ايجاد پاسخ ايمنى می شوند.

✅اين واكسن به طور خاص براى القاى سلول‌هاى TCD4+ چندكاره Th1 طراحى شده است كه در مبارزه با سل نقش مهمى دارند و با توليد سايتوكاین هاى مختلف، مانند IL2،TNFα و IFNγ به مبارزه با عفونت سل كمک می كنند.

✅علاوه بر پاسخ سلول هاى Th1 به دنبال واكسيناسيون mRNACV2 افزايش سلول‌هاى TCD4+ توليد كننده IL17A در ريه هاى موش هاى واكسينه شده مشاهده شد كه ممكن است با محافظت بيشتر در برابر مايكوباكتريوم توبركلوزيس در موشها ارتباط داشته باشد.


✅به علاوه، مشاهده شد كه واكسن mRNACV2 مى تواند باعث جذب وفراخوانى سريع سلولهاى ايمنى به گره هاى لنفاوى در نزديكى محل تزريق شود.

🎯🎯🎯اين يافته ها نشان می دهد كه فناورى mRNA می تواند به طور موثر در بهبود استراتژی هاى واكسيناسيون سل استفاده شود. با توجه به محدوديتهاى واكسن BCG، كه اثربخشى آن با گذشت زمان كاهش می يابد، اين واكسن جديد می تواند گام مهمى در جهت توسعه واكسنهاى موثرتر عليه سل باشد.





📱Instagram | اينستاگرام

🆔 @Immuno_Insights



🌐منبع:
DOI: 10.1016/j.ebiom.2025.105599




🖋تهیه و گردآوری:
عطا خوش‌لحنی، علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشكي اردبیل
سل؛ يكى از بزرگ ترين علل مرگ و مير ناشى از عفونت در جهان
🤯🎯نقش التهاب عصبی در آسیب مغزی تروماتیک


تحقیقات نشان داده است که التهاب عصبی نقش مهمی در فرآیند ایجاد و بهبودی آسیب مغزی تروماتیک (TBI) ایفا می‌کند. با این حال، تاکنون هیچ درمان مؤثری برای کاهش آسیب به سیستم اعصاب مرکزی (CNS) و بهبود روند نقاهت پس از TBI وجود نداشته است.

✍✍ مطالعات اخیر در دانشگاه هاروارد آمریکا نشان داده‌اند که تجویز داخل بینی یک آنتی‌بادی مونوکلونال ضد CD3 می‌تواند آسیب به CNS و نقایص رفتاری را در یک مدل موشی TBI کاهش دهد.

✅ این درمان، جمعیتی از سلول‌های T تنظیمی (Treg) تولیدکننده اینترلوکین-۱۰ (IL-10) را القا می‌کند که به مغز مهاجرت کرده و با میکروگلیا تعامل نزدیکی برقرار می‌کنند.

✅ شواهد حاکی از این است که سلول‌های Treg به‌طور مستقیم التهاب مزمن میکروگلیا را تعدیل کرده و عملکرد بیگانه‌خواری (فاگوسیتوز) آن‌ها را به‌صورت وابسته به IL-10 تنظیم می‌کنند.

✅ زمانی که گیرنده IL-10 به‌طور کلی یا به‌طور اختصاصی بر روی میکروگلیا در مدل‌های زنده مسدود شد، اثرات مفید درمان ضد CD3 نیز از بین رفت.

✅ با این حال، مطالعات نشان داده‌اند که انتقال تطبیقی سلول‌های Treg تولیدکننده IL-10 به موش‌های آسیب‌دیده از TBI، این اثرات درمانی را با افزایش ظرفیت بیگانه‌خواری میکروگلیا و کاهش التهاب عصبی ناشی از میکروگلیا بازیابی می‌کند.

🎯🖊 این یافته‌ها نشان می‌دهند که درمان ضد CD3 می‌تواند به‌عنوان یک راهکار درمانی بالقوه برای TBI و سایر انواع آسیب‌های حاد مغزی مورد توجه قرار گیرد.






📱Instagram | اينستاگرام

🆔 @Immuno_Insights



🌐منبع:
https://www.nature.com/articles/s41593-025-01877-7




🖋تهیه و گردآوری:
حمیدرضا یادگاری، دانشجو دکتری تخصصی ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکي شهید بهشتی
📌 ایمونوتراپی در دیابت نوع ۱: گامی نوین در حفظ سلولهای بتای پانکراس و کاهش وابستگی به انسولین


✅ دیابت نوع ۱ یک بیماری خودایمنی است که طی آن، سلولهای ایمنی بدن به سلولهای بتای تولیدکننده انسولین در پانکراس حمله میکنند. محققان به دنبال راهکارهایی برای تعدیل پاسخ ایمنی و جلوگیری از پیشرفت بیماری هستند. در این راستا، یک متاآنالیز گسترده از ۳۴ کارآزمایی بالینی تصادفی شده (RCTs) انجام شده است که تأثیر ایمونوتراپی های مختلف را بر حفظ سلولهای بتا و کاهش نیاز به انسولین بررسی می کند.



✅ پیشرفتهای جدید در ایمونوتراپی دیابت نوع ۱ (T1D) نشان میدهد که درمانهای هدفمند میتوانند به حفظ عملکرد سلولهای بتای پانکراس کمک کنند، اگرچه هنوز چالشهایی در کنترل پایدار قند خون باقی مانده است.نتایج تحقیقات نشان می دهد؛

✅ درمانهای غیر آنتی ژن محور، مانند مهارکننده های TNF-α و داروهای هدفمند سلولهای T، تأثیر بیشتری در حفظ عملکرد سلولهای بتا داشتند.این درمان ها توانستند سطوح C-پپتید (۲ و ۴ ساعته) را که نشانگر بقای سلولهای بتا است، به طور قابل توجهی حفظ کنند.

✅ درمانهای آنتی ژن محور، مانند انسولین خوراکی، اثرگذاری کمتری در حفظ سلولهای بتا داشتند، اما باعث کاهش نیاز روزانه به انسولین شدند.

❌ ایمونوتراپی ها تأثیر قابل توجهی بر کاهش HbA1c و قند خون ناشتا (FPG) نداشتند.
این یافته نشان میدهد که در حالی که ایمونوتراپیها ممکن است به حفظ سلولهای بتا کمک کنند، اما کنترل متابولیک پایدار نیازمند مداخلات درمانی بیشتری است.

✅ عوارض جانبی کم و عدم افزایش خطر هیپوگلیسمی در بین بیماران دریافت کننده ایمونوتراپی مشاهده شد که پروفایل ایمنی مناسب این درمانها را تأیید میکند.

✅ چالشها و آینده تحقیق؛

⭕️ محققان معتقدند که پاسخ متفاوت بیماران به ایمونوتراپی ها ممکن است به عواملی مانند سن، مدت زمان ابتلا به بیماری، و میزان باقیمانده سلولهای بتا مرتبط باشد. علاوه بر این، نقش سلولهای ایمنی ذاتی (مانند ماکروفاژها و سلولهای دندریتیک) در بیماری کمتر هدف قرار گرفته شده است، که میتواند توضیح دهد چرا بسیاری از بیماران پاسخ مطلوبی به درمان نمیدهند.

⭕️ محققان پیشنهاد میکنند که ترکیب ایمونوتراپی های هدفمند برای سیستم ایمنی تطبیقی (مانند سلولهای T) و سیستم ایمنی ذاتی (مانند ماکروفاژها) میتواند اثربخشی درمان را افزایش دهد.

⭕️ تحقیقات آینده باید شامل دوره های پیگیری طولانی تر و بهینه سازی دوز درمانی باشد تا اثربخشی پایدار ایمونوتراپی در دیابت نوع ۱ مشخص شود.


🎯 نتیجه گیری؛
ایمونوتراپی در دیابت نوع ۱ به عنوان یک راهکار نویدبخش برای تعدیل پاسخ ایمنی و حفظ عملکرد سلولهای بتا مطرح است، اما همچنان نیاز به تحقیقات بیشتر برای دستیابی به کنترل پایدار قند خون و اثربخشی طولانی مدت دارد. پژوهشگران امیدوارند که با توسعه درمانهای ترکیبی، بتوانند مسیر درمانی بهتری برای بیماران دیابتی فراهم کنند.


📱Instagram | اينستاگرام

🆔@Immuno_Insights



🌐منبع:
http://Immonopaedia.org.za


🖋تهیه و گردآوری:
مینا صادقی شاکر، دانشجوی دکترای تخصصی ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکي تهران
📌 ایمونوتراپی در دیابت نوع ۱: گامی نوین در حفظ سلولهای بتای پانکراس و کاهش وابستگی به انسولین
Repost qilingan:
تبادل
🔴 یک فولدر تخصصی  و گلچین از کانالهای #پزشکی_آموزشی_پژوهشی و...

🔑فقط کافیه دکمه ADD را بزنید و این فولدر تخصصی را در تلگرام خود ذخیره کنید

1⃣ارشد،آزمایشگاهی

https://t.me/addlist/3MfdEIRVDcVhOTdk

2⃣پرستاری،پزشکی،دارویی،آزمایشگاهی،دانشجویی

https://t.me/addlist/Hjr1oLUwB2M2ZTQ0
Repost qilingan:
تبادل
🔶احیای دکترای علوم آزمایشگاهی قدیم
@laboratoryfellowship

🔶تنها مرجع زبان تخصصی وزارت بهداشت 🩺🩺🩺
@medicallanguage

🔶کشت سلولی مهندسی ژنتیک و کلونینگ
@royanesfahan

🔶آموزش زبان ارشدعلوم پزشکی دکتر حیدری
@medical_english_academy

🔶تضمین پوشش100% بیوشیمی و سلولی مولکولی با دکتر خسروپور
@molecularbiocell

🔶آزمون های استخدامی وزارت بهداشت
@lab_azmoon

🔶کارشناسی و ارشد و دکتری با رتبه های برتر
@basic_sciences_virtual_society

🔶کتابخانه پزشکی: خرید و فروش کتاب های علوم پزشکی
@ketaboulumpezeshki

🔶اگه امتحان هماتولوژی داری ؛ حتما این کانال رو داشته باش👇🩸🩸🩸
@hematologyatlas

🔶❌تخصصی ترین مرجع زبان علوم پزشکی
@maeac

🔶پر بازده ترین برنامه و بیشترین تعداد قبولی ژنتیک انسانی
@rotbebartar1398

🔶گروه مشاوره و آمادگی آزمون های ارشد و دکتری
@azmoonmadoka

🔶زیست شناسی سلولی و مولکولی
@bio_guide

🔶قدم به قدم با دکتر بهروز اقدم برای لودیش و امری
@dr_behroozaghdam

🔶مصاحبه با رتبه ١ تا ده دكتري ايمني شناسي
@the_abcs_of_immunology

🔶کارآموزی عملی در آزمایشگاه
@medicallab_education

🔶بررسی #مقالات و تکنیک های روز #ایمونولوژی و آموزش آنها
@immuno_insights

🔶گروه مشاوره هماتولوژی: رفع اشکال و یادگیری
@hematoka

🔶اینجا از تحصیلات تکمیلی میگیم👨‍💻👨‍🎓
@zistologymatters

🔶تخفیف های آموزشی: کتب و جزوات و کلاس های اساتید برتر
@professorspamphlets

🔶کانال بیوانفورماتیک، بیومدیکال، بیوتکنولوژی و ...
@lumiparsis

🔶تکنیک مطالعه ماه های آخر
@hematopass

🔶بازار مواد آزمایشگاهی: تبادل و همکاری
@bazaarlab

🔶پاسخگوی ژنتیک: گروه مشاوره و رفع اشکال
@genticcc

🔶ژنتیک و سلولی و مولکولی با علیرضا صبوری
@sabouri_genocell

🔶گروه مشاوره ایمونولوژی: رفع اشکال و یادگیری
@iimokaa

🔶هر روز یک نکته و تست از ابوالعباس 🦠🦠🦠
@dr_immunology

🔶ژنتیک برای همه: رفع اشکال و یادگیری
@genikaaa

🔶کانال مشاوره تخصصی کنکور استاد فراهانی
@farahani_moshavereh

🔶کانال ، مشاور رتبه های برتر و تک رقمی وزارت بهداشت و علوم
@manafif

🔶علوم آزمایشگاهی
@sabaflow

🔶آمادگی استخدام در علوم آزمایشگاهی
@laboratory_handouts

🔶رتبه ۱ کل کتبی دکتری ایمونولوژی امسال پیش ماست 🔥🔥
@abstract_of_immunology

🔶شروع جمع بندی رایگان ایمونولوژی ابوالعباس ویژه ی ارشد ۴۰۴
@immunology_daneshvar

🔶گروه رفع اشکال ژنتیک استاد فراهانی👇
@farahani_genetics

🔶کنکور کارشناسی ارشد و دکتری
@manafi_academy

🔶آموزش رایگان #جورد ؛ تامسون و استراخان 🧬🧬🧬
@geneticmedical

🔶ارائه رایگان مباحث فصل به فصل ژنتیک_پزشکی امری، تامپسون و استراخان
@geneticsas

🔶قبولی ۴ ماهه هماتولوژی و ایمونولوژی 🩸🩸🩸
@heamato

🔶آموزش صفرتاصد تکنیک های آزمایشگاه
@lab_science

🎁 ویراست جدید پکیج زبان دکتر مهاجرنیا
         «منبع انتخابی رتبه های برتر»

@drmohajernia

Rekordlar

30.03.202515:37
2.4KObunachilar
31.03.202523:59
600Iqtiboslar indeksi
31.12.202420:27
88Bitta post qamrovi
31.12.202420:27
88Reklama posti qamrovi
01.02.202523:59
17.78%ER
30.01.202520:27
4.14%ERR

Rivojlanish

Obunachilar
Iqtibos indeksi
1 ta post qamrovi
Reklama posti qamrovi
ER
ERR
FEB '25MAR '25APR '25

ImmunoInsights mashhur postlari

24.03.202516:07
💫💫دانشمندان یک هدف جدید برای ایمونوتراپی سرطان شناسایی کرده‌اند: سلول‌های B ناکارآمد

🎯 این سلول‌ها که در خارج از ساختار لنفوئیدی سوم قرار دارند، در تماس نزدیک با تومورها به طرز ناخوشایندی دچار اختلال می‌شوند. این یافته به آنکولوژیست‌ها هدف جدیدی برای توسعه ایمونوتراپی‌ها ارائه می‌دهد و ممکن است به عنوان یک هدف مفید برای برنامه‌ریزی درمان باشد.

💡 سلول‌های Double Negative Memory B Cells که به دلیل وجود دو مارکر منفی در سطح خود با این نام خوانده می‌شوند، ممکن است به عنوان یک هدف مفید برای برنامه‌ریزی درمان‌ها باشند.

✅ با درک بهتر از انواع مختلف سلول‌های B و محل قرارگیری آنها، می‌توانیم آنها را تقویت کنیم و پتانسیل ضد تومور آنها را آزاد کنیم.
سلول‌های B یکی از انواع گلبول‌های سفید خون هستند که در مغز استخوان تولید شده و پاتوژن‌ها مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و سلول‌های سرطانی را شناسایی کرده و آنها را برای حذف از بدن نشانه‌گذاری می‌کنند.

✅ سلول‌های B خاطره، سلول‌های با عمر طولانی‌ هستند و "پاتوژن‌ها را به خاطر می‌آورند"، که در صورت مواجهه مجدد باعث می‌شود سیستم ایمنی به سرعت پاسخ دهد.

✅ زمانی که افراد به سرطان یا یک عفونت مزمن مبتلا می‌شوند، بدن آنها ممکن است ساختارهای لنفوئیدی سوم را نزدیک یا در داخل تومور تشکیل دهند. این ساختارها حاوی سلول‌های ایمنی هستند که عمدتاً سلول‌های B بوده و بیماران با این ساختارها معمولاً نتایج بهتری دارند.


✍ آیانا روفین، پژوهشگر پسادکترا دانشگاه اموری، مشاهده کرد که سلول‌های B خاطره در خون بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن، به‌ویژه در افرادی که به خوبی بهبود می‌یابند، فراوان هستند. آیانا دریافت که سلول‌های Double Negative Memory B در مطالعات عفونت مزمن و خودایمنی به خوبی توصیف شده‌اند ولی اطلاعات کمی در مورد نقش آن‌ها در سرطان وجود دارد.

✍ وی با بررسی نمونه‌های تومور دریافت که این سلول‌ها در سایت توموری نیز حضور دارند، اما ناکارآمد بوده و ویژگی‌هایی از خستگی را نشان می‌دادند.

✍ روفینیکی از اولین افرادی بود که این خستگی را در سلول‌های خاطره B در داخل و نزدیکی تومورها، خارج از ساختار لنفوئیدی سوم مشاهده کرد.

✅ با توجه به اینکه دانشمندان به تحقیق روی سلول‌های CTL علاقه‌مند بودند، سلول‌های B در حوزه تحقیقات سرطان تا حد زیادی نادیده گرفته شده‌اند. اما سلول‌های B واقعاً منحصر به فرد هستند - آنها می‌تواننداز آنتی‌بادی‌ها برای خنثی کردن پاتوژن‌ها استفاده کنند. همچنین سلول‌های T را آموزش می‌دهند تا بدانند که چگونه سرطان یا عفونت‌ها را نابود کنند."

⁉️⁉️ کیسی و تیم تحقیقاتی او اکنون در حال بررسی ایمونوتراپی‌های موجود برای سرطان هستند، تا بررسی کنند آیا راهی وجود دارد که بتوان این سلول‌ها را اصلاح کرد. آنها همچنین در حال بررسی درمان‌ بیماری‌های خودایمنی با استفاده از سلول B هستند تا ببینند آیا می‌توان آنها را برای مبارزه با سرطان به کار برد.





📱Instagram | اينستاگرام

🆔 @Immuno_Insights



🌐منبع:
science daily




🖋تهیه و گردآوری:
محمد قنبرزاده، دانشجو کارشناسی ارشد ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکي شهید بهشتی
Repost qilingan:
تبادل
🌟 فرصتی طلایی برای دانشجویان عزیز! 🌟

🩺 اگر در رشته‌های پزشکی، ارشد آزمایشگاهی، استخدامی، جابه‌جای دارویی یا پرستاری تحصیل می‌کنید، این کانال‌ها به شما کمک خواهند کرد تا به بهترین و جدیدترین اطلاعات و مطالب علمی دسترسی داشته باشید.👇😉😍

https://t.me/addlist/UKj0fy14cZw4ZTZk
=======================
https://t.me/addlist/9J9QJp5Jy845MmY8
22.03.202514:55
تب و سلول T

⚡️⚡️افزایش دما خواه سیستمیک باشد یا موضعی یکی از نشانه های التهاب محسوب می‌شود. اگرچه می‌دانیم سلولهای ایمنی قادر به پاسخ به تغییرات دمایی هستند اما تاثیرات افزایش دمای ناشی از تب بر متابولیسم سلولهای T کمتر شناخته شده است.

✍✍ مطالعه‌ای که توسط Heintzman و همکارانش انجام گرفته به این موضوع میپردازد. در این مطالعه سلولهای T موشی در دو دمای ۳۷ (دمای طبیعی) و ۳۹ درجه (دمای تب) کشت داده شدند.

✅ مشخص شد در دمای ۳۹ درجه سلولهای Th1 و Th17 به ترتیب IFNγ و IL-17 بیشتری ترشح مینمایند اما سلولهای Treg عملکرد مهاری کمتری بروز می‌دهند.


✅ افزایش دما همچنین فرایند گلیکولیز در سلولهای Th17 و Treg را برخلاف Th1 سرعت می‌بخشد. به نظر میرسد Th1ها مقاومت کمتری نسبت به افزایش دمای ناشی از تب دارند.

✅ این یافته با افزایش توده میتوکندری و تولید سوپراکسید میتوکندریایی همراه است که نشانه‌ای از نقص عملکرد میتوکندری محسوب می‌شود. سوپراکسید با آسیب زدن به DNA زنده‌مانی سلول را کاهش می‌دهد. فرایندی که با افزایش فسفریلاسیون هیستون H2AX سنجیده شده و در سلولهای Th1 بیشتر از دو زیرگروه دیگر مشاهده شد.


✅ از طرف دیگر این پژوهش نشان داد آسیب DNA با افزایش فعالیت پروتئین پیش اپوپتوزی p53 و افزلیش فعالیت مسیر انتقال پیام STING در سلولهای Th1 همراه است. مسیر STING تولید IFNγ را در سلول تحریک میکند.


🎯 این یافته‌ها نشان میدهد STING در هنگام تب، استرس سلولی و التهاب را تقویت می‌نماید در حالی که فعالیت p53 با حذف سلولهای Th1 به کاهش التهاب کمک می‌کند.


🎯🎯 در نهایت شاید بتوان نتایج چنین پژوهش‌هایی را به شرایط التهاب مزمن نیز تعمیم داد. چراکه افزایش جمعیت‌های سلول Th1 تولید کننده IFNγ با امضای ژنی مرتبط با آسیب DNA و افزایش فعالیت STING و گلیکولیز در بیمارانی همچون آرتریت روماتوئید مشاهده شده است.





📱Instagram | اينستاگرام

🆔 @Immuno_Insights



🌐منبع:
https://www.nature.com/articles/s41577-024-01101-w




🖋تهیه و گردآوری:
علی عابدیان، دانشجو کارشناسی ارشد ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکي شهید بهشتی
تب و سلول T
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.